פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 362
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

טל
10/01/2018 00:10
שלום,
באם ישנה יתרת ימי חופשה שלילית (אני עובדת 3 שנים ונכון להיום במינוס של 21 ימי חופש בעקבות לימודי תואר ראשון ולקיחת חופש לצורך למידה למבחנים).
המעסיק אישר ימי החופש וכמו כן ביקשתי מס' פעמים לעלות את ימי החופשה בחוזה העבודה האישי וזה נשלל.
באם אני עוזבת האם זכותו לפדות את ימי החופשה שלי ולקזז לי מהמשכורת האחרונה?
אודה לתשובתם.
תודה.
עורך דין
10/01/2018 07:30
בוקר טוב טל

התשובה לשאלתך חיובית. מותר לנכות מהשכר האחרון ימי חופשה בצבירה שלילית.

בהצלחה
עינת
09/01/2018 15:52
שלום וברכה. שאלה:

לפני כשבוע, קופאית מגיעה לעבודה ומגלה שהמחשבים קרסו. אחראית כולל סגן הסניף שמרו שאף אחת לא תחתים אצבע כניסה לפני שהמחשבים חוזרים לתיקנם.

היינו, במקרה של אותו יום, רק לאחר 45 דקות החתימו כניסה.

וכך גם יהיה התשלום על אותו יום. (שכר שעתי)
השכר יהיה פחות 45 דקות .

ואם המחשבים היו חוזרים רק אחרי שעתיים, כך גם הכניסה לעבודה היתה בהתאם.

כולם שתקו כי ידעו שמי שיפתח את הפה, במקום עף הביתה במטוס סילון.

חוקי? מה עושים? ומה עושים שלא יחזור שוב?
רינת
09/01/2018 15:49
אם אני מוגדרת כ״פרילנסרית״ אבל במעמד ראיון עבודה הוסבר לי שהשכר הוא גלובאלי שעות העבודה הם מ10-18 מימי א׳ עד ה׳ חוץ מימי צילומים שהשעות העבודה משתנות בין 10-14 שעות ביום שכזה.
והוסבר לי שהשעות ימי צילום נכנסות גלובאלי לשכר.
וכששאלתי בכמה ימי צילום בחודש מדובר הועבר לי שלא קבוע אלא פעם בשבוע שבועיים ובפועל זה כבר נגרר ל2-3 בשבוע.
האם מגיע לי יותר בשכר?
האם יש מה לעשות בנידון?
תודה רבה.
נטלי
09/01/2018 15:48
שאלה
אני בחופשת לידה
אחרי שמירת הריון
התחלתי לעבוד אצל המעסיק ב8.16
אם אני מפסיקה עבודה מיוזמתי עקב מרחק והמשך חופשת לידה ולא חוזרת - אני אקבל את מה שמגיע לי (פיצויים)? או, לחזור לעבודה, לתת את החודש שמגיע למעסיק ולעזוב?
אנונימי
09/01/2018 14:41
שלום אני עובד ברשת מסוימת כמעט שנה אני מתפטר עוד חודש בערך עקב התגייסותי לצבא ולפי מה שבדקתי בחוק צריך שיהיה בדיוק שנה בשביל לקבל פיצויים מהמעסיק אך חישבתי וגיליתי לרעתי שאני לא בדיוק שנה בעבודה אני שנה פחות שבועיים האם זה עדיין תקף? או שהמעסיק לא מחוייב בחוק כי טכנית זה לא שנה
טל
09/01/2018 14:06
התפטרתי לאחרונה ממקום עבודתי.
נהוג לתת מדי שנה בונוס בגובה של כמשכורת אחת בתלות בביצועי העובד והיחידה העסקית לכל העובדים בדרג שלי. עבדתי שם שנתיים ופעמיים קיבלתי בונוס. הבנתי שבשנים שלפני כן גם ניתנו הבונוסים. למרות שהבונוס ניתן במשכורת מרץ, מכיוון שעבדתי שנה שלמה (סיום עבודה בסוף ינואר), אני חושב שעליי לקבל את הבונוס מכיון שהדבר נחשב כנוהג. האם נכון?
אציין שהבונוס לא מצויין בחוזה העבודה והכוונה היא לא לקבל את הבונוס כחלק מפיצויי הפיטורין (חתום על סעיף 14) אלא כשכר שמגיע לי מכיוון שמדובר בנוהג
קרן
09/01/2018 05:58
הלכתי קצת לאיבוד עם חישוב ספציפי לגביי בכל עניין מניין ימי הארכת חופשת לידה. רבע מהותק וקיזוז ....
התחלתי לעבוד ביולי 2016 וילדתי בדצמבר 2017
אני רוצה לדעת בבקשה מה המקסימום שאני יכולה להאריך משמע באיזה חודש עלי לשוב לעבודה עפי חוק כם ללא תשלום כמובן. תודה
עורך דין
09/01/2018 08:55
שלום קרן

עובדת שעבדה מעל שנה באותו מקום עבודה (זכאית לחופשת לידה מקסימלית של 26 שבועות) תקופת החל"ת חופפת את 11 השבועות שמעבר ל- 15 השבועות הראשונים של חופשת הלידה.

בהצלחה
קרן
09/01/2018 12:55
לא הצלחתי להבין במקרה הספציפי שלי עד איזה חודש אוכל להאריך במקסימום?
אנה
09/01/2018 09:19
הי, מבררת בישביל חברה.

בחברה שלה פיטרו כ 30 עובדים במהלך כמה ימים, ככל הנראה החברה עומדת להיסגר, היא עובדת חברה כ 10 חודשים ונמצאת בהריון חודש רביעי (הודיעה למעסיק על הריונה לפני הצמצומים)

במידה וסוגרים את החברה, מה הזכויות שלה? ומי משלם לה עד הלידה?
תודה
דרורית
09/01/2018 09:17
שלום.

אשמח לתשובה מעו״ד לענייני עבודה.

עובדת כ 11 שנים בחדר כושר כמאמנת אישית. ( התחלתי כמאמנת שעובדת במשמרות ואם השנים צברתי מספיק מתאמנים פרטיים בכדי להפסיק לעשות משמרות). מקבלת ממקום העבודה תלוש משכורת.

כיום חדר הכושר עומד להיסגר ( טרם שוחחו עם הצוות בעניין) ומסתמן שהם לא יפתרו אותנו אלא ימצאו לנו עבודה בסניפים השונים של הרשת.

השאלה אם יש כאן הרעת תנאים מיכוון שזה אומר שכנראה אצטרך לעשות שוב משמרות מפני שהמאמנים שלי לא יעברו עימי לסניף אחר. מה גם שהסניפים האחרים רחוקים יותר פיזית ממקום מגוריי.

תודה למתייחסים:)
מירי
08/01/2018 19:21
ערב טוב
עבדתי במשך 3 חודשים במשרד כמנהלת חשבונות
בחודשיים הראשונים קיבלתי שכר באיחור.
במהלך החודש השלישי (נובמבר 2017 )פוטרתי ללא ימי התראה מראש . המעסיק ביקש שאבוא להעביר לו את החומר בצורה מסודרת . קבעתי איתו שעה ויום הגעתי הוא אחר בשעה .העברתי לו את כל החומר הרלוונטי . לבקשתו באתי פעם נוספת וכל זה ללא תשלום .טרם תשלום השכר.
שלחתי הודעות. התקשרתי והוא כתירוץ החליט שהעבודה שעשיתי לא היתה מספיק מקצועית ושרימיתי אותו שאני מנהלת חשבונות.
השכר אמנם נמוך יחסית כי מדובר בחלקיות חודש (2500 שח ) אבל בגלל זה חזרה לי הו"ק של המעון שלומד הבן.
היום 8.1.18 הוא אמר שאבוא שוב להסביר לעובד שונה כמה דברים וישלם לי. באתי הייתי בשעה במשרד עניתי על כל השאלות שהכין וכשבאתי לבקש את השכר הוא אמר שיש איזו טעות שקרתה בינואר (כשכבר לאעבדתי ) והוא מבקש שאתקן אותה בשבילו בתשלום נוסף ועד שאני לא עושה את זה הוא לא מוכן לשלם לי את השכר( יש לי את השיחה מוקלטת ) אני לא צריכה ולא רוצה לעשות את העבודה הזו בשבילו כי זה בכלל מתקופה שלא עבדתי ואני לא יודעת כמה מדובר
האם כדאי לי לפנות בתביעה על הלנת שכר?
כמובן שיש לי גם את החודשים הקודמים שקיבלתי משכורת תמיד אחרי ה20 לחודש במקום בעשירי.
אני חייבת את הכסף וכבר לא יודעת מה יכול לעזור
אשמח לתגובה מעו"ד.
תודה וסליחה על האורך.....
עורך דין
09/01/2018 09:08
שלום מירי

בכל מקרה של הלנת שכר יש לך זכות מלאה להגיש תביעה נגד המעסיק. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך האם זה שווה לך או שאולי עדיף לגבות מהמעסיק את התשלום ולחסוך פניה לבית הדין לעבודה. במקרים שאין המדובר על סכומי כסף גדולים ובמקרים שהמעסיק משלם בסופו של דבר, רבים ממליצים לסגור את הנושא ללא תביעה ולהמשיך הלאה בחיים. גם הגישה בבית הדין לעבודה בהתאם למרבה הפליאה.

בהצלחה
מירי
09/01/2018 09:12
היי תודה על התגובה
כרגע לא נראה שהמעסיק מעונין לשלם את זה.
האם פניה לבית הדין גוזלת הרבה זמן וכסף?
אחרת אין לי שום דרך לגבות את זה
הוא מתחמק בכל צורה אפשרית
נתנאל
08/01/2018 18:54
אני עובד במפעל וכבר יותר משנתיים וחצי אני עובד רק משמרת בוקר.כיום בגלל סכסוך עם אחד העובדים הוחלט להעביר אותי לתפקיד אחר..האם יכולים לחייב אותי לחזור לעבוד משמרות?
עורך דין
09/01/2018 09:10
בוקר טוב נתנאל

מה כתוב בחוזה העבודה שלך בנושא המשמרות בעבודה? מה שכתוב בחוזה קובע במקרה שלך.

בהצלחה
ה.ק
08/01/2018 20:47
שאלה
התחלתי לעבוד בעבודה ואמרו לי מראש שכר קצת מעורפל ביחס לכמה שעות עבודה
אחרי שבוע וקצת עבודה חישבתי את השעות וגיליתי שהשכר שהם רוצים להביא הוא הרבה מתחת שכר המינימום.
מה אפשר לעשות עם זה?
מבחינה משפטית יש דרך מומלצת לפעול?
חשבתי על תביעה בבית משפט לתביעות קטנות אבל נראה לי מסובך
סהכ ההפרש הוא כמה מאות שקלים
עורך דין
09/01/2018 09:04
שלום לך

אי תשלום שכר מינימום מהווה עבירה פלילית והמעסיק צפוי לעונשים כבדים בשל כך. אסור למעסיק, בכל מקרה, לשלם לעובדים שכר הנמוך מאשר השכר המינימלי הקבוע בחוק. ללא תנאים.

בהצלחה
עורך דין
09/01/2018 09:05
ובהמשך לשאלתך,

הערכאה הדיונית במקרים כאלה אינה בית המשפט לתביעות קטנות אלא בית הדין לעבודה. כמו כן ניתן וראוי להגיש תלונה כנגד המעסיק ביחידת האכיפה שבמשרד הכלכלה.
שאלה
08/01/2018 20:48
שאלה כזאת, אשתי בזמן חופשת לידה אצל מעביד לא קיבלה שי לחג, השי סך הכל 300₪ אבל עצם העובדה שהמעסיק שלל ממנה את המתנה משום שהיא בחופשת לידה מאד מכעיס. האם כדאי לדרוש את הסכום במכתב זועם ואם יסרב להגיש תביעה קטנה או לשכוח מזה ולהמשיך הלאה, יש לי רצון עז להעמיד אותו במקום כי זה בזיון שמעסיקים מרשים לעצמם לדרוך על העובדים. תודה לעונים.
עורך דין
09/01/2018 09:03
שלום לך

אכן ניתן לטעון טענת אפליה כנגד המעסיק במקרה כזה, אך לא בטוח ששווה לפתוח מאבק שעלול להדרדר, בשל שי לחג שלא ניתן ובשווי 300 ש"ח. לשיקולכם.

בהצלחה
דורין
08/01/2018 20:50
שאלה-
יש לי חברה בהריון בשבוע 11 שעובדת בתור סייעת רפואית במרפאת שיניים.
עובדת שלושה חודשיים שם .
לפני חודש היא סיפרה למנהל שלה שהיא בהריון.
היום הוא קבע איתה שיחה והיום הוא פיטר אותה מטענה שזה חומרים מסוכנים במרפאה והוא בכל מקרה התכוון להחזיר סייעת אחרת.
בלי שימוע לפני פיטורין.
יש לציין שאין להם חוזה עבודה רק טופס 101 ותלושי משכורת.
אשמח לדעת מה חוק אומר לגבי זה?
עורך דין
09/01/2018 09:02
שלום דורין

חברתך צריכה לפנות ולשכור עורך דין מנוסה בדיני עבודה וככל הנראה שגם להגיש תביעה כנגד המעסיק. על פניו המקרה נשמע חמור ומצריך טיפול משפטי הולם.

בהצלחה
רננה
08/01/2018 20:50
אני עובדת בשני סניפים ששייכים לאותה הרשת. אחד מהסניפים נסגר. הוצע לי להישאר רק בסניף שלא נסגר, או לעבור לסניף נוסף ששייך לאותה הרשת ורחוק מאוד ממקום מגורי (כשעתיים נסיעה-38 ק"מ בקו אווירי, 48 ק"מ בנסיעה). יש לציין שאני בהיריון. במקרה בו אני מחליטה לעזוב אין לטענתם עילה לשלם לי פיצויים מכיוון שאני מוגדרת כעובדת שעתית.
האם יש עילה להגשת פיצויים מצידי (פיטורים בהיריון/הרעת תנאים)?
תודה רבה.
עורך דין
09/01/2018 08:59
שלום רננה

יכול להיות שהאפשרות להמשיך לעבוד בסניף 1 במקום בשני סניפים אינה מנוגדת לחוזה העבודה שלך ולא תחשב להרעת תנאים. צריך לבדוק את הנושא לפרטיו.

בהצלחה
יאנה
08/01/2018 21:21
שלום,
האם מעסיק יכול לשנות את תפקידו של העובד ולדרוש \ לבקש ממנו לעבוד בתחום אחר שאינו מתמחה בו. כך למשל לבקש מאנשים שעובדים בתחום הטיפולי לעבוד בתחום השיפוצים-צביעה, חשמל וכו'?

אשמח גם לדעת מה חומרת העונש במקרה שמעסיק ביקש ממספר עובדים לבצע עבודות שיפוצים כאשר כולם מועסקים כאנשי טיפול ועובדי ניקיון במקום העבודה.
תודה
עורך דין
09/01/2018 08:58
שלום יאנה

למעסיק אסור להרע את תנאי העסקתם של עובדיו ולא ניתן לכפות על עובד לבצע את מה שאינו מוגדר במסגרת חוזה העבודה שלו. אין כאן ענישה, במקרה הטוב יש זכות להתפטר בדין מפוטר אם אכן היתה הרעת תנאים מוחשית והמעסיק לא הסכים להפסיקה.

בהצלחה
אני
08/01/2018 22:36
אודה לדעת מה סיכויי התביעה שלי נגד מעסיקיי שפטרו אותי בהריון בגין ההריון בטענה כי הייתה בעיית משמעת, ה"בעיית משמעת" היא כה דבילית שאין לי מושג איך הם לא מתביישים להציג את הטענה הזאת
עורך דין
09/01/2018 08:56
שלום לך

קשה מאד להאריך את סיכויי התביעה מבלי לשמוע את כל הפרטים. בגדול, אם תצליחי להוכיח כי פוטרת בשל היותך בהריון תהיה לך עילה לתביעה מול המעסיק. רצוי להתייעץ בנושא עם עורך דין באופן פרטני.

בהצלחה
טל
08/01/2018 21:42
התפטרתי לאחרונה ממקום עבודתי.
נהוג לתת מדי שנה בונוס בגובה של כמשכורת אחת בתלות בביצועי העובד והיחידה העסקית לכל העובדים בדרג שלי. עבדתי שם שנתיים ופעמיים קיבלתי בונוס. הבנתי שבשנים שלפני כן גם ניתנו הבונוסים. למרות שהבונוס ניתן במשכורת מרץ, מכיוון שעבדתי שנה שלמה (סיום עבודה בסוף ינואר), אני חושב שעליי לקבל את הבונוס מכיון שהדבר נחשב כנוהג. האם נכון?
טל
08/01/2018 21:47
אציין שהבונוס לא מצויין בחוזה העבודה והכוונה היא לא לקבל את הבונוס כחלק מפיצויי הפיטורין (חתום על סעיף 14) אלא כשכר שמגיע לי מכיוון שמדובר בנוהג.
מוריה
08/01/2018 07:39
לפני כחצי שנה נרשמתי לסוכנות טייק 2 ומאז הספקתי לעשות עבודות ניצבות שונות במקביל לעבודתי הקבועה. ידוע לי, שעל מנת לפדות את הצ'ק עליי להוציא ממס הכנסה תיאום מס לאמנים. העניין הוא שבינתיים פוטרתי מעבודתי וטרם התחלתי לעבוד במקום חדש. יועץ מס אמר לי שמי שדואג לשכר אמנים הוא המעסיק וכל עוד אין מעסיק, אינני יכולה להצהיר על שכר אמנים. האם זה נכון? הרי יש אנשים שמתפרנסים בעיקר מזה וברוב הזמן אין להם מעסיק. האם עליי לחכות עם תיאום המס עד שאחזור לעבוד (ככל הנראה, רק בינואר)? וגם אם כן, מישהו יודע מה בדיוק צריך לעשות? תודה מראש.
עורך דין
08/01/2018 16:13
שלום מוריה

כפי שכבר הבנת, שאלתך עוסקת בנושא חשבונאי ועליך לפנות ולהתייעץ עם רואה חשבון, חשב/ת שכר או יועצת מס.

בהצלחה
שלום
08/01/2018 10:14
שלום, אם התפטרתי לטובת גידול ילד ועבדתי בבנק שיש 2 פיצולים בשבוע האם אני צריכה להמתין 90 יום לקבלת כספי האבטלה או שזה סיבה מוצדקת?
עורך דין
08/01/2018 16:11
שלום לך

תמיד ניתן לפנות בכתב אל המוסד לביטוח לאומי לאחר התפטרות לצורך טיפול בילד, ולנסות להסביר את כל הסיבות האוביקטיביות שהביאו אותך להתפטר. יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא, מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
רובי
08/01/2018 13:58
האם בשל בעייה רפואית המגבילה אותי לשוב לעבודה אני מחוייב ללכת לרופא תעסוקתי מטעם קופת החולים או שאוכל ללכת לכל רופא תעסוקתי. (יש כאלה עצמאיים או במכונים שונים שאינם שייכים לקופת חולים)
אני עובד ברשות מקומית, עובד עירייה
עורך דין
08/01/2018 16:09
שלום רובי

אתה יכול לפנות לכל רופא תעסוקתי שתבחר.

בהצלחה
ל.ה
08/01/2018 07:40
שלום

אני סייעת בכיתה מקדמת שמועסקת על ידי המועצה כבר 5 שנים בארבע השנים הראשונות חתמתי על חוזה אישי ...השנה הזו לא החתימו אותי בטענה שקיבלתי קביעות למרות שבשלטון המקומי קביעות ניתנת לפי מכתב המלצה של ראש המועצה ...

בתלוש מופיע מרכיבים שלא היו בעבר ...

השאלה היא:

האם זה נכון שקיבלתי קביעות ... ומה עם השנים שעבדתי בחוזה אישי שלא מופיעות בתלוש ...דהיינו בתלוש מצויין שוותק בעבודה הוא שנת וותק ...
עורך דין
08/01/2018 10:06
שלום לך

אני מציע לך לפנות ולהתייעץ עם ועד העובדים ברשות. בטוח שתקבלי תשובות ברורות לכל שאלותיך ותלמדי להכיר את האנשים שמייצגים אותך מול הרשות בכל הנוגע להגנה על הזכויות שלך בעבודה.

בהצלחה
מתן
08/01/2018 07:41
אחרי הלנת פיצויים 5 חודש והעובדה שעשו ממני צחוק תבעתי את המעסיק בבית דין לעבודה. הגשתי את התביעה ודיון נקבע. כמובן שהצגתי בתביעה תכתובות, הוכחות, תלושים ואפילו 161 וסיום העסקה שכתוב מפורשות מה המעסיק צריך לשלם לי... הכל כתוב וממוסמך ועדיין אני שואל, יש איזו סיבה בגללה אני צריך אולי להגיע עם עורך דין? על פניו כל ההוכחות לצידי. יש לציין שנעזרתי בעורך דין להגיש את התביעה והוא עשה את זה בשבילי אבל מרגע הגשת התביעה אני לבד בזה.
תודה.
עורך דין
08/01/2018 10:04
שלום מתן

אני לא מכיר עורך דין שלא ימליץ לך להיות מיוצג בבית הדין לעבודה באמצעות עורך דין...

1. זה נכון מקצועי וראוי יותר
2. זאת העבודה של עורכי הדין
3. התוצאות מדברות בעד עצמן בסוף היום

בהצלחה
אורטל
08/01/2018 07:38
שלום! עבדתי במקום עבודה שבועיים וחצי, בחודש שעבר והתפטרתי (למזלי). עדיין לא שילמו לי והבנתי שלא שילמו לאף אחד כבר מעלה משבועיים מאז העשירי. יש להם קשיים כלכליים. מה זה אומר מבחינה חוקית? לא הצהירו על פשיטת רגל כרגע.

ואני כנראה אצטרך לקחת בגלל זה הלוואה מהבנק בריבית...
אבי
08/01/2018 07:38
אני מעסיק משגיח כשרות במסגרת משרה מלאה, המשגיח מנהל באופן עצמאי לחלוטין את זמנו, בא מתי שבא לו והולך מתי שבא לו, לפעמים הוא בא ל 10 דק, הולך לעבוד במקום אחר או הולך לעיסוקיו הפרטיים. לפעמים הוא לא מגיע בכלל יום שלם, בקיצור הוא מנהל את זמנו. התנאי שלי שלא יהיו לי בעיות בעניין הכשרות. המשגיח עובד אצלי כ 10 שנים. אני מפריש לו 8 ושליש לפנסיה כל חודש. הפחד שלי שבבא היום הוא יבקש את כל ימי החופש לאורך כל השנים שהוא עבד, כמו כן ימי מחלה. כיצד אני כמעביד צריך לנהוג? תודה
אודי
08/01/2018 07:37
היי, כמה שאלות בנושא פיטורים.

אני עובד שנה וחודש במקום עבודה שעובד 24/7.

1. במידה ואני מתפטר, כמה זמן הודעה מוקדמת אני צריך להודיע להם?

2. במידה ואני מקבל ימי מחלה על זמן ההודעה, האם אני צריך להשלים אותם? כלומר, ימי מחלה לא נספרים בזמן ההודעה המוקדמת..?

3. במידה ואני מחליט להודיע שאני מתפטר ופשוט לא מגיע לעבודה יותר. הם יכולים לנקות לי מהשכר את המשמרות שהייתי אמור לעבוד ולא הגעתי?
אורנה
08/01/2018 07:36
מבקשת עזרה לצורך הוכחה לבוסים שלי שלא נותנים לי ימי חופש על פי חוק.

בזמנו בחשבים נאמר לי שצבירת ימי חופשה, לעובד שעתי, גם אם עובד שעה אבל כל החודש, הצבירה שלו מלאה.
בנוסף, התשלום הוא ממוצע שעות 3 חודשים קודמים או שנה ליום חופש.

לא מצליחה למצוא את הכתוב המדוייק לגבי זה בגוגל.

אודה למי שתוכל לעזור לי עם לשון החוק.

אצלנו הצבירה והקיזוז זה בשעות ולא מוצאת התייחסות גם לזה בחוק.
ממוצע שעות מחשבים על אותו חודש בו לקחו חופש כדי לשלם את החופש, דבר שמן הסתם מקטין את הממוצע.

בנוסף להכל, אני שייכת לצו ההרחבה בחקלאות ושם מדובר על עובדים של 6 ימים בשבוע. אין התייחסות מבחינת זכויות למי שעובד 5 ימים בשבוע. אני מבינה מזה שזה אומר שגם מי שעובד 5 ימים זכאי לימי חופשה כמו מי שעובד 6 ימים.

סליחה שנשמעת מבולבלת אבל לא מצליחה להתנסח כראוי כרגע.

אודה על כל עזרה שאוכל לקבל.
קרן
08/01/2018 07:34
בוקר טוב אשמח לקבל תשובה סופית וחד משמעית.

אני עובדת בגן פרטי 5 שנים שאני עובדת בגן וב5 שנים האלה לא היה חודש אחד בו הבנתי את תלוש השכר שלא היה חוסרים בשעות או כשיש חגים כל פעם משתנה יום על חשבון העובד יום על המעסיק וגם כשהיא כותבת לנו בתחילת שנה אילו ימים יורדו ואילו לא אנו מגילים שנשמטים ימים בטעות ועובר תיקון חודש הבא ולעיתים גם זה נשכח בחודש הבא אז מתגלגל אחריו לעיתים מדובר בשעתיים לעיתים מדובר ב15 שעות לא משנה מה זמן זה כסף
אציין שמעולם לא קיבלנו תוספת על השעות שכביכול לא שולמו כלומר "הלנת שכר"
מה שבעיקר מפריע ולא ברור סופית ואשמח לקבל תשובה סופית
:יש מספר משרות בגן ממשרה מלאה 7:15 - 16:00
9:00 - 16:00 ו 12:00 עד 16:00

כפי שניתן לראות ישנה משרה מלאה בה עובדים מדי יום 8 ו45 שעות כאשר את ה45 דקות האלה הן עוברות לשעות נוספות ואכן מתקבל התשלום עליהן אבל מה קורה שאני עובדת במשרה חלקית הגעתי מוקדם ימים מסויימים כדי לתגבר כלומר בימים האלה עבדתי מ7:15 עד 16:00 ובשאר החודש עבדה במשרה מצומצמת יותר
בשורה התחתונה לא הגעתי ל186 שעות חודשיות
אבל היו שבועיים רצוף בהם עבדתי כל יום מעל ל8 שעות
על פי חוק כיצד יש לשלם?
האם מגיע לי שעות נוספות מצטברות של 45 דק במשך שבועיים
או כי לא עבדתי כל החודש מעל 186 ולכן לא מגיע לי שעות נוספות?

האם חוקי להעביד עובד 45 דקות נוספות אחרי 8 השעות כמה פעמים בחודש ולא לשלם לא ה45 כשעה נוספת אלה לפי שער רגיל?

תודה על המענה
נטע
08/01/2018 07:33
אני עובדת שעתית, והשעות עבודה כל יום הן משתנות - לפעמים 4 שעות, לפעמים 7, לפעמים 8..

אנחנו 2 עובדות במשרד קטן ואנחנו מנפיקות לעצמנו את תלושי השכר (כלומר לא דרך המערכת הממוחשבת שמוציאה תלוש לבן. מיותר לציין שאנחנו ממש לא חשבות שכר) - יש לנו קובץ אקסל שבו אנחנו ממלאות שעות ומחשבות הפרשות, ומכינות תלוש שכר בוורד לפי איזשהי תבנית מסוימת. יכולה להעלות לכאן דוגמה אם צריך..

בכל מקרה, הגיעה סוף השנה ואנחנו צריכות להוסיף תשלום של ימי חופש. איך אני מוסיפה לנו את הימים?

אם לצורך העניין מגיעים לי 3.5 ימי חופש, והשכר שלי הוא 32₪ לשעה, איך אני יודעת כמה שעות זה יום עבודה? כאמור, לרוב אני כאן 7 שעות אך זה משתנה לפעמים.

תודה
משה
08/01/2018 07:33
היי, אשמח להתייעץ אתכם לגבי חובת מעסיק בנושא שימוע לעובד במיקור חוץ.
היום אני עובד במיקור חוץ אצל אחד הלקוחות של החברה שדרכה אני מועסק בה ולאחרונה הודיעה לי הלקוח שעקב צמצומים לא יחדשו את החוזה שלי לשנה הבאה. אני כמובן באותו רגע עדכנתי את המעסיק שלי שאמר שהוא יחפש לי תפקיד בחברה אחרת אך טרם בוצע לי הליך של שימוע אצל המעסיק.

שאלתי היא מה קורה עם ההודעה המוקדמת, האם זה נכון שהיא מחושבת רק לאחר ביצוע השימוע ?

אני מסיים את תפקידי אצל הלקוח היום ומרגיש שאיני יודע מה לעשות עכשיו. אודה לעצתכם כיצד יש לפעול כעת.

תודה מראש לעונים

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ