פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא פיטורין - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
פיטורין - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
פיטורין
16/07/2014 14:13
שלום רב,
אספר בקצרה על המצב ואז אשאל את השאלות.
אני סטודנטית לתואר ראשון ועובדת ברשת גדולה מזה כשמונה חודשים- עבודה במשמרות. בראיון הקבלה שנערך לי ברשת זו, ציינתי בפני המעסיק כי אני סטודנטית ולכן לא יכולה להתחייב למשמרות בתקופות מבחנים, המעסיק אמר לי בע"פ שלא אצטרך לתת משמרות בתקופות מבחנים אלא אם יזדקק מאוד ואז אקבל משמרת אחת. סוכם בינינו שבמשך הסמסטר אתן שלוש משמרות וכך גם נכתב בחוזה העבודה שלי (בחוזה לא צוין דבר על תקופת המבחנים). בתקופת המבחנים האחרונה המעסיק עמד בדבריו אך כאשר דיברנו על משמרות לשבוע הבא, הודיע שלא יוכל לוותר לי על משמרות (למרות שיש לי שלושה מבחנים בשבוע זה) מכיוון שקיים מחסור בעובדים. כאשר אמרתי שלא יתאפשר לי לעבוד בשבוע זה מחמת העומס בלימודים, אמר לי המעסיק שאני מפרה חוזה ולכן עליי להתפטר. לאחר התעקשות מצידי שאין ברצוני להתפטר (ושאם הוא רוצה שלא אעבוד יותר- עליו לפטר אותי) נתן לי המעסיק מכתב לשימוע.
השאלות:
1. האם ניתן לפטר אותי לאחר שהמעסיק לחץ עליי להתפטר? האם מגיעים לי פיצויים במקרה כזה או בכלל?
2.האם מותר לי לנצל ימי חופשה שנצברו לי עד היום בתקופה שעד הפיטורין בפועל?
3. האם ניתן לתבוע אותי על הפרת חוזה? (האם השיחה שהייתה לנו אינה נחשבת ורק החוזה הכתוב קובע?)
4. האם יש משהו חשוב שעליי לומר/ לא לומר בשימוע? או דברים נוספים שעליי לדעת..

אציין רק שהסיבות המפורטות לעריכת השימוע הן: א. אי הגשת משמרות לסידור עבודה (לפחות 3 משמרות) עקב תקופת מבחנים. ב. דיבור בצורה מזלזלת אל המעסיק.

סליחה על המגילה ותודה מראש על התשובות.
16/07/2014 14:36
יובל שלום,
בשל שאלות הרבות מוטב לפנות לייעוץ פרטני.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: פיטורין - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ