פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1322
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דורון
21/02/2013 13:56
שלום
אני עובד גלובלי ללא חוזה.בגלל אופי העבודה כדי לתפעל את החנות אני נאלצתי להישאר שעות נוספות.אבל המעסיק לא רוצה לשלם שעות נוספות.האם הוא צודק?
תודה רבה
אלמירה חן- חשב...
21/02/2013 21:07
דורון שלום
מעביד חייב לך תוך 30 יום הסכם עבודה
מעסיק חייב לשלם לך תשלום שעות נוספות
בהצלחה רבה
סתיו
21/02/2013 20:13
עבדתי חודשיים בעבודה כעובדת שכירה במשרה מלאה. הודעתי למעסיק על התפטרותי. הגשתי את מכתב ההתפטרות שלי בתאריך 12.02.13 עם הודעה מוקדמת של יומיים והודעתי כי יום עבודתי האחרון יהיה למעשה 14 לפברואר 2013. מיד אחרי שהגשתי את המכתב לבוס, הוא קרא אותו ואמר לי שאני יכולה ללכת הביתה ואין להם צורך שאמשיך לעבוד במקום יותר. האם מגיע לי תשלום על יום העבודה האחרון, אפילו שנשלחתי הביתה בערך שעתיים אחרי תחילת יוטם העבודה?
אלמירה חן- חשב...
21/02/2013 21:03
שלום סתיו,
מבחינת חוק הייתה צריך לתת למעסיק הודעה מוקדמת של יומיים,כפי שעשית
אם מעסיק ויתר הוא צריך לשלם לך תשלום בגין ה. מוקדמת.
בהצלחה רבה
דורון
21/02/2013 15:28
הטענה שלו למעשה שאף אחד לא ביקש ממני להישאר.וזה היה מיוזמתי.וזה נכון ומצד שני התיפקוד של החנות היה נפגע עד כדי כך שאם הייתי הולך לפי דרכם הייתי צריך לסגור את החנות שעה וחצי לפני הזמן כי הייתי לבד.האם אסור לו בכל מקרה לא לשלם או זה תלוי בנסיבות מסויימות
דורון
21/02/2013 14:22
שלום
אני עובד גלובלי ללא חוזה.בגלל אופי העבודה כדי לתפעל את החנות אני נאלצתי להישאר שעות נוספות.אבל המעסיק לא רוצה לשלם שעות נוספות.האם הוא צודק?
תודה רבה
עורך דין רונן ...
21/02/2013 14:49
ממש לא הוא עובר על החוק
גילה
20/02/2013 09:41
רציתי לדעת האם העובדה כי אני עוברת הליך גירושין וצריכה לעבור דירה לישוב המרוחק מעל 100 קילומטר ממקום עבודתי יכול להוות עילה להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין? אין לי הרבה ברירה כי במסגרת הגירושין, ההסכם מול הגרוש שלי אומר שאני והילדים מקבלים דירה ביישוב אחר, שהיתה מושכרת כל השנים ובעלי נשאר להתגורר בדירה הנוכחית שלנו. האם אני כמי שעובדת זכירה במשך 8 וחצי שנים באותו מקום זכאית להתפטר ולקבל פיצויים?
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 16:23
גילה שלום,
את זכאית , עובד שעובר מעל 42 ק"מ זכאי לפצוי פיטורים

בהצלחה רבה
מירב
20/02/2013 18:31
לפני כחצי שנה פוטרתי ממקום עבודה שבה עבדתי שנה וחצי.
כאשר פוטרתי קיבלתי כמחצית מפיצויי הפיטורין.
חודש לאחר מכן המנהל של המקום התקשר אלי וביקש שאחזור לעבוד.
ההסכם לחזרתי הייתה שאת כסף הפיטורים אשמור. (למרות שלא נחתם חוזה)
לאחר חודשיים מחזרתי לעבודה נדרש ממני להחזיר את הפיצויים.
ועכשיו כל חודש מורידים לי 1500 ש"ח מהשכר למשך 4 חודשים.
ומסיבה זו אני צריכה לעזוב את המקום עבודה,
כדי שאוכל למצוא עבודה מכניסה יותר.
האם זו עילה לבקש את כספי הפיצוים חזרה בהתפטרותי?

תודה, מירב.
עורך דין רונן ...
21/02/2013 13:59
לא הבנתי למה קיבלת רק מחצית מכספי הפיצויים
את בעילת תביעה טובה
צרי קשר 0547770401
שרית
06/02/2013 18:47
לפני כ-6 חד' התחלתי לעבוד בחברה קבלנית לאבטחה באחד מהנמלים בארץ.
אני בחורה דתייה, וכמוני יש עוד כמה בנות שעובדות איתי.
בעבודה אנו נתבקשים ללבוש מדים מטעם החברה, ולחברה אין חצאיות לדתיות.
במהלך הקורס הגעתי עם חצאיות שלי מהבית אשר לא תקינות עפ"י ההלכה (הן קצרות-מעל הברך). גם כשהתחלתי לעבוד שמתי את אותן החצאיות מכיוון והחברה לא מוכנה לשלם לנו על החצאיות שלנו (לא קניתי חצאיות במיוחד לעבודה).
לאחר כ-3 חד' בעבודה, המנהלת העירה לי על האורך של החצאית וביקשה שאוריד אותה טיפה מטה.
כמוני יש עוד 4 בנות, שלושתינו לא מקפידות על אורך החצאית. אחרות כן.
כשחתמנו על החוזה, חתמנו גם על דף ובו סעיפים הנוגעים להופעתינו בזמן העבודה, אין שום סעיף שנוגע לחצאית או לאורכה.

לפני כחודש אחת העובדות סולקה הביתה מכיוון שהחצאית שלה הייתה מעל הברך.. הדבר הוביל לכך שראש היחידה שלנו החליט להפעיל את כל האחראים עלינו כנגד זה ודורש שנגיע עם חצאיות אחרי הברך, אחרת, נישלח הביתה.

שאלתי היא, האם עפ"י חוק יש באפשרות מנהל היחידה לדרוש מאיתנו זאת? על אף שהם לא מוכנים לשלם לנו על החצאיות שלנו, לא מוכנים לסדר לנו חצאית מטעמם ולא חתמנו על שום סעיף בחוזה שנוגע לזה?.. ובמיוחד שלא אמרו לנו כלום בנוגע לזה עם תחילת עבודתנו במקום אלא רק אחרי 4 חד'.

חשוב לציין שאורך החצאית לא פוגע בכשירות שלנו בעבודה ובמקצועיות שלנו. בנוסף, ישנן בנות ששמות מכנסיים שלא מטעם החברה ולהן לא מעירים למרות שהמכנס צמוד מאוד.
יחד עם זאת, עובדות שעושות עבודת אבטחה בדיוק כמונו אך הם לא מטעם החברה הקבלנית, אלא עובדות נמל לכל דבר, שמות חצאיות מעל הברך ולהן לא אומרים כלום.

אשמח לתשובה, תודה.
עורך דין רונן ...
21/02/2013 12:37
לא הבנתי כלום
מצד אחד את דתייה
מצד שני את רוצה לבוא לעבודה עם חצאית שגובהה מעל לברך
אלוהים ישמור
חתמתם על כך שתלבשו מדי חברת האבטחה את צריכה ללבוש את מדי החברה
גיתית
20/02/2013 11:34
מצטרפת לשאלה.
גם במקום העבודה שלי מחייבים אותי ללבוש חצאית ארוכה, מתחת גובה הברכיים. אין לי חצאיות כאלה במלתחה, והבוס אומר שהם לא משלמים לעובדים אל ביגוד. מה שכן, סהכם העבודה שחתמתי עליו (כי אחרת לא היו מקבלים אותי לעבודה) מסתבר שכתוב שאני חייבת ללבוש חצאית ארוכה, עד מתחת לברכיים. האם זה חוקי לאלץ עובדים ללבוש בגדים מסוג מסויים, ולא לשלם להם על ביגוד?
אילנית
02/01/2013 14:31
שלום רב,
בן זוגי פוטר ובמשכורת השוטפת של אותו חודש נוכחי הכניסו לו גם את המשכורת הבאה בגין הודעה מוקדמת של 30 יום.
נוצר מצב שבו באותו התלוש הוא קיבל 2 משכורת אשר גרמו להקפצת המדרגה ולתשלום גבוה מאוד של מס הכנסה (עליה של אלפי ש"ח).
האם מותר הדבר? כפי שלי נראה , נכון היה לשלם עבור אותו החודש תלוש משכורת שוטף רגיל בתלוש נפרד ואילו בחודש הבא אחריו תלוש משכורת בגין ה30 יום.
בהנחה שהמעשה אינו תקין- האם אפשר לשנות את המצב ?
כלומר, לבטל את תלוש המשכורת ואף למשוך את המשכורת חזרה-ולהפיק תלושים נפרדים מחדש.
ראוי לציין כי בוצעה פניה למקום העבודה ונאמר שלא ניתן לבטל תלוש ולהנפיק חדש , דבר שנשמע לא הגיוני .

אודה לתשובתכם המהירה,
אילנית .
עורך דין רונן ...
06/01/2013 00:00
מס הכנסה משולם שנתית
בסוף זה מתקזז
חכו ל 106
אילנית
21/02/2013 11:12
קיבלתי את תשובתך . אך איך אני מקבלת את ההחזר בדיוק?
רחל
07/02/2013 18:18
האם עובד שפוטר רשאי לנצל את ימי החופשה שנותרו לו עד לפיטוריו?

תודה
רחל
אלמירה חן
20/02/2013 20:22
רחל שלום רב,

לפי חוק ימי ניצול ימי חופשה צריכים להיות מוסכמים עם מעסיק מראש
גם מעסיק צריך להודיע לעובד 14 יום לפני
רק בתנאי עם מעסיק שלך מאשר לך.

בהצלחה רבה
שירי מורד
20/02/2013 10:11
גם אני פוטרתי מעבודתי בגלל קיצוצים. הודיעו לי ביום חמישי. יש לי 20 ימי חופשה צבורים שלא ניצלתי בשנים האחרונות. רציתי לדעת מה הזכויות שלי. האם אני יכולה לנצל אותם לפני הפיטורין? האם ניתן לקבל על הימים האלה שכר? איך זה עובד ומה הזכויות שלי?
אלמירה חן
20/02/2013 20:23
שירי שלום

פוטרת לאלתר?? אם כן המעביד חייב לשלם לך הודעה מוקדמת.

אם מעביד מבקש ממך לעבוד בימי הודעה מוקדמת, אז עסור לו להוציא אותך באותם ימים לחופשה, אלה אם כן זה בהסכמתך.

את זכאית לקבל בסוף תקופת עבודה כפדיון ימי חופשה וזה פטור מבטוח לאומי.
בהצלחה רבה
ריקי
18/02/2013 11:46
שלום. יצאתי לקורס מוס'ח והתחלתי לעבוד. אני כבר עובדת חצי שנה בחברה .
לפני שיצאתי לקורס חתמתי על חוזה .
לא ממש קראתי אותו. אבל מדובר שם על
התחייבות כל שהיא לתקופה מסויימת של עבודה משו כמו 10 חודשים . ואם אני עוזבת לפני ההתחיבות . מחייבים אותי בסכום כלשהו.
והסכום לא רשום בחוזה.
ברצוני לקחת חופשה ללא תשלום לטיול לחול למשך של 3 חודשים.
שלחתי מכתב לחברה והם לא אישרו לי . הם אמרו לי שהם יכנסו אותי ב4 אלף שקל
. אבל הסברתי להם שאני לא מתפטרת ושאני מתחייבת לחזור לעבוד מיד בתם הטיול.
מה אפשר לעשות?
אלמירה חן
20/02/2013 20:21
ריקי שלום,

חל"ת חייב להיות מסוכם עם המעביד.
ולצערי אם חתמת על התחייבות תקופה מסויימת אז המעביד רשאי לחייב אותך בתשלום.

בהצלחה רבה
זיו גולדווסר
19/02/2013 21:41
ערב טוב למנהלי האתר

רציתי לשאול ברשותכם האם רשאי מעסיק להודיע לעובדים ביום בהיר אחד שעליהם לנצל את כל ימי החופשה שצברו במהלך השנה, ולפי הדברים שלו ימים שלא ינוצלו ימחקו בסוף של שנה קלנדרית ולא ניתן יהיה עוד לצבור ימי חופשה? יש אצלנו במקום העבודה עובדים רבים שצברו ימי חופשה רבים לאורך השנים, ואין בכלל ספק שלא יוכלו לנצל את כל הימים עד סוף השנה בלי לפגוע בתפקוד העסק? האם מותר למעסיק להחליט ביום בהיר אחד לשנות נוהג של שנים? האם החוק מתיר מחיקת ימי חופשה שלא נצברו גם רטרואקטיבית?

האם זהו מצב של הרעת תנאי עבודה לפי החוק?
אלמירה חן
20/02/2013 20:20
זיו שלום

מותר למעביד למחוק בסוף שנה ימי חופשה בתנאי שמעביד הודיע לעובד בכתב מראש
מספיק זמן כדי שעובד אנצל את ימי חופשה במשך שנה.

בהצלחה רבה
פנסיה
מוריה
19/02/2013 20:43
שלום.
בחודש אוגוסט 2012 עזבתי את מקום עבודתי ובחודש ספטמבר התחלתי לעבוד במקום אחר. השבוע, פיטרו איתי. עד עכשיו לא קיבלתי תשלומים לקרן הפנסיה שלי. האם המעסיקה שלי הייתה מחוייבת להפריש לי אחרי שלושה חודשי עבודה לקרן הקודמת?
הסוכנת ביטוח אומרת לי שמאחר ולא שילמתי מספטמבר על "ריסק זמני" איבדתי את כל זכויותי?
תודה רבה מוריה
RE: פנסיה
אלמירה חן
מוריה שלום,

אם היתה לך פוליסה, אז מעסיק חייב להפריש לך לקופת פנסיה אחרי 3 חודשים רטרו
אחרת זאת עבירה על החוק.

בהצלחה רבה
חן
18/02/2013 16:53
שלום רב,
אני התחלתי לעבודה בסוף ינואר במשרד עוה"ד .
סיכמנו שהוא ישלם לי לפי שעה 25 ש"ח ,כמו כן חמישה ימים בשבוע.
שאלתי אותו לגבי שעות נוספות אם מגיע לי כי אני עובדת מ8 עד חמש או שש בערב .
אז הוא אמר לי שעל פי החוק הוא צריך לשלם לי מהשעה התשיעית ולא שמינית כי אני עובדת חמישה ימים בשבוע ולא שישה .
רציתי לדעת עם זה נכון?
אלמירה חן
20/02/2013 20:19
חן שלום,

מעביד צודק ם את עובדת 5 ימים בשבוע,אז יום עבודה שלך 8.36 סה"כ 43 שעות שבועיות.

בהצלחה רבה
עורך דין רונן ...
19/02/2013 19:37
אלמירה
אולי אני יתן לך את הקוד שלי ותעני במקומי
את עושה אחללה עבודה
אלמירה חן
רונן שלום,

מאוד אשמח לשוחח איתך
יום נפלא לך

אלמירה
דנה
19/02/2013 10:36
שלום רציתי לדעת כמה ימי מחלה מגיעיים לעובד ע"פ החוק?, האם מחלת ילד יורדת ממכסת ימי המחלה שלי ? בנוסף האם ימי המחלה ע"פ חוק הם נגזרת של אחוזי המשרה? אני עובדת ב-70% משרה מה זה אומר לגבי ? ושאלה אחרונה הם כשמשלמים לי על יום מחלה משהני ואילך מורידים את החלק היחסי שלו הממכסת הימים או יום מלא?

תודה
אלמירה חן
20/02/2013 20:18
דנה שלום רב,

ימי מחלה של ילד יורדים מהמכסה של ימי מחלה שלך.

סה"כ לחודש למשרה מלאה מגיע 1.5 ימי מחלה ולך מגיע 70% =1.05 לחודש
אם מנהלים לך לפי % משרה ממוצע אז ניצול גם צ"ל לפי % משרה ממוצע

בהצלחה רבה
מירי
18/02/2013 12:26
לפני כשמונה חודשים נכנסתי למקום עבודה חדש כעובדת שכירה. כרגע אני מעוניינת לסיים את עבודתי במקום רק שבחוזה ישנו סעיף שלא כל כך ברור לי, ואשמח אם תוכל חעזור לי , אצטט לך את המשפט: ״העובד יועסק בחברה לתקופה שתחילתה ב 27/612 (להלן - המועד הקובע ו- תקופת העסקה). הסכם זה אינו לתקופה קצובה. ״ , ובהמשך כתוב כי עלות ההכשרה היא 2100 ש״ח אשר יחשבו לי כחוב למעביד בהתקיים אחד מהמקרים הבאים (ציטוט) : ״במקרה בו יסיים העובד את יחסי עובד מעביד בינו לבין החברה , מכל סיבה שהיא , קודם לחלוף 12 חודשים מהמועד הקובע ״ למיטב הבנתי מהציטוט הראשון ״המועד הקובע״ שלי הוא תקופה לא קצובה , האם נכון? והאם אוכל לעזוב את מקום עבודתי ללא תשלום קנס? תודה רבה
אלמירה חן
20/02/2013 20:18
מירי שלום

לפי הבנתי ביקשו תקופה של 12 חודשי עבודה
אבל תמיד אפשר לדבר עם מעסיק ולהגיע להבנה משותפת

בהצלחה רבה
קרן
03/02/2013 21:24
בעוד כחודשיים אני אמורה לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה של חצי שנה. עבודתי הינה במשמרות 24/7 כולל סופשים וחגים. אין ביכולתי לעבוד במשמרות כי אני צריכה לטפל בילד. מה החוק אומר בנושא?
אלמירה חן
20/02/2013 20:17
קרן שלום רב,
מותר לך להתפטר במשך שנה והתפטרות כחוק פיטורים
בהצלחה רבה
שיר
20/02/2013 16:13
מה קורה במקרה שהמשכורת שלי היא לפי שעות, בחודשים של חגים?
האם אני זכאית לתשלום גם על ימי החגים שלא עבדתי בהם בגלל החג?
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 16:44
שיר שלום,
לפי חוק עובד זכאי אחרי 3 חודשי עבודה לתשלום ימי חג
לפי % משרה ממוצע של עבודה שלך

בהצלחה רבה
עזרא
20/02/2013 09:20
אני עצמאי ומזה מספר שנים משמש כמרצה במספר מכללות. אני מוציא חשבונית בסוף כל חודש על פי הסכם השכר וחישוב השעות. בשנתיים האחרונות החלו לנכות 12% ביטוח לאומי על פי צו סיווג מעבידים ובפנייה למל"ל נאמר לי שלעניין ביטוח לאומי אני מסווג אצלם כשכיר, זאת בשונה ממס הכנסה ומע"מ.

תקופת העבודה של מרצים במכללות הוא בסביבות שמונה חודשים בשנה, שכן אין לימודים בחודשי הקיץ ועד לאחר החגים.

יתרה מכך, המכללות כולן מוציאות מדי שנה בסביבות חודש יולי מכתב ובו יש תודה על שירותיי ותקווה שיעסיקו אותי בעתיד (נראה שזה נעשה בכדי להימנע מיחסי עובד מעביד).

אני מבקש להבין האם על פי היגיון זה (הסיווג כשכיר), בחודשים שאיני עובד אני זכאי לדמי אבטלה שכן איני משֹתכר כלל.
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 16:42
עזרא שלום,
לפי משכתבת למרות שאתה מוציא חשבוניות, יש בנכם יחסי עובד מעביד
תבדוק....אם כן אתה זכאי לתנאים סוציאלים
כדי לך להתייץ עם רו"ח
בהצלחה רבה
נעומי
03/02/2013 08:22
שלום, יש לי שאלה, התפטרתי(בגלל הרעת תנאים) ומקום העבודה לא רצה לשלם לי פיצויים, תבעתי בבית הדין לעבודה וזה כרגע בתהליכים..השאלה שלי האם הם צריכים לשלם לי את דמי ההבראה+ הימי חופשה שמגיעים לי או שאם תבעתי אני צריכה לחכות? אמרו לי כשעזבתי שזה יהיה תוך 3 חודשים ועברו 4 כבר..
אלמירה חן- חשב...
09/02/2013 17:43
נעמי שלום
זה לוקח זמן בבית דין לעבודה
האם בתביעה הגשת גם תשלום בגין חופשה, הבראה?
את בהחלט זכאית לתשלום.
בהצלחה רבה
נעומי
10/02/2013 23:29
כן, תבעתי גם על זה וזה באמת נמרח שם..השאלה אם לבקש את הכסף הזה מהם כי הבטיחו לי שזה אחרי 90 יום או לחכות עם התביעה?
נעומי
19/02/2013 22:35
צריכה תשובה בבקשה!
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 16:37
נעמי שלום,
את הגשת תביעה לבית דין לעבודה והם לא חזרו אליך לסגירת תיק???
את יכולה לבקש מבית דין לעבודה ריבית משפטית,כי מעסיק חייב לשלם לך בשכר אחרון כל גמר חשבון
בהצלחה רבה
רחל ס.
19/02/2013 22:44
וצריכה לספוג העברה זאת.עוד אציין,כי ההעברה היא למועדונית הסמוכה לשלי כך שמבחינת ריחוק או הרעת תנאי עבודה אין שינוי.מה שכן,מבחינת מצבי קשה לי ואיני יכולה לשאת העברה זאת באמצע שנה,להיקשר שוב לילדים אשר באים ממשפ' מורכבות,להכיר שוב את ההורים החדשים,להיקשר בילדים חדשים וכל זאת באמצע שנה,להיקשר לצוות חדש.אמרתי זאת לממונים עליי אך הם מבטלים את דבריי .
מה שאני מבקשת לשאול האם יש באפשרותי לתבוע דמי פיצויים עקב המצב שנוצר?למרות שאין הרעת תנאי עבודה והמקום סמוך?אך הרעה במצבי האישי כפי שציינתי?
אנא ,עיזרו לי כי אני במצוקה ואמורה לעבור בתחילת החודש .
אודה לכם לתשובה מפורטת מה עליי לעשות אם ?..
בברכה,
רחל ס.
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 16:30
רחלי שלום
לא הבנתי בדיוק מה בעיה
משהו לא ברור בהתחלה
תוכלי להסביר עוד פעם??
עמי
20/02/2013 04:39
שלום,
לאחר שהתפטרתי, ביקשתי את השכר המגיע לי עבור חודשים קודמים ומכתב הפסקת עבודה. כמו-כן, ביקשתי את הציוד אשר השארתי במקום העבודה. לצערי, לא קיבלתי כל מענה מבעלת המקום.

מה עושים?

אין לי אפשרות כלכלית לעורך-דין.

תודה,

עמי
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 16:26
עמי שלום,
אין צורך בעורך דין
אתה יכול להגיש תביע לבית דין לעבודה בעצמך ללא תשלום
חייבים לתת לך מכתב תקופת עבודה שלך
אתה יכול גם לפנות לת.מ.ת(כי זה עבירה על חוק)

בהצלחה רבה
איגור
20/02/2013 10:14
שלום רב לעורכי הדין - מקווה שתוכלו לעזור לי!

אני עובד כשנתיים אחראי משמרת. שכיר במסגרת משרה מלאה+. כאשר בקשתי מהבוסים שלי להעביר אותי להיות עובד מלגזה פשוט אחרי תקופה הם ביקשו ממני לחתום על טופס שאומר שאני אקבל פחות כסף בשכר. אמרו לי שאם אני לא חותם אני מפוטר. אני בסך הכל מקבל 5500 ש"ח לחודש ועכשיו רוצים להוריד את השכר שלי ל-5000 בגלל שאני רוצה לעבור לעבור כנהג מלגזה. זה חוקי בכלל?
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 16:15
איגור שלום רב,
מבחינת חוק עסור להוריד שכר ללא הסכמתך
אתה יכול להתפטר כדין פיטורים
בהצלחה רבה
רחלי
14/02/2013 11:54
שלום -
בתור סטודנטית עבדתי באוניברסיטה וקיבלתי מהם פנסיה מהיום הראשון, לתקופה של כשנה.
כעבור כשנה וחצי בה לא עבדתי התחלתי לעבוד בחברת תקשורת, אשר שילמה לי פנסיה חצי שנה לאחר מועד ההתחלה, לאותה חברת פנסיה אך ב"חשבון" חדש.
הפסקתי את עבודתי שם לפני מספר חודשים - ורציתי לדעת האם אני זכאית לפנסיה מהיום הראשון או שמא החישוב שלהם הוא הנכון (לטענתם כיוון שלא עבדתי יותר משנה אני מתחילה קרן חדשה)?
רחלי
20/02/2013 11:27
ממתינה בקוצר רוח למענה...
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 16:12
רחלי שלום,
את לא עבדת אבל המשכת לשלם לקופה באופו פרטי. אם שילמת ,אז את זכאית לפוליסה מיום ראשון.

בהצלחה רבה
שושנה
20/02/2013 13:53
האם כעוזרת בית אני זכאית להודעה מוקדמת
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 16:07
שושנה שלום,
את זכאית להודעה מוקדמת לפי ותק עבודה שלך ו%משרה ממוצע שלך

בהצלחה רבה
שלומית
20/02/2013 11:50
שלום וצהריים טובים

אני עוזבת מקום עבודה שבו הועסקתי במשך 11 שנים כעובדת שכירה במשרה מלאה. העזיבה היא מרצוני, עקב הרצון לשנות אווירה ותחום עיסוק ומתוך רצון להוריד את שעות העבודה, מה שלא התאפשר לי במקום עבודתי הנוכחי. השאלה האם לעובדת שעוזבת מקום עבודה מרצונה, אחרי יותר מ-11 שנים יש זכות לקבל פיצויים או זכויות אחרות שאני צריכה להכיר?

תודה על הפורום הנפלא והסיוע שלכם לקהילת העובדים בישראל!
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 16:06
שלומית שלום רב,
מבחינת חוק עובד שהתפטר לא זכאי לפיצויים, אלא חברה חתומה על סעיף 14
בגמר חשבון מגיע לך פדיון ימי חופשה, הפרשי הבראה
בהצלחה רבה
שרית חגבי
20/02/2013 13:19
בתאריך 23.11.12 קיבלתי הודעת פיטורין חודש מראש מהמעסיק שלי, שאצלו אני מועסקת חמש וחצי שנים במשרה מלאה. לפי ההודעה נשאר לי לעבוד עד לסוף חודש דצמבר 2012. בזמן ההודעה הייתי בחופשת מחלה מאוד שהחלה בתאריך 14.10.12 והסתיימה בתאריך 16.12.12.

לפי מה שקראתי בחוק, ספירת חודש מראש הייתה צריכה להתחיל מיום חזרתי לעבודה מחופשת המחלה אולם היא התחילה מבחינת המעסיק עוד שהייתי בחופשת המחלה. האם זה חוקי??

את הכסף של הפיצויי פיטורין שילמו לי בתאריך 10.2.12 מבחינת החוק האם זאת נחשב הלנת שכר או הלנת פיצויי פיטורין? אני עבדתי בשכר שעתי ולא גלובלי והתלוש משכורת שלי מורכב משכר יסוד, נסיעות ומשתנה כל הזמן ימי מחלה ימי חג ימי חופשה וימי מילואים ותוספת אחריות שהייתה קבועה כל חודש כחלק מההסכם שעשיתי עם המעביד שלא משתנה לא משנה בכמות ימי העבודה שאני עובדת שלפי דעתי תוספת שכזאת נכללת בשכר יסוד.

רציתי לדעת איזה מהמרכיבים שציינתי צריכים להיכנס בחישוב פיצויי פיטורין לפי החוק? האם יש לי זכויות נוספות שאני צריכה לשים אליהם לב בעקבות הפיטורים?

מעבר לבעיות אלה במהלך כל ההעסקה היו דברים שוליים בתלושים שעכשיו בדיעבד נראים לי לא כל כך חוקיים אני חייבת לציין שכלל לא היה לי חוזה / הסכם עבודה כתוב.

בנוסף לזה ביום שאספתי את צ'ק הפיטורין קיבלתי מכתב שאומר שאם אני חותמת עליו אין לי זכות לתבוע אותם בשום אופן בעתיד, דבר שהדליק לי נורה אדומה להתנהלות לא תקינה לאורך זמן. האם אני חייבת לחתום על מכתב כזה? האם מותר בכלל למעסיק לתת מכתב כזה לעובדת מפוטרת?

רציתי לדעת לגבי פיטורים בחופשת מחלה ושאר הנושאים שחושב שאני אבין לגביהם.
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 16:02
שרית שלום,
מעסיק לא יכול לפטר אותך בימי מחלה... מעסיק חייב לתת לך חוזה עבודה תוך חודש ,
פיצויים את צריכה לקבל תוך 14 יום. כל תוספות שפירתת חוץ מנסיעות כלולות לפיצויים ממוצע של 12 חודשים. בגמר חשבון את צריכה לקבל
פדיון חופשה, הפרשי הבראה, הודעה מוקדמת
עסור למעסיק להחתים אותך על מכתב כזה(זה לא חוקי)

בהצלחה רבה
פיטורים
לוי מרגלית
20/02/2013 13:28
בעלי עבד 35 שנה בחברה מסוימת ופוטר אם החברה עברה לבעלות אחרת והם מעונינים בחזרתו לעבודה לאחר חצי שנה מיום הפיטורים האם הוא יכול לחזור לעבודה
אלמירה חן- חשב...
20/02/2013 15:51
מרגלית שלום,
בהחלט כן אם בעלך רוצה לחזור, אבל הם ביקשו 6 חודשים הפסקה מכוון שמעסיק לא רוצה לצבור ותק מקצועי.
בהצלחה רבה
דלית
10/02/2013 19:33
שלום רב,
מיוני 2012 יצאתי לחופשת לידה ומ 4.9.12 אני בחל"ת עד לחודש נובמבר אשר חזרתי לעבודה לחודשיים ולאחר מכן פוטרתי. הסכום אשר נאמר לי שאקבל באבטלה היה ניראה לי נמוך מדי ולאחר בירור, גיליתי כי הם עשו לי ממוצע של 4 משכורות: נובמבר-דצמבר, בהם עבדתי, ספטמבר (שלא עבדתי אבל קיבלתי דמי לידה על 3 ימים) וחודש אוגוסט שגם הוא מתוך הדמי לידה ולכן ממוצע המשכורות ירד משמעותי כי חישבו לי חודש לפי 3 ימים שקיבלתי עליהם דמי לידה.
האם זה מותר לפי חוק ונכון?

תודה
עתליה
19/02/2013 15:12
שלום רב,

רציתי לבדוק אם זה חוקי שבמסגרת סיכום ביצועים שנתי של האירגון, למנהל שלי יש זכות להעיר לי על: לבנות יחסי אמון עם חברי לעבודה שאני לא "מתערה חברתית" עם האנשים שאני "מוותרת על קשרים אישיים" עם אנשים שאני עובדת איתם השאלה היא האם מותר למנהל להתייחס לצד חברתי של התנהלות שלי בעבודה כל עוד לא צעקתי, קיללתי, או פגעתי במי מהאנשים שאני עובדת איתם. אשמח לקבל תשובה בהקדם!
עורך דין רונן ...
19/02/2013 19:39
כן
יחסי אנוש הם חלק מההשתלבות בעבודה ומשפיעים על התפוקות
סרגיי
13/02/2013 23:42
עבדתי בחברת אבטחה בשם סער במשך שנה וחצי עזבתי בגלל שלא שילמו לי את מה שמגיע לי העו"ד שפניתי אליו חישב שלפי הדיני עבודה והחוזה שלי החברה אמורה לשלם זי בערך 15000 זכויות סוציאליות שהם לא שילמו לי
אחרי שהחברה בדקה את התענות הם הוציאו לעו"ד את החוזה הקיבוצי שכל חברות האבטחה חתמו עליו והם מציעים פשרה של 1000 ש"ח
למי ניתן ליפנות אני כבר מיואש מהם
עורך דין רונן ...
19/02/2013 19:37
לעו"ד שלך
אלמירה חן- חשב...
19/02/2013 16:32
אם לפי עו"ד מגיע לך 15,000 ש"ח , כדי לך להגיש תביעה לבית דין לעבודה בעצמך
וגם אתה יכול להגיש תלונה בת.מ.ת . היום ת.מ.ת מגיב מאוד מהר לתלונות של העובדים ומגיעים לחברה לעשות ביקורות.

אולי גם לפני שאתה מגיש תלונה לת.מ.ת תגיד לחברה שאתה רוצה להגיש תלונה מעסיק מאוד לא אוהב ביקורות מת.מ.ת בחברתם.

בהצלחה רבה
אלמירה
איגור
19/02/2013 09:30
אם יש לך עורך דין למה אתה מגיע בכלל להתייעץ עם עורכי דין אחרים? ברור שאתה יכול לתבוע את המעסיק בגלל אי תשלום. אבל דבר עם העורך דין האישי שלך, שימליץ לך מה לעשות. לפעמים שווה להתפשר בשביל 500 ולא למשוך עוד שנה בבית הדין לעבודה... בגלל זה מעסיקים מרשים לעצמם לזלזל ככה בזכויות שלנו. במיוחד בתחום השמירה והאבטחה ששם משלמים שכר מינימום וגם פוגעים בזכויות העובדים על ימין ועל שמאל.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ