{if 0} {/if}

אלה הסימנים שמצביעים על כך שהגיע הזמן שלך להתקדם הלאה ולהחליף את מקום העבודה...
איך יודעים מתי הגיע הזמן להחליף מקום עבודה ולהתקדם הלאה?
×
x

כלים לחיפוש עבודה

איך תדע/י שהגיע הזמן להחליף מקום עבודה?

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (14) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 14 reviews
Hebrew

אדם נמצא בעבודה בממוצע 200 שעות חודשיות ומכאן עולה בחישוב פשוט שכשליש מחיינו אנו מבלים במקום העבודה.

העובדה שהעבודה תופסת נתח משמעותי בחייך ושהיא מזמן הפכה להיות הרבה מעבר למקור פרנסה, גורמת לך ולסובבים אותך להטיל ספק מעת לעת ולשאול - האמנם אני נמצא במקום הנכון או שמא הגיע הזמן להחליף עבודה?

התשובה לשאלה הזו לא תמיד חד משמעית וכדי שתוכל לדעת האם הגיע הזמן להתפטר, עליך לבחון את הסיטואציה לעומקה ולוודא שההחלטה לעזוב אכן נובעת מהמניעים הנכונים ובטיימינג המתאים.

חשוב לציין שפעמים רבות אדם יודע שהוא צריך לקום וללכת, אך הפחד משינויים משתק אותו וגורם לו להיתקע. זה תקף אגב לא רק לגבי מקומות עבודה, אלא בנוגע לכלל התחומים בחיינו האישיים, דוגמת מקום מגורים, לימודים אקדמאיים, זוגיות וכיוצא בזה.

המחשבה שעליך לנטוש רעיון ו/או מקום מסוים ולצאת מהקומפורט זון למרחב הפתוח והמאיים בדרך למציאת חלופה למצב הקיים, עלולה להכניס את מרבית האנשים לפאניקה, חרדה ואף דיכאון.

אתה חושש לאבד את מה שהשגת ועד מהרה הפחד משתלט עליך והופך להיות אתה. פחד שמא לא תמצא דירה שתתאים לך, פחד לבזבז נקודות זכות בתואר, לצאת שוב לעולם הדייטים, להזיק לרזומה ולקורות החיים, להפסיד את הותק, התנאים והמעמד שצברת ובגדול להתחיל מאפס ולהוכיח את עצמך מחדש.

מחקר שנערך לאחרונה מראה שכל עובד ישנה את מקום עבודתו לפחות 4 פעמים בחיים. עוד עולה ש-25% מהעובדים בישראל מחפשים עבודה באופן תמידי. 60% מעידים שיש להם מחשבות יומיומיות על האפשרות להחליף מקום עבודה ורק 13% מהעובדים מרגישים מחויבות ונאמנים למקום עבודתם, מה שאומר שכל היתר פוזלים הצידה ומחפשים ללא הרף חלופות.

כ-25% מהעובדים בגילאי 20-35 עזבו מרצונם את מקום העבודה בשנתיים האחרונות, לעומת 12% מבוגרים והסיבה הנפוצה ביותר לעזיבה היתה חוסר קידום מקצועי והיעדר סיפוק.

אותי באופן אישי המספרים הללו כלל לא מפתיעים, שכן אני עדה בקרב חבריי לשיחות שכיחות המתנהלות סביב הנושא. משפטים כמו העבודה משעממת, נמאס לי מהבוס, העובדים בצוות שלי נאחסים, אין לי כוח להתחיל את השבוע ואני לא מרוויח מספיק, נשמעים כלאחר יד, כמעט אצל כולם.

חינכו אותי לערכים לפיהם הדבר הכי חשוב בחיים זה שיהיה לי טוב ואכן כך אני פועלת, או לפחות משתדלת לפעול. ההנאה בעבודה, הן מקצועית והן חברתית, בנוסף כמובן למשכורת מספקת ותנאים נוחים, אלו פרמטרים שאני פשוט לא מוכנה להתפשר עליהם.

כדי לבדוק האם יש הלימה בין האידיאלים שלי לבין המציאות, גם אני עמדתי במבחן לפני מספר שנים, בעבודה הראשונה שלי בעולם המבוגרים. תוך זמן קצר ידעתי בלב שלם שאני פשוט לא במקום הנכון, משלל בחינות ולמרות שהמחשבות על עזיבה העיקו עליי מאוד, החלטתי להתפטר.

התגובות מהסובבים אותי בנוגע להחלטה לא היו אוהדות בלשון המעטה.

את עושה מעשה חסר אחריות, חזרת מטיול גדול, אין לך שקל על התחת, לא חיכית מספיק, זה עוד יכול להשתנות, את ילדונת, את לא מבינה שכאן זה לא קייטנה, אף מקום אחר לא ימהר להציע לך דבש ושושנים, צריך לצבור ניסיון בשביל שתוכלי לעשות מה שאת אוהבת, בינתיים זה בסדר להיתקע עם קצת עבודה שחורה ועוד כהנה וכהנה.

חבר טוב אמר לי פעם, שמחשבות על לעזוב תמיד יעלו ויצופו בחיים שלי ושל כל אחד אחר מעת לעת. זו נטייה טבעית לבחון את המקום שאנו נמצאים בו ובעידן שבו הכל זז כל כך מהר, הגיוני שנתבלבל קצת לפעמים.

כששאלתי איך יודעים מתי הגיע הזמן לקום וללכת הוא ענה שפשוט יודעים. יודעים שזהו, כלו כל הקיצים ואין שום אפשרות אחרת חוץ מלעזוב.

אמנם, לעיתים הדברים הם לא חד משמעיים ועד שאתה מגיע להחלטה שצריך לפרוש כי באמת לא טוב לך, עובר זמן, יותר מידי זמן. כדי שלא תבזבז את זמנך ותתבזבז במקום עבודה שלא מתאים לך, ריכזתי עבורך רשימת טיפים מפורטת, שתסייע לך לקבל את ההחלטה האם להישאר או להחליף את מקום עבודתך.

תמרורי אזהרה חיצוניים

ישנם סימנים ברורים המתקבלים מן החוץ, המעידים כי נראה שזה הטיימינג הנכון להחליף את מקום העבודה ולהתקדם או לפחות להיות מודע לכך, שייתכן והג'וב שלך בסכנה.

מפטרים אנשים סביבך – פיטורים בחברה זה סימן רע. המשמעות כמעט בכל המקרים היא שהמעסיק נקלע לקשיים כלכליים ויש צורך בקיצוצים. אלו עלולים להתריע בפני הפיטורים שלך ו/או פגיעה עתידית בהטבות שאתה רגיל לקבל, פגיעה שיכולה להתבטא במגוון אופנים.

לקוחות מתחילים לעזוב – אם הלקוחות נושרים, כנראה שמשהו לא מתנהל כראוי במערכת שבה אתה עובד. לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין, שחברה בלי לקוחות היא חברה לא רווחית ומה שקורה בחברה שלא מכניסה ומרוויחה מספיק, במוקדם או במאוחר, זה פיטורים של עובדים.

לא מזמנים אותך לפגישות – אם הרגשת שהיחס כלפיך השתנה ובפרט שהפסיקו לזמן אותך לפגישות, יכול מאוד להיות שמישהו למעלה מנסה לאותת לך שאתה לא במקום הנכון. כמובן שהרעת תנאים אינה מקובלת על פי חוק ויש צעדים שניתן לנקוט כדי לשנות את המצב, אך יכול להיות שבמקרים מסוים, עדיף לעזוב ולהימנע ממלחמות מיותרות.

תמרורי אזהרה פנימיים

מעבר לאותות שמתקבלים מן החוץ, ישנם גם תמרורי אזהרה שמגיעים מבפנים ואם מופיעים אצלך מספר סימנים מאלו שיתוארו בהמשך, כדאי מאוד שתשקול להזיז את עצמך למקום עבודה אחר.

המשכורת לא מתגמלת – כסף הוא בין הגורמים המשמעותיים והמשפיעים ביותר על רמת שביעות הרצון של עובדים. אם אתה חושב שאינך מרוויח מספיק ושאינך מתוגמל על עבודתך באופן ראוי וכמו כן, שבקשתך להעלאה במשכורת נענתה בשלילה, מומלץ לבדוק על אפשרויות אחרות, בהן תוכל להרוויח במקצוע שלך יותר.

משעמם לך מאוד בעבודה – שעמום מוכר כאחת המכות של המאה ה-21 ובפרט כשמדובר על עבודה. אם במהלך יום העבודה אתה בודק מיילים פרטיים, מדפדף בפייסבוק בתדירות גבוהה, מציץ בשעון, מרגיש צורך ליותר משתי כוסות קפה ובגדול לא מוצא עניין, כנראה שמשעמם לך והמקום שאתה עובד בו לא בשבילך.

הבוס פשוט בלתי נסבללהסתדר עם הבוס זה לא עניין של מה בכך. יחסי מרות מיסודם טומנים מלכודות חברתיות ומקצועיות ואם אתה לא סובל את הבוס שלך וניסית לנקוט צעדים שישפרו את המצב והוא נותר כשהיה, כדאי לשקול לעזוב. יחסים עם הממונה עליך חשובים להתפתחותך האישית והמקצועית ובמידה ואלו לוקים בחסר ו/או גרועים, רצוי לבחון אופציות תעסוקה אחרות.

הקולגות לא חברים שלך – חלק משמעותי שמשפיע על ההנאה והסיפוק במקום העבודה הוא סביבת העבודה. אם אף אחד מהקולגות לא חבר שלך, אתה בבעיה. בין אם הבעיה נובעת בשל פיגור חברתי שלך ובין אם מקורה ביחס עוין של הסובבים מסיבות כאלו ואחרות הכוללות בין היתר קנאה, החסימה התקשורתית הזו והניכור החברתי, וודאי לא יובילו אותך לגדולות. 

לא מעריכים אותך מספיק – הערכה היא פרמטר משמעותי מאוד בחיים האישיים ובפרט באלו העסקיים. עובד שאינו זוכה להערכה הוא עובד לא מרוצה ופחות אפקטיבי ואם אתה מרגיש שלא מעריכים אותך כראוי מקצועית ואישית, ייתכן והגיע הזמן לשנות מקום עבודה.

אתה לא מעריך את הבוסים – הערכה רלוונטית לשני הצדדים ואם אתה לא מעריך את הבוסים שלך, זה לא טוב. חשוב מאוד לרכוש כבוד והערכה לאלו שמהם אתה מקבל הוראות ואם לא כך הדבר, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להגיע למקסום יכולותיך במקום העבודה.

לתת מעצמך רק 80% - אם אתה רגיל להשקיע בעבודה את כל כולך ובמקום הנוכחי אתה פשוט לא נותן מעצמך את ה-100%, סימן שמשהו לא עובד כמו שצריך, תרתי משמע. עובד שלא חש צורך ומחויבות להפיק מעצמו את המרב בעבודתו, מוכרח לבחון את המצב ולבדוק אופציות אחרות.

אתה לא מאמין במה שמבטיחים לך – היעדר אמון זה משהו שמשפיע על הרבה מאוד דברים בחיים, במיוחד ביחסים מול דמויות בעלות סמכות, שיש להן השפעה עליך. אם אתה לא מאמין להבטחות של הבוס בנוגע לשיפור תנאים, העלאה במשכורת, קידום וכיוצא בזה ומרגיש שמרמים אותך ומנסים לסתום לך את הפה עם הבטחות שווא, אתה צריך להחליף עבודה.

אין שום אפשרויות קידום – בעיה נוספת מלבד הבטחות שווא על קידום, היא מצב שבו אין אופציות קידום רלוונטיות שנראות באופק. זה מבאס, אבל יש מקומות עבודה שפשוט אין בהם מסלולי קידום ובמקרה שאתה עובד זמן מסוים במקום ומרגיש שהגיע הזמן להתקדם אבל אין לאן, נראה שההתקדמות שלך פשוט צריכה להיות למקום העבודה הבא.

הכישורים שלך לא מנוצלים – כל אחד טוב במשהו ואם אתה מרגיש שהכישורים שלך לא באים לידי ביטוי ולא מנוצלים כראוי, יכול מאוד להיות שבמקום עבודה אחר, תוכל להיות אפקטיבי יותר ומכאן באופן ישיר, גם מוערך יותר ומקודם יותר.

אתה לא מתפתח מקצועית – אתגרים הם קשיים בריאים שמסייעים לאנשים להתקדם ובמיוחד במקומות עבודה. אם אתה מרגיש שלא ניצבים בפניך מספיק אתגרים ובנוסף, שאינך מקבל הדרכה מקצועית מפתחת דיו, שמקנה לך ידע וכלים נוספים, כדאי לעבור למקום שבו תתפתח יותר מקצועית.

היעדר הלימה עם המטרות שלך – אם המשרה לא תואמת את המטרות שלך בהיבט תנאים והנאה ובכלל זאת משכורת, זמני נסיעות, כמות שעות עבודה, פיתוח מקצועי וכיוצא בזה, אתה פשוט לא נמצא במקום הנכון והגיע הזמן לעזוב.

התנגשות עם הערכים הפרטיים - התנגשות בין העולם שלך לערכי החברה עלולה להיווצר במקרים בהם החברה פועלת באופן מכוון להטעיית לקוחות, מתן שירותים שסותרים את עקרונותיך, קודים אתים שלא מתיישבים עם סולם הערכים שלך ועוד כהנה וכהנה. אם זה המצב, סביר להניח שלא תוכל לספוג את ההתנגשות הזו לאורך זמן ולכן מומלץ לבחון אופציות עבודה במקום אחר.

הרגשה שאינך משמעותי ומשפיע – השפעה במקום העבודה תורמת רבות לדימוי העצמי של העובד ומדרבנת אותו ליזום, ליצור ולהתפתח. אם אתה מרגיש לא משמעותי ולא משפיע, סתם בורג קטן וחסר תועלת, הגיע הזמן למצוא משרה שבה תוכל לתרום מעצמך ולהועיל יותר, לחברה ולעצמך.

אתה מרגיש מותש ומתוסכל – אם כל מה שאתה עושה נועד מראש לכישלון בשל מאבקים שלא קשורים אליך ו/או אתה חש חוסר שביעות רצון בשל מי מהגורמים שהוזכרו לעיל, עליך לשקול טוב אם כדאי לך להישאר במקום הנוכחי, או שמא שינוי למקום אחר ייטיב עם מצב רוחך.

דיכאון יום א' ו-ב' וזה שאחריו – בהקשר של תסכול חשוב להדגיש ששביזות יום א' במוצאי שבת היא אינה משהו שכולם חווים. יש אנשים ששמחים להתחיל את השבוע, כאלו שנעים להם להתעורר בבוקר לעוד יום עבודה ואפילו אחרים שאשכרה נהנים בעבודה. אם אתה נמצא קבוע בדיכאון לפני כל יום עבודה, אתה חייב לעזוב.

אתה לא אוהב את הג'וב שלך - אילן הייטנר כתב בספרו האחרון, האיש שלא רצה להיות קטן, שחלקנו מאוהבים ברעיון ולא במהות. הוא שואל את גיבורת הספר האם היא באמת אוהבת לכתוב או שמא היא מאוהבת ברעיון של להיות סופרת והשאלה הזו צריכה להישאל גם בנוגע לעבודה שלך. אם אתה לא אוהב את מה שאתה עושה ביומיום, שום תואר נחשק בתחום ההייטק לא יעזור לך להרגיש טוב.

האינטואיציה אומרת שהבטן לא כואבת סתם – משהו בפנים מרגיש לך לא נכון. אמנם אתה עדיין לא מצליח לשים את האצבע באופן חד משמעי על הסיבה לכך, אבל האינטואיציה שלך מאותתת שעליך להחליף מקום עבודה. לרוב האינטואיציות שלנו הן אינסטינקט שלא משקר ולכן כדאי להקשיב לכאב הבטן ולבדוק טוב-טוב את מקורו.

העבודה משפיעה לרעה על חייך האישיים - סביבת העבודה יוצרת לחצים וגורמת לך להיות עצבני וחסר שקט, גם בעבודה וגם בבית. אין לך זמן להשקיע בזוגיות, בילדים, בחברים ובדברים שעושים לך טוב ואתה נמצא במרדף תמידי סביב הזנב של עצמך, מרדף שמסתיים בכישלון פעם אחר פעם. אם זה המצב, בוודאות הגיע הזמן להחליף את מקום העבודה שלך.

עד העונג הבא ובינתיים להחליף עבודה!

הקונפליקט בין תחושת הבטן שאומרת שהגיע הזמן לחתוך, תחושה המלווה בטיעונים רציונליים, לבין המחשבה המטרידה, שאולי אני עושה טעות איומה ומפספס הזדמנות שעוד תניב פירות בעתיד, הוא נושא לא פשוט ויש להתמודד עמו בחוכמה ובאופן מבוקר ושקול.

להחליף מקום עבודה זה לאו דווקא אומר לשבור את היסודות שהנחת ולא אחת ההחלטה לעבור לג'וב אחר, מהווה דווקא את הפוש למעלה, המאפשר לך להמשיך לפתח את הקריירה שלך.

השאלה היא עד כמה אתה מעריך את עצמך ועד כמה אתה מאמין בעצמך. מאמין  שאתה שווה ושמגיע לך, בעבודה ובכלל. לדעת מה אני שווה, קודם כל בעיניי עצמי ואחר כך בעיניי הסביבה וכמובן, אילו הזדמנויות מחכות לי בחוץ, זה לא נרקיסיזם אלא מודעות עצמית.

זה שאתה עוזב לא אומר שאתה מוותר, התפטרות היא לא כישלון ומי שרוצה להחליף מקום עבודה, הוא ממש לא לוזר, גם במקרים בהם החלופות נעשו יותר מידי ומהר מידי לדעתך ו/או לדעת הסובבים אותך.

אדם שפורש ממקום מסוים מתוך הנחה שהשאיפות שלו יכולות להתממש במלואן, הוא אדם שאפתן בעל מוטיבציה, שסביר להניח, יזכה בסופו של יום למשרה שווה ומתגמלת יותר.

בהקשר זה אדגיש ואומר שיש גבול דק בין חתירה למצוינות לבין חוסר יכולת לקבל פגמים ועליך לוודא שאתה לא הופך לפורש סדרתי שלא מצליח להחזיק דקה במקום העבודה, כזה שמגיש מכתבי התפטרות כמו טיפות גשם ביום סגריר.

ובנוגע למפלצת שמציקה שוב ושוב ואומרת: מה יהיה אם לא תצליח ומי מבטיח שבמקום הבא יהיה לך יותר טוב, התשובה היא שאין תעודת ביטוח וכדי להתקדם בחיים מוכרחים לקחת סיכונים!

קראו עוד בנושא: איך בוחרים איפה ובמה לעבוד?


האם מתחשק לך למצוא מקום עבודה חדש וטוב יותר? בהחלט כן. אני מאד רוצה להחליף את מקום העבודה הנוכחי. אולי, רק אם היה לי את הביטחון שאמצא מקום טוב יותר ומהר. ממש לא. טוב לי במקום העבודה ואין סיבה לחשוב על שינוי.
עדכון אחרון: 19/12/2017 08:45   
תגיות בעמוד:   דרושים    השמה וכח אדם   
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!