פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא פיטורים בחופשת מחלה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
פיטורים בחופשת מחלה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
20/02/2013 13:19
בתאריך 23.11.12 קיבלתי הודעת פיטורין חודש מראש מהמעסיק שלי, שאצלו אני מועסקת חמש וחצי שנים במשרה מלאה. לפי ההודעה נשאר לי לעבוד עד לסוף חודש דצמבר 2012. בזמן ההודעה הייתי בחופשת מחלה מאוד שהחלה בתאריך 14.10.12 והסתיימה בתאריך 16.12.12.

לפי מה שקראתי בחוק, ספירת חודש מראש הייתה צריכה להתחיל מיום חזרתי לעבודה מחופשת המחלה אולם היא התחילה מבחינת המעסיק עוד שהייתי בחופשת המחלה. האם זה חוקי??

את הכסף של הפיצויי פיטורין שילמו לי בתאריך 10.2.12 מבחינת החוק האם זאת נחשב הלנת שכר או הלנת פיצויי פיטורין? אני עבדתי בשכר שעתי ולא גלובלי והתלוש משכורת שלי מורכב משכר יסוד, נסיעות ומשתנה כל הזמן ימי מחלה ימי חג ימי חופשה וימי מילואים ותוספת אחריות שהייתה קבועה כל חודש כחלק מההסכם שעשיתי עם המעביד שלא משתנה לא משנה בכמות ימי העבודה שאני עובדת שלפי דעתי תוספת שכזאת נכללת בשכר יסוד.

רציתי לדעת איזה מהמרכיבים שציינתי צריכים להיכנס בחישוב פיצויי פיטורין לפי החוק? האם יש לי זכויות נוספות שאני צריכה לשים אליהם לב בעקבות הפיטורים?

מעבר לבעיות אלה במהלך כל ההעסקה היו דברים שוליים בתלושים שעכשיו בדיעבד נראים לי לא כל כך חוקיים אני חייבת לציין שכלל לא היה לי חוזה / הסכם עבודה כתוב.

בנוסף לזה ביום שאספתי את צ'ק הפיטורין קיבלתי מכתב שאומר שאם אני חותמת עליו אין לי זכות לתבוע אותם בשום אופן בעתיד, דבר שהדליק לי נורה אדומה להתנהלות לא תקינה לאורך זמן. האם אני חייבת לחתום על מכתב כזה? האם מותר בכלל למעסיק לתת מכתב כזה לעובדת מפוטרת?

רציתי לדעת לגבי פיטורים בחופשת מחלה ושאר הנושאים שחושב שאני אבין לגביהם.
20/02/2013 16:02
שרית שלום,
מעסיק לא יכול לפטר אותך בימי מחלה... מעסיק חייב לתת לך חוזה עבודה תוך חודש ,
פיצויים את צריכה לקבל תוך 14 יום. כל תוספות שפירתת חוץ מנסיעות כלולות לפיצויים ממוצע של 12 חודשים. בגמר חשבון את צריכה לקבל
פדיון חופשה, הפרשי הבראה, הודעה מוקדמת
עסור למעסיק להחתים אותך על מכתב כזה(זה לא חוקי)

בהצלחה רבה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: פיטורים בחופשת מחלה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ