{if 0} {/if}
|
קורות חיים הם למעשה ההצגה הראשונית שלך בפני מעסיקים פוטנציאלים. זהו אותו רגע גורלי שבו המעסיקים יחליטו באם להזמין אותך לראיון או להשליך את הנייר שכל כך השקעת בו לפח המחזור.
ניסוח מדוייק ומהוקצע של קורות החיים שלך עשוי להיות ההבדל העיקרי בין פתיחת דלתות וקביעת ראיונות עבודה רבים, לבין חיפוש עבודה ארוך ממושך ומפרך.
מיד נסקור ונסביר בפרטים לגבי הדרך הנכונה לכתוב קורות חיים, כולל כמה טיפים חשובים שיסייעו לך לבצע התאמות לפי סוג המשרה והמעסיק שאליו החלטת לפנות.
חשוב מאד לזכור כי תפקידם האמיתי של קורות החיים הוא לא לגרום לכם להתקבל לעבודה חדשה. תפקידם האמיתי הוא לגרום לכם להגיע לראיון עבודה וחשוב להפנים את זה.
מבנה כללי: עמוד קורות חיים חייב להיות בעל עמוד אחד בלבד. הסעיפים הקודמים נועדו למקד אתכם כך שתוכלו לתת מידע מדויק ותמציתי על מנת שלא "לעייף" את המעסיק.
על החלוקה להיות כדלקמן:
------------------
פרטים אישיים
תמצית
השכלה
ניסיון מקצועי
שירות צבאי
שפות
הערות/תוספות
שונות
---------------
כעת נסביר כיצד לפרט בכל אחד מפרקי החלוקה הנ"ל בדרך היעילה ביותר!
פרטים אישיים - עליהם להופיע בראשית העמוד
ישראל ישראלי
תאריך וארץ לידה: ישראל, 18.08.1980
כתובת: אבן גבירול 84 תל-אביב
טלפונים: 03-5555555/054-5555555
דוא"ל: Israel.Israeli@gmail .com
אלו הפרטים שעליהם להופיע בכל נוסח של קורות חיים. ניתן לכלול גם את המידע הבא: מצב משפחתי (נשוי / רווק / גרוש / אלמן) מספר זהות, חשבון לינקדאין, פייסבוק, טוויטר וכו.
תמצית
כיום נהוג להוסיף לקורות החיים תמצית אשר מסכמת את היתרונות היחסיים שלכם. על התמצית להופיע מעט מתחת לפרטים האישיים ולכלול שלוש שורות לכל היותר. פסקה זו אמורה להיות כתובה בגוף שלישי ולהכיל את כל מה שאתם הכי גאים בו ואת כל מה שאתם רוצים לעשות בעבודה הבאה.
לדוגמא:
בעל תואר ראשון וניסיון רב בתחום התקשורת הכתובה. מחפש עבודה מאתגרת אשר תביא לידי ביטוי את יכולותיי האקדמיות והמקצועיות.
השכלה
תארים אקדמיים או כל קורס שעברתם במסגרת עבודה קודמת, שירות צבאי או במסגרת הפנאי. הקפידו להתאים את הכתוב לתפקיד אליו אתם מגישים מועמדות, בכל פעם לפני שאתם שולחים את קורות החיים.
אם העבודה קשורה לתחום האופנה ולקחתם בעברכם קורס בישול, אין טעם להזכירו. עם זאת, נסו להיזכר בכל השכלה שעשויה להיות רלוונטית לדרישות התפקיד.
לדוגמא:
2000-2003 תואר ראשון, תקשורת ועיתונאות, האוניברסיטה העברית בירושלים
1999-2000 קורס כתיבה יוצרת, תיכון אורט ת"א
באם סיימתם תואר ראשון, אין צורך להזכיר השכלה תיכונית, אלא אם הקורסים שנלמדו רלוונטיים לתפקיד.
ניסיון תעסוקתי
זהו החלק החשוב ביותר מבחינת המעסיק ועליו להיות מנוסח באופן ברור אך תמציתי. הקפידו לשמור על נוסח אחיד: שנים, תפקיד, מקום עבודה. פירוט התפקיד.
לדוגמא:
2003-2004 כתב תרבות, מקומון העיר תל אביב. אחראי על סיקור אירועי התרבות של העיר בתחומי המוסיקה וחיי הלילה. העבודה כללה: מחקר שטח, כתיבה איכותית של תכנים ויכולת עמידה בזמנים.
ניתן לנסח זאת גם כך:
2003-2004 כתב תרבות, מקומון העיר תל אביב.
• אחראי על סיקור אירועי התרבות של העיר
• ביצוע מחקרי שטח
• כתיבת תכנים מקצועיים ואיכותיים
• יכולת עמידה בזמנים
באם אתם בעלי ניסיון רב, השתדלו למנות את העבודות החשובות בלבד ולתמצת את פירוט התפקיד. באם ניסיונכם מועט, הקפידו לפרט כמה שיותר אודות התפקיד שביצעתם.
שירות צבאי / לאומי
לרבים מהמעסיקים בישראל חשוב לדעת שעשיתם שירות צבאי, אך זהו מקום נוסף בו תוכלו לפרט על יכולות מקצועיות ונתונים אישיים חשובים.
לדוגמא:
1999-2001 מאבחנת מחקר. תפקיד הדורש נתוני איכות גבוהים ויכולות הנעה וניהול אנשים. העבודה עסקה בתחומי מיון (כולל מיון לקצונה), מחקר והערכה ועבודה אל מול קצינים ברמת אל"מ ומעלה.
אם עברתם את גיל 40, השתדלו לקצר בחלק זה.
שפות
חלק זה חשוב בעיקר אם יש לכם בקיאות בשפה שאינה עברית.
לדוגמא:
עברית: ברמת שפת אם.
אנגלית: ברמה גבוהה מאוד.
ספרדית: ידע בסיסי.
הערות / תוספות
זהו המקום לפרט על הידע שיש לכם בעבודה בסביבת מחשב ואינטרנט. לדוגמא: שליטה בתוכנות: Excel, PowerPoint. כמו כן, באם הנכם בעלי רכב, רצוי לציין זאת משום שמשרות רבות דורשות נסיעות לפגישות מחוץ למשרה וכדומה.
שונות
זה המקום להוסיף מידע שאינו בהכרח רלוונטי לתפקיד, כגון: התנדבות וסיוע חברתי (סיוע לקשישים, ניצולי שואה, עמותות), כישורים מיוחדים (מנגן בחליל צד), תחביבים (נסו להיות מקוריים) וכוליי.
קיראו בהרחבה על: פתיחת פרופיל מקצועי בלינקדאין