פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1298
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שירה
22/04/2013 18:42
שלום חברים,

פוטרתי ממקום העבודה שלי לפני כ 4 חודשים ללא שימוע, לאחר מכן סירבתי לשימוע שהיה תלוש ולאחר הפיטורין בפועל. לא עשיתי עם זה כלום היות ועבדתי שם רק כ 8 חודשים.

כעת המעסיק יצר איתי קשר כ 4 חודשים לאחר שכף גלי לא דרכה בבניין, בדרישה לתשלום אקטיבי היות והם לא הפרישו מהמשכורת שלי לפנסיה ("כי לא הפרשת" - כאילו שלי יש שליטה אם הפרישו לי או לא מהמשכורת), ולא לחברת הביטוח אלא להם ובפורמט של צ'ק או מזומן לא פחות. הדרישה נראתה לי לא הגיונית היות ואם לא הפרישו מהמשכורת שלי ואני רוצה לשים כסף לביטוח שלי, אשלם לחברת הביטוח... ולא למעסיק לשעבר. האם זה בכלל לבוא בדרישה לתשלום אקטיבי בתור חברה שהעסיקה אותי כשאין לי כל קשר אליהם?

בתודה והערכה,

שירה.
אלמירה חן
23/04/2013 19:33
שירה שלום
מבחינת חוק מעסיק היה חייב להפריש לק.גמל אחרי ששה חודשים
והוא לא הפריש אפילו אחרי 8 חודשים
שאשלם לך חלק שלו לך
בהצלחה
נאור
22/04/2013 09:26
שלום רב,
שמעתי שהוחלט לא מזמן שכל מי שעובדים כמאבטחים ושומרים, יעלה שכרם.
אני עובד כמאבטח במקום כלשהו ומקבל 23.7 לשעה, 6 שעות ביום, 5 פעמים בשבוע.
זה חל גם עליי כשאני עובד משרה קטנה שכזו? ואם כן מה התוספת ?
אלמירה חן
23/04/2013 19:28
נאור שלום
לא מצאתי עדכון לגבי עובדי מאבטחים
בכל אופן אם יהיה שינוי שכר גם עובד שעובד לא משרה מלאה יקבל עדכון שכר
בהצלחה
דניאל
23/04/2013 00:58
עבדתי בתור מלצר במסעדה והודיעו לי בטלפון שאני מפוטר
ואמרו לי שלא להגיע למשמרות שלי בהמשך השבוע (4 ימים)
ושהחל משבוע הבא אני לא אעבוד יותר במסעדה .
השאלה שלי היא האם זה אפשרי להגיד לי לא להגיע לעבודה ללא פיצויים כלשהם על הימים שלא עבדתי ..?

אני חדש בחוקים האלה ואין לי מושג .

תודה מראש
אלמירה חן
23/04/2013 19:26
דניאל שלום
לא כתבת כמה זמן אתה עובד בחברה
אסור לפטר עובד ללא שימוע וגם עובד חייב לקבל מכתב פיטורים
בהצלחה
אליאב
21/04/2013 16:24
התפטרתי ממקום עבודה , האם מעביד חייב להכניס לי למשכורת את הימי חופש שלא נוצלו לאחר 4 חודשים עבודה ?
אלמירה חן
21/04/2013 22:21
אליאב שלום
כן

בהצלחה
אליאב
22/04/2013 17:55
תודה רבה.
במידה והוא לא רוצה לשלם לפנות לבית דין לעבודה?
אלמירה חן
23/04/2013 19:23
אליאב שלום
כן
בהצלחה
ינאי
22/04/2013 20:47
שלום,
האם במידה וקיים חוסר בקופה, רשאי המעסיק לבקש מהעובדים באותה משמרת להתחלק ביניהם באופן שווה ולהשלים את החוסר?
ידוע לי כי אסור לנכות את הסכום מהשכר, אך מה לגבי השלמה מכיסי? האם זה לא אותו דבר?
אלמירה חן
23/04/2013 19:21
ינאי שלום
ממש לא

בהצלחה
מוייש
23/04/2013 11:34
אני עומד לפני הגשת תביעה בבית הדין נגד המעסיק שלי עבור אי הפרשות לפנסיה משנת 2008. שאלתי היא איך אני עושה את החישוב האם עליי למשל עבור שנת 2008 לחשב 2.5% מהשכר החודשי עבור כל חודש או רק 0.833% (מכיוון שהפרשות עובד והפרשות לפיצויים לא מחשבים?) וכך ב-2009 - לפי 5% או לפי 1.66% ? תודה רבה לעוזרים
אלמירה חן
23/04/2013 16:29
מוייש שלום
בגוגל חפש פנסיה חובה
ולפי שנים יש לך אחוז להפרשה של חלק מעביד +פיצויים
בהצלחה
מעיין
23/04/2013 14:32
אני שומעת וקוראת כל מיני דברים סותרים בנוגע לזכויות שלי לאחר ההיריון, אשמח אם תעשו לי קצת סדר.

אני בנמצאת בזמן חופשת לידה 4 חודשים ואני מתכננת להמשיך את החופשה לתשעה חודשים, עדיין לא התפטרתי כי רק עכשיו החלטתי בנוגע לכך.

שאלתי היא האם אני צריכה להתפטר ולכתוב במכתב איזשהי הצהרה שאני מתפטרת על מנת להישאר עם בתי? האם יש נוסח מסוים שעליי לכתוב במכתב ההתפטרות? וכמו כן, ממתי אני זכאית לחתום ולקבל דמי אבטלה אחרי שאתפטר?

אודה לתשובתכם בהקדם.
תודה רבה,
אלמירה חן
23/04/2013 16:25
מעיין שלום
את יכולה להתפטר עד שנה מיום לידה ולקבל את כל זכויות כולל פיצויים
וגם זכאית לדמי הבטלה
מזל טוב
דקלה
23/04/2013 15:39
שלום רב! הנני עובדת 8.5 שנים במוקד שירות לקוחות. מנובמבר 2004 ועד מרץ 2007 שולמו ההפסקות וממרץ 2007 החלו להוריד את ההפסקות מתלוש השכר. לא יידעו אותי ולא שאלו אותי דבר. הייתי יחסית חדשה ולא ידעתי את החוק. סמכתי על מקום העבודה שהוא יודע מה צריך וחוקי לשלם. רק היום, 6 שנים אחרי הפסקת תשלום ההפסקות הביאו לידיעתי שזו הרעת תנאים לכל דבר ועליי לדרוש את מה שמגיע לי בגין הפסקת התשלום. איך יכול להיות ששנתיים ושלושה חודשים חודשים שילמו לי את כל זמני ההפסקות ופתאום הוחלט ביום בהיר על הפסקת התשלום. אוסיף גם, כי נציגה מאותו מוקד הגישה תביעה בנושא זה בעזרת אחיה (עו"ד) וזכתה!!! נראה לי שמה שקרה כאן לא חוקי ואשמח מאוד לקבל תשובתך, בכבוד רב, דקלה!
אלמירה חן
23/04/2013 16:23
דיקלה שלום
את יכולה להגיש תביעה
למעסיק אסור לשנות תנאי עסקה ללא הסכמת העובד
בהצלחה
ניסים
23/04/2013 11:41
הודיעו לי על פיטורין בתאריך 3.3

1. נכון להיום לא קיבלתי מכתב פיטורין. מתי היה על המעביד לתת לי את המכתב?

2. המעביד טוען שהיום האחרון שלי היינו 31.3 טענתי שהיום היינו 2.4 מה נכון?

3. העביד לקח ממני את הרכב ב 20.3 האם היה יכול לעשות זאת?

4. ב21.3 המעביד שלח לי SMS שיש מכה ברכב והוא יקזז לי מימי החופש שנותרו לי. יש לציין שמעולם לא חויבתי על נזק לרכב חברה [, זה לא נוהל בחברה משיחתי עם עובדים אחרים מעולם לא חוייבו. בתחילת עבודתי בוצע נזק לרכב מספר פעמיים לא חוייבתי על נזק זה. האם ניתן לבצע את הקיזוז עבור הנזק?

5. שימוע לא נעשה לי .כל כמה חודשים המעביד טען שהוא רוצה לפטר אותי כי לוחצים עליו לבצע קיצוצים, בסוף חודש 5.2013 אף הגדיל והתקשר אלי וביקש שאסיים את עבודתי בסוף החודש , דבר שלא בוצע בסוף.

6. שיחת כאלו שימוע ולא נאמר שזה שימוע בשיחה נעשתה לפני כ 3-חודשיים, לכמה זמן תקף שימוע והאם חייבים להגיד כי זה שימוע?

תודה רבה
אלמירה חן
23/04/2013 16:20
ניסים שלום
מעביד לא יכול לפטר אותך ללא מכתב פיטורים
האם עבדת בהודעה מוקדמת ,אז מעביד חייב לתת לך רכב עד יום אחרון
אסור למעסיק לקזז תשלום עבור פגיע ברכב
בהצלחה
נבו מרחובות
23/04/2013 11:47
אני עובד בחברה באזור התעשיה של רחובות. אני מרוויח שכר מינימום כבר מעל חצי שנה שאני עובד כאן. אין לי כל הסכם עבודה כתוב מול החברה.

הבוס שלי אמר שכל העובדים יראו בתלוש משכורת הקרוב הורדה של 10% מהמשכרות בגלל קיצוצים של החברה. כמובן שלא שאלו אותי וכמובן שלא הייתי מסכים לזה.

השאלה האם מותר בכלל למעסיק לעשות הורדת שכר לעובד באופן חד צדדי? אני מרוויח שכר מינימום, האם מותר להוריד לי את השכר ב-10% כך שארוויח למעשה פחות משכר המינימום?
אלמירה חן
23/04/2013 16:15
שלי שלום
מבחינת החוק אם התחייבת ל3 חודשים
את חייבת לעמוד בהסכם
לגבי קנס אסור למעסיק לקזז לך קנס ( זה לא חוקי )
בהצלחה
עמרם
23/04/2013 13:18
שלום,
התפטרתי ממקום עבודתי לאחר 9 חודשים. מאוחר יותר קיבלתי מכתב מעו"ד המייצג את מעסיק כי שולם לי סכום מסטים בשגגה על ימי מחלה שלא מגיע לי ועליי להחזירם. מה עושים במצב כזה? כפי הנראה אכן לא מגיע לי הסכום. האם עליי להחזירם למעסיק?
תודה
אלמירה חן
23/04/2013 15:29
עמרם שלום
אם אתה בטוח שהיית טעות אז תחזיר
ללא ריבית
בהצלחה
דנה
23/04/2013 10:54
שלום רב, אני בחודש השמיני להריון, ושמעתי את המעסיקה שלי מדברת עם עובדת אחרת ומספרת שהיא מתכננת לפטר אותי. רציתי לדעת האם זה חוקי לפטר אותי במצבי ? ואם הוצאתי חופשת מחלה בגין כאבי גב, ונעדרתי 3 ימים, האם זאת עילה לפיטורין ? אשמח אם תייעצו לי מה לעשות - אני לא מעוניינת לאבד את זכויותי
אלמירה חן
23/04/2013 15:26
דנה שלום
ממש לא
כדי לפטר עובדת בהריון חייבים לקבל אישור ממשרד ת.מ.ת
וזה צריך להיות מקרה מאוד חריג לפיטורי עובדת בהריון
בהצלחה
נוגה
22/04/2013 17:48
היי
לאחר כמעט שנתיים וחצי במקום עבודתי בתפקיד וכיוון מסוים, ביקשו ממני לשנות כיוון ולרדת ברמת התפקיד כדי ללמוד את הכיוון החדש.
החלטתי שהכיוון החדש הוא אינו מה שמתאים לי והודעתי בתחילת החודש על עזיבה.
כעת אני מחכה לתשובה מהבוס שלי לגבי פיצויים.
אני מאמינה שמגיעים לי הפיצויים כיון שהאפשרות להשאר בתפקיד שלא מעניין אותי ונמוך יותר בדרגתו מהתפקיד שהיה לי- לא רלבנטי בעייניי.
האם אני צודקת?

תודה
אלמירה חן
23/04/2013 15:23
נוגה שלום
כן
יש לנו באתר
עובד מעביד -הרעת תנאים
שיתן לך תשובה מלאה
בהצלחה
שירי הרמן
22/04/2013 11:06
היי

אני גרה בקריית אתא עם בעלי והילדים. אני עובדת שכירה בחברה קטנה שנמצאת באזור התעשייה הסמוך. בעלי איש צבא קבע וכרגע משרת באיזור הקריות, כך שנוח לנו לגור בקריית אתא. אנחנו נמצאים כאן מאז שנת 2006 ומאז אני עובדת באותה חברה. כעת התברר כי בעלי אמור לעבור ולשרת בבסיס צה"ל באזור אשדוד. ברור שזה מעל 60 ק"מ ממקום המגורים הנוכחי שלנו, ורציתי לדעת האם אני יכולה להתפטר מעבודתי בגלל מעבר הדירה ולקבל פיצויים לפי החוק?

במידה והתשובה שלכם חיובית, רציתי לדעת כמה זמן לפני מעבר הדירה אני יכולה להתפטר ולקבל פיצויים? האם במכתב ההתפטרות שאתן למעסיק אני צריכה לכתוב את הסיבה להתפטרות ולציין שאני מבקשת לקבל פיצויי פיטורים לאור מעבר דירה ליישוב מרוחק?
אלמירה חן
23/04/2013 15:18
שירי שלום
כן את זכאית לפיצוי פיטורים
צריכה לכתוב סיבה ולתת חודש הודעה מוקדמת
בהצלחה
מהרהרת
22/04/2013 08:41
שלום רב, אני עובדת תמורת משכורת גלובלית, אולם עלי להעביר כרטיס ואם חסרות לי שעות, אז מנכים לי מהמשכורת. שאלתי: אם עברתי ביום אחד 7 שעות וביום שלאחר 9 שעות, האם מותר למעסיק לשלם לי עבור 7 שעות ועבור 8 שעות בלבד ולא להחשיב את השעה הנוספת?

תודה רבה,

המהרהרת...
אלמירה חן
23/04/2013 15:10
שלום רב,
חוק מחייב את מעסיק לשלם שעות נוספות אחרי 8.36 שעות עבודה
בהצלחה
פ.ר
22/04/2013 08:53
אני מועסק כ-11 וחצי שנים בחברה כעובד שכיר במשרה מלאה. התחלתי במשכורת בסיסית של כ-6500 שח ומאז התקדמתי, צברתי ותק וכיום אני מרוויח 22000 ש"ח. אינני צופה העלאות משמעותיות בשנים הקרובות.

שאלתי היא האם כדאי לי לבקש סעיף 14 וכיצד מחושבים הפיצויים במקרה זה? האם אוכל לדעת כמה כסף הופרש עבורי לפיצויים מיום תחילת העסקתי בחברה? תודה מראש על התשובות ויום נעים לכולם!
אלמירה חן
23/04/2013 15:08
פ.ר. שלום
ממש לא
משמעות של סעיף 14 שאם מעסיק הפריש כל חודש לפי שכר לפיצויים לקופת גמל,אז מעסיק לא צריךלהשלים פיצויים פיטורים
נכון לעכשיו חישוב לפיצויים שכר כפול ותק
תוכל לבקש פירוט מקופת גמל יתרת פיצויים
בהצלחה
מעיין
22/04/2013 01:28
שלום
עבדתי ביום הבחירות לכנסת ועדיין לא קיבלתי את הכסף המגיע לי. כל פעם מפנים אותי לגורם אחר בנושא ועדיין לא קיבלתי מענה. האם אני יכולה לפעול בנידון למרות שזה סכום של 330 שקל??
ואם כן מה עליי לעשות ?
תודה
אלמירה חן
23/04/2013 15:00
מעין שלום
את יכולה להגיש תביעה לבית דין לעבודה
בהצלחה
lilach
22/04/2013 00:05
שלום רב,
עובדת כגננת שכירה בגן ילדים פרטי, שנה וחצי. עובדת 5 ימים בשבוע. שכר לפי שעה. 1 יום חופשי ג'. ברצוני לציין שמנהלת הגן לעיתים מבקשת ממני להחליף איתה את היום החופשי!!! (נתון לשינוי)
שאלות:
1) יום הבחירות 2013 נפל על היום חופשי שלי יום ג'. עדיין לא קיבלתי תשלום על היום הזה! (יום שבתון) האם זכאית לקבל תשלום על יום זה?? שאלתי גם לגבי יום מחלה?

2) חג יום העצמאות השנה נפל שוב על יום ג' יום חופשי. האם זכאית לקבל תשלום חופש על יום זה?

בברכה,
lilach
אלמירה חן
23/04/2013 14:59
לילך שלום
אם יום חג נופל ליום פנוי שלך
את לא זכאית לתשלום חג וגם מחלה
בהצלחה
נורית
18/04/2013 20:18
שלום רב,
אבקש לדעת מה הם רכיבי השכר מהם על המעביד להוריד לקופת גמל?
במקום העבודה שלי אמרו כי הם מורידים רק מסעיפי החזר ההוצאות ותשלומים אחרים, דהיינו רק על השעות הנוספות, טלפון וכד'.
האם כך הדבר?
רב תודות!!!
נורית
אלמירה חן
19/04/2013 09:22
נורית שלום
בסיס לקופת גמל מחושב משכר יסוד (שעות 100%)
ואם פרמיות אז גם
5% עובד+ 5% מעביד+ 5% פיצויים (פנסיה חובה)

שבת שלום
נורית
22/04/2013 17:46
תודה רבה!!!
פיטורין
חיים
22/04/2013 15:54
היום, לצערי, פוטרתי מעבודתי. להלן שאלתי: הנני עובד במשרד עורכי דין כ- 4 שנים וחודשיים. פוטרתי, לטענת מעסיקי, בשל עלות כלכלית גבוהה. לאחרונה התקבל עו"ד חדש למשרדי ואני מעריך בעלות שכר נמוכה יותר. ראשית, האם עליו לפטר עו"ד החדש לפני פיטוריי, ככל שהסיבה היא סיבה כלכלית. האם זה כלל או נוהג. שנית, האם בשל העובדה כי פיטוריי בשל עלות כלכלית גבוהה, מגיעות לי זכויות שונות מזכויות מפוטר מסיבות אחרות.
שרית
21/04/2013 23:00
היי אם אני עבדתי בחברה 01.08.12השכר בסיס היה 5000 שקל כמה פיצויים מגיע והאם יש קשר בין הפיצויים לתגמולים?בביטוח
אלמירה חן
21/04/2013 23:04
שרית שלום
עובד זכאי לפיצויים אחרי שנה 1 של עבודה.
כנראה משחררים לך פיצויים שנמצאים בפנסיה חובה
שזה לא פיצויים מלאים.
בהצלחה
שרית
21/04/2013 23:12
לא הבנתי בדיוק מגיע לי כמה שמונה או 9
אלמירה חן
21/04/2013 23:17
שרית שלום
אחרי 9חודשי עבודה את לא זכאית לפיציים
רק משחרר לך פנסיה חובה
בהצלחה
טל
20/04/2013 17:51
שלום,
אני עובדת בחברה ( שעובדת עם הרבה חברות במשק) כ-10 חודשים, לפני חודש קיבלתי העלאת שכר ובאותה השיחה המנהל הציע לי ללכת לעבוד חצי שנה (להחליף בחל"ד) בחברה אחרת (שאיתה אנו עובדים) בתפקיד של המקצוע שלי אך עם קידום משמעותי וכל זה שאני עדיין נשארת עובדת החברה שלי..ניגשתי לראיון בחברה המדוברת ועברתי אותו, אך החלטתי שאיני רוצה בתפקיד מסיבות אישיות והודעתי זאת למנהל שלי, הוא הציע לי לחשוב על כך עוד , אך מסר לי שבתפקיד החדש לא יהיה לי שינוי בשכר. כשחזרתי בשנית עם תשובה שלילית, נמסר לי שאין לי ברירה ועוד שבוע וחצי אני מתחילה לעבוד בחברה השנייה.

אני לא רוצה ללכת למשרה בחברה האחרת, והשאלה שלי האם החברה שלי יכולה לכפות אליי ללכת לשם, כשהיא בכלל לא חברת כ"א? גם כשברור לי שהשכר בתפקיד החדש הוא הרבה יותר גבוה ממה שאני מרוויחה עכשיו, ז"א החברה שלי תרוויח עליי מכך אלפי ש"ח כל חודש שאני אעבוד שם. וההרגשה שלי שאם אני ניכנסת עכשיו לעימות עם ההנהלה של החברה שלי , זה עלול לעלות לי בפיטורים.
אודה לתשובה.
אלמירה חן
20/04/2013 19:04
טל שלום
לפי משכתבת זאת עבודה שלך שמעסיק שולח אותך
לעבוד בחברה שמעסיק סוגר איתם עסקה.

אין לך כאן הרעת תנאים וזה כנראה חוזה שלך מול מעסיק
במה בדיוק את צריכה הכוונה??

בהצלחה
טל
21/04/2013 07:50
שלום,

אין לי שום חוזה עבודה מול המעסיק הנוכחי, המעסיק שלי יכול להעביר אותי בניגוד לרצוני לעבודה אחרת?

תודה על התשובה
אלמירה חן
21/04/2013 23:02
ני עדיין לא הבנתי אז למה הוא מעביר אותך לעבוד אצל לקוח שלו???
טל
21/04/2013 07:56
במידה ואני הולכת לעבודה שמבקשים ממני בניגוד לרצוני , ואני לא חותמת על שום חוזה מול המעסיק הנוכחי והחדש , ומחליטה לאחר כמה חודשים להתפטר ( כשאני נמצאת בעבודה החדשה) כשאני יודעת שאני אמורה לעבוד שם חצי שנה, האם החברה שלי יכולה לתבוע אותי על כך?
אלמירה חן
21/04/2013 23:08
טל שלום
אני מבולבלת
דברי איתי
050-7177155
גלית
21/04/2013 09:16
לפני מספר חודשים עבדתי בחברה לשיווק אתרים באינטרנט במשך תשעה חודשים, אז נודע לי באוגוסט האחרון כי אני בהריון.

מייד לאחר כשלושה חודשים בערך סיפרתי למעסיק שלי על ההריון.

אך ישר הבחנתי כי הוא אינו מקבל זאת בברכה.

המנהלת שלי התחילה להתייחס אלי בזילזול וגם המעסיק עצמו.

הם הורידו לי בשעות העבודה, סירבו לתת לי ימי חופש כשביקשתי ודרשו ממני לעשות מטלות רבות שבדרך כלל איני עושה בזמן מופחת יותר.

(חשוב לי לציין כי המשרד הוא מאוד קטן ומועסקים בו כשלושה עד ארבעה עובדים)

אני יודעת שזה מקום עבודה ולא גנון אבל מייד לאחר שסיפרתי המנהלת והעובדת הנוספת שהייתה היו מתייחסות אלי בזילזול, לא היו מזמינות אותי להפסקה איתם ומחקו אותי מהפייסבוק שלהם.

אז יצא שהייתי חולה במשך כשבועיים עם אישור מחלה כמובן וכשחזרתי מחופשת המחלה הם זימנו אותי לשימוע.

כשבשימוע הם אמרו לי שהם מתלבטים על המשך עבודתי בחברה, הם אמרו שהם רואים שמשה מפריע לי ודרשו לדעת מה.

אז אמרתי להם שכבר לא כיף לי להגיע לעבודה בגלל היחס שלהם ושהם דורשים ממני לעשות דברים שלא הייתי עושה בעבר ללא תיגמול או זמן תואם.

אז הם אמרו לי שאם לא טוב לי אני צריכה להיות ישירה ולהגיש להם מכתב פיטורים כי להם אסור לפטר אותי.

אמרתי להם שאני אשקול זאת.

מאותו היום לא חזרתי למשרד.

אבל המשכתי להתכתב עם המעסיק במייל והבהרתי לו שאני לא מתפטרת. הוא אמר לי שאני מוזמנת לחזור לעבודה ואם לא, אז להגיש לו מכתב.

אני לא חזרתי כי איך אפשר לחזור למקום שלא רוצים אותך בו ומתנקלים לך כל היום.

חשוב לי לציין שכל זה קרא חודש לפני שסיימתי שנת עבודה שלה.

היום אני כבר אחרי לידה, ורציתי לעת מה אפשר לעשות בנידון אם בכלל.
אלמירה חן
21/04/2013 22:57
גלית שלום
את יכולה להתפטר תוך שנה אחרי לידה ולקבל כל זכויות שלך כולל פיצויים
רק תבדקי שקיבלת גם תנאים סוציאלים בגין חופשת לידה
מזל טוב
עבדאללה
21/04/2013 08:11
שלום לכם
אני חזרתי לארץ בתחילת 2004 והתחלתי ועודני עובד כשכיר ולא קיבלתי פטור ממס הכנסה.
האם לפי חוק הגיע לי פטור ממס הכנסה?
תודה
אלמירה חן
21/04/2013 22:52
עבדאללה שלום
כן, אבל אפשר להגיש החזר מס רק 6 שנים אחורה
בהצלחה
צח
21/04/2013 11:33
צהריים טובים למנהלי הפורום הנכבדים,

אני עובד שכיר בחברת הייטק גדולה באוזר השרון. התברר לי כי לא שולמו לי דמי נסיעות עבור 2 חודשי העבודה הראשונים שלי בחברה. גיליתי את זה די באיחור כאשר בדקתי את תלושי השכר. רציתי לשאול האם תשלום החוב עבור דמי הנסיעות לאחר יותר מחצי שנה נחשב הלנת שכר לפי דיני העבודה? האם אמור לחול על חוב זה ריבית כלשהי כאשר המעסיק משלים לי את התשלום באיחור כה רב?
אלמירה חן
21/04/2013 22:47
צח שלום
כן
אבל האם כדי לך???
בהצלחה
סימון
21/04/2013 10:42
עבדתי במשך 5.5 שנים בכעובד שכיר מקום העבודה לפני הפיטורים שהגיעו בגלל קיצוצים בחברה.

במשך רוב תקופת העסקתי שילמו לי שכר לפי שעה ואילו מאז חוש יוני 2012 ועד תחילת חודש אפריל 2013 אז פוטרתי, קיבלתי שכר חודשי גלובלי.

רציתי לדעת לפי הנתונים האלה של השכר, כיצד אני יכול לחשב את סכום הפיצויים שמגיע לי?
אלמירה חן
21/04/2013 22:44
סימון שלום
לפי נתונים שלך צריך לחשב לפי שכר בסיס
השאלה שלי למה שינו לך שכר לשכר גלובלי???
האם שכר ירד????
תוכל לעדכן אותי????
בהצלחה
ליאת
21/04/2013 12:10
אמי עובדת אצל אותו מעסיק 34 שנה, לאחרונה בשל ניתוח גב קשה שעברה היא נמצאת במחלה ממושכת ומתברר כי קרן ימי מחלה על שמה מנוהלת בחברת מבטחים החל מ - 1995 ולא מתחילת העסקתה (שנת 78) למרות שהמעסיק טוען כי חברת מבטחים ניהלה זאת מתחילת העסקתה.

עתה יש הידברות בין המעסיק למבטחים על מנת להוכיח זאת ואמי בין הכיסאות - מה ניתן לעשות עם זה? האם יש בסיס לתבוע את אחד הצדדים? אציין שבתלושי השכר לא מצויין צבירת ימי מחלה ולטענת מבטחים הם לא מפרסמים כי שיטת החישוב משתנה לעיתים...
אלמירה חן
21/04/2013 22:41
ליאת שלום
כן, את יכולה להגיש תביעה נגד מעסיק
זאת בעיה שלום מול מבטחים ולא שלך
המון בריאות
סילבי
21/04/2013 15:25
אני התגוררתי כל חיי בחיפה. אחרי החתונה התחלתי לעבוד במקום עבודה מסודר במפרץ חיפה. עבדתי שם עד לחודש ינואר 2013 ועזבתי בגלל שעברנו לגור בראש העין. מאז מעבר הדירה לא מצאתי עדיין עבודה. רציתי להבין האם מגיעים לי פיצויים על העובדה שעזבתי את מקום העבודה בגלל מעבר דירה מחיפה לראש העין? אני לא חשבתי על זה אבל חברה הפנתה את תשומת ליבי לנושא הזה ולכן אשמח לקבל מכם הסבר.

האם מגיעים לי באמת פיצויי פיטורים ואם כן, איך אני יכולה לדרוש לקבל אותם אחרי ארבעה חודשים כמעט?
אלמירה חן
21/04/2013 22:38
סילבי שלום
כן זכאית
יש לנו באתר -עובד מעביד- פיצוי פיטורים
תוכלי לצרף למעסיק עם בקשה לפיצוים
בהצלחה
דוד
21/04/2013 16:38
עבדתי חמש וחצי שנים במקום עבודה כאשר הועסקתי על ידי קבלן לכל אורך השנים וברציפות. אחרי התקופה הזאת הציע לי המעסיק בחברה להקלט אצלו בעבודה ישירות ולא דרך קבלן. הוא הנחה אותי להתפטר מעבודתי אצל הקבלן על מנת שהוא יוכל להעסיק אותי וכך עשיתי. אחרי שזה קרה הבנתי שכל הזכויות הסוציאליות שלי התאפסו ונשארתי כמו עובד שזה החודש השני שלו בעבדוה במקום ותק של מעל חמש שנים. מה אני יכול לעשות עכשיו אחרי שהבנתי שזה היה תרגיל משותף של הקבלן ושל המעסיק החדש? האם יש לי יכולת חוקית להזיז דברים אחורה או לתבוע פיצויים אחרי מה שקרה? כנראה שאני לא לבד בעניין הזה עם אותו קבלן שאצלו עבדתי מעל חמש שנים... מה עושים?
אלמירה חן
21/04/2013 22:35
דוד שלום
תגישו תביעה לבית דין לעבודה
ויש סיכוי גדול לזכות בפיצויים
בהצלחה
שאלה
21/04/2013 10:50
בוקר טוב לכולם,

ישנה אצלנו בחברה עובדת שכירה שהחליפה עובדת שיצאה לחופשת לידה. בעת תחילת עבודתה וכחלק מהתנאים לקבלתה לעבודה היא חתמה על הסכם עבודה שאומר שגם אם היא תהיה בהריון היא תצטרך לעזוב את החברה.

לאחרונה הודענו לה על סיום עבודתה (העובדת שאותה החליפה חזרה לעבודה) והיא פתאום נזכרה לציין בפניינו כי היא עוברת טיפולי פוריות ממש בימים אלה.

רציתי לדעת אם מותר או אסור לפטר אותה במצב כזה, ובכפוף לאותו הסכם עבודה עליו היא חתמה בעת שהחלה לעבוד במקום?
אלמירה חן
21/04/2013 22:33
שלום רב
אסור להחתים בחוזה על סעיף כזה
אני יודעת שהיא עובדת פחות מ6 חודשים אז מעסיק יכול לסיים איתה יחסי עובד מעיד
מאוד חשוב שתדברו אם משרד ת.מ.ת ותקבלו אישור מהם
בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ