{if 0} {/if}

המדריך שיבטיח לך דריסת רגל וזימון לראיון עבודה בחברות הייטק בישראל!
כרטיס כניסה לעולם ההייטק: קורות חיים שיתפסו מעסיקים בהייטק!
×
x

כלים לחיפוש עבודה

רוצה עבודה בהייטק? ככה כותבים קורות חיים!

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (9) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 9 reviews
Hebrew

סקר מסכם שנערך בתום שנת 2017 מראה שבשנה החולפת חלה עלייה של 7% במשכורות בתחום ההייטק בישראל וכיום עובדים בהייטק משתכרים בממוצע ב-26,644 ₪ לחודש, שכר הגבוה פי 2.5 מהשכר הממוצע במשק.

עוד עולה, שקיים מחסור רציני באנשי תוכנה ולא די בכך, בשל חדירתה של אמזון וענקיות כמותה לשוק הישראלי, רף המשכורות ומענקי החתימה המוצעים לטאלנטים הרקיע לגבהים שחברות הייטק ישראליות וסטרטאפים לא מסוגלים לנצח.

כך קורה, שמנכ"לים ומנהלים בכירים מוכנים לעשות הרבה בשביל עובדים מצוינים וכוח אדם טכנולוגי בתחומים מסוימים בהייטק נעשה למצרך מבוקש מאוד.

עם זאת ועל אף האמור לעיל, עובדים בתחילת דרכם וגם כאלו שכבר צברו ניסיון אך טרם הפכו לעילוי בתחומם ובכלל זאת מהנדסים, מתכנתים, מפתחי אלגוריתמים, מדעני דאטה וכיוצא בזה, מעידים על קושי במציאת עבודה בהייטק, קושי שמתחיל הרבה לפני השלב של ראיון העבודה עצמו.

חיפוש עבודה זה עניין ארוך ומתיש וכשמדובר בהתמודדות על משרות תחרותיות ובפרט בעולם ההייטק בישראל, שם נעזרים לא אחת גם במיקור חוץ, נראה שהתהליך נעשה מאתגר אף יותר.

מסתמן שהמחסום העיקרי מוצב לפני אותם מחפשי עבודה לא בפגישה עם המעסיק הפוטנציאלי שמתרחשת פנים אל פנים, אלא דווקא בסינון שמתבצע באופן מקוון באמצעות קורות החיים, אשר קובעים האם אותו מועד יזומן לראיון או לא.

כדי שתוכל להתמודד עם הקושי הזה ובסופו של יום למצוא עבודה בהייטק, ריכזנו עבורך מדריך עם טיפים פרקטיים ופשוטים ליישום, שיאפשר גם לך לשדרג את קורות החיים, כך שכל מי שיקרא אותם יבחר לזמן אותך לראיון, מה שבשאיפה יביא לכך שבהמשך תתקבל למשרה המיוחלת. 

הדגשים המובנים מאליהם שחייבים ליישם

כמי שסביר להניח התנסה בעבר בחיפוש עבודה, אתה וודאי יודע שיש כללים ברורים לכתיבת קורות חיים, כללים אשר תקפים לכל תחום ולכל משרה, גם ובמיוחד כאשר מתמודדים על משרות בהייטק.

בראש ובראשנה, אם אין לך קובץ קיים של קורות חיים, כדאי להוריד פורמט מוכן לקורות חיים, להתבסס עליו ומשם להמשיך הלאה.

תוכן קצר וקולע – הדגש הראשון הוא על האורך של קורות החיים. לא משנה כמה ניסיון צברת, אילו תעודות הוקרה קיבלת ואם סגנון הכתיבה שלך פנטסטי, אם קובץ קורות החיים יכיל יותר מעמוד אחד, אתה מקטין משמעותית את הסיכוי שמישהו בכלל ייגש לקרוא אותו.

ההגבלה לעמוד אחד רלוונטית לכל תפקיד ובפרט בהייטק, שם הזמן קצר והמלאכה מרובה. אפשר להיות גם מעניין וגם ענייני ואם תבזבז למעסיק הפוטנציאלי את הזמן על קריאה, הוא פשוט יעבור למתמודד הבא.

ניסוחים ברורים – חשוב להקפיד על עברית תקנית, בלי שגיאות כתיב ו/או תחביר, על תוכן קוהרנטי שלא חוזר על עצמו, כזה שמעביר מסרים בצורה ברורה ותמציתית ככל הניתן. אין צורך לפרט יתר על המידה וקורות חיים המנוסחים בצורת סיפור, הם פחות אפקטיביים כשמדובר על קורות חיים להייטק.

ככל שתכתוב פשוט ונגיש יותר, בלי התפלספויות, ככה לאדם בצדו השני של המסך, יהיה קל יותר לקרוא ולא פחות חשוב, הוא יוכל לעבור על קורות החיים שלך במהירות.

חלוקה ונראות – מלבד שימת דגש על אורך וניסוחים ברורים, יש לשים דגש גם על חלוקה של התוכן ונראות אסתטית. יש פרטים שחייבים להופיע בקורות החיים ובכלל זאת: פרטים אישיים, פרטי התקשרות כגון מייל, טלפון, עמוד פייסבוק עסקי, פרופיל לינקדאין, השכלה, קורסים והסמכות, שירות צבאי, ניסיון תעסוקתי, שליטה ביישומים ותוכנות, שיטות טכנולוגיות, התנדבות, תעודות הוקרה ומלגות, שפות וממליצים.

בכל קטגוריה צריכה להיות חלוקה לשנים, כאשר הסדר הוא מההווה לעבר, שכן יש לבצע הפרדה בין עיקר לטפל. כמו כן, מעל כל קטגוריה וכן בתחילת כל רעיון יש לכתוב כותרת ולהדגיש אותה.

בנוסף, כל המלל בקובץ צריך להופיע באותו פרונט ובאותו גודל ואין כל צורך להוסיף עיצובים מרחיקי לכת, למעט אם אתה עצמאי ויש לך לוגו ו/או שאתה מעוניין להוסיף תמונת פספורט שלך, תוספת שבוודאות לא תזיק.

אקסטרה טיפים לשדרוג קורות החיים שלך

שליחת קורות חיים למשרות כלליות, לרוב איננה מצריכה מאמץ מיוחד מעבר לטיפים שהוזכרו לעיל, אך כשמדובר בשליחת קורות חיים למשרות הייטק ובפרט למשרות תחרותיות, ישנם כמה דגשים נוספים שיש לשים לב אליהם ובכל אופן, אם יש לך מכר שעובד בחברה שאליה אתה עתיד להתמיין, כדאי שתעביר את קורות החיים שלך דרכו. 

מותאם ומדויק – התאמת קורות החיים למשרה הספציפית שעליה אתה רוצה להתמודד, מסייעת מאוד להגדיל את הסיכויים שקורות החיים ששלחת אכן יניבו פניות.

בפועל מדובר על הסרת נושאים שאינם רלוונטיים לאותה המשרה וכן הדגשת כאלו שכן. נסה למקד את קורות החיים, כך שהניסיון התעסוקתי שתפרט אודותיו יהיה כזה שיש בו נחיצות במשרת ההייטק העתידית שאתה רוצה להשיג וכמו כן, הבלטה של כישורים שעשויים להוות יתרון באותה משרה.

עוד חשוב לציין, שניסיון הוא מבורך אבל גם יותר מידי גיוון זה לא בהכרח טוב, שכן תחלופה גדולה של מקומות עבודה, עלולה להעיד עליך כמי שאינו מסוגל להתמיד במקום עבודה, תכונה שלא תשרת אותך נאמנה מול המעסיק הפוטנציאלי.

על כן, כדאי לסנן כל מה שלא מספיק חשוב, או במילים אחרות, כל עבודה שלא היתה משמעותית לקריירה הנוכחית שלך.

מילות מפתח – עניין נוסף שחשוב לשים אליו, הוא שלעיתים רבות הסינון הראשוני של קורות החיים להייטק נעשה על ידי מערכות ממוחשבות, כאלו הבוחנות האם בקורות החיים של המועמדים מופיעות מילות מפתח שקשורות בדרישות הספציפיות של התפקיד.

זה אומר שיש לשלב בקורות החיים שלך מילים וביטויים שהופיעו במודעת הדרושים, רצוי בדיוק בניסוח שבו אותם ביטויים נכתבו. לדוגמא, ניסיון של שנתיים כמפתח אלגוריתמים, שליטה מלאה בתוכנה X וכך הלאה.

חשוב מאד לעשות עבודת הכנה ולשפצר את קורות החיים שלכם בהתאם לאופי המשרה המוצעת. כך יגדלו הסיכויים שקורות החיים שלך יעברו את "מבחן המכונה" הנפוץ בהייטק.

ערך מוסף – אחרי שהמערכת הממוחשבת מסננת את קורות החיים, יש גם מישהו בשר ודם שעובר עליהם ולכן מעבר לכל האמור לעיל, כדאי מאוד שבקורות החיים שלך יהיה ערך מוסף. הכוונה היא למצוא את הייחודיות שיש בך ו/או בניסיון שצברת ולהביא אותם לידי ביטוי.

לדוגמא, אם עבדת בחברת הייטק מתחרה בתחום מחקר מבוקש, יש לציין את הניסיון הייחודי שצברת, ניסיון שעשוי לשרת אותך בתפקיד החדש ולחלופין, אם אין לך ניסיון, אתה יכול להדגיש את היכולת שלך ללמוד מהר, לציין פרויקטים שהובלת במהלך התואר ועוד כהנה וכהנה.

שפה בינלאומית – לרוב במידה ויש צורך בקורות חיים שאינם בשפה העברית, תצוין לכך דרישה מראש. אמנם, בתחום ההייטק לא אחת מצפים מהמתמודדים לשלוח קורות חיים באנגלית בכל מקרה.

לכן אתה מוכרח שיהיה לך תרגום מדויק של קורות החיים לאנגלית, קובץ שיהיה זמין לשליחה בעת הצורך. כמו כן, מומלץ כשמתחרים על משרות בהייטק לצרף לקורות החיים בעברית גם קובץ קורות חיים באנגלית, אך בשום אופן לא לשלוח את הקובץ באנגלית במקום, אלא אם נתבקשת לכך.

מכתב מקדים – בניגוד למה שהזכרנו בתחילת הכתבה בנוגע לאורך קורות חיים המוגבל לעמוד אחד בלבד, אין כל התנגדות לצרף מכתב מקדים לקורות החיים בגוף המייל ו/או ההודעה דרך אתר דרושים כזה או אחר, ההיפך הוא נכון.

מכתב קצר עם פניה אישית למעסיק הפוטנציאלי יוצר תחושת קרבה ולעיתים אף מצליח לשבור את הניכור הקיים בתקשורת וירטואלית וזו ללא כל ספק נקודה שמהווה עבורך יתרון על פני מועמדים אחרים, שמוותרים על אותו מכתב.

אמנם, גם כאן אין צורך לכתוב מגילות אסתר ופסקה או שתיים בהחלט יעשו את העבודה.

מיתוג אישי – מעבר לקורות החיים המהווים כרטיס כניסה לעבודה הבאה, יש משקל רב גם למידע אודותיך המופיע ברחבי הרשת. מחקרים מוכיחים שעל קורות חיים מסתכל המעסיק הפוטנציאלי בין 8 ל-30 שניות ולעומת הזמן הקצר שהוא משקיע בקורות החיים שלך, הוא מבצע בדיקת רקע נוספת.

להפתעתך (או שלא), בכל מקום עבודה ובכל משרה שאליה אתה מתמיין, מחפש המראיין את השם שלך בגוגל וכן חוקר עליך ברשתות חברתיות דוגמת פייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין וכיוצא בזה.

אותו חיפוש משפיע על ההחלטה האם לזמן אותך לראיון או לא בדיוק כמו קורות החיים שלך ולעיתים אף יותר.

על כן, עליך להשקיע במיתוג אישי ברשת ומחוצה לה וזה אומר לנהל פרופילים מכובדים ובעלי מידע רלוונטי ומקצועי אודותיך ואם יש לך אפשרות לפתוח עמוד עסקי – מה טוב.

במקביל מומלץ גם להגיב בקבוצות ובפורומים שרלוונטיים לתחומך, הכל כדי לבסס נוכחות דומיננטית וחיובית ברשת, כך שתבנה ותאשר את מעמדך כמומחה בתחומך. 

לגרום למעסיק הפוטנציאלי לבחור בך!

זה שעד עכשיו שלחת המון קורות חיים ולא חזרו אליך או שחזרו אליך ממשרות לא רלוונטיות, לאו דווקא מעיד שהסיבה לכך טמונה בכישורים שלך, אלא סביר להניח ששורש הבעיה נמצא בקורות החיים שלך ו/או בחיפוש לא ממוקד דיו שביצעת.

אל תשלח קורות חיים למשרות שאינך עונה לפחות על 80% מהדרישות שמצוינות לגביהן ובמקביל, אל תוותר על אף אחד מהסעיפים שנידונו במהלך הכתבה. זאת בהנחה שאתה מעוניין להגדיל את מספר המעסיקים הפוטנציאליים שיחזרו אליך וכך, מן הסתם, גם להרחיב את אופציות התעסוקה שיהיו פרושות בפניך.

לסיכומו של עניין, לקורות החיים יש השפעה מכרעת על התפקיד הבא שלך בהייטק ובכלל במעגל העבודה.

על מנת שיזמנו לראיון עבודה דווקא אותך מבין כמויות העובדים המחזיקים בכישורים טכנולוגיים גבוהים ודומים לאלו שלך, אשר גם הם מתאימים לתפקיד שאליו אתה רוצה להיבחר – אתה מוכרח לכתוב קורות חיים מעולים ולשפץ אותם מעת לעת, בהתאם למשרה המדוברת.

כל זימון לראיון עבודה מכניס אותך לרשימת מועמדים פוטנציאליים וזה בתקווה מה שיגרום לכך שבסופו של דבר תתקבל לעבודה שעליה אתה חולם בהייטק.

קראו עוד: אלה השאלות שחשוב לכל מרואיין לשאול בראיון עבודה!


עדכון אחרון: 03/01/2018 16:48   
תגיות בעמוד:   דרושים    השמה וכח אדם   
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!