פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 258
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אודיה גנות
28/10/2018 23:51
חייבת לדעת .. אם אנח עובדת שעתי ולא גלובאלי זה אומר שאני עובדת במשמרות ולא במשרה מלאה ולכן אין לי זכות לקבל 200 אחוז ביום שבתון ? אשמח לתשובה מוכחת ולא סתם ידע כללי . תודה
עורך דין
30/10/2018 07:45
בוקר טוב לכולם

יום הבחירות לרשויות המקומיות הגיע - הכלל לגבי עובדים שעתיים או ככל שמדובר בעובדים שלא היו אמורים לעבוד ביום הבחירות לרשויות המקומיות - למשל עובדים שבאופן קבוע עובדים ביום ראשון שני ושישי - אין חובת תשלום עבור יום הבחירות.

הכלל המנחה לעניין הכרעה בנקודה זאת הנו כלל אי פגיעה בשכרו של העובד ולכן מי שמראש אינו עובד ביום שלישי (מועד הבחירות) אינו זכאי לתשלום עבור יום זה.

בהצלחה לכולם וצאו להצביע - רק כך נשפיע
מרים
28/10/2018 14:57
בשנתיים וקצת האחרונות אני עובדת במשרת סטודנט באחת הספריות באוניברסיטה.

המשרה מוגדרת כשכר שעתי - משמרת אחת בשבוע במשך 6 שעות, מידי פעם כשיש צורך ואפשרות עושים יותר משמרות במהלך השבוע.

בסמסטר הקרוב הייתי אמורה להמשיך לעבוד במסגרת של משמרת 6 שעות אך לאחר תחילת הסמסטר גיליתי כי, בגלל אילוצי מערכת שלי אני יכולה לעבוד משמרת של 5 שעות.

הבוסית סימסה לי שהיא החליטה שהיא מעדיפה להעסיק סטודנט אחר שיוכל לתת יותר שעות.

היא ביקשה ממני לכתוב מכתב התפטרות ובו התאריך האחרון לעבודה.

האם מגיעים לי איזשהו פיצויים? האם עדיף שהיא זו שתפטר אותי מאשר שאני אתפטר בעצמי?

אשמח לסיוע,
תודה רבה
עורך דין
29/10/2018 10:26
אם המנהלת שלך לא רוצה להעסיק אותך יותר אז היא צריכה לפטר אותך בהליך פיטורים תקין. בכל מקרה אל תכתבי מכתב התפטרות כי ככה תפסידי את הזכויות שלך ובין השאר: פיצויי פיטורים, תשלום על הודעה מוקדמת והאפשרות לחתום בלשכת התעסוקה ולקבל דמי אבטלה מיד לאחר הפסקת העבודה.

חכי ותשמעי את עמדת המעסיק לפני שתעשי כל דבר.

בהצלחה
נועם
29/10/2018 10:13
היי.

אודה לעזרתכם.

1. איפה בחוק יש התייחסות לשעות עבודה ברמה שבועית?

אני מכוון לכך, שאדם שעבד מעל 42 שעות עבודה במשך השבוע זכאי לגמול שעות נוספות.

2. אדם אשר עבר גם את המכסה היומית של שעות נוספות, וגם את המכסה השבועית, האם הספירה תיעשה פעמיים?

לפי מה שראיתי ברשת, התשובה היא כן. האם יש לכך התייחסות בחוק?
רותם
29/10/2018 10:10
אני עובד בתור שומר בחברת שמירה.
בחודש ספטמבר נכנסה לי משכורת בסך 1,840 ש״ח.
המיסים שירדו לי באותו חודש הם:
ביטוח לאומי - 10 ש״ח
דמי בריאות - 72 ש״ח
דמי טיפול ארגוני - 19 ש״ח
מיטב דש - 100 ש״ח
מיטב דש 5% נסיעות - 5 ש״ח
מיטב דש 7% ש״נ - 43 ש״ח
מיטב דש קרן השתלמות - 37 ש״ח
סה״כ מיסים: 285 ש״ח

לאחר בדיקה עצמאית, מצאתי כי חסרים לי כ-2,400 ש״ח מהמשכורת של אותו חודש.
יש לציין כי טרם קיבלתי את המשכורת, ביקשתי מבעוד מועד שיורידו לי 7 ימי חופש שצברתי.
כלומר, על 7 ימי החופש הייתי צריך לקבל בערך כ-1600 ש״ח.
ועוד 800 ש״ח על טעות חישוב.

את הכסף עבור ימי החופש קיבלתי כ-5 ימים לאחר ה-10 לחודש בהעברה בנקאית.
את שאר הכסף, נדרשתי לרדוף אחריו במשך שבועיים וחצי, כאשר רק היום קיבלתי צ׳ק נוסף עבור אותם 800 שקלים נוספים שהייתי צריך לקבל.
אולם, להפתעתי, הסכום שקיבלתי בצ׳ק הוא 652 ש״ח בלבד.
כששאלתי את האחראי עליי מדוע חסרים לי 150 ש״ח, תשובתו הייתה: ״זה הכל מיסים...״.

שאלותי:

האם באמת אני צריך לשלם 150 ש״ח מיסים עבור משכורת של 800 ש״ח ? (בהתחשב שכבר ירדו לי המיסים בתלוש השכר הרגיל...)?
האם מדובר בהלנת שכר?
האם ניתן בעקבות כך להתפטר בדין מפוטר?

תודה רבה
נתנאל
29/10/2018 10:09
יש לי שאלה בנושא - פיטורים מהעבודה.

אני עובד כשני וחצי בחברה כלשהי בקרית גת והגשתי למעסיק שלי מכתב אישור לימודים כשהתחלתי לימודים(אישור לימודים) לאחר שבועים וחצי כביכול בוצע לשלב אותי עם העבודה
והיום הוא הודיע שזה לא צלח ועשה לי שימוע
שזה לא מסתדר והוסבר לי פחות או יותר
והוא הגישה לי שני מכתבים...

השאלה שלי
האם מגיע לי פיצוים מלאים ? (ידוע שאמר אבל השאלה אם זה אמור להיות רשום בדף של השימוע ?)
אם כן איך התהליך מתבצע החישוב ?
וצעדים שכדי לי לעשות לפני ?
גלי
29/10/2018 10:07
בוקר טוב,

שאלה מעט מורכבת לגביי דמי חגים.

מזה שנה וחצי אני עובדת שעתית במקום עבודתי ומועסקת באופן קבוע בימים ב' וג'.

בספטמבר לא שילמו לי על אף יום חג בטענה שהזכאות לתשלום חלה רק אם עבדתי יום לפני ויום אחרי החג. המעסיק התייחס לימים אלו לא כיום א' וד', אלא כיום ג' בשבוע שקדם לחג ויום ב' בשבוע שאחרי החג (כי אלו הימים "לפני" ו"אחרי" בהם הייתי אמורה לעבוד). האם התייחסות זו חוקית?

בנוסף, במידה ולא עבדתי בימים הללו משום שהייתי ביום חופש אין זה אומר "באישור המעסיק" ואז כן מגיע לי תשלום?

תודה רבה!
א.כ
29/10/2018 10:06
בוקר טוב!

מספר שאלות בנוגע לחוזים.

1. חוזה בין מרכז שמקשר בין מטפלים למטופלים במקרה הזה מטפל בהתמחות אשר לא קיבל שכר על מטופליו (התשלום הלך למרכז) והמטפל סיים את ההתמחות אך התהליך הטיפולי לא הסתיים. קיים סעיף בחוזה שאומר "במידה והמטפל יעזוב את המרכז יהיה עליו לסיים את הקשר הטיפולי מבלי לפגוע במטופלים שתחת אחריותו. במידה וירצה להמשיך לטפל באותם מטופלים מחוץ למרכז והדבר יהיה מקובל על המרכז. ימשיך לשלם למרכז כ100 ₪ עבור כל פגישה טיפולית." זה חוקי?

כלומר עד כה המטפל לא שילם ובעצם כתוב סכום משוער וללא תוקף זמן. מה קורה אם הטיפול נפסק והמטופל יוצר קשר עם המטפל כעבור זמן כלשהו ורוצה להמשיך טיפול בזמן שהמטפל כבר לא עובד תחת המרכז-אסור לו לקחת אותו? או שזו בחירה של המטופל?

2. חוזה פרילנס של שירותי שיחות טלפון שמצויין בו שיש להודיע בכתב על עזיבה 30 יום לפני אך לא מצויין בו בשום מקום מה ההתחייבות השעתית לאותו חוזה (היא סוכמה בע"פ ומשתנה לעיתים אבל לצורך העניין היה סיכום על 3 שעות שבועיות). יש לזה תוקף? הרי אפשר להודיע בכתב ולחכות 30 יום ופשוט לא לתת שעות תיאורטית.

מקווה שהצלחתי להבהיר את השאלות. יום נעים!
מיכל
29/10/2018 10:04
עובד שיום עבודתו בימי ג' הינו באופן קבוע מ 11:00 ועד 18:00, ומקום העבודה נמצא בעיר מגוריו.

האם זכאי לשכר של 200%, למרות שיכול בקלות להצביע לפני העבודה ולאחריה?

הוא עובד בימי ג'-ו' באופן קבוע לכן קשה לי לענות על עבודה רציפה של 14 יום לפני יום הבחירות.

תודה
אברהם ג'יברי
29/10/2018 09:51
מחר יום בחירות וזה גם היום בשבוע שהעוזרת עובדת אצלי.מה זכויותיה ליום זה?
נטלי
29/10/2018 05:38
שלום רב פוטרתי מעבודתי באמצע חודש ספטמבר וכרגע מחפשת עבודה חדשה..אני בהליך פשיטת רגל ואם חד הורית ל2 ילדים קטינים..רציתי למשוך את כספי הפיצויים מחברת הביטוח שהם סהכ 16 אלף על מנת לשלם שכירויות ומחייה עד שאמצא עבודה חדשה כי אין לי מקור פרנסה כרגע ולא מאפשרים לי למשוך בגלל שיש עיקול צו כינוס..למי עליי לפנות לבטל זאת אין לי ממה לחיות עד שאמצא עבודה
חן
28/10/2018 19:03
אני ממלאת תפקיד אותו יכולים למלא עו"ס/מרפאה בעיסוק. באישור חריג של משרד הבריאות הוחלט כי גם אני אוכל למלא תפקיד זה על אף שהשכלתי האקדמאית אחרת היא (ואף מתקדמת יותר). אני עובדת כבר מעל שנה בתפקיד זה. לאחרונה נודע לי כי התקבל למקום העבודה עו"ס ששכרו משמעותית גבוה יותר משלי. מנהלתי הישירה אמרה כי "זה המצב" ויתכן מאוד שאופלה בשכר כיוון שאיני עו"ס. ונאמר לי לכתוב מכתב בבקשה להעלאה אך הסיכוי הוא קלוש. האם עליי לבקש העלאה או השוואה בשכר? שכן השכלתנו שונה היא אך תפקידנו הוא אותו תפקיד בדיוק. ובכלל כיצד עלי לנהוג בסוגיה זו? האם עליי להשלים עם כך שעובד עם ניסיון פחות משלי שהשכלתו פחותה משלי ירוויח יותר ממני מכיוון שאיני עו"ס?
חגית
28/10/2018 16:08
שלום לכולם,

אני עובדת בגן התמת וימי שלישי זה יום חופשי שלי(על חשבוני) זה מה שהחברה מחייבת אותנו לעשות, פעם בשבוע יום חופשי.

יום שבתון נופל על היום החופשי שלי והחברה לא מתכוונת לשלם לי על היום הזה.

האם זה חוקי?? כולן מקבלות תשלום על היום הזה כי הוא לא יום חופשי שלהן ומכיוון שזה יומי החופשי אז אני לא מקבלת תשלום.

אשמח לעזרה
צ.מ
28/10/2018 15:57
שלום,
שאלה בדיני עבודה.
אני עובדת בחברה קרוב לשנתיים,

החברה הכריזה פשיטת רגל והעבירה את הפעילות לקבלן חיצוני שאני לא מעוניינת לעבוד תחתיו.

חתמתי על ויתור שימוע כי הסיבה לפיטורים ברורה לי ואין משהו לחדש, האם זה נותן את הזכות למעסיק להפחית מכספי הפיצויים המגיעים לי או לפגוע בזכויות שלי?

תודה לעוזרים
נדיב
28/10/2018 15:13
שלום חברים.

ממש נשמח לעזרתכם!

אשתי ואני נוסעים לשנה של שליחות בחוץ לארץ. נאמר לי היום שהיא לא חייבת בתשלום ביטוח לאומי אם היא נשואה. לא שיננו עדיין סטטוס זוגי במשרד הפנים אנחנו טסים עוד שלושה ימים.

למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות? אמרו לי שיהיה אפשר לבקש את הכסף חזרה בצורה רטרואקטיבית...
סאלי
28/10/2018 15:07
היי שאלה
בעלי עבר תאונת עבודה ב21.10 יום ראשון האחרון עובד על משאית (כמו של העירייה של נפחים שעומדים מאחורה) בעלי נפל מהמשאית תוך כדי נסיעה.

הלך למיון קיבל 3 ימי מחלה בפועל לא חזר לעבודה ועד היום לא ביקר שוב במרפאה ולא חידש את המחלה
האם מחר אם ילך למרפאה וימשיך להוציא מחלה עדיין יהיה זכאי לתאונת עבודה ?

(בטופס מיון קיבל מכה בראש ברגל בברך ובידיים)
אשמח לתשובה ואם כן מה התהליך שצריך לבצע
שירי
28/10/2018 15:06
שלום,

עבדתי במקום עבודה שכיום אינני עובדת בו עוד. גיליתי שלא בוצעה הפרשה לקרן פנסיה (הייתה לי קופה פעילה טרם תחילת העבודה) וכן שלא שולמה לי משכורת בחודש יוני 2018.

לאחר שעדכנתי את מקום העבודה, שלא טרח לחסוך ממני האשמות שמדובר באשמתי שלא העברתי טופס הצטרפות לקופה, הם החליטו "לנצל" את העובדה שעוד לא שולמה משכורת אחרונה, ובה לבצע רטרואקטיבית את ההפרשה לפנסיה.

ביקשו ממני להביא טופס הצטרפות לקופה ושאקח בחשבון שככל הנראה אצטרך להוסיף כסף כחלק מההפרשות העצמיות.

האם מדובר בדבר תקין לאור העובדה שאני לא עובדת שם יותר? מה הזכויות שלי? אשמח שתאירו את עיני.

תודה רבה
רק שאלה
רוני
28/10/2018 15:03
שלום, האם עובד שעתי, רשאי לעבוד 8 ברציפות ללא יום חופש (שישי/שבת) לבקשת המנהל הישיר?
מקרה מבחן:
אבא שלי עובד במפעל. עבד שבוע עבודה רצוף 7 ימים (א-ש). היום ביקש להיות בחופש מפאת עבודה רצופה. המנהל הישיר אמר לא ורק מחר אפשר. ביום ה9. לאחר עבודה רציפה של 8 ימים. כולל לילות. האם זה חוקי?
יובל
28/10/2018 15:03
סיפור על עורך וידאו (אנוכי, בזמנו חסר ניסיון בעבודה מול לקוחות) וחברה די גדולה שלא משלמת.

אז לפני למעלה מחצי שנה קיבלתי הצעת עבודה מחברה מסוימת לערוך מספר די גדול של סרטונים בתמורה ל-X כסף. בזמנו הייתי חייל משוחרר שרק מתחיל את דרכו בעולם הפרילנס, מה שהוביל לטעות המרה - לא החתמתי את החברה על חוזה.
לאחר כמה שבועות הסתיימה לה העבודה וערכתי את כל הסרטונים לשביעות רצונם, ועכשיו הגיע הזמן לקבל את התשלום. מיותר לציין שעד היום (מעל חצי שנה) לא ראיתי שקל מהחברה הזאת. מריחות אין סופיות שלהם וחפירות אין סופיות שלי (כולל איום בתביעה), והכסף עדיין לא אצלי.

היום שלחו לי מספר של בן אדם כלשהו, כביכול המנהל החדש של החברה ואמרו לי לדבר איתו בנוגע לתשלום שלי. מסתבר שהחברה עברה כל מני שינויים בחודשים האחרונים, רכישה ע"י חברה גדולה יותר, חילוף בעמדות מפתח, יציאה של שותפים וכו' (לא הכל מובן לי, זה רק באופן כללי מה שסיפר לי ה"מנהל החדש").
המנהל החדש טוען שאינו הכיר את החוב הזה ושהחברה המקורית (שחייבת לי כסף) נרכשה ב50% ולכן מבחינתו הוא חייב לי 50% מהכסף, והחברה המקורית חייבת את ה50% הנותרים. הוא הציע עסקת פשרה בה הוא ישלם לי 70% וכביכול נמשיך לעבוד יחד ובעבודות הבאות הוא ישלם לי יותר ובכך יסגור 100% מהחוב (ממש...).

עקב חוסר הבהירות בנוגע למתרחש בתוך החברה (הרכישה כביכול, מי אחראי על מה וכו') וחוסר הידע שלי באופן כללי בתחום המשפט אני נמצא כעת אובד עצות באשר למה יהיה הצעד הנכון בשבילי (זה שיבטיח לי לקבל כמה שיותר מהכסף המגיע לי).

במקרה של תביעה - אני כבר לא יודע את מי בדיוק אני אמור לתבוע בכל הסיפור הזה, בנוסף לכך שאין הסכם כתוב ביני לבין החברה. הם לא יוכלו לטעון שלא בוצעה עבודה כלל (הסרטונים מופיעים בעמודי הפייסבוק, אינסטגרם.. וכמו כן ישנן התכתבויות רבות בנושא בוואטסאפ) אך בוודאי יוכלו לטעון ולשקר בנוגע לסכום שסוכם (יש מספר חילופי הודעות שמציינות את הסכום אבל אינני בטוח כמה הן מהוות הוכחה וודאית).
אלמוג
28/10/2018 15:02
צהריים טובים עורך דין נכבד!

הגעתי אליכם מעמוד הפייסבוק ואני מקווה שאוכל לקבל תשובה בעניין הבא:

אם המעסיק לא הפריש בכל מיני חודשים את הפנסיה - יש לי ״ביטוח מנהלים - והפריש גם סכומים לא נכונים
הוא היה צריך כפול 3 להפריש ממה שאני שם ככה הבנתי
מה עושה במצבים באלה?
מור
28/10/2018 14:25
צהריים טובים לעורכי הדין

אשמח להתייעצות: עבדתי בחברה במשך שנה וחצי, במסגרת תפקידי קבלתי רכב חברה צמוד אשר שילמתי עליו כל חודש 2770 שח. סיימתי את התפקיד באוגוסט האחרון וכעת שלחה לי החברה קנס שנמצא על שם הרכב בו נהגתי מספטמבר 2017! האם אני מחוייבת לשלם את הדוח (ולא החברה) למרות שאני לא עובדת שם כבר חודשיים?
א.ל
28/10/2018 13:13
צריכה תשובה לגבי הגשת טופס דין וחשבון רב שנתי לביטוח לאומי.

עבדתי בחברה אחת עד יוני השנה ובאמצע ספטמבר התחלתי לעבוד בחברה אחרת (באמצע לא עבדתי ולא תבעתי אבטלה).

באתר של ביטוח לאומי ציינו כי צריך למסור 6 תלושי שכר או טופס 106.

אין לי בעיה לצרף תלושי שכר שלי, אבל השאלה היא אם הם צריכים להיות רק מהחברה שעבדתי בה או גם התלוש מהעבודה החדשה, ומה לגבי שלושת החודשים בהם לא עבדתי כלל?
תמר
28/10/2018 13:11
עד עכשיו עבדתי חצי משרה במשכורת לפי שעה. הבוס החליט להעביר אותי למשכורת חודשית. הוא הגדיל המשרה ל 70% אך בטוטאל כשמחלקת את סכום הברוטו שמקבלת ב 70% משרה זה יוצא פחות מהשכר השעתי שקיבלתי.

האם זה חוקי? זה יוצא הרבה פחות מהסכום שקיבלתי לפי שעה...

האם מותר לעשות זאת?

תודה להבהרה מבחינה חוקתית.
עידן
25/10/2018 10:09
שלום רב

עבדתי דרך חברת כוח אדם במשך כימעט שנתיים באותו מקום עבודה והמנהל שעבדתי תחתיו פשוט שלח לי הודעה שלא צריך אותי יותר.

אז הייתי צריך להיתפטר מהחברה מכיוון שלא רציתי לעבור לשום מקום אחר ולא פיטרו אותי.

האם אני זכאי ליתבוע את אותו מעסיק?

האם זה חוקי "להעיף" עובד אחרי כל כך הרבה זמן בלי שיחת שימוע?
עורך דין
28/10/2018 12:52
שלום עידן

על פניו המדובר על פיטורים לא חוקיים בעליל - אסור לפטר עובד מבלי לקיים שימוע ואסור לפטר עובד מעכשיו לעכשיו, ללא הודעה מוקדמת.

תוכל לקרוא באתר זה על הזכויות שלך לאור המצב המתואר על ידך.

בהצלחה
אולגה
28/10/2018 10:23
אני עובדת באותה עבודה מאז שאני הייתי חיילת השתחררי והמשכתי לעבוד.
לפני כמה ימים במקרה הסתכלתי בתלוש של מישהו אחר והבנתי שיש כזה דבר מס בריאות שמעולם לא הורידו לי.פניתי למעסיק הוא לא מוכן לקחת את האחריות על כך.
מה עושים במצב כזה לאן פונים ?
עורך דין
28/10/2018 12:51
שלום אולגה

בזמן שירות בצה"ל אין צורך לשלם מס בריאות.

בהצלחה
דריה
27/10/2018 21:30
שלום רב,

איבדתי את הצ'ק משכורת, והמעסיק לא מסכים לתת לי צ'ק חדש
עורך דין
28/10/2018 10:18
שלום דריה

פני אל המעסיק בכתב, הצהירי כי השיק אבד ודרשי לקבל את שכרך - המעסיק חייב לשלם לך את השכר ללא תנאי.

בהצלחה
נועה
28/10/2018 06:52
שלום וברכה!
אני עובדת בעבודה עם חוזה לזמן קצוב,ילדתי מלפני 4 וחצי חודשים וכשבקשתי לחזור לעבודה נתקלי הסירוב "מפני שלא שמרו לי את המקום עבודה" מאז שבקשתי לחזור ועד עכשיו הנושא בטיפול לדבריהם..מה עלי לעשות כעת?האם הם יהיו מחויבים בתשלום על הימים שחולפים לבנתיים?מה יהיה הדין אם הם לא יחזירו אותי לעבודה ויפטרו אחרי 60 יום?
עורך דין
28/10/2018 10:17
שלום נועה

יש באתר זה כתבה שהכותרת שלה הנה: נכנסת להריון ואת עובדת תחת חוזה זמני?

מומלץ לקרוא אותה בעיון - תמצאי שם תשובות מפורטות וברורות לשאלות ששאלת.

בהצלחה
דור
28/10/2018 08:11
היי, אני עובד במאפייה קרוב לארבע שנים
מתחילת אפריל 2015 עד השנה שעברה עד חודש 12 (2017) לא קיבלתי בתלוש המשכורת שעות נוספות אף על פי שדרשתי אותן מהמעסיק. בנוסף, כשהתחלתי לעבוד לא נדרשתי לחתום על שום טופס שמסדיר את מעמדי בתור עובד ומה עלי לעשות במסגרת העבודה.

בנוסף לכך, ביני לבין המעסיק אין שום הסכם חתום, לא בע״פ ולא בכתב. חודשים רצופים בשנה עבדתי במשרה מלאה, כשמגיעים החגים לפתע מפני שהמעסיק אינו מעוניין לשלם ימי חג שהעובד זכאי לתשלום עליהם בחוק, גם אם לא עבד, המעסיק בכוח נמנע מכך שאהיה משמרת יום לפני או אחרי, כל זה בשביל להימנע מתשלום.

בנוסף לכך, יציאה להפסקה מותנית בכך שזו יציאה להפסקה בתשלום, ואם צריך לקום באמתע לעזור בעבודה מדובר בדרישה(ותמיד צריך לקום, או רוב מוחץ ברוב ימות השבוע) אך במשמרת עבודה של 8-11 שעות המעסיק דורש עד עשרים דקות הפסקה(ולא בחצי שעה)
אדגיש שגם שבמשמרות כפולות של בין 14 עד 16 שעות גם אז נדרשתי לאכול עד עשרים דקות.

לאחרונה היחסים בינינו עלו על שרטון כשציפה ממני במסגרת העבודה לבצע יותר מטלות מאשר מצופה מצידו מהעובדים האחרים. הדבר היה גם בשנה שעברה בידיוק באותו נושא וביקשתי ממנו אינספור פעמים שבנושא המשמעת של העובדים ומהי עבודתם הוא יטפל מפני שזו אחריותו. הוא לא טיפל והשנה כששוב עובד נמנע מלבצע את עבודתו ואני נמנעתי מלעשות את העבודה הזו במקומו, המעסיק לא שיבץ אותי כלל למשך שבוע שלם במשמרות(לאחר ששנים אני משובץ כמשרה מלאה כל יום עשר עד אחת עשרה שעות, לפעמים חמישה ימים בשבוע ולפעמים שישה) ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע.

כרגע הייתי מעוניין לגמרי לא להמשיך לעבוד תחת תנאים כאלה. המעסיק כרגע לא רוצה לשלם פיצויי פיטורין בהנחה ויסוכם בין שני הצדדים על כך שאעזוב מפאת תנאי העבודה הנוכחיים(שלשיטתו אין בהם שום בעיה)
רציתי לדעת - למה אני זכאי בחוק, האם אני יכול לתבוע את השעות הנוספות שלא שולמו לי, האם אני זכאי לפיצויי פיטורין ואל מי אני פונה במצב כזה

תודה
עורך דין
28/10/2018 10:14
שלום דור

המצב שאתה מתאר מורכב ומצריך בדיקה קפדנית ומדוקדקת, שלא ניתן לבצע אותה אלא בפניה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

פנה לעורך דין ובדוק איך ראוי לפעול לאור המצב שאתה מתאר ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה
יבגניה
28/10/2018 08:26
שלום,

כתוב ששירותי תחברוה לא זכאים ליום שבתון ביום בחירות מוניציפאליות.

האם הכוונה גם למי שעובד בחברת הסעות פרטית?

האם תקף לכל העובדים : נהגים, סדרנים, מלווים, עובדי הנהלה (חשבי שכר, הנהלת חשבונות, שיווק)?

אודה לתשובתכם המהירה.
עורך דין
28/10/2018 10:09
שלום יבגניה

על פניו נראה כי הכוונה הנה רק לשירותי התחבורה הציבורית ולא לחברות הסעים פרטיות.

בהצלחה
מיכל
28/10/2018 09:06
שלום , במשך ארבעה חודשים עבדתי במקום עבודה שעקב נסיבות כאלו ואחרות לקח אותי פעמיים למיון.
מקום העבודה התיימר לשלם על הוצאות המיון.

לפניי יומיים קיבלתי הודעה לפני תחילת הליכים מחדר המיון על אשפוז אחד שלא שולם מתוך השניים.

התקשרתי למקום העבודה והם אמרו לי שחברת כוח האדם שלי משלמת על זה.

התקשרתי לחברת כוח האדם והם אמרו שלא עדכנתי אותם על תאונת עבודה ובכל מקרה ההוצאות על המיון הן עליי.

מה אני אמורה לעשות?
עורך דין
28/10/2018 10:08
שלום מיכל

עליך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש ממנו לשלם את חשבון חדר המיון בהתאם להוראות החוק. באתר זה תמצאי כתבה מפורטת שמסבירה מי משלם לעובדת לאחר תאונת עבודה - מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
אביב
28/10/2018 09:07
עובדת כמזכירה רפואית שנתיים, המעסיק הודיע על סגירת העסק (חברה בעמ) בהתראה של חודשיים, יסגר באמצע דצמבר.

האם על פי חוק אם אני עוזבת לפני תאריך הסגירה (למשל כדי לחפש עבודה או לחילופין במקרה של מציאת עבודה).

1. המעסיק מחוייב לשלם לי פיצויים?

2. האם עלי להודיע מראש על עזיבתי במצב שכזה? ואם כן כמה זמן מראש?

3. במידה ולא מצאתי עבודה חלופית האם ההודעה על סגירת העסק מקנה לי זכות חתימת אבטלה? יש לציין כי יש לי רצף עבודה של 24 שנים
עורך דין
28/10/2018 10:07
שלום אביב

1. סגירת חברה מחייבת לפטר את העובדים וכך מגיע לעובדים את כל הזכויות לפי חוקי העבודה - בין השאר גם פיצויי פיטורים.

2. על המעסיק לתת לך הודעה מוקדמת לפי החוק ולא להפך.

3. בהחלט.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!