פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - פיטורים בחופשת מחלה
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
20/02/2013 13:19
בתאריך 23.11.12 קיבלתי הודעת פיטורין חודש מראש מהמעסיק שלי, שאצלו אני מועסקת חמש וחצי שנים במשרה מלאה. לפי ההודעה נשאר לי לעבוד עד לסוף חודש דצמבר 2012. בזמן ההודעה הייתי בחופשת מחלה מאוד שהחלה בתאריך 14.10.12 והסתיימה בתאריך 16.12.12.

לפי מה שקראתי בחוק, ספירת חודש מראש הייתה צריכה להתחיל מיום חזרתי לעבודה מחופשת המחלה אולם היא התחילה מבחינת המעסיק עוד שהייתי בחופשת המחלה. האם זה חוקי??

את הכסף של הפיצויי פיטורין שילמו לי בתאריך 10.2.12 מבחינת החוק האם זאת נחשב הלנת שכר או הלנת פיצויי פיטורין? אני עבדתי בשכר שעתי ולא גלובלי והתלוש משכורת שלי מורכב משכר יסוד, נסיעות ומשתנה כל הזמן ימי מחלה ימי חג ימי חופשה וימי מילואים ותוספת אחריות שהייתה קבועה כל חודש כחלק מההסכם שעשיתי עם המעביד שלא משתנה לא משנה בכמות ימי העבודה שאני עובדת שלפי דעתי תוספת שכזאת נכללת בשכר יסוד.

רציתי לדעת איזה מהמרכיבים שציינתי צריכים להיכנס בחישוב פיצויי פיטורין לפי החוק? האם יש לי זכויות נוספות שאני צריכה לשים אליהם לב בעקבות הפיטורים?

מעבר לבעיות אלה במהלך כל ההעסקה היו דברים שוליים בתלושים שעכשיו בדיעבד נראים לי לא כל כך חוקיים אני חייבת לציין שכלל לא היה לי חוזה / הסכם עבודה כתוב.

בנוסף לזה ביום שאספתי את צ'ק הפיטורין קיבלתי מכתב שאומר שאם אני חותמת עליו אין לי זכות לתבוע אותם בשום אופן בעתיד, דבר שהדליק לי נורה אדומה להתנהלות לא תקינה לאורך זמן. האם אני חייבת לחתום על מכתב כזה? האם מותר בכלל למעסיק לתת מכתב כזה לעובדת מפוטרת?

רציתי לדעת לגבי פיטורים בחופשת מחלה ושאר הנושאים שחושב שאני אבין לגביהם.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ