פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 957
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פיטורין
יובל
16/07/2014 14:13
שלום רב,
אספר בקצרה על המצב ואז אשאל את השאלות.
אני סטודנטית לתואר ראשון ועובדת ברשת גדולה מזה כשמונה חודשים- עבודה במשמרות. בראיון הקבלה שנערך לי ברשת זו, ציינתי בפני המעסיק כי אני סטודנטית ולכן לא יכולה להתחייב למשמרות בתקופות מבחנים, המעסיק אמר לי בע"פ שלא אצטרך לתת משמרות בתקופות מבחנים אלא אם יזדקק מאוד ואז אקבל משמרת אחת. סוכם בינינו שבמשך הסמסטר אתן שלוש משמרות וכך גם נכתב בחוזה העבודה שלי (בחוזה לא צוין דבר על תקופת המבחנים). בתקופת המבחנים האחרונה המעסיק עמד בדבריו אך כאשר דיברנו על משמרות לשבוע הבא, הודיע שלא יוכל לוותר לי על משמרות (למרות שיש לי שלושה מבחנים בשבוע זה) מכיוון שקיים מחסור בעובדים. כאשר אמרתי שלא יתאפשר לי לעבוד בשבוע זה מחמת העומס בלימודים, אמר לי המעסיק שאני מפרה חוזה ולכן עליי להתפטר. לאחר התעקשות מצידי שאין ברצוני להתפטר (ושאם הוא רוצה שלא אעבוד יותר- עליו לפטר אותי) נתן לי המעסיק מכתב לשימוע.
השאלות:
1. האם ניתן לפטר אותי לאחר שהמעסיק לחץ עליי להתפטר? האם מגיעים לי פיצויים במקרה כזה או בכלל?
2.האם מותר לי לנצל ימי חופשה שנצברו לי עד היום בתקופה שעד הפיטורין בפועל?
3. האם ניתן לתבוע אותי על הפרת חוזה? (האם השיחה שהייתה לנו אינה נחשבת ורק החוזה הכתוב קובע?)
4. האם יש משהו חשוב שעליי לומר/ לא לומר בשימוע? או דברים נוספים שעליי לדעת..

אציין רק שהסיבות המפורטות לעריכת השימוע הן: א. אי הגשת משמרות לסידור עבודה (לפחות 3 משמרות) עקב תקופת מבחנים. ב. דיבור בצורה מזלזלת אל המעסיק.

סליחה על המגילה ותודה מראש על התשובות.
עו"ד אריק שלו
16/07/2014 14:36
יובל שלום,
בשל שאלות הרבות מוטב לפנות לייעוץ פרטני.
עודד
16/07/2014 14:10
היי

אני עובד שנתיים וחצי כעובד שכיר בחברה פרטית. שכר חודש יוני לא שולם עד היום. לא לי ולא לאף אחד אחר מהעובדים (9). אני יודע שהמעסיק בקשיים. מה הצעד הבא לפי החוק? האם אני חייב להמשיך לבוא לעבודה? מה עושים בשביל לקבל משכורת מהר ככל שניתן? תודה מראש על העזרה
עו"ד אריק שלו
16/07/2014 14:35
תחילה נציין כי המדובר בהלנת שכר חמורה, וחובה על המעסיק לשלם את השכר עד ה-9 לחודש העוקב.
כמו כן, אי תשלום שכר יכול להקנות לעובד את הזכות להתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
לפרטים נוספים ניתן לפנות למשרדנו.
א.ק
16/07/2014 13:40
ב"ה

צהריים טובים

בשנתיים האחרונות אני עובד במשרד שמאות אצל שמאי מאוד מוערך. הלכתי לעבוד אצל השמאי הזה ספציפית כדי ללמוד ממנו את רזי המקצוע - רק לאחרונה הוסמכתי לשמאי ולכן בחירת המעסיק הייתה עניין עקרוני וחשוב ביותר בעבורי - לצורך למידת המקצוע מהטובים ביותר...

לפני כחודשיים נפטר אותו שמאי מכובד ותפס את מקומו קרוב משפחה שלו שהוא גם שמאי אך לא עבד בתחום במשך שנים לא מעטות.

כעת אני שואל האם בכך שהמעסיק הנוכחי הנו אדם שממנו לא ניתן ללמוד את המקצוע כפי שציפיתי וייחלתי, האם יש בכך משום הרעת תנאי עבודה ואני יכול להתפטר בדין מפוטר?

הרי אין לי כל תועלת בהמשך עבודה במקום הנוכחי, עבור המעסיק החדש, שכן אין לי מה ללמוד ממנו והוא לא יכול לפתח אותי מקצועית.

מה דעתכם?
עורך דין ארז כהן
16/07/2014 13:50
אם מדובר בעוסק מורשה וודאי שניתן לקבל פיצויים מכוח סעיף 3 לחוק פיצויי פיטורים לאור פטירת המעביד, אך אם מדובר בחברה בע"מ הרי אתה עובד של החברה ובמידה ותתפטר בשל נסיבות אלו יהא עלייך להוכיח את טענותייך לצורך קבלת פיצויי פיטורים.
א.ק
16/07/2014 13:57
ב"ה
אכן המדובר על עוסק מורשה ולא חברה בע"מ - האם אתה מוכן בטובך להסביר לי כיצד עלי לפעול לפי החוק על מנת להיות זכאי לתשלום פיצויים בהתפטרותי?

אקדים תודתי לתשובתך!
עורך דין ארז כהן
16/07/2014 14:08
פשוט תפנה אליהם עם סעיף 4 לחוק פיצויי פיטורים ותבקש פיצויים.
שני
16/07/2014 10:39
היי,
רציתי לשאול מה הן חובות המעסיק לגבי הפרשות במקרה ובמקרה של סעיף 14.
הפנסיה שלי אמרה לי שהסכום בפיצויים שלי הוא 1/3 (ממה שאני אמורה לקבל לפי חישוב פיצוי פיטורין רגיל שהוא שכר אחרון כפול שנות עבודה וחודשים).

אני מנסה להבין, כי זה לא ברור לי. אני עובדת במקום 5.5 שנים, התחלתי לקבל הפרשות לפנסיה אחרי 9 חודשים (התחלתי לעבוד שם בשנת 1998) ואני לא יודעת אם בהסכם העבודה שלי יש סעיף 14.

אני מנסה להבין, במידה וכן, מהן החובות של המעסיק כלפי, כי הסכום שנמצא בקרן פנסיה בפיצויים נמוך מאוד לדעתי.

אני מנסה להבין אם המעסיק הפריש כחוק את מה שצריך.

תודה
עו"ד אזי נ. כהן
16/07/2014 13:21
אם את חתומה על סע' 14 לחוק אז צריכים להפריש לך 8 ושליש אחוז ושכרך שזה שכר מלא לשנת עבודה. הבעייתיות בסע' בד''כ כאשר חלה עלייה בגובה השכר. היתרון הוא שניתן לקבל את הכסף שהופקד גם במקרה של התפטרות.
יוסף
16/07/2014 12:56
ב"ה
חתמתי חוזה עבודה לשנה לפי 60 ש"ח לשעה עם חברת אריאל כח אדם בירושלים המייצגת את עירית ירושלים לפני כחודש קראו לי לשימוע ול-2 מדריכים נוספים והודיעו לנו שנפלה טעות ואין להם תקציב והם מבקשים שנחתום על חוזה חדש 35 ש"ח ליום חול ו-53 ש"ח לשבת אני עובד כבר 7 חודשים החוזה מסתיים ב-31.12.14 הם מאיימים שאם לא אחתום על החוזה החדש יוציאו לי תוך שבועיים מכתב פיטורים בכל הזמן שעבדתי לא שילמו לי תוספת על שבתות או לילות וגם עכשיו הם רוצים שאחתום על הסכמה של סכום קבוע השאלה אם אני יכול לתבוע אותם לקיים את החוזה עד סוף השנה או לא?
עו"ד אזי נ. כהן
16/07/2014 13:18
ניתן לתבוע בגין הפרת חוזה עבודה. כמו כן, חוזה עבודה אינו יכול לתת פחות ממה שהוראות החוק נותנות.
לייעוץ מעמיק, פנה טלפונית.
אורן
16/07/2014 12:43
שלום מאחר והמעסיק שלי מסרב לתת מיכתב פיטורים עקב מצב רפואי ומנסה ליגרום לי לתת לא מיכתב היתפטרות אני שוקל ליפנות אליו במיכתב לפני שאני פונה לערכאות מישפטיות רציתי לדעת כמה זמן עלול לקחת במידה ואני נאלץ ליפנות לבית הדין כדי לידרוש את הפיצויים שלי
עו"ד אזי נ. כהן
16/07/2014 13:17
למעלה משנה ברוב בתי הדין בארץ. במקרים רבים מכתב התראה מפורט ומנומק מעו''ד יכול לקצר את הזמן לתוצאה הרצויה.
דני
16/07/2014 09:38
הנני עובד במשרד תיווך כ 4.5 שנים בבת ים . קבלתי הצעת עבודה יותר אטרקטיבית מבחינתי לעבור לעבוד במשרד אחר גם כן בבת ים.

בחוזה עבודה שאני חתום יש את הסעיף הבא : "כמו כן סוכם בין הצדדים שבמידה ומתווך (סוכן) יפסיק את עבודתו בחברת ריהאוס הוא מתחייב לא לעבוד בבת-ים, חולון בשום משרד תיווך ו/או בתור מתווך במקרקעין לתקופה של שישה חודשים מיום הפסקת עבודתו במידה וסוכן הפר את ההתחייבות הנ"ל עליו לשלם לחברת ריהאוס פיצוי מוסכם מראש על סך 50,000 דולר ארה"ב."

עד כמה סעיף זה חוקי ורלונטי , ואם זה בכלל היה חוקי להחתים אותי על סעיף אי תחרות זה?

תודה
עו"ד אזי נ. כהן
16/07/2014 10:42
הסע' חוקי ומקובל בענפים מסוימים אך סכום הפיצוי נראה גבוה מידי אולם תקופה של 6 חודשים מקובלת.
אורן
15/07/2014 22:31
שלום אני לאחר תאונת עבודה וקיבלתי אישור מי רופא תעסוקתי שמגביל או בהרמת משקל מעל 10 ק"ג ללא כיפופים רבים ללא מאמץ גופני וללא עמידה ממושכת.המעביד רוצה להעביר אותי לתפקיד אחר ואני לא מעוניין כי העבודה כרוכה בעמידה ברוב היום ומאמץ לא קטן והוא טוען שאם אני לא מעוניין עלי לתת לא מיכתב היתפטרות אני לא מעוניין לחזור לעבודה מה עלי לעשות המיכתב חשוב לי כי אני רוצה ללכת לילמוד ואם לא יהיה לי מיכתב אני לא אקבל גם דמי אבטלה
עו"ד אזי נ. כהן
16/07/2014 10:38
על פי חוק פיצויי פיטורים, עובד רשאי להתפטר בדין מפוטר בשל מצב בריאותי לקוי אך יש תנאים מסוימים שעליך לעמוד בהם.
עו"ד אריק שלו
16/07/2014 08:43
שלום,
באפשרותך לנסות ולהתפטר בדין מפוטר. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
עומרי
15/07/2014 17:27
שלום
אני בודק האם יש לי אפשרות להתפטר בדין מפוטר.

אני עובד כבר כמה שנים במקום בו העבודה כרוכה בהבחנה בין צבעים. אני עיוור צבעים (קושי להבחין בין אדום לירוק) ועד היום איכשהוא הסתדרתי עם העבודה אבל בשנה האחרונה הראיית צבעים הדרדרה, הקושי להבחין גדל וזה גם גורם לי לאי נוחות שכן אני רואה את הצבעים הנ"ל אחרת בכל עין וצריך להתאמץ יותר כדי לפצות על כך.

הלכתי לרופא תעסוקתי שלא הפנים שלא ניתן לעשות "שינויים ארגונומיים" בעבודה כדי להקל על הבעיה שכן מדובר במערכות ממוחשבות שהעבודה איתן הכרחית.

השאלה שלי היא כזאת - אם המעסיק שלי חושב שהפתרון הוא להעביר אותי תפקיד בתוך הארגון, האם אני חייב להסכים לכך? מה קורה אם אני מסרב? האם יש לי זכות לסרב להעברת תפקיד? האם סירוב כזה הוא בגדר התפטרות?
תודה מראש
עו''ד אזי נ. כהן
16/07/2014 10:21
המעסיק רשאי להציע עבודה חלופית או תנאי עבודה חלופיים כדי למנוע את פיטוריו של העובד שיכול מצידו להביא חוות דעת רפואית המראה על אי יכולתו לעבוד גם בתנאים החדשים. כדי לקדם את התהליך, צור קשר טלפוני
עו"ד אריק שלו
16/07/2014 08:49
שלום,
מהעובדות אותם הצגת לא ניתן להבין לעומק האם ישנה אפשרות להתפטר בדין מפוטר. באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
צחי
15/07/2014 17:25
שלום רב,

אני מודע לעובדה כי עובדים זכאים לפיצויי פיטורין כמעט בכל מחיר. אך האם קיים איזשהו סעד משפטי למעסיק סיעודי, שהמטפל הסיעודי שלו שלו, שלאחר 4 שנים החליט למרר לו את החיים, רק כדי לגרום לפיטוריו ולזכות בכספימ פיצויים גדולים? אם אפטר אותו - האם בכל מקרה בית המשפט יחייב אותי בפיצויים?

תודה רבה
עו"ד אזי נ. כהן
16/07/2014 09:59
שלילת פיצויי פיטורין מעובד סיעודי הינה באחריות בית הדין בלבד ובמקרים של אלימות/גניבה/הונאה כלפי המעביד הסיעודי. ליעוץ נוסף צור קשר טלפוני
עו"ד אריק שלו
16/07/2014 08:51
שלום,

בד"כ סעד הפיצויים הוא רכיב חזק שבית הדין לא מתפשר בעניינו אלא רק במקרים חריגים.
דנה
15/07/2014 21:06
היי,

כרגע עובדת ואמורה ללדת בחודש דצמבר, עובדת במקום העבודה הנוכחי החל מאמצע פברואר 2014.

השאלה היא: אם אני בוחרת להתפטר בתום חופשת הלידה שלי, אני זכאית לפיצויים? למעשה, האם התקופה שבה משכורתי משולמת ע"י ביטוח לאומי נחשבת לי כותק בעבודה להשלמת שנת עבודה?
עו"ד אריק שלו
16/07/2014 08:46
שלום,
פיצויי פיטורים מקבלים רק לאחר שנת עבודה.
קרן
15/07/2014 23:32
שלום, אני סטודנטית שעובדת במשרת סטודנט כמוקדנית בכיבוי אש. אני חתומה על ההסכם הקיבוצי של ביטחון פנים.
המשמרות הן משעה 16 עד 00 בלילה
או משעה 00 בלילה עד 8 בבוקר.
בשעה 12 בלילה אין תחבורה ציבורית, וביטחון פנים לא משלמים החזרים על מוניות.
כלומר משלמים לי 8 שח ליום עבודה כאשר בפועל עולה לי 4 שח+ 30 שח מונית למשמרת.
בשבתות וחגים כאשר אין בכלל תחבורה ציבורית- משלמים לי 8 שח למשמרת כשבפועל אני משלמת 60 שח (2 מוניות).
האם זה חוק לסדר דרך הגעה לעובדים?
או שהגיוני שהמענה שלהם לבעיה זו היא "אנחנו לא משלמים מוניות".
תודה רבה על המענה
עו"ד אריק שלו
16/07/2014 08:45
שלום,
אם בזמן עבודתך אין שירותי תחבורה ציבורית אזי המעסיק צריך לדאוג לך להסעה למקום העבודה.
לי
16/07/2014 07:58
שלום רב,
אדם הגיש למעסיקו אישור מחלה מרופא אך ללא סיבה / אבחנה.
בתום החודש, סירב הבוס לשלם את ימי המחלה כי לטענתו "זה לא מריח לו טוב והוא לא מוצא סיבה למחלה"
הבוס טוען שהיה משלם אם היתה מופיעה סיבה באישור המחלה.
האם מצב זה הינו חוקי? ואיפה זה מופיע בחוק או בפסיקה?
יש פס"ד ספציפי שמדבר על הענין או סעיף חוק?

מאוד אודה לתשובתכם.
עו"ד אריק שלו
16/07/2014 08:42
שלום,

כל עוד יש אישור רפואי החתום ע"י רופא מוסמך אזי המעסיק צריך לשלם לך בעבור ימי המחלה המאושרים.
גגו
15/07/2014 22:24
במקום עבודתי צברתי 2 ימי חופש
בחודש אחרי יצאתי לחופש יומיים
שולם לי רק יום אחד שהוא ערב חג
ביום השני ירד לי בהעדרות כלומר בכסף
שאלתי למה לא לקחתם את יום חופש מהצבירה שלי
התשובה היתה אנחנו שומרים את ימי החופש שתצטברי
לחופשה מרוכזת שהחברה תיצא בחול המועד סוכות
האם זה חוקי
למרות שיש לי יתרה בפלוס כיום של ימי חופש
עו"ד אריק שלו
16/07/2014 08:40
שלום,
אם יצאת לימי חופש ויש לך צבירה, אזי המעסיק צריך לשלם לך בעבורם.
אולגה
15/07/2014 17:26
אני חתומה על חוזה אישי המסדיר הודעה של 30 יום מראש במקרה של התפטרות.שבוע לאחר שהגשתי מכתב התפטרות, המעסיק הודיע לי כי לא יצטרך אותי לכל התקופה, וכאשר הוא יחליט- זה יהיה יום עבודה האחרון שלי. האם במקרה כזה מקום העבודה חייב לשלם לי על כל תקופת הביניים?
עו''ד אריק שלו
15/07/2014 18:37
בנסיבות המתוארות ובמידה והמעסיק לא יאפשר לסיים את תקופת הודעה המוקדמת הוא יחוייב לשלם חלף הודעה מוקדמת כדין.
משה
15/07/2014 12:44
האם לאחר פיטורים אפשר להפריש את ימי המחלה לכסף? כמו הימי חופשה?
עו"ד אריק שלו
15/07/2014 18:35
משה שלום,

כעקרון ימי מלה אינם ניתנים לפדיון, אלא אם כן סוכם אחרת עם המעסיק.
עורך דין
15/07/2014 16:10
לא.

ימי מחלה אינם ברי פידיון כמו ימי חופשה למשל.
מירי
15/07/2014 13:34
האם ניתן כעת לבחון מדוע עובד שהחל עבודתו ב -10/2001 לא נכלל בפנסיה תקציבית אלא הועבר לצוברת, כאשר התאריך לפי ההסכם הינו 1/4/2002?
העובדת עדיין מועסקת במשרד ממשלתי ולא היתה מודעת לתאריכים עד היום.
בזמנו נאמר שלא ניתן להיכלל בפנסיה התקציבית ושאין הבדל מהותי בין השתיים...
עו"ד אזי נ. כהן
15/07/2014 14:55
ההבדל העיקרי הוא שבפנסיה תקציבית הנטל בתשלום הפנסיה מוטל לפתחה של המדינה בלבד ולא העובד. הצבירה היא ל-2% בשנה.
יפית
15/07/2014 14:10
שלום, אני קוסמטיקאית פרטית, אשר פועלת במסגרת קליניקה פרטית מבית הורי . לפני זמן מה פנה אלי טלפונית מתעניין שהתעניין בטיפולי הסרת שיער, ולאחר מס' דקות, אמר שהוא נשא איידס. עניתי לו שיש בעיה לטפל בו מבחינת משרד הבריאות. (לא הוסמכתי לטפל במקרים כאלו, ואין לי את הידע המקצועי מה לעשות במקרה של תופעות לוואי כאלו ואחרות העלולות להתרחש, דימום בינייהם). הבחור הגיש נגדי תביעה בגין אפליה. האם מותר לו לעשות דבר כזה? אני אדם פרטי, והעסק הוא עסק ביתי - בבית שלי! האם אין לי זכות לקבל אלי את מי שאני רוצה?
עו"ד אזי נ. כהן
15/07/2014 14:54
אני מניח שנתבעת בהתאם לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים אשר יכול לחייב אותך בפיצוי של עד 61,000 ש''ח.
פני להגנה משפטית. המצב מורכב מידי לשאלה בפורום.
משרדי עומד לשירותך.
מירי
15/07/2014 13:45
האם מעסיק שהינו רשות ציבורית, מחוייב על פי התקשיר לאפשר לעובד לצאת לחל"ת לצורך התמחות במשפטים למשל?
עו"ד אריק שלו
15/07/2014 14:34
כעיקרון המעסיק הוא זה שרשאי לאשר חופשה ללא תשלום.
בכל אופן יש לבדוק בהתאם להוראות התקשי"ר ו/או הסכם הקיבוצי/צו הרחבה שחל בענף.
שכר
מורן
13/07/2014 19:40
שלום,
עבדתי בעבודה זמנית לערך 10 ימים, חתמתי על חוזה, מילאתי טופס 161 הכל כמו שצריך.
סיימתי לעבוד שם בסוף חודש יוני , עד כמה שידוע לי, המשכורת הייתה צריכה להיכנס בתחילת חודש.
לפני כמה ימים ראיתי שאני לא מקבלת שכר. פניתי אל החברה והם טוענים כי אגיע אליהם לקבל את הצ'ק וכי יש מסמך כלשהו שעלי לחתום עליו יחד עם זאת.
אני גרה בעת במקום אחר ומקום העבודה הנ"ל רחוק ממני ואני לא יכולה להגיע עד לשם, מה גם שלא נאמר לי שאצטרך להגיע לשם כדי לקבל את השכר בצ'ק, הרי שנתתי להם את פרטי הבנק שלי וציפיתי שיבצעו העברה בנקאית.
בכל מקרה, כבר שבוע שאני בהתכתבויות עמם, ביקשתי שיעבירו לי את הצ'ק בדואר, רשום או רגיל או אף בהעברה בנקאית ואם יש מסמך עליו נדרשת חתימה שלי, שיעבירו לי במייל ואעביר להם חתום סרוק חזרה (-כך גם עשינו בזמנו עם החוזה שלי עם תחילת עבודתי שם)

השאלה שלי היא האם יש איזשהו חוק או תקנה הקבועים כי עליהם לשלם לי תוך X זמן את השכר?
הרי נראה היה כי הם לא היו בכלל פונים אלי בנושא השכר אילולא פניתי אני אליהם ושאלתי בנושא.
מה ניתן לעשות בנדון על מנת לסיים את הסאגה הזאת?

תודה :)
RE: שכר
עורך דין
14/07/2014 11:10
החוק קובע כי יש לשלם שכר עבודה עד ה-9 לחודש ולא יום אחרי. מצד שני, המקרה שלך אינו נדיר והייתי ממליץ לך להבליג, לנסוע למשרדי המעסיק ולסגור את הסיפור. חבל להשקיע אנרגיה במאבק מיותר. לא על כל דבר חייבים להתעקש
RE: RE: שכר
מורן
15/07/2014 13:27
מקום העבודה כרגע מרוחק ממני כשעה נסיעה לכל כיוון וזו הסיבה היחידה שלא הגעתי לשם לקחת את הצ'ק.
ככעת הם שלחו לי כתב סילוק, טוענים שרק לאחר חתימה עליו אוכל לקבל את הצ'ק.
אני רוצה להבין האם ע"פ חוק הם צודקים בכל מה שהם טוענים?
איך אני יכולה לחתום על כתב סילוק , טרם הגעת הצ'ק?
האם אכן הגעת הצ'ק בדואר רגיל הוא על אחריותי?
תודה
אלה
14/07/2014 12:12
האם המעסיק שלי יכול להצהיר בכתב שהוא אינו צד להסכם קיבוצי? לטענתו,מכיוון שהוא אינו צד להסכם הקיבוצי,החוקים הרשומים שם אינם חלים עליו. אני עובד בענף השמירה והאבטחה.
עו"ד אזי נ. כהן
15/07/2014 12:51
יכול להיות שיש למעסיקתך הסכם קיבוצי פרטני כמו לחב' מודיעין אזרחי לדוגמה.
להמשך ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו טלפונית.
עורך דין ארז כהן
15/07/2014 08:25
ההסכם הקיבוצי הורחב בצו הרחבה על כל המעסיקים הפועלים בענף השמירה והאבטחה, ובצו זה יש את כל הזכויות שיש לעובד עפ"י ההסכם הקיבוצי.
דפנה
15/07/2014 12:36
אני עובדת משמרות ולפי הסיכום ההתחלתי שלי עם המנהל הוסכם על פעמיים בשבוע בוקר ושלוש פעמים ערב לאחר תקופה הודעתי למעסיק שאני מתחילה ללמוד פעם בשבוע בוקר ושאאחר בשעה למשמרת ערב באותו היום בחודש הראשון ללימודים הכל התנהל כשורה ובתקופה האחרונה המעסיק לא מוכן שאגיע לעבודה ביום הלימודים שלי וכמו כן לא מוכן לתת לי את שני הבקרים שמגעים לי (כאשר קיימת עובדת נוספת לתגבור שמגיע באופן קבוע שעה וחצי לאחר תחילת משמרת)
האם זה תקין ?
עו"ד אזי נ. כהן
15/07/2014 12:49
נראה שמדובר בהרעת תנאי עבודה. תוכלי להתפטר בדין מפוטר ולקבל את מלוא זכויותיך.
davidbel2
14/07/2014 22:10
שלום רציתי לברר נושא, אשתי התחילה לעבוד במקום מסויים. והיא בשלב של חפיפה אבל העבודה מתחילה עוד חודשים במקביל היא הלכה לראיון עבודה במקום אחר והתברר אחרי כמה ימים שאותה מנהלת במקום שהיא כרגע בחפיפה היא גם המנהלת במקום השני, ואז היא החליטה לפטר אותה משתי המקומות בגלל אימון, האם היא יכולה? תודה
עו"ד אריק שלו
15/07/2014 08:44
שלום,
כחלק מהפררוגטיבה של המעסיק הוא רשאי לפטר את עובדיו, זאת כמובן בכפוף לשימוע כדין ולהודעה מוקדמת בהתאם לחוק.
נעמי
14/07/2014 23:20
בטח שהיא יכולה. מעסיקה יכולה לפטר עובדת כל עוד היא פועלת לפי החוק, בכפוף לקיום שימוע ותשלום מלא לעובד לפי כל זכויותיו לפי חוק. ההחלטה אם לפטר עובדת היא החלטה של המעסיקה בלבד לצערך ולצערה של אשתך.
עו"ד אריק שלו
15/07/2014 08:44
נתנה תשובה.
davidbel2
15/07/2014 07:35
אבל לפי האתר ששלחת רשום שהיא צריכה קודם להגיד שהיא עומדת לפטר ולפני זה היא צריכה לשמוע תצד שלה, פה זה לא קרה היא ישר שלחה מייל ופיטרה
עו"ד אריק שלו
15/07/2014 10:56
ניתן מענה.
גלית
15/07/2014 07:16
שלום רב
בכל חודש מופיע בתשלוש השכר הברוטו הקבוע שאני מקבלת, ואם אני מחסירה ההורדה תתבטא בשורה למטה בחוסרים
החודש, הורידו לי את החוסרים מהברוטו. כך שהברוטו יצא נמוך יותר.
כששאלתי האם זה פוגע לי בזכויות אבטלה או כל זכות אחרת, נאמר לי שהברוטו לא באמת ירד כי זה בהתאם לשעות שממצויינות שעשיתי.
האם הדבר משנה לי?
תודה
עו"ד אזי נ. כהן
15/07/2014 10:38
הורדה בברוטו של שכר היסוד משפיעה על גובה ההפרשות לפנסיה, חישוב פיצויי פיטורים וחופשה וכן עלול להשפיע על זכויות נוספות.
אלמירה
15/07/2014 08:55
קשה מאד לתת תשובה לגבי תלוש משכורת של עובד שלי לראות את התלוש ולהבין מה בדיוק כתוב לגבי כל הורדה והורדה.
ניב ב
14/07/2014 17:57
ערב טוב

אני הייתי בראיון עבודה בחברה פרטית גדולה. בזמן הראיון אמרתי שאין לי עבר פלילי ובסוף הראיון נקבע כי התקבלתי לעבודה ונקבע לי תאריך תחילת עבודה. הגעתי בתאריך המיועד למחלקת כח אדם לצורך מילוי טפסים וקבלת כאטיס ותג עובד... על השולחן של מנהלת כח אדם היה טופס רישום פלילי על שמי! ובו הופיעה עבירה פלילית שהורשעתי בה במהלך שנות ה-90 והתיישנה לפני המון שנים. מנהלת כח האדם אמרה לי שקבלתי לעבודה בוטלה בגלל הרישום הזה ופשוט שלחה אותי הביתה!

רציתח לדעת האם זוהי התנהלות חוקית והאם מותר למעסיק להוציא רישום פלילי שלי מהמשטרה ללא אישור לי?? האם יש לי עילה להגשת תביעה במקרה כזה?

אודה להתייחסות של עורך דין לנושא.

תודה
עו"ד אזי נ. כהן
15/07/2014 10:34
סע' 22 לחוק הרישום הפלילי קובע כי בקשה לעיון במרשם הפלילי של אדם ללא אישורו מהווה עבירה פלילית.
המעשה שנעשה הנו בלתי חוקי בעליל ואף פוגע בזכויותיך בניגוד לחוק הגנת הפרטיות וחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה.
עמיר פ
15/07/2014 09:43
אתה יכול להגיש תביעה בשתי עילות לפי דעתי: הפרת חוזה + פגיעה בפרטיות. אסור למעסיק (אלא אם אינו מופיע ברשימה של מקומות עבודה שלהם יש גישה למרשם הפלילי) להוציא רישום פלילי של אדם ללא הסכמתו של אותו אדם מראש ובכתב. העובדה שלא קיבלו אותך לעבודה בגלל זה היא הפרת חוזה... אם יש לך כח להתעסקות הזאת - דלתו של בית המשפט פתוחה בפניך.
חנן
14/07/2014 15:01
אשתי עובדת שכירה כסייעת בגן של רשת גנים פרטית ועכשיו מסיימת שנה שנייה.

בשנה שעברה פיטרו אותה באוגוסט והחזירו אותה לעבודה בספטמבר כדי לחסוך משכורת וגם השנה יעשו את זה.

רציתי לשאול:

א. זה חוקי? ואם כן באיזה שלב זה כבר אסור?

ב. בעיקרון, גם בחודש יולי הם מפטרים,אבל היות ויש קייטנה אז היא נשארת לעבוד. ואני שואל, היות וחודש יולי הוא חודש של חופש היא לא אמורה לקבל 2 משכורות על כך שהיא נשארת לעבוד? (שמעתי שעובדי משרד החינוך כן מקבלים פעמיים על הקייטנה) וא"כ איזו הצדקה יש להם לפעול כך??

ג. האם פנייה לקבלת דמי אבטלה יכולה לפגוע לה בזכויות? כך שמעתי ואני רוצה להבין...
תודה לעוזרים!!!
עו"ד אזי נ. כהן
15/07/2014 10:20
סעיפים 1 ו-2 לחוק פיצויי פיטורים קובעים כי הרציפות בעבודה תישמר גם לאחר פגרה ו/או חופשה בהסכמת המעביד ולפיכך נראה כי התנהלות המעסיקה במקרה זה אינה חוקית.
ליאת
14/07/2014 15:24
שלום רב!
אני עובדת במשרד ממשלתי במשרה מלאה. בחודש נובמבר 2013 יצאתי לשמירת היריון ואחריה לחופשת לידה שהסתיימה בסוף מאי 2014 וכעת אני בחל"ת עד לחודש 9/14. פנו אלי מהעבודה וטענו כי הצטבר לי חוב בגובה 7600 שח בגין תשלום לפנסיה ביטוחי רכב ביטוח לאומי וכו... חשוב לי לציין כי אין לי ביטוחים נוספים מעבר לחובה של כל עובד... לא ברור לי כיצד הצטבר חוב והאם לא היה צורך לשאול להסכמתי להמשך תשלומי פנסיה??? גם לגבי ביטוח לאומי ... הרי זה תשלום שירד מתשלום דמי הלידה ושמירת ההיריון ולא היה צורך לשלם באופן נוסף... אשמח להתייחסותכם.
ליאת
14/07/2014 09:49
לאחר שנתיים וחצי עבודה, התפטרתי, התפטרות שהינה כפיטורין וקיבלתי מהמעסיק מכתב המלצה ופיצויי פיטורין.הנקודה היא שתשלום הפנסיה ופיצויי הפיטורין חושבו על שכר הבסיס, כשהשכר שלי לאורך כל הדרך היה מורכב משכר מינימום כבסיס + עמלות על מכירות.הנקודה החשובה היא כי העמלות שלי בשנתיים הראשונות היו משולמות עבור פוליסת ביטוח שהופקה, ז"א תהליך מכירה אישי שלי ללקוח עד מצב של סגירה והפקת פוליסה, בעבור כל פוליסה כזו הייתי מקבלת X כסף (לא אחוז מתוך המכירה אלא סכום קבוע).בחצי השנה האחרונה קודמתי לתפקיד מנהלת צוות אנשי מכירות ואז העמלות שהגיעו לי שולמו עבור מכסת המכירות של כלל אנשי המכירות במשרד ובסניפים הנוספים, במידה והיו 200 פוליסות הייתי מקבלת X כסף ובמידה והיו 300 פוליסות סכום כסף אחר.הגשתי למעסיק מכתב ובו חישוב לגבי הפיצויים כשהשכר הוא ממוצע של 12 משכורות אחרונות וכי החישוב לפנסיה צריך להיות כולל תשלום העמלות ולא רק משכר הבסיס והוא טוען על פי תקנה 9 לתקנות פיצויי פיטורין כי אינני זכאית לתשלום הכולל את העמלות בשני המקרים.הייתי שמחה לדעת ולקבל יעוץ בנושא, האם אני זכאית ואם כן על פי איזה סעיף וכיצד אוכל להוכיח זאת?
עורך דין ארז כהן
15/07/2014 08:23
במקרה של עמלה אישית הכלל הוא כי היא מהווה חלק מהשכר הקובע לפיצויים, אך במקרה של פרמיה מחלקתית המותנית ביעדים המגמה היא לא להכיר בה לשכר הקובע לפיצויים.
ליאת
15/07/2014 09:09
אם כך , אשמח לדעת על פי איזה פסיקה א סעיף בחוק אוכל להוכיח זאת?
אירנה ק.
14/07/2014 20:34
מה אני עושה במקרה שביקשתי מהמעסיק ששלי לשלם לי דמי נסיעות שלא שולמו והוא לא משלם לי אותם??
עו"ד אריק שלו
15/07/2014 08:46
שלום,

על המעסיק לשלם דמי נסיעות בהתאם להסכם הקיבוצי במשק.
מירי
15/07/2014 08:08
מה אני מחויבת לשלם לעוזרת בית ?

היא עובדת אצלי פעמיים בחודש, 3 שע' כל פעם, כלומר 6 שע' בחודש בלבד. היא לא מוציאה לי כמובן חשבונית / קבלה ואני כמובן שלא מוציאה לה תלוש שכר. היא עובדת אצלי כבר כ - 8 שנים.

1. ביטוח לאומי ?

2. אם אני מפטרת אותה, האם אני צריכה לשלם לה פיצויים, ואם כן אז באיזה גובה? שכר חודשי 1 לפי שנית עבודה שלה אצלי ?

3. חופש והבראה – האם אני צריכה לשלם לה את זה כל שנה?

4. מה עם ביטוח פנסיוני?

אני רוצה לבדוק את כל זה כדי להיות מוגנת בעתיד מפני תביעות כלשהם מצידה או מבני משפחתה

תודה רבה מראש
עו"ד אריק שלו
15/07/2014 08:41
שלום,
עליך לשלם את רכיבי השכר שציינת בהודעתך בהתאם לאחוז המשרה וגובה השכר.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ