{if 0} {/if}
|
העובדות מלמדות כי בכל חודש מחפשים עשרות אלפי ישראלים עבודה חדשה. ביניהם מובטלים ואחרים שרוצים להתקדם ולשנות אווירה אם באמצעות הסבה מקצועית ואם להתקדם לדרג מקצועי בכיר יותר.
בפורטל זכויות העובדים תמצאו מגוון כלים לחיפוש ומציאת עבודה שתענה לדרישות האישיות והמקצועיות שלכם, ביעילות ובאפקטיביות המירבית.
איפה מתחילים לחפש? במה כדאי לי להתמקד? שאלות אלה ועוד רבות אחרות עומדות כעת בדרך שלך למציאת המקום הבא שיבחר להעסיק אותך.
שוק העבודה הישראלי, למרות המצב הכלכלי, מציע שלל אפשרויות תעסוקה לעובדים חרוצים ומוכשרים ולאלה הצעירים יותר, שזה עתה מבקשים להקלט לראשונה בעבודה - מיד לאחר השחרור מהצבא.
במקום להכביד בתיאורים, בחרנו להסביר ולאתר את תהליך חיפוש העבודה מתוך סיפור "אמיתי" שכל אחת ואחד מאיתנו יכול להזדהות איתו.
חרב הפיטורים נחתה גם על צווארנו באמצע החיים. לא הופתענו. הסימנים המעידים הציצו מכל פינה. ההחלטה התקבלה. ההנהלה פעלה לפי הכללים. הזמינה אותנו לשימוע. מסרה בידנו את מכתב הפיטורים ואיחלה לנו דרך צלחה.
יצאנו משערי המפעל והצטרפנו לעוד 10% מהמובטלים במשק. מה עושים עכשיו?
זו השאלה שלא מפסיקה להדהד. מה עושים עם המשכנתא שהתחייבנו לשלם תוך 25 שנים, מה עושים עם החוגים היקרים של הילדים, מה עושים עם עצמנו ועם הזוגיות, מה עושים עם החיים בכלל?
לחודשים הקרובים יש פתרון כלכלי דחוק. הולכים ללשכת התעסוקה, נרשמים כמובטלים, מקבלים דמי אבטלה ומקווים שהלשכה תמצא לנו עבודה אחרת שתואמת את הכישורים, הניסיון והשכר הראוי לנו.
זה לא קורה כל כך מהר. הזכות לדמי אבטלה מוצתה. החסכונות המעטים נאכלים בקצב מדאיג. בני הזוג מגבירים מאמץ ועובדים שעות נוספות אך אין בתוספת השכר היחסית להחליף את המשכורת החודשית שהחזיקה את המשפחה. חייבים למצוא עבודה אחרת. אין מוצא אחר.
אבל איך עושים זאת, איך מגבירים את הסיכוי למצוא עבודה חדשה? איפה מתחילים לחפש? באינטרנט? באמצעות חברת כח אדם? מה רצוי לכתוב ולהדגיש בקורות החיים?
חיפוש עבודה הוא עבודה לכל דבר ועניין. על החיפוש לא מקבלים תלוש שכר בסוף החודש.
אם עובדים נכון ומחפשים במקומות הנכונים משפרים את הסיכוי להגיע לתלוש שכר עבור עבודה חדשה. אין מקום לאשליות. במצב הכלכלי הנוכחי החיפוש עלול להוליד יותר תסכולים מאשר משרות.
אם כבר מתפנית משרה רלבנטית, מאות מועמדים קופצים עליה. התחרות אגרסיבית ומקטינה את סיכויי הקבלה. ההגעה לקו הגמר כרוכה בדילוג מעל משוכות גבוהות ולפעמים בלתי עבירות.
אפשר לוותר מראש אבל אפשר וצריך לנהוג אחרת אם רוצים להתקבל לעבודה חדשה.
לפני שמתחילים לחפש עבודה אפשר ורצוי להגדיר מטרות וציפיות, חובה לבחון בצורה אובייקטיבית את היכולת האישית והמקצועית ביחס לדרישותיה של כל משרה שמוצעת.
לשרטט מחדש את הפרופיל האישי תוך התחשבות בנסיבות החדשות האישיות והמשפחתיות.
לוותר על האגו במקומות ובעיתוי שנדרש. לא להתרפק על העבר המפואר. להיצמד להווה ולמאפייניו הנוכחיים. לזרום עם הקיים בצניעות. לוותר על היוהרה ולהתמקד רק בחיפוש המשרה הבאה.
אין ברירה וחייבים לזכור תמיד שאתם לא לבד. מאות אלפים בכל הגילאים והמצבים, נערכים כמוכם לחיפוש עבודה חדשה. הביקוש עולה על היצע המשרות ובגדול. לכן חשוב להשתמש בסט של כלים שיגבירו את האפקטיביות של החיפוש ובעיקר את הסיכוי למצוא עבודה מתאימה ומהר ככל שניתן.
לפי שיוצאים לחפש עבודה מגדירים את סוג המשרה והתחום המקצועי בהם מעוניינים. ההגדרה נובעת מהניסיון, הכישורים, ההשכלה והעניין האישי. בחרנו להביא דוגמא אישית, מעולמו של מחפש עבודה, "עורך דין" צעיר, שרוצה להיקלט במשרד חדש. שימו לב, כי כל הנקודות מתאימות למעשה גם לכל אדם אחר (שאינו עורך דין) שמחפש עבודה בכל תחום אחר.
נניח שיש לך רישיון לעריכת דין. המשרד שבו ערכת את ההתמחות התמזג עם משרד אחר, המשרות צומצמו ומקומך לא נשמר. אתה מחפש מקום אחר לעבוד בו כעורך דין.
לפני שתתחיל לחפש מקום עבודה חדש עליך לענות לעצמך על השאלות העיקריות הבאות:
האם אני מעוניין לעבוד במשרד עורכי דין פרטי?
האם להצטרף לשירות הציבורי בפרקליטות או במחלקת הייעוץ המשפטי של אחד המשרדים הממשלתיים?
האם להתמודד על משרות במגזר הפרטי בתחום הבנקאות, ניהול השקעות וכספים?
האם מעניין אותי למצוא עבודה כיועץ משפטי בחברת הייטק?
הרעיון העיקרי הנעוץ בשאלות אלה הוא הגדרת התפקיד והעניין האישי שלך. כמה שעות אתה רוצה לעבוד? כמה אתה רוצה להרוויח? אחרי שהבנת לאן אתה מכוון ואחרי שהתמקדת בכיוון המקצועי הרצוי אפשר להמשיך.
אם בחרת להתחיל את הקריירה המקצועית בשירות המדינה, היכנס לאתר נציבות שירות המדינה למדור "מכרזים" וחפש אם קיימת משרה תואמת. במידה וכן, פעל לפי הנדרש להגשת מועמדות והמתן להתייחסות והנחיות להמשך, למקרה שתימצא מתאים.
אם החלטת לעבוד במשרד עורך דין פרטי, מומלץ לך להגדיר קודם את תחום העיסוק שמעניין אותך: דיני עבודה, פלילים, אזרחי, מסחרי, תעבורה, נזירין מיסים וכדומה. אתר לשכת עורכי הדין ואתרים נוספים שעלו לרשת האינטרנט יודעים לבצע חיתוכים לאיתור משרדים לפי תחומי עיסוק.
לאחר קבלת התוצאות הראשוניות, ערוך מיפוי של המשרדים שנראים לך רלבנטיים למקום מגוריך ולתחום העניין. היכנס לאתר הבית של כל אחד מהם. התרשם מהצוות, מהגודל, מרשימת הלקוחות ומהפרסומים המסקרים את פעילות המשרד. חשוב כמובן לחפש את שם המעסיק בגוגל ובפייסבוק. מעניין יהיה לקרוא ולהכיר יותר את "החברה" או "הפירמה" אליה תשלח קורות חיים בקרוב.
אם מצאת כמה מתאימים, בדוק אם הם מחפשים עובדים. יש משרדים שבאתר הבית שלהם תפורסם הדרישה לעובדים ויש כאלה וכנראה זה רובם, שיעדיפו לגייס עובדים באמצעות חברות השמה ייעודיות ו/או באמצעות מודעות דרושים באתרי האינטרנט הרבים שמציעים למעסיקים לפרסם משרות בלוחות מקוונים (לא רבים מפרסמים כיום מודעות דרושים בעיתון).
היכנס לאתרי האינטרנט של חברות השמה וכמובן לוחות דרושים. יש רבים וטובים ויש כאלה שמתאימים בעיקר לתחומים מקצועיים מסויימים וספציפיים מאד. לדוגמא, אתרי דרושים המאפשרים חיפוש עבודה בתחום המשפט בלבד, בתחום ההייטק, משרות בכירים וכדומה.
אתרו את המשרות שנראות הכי רלוונטיות להגדרות החיפוש שלכם. אם מצאת משרה מתאימה ולאחר שבחנת את הדרישות שמופיעות בעמוד המשרה פעל לפי ההנחיות שבאתר, על מנת ליצור קשר עם המעסיק הפוטנציאלי.
בנוסף לפרטים המזהים ואופן ההתקשרות, תמיד יבקשו קורות חיים וניסיון מקצועי לצורך התרשמות והחלטה אם אתה עומד בדרישות הסף למשרה המוצעת. הקפד לצרף קורות חיים מעודכנים ממוקדים וערוכים כמענה הולם לדרישות הספציפיות של המשרה הרלוונטית. חשוב מאד שלא להתעצל ולנסח את קורות החיים שלכם בקפידה.
המתינו לתגובה. אם היא בוששה להגיע, אל תוותרו. שלח תזכורות. שילחו קורות חיים שוב. צרו קשר טלפוני עם המעסיק בנימוס ועשו מאמץ לשוחח באופן אישי עם מי שאחראי על גיוס עובדים. איך אומרים? לנדנד באדיבות. זה לא בושה. להפך.
חיפוש עבודה אפקטיבי חייב להיות פרקטי ויוזם - לצאת מעט מהקופסא ולא להיות כמו כולם.
אם הישועה לא הגיעה מאותו אתר השמה יעודי שדרכו פעלת, יש ערוצי תקשורת נוספים:
חפש חברה אחרת שמתמחה באותו תחום. היכנס לאתר משרדי עורכי דין. בדוק אם מי מהצוות הנוכחי מוכר לך מהלימודים, מהשירות הצבאי ומבית הספר התיכון והיסודי. אם מצאת, אל תהסס להתקשר, להתעניין ולנצל קשרים אישיים, שלהם יתרון עצום במחוזותינו. עם קשרים לא צריכים פרוטקציה, קלישאה ידועה, אך תמיד נכונה.
המלצה אישית, של עובד למעסיק, על חבר שמחפש עבודה היא הדרך למצוא עבודה, גם אחרי ולמרות העידן הטכנולוגי המפותח שלנו.
הוזמנת לכנס מחזור? לך על זה. גם אם אתה שונא אירועים מסוג זה, התעלה על עצמך, התייחס לאירוע כמו אל עוד מנוע חיפוש עבודה אופציונאלי. לך תדע, אולי בכנס המחזור תפגוש את המעסיק הבא שלך או את החבר הכי טוב שלו שהיה איתך בתיכון.
אל תהסס לבקר בירידי תעסוקה. נכון. מדובר באירוע המוני ולא אישי. הסיכויים למצוא משרה אינם גבוהים. אך גם בשביל הסיכוי הקטן היריד שווה ביקור, בשבילך, לא בשביל המארגנים.
גם אם אתה לא בדיוק חיה חברתית, היכנס לדמות החדשה מכורח הנסיבות ולמען מטרה נעלה. עדכן את רשימות אנשי הקשר הטלפוניות, עדכן סטטוס בפייסבוק, בלינקדאין ובכל רשת חברתית אחרת שאתה משתתף בה.
חדש קשרים אישיים ישנים באמצעות משלוח הודעת ברכה לחגים, ימי הולדת, מעבר לדירה חדשה וקידום מקצועי. בין השורות אתה יכול לשלב את המסר שאתה בין עבודות ומהו התחום שקורץ לך. כולנו מכירים את כוחן העצום והחשיפה ברשתות החברתיות.
אל תזניחו אותן, להפך. זה בדיוק הזמן לנצל את הכח החברתי של הרשת הוירטואלית ולרתום אותה לצורך חיפוש עבודה. זה עובד עבור אלפים מדי חודש ואין בכלל ספק שזה יכול לעבוד גם עבורך. זה הזמן להעלות הילוך ולהגביר את הפעילות שלכם ברשת.
אם הגעת לגיל 50 ואתה מובטל, הסיכויים למצוא עבודה נמוכים אך לא אפסיים. ההיערכות לחיפוש עבודה צריכה להיות דומה במהותה לזו של הדור הצעיר בגיל הילדים שלך. השונות היא בטכניקה. הדור הצעיר שגדל על רשתות חברתיות ימשיך להתבטא במגרש המשחקים הטבעי לו. דור ההורים שמחפשים עבודה יפעילו את הקסם האישי, את המגע האנושי, את הרשת החברתית האמיתית ולא הוירטואלית.
המטרה היא להגיע לראיון עבודה פנים אל פנים. שיער לבן לא מבהיל מעסיקים או יותר נכון לא את כולם. יש שרואים בו יתרון מרגיע ומבטיח יציבות ומקצועיות. אין הרבה כאלה. רובם הולכים שבי אחר הגישה לפיה העולם החדש שייך לצעירים. נותרו עוד כמה מדור המייסדים שחושבים אחרת ואפילו נותנים סיכוי לבני דורם. לך על זה. מה יש להפסיד?
מבלי קשר לדירוג הסיכוי למצוא עבודה בנסיבות הנוכחיות ובכלל, עליכם לזכור כי חיפוש עבודה הוא עבודה אמיתית, סיזיפית ולעיתים לא קלה בכלל.
ככל שההיערכות לחיפוש עבודה באמצעים ובכלים העומדים לרשותכם תתבצע במקצועיות, במסירות ובדבקות במשימה, כך תגדילו את הסיכוי לצאת ממעגל האבטלה לטובת נחיתה רכה אצל מעסיק חדש במקום עבודה שיתאים בדיוק לציפיות שלך.
בפורטל זכויות העובדים תמצא/י את הכלים שיעזרו לכל אדם לחפש ולמצוא בדיוק את העבודה שהוא מחפש, בכל תחום מקצועי ובכל אזור בישראל.
למרות המצב הכלכלי והאבטלה במשק, ניתן וצריך לעשות שימוש במגוון כלים אפקטיביים שעומדים לרשותו של כל מחפש עבודה בדרך למציאת משרה חדשה ולהגשמה עצמית.