פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - חברה שלא משלמת
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
28/10/2018 15:03
סיפור על עורך וידאו (אנוכי, בזמנו חסר ניסיון בעבודה מול לקוחות) וחברה די גדולה שלא משלמת.

אז לפני למעלה מחצי שנה קיבלתי הצעת עבודה מחברה מסוימת לערוך מספר די גדול של סרטונים בתמורה ל-X כסף. בזמנו הייתי חייל משוחרר שרק מתחיל את דרכו בעולם הפרילנס, מה שהוביל לטעות המרה - לא החתמתי את החברה על חוזה.
לאחר כמה שבועות הסתיימה לה העבודה וערכתי את כל הסרטונים לשביעות רצונם, ועכשיו הגיע הזמן לקבל את התשלום. מיותר לציין שעד היום (מעל חצי שנה) לא ראיתי שקל מהחברה הזאת. מריחות אין סופיות שלהם וחפירות אין סופיות שלי (כולל איום בתביעה), והכסף עדיין לא אצלי.

היום שלחו לי מספר של בן אדם כלשהו, כביכול המנהל החדש של החברה ואמרו לי לדבר איתו בנוגע לתשלום שלי. מסתבר שהחברה עברה כל מני שינויים בחודשים האחרונים, רכישה ע"י חברה גדולה יותר, חילוף בעמדות מפתח, יציאה של שותפים וכו' (לא הכל מובן לי, זה רק באופן כללי מה שסיפר לי ה"מנהל החדש").
המנהל החדש טוען שאינו הכיר את החוב הזה ושהחברה המקורית (שחייבת לי כסף) נרכשה ב50% ולכן מבחינתו הוא חייב לי 50% מהכסף, והחברה המקורית חייבת את ה50% הנותרים. הוא הציע עסקת פשרה בה הוא ישלם לי 70% וכביכול נמשיך לעבוד יחד ובעבודות הבאות הוא ישלם לי יותר ובכך יסגור 100% מהחוב (ממש...).

עקב חוסר הבהירות בנוגע למתרחש בתוך החברה (הרכישה כביכול, מי אחראי על מה וכו') וחוסר הידע שלי באופן כללי בתחום המשפט אני נמצא כעת אובד עצות באשר למה יהיה הצעד הנכון בשבילי (זה שיבטיח לי לקבל כמה שיותר מהכסף המגיע לי).

במקרה של תביעה - אני כבר לא יודע את מי בדיוק אני אמור לתבוע בכל הסיפור הזה, בנוסף לכך שאין הסכם כתוב ביני לבין החברה. הם לא יוכלו לטעון שלא בוצעה עבודה כלל (הסרטונים מופיעים בעמודי הפייסבוק, אינסטגרם.. וכמו כן ישנן התכתבויות רבות בנושא בוואטסאפ) אך בוודאי יוכלו לטעון ולשקר בנוגע לסכום שסוכם (יש מספר חילופי הודעות שמציינות את הסכום אבל אינני בטוח כמה הן מהוות הוכחה וודאית).

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!