פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: עבר פלילי וביטול העסקה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: עבר פלילי וביטול העסקה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
15/07/2014 09:43
אתה יכול להגיש תביעה בשתי עילות לפי דעתי: הפרת חוזה + פגיעה בפרטיות. אסור למעסיק (אלא אם אינו מופיע ברשימה של מקומות עבודה שלהם יש גישה למרשם הפלילי) להוציא רישום פלילי של אדם ללא הסכמתו של אותו אדם מראש ובכתב. העובדה שלא קיבלו אותך לעבודה בגלל זה היא הפרת חוזה... אם יש לך כח להתעסקות הזאת - דלתו של בית המשפט פתוחה בפניך.
14/07/2014 17:57
ערב טוב

אני הייתי בראיון עבודה בחברה פרטית גדולה. בזמן הראיון אמרתי שאין לי עבר פלילי ובסוף הראיון נקבע כי התקבלתי לעבודה ונקבע לי תאריך תחילת עבודה. הגעתי בתאריך המיועד למחלקת כח אדם לצורך מילוי טפסים וקבלת כאטיס ותג עובד... על השולחן של מנהלת כח אדם היה טופס רישום פלילי על שמי! ובו הופיעה עבירה פלילית שהורשעתי בה במהלך שנות ה-90 והתיישנה לפני המון שנים. מנהלת כח האדם אמרה לי שקבלתי לעבודה בוטלה בגלל הרישום הזה ופשוט שלחה אותי הביתה!

רציתח לדעת האם זוהי התנהלות חוקית והאם מותר למעסיק להוציא רישום פלילי שלי מהמשטרה ללא אישור לי?? האם יש לי עילה להגשת תביעה במקרה כזה?

אודה להתייחסות של עורך דין לנושא.

תודה
15/07/2014 09:43
אתה יכול להגיש תביעה בשתי עילות לפי דעתי: הפרת חוזה + פגיעה בפרטיות. אסור למעסיק (אלא אם אינו מופיע ברשימה של מקומות עבודה שלהם יש גישה למרשם הפלילי) להוציא רישום פלילי של אדם ללא הסכמתו של אותו אדם מראש ובכתב. העובדה שלא קיבלו אותך לעבודה בגלל זה היא הפרת חוזה... אם יש לך כח להתעסקות הזאת - דלתו של בית המשפט פתוחה בפניך.
15/07/2014 10:34
סע' 22 לחוק הרישום הפלילי קובע כי בקשה לעיון במרשם הפלילי של אדם ללא אישורו מהווה עבירה פלילית.
המעשה שנעשה הנו בלתי חוקי בעליל ואף פוגע בזכויותיך בניגוד לחוק הגנת הפרטיות וחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה.
להמשך ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו טלפונית.




האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: עבר פלילי וביטול העסקה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ