{if 0} {/if}
|
במציאות העכשווית אנשים מוכרחים לעבוד כדי להתפרנס, למעט מקרים חריגים בהם נולדת למשפחה של מיליונרים או זכית בירושה ענקית, כזו שמאפשרת לך להתפטר מהעבודה ולצאת למסלול חיים חדש וחופשי מדאגות של כסף.
כך או כך, מרביתנו עובדים והעובדה שהיכולת לעבוד משפיעה עלינו ועל בן/ת הזוג והילדים, מותירה אנשים שאיבדו את כושר עבודתם במצב מאוד לא פשוט. זה יכול לקרות לכל אחד ואחת מאיתנו ברגע הכי לא צפוי, בכל גיל ובכל סטטוס.
בדיוק בשביל הרגע הזה, בו חלילה תאבד את היכולת לעבוד בשל תאונה או מחלה, אנשים מבטחים את עצמם, מעבר לביטוח הלאומי, על ידי רכישת פוליסת אובדן כושר עבודה בחברת ביטוח פרטית.
ביטוח אודן כושר עבודה בסיסי מספק כיסוי לכשיגיע מצב בו לא תוכל להמשיך לעבוד במקצוע שלך או בכל משלח יד סביר אחר ואילו הביטוח העיסוקי מכסה אותך במידה ולא תוכל להמשיך לעבוד בעיסוק הספציפי שלך.
מדובר בתקרה של עד 75% מ-12 המשכורות האחרונות ובהתאמה לאחוזי הנכות שנקבעו לך, לדוגמא 30% אובדן כושר עבודה מזכה את המבוטח בתשלום חודשי של 30% מהסכום שנקבע בפוליסה.
אמנם, אף על פי ששילמת כל חייך על פרמיה חודשית והיית בטוח שבבו היום אם חלילה תיאלץ להפעיל את הביטוח יהיה מי שישלם, הנתונים בשטח מראים אחרת.
חברות הביטוח דוחות המון תביעות של מבוטחים ללא הצדקה, בתירוצים מזלזלים וגרוע מכך - בטיעונים לא חוקיים ובכלל זאת: לא איבדת את כושר עבודתך מבחינה רפואית, לא מסרת את כל הפרטים בשאלון המידע הרפואי או החסרת פרטים וכך הלאה.
אם איבדת את כושר עבודתך ובקשתך לפיצויים נדחתה ו/או חברת הביטוח החליטה פתאום להפסיק לשלם לך, חשוב שתדע באילו מקרים כדאי ואף הכרחי להיעזר בשירותיו של עורך דין מומחה בתחום.
המטרה העיקרית של שכירת שירותי עורך דין הנה כדי שתוכל לפעול באופן מושכל וזהיר ולהשיג את הכסף שמגיע לך במהירות ועם מינימום טרטורים.
במידה ואיבדת את כושר עבודתך עליך לפנות לחברת הביטוח במטרה להפעיל את הביטוח ולקבל את הפיצוי. אם פנית וקיבלת את הגמלה שמגיעה לך, התמזל מזלך.
מאידך אם פנית ונענית בסירוב ותביעתך נדחתה חשוב שתדע שיש בהחלט מה לעשות וחברת הביטוח לרוב רק מנסה את מזלה. גם במקרים שבהם זכית לקבל את הגמלה החודשית שמגיעה לך לפי הפוליסה, אך בשלב כלשהו המבטחת הפסיקה לשלם לך בטענות שונות ומשונות, אסור לך לעבור על זה בשתיקה.
חשוב לדעת כי לכל מבוטח עומדת הזכות להגיש ערר על החלטת החברה וניתן לעשות זאת לבד. ניסיון החיים מלמד שרוב המבוטחים שהגישו ערר לבד נכשלו בהשגת המטרה. העובדות מגלות כי חברות הביטוח דוחות מעל 92% מהעררים שמוגשים על ידי מבוטחים שאינם מיוצגים על ידי עורך דין.
הצעד החכם מבחינתך הוא לא להגיב עצמאית ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי מפורט מעורך דין מנוסה המתמחה בהתמודדות מול חברות הביטוח, ייעוץ שאגב אינו כרוך בתשלום.
לאחר שתבין שאכן כדאי לך לתבוע, עורך הדין יגיש עבורך את התביעה, מה שבשאיפה יגרום לחברת הביטוח להבין שנכשלה ב"שיטת מצליח" והיא צריכה לשלם. ברוב המקרים שבהם מבוטחים שוכרים עורך דין, התשלום לא יאחר לבוא ולרוב, מבלי להיגרר להליכים משפטיים ארוכים ומתישים בבית המשפט.
בחור בן 26, אב לארבעה ילדים מראשון לציון, שעבד בחברות תקשורת שונות ולקה באופן פתאומי במחלת הפיברומיאלגיה, החל לסבול מבעיות נפשיות ופיזיות, עד שבסופו של דבר לא היה מסוגל להמשיך לעבוד, לא במקצוע שלו ולא בכל מקצוע אחר.
אותו בחור, שהיה כמובן מבוטח בפוליסת אובדן כושר עבודה בחברת כלל, נדחה על ידי חברת הביטוח בטענה שהמחלה שממנה הוא סובל לא חמורה כל כך ועל כן הוא אינו עומד בהגדרה של אובדן כושר עבודה הקבועה בפוליסה.
אישה נשואה + 2 כבת 40 תושבת מודיעין, שעבדה במשך שנים כמורה לקתה בדיכאון אחרי לידה, שהחריף והפך לכדי דיכאון פסיכוטי, מה שגרם לה לאבד לחלוטין את היכולת להמשיך ללמד. תביעתה בשל אובדן כושר עבודתה נדחתה גם היא על ידי חברת הביטוח הראל.
הפעם הטענה של המבטחת היתה שהמבוטחת לא חתמה על כל המסמכים שהיתה אמורה לחתום עליהם במעמד רכישת פוליסת הביטוח, עשר שנים לפני.
מה שחברת הביטוח "שכחה" לספר למבוטחת הוא, שחברת הביטוח עצמה מחויבת לעדכן את הלקוח במידה וישנם פרטים חסרים מקסימום שלוש שנים לאחר חתימת הביטוח ומשלא נעשה כך, האחריות עוברת לידיה.
אדם תושב חיפה בן 54 נשוי ואב ל-3 היה מבוטח בפוליסת אובדן כושר עבודה מורחבת, אובדן כושר עבודה עיסוקי, בחברת הביטוח מנורה. המבוטח החל לסבול מבעיה בראייה, נדחה ללא כל נימוק ולא זאת בלבד, אלא שלאחר שאיבד את כושר עבודתו הועבר מבלי ידיעתו למסלול ביטוח אחר, חלקי, כזה שגורע מזכויותיו.
כולם פנו לעורך דין לאחר שהתייאשו ממלחמת ההתשה שניהלו מולן חברות הביטוח השונות ונדהמו לגלות שתוך חודשים ספורים מהרגע שעורך הדין הגיש תביעה בבית משפט, חברת הביטוח שלהם חזרה בה מהחלטתה.
כל אחד מהמבוטחים קיבל טלפון שבו הודיעו לו כי החברה מוכנה להכיר בו כמי שאיבד את כושר עבודתו ועל כן אותו מבוטח זכאי לפיצויים הכספיים שנקבעו מראש בפוליסה. כשחברת הביטוח מבינה שלא הצליחה עם מבוטח חכם אחד, ששכר עורך דין, היא לרוב תשלם ותמשיך בשיטת מצליח אל המבוטח הבא.
סקר שנערך מראה שמעל 95% מהמבוטחים שנתקלו בדחיה לא מוצדקת מצד חברת ביטוח אובדן כושר עבודה, זכו לקבל את הגמלה המגיעה להם תוך פחות מחצי שנה כאשר פנו לחברת הביטוח כשהם מיוצגים על ידי עורך דין, או במילים אחרות, כאשר חברת הביטוח הבינה שלא הצליחה בשיטת מצליח.
חשוב שתדע, שתביעות ביטוח אובדן כושר עבודה מתיישנות אחרי 3 שנים ולא 7 כמו בתביעות אחרות ועל כן לא כדאי להתמהמה. בנוסף, נדגיש שפנייה לעורך דין בהכרח מקצרת את התהליך לקבלת הגמלה שמגיעה לך ומייעלת אותו מכמה וכמה סיבות.
רוב האנשים לא באמת יודעים איך להתנהל לבד מול חברות הביטוח, הם לא מכירים את הטכניקות והתכסיסים שחברות הביטוח משתמשות בהן ויתרה מכך, הם עלולים להיגרר למסכת התנצחויות, שבמהלכה הם כנראה יפלטו שטויות שיפגעו בהם אחר כך.
בכל המקרים שהמבוטח ייוצג על ידי עורך דין המתמחה בתחום, חברות הביטוח יעדיפו שלא להתקדם לניהול תביעה בבית המשפט ולשלם. עצוב, אבל זאת המציאות שבה אנחנו חיים.
אם חברת הביטוח עושה לך שרירים ומסרבת לשלם את הגמלה המגיעה לך בעקבות העובדה שאיבדת את כושר העבודה, אין שום סיבה להתייאש ולהרים ידיים. להפך.
זה בדיוק הזמן שלך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ולהבין איך בדיוק ראוי לפעול על מנת לממש את הזכויות המגיעות לך מול חברת הביטוח הסרבנית.
קראו עוד: למה חברות הביטוח דוחות כל כך הרבה תביעות?