{if 0} {/if}

בואו להכיר מקרוב ולדעת יותר אודות ארגוני העובדים שפועלים כיום בישראל בפורטל זכויות העובד...
ארגון עובדים - ארגוני עובדים בישראל
×
x

כלים לחיפוש עבודה

רשימת ארגוני עובדים בישראל

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (97) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 97 reviews
Hebrew

לפי דיווחים של ארגוני העובדים כפי שהתפרסמו גם ב"דה מרקר", לפחות 40 קבוצות של עובדים התאגדו מתחילת שנת 2013 וזה יותר מאשר סך ההתאגדויות במהלך שנת 2012. הרצון והדחיפה להתאגד במסגרת ארגוני עובדים קיבלו תאוצה מאז מחאת הקיץ 2011.

פסיקות של בתי הדין לעבודה אוהדות ותומכות ביוזמת ההתארגנות של העובדים ומקשות מאידך על המעסיקים שמתנגדים לה.

די אם נזכיר את ההתנגדות הבוטה והכוחנית של הנהלת פלאפון שהתנגדה להקמת ועד העובדים בחסות ההסתדרות העובדים. בוצעו מעקבים אחר העובדים שיזמו הקמת הועד. נגררו מכוניות של הפעילים מחניון ההסתדרות בזמן שהתקיימו פגישות עבודה וייעוץ מקצועי.

לפי בדיקת העיתון ומנתונים שנמסרו על ידי ארגוני העובדים עולה עוד שהחשש הגובר מיוקר המחיה, הגזירות הכלכליות שנחתו על הציבור, העמקת האי שוויון, אובדן הביטחון הפנסיוני מאיצים בעובדים להתאגד מתוך מחשבה מובנת, שהסיכוי להגן על הזכויות גבוה יותר במסגרת איגוד מקצועי.

אין הגדרה בחוק לארגון עובדים. לפי פסיקת בית המשפט עיקר מהותו של ארגון עובדים בניהול מו"מ קיבוצי עם המעביד לצורך קביעת תנאי עבודה במסגרתו של הסכם קיבוצי.

רק ארגון עובדים יציג הוא זה המוסמך לחתום על הסכם קיבוצי עם המעסיקים. כדי שיכירו בו כארגון יציג עליו לעמוד בתנאים של סעיפים 3 ו-4 לחוק הסכמים קיבוציים (שיש לו את מספר החברים הגדול ביותר ולא פחות משליש העובדים, שעליהם יחול ההסכם).

לפי מדגם שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי רבע מהשכירים בישראל מעל גיל 20 חברים בארגון עובדים.

על פי המדגם, כ-686 אלף עובדים מאוגדים בישראל, כאשר 61% מהם חברים במסגרת ההסתדרות הכללית החדשה, 20% בהסתדרות המורים או בארגון המורים העל-יסודיים, ו-6% שייכים להסתדרות הרפואית בישראל או לאחד מארגוני הסגל האקדמי באוניברסיטאות.
 
חלקם של העובדים המאוגדים בולט במיוחד בענף החשמל והמים, שם 86% מהעובדים מאוגדים, ובמערכת החינוך (52%) והמגזר הציבורי (46%). מנגד, הם מהווים מיעוט בענף התעשייה (21%), הנדל"ן (10%) והמסחר (6%).

התארגנות עובדים היא תופעה מוכרת מזה שנים. המניעים להתארגנות הוותיקה דומים במהותם לאלו הנזכרים לעיל, למעט הפסיקות החדשות של בית הדין לעבודה.

על אלו ארגוני עובדים מדובר?

הסתדרות העובדים החדשה

ההסתדרות הכללית של העובדים העבריים בארץ ישראל, הוקמה בחודש דצמבר 1920, כארגון הגג שכלל את כל מפלגות הפועלים היהודיות בארץ. ההסתדרות הוקמה כמסגרת על מפלגתית של ציבור הפועלים, והיוותה את הכוח המרכזי בהנהגת היישוב לביצוע המשימות העיקריות של התנועה הציונית.

המהפך בבחירות לכנסת בשנת 1977 צמצם את כוחה של מפלגת השלטון (מפלגת פועלי ארץ ישראל – מפא"י) כוחות פוליטיים חדשים נכנסו לזירה והשפיעו מהותית על מבנה ההסתדרות.

מדינת ישראל השתלבה מבחינה כלכלית בשוק הגלובאלי והחופשי. מעמדה של חברת העובדים הצטמצם. בשנת 1994 שונה השם ל: "הסתדרות העובדים הכללית החדשה". במשך שנות קיומה היא נחשבת לאיגוד המקצועי הגדול ביותר המייצג את מרבית העובדים המאוגדים במגזר הציבורי והפרטי.

כוח לעובדים

הארגון הוקם בשנת 2007 והוא מאגד בתוכו עובדים מתחומים שונים. הארגון מסייע לקבוצות עובדים להתאגד ולהקים ועדי עובדים, על מנת להגן על זכויות העובדים ואף לחתום מול המעסיק על הסכם קיבוצי שמעגן בתוכו את שיפור תנאי ההעסקה.

לפי אתר הארגון נכון לשנת 2013 מאוגדים בכוח לעובדים כ–10,000 עובדים ועובדות. בכוח לעובדים כל החברים שווים ונהנים מזכות שווה לבחור, להיבחר ולהשפיע.

הסתדרות הצעירים בישראל

ארגון "הרשת - הסתדרות הצעירים בישראל" פועל לקידום השוויון בישראל.

מטרת הארגון היא לשפר את תנאי הנוער והצעירים בישראל ולדאוג לזכויותיהם. לפי אתר האינטרנט של הסתדרות הצעירים, הארגון מעודד צרכנות נבונה ומוסרית, לכן החברות בארגון מוזילה את הוצאות החיים של הנוער והצעירים דרך מתן מענה לצרכים הלימודיים, הבריאותיים, התרבותיים והכלכליים כגון: הנחה על קורס פסיכומטרי, כרטיסי קולנוע, הנחות על שיעורים פרטיים, ביטוח בריאות מקיף במחיר זעום ועוד.

ארגון מען

ארגון העובדים מען הינו איגוד עובדים עצמאי, המאגד עובדים ללא הבדלי לאום, דת, מין או מקצוע. לפי הפרסומים של הארגון הוא פועל לארגן את הפועלים הבלתי מאורגנים, המהווים יותר משני שליש מכוח העבודה בישראל.

מען מסייע לכל עובדת או קבוצת עובדים המעונינים בהדרכה מקצועית וסיוע משפטי, להקים ועד עובדים, לעגן את זכויותיהם בהסכם קיבוצי, או להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.

מען פועל עם עובדי הצווארון הכחול ועם אקדמאים באופן שוויוני. ענף ההובלה ונהגי המשאיות הוא אחד הענפים המרכזיים בו מען מתמקד. במקביל, מען פעיל באיגוד מורים במכללות ומוסדות אמנות.

ההסתדרות הרפואית בישראל

ההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י) היא ארגון העובדים היציג של רופאי ישראל. הארגון מייצג כ-95% מכלל הרופאים במדינה והוקם בשנת 1912.

לפי אתר ההסתדרות היא קבעה לעצמה את המטרות והמשימות הבאות: קידום מעמד הרופא ושמירה על האינטרסים שלו, קידום רפואה איכותית, חיזוק מערכת הבריאות הציבורית, שמירה על האינטרסים של המטופלים בהתאם לשיקול דעת רפואי, קידום אופייה הציבורי של מערכת הבריאות והגדלתה של ההוצאה הלאומית לבריאות, תקני כוח אדם, עומס העבודה והשתכרות הרופאים, טיפול בנושא המחסור ברופאים, שיפור סביבת העבודה וקידום עבודת צוות, קידום ושיפור איכות הרפואה.

ההסתדרות העובדים הלאומית

ההסתדרות נוסדה בירושלים בשנת 1934 על ידי התנועה הרביזיוניסטית. הארגון קבע לעצמו את העיקרון ששעריו פתוחים לכל עבד ללא קשר לשיוך המפלגתי.

עוד נקבע כי הארגון עוסק בעניינים מקצועיים של חבריו, מקיים שיתוף פעולה עם גופים שונים לקידום מעמד העובד ושמירה על זכויותיו וכינון יחסי עבודה תקינים והוגנים.

עובדי הארגון מסייעים לכל ועד עובדים לנהל מו"מ עם המעביד לצורך הסכם קיבוצי, מייעצים בתחום הפנסיה ומגישים סיוע משפטי בענייני זכויות העובד, דיני עבודה והתמודדות מול מעסיקים.

הסתדרות המורים בישראל

הסתדרות המורים הוא ארגון העובדים הותיק בישראל. הוא הוקם בשנת 1903. לפי אתר הארגון מטרתו לקדם ולבסס את מעמד המורה, להגן על זכויותיו ותנאי עבודתו. מדובר בארגון הגדול ביותר שחברים בו בין השאר: גננות, מורים בבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים, במכללות, מפקחים ומנהלים במשרד החינוך.

ההסתדרות מתגאה ברפורמת ההוראה שנקראת "אופק" המתמקדת בשעות הוראה פרטניות עם התלמיד. ההסתדרות הקימה קרן לקידום מקצועי של המורים. סופקו מחשבים ניידים לכל המורים והוקמו שירותי ייעוץ משפטי למורים וגננות. הוקמה עמותת מורים בחסותה נערכים כנסים, ימי עיון והשתלמויות למורים.

קיראו עוד על: זכויות מורים בעבודה

ארגוני הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות ובטכניון

בכל מוסדות החינוך האקדמי קיימים ארגונים של סגל המורים והמרצים כך לדוגמה: ארגון הסגל בטכניון, ארגון הסגל הזוטר באוניברסיטת בן גוריון, ארגון הסגל האקדמי הבכיר, ארגון באוניברסיטאות, בר אילן, העברית והפתוחה.

אם נפרט את המידע אודות הארגון בטכניון נמצא שלשאר הארגונים מטרות דומות. לפי אתר הארגון בטכניון, ארגון הסגל האקדמי הינו "ארגון יציג" המאגד את חברי הסגל בעלי מינוי אקדמי מדרגת מרצה ומעלה.

מטרות הארגון כוללות ייצוג חברי הארגון באמצעות מוסדותיו לגבי תנאי שכר וזכויות סוציאליות, טיפול בעניינים המקצועיים הקשורים בעבודתם בטכניון ובייצוגם בפני מוסדות הטכניון בנושאים אישיים (לא אקדמיים) ונושאי רווחה כלליים.

במזכירות הארגון ניתן לקבל שירותי רווחה שונים הכוללים: שירותי ביטוח בריאות ליוצאים לחו"ל, תווי קניה בהנחה לרשתות שיווק שונות, כרטיסים להצגות ומינויים לתיאטראות, תזמורות ולאופרה הישראלית.

איגוד העובדים הסוציאליים

האיגוד הוקם בשנת 1937 ופועל באמצעות הסתדרות העובדים הכללית. מרבית העובדים הסוציאליים החברים באיגוד עובדים ברשויות המקומיות, במשרדי ממשלה ובעמותות פרטיות. במסגרת האיגוד פועלת "האגודה לקידום העבודה הסוציאלית בישראל" שהיא עמותה לקידום מקצוע העובד הסוציאלי מתוך ראייה מפוכחת לסיוע והטיפול בנזקקים לשירותי העובדים.

האיגוד מורכב מ: ועידה ארצית בת 159 צירים שקובעים את המטרות ובוחרים את המזכירות. האיגוד מתנהל באמצעו ועדות קבועות ומקצועיות, קובע סדר יום ותחום טיפול ומאבק במימוש מטרותיו.

ארגון העיתונאים בישראל

הארגון הוקם בשנת 2012 כארגון עובדים ענפי שהחליט לאגד עיתונאים שכירים או פרילאנסרים המועסקים באמצעי התקשורת השונים.

הארגון הוקם לאחר פגיעה אנושה בעיתונות המודפסת בעיקר שלא מצליחה לצלוח את התחרות אל מול עיתונות דיגיטאלית. הסגירה של עיתון מעריב ומכירתו לעיתון אחר הוכיחה לחברי הארגון עד כמה נחוצה הקמת הארגון.

לעיתונאי שאינו בכיר אין ביטחון תעסוקתי. ולכן שם לא הארגון למטרה להגן על תנאי שכרו, למנוע פיטורים שרירותיים ולשפר את מעמדו. הארגון פועל במסגרת הסתדרות העובדים החדשה. לפי דיווחי הארגון בחודש ינואר השנה היו בו 1750 חברים מכל כלי התקשורת. בחודש יולי 2012 הודיעה מועצת העיתונות על קבלת הארגון כחבר במועצה.

ארגון עובדי צה"ל

ארגון עובדי צה"ל הוא האיגוד המקצועי היציג של כל העובדים האזרחיים המועסקים על ידי צה"ל במחנות ויחידות צה"ל מאילת ועד קריית שמונה כולל רמת הגולן. לפי פרסומי הארגון מעורבות הארגון בחיי העובד מוצאת את ביטויה לא רק בטיפול בענייניו המקצועיים, אלא גם בפעילות תרבות, נופש, חברה וספורט ענפות.

קבוצות הספורט של הארגון משולבות בליגות למקומות עבודה ואחת לשנה נערך טורניר של קבוצות כדורגל והכדורסל על גביע הארגון. בנוסף משתתף הארגון בסבסוד ספורטאים בספורטיאדה הנערכת אחת לשנה.

ארגון עובדי המים

הארגון נוסד בשנת 1954 כאגודה חקלאית שיתופית. לפי אתר הארגון הוא שם הוקם במטרה ליעל את השימוש במים, לשפר ולשכלל את מערכות המים של לקוחות האגודה וצרכני המים, להכשיר אנשי ניהול ותפעול, לקדם ולשפר את הטכנולוגיה והידע התפעולי והניהולי של מערכות לאספקת מים, השקיה, ניצול שפכים והשבת קולחים.

הארגון מאגד ישובים רבים מהמגזר הכפרי, קיבוצים ומושבים ומעניק לחבריו וללקוחותיו - תאגידי מים, אגודות מים, מועצות וארגונים שונים טיפול מקצועי בנושאי התשתיות הזורמות ומשמש לחבריו נציג מקצועי בתחומי המים השונים.

ליחצו כאן לפניה אל עורך דין וקבלת יעוץ משפטי אישי


עדכון אחרון: 01/03/2017 09:36   
תגיות בעמוד:   מידע לעובדים   
קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
חשיפת שחיתות במקום העבודה - החוק מגן עליך! - המצפון המוסרי של עובד שנחשף לשחיתות במקום העבודה מניע אותו לחשוף את התופעה ולהפסיק את השחיתות, אשר לעיתים פוגעת באופן פיסי, נפשי או כלכלי באנשים חפים מפשע. מה אומר החוק?
האם העובדים פוטרו בגלל ניסיון התאגדות? - האם התובעים אכן פוטרו מעבודתם אצל הנתבעת בעקבות ניסיון להקים ארכון עובדים יציג? כיצד הכריע בית הדין לעבודה בתביעתם?
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!