פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 206
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מאיה
01/04/2019 10:30
אני עובדת בשני מקומות עבודה ואוטוטו יוצאת לחופשת לידה. במקום עבודה אחד אני זכאית לחופשת לידה של 26 שבועות ובמקום עבודה השני אני זכאית ל 15 שבועות בלבד. מה חופשת הלידה שמגיעה לי?
שואלת א.
01/04/2019 10:20
מס' שאלות :

1. האם תשלום דמי הפגיעה משולם מייד או נדרשת המתנה
2. מה קורה אם אני לא יכולה לעבוד ונשארת 3 חודשים בבית ויוצאת לחופשת לידה , כיצד יחושבו דמי הלידה ? היות ודמי פגיעה הם רק 75 אחוז מהשכר ...
האם זה אומר שמי שנפגע בתאונה נפגעת גם בחישוב דמי הלידה או שניתן לבקש שיחשבו לפי 6 משכורות אחרונות?
אורטל
01/04/2019 10:19
יצאתי לשמירת הריון מה03/03 וקיבלתי ל30 יום אוטומטית מהרופא ועכשיו נתן לי עוד 30 יום ( אורך צוואר מקוצר, צירים, הבשלת ריאות, צלסטון ומעקב כל שבוע במרפאה) אני עכשיו מכינה טפסים לביטוח לאומי ויש לי 6 ימי מחלה אצל המעסיק השאלה אפשר לפדות אותם ועדיין לקבל שמירה מהביטוח לאומי? או שאסור לי לפדות אותם?

מכיוון שלא עבדתי אפילו יום אחד החודש המעסיק מבקש ממני להעביר כסף לפנסיה אליו ושהוא יעביר אליהם רק לאחר הפקדה שלי . אז חשבתי לפדות כדי לנצל את הכסף הזה ושביטוח לאומי ישלם לי מאחר השישה ימים האלה.
הדר
01/04/2019 10:08
אני בהריון תאומים שבוע 23, ומתכננת לצאת בשבוע הבא לשמירה. בתלוש שקיבלתי היום על מרץ הורידו לי יותר מחצי מהמשכורת על קופות גמל ופנסיה וכל מיני ניכויים ככה שנשארתי עם משכורת של 400₪! (במקום 1000 וקצת).

לפני 7 חודשים הייתי בעבודה אחרת ובחו״ל רוב החודש ככה שיש לי משם משכורת של 300₪. ייצא שב5/7 חודשים יש לי משכורות של 1000-2000 ובשני החודשים בקצוות 300-400.

האם ביטוח לאומי מסתכל על הסה״כ לתשלום או על הסכום לפני ההורדות? מפחדת שזה יוריד לי משמעותית את הממוצע החודשי שגם ככה מאוד לא גבוה...
שרון
01/04/2019 09:32
שואלת בשביל חברה

היא עובדת במלון 10 חודשים במאי תהייה שנה .
הודיעה היום על פיטורין בטלפון - למנהל ולכוח אדם
הכוח אדם אמרו לה שהיא צריכה 18 ימים להיות במלון על הודעה מוקדמת

השאלה היא האם יש דרך לעשות משהו לעקוף את זה?
( היא כרגע בסיקים מרביעי עד מחר על נקע ברגל)
ואם היא תמשיך את הסיקים ל18 יום הבאים האם זה אפשרי שזה יחשב על ההודעה מוקדמת? ( היא אף פעם לא השתמשה בסיקים ) ככה שיש לה את הימי מחלה שמגיע כחוק. בנתיים רק מרביעי עד מחר זה הימים שהיא תהייה בסיק.

ואם היא תהייה בסיקים במלון ותעבוד במקביל במקום חדש אם זה עלול להוות בעיה מול ביטוח לאומי או מול גורם כלשהו? כי יש לה עבודה חדשה שהיא צריכה להתחיל.

אודה לעזרתכם
ק.ר
01/04/2019 09:20
התחלתי לעבוד במקום עבודה שמשלם שכר שעתי מינימום, קודמתי לתפקיד מחליף אחראי משמרת שהעלה לי את השכר במספר שקלים מעל שכר שעתי מינימום. כאשר הנני עובד כאחמש הנני מקבל את השכר המעודכן ואילו כאשר אינני אחמש אני מקבל שכר שעתים מינימום. האם זה הרעת תנאים?
האם כאשר אינני אחמש אני צריך לקבלי את השכר המעודכן, האם זה תקין?
בנוסף האם החזר נסיעות של 11.2 שקלים ליום זה תקין?
איתי
01/04/2019 09:19
אני תובע בעניין הלנת שכר למען סכום הנמוך מאלפיים שקלים.

האם ניתן להגיש תביעה על הלנת שכר על סכום של מתחת לאלפיים ש"ח בבית משפט לתביעות קטנות,או שיש להגיש בבית הדין לעבודה?

כמוכן בתביעה אני מבקש סכום הקרוב לאלפיים ש"ח וזו בשל הלנה לתקופה של כמה חודשים של סכום של כמה מאות שקלים, מחד סעיף החוק קובע כי כך יש לחשב את הפיצויים אך מאידך זה פשוט נשמע לא מציאותי ו"טוב מכדי להיות אמיתי". אם למישהו יש השגות אודות מה באמת קורה בפועל בד"כ בעניינים אלו ועצות לפעולה אעריך זו.
סיגל
01/04/2019 09:15
בוקר טוב. אשמח לעזרה בענייני עבודה.
חברה עבודה במקום שנקנה על ידי חברה אחרת, רוב עובדי החברה נקלטו בחברה החדשה והיא ועוד מספר עובדים פוטרו. הפיטורים נכנסו לתוקף (סיום הודעה מוקדמת) החל מהיום. אתמול, מנכ"ל החברה שנקנתה שעד כמה שידוע לחברה שלי עתידה לא להתקיים ביקש מחברה שלי להישאר לעבוד חודשיים נוספים בחברה. כאשר היא שאלה מי יהיה המעסיק שלה מכיוון שלא נקלטה בחברה החדשה הוא ענה שהחברה הנוכחית ושמכתב הפיטורים יהיה בהשהיה עד לעוד חודשיים.
האם אין צורך בהסכם התקשרות נוסף? הרי קיים תאריך פיטורים על מכתב הפיטורים שחברתי קיבלה לפני חודש ובנוסף הודיעו לכל עובדי החברה כי מקום העבודה לא יוסיף להתקיים אז איך היא עתידה לקבל משכורת ותנאים?
ז'קלין
01/04/2019 09:15
שלום
אימי עובדת בתור קופאית ברשת סופרים גדולה כבר מעל ל7 שנים, במסגרת של 6 ימים בשבוע, 43 שעות שבעויות.
במהלך כל 7 השנים בכל פעם שהייתה עלייה של שכר מינימום, השכר שלה עלה בהתאם.

אממה, בעליה האחרונה שהייתה באפריל 2018 מ28.49 ל29.12, השכר לא עלה.

האם זה חוקי?
גלית
31/03/2019 13:24
העסקתי עוזרת בית ״חברה״ שביקשה ממני לא לשלם לה ביטוח לאומי מכיוון שהיא מקבלת ממקומות אחרים ואינה רוצה לשלם זכויות נוסות. מכיוון שהיתה מכרה הסכמתי לה.
לאחר כשלוש שנות עבודה שלה (פעם בשבועיים למשך 5 שעות כל פעם) היא ביקשה לעזוב מכיוון שעברה עיר (בקשתה היתה בע״פ) הסכמתי.
לאחר כשבוע פנה אלי עו״ד מטעמה שעלי לשלם לה כ-17,000 ש״ח בגין פיטורין אי תשלום ביטוח לאומי, אי מתן שימוע ועוד.
הם הגישו תביעה לבית דין לעבודה. אך לא קיבלתי זימון לבית משפט אלא רק כתב תביעה מטעמו של עו״ד.
מכיוון שאין לי שום מושג בדיני עבודה, חיכיתי לזימון מבית משפט כדי להתכונן לכתב הגנה לתביעתה השקרית לחלוטין והמנופחת.
היום קיבלתי פסק דין על דיון שהתקיים לא בנוכחותי (לא ידעתי עליו כלל) בסך 12,000 ש״ח.

מה אני עושה ?

אני אם חד הורית לשלושה מובטלת למעלה משנה וללא הכנסה כלל וללא משאבים כלכלייים כלל. אין באפשרותי לקחת סיוע משפטי בתשלום.

חסרת אונים בידע ובממון לטפל בנושא.

אשמח לתגובתכם המהירה
עורך דין
01/04/2019 08:02
שלום גלית

מאחר וניתן פסק דין עליך לפעול במהירות רבה. מומלץ במצב הדברים, לפני הכל, לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מול עורך דין מומחה בדיני עבודה על מנת שיקרא את פסק הדין במלואו וימליץ לך כיצד לפעול. הזמן אינו לצידך - יש לפעול מהר.

בהצלחה
רים
31/03/2019 15:07
אני מסיימת את חופשת לידה בתאריך 3-04-2019
אני רוצה להאריך את חופשה עד 15-04-2019
ואז מאחר תאריך זה יש חופשה אביב
האם אני מקבלת כסף בחופשת אביב !!
עורך דין
01/04/2019 08:00
בוקר טוב

התשובה תלויה בחוזה העבודה שלך.

בהצלחה
נוח
31/03/2019 16:03
אני עובד שנים רבות בחברה מסוימת.
אני עומד לסיים עבודתי בחברה זאת.
כל אותם שנים יש לי משכורת ברוטו + שעות נוספות המחושבות לפי מס' השעות הנוספות שעבדתי באותו חודש (בממוצע כ-20 שעות נוספות חודשיות).
כמו כן יש לי רכב צמוד ופלאפון מהעבודה שעליהם יש בתלוש פיצוי שווי(גילום).
איך יחושבו פיצויי הפיטורין ?
תודה מראש
עורך דין
01/04/2019 07:53
בוקר טוב נוח

למיטב זכרוני שאלתך נעתה רק אתמול, ובדיוק באותו עניין. להלן תשובתי:

פיצויי פיטורים שמורים לעובדים המפוטרים ממקום עבודתם ביוזמת המעסיק ולא למי שבוחר להתפטר מרצונו, אלא אם חוזה העבודה שלך קובע אחרת. בכל מקרה, יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה על חישוב פיצויי פיטורים ואתה מוזמן לקרוא אותה.

בהצלחה
שרון
31/03/2019 18:19
מה הנוהל לגבי עובדי משמרות ביום הבחירות לדוגמא:אמור לעבוד לילה ולסיים ב7 בבוקר ביום הבחירות ולחזור שוב ללילה ב23 בתום הבחירות זאת אומרת שלכאורה אין יום חופשי עבורי בבחירות ..האם בלילה לפני אני יכול לא לעבוד ולקבל תמורה עבור לילה זה כמרבית העובדים במשק..אשמח לתשןבה רלוונטי לגבי כל העובדים שעובדים איתי...מבחינת המעסיק הוא טוען שזה לא חל על עובדי הלילה
עורך דין
01/04/2019 07:52
בוקר טוב שרון

משמרת לילה אינה בחזקת יום מנוחה לעיניין הבחירות ולכן ישולם לעובדים שכר רגיל בשיעור 100% ולא מעבר לכך, כל עוד אין לכם סיכום אחר מול המעסיק.

בהצלחה
שני
31/03/2019 23:41
אני בהריון, ועובדת בחברה מסוימת, אך אני לא מוגדרת כעובדת של החברה עצמה אלא כעובדת של חברה חיצונית שבעצם יש לה חלק בבעלות החברה שבה אני עובדת בפועל, ועד עתה אני ניצלתי את כל ה40 שעות ההריון שהיו לי, אלא שמהחודש אני חתמתי חוזה חדש עם החברה עצמה שבה אני עובדת, ובעצם אני נהפכת לעובדת של החברה עצמה, [למותר לציין שזה נחשב שאני מתחילה מאפס מבחינת וותק וכדו'], ואני רוצה לברר האם היות והחלפתי מעסיק אני זכאית לשעות הריון נוספות או שמא כיון שזה אותה עבודה אז אני כבר לא זכאית.
תודה מראש
עורך דין
01/04/2019 07:50
שלום שני

אם הזכויות שלך התאפסו, זה אומר שאת מתחילה לצבור זכויות מאפס אצל המעסיק החדש, כולל הזכות ל-40 שעות על חשבון המעסיק לאורך חודיש ההריון, בהתאם להוראות החוק בנושא.

בהצלחה
אלונה
31/03/2019 12:21
שאלה לי בבקשה, יום חמישי האחרון 28.3 סיימתי את חופשת הלידה שלי.
אני אמורה מחר (יום א) לגשת לעבודה ולקחת מכתב פיטורים.. מכיוון שמקום העבודה שלי נסגר!
לא עשו לי שימוע, לא הודעה מראש.. ומה גם שאישה לאחר לידה אסור לפטר?!

האם מגיע לי תשלום שבועיים מראש? על זה שלא הייתה הודעה מוקדמת?
האם מותר לפטר אותי? והאם צריכים לתת לי מכתב כלשהו ממשרד התמ״ת/ העבודה שמאשר לפטר אותי בנסיבות כאלה ואחרות?

מה עליי לדעת כאשר אגש לשם מחר?
כל הפרטים על סגירת המקום אני יודעת מהמנהל שלי הישיר ולא מהמשאבי אנוש למשל.
אילנה
31/03/2019 12:19
הבת שלי הגישה בקשה לשמירת הריון. היא בשבוע 35 במקביל יש לה חופש מחלה שעדיין לא הגישה למעביד כי לא מקבלים גם וגם. העניין הוא שאם היא תלד לפני 30 יום (יש מצב שתהיה לידה מוקדמת) אז היא לא תקבל את השמירה. השאלה שלי אם היא תלד לפני תום 30 יום ולא תקבל את השמירה.

אפשר יהיה במקרה הזה להשתמש בחופש מחלה? האם להגיש למעביד כרגע את החופש מחלה? או לחכות עם המחלה עד שהתמונה תתבהר? ובמקביל לחכות אם תהיה זכאית לשמירה?

תודה לעונים
נאור
31/03/2019 12:16
שלום,

אני מאבטח באוניברסיטה דרך חברת אבטחה שמעסיקה אותי.

הוחלט באוניברסיטה לפטר אותי ולא רוצים שאעשה אצלם את ימי ההודעה המוקדמת.

בחברת האבטחה אמרו שינסו למצוא לי מקומות אחרים בינתיים לימי ההודעה המוקדמת וגם רוצים שאמשיך לעבוד אצלם במקום חלופי אם יהיה ובכל מקרה הוציאו לי מכתב פיטורין לסוף תקופת ההעסקה.

המנהל אמר לי שישולם לי אותו שכר ששילמו לי באוניברסיטה אך לא יהיה לו את אותן שעות לתת לי - חלק מהמשמרות שם היו 12 וחצי שעות וחלק 6 שעות.

כלומר במידה ויציע עבודה והיא תהיה רק 4 שעות אז אקבל רק על 4 שעות.

האם זה חוקי לשלם על פחות שעות ממה שהייתי אמור לעבוד?

בנוסף נאמר שאם יציע לי לתגבר במקום עבודה אחר ולא ארצה לעבוד בו, לא אקבל שכר באותו יום. האם חוקי?
עוד נאמר שרק אם לא יציע עבודה, אקבל שכר מלא על אותו יום. כמה זה מלא?

תודה
מיכאל
02/01/2019 16:30
שלום הנני עובד באבטחת בית חולים ובחודש ה10 היו בחירות מקומיות שבהם לא עבדתי אבל ראיתי בתלוש שנכנס לי כסף עבור אותו יום.בחודש ה11 ראיתי בתלוש שקיזזו לי את אותו הסכום שקיבלתי חודש לפני לבחירות המקומיות. השאלה שלי האם ניתן להחזיר את הכסף ?
עורך דין
03/01/2019 08:59
שלום מיכאל

אם שולם לך שכר בטעות עבור יום עבודה (או יותר) הרי שהמעסיק בהחלט יכול לקזז את הסכום ששולם בטעות.

בהצלחה
מיכאל
31/03/2019 12:13
אני לא מדבר על יום רגיל אלא על יום שבתון (בחירות מקומיות). עדיין תקין?
אור
31/03/2019 12:12
חייבת שאלה..
בעלים חדשים של מסעדה ביקש ממני לבוא לעבוד איתו כי הוא ממש זקוק לי.
סגרנו מחיר התפטרתי ממקום עבודה קבוע והלכתי לשם התחלתי לעבוד בשני ומחר אמורה לעבוד האחמש שלח הודעה ורשם שלא מתאים הסכום וחכן נפרדות דרכינו בשפה שלי את מפוטרת!

ואני שואלת איך למה והאם מותר לו.

אני עזבתי עבודה קבועה בגללו ועכשיו אני בלי עבודה אני מגדלת ילדה לבד אני כל כך עצבנית.

חייבת עצות/תשובות
חן
31/03/2019 12:11
בוקר טוב, אם עובד בסערת רגשות אמר שישים מכתב ויתפטר ולאחר כמה דקןת התקשר לומר שלא האם יש לראות זאת כהתפטרות והמעסיק יכול לא לקבלו חזרה לעבודה?
אם כן והמעסיק אינו מעוניין בחודש עבודה נוסף של העובד האם עליו לשלם עבור החודש?
תודה רבה.
ללא שם
31/03/2019 10:36
שלום,
האם מותר למעסיק להכריח עובד להצטלם לכרטיס עובד? (עושים יום צילומים במיוחד, שבעבר היה פשוט ניתן להביא תמונה אישית וזהו)
מריה
26/03/2019 22:06
שלום רב,
אודה לקבלת הכוונה משפטית בנושא של חישוב ותשלום עבור חופשת המחלה.
תיאור המקרה: עובד שכיר במשרה מלאה, 5 ימים בשבוע עבד יום עבודה מלא ביום חמישי, ולאחר מכן באותו יום ביקר אצל רופא וקיבל חופש מחלה מאותו יום חמישי עד יום חמישי הבא, סך הכל 8 ימי מחלה.
השאלה: האם מעביד אמור להתחיל את ספירת ימי המחלה מיום חמישי וכתוצאה מכך יום ראשון בשבוע הקרוב ישולם לפי 100%, או שהחישוב יתחיל רק מיום שישי ויום הראשון בשבוע הקרוב ישולם לפי 50% ויתרת הימים לפי 100%.
תודה רבה מראש.
מריה קרייטמן
עורך דין
31/03/2019 10:09
שלום מריה

חישוב ימי המחלה יחל מהיום הראשון הו העובד נעדר ממקום העבודה עקב מחלתו ובהתאם לאישור הרפואי שבידיו.

רק בריאות
יובל לייב
26/03/2019 13:38
במהלך עבודתי זומנתי ליום מילואים שלבסוף בוטל, באותו היום הופנתי למיון עקב מצב בריאותי וקיבלתי ימי מחלה שנמשכו לאשפוז והעדרות של כשבועיים מהעבודה.
כאשר סיימתי את ימי המחלה וחזרתי לעבודתי היה לי מחליף והבוס שלי ערך לי שימוע והודיע לי שאני מפוטר עקב חוסר אמינות. האם יש משהו שעלי לעשות ?
עורך דין
31/03/2019 10:08
שלום יובל

לעמסיק שמורה הזכות המלאה לפטר כל אחד מעובדיו בכפוף לקיום שימוע והליך פיטורים תקין.

בהצלחה
עליזה
26/03/2019 12:45
שלום לכולם , יש לי שאלה שפונה לעו"ד לענייני עבודה.

אני בחופשת מחלה עד מחר והודעתי למנהלת שלי שאני חוזרת יום רביעי לעבודה והיא ענתה לי שמכיוון שהסידור כבר מוכן אז שאחזור ביום שישי , הדאלה שלי היא האם אני יכולה להוציא 2 ימי מחלה נוספים לרביעי וחמישי (כדי שיהיה לי רצף של המחלה ) למרות שהודעתי לה שאניי יכולה לחזור ביום רביעי ?
עורך דין
31/03/2019 10:07
שלום עליזה

התשובה לשאלתך חיובית.

בהצלחה ורק בריאות
שירן
26/03/2019 12:39
ילדתי לפני חמישה חודשים.

תיכננתי לחזור לעבודה אחרי חצי שנה (בראשון למאי) אך המעסיק ביקש ממני לחזור למשרה חלקית כבר בחודש אפריל כלומר לאחר חמישה חודשים. הסכמתי לחזור לפעמיים בשבוע.

1. היום דיברתי עם מנהלת כ"א בחברה ואמרתי לה שחזרתי מבחינתי מותנת בדחיית ההטבה של שעת ההנקה בחודש כך שתתחיל במאי כמתוכנן ולא בחודש אפריל. היא אמרה שתבדוק

2. מנהלת כ"א ביקשה שאחתום על טופס הסדרת היתר לפי חוק העסקת נשים ובנוסף שאנסח מכתב בו אני מצהירה שהפגיעה בהיקף המשרה נעשית לבקשתי ובהסכמתי.

האם הבקשה שלי לדחות את שעת ההנקה לגיטימית? האם אני חושפת את עצמי למשהו לא רצוי במידה ואני חותמת על הטופס ומנסחת את המכתב?

תודה מראש
עורך דין
31/03/2019 10:07
שלום שירן

שעת הנקה מגיעה לך לפי חוק ולא ניתן לדחות את שעת ההנקה. בכל מקרה, לפני חתימה של מסמך כלשהו הנוגע לזכויות שלך במקום העבודה רצוי בהחלט לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין שיקרא את המסמך וייתן לך חוות דעת מקצועית לפני שתקבלי החלטות כלשהן.

בהצלחה
שני
26/03/2019 07:28
ראש העיר שלנו החליט בעקבות התייעצות עם פיקוד העורף והמצב הבטחוני לבטל את הלימודים האם אני זכאית לתשלום בגין יום העבודה שביטלתי?
עורך דין
31/03/2019 10:05
שלום שני

ככל הנראה לא. נסי לקבל מהמעסיק אישור ליום חופשה במועד האמור.

בהצלחה
נועה
28/03/2019 15:43
היתה לי תאונת דרכים במסגרת העבודה. ניגשתי לבדיקה בבית חולים. הלכתי גם לתחנת המשטרה כדי לדווח על התאונה.
מאז אני כבר כמה שבועות בבירורים רפואיים כי הכאבים התגברו.
בעבודה טרם טיפלו בתשלום לביה"ח דרך ביטוח לאומי. הם מבקשים שאשלח להם את כל המסמכים שיש לי על התאונה ומביה"ח. לא פירטו איזה מסמכים בדיוק.
*האם אני חייבת לשלוח את המסמכים האלה? ואם כן - איזה מהם? מסמכים רפואיים מהבדיקה בביה"ח? טופס הודעה על תאונת דרכים? שואלת לגבי תקנה, אני מניחה...*
בנוסף, אני צריכה לבדוק מול ביטוח לאומי איכשהו את הזכויות שלי כיוון שבהמשך התגלה שאכן נפצעתי. לכן אני רוצה לוודא שאני לא פוגעת באינטרסים שלי אם אני שולחת להם לבקשתם את הטופס הרפואי (ואולי גם את זה מהמשטרה) ובכך חושפת מידע אישי. הבנתי שאולי אזדקק לעו"ד לנזקי גוף.
*כמובן שאני לא מסתירה כלום. לצערי הרופא שבדק אותי כתב דברים שונים ממה שאמר לי וביצע, אבל מלבד זה לא עיוותתי מידע לרעה, להיפך, בהתחלה חשבתי שכמה ימים וזה יהיה מאחוריי...
עורך דין
31/03/2019 10:05
שלום נועה

לאור המתואר בשאלתך מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין דין המתמחה בייצוג נפגעי תאונות עבודה.

בהצלחה
שביתה
לו
28/03/2019 20:12
שלום,
אנחנו כ-20 עובדים אשר עובדים בארגון המנוהל עי ארגון ממשלתי זר. ישנם בארגון הזה עוד כ-20 עובדים זרים. כבר שנים שיש לנו ועד משלנו המורכב מ-2 עובדים מקומיים. אנחנו רוצים לפתוח בשביתה לאחר שליחת טופס שבועיים מראש למעביד ולמשרד העבודה, אך אנו תוהים האם מותר לנו לאור העובדה שאין לנו ארגון עובדים יציג ואין לנו הסכם קיבוצי.
בתודה על תשובתכם המהירה,
לו
RE: שביתה
עורך דין
31/03/2019 10:04
שלום לך

יש לפנות להתייעצות עם הגוף המשפטי שמייצג את הוועד בעניין זה. לחילופין, נציגי העובדים יכולים לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין המתמחה בדיני עבודה. לא באמת ניתן לפתור עניין שכזה מעל גבי פורום באינטרנט.

בהצלחה
נוח
29/03/2019 18:12
אני עובד שנים רבות בחברה מסוימת.
אני עומד לסיים עבודתי בחברה זאת.
כל אותם שנים יש לי משכורת ברוטו + שעות נוספות המחושבות לפי מס' השעות הנוספות שעבדתי באותו חודש (בממוצע כ-20 שעות נוספות חודשיות).
כמו כן יש לי רכב צמוד ופלאפון מהעבודה שעליהם יש בתלוש פיצוי שווי(גילום).
איך יחושבו פיצויי הפיטורין ?
תודה מראש
עורך דין
31/03/2019 10:02
שלום נוח

פיצויי פיטורים שמורים לעובדים המפוטרים ממקום עבודתם ביוזמת המעסיק ולא למי שבוחר להתפטר מרצונו, אלא אם חוזה העבודה שלך קובע אחרת. בכל מקרה, יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה על חישוב פיצויי פיטורים ואתה מוזמן לקרוא אותה.

בהצלחה
אלכס
30/03/2019 23:34
שלום,
אבא שלי עבד בחודש דצמבר, יום אחד באיזשהו מקום עבודה. סוכם על שכר מינימום, הוא עבד יום מלא ולא קיבל על זה שכר מאז.
הוא חתם על טופס 101.
אני רוצה לפנות לבית משפט לתביעות קטנות, אבל לאבא שלי אין שום הוכחות שעבד שם. (היו לו הקלטות בטלפון שיחות עם המעסיק אבל הם נמחקו..)
מה אפשר לעשות במקרה הזה?
תודה מראש!
עורך דין
31/03/2019 10:01
שלום אלכס

תביעה לתשלום שכר עבודה ניתן להגיש אך ורק בבית הדין לעבודה ולא בשום ערכאה אחרת. יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה כיצד ניתן להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה גם לבד, ללא עורך דין. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!