היי, אני עובד במאפייה קרוב לארבע שנים
מתחילת אפריל 2015 עד השנה שעברה עד חודש 12 (2017) לא קיבלתי בתלוש המשכורת
שעות נוספות אף על פי שדרשתי אותן מהמעסיק. בנוסף, כשהתחלתי לעבוד לא נדרשתי לחתום על שום טופס שמסדיר את מעמדי בתור עובד ומה עלי לעשות במסגרת העבודה.
בנוסף לכך, ביני לבין
המעסיק אין שום הסכם חתום, לא בע״פ ולא בכתב. חודשים רצופים בשנה עבדתי במשרה מלאה, כשמגיעים החגים לפתע מפני שהמעסיק אינו מעוניין לשלם ימי
חג שהעובד זכאי לתשלום עליהם בחוק, גם אם לא עבד, המעסיק בכוח נמנע מכך שאהיה משמרת יום לפני או אחרי, כל זה בשביל להימנע מתשלום.
בנוסף לכך, יציאה להפסקה מותנית בכך שזו יציאה להפסקה בתשלום, ואם צריך לקום באמתע לעזור בעבודה מדובר בדרישה(ותמיד צריך לקום, או רוב מוחץ ברוב ימות השבוע) אך במשמרת עבודה של 8-11 שעות המעסיק דורש עד עשרים דקות הפסקה(ולא בחצי שעה)
אדגיש שגם שבמשמרות כפולות של בין 14 עד 16 שעות גם אז נדרשתי לאכול עד עשרים דקות.
לאחרונה היחסים בינינו עלו על שרטון כשציפה ממני במסגרת העבודה לבצע יותר מטלות מאשר מצופה מצידו מהעובדים האחרים. הדבר היה גם בשנה שעברה בידיוק באותו נושא וביקשתי ממנו אינספור פעמים שבנושא המשמעת של העובדים ומהי עבודתם הוא יטפל מפני שזו אחריותו. הוא לא טיפל והשנה כששוב עובד נמנע מלבצע את עבודתו ואני נמנעתי מלעשות את העבודה הזו במקומו, המעסיק לא שיבץ אותי כלל למשך שבוע שלם במשמרות(לאחר ששנים אני משובץ כמשרה מלאה כל יום עשר עד אחת עשרה שעות, לפעמים חמישה ימים בשבוע ולפעמים שישה) ללא
הודעה מוקדמת וללא
שימוע.
כרגע הייתי מעוניין לגמרי לא להמשיך לעבוד תחת תנאים כאלה. המעסיק כרגע לא רוצה לשלם פיצויי
פיטורין בהנחה ויסוכם בין שני הצדדים על כך שאעזוב מפאת תנאי העבודה הנוכחיים(שלשיטתו אין בהם שום בעיה)
רציתי לדעת - למה אני זכאי בחוק, האם אני יכול לתבוע את השעות הנוספות שלא שולמו לי, האם אני זכאי לפיצויי פיטורין ואל מי אני פונה במצב כזה
תודה