אני כיום נער כבן 16 וחצי ואני מנהל עסק וירטואלי באינטרנט - אתר אינטרנט שמכניס לי כסף לא רע בכלל. יש לי בעיה עם מס הכנסה . פתחתי חשבון עוסק פטור אצלהם אך בעקבות בעיה עם הדוחות, הם לא קיבלו את הדוחות שלי וטענו שלא שלחתי להם. האם זה חוקי לתת קנס לנער בגיל שלי? איזה פתרון יש לי במקרה שלא עשיתי כלום לא חוקי ואני רוצה לבטל את הקנס של מס הכנסה?
האם אני יכולה לקבל או איפה אני יכולה למצוא ציטוט מהחוק שאומר שאם לא אושרה השמירת הריון המעסיק צריך לשלם לי את ימי המחלה. יש לי בעייה עם המעסיק שלי ואני רוצה להוכיח לו שהוא חייב לשלם לי . תודה רבה
ברשותי כספים בקרן פנסיה בחברת מנורה, מעסיק שעבדתי אצלו לא משחרר לי אותם, היתה נגדו תביעה כזאת בעבר, וזאת שתבעה אותו זכתה. רציתי לדעת אילו זכויות יש לי לגבי ההתנהנלות מול אותו מעסיק, על מנת לשחרר את הכספים המגיעים לי?
האם מעסיק יכול להודיע לעובדת בהיריון לשבת בבית ללא שכר עד להחלטת התמ"ת בבקשה שהגיש אותו מעסיק על מנת לקבל אישור לפטר אותה למרות שהיא בזמן הריון? המדובר על עובדת שעברה עבירת משמעת חמורה ביותר ואין כל אפשרות להמשיך להעסיק אותה בחברה, למרות שלא נעים לפטר אישה בהריון.
האם יכול להיות מצב שבו יכפה על המעסיק להמשיך ולאפשר לאותה עובדת שעשתה מעשים חמורים להגיע למשרדי החברה ולהיות נגישה לענייני עבודה, עד לקבלת החלטה של משרד התמ"ת בעניינה?
אני עובד שכיר במשרה מלאה בחברה באזור התעשייה בנתניה. רציתי לדעת מה סכום דמי ההבראה שאני אמור לקבל במידה ואני עובד בחברה במשך שנה ועשרה חודשים. מה הסכום היחסי לדמי הבראה של התקופה שבה אני עובד? איך עושים את החישוב הזה?
כנגד חבר טוב שלי מהעבודה (עובד בחברה מעל 3 שנים) עלו חשדות מצד מנהל עבודה, לביצוע של עבירה די חמורה בזמן העבודה שלו כמאבטח. חבר שלי נשבע לי ואמר למנהל שאין לו שום קשר לחשדות ולא עשה דבר וחצי דבר. מנהל העבודה אמר לו כי הוא משעה אותו מהעבודה עד לתום הבירור בעניין שלו.
רציתי לדעת מבחינת דיני עבודה, האם מותר בכלל להשעות עובד שלא ברור אם בכלל עשה משהו לא בסדר, והאם בתקופת ההשעיה אותו עובד אמור לקבל תשלום או לא? האם יש דרך לעובד לגרום למנהל להחזיר אותו לעבודה ולבטל את ההשעיה?
אני בן 60 ,עובד כמאבטח במשך 4 שנים.ונדרש לעשות סיורים רגליים במשמרת העבודה
לאחרונה יש לי בעיה רפואית של שחיקה באגן שמאל ואף קיבלתי על כך אחוז נכות מביטוח לאומי.אני סובל מכאבים חזקים וכרוניים ברגל,מתעייף מהר ,וצולע.
האים אני יכול לתבוע את מקום המעסיק שלי עקב הפגיעה בתפקוד שלי.כשהתחלתי לעבוד לא היתה לי בעיה כלשהיא ברגל
בעבודה שלי לפעמים יש חוסר בקופה. במצב זה אני חייב להשלים מכיסי את החוסר.
אבל כשיש פלוס- אני משאיר את זה בקופה, והבוסית שלי מצמצמת חוסרים שיש לכולם... לא מרגיש לי באופן שווה בכלל.
האם זה חוקי?
אם לא הודיעו לי על חופשה מרוכזת בחול המועד ורק היום הם אמרו שלא נעבוד מתאריך ה 24 לחודש וישלמו לי רק חגים? האם זאת עברה על החוק? אני עובדת כח אדם ולא עובדת חברה
פוטרתי מעבודתי, ומצאתי עבודה עבודה אחרת
ניר
01/01/1970 02:00
פוטרתי מעבודתי, ומצאתי עבודה אחרת אני עובד שם כבר שבוע ימים וממש לא טוב לי שם.. האם עדיין מגיע לי פיצויים??
? מישהו
פוטרתי מעבודתי, ומצאתי עבודה עבודה אחרת
ניר
01/01/1970 02:00
פוטרתי מעבודתי, ומצאתי עבודה אחרת אני עובד שם כבר שבוע ימים וממש לא טוב לי שם.. האם עדיין מגיע לי פיצויים??
מישהו??
רציתי לשאול למי מבני המשפחה (באיזו קירבה) מגיע תשלום עבור העדרות מהעבודה בגלל ימי אבל. כמו כן, אשמח אם תסבירו האם התשלום על ימי האבל הוא כמו על יום עבודה רגיל. תודה העזרה ושנדע ימים טובים יותר.
שלום, עבדתי כעצמאית משך מס׳ שנים באחד המשרדים הממשלתיים. שברתי את הסחוס בברך בעלייה במדרגות בזמן העבודה בסופו של דבר לאחר שהייתי מוגבלת תקופת מה בהליכה אני נזקקת לניתוח בברך. אנשים עימם עבדתי היו עדים לכך. בינתיים החוזה שלי הסתיים אבל יש לי חוזה חדש הפעם דרך חברת כוח אדם ולא ישירות. האם אני יכולה להמשיך ולעבוד כעצמאית באותו המשרד הציבורי גם לאחר הגשת תביעה לתאונת עבודה? האם יכולים לסרב להמשיך ולהעסיק אותי בגלל זה? תודה!
שאלה:
אני עובדת דרך כח אדם בחברה ממשלתית והחברה סגורה
בחול המועד. היום הודיעו לי שאני אקבל תשלום על שני ימי החג
בלבד כשלעובדי החברה לוקחים יומיים וחצי ימי חופש ולי לא.
הכוונה היא שאני מפסידה פה 4 ימים ואם אני אשתמש בימי
החופשה אז ירדו לי 4 ימים ולא 2 וחצי כמו לעובדי החברה.
החופשה מתחילה מתאריך ה 24/3.
יש לציין שאני עובדת שעתית ועובדי החברה גלובלי.
האם מותר להם לפי חוק לא לשלם לי על כל החופשה?
אני לא אשמה שהחברה סגורה ויהיה לי פה הפסד של
850 שקל.
גם אני עובדת קבלן באחד ממשרדי הממשלה בירושלים, ואשמח למאד אם תוכלו להסביר מהם הזכויות של עובדי קבלן בימי חול המועד פסח, וביחס לעובדים קבועים באותו משרד. האם מותר בכלל להפלות בין עובדי קבלן לבין עובדים קבועים, שעובדים באותה משרה באותו משרד ממשלתי?
שלום,
יש לי ותק של 4.5 שנים במקום עבודתי. הייתי בחופשת לידה בתשלום 3.5 כחוק לאחר מכן רציתי להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום. אבל ביקשו ממני לעבוד חצי משרהמהבית והסכמתי.
כך עשיתי עוד חודשיים.
עכשיו חזרתי לעבודה במשרד - משרה מלאה. לאחר יומיים התעוררה בעיה עם המטפלת ונשארנו ללא מענה לילד. חזרתי הביתה וביקשתי מהמעסיק לחזור למתכונת של עבודה מהבית - הוא לא הסכים ואמר שכרגע כל יום היעדרות יירד לי מימי החופש.
האם יש אפשרות לחזור לחופשת לידה - בעיקרון מגיע לי לפי הותק עד שנה.
אפשרי? יש משהו שבכל זאת ניתן לעשות?
תודה
מיה שלום,
קודם כל מזל טוב,
מותר לעובדת בחל"ת עד שנה ולהתפטר כדין פיטורים על כל זכויות
גם בחל"ת לא קיבלת תשלום שכר
מותר לך לבקש ממעסיק לא לקזז מימי חופשה שלך אלה לא לשלם שכר באותם שעות שאת מחסירה.
בהצלחה רבה
אם אתפטר חצי שנה לאחר הלידה - האם אהיה זכאית לדמי אבטלה?
אציין כי בחודשיים האחרונים כן קיבלתי משכורת שכן רשמית חזרתי לעבודה בחצי משרה (ועבדתי את השעות הללו מהבית).
בחברה בה אני עובדת לא עובדים מערב החג ועד צאת החג, גם לאורך כל חול המועד.
המנהל אינו מאפשר לעבוד בזמן זה בשל מידת דתיותו.
אני מקבלת משכורת גלובלית.
מה משמעות הדבר מבחינת שכרי עבור תקופה זו?
שלום רב,
את לא רשמת באיזה אנף את עובדת (יש חברות לדוגמה כמו "מאפיות" יש להם הסכם קיבוצי שמעסיק מחוייב לשלם כל חגפסח.
יש חברות פרטיות שמעביד משתתף בחצי יום חופשה...
את צריכה לבדוק בחברה שלך או תשרמי לי באיזה אנף את עובדת.
בהצלחה רבה
בהמשך לשאלתי בקשר לעובדי מחשוב :
זה חשוב לי כי מגדירים אותי כעובדת מחשוב
דרך כח אדם ולא מכניסים אותי כעובדת חברה.
יש לציין שאני כבר 3 שנים בעבודה ולא מבינה למה
מגדירים אותי כעובדות מחשוב.
ההודעה הקודמת :
שלום רב,
אני אשמח אם תסבירו לי בבקשה מה ההגדרה של עובדי
מחשוב. הבנתי שזה אומר תחזוקה, פיתוח והטמעה של מערכות מחשוב.
מה זה הטמעה של מעכות מחשב?
אם אני קוראת מסמך במחשב שמגיע מספרייה כלשהי ואני מחפשת בו
פרטים מסויימים ומשנה את שם בקובץ במחשב,
האם זה נקרא הטמעה? או שזה בכלל לא קשור להגדרה של עובדי מחשוב.
תודה רבה לך
שלום רב, המעביד פיטר אותי בסוף חודש פבואר בטענה של אי הגעה לידעים בחברה(סוכן מכירות שטח) מה גם שהתנאים בהתחלה היה שכר בסיס (4500) ועמלות מעבר למדרגה מסויימת,וזה היה כתוב בחוזה ביננו,ואז אחרי שבועיים הוא שינה את זה והחתים כל העובדים על תנאים אחרים ,אין בסיס ,רק עמלןת על מכירות...האים זה תקין מבחינה חוקית? יש לציין שמטעם העבודה קיבלתי רכב ודלק לצורך העבודה...מה ניתן לעשות במקרה הזה? שכר מינימום אני אמור לקבל בכל מיקרה? כי הטענה שלו בגלל אי הגעהה ליעדים לא כיסיתי את ההוצאות שלו על רכב ודלק ולכן לא משלם לי שכר, אודה לעזרה בהקדם
בהמשך למה שקרה המעביד שילם לי שכר חלקי כ2000שח בטענה שקיזז רכב והוצאות דלק(לצורכי עבודה) בשלום מופיע שווי רכב 2850 ושכר בסיס 2250 האם זה חוקי או ניתן לתבוע על הלנת כספים? מה עליי לעשות? מה כן שבתלוש רשום 19 ימי עבודה ו153 שעות ...תודה מראש
כן 19יום,זאת עבודה כסוכן מכירות שטח ,ובכל יום הייתי נוסע לפגישות וזמין לפגישות כמובן היו ימים מתים שלא סיפקו לי עבודה אבל 19 ימי עבטדה כולל היה גם שעון נוכחות סוללרי
אני בטיפולי פוריות ועובדת כאוטסרסינג . בחזרה זו כרגע מקצצים בכוח אדם וביקשו לפטר גם אותי.
עדכנתי את המעסיק שלי שאני בטיפולי פוריות
הוא אמר שאין לו עבודה אחרת להציע לי והוא מתכנן להגיש בקשה למשרד התמת
שאלותיי
1. מה הסיכוי שהפיטורים יאושרו
2. המעסיק ביקש שבנתיים אשב בבית עד לקבלת ההיתר היות ואין לו עבודה אחרת להציע לי.
בחוזה שלי כתוב שאני צריכה לתת X שעות ואם אני יורדת בהיקף המשרה אז זה יגולם בשכר. בנסיבות הענין של הישיבה בבית, איזה שכר המעסיק צריך לשלם לי?
מיטל שלום,
קשה להגיד
מעסיק חייב להוכיח שפיטורים שלך על בסיס טהור ואין למעסיק אופציוה אחרת.
היה לי מקרה שסגרנו מפעל עקב כך קיבלנו אישור מת.מ.ת
בהצלחה רבה
שלום,
רציתי לברר, התחלתי לעבוד ב- 3.2 כאשר הימים של 1-2/2 היו שישי שבת. האם ניתן לקזז 2 ימים משכר חודשי?? חשוב לציין כי לא מדובר בשכר גלובלי/ שעתי אלא שכר חודשי.
אודה לתשובה בהקדם
המשך יום טוב.
אני עובדת כגרפיקאית בבית דפוס במשך שנתיים.
שעות העבודה שלי מ 8 עד 3.
לפחות 3 ימים בשבוע אני מגיעה לעבודה בזמן , ונאלצת להמתין בחוץ (גשם..רוח..שמש..) לפעמים רבע שעה, לפעמים גם כמעט חצי שעה.
כמובן שהזמן הזה מצטבר, ולא משולם לי, כיון שאני מחתימה כרטיס כשאני בעצם מתחילה לעבוד.
(כך יוצא שלפעמים אני מחתימה כרטיס רק חצי שעה ולפעמים יותר אחרי השעה 8!)
מה החוקים כאן? האם זה תקין?
שאלה נוספת, עקב השכר הנמוך שאני מקבלת בהתאם לעבודתי, למרות שנות הניסיון שלי בתחום, ועקב האיחורים האלה של המעסיק, ועוד סיבות נוספות ברצוני להתפטר מעבודתי.
האם ישנה אפשרות בה אני מתפטרת ועדיין אקבל פיצויים מהמעסיק או שזה יקרה רק אם הוא יפטר אותי? (דבר שאני לא מאמינה שיקרה... הם ממש מתקמצנים כל כל שקל)
אורלי שלום,
מעסיק חייב לשלם לך אותם דקות שהמתנת בחוץ
את לא צריכה להדפיס שעות את חייבת לרשום ידני ולהחתים את מנהל ישיר שלך
לצערי אני לא רואה הילה להתפטרות כפיטורים
לאחר תקרית לא נעימה בעבודה שבה המנהל התעמר בי וביזה אותי, ואמר לי "אם לא מתאים לך את יכולה ללכת הביתה", אכן לא יכולתי להמשיך את המשמרת ויצאתי ממקום העבודה. לאחר כמה שעות הוא טלפן אלי ואמר לי שלפי הוא חוק הוא חייב לתת לי 5 ימי התרעה על פיטורים, לכן יש לי עוד חמישה ימים לעבוד בהם אם אני מעוניינת. כמובן שלאחר מה שהוא עשה לא יכולתי לקבל את העניין. למחרת באתי לדרוש מכתב פיטורים ונאמר לי שרק עוד חודש ביחד עם תלוש המשכורת.
עבדתי במקום 5 חודשים, ושיחת הטלפון שלו לגבי חמשת ימי ההתרעה מרגיש לי כמו ניסיון לכסת"ח לא מאוד מתוחכם, מה שגם הוא בוודאי ידע שלא אסכים לקבלם לאור הנסיבות.
רציתי להבין איך מחשבים כמה כסף וכמה ימי חופשה מגיעים לעבוד שכיר בתקופה של חגהפסח וחו"ל המועד. אני עובדת שכירה בחברה קטנה בהרצליה (לא הייטק אם זה משנה) ורציתי לדעת בדיוק כמה הזכויות שלי במקום העבודה בכל מה שקשור לחופשות וכאלה, בתקופה של חול המועד ובימי ערב החג.
קרן שלום
שאלה שלך לא ברורה.
מה זה כמה ימי חופשה?? את רוצה לצאת בחג לחופשה ורוצה לדעת מתי מחושה חג ומתי חופשה??
אם כן,אז חג משולם בימי חג וערב חג וחול מועד אלה ימי חופשה
בהצלחה רבה
אני עובד שכיר על בסיס שעתי ורציתי לדעת אם החברה שמעסיקה אותי רשאית לפדות ימי הבראה וימי חופשה שצברתי במשך שנתיים וחצי שאני ועבד בחברה, ללא קבלת אישור ממני, ולמרות שהחוק לא הוצג בפני העובדים והמעביד לא עדכן את העובדים על כך ולא "דחף" את כל מי שצבר ימי חופשה והבראה לנצל אותם ולצאת לחופשה?
לאון שלום,
לא ברור לי לגבי הבראה?? מעסיק חייב לשלם אחרי שנת עבודה 1 תשלום של הבראה או כל חודש או פעם בשנה.
לגבי חופשה מעסיק חייב לקבל הסכם של מעסיק ולהודיע לעובד לפחות 14 יום לפני יציא לחופשה. זה לא יכול להיות חד צדדי
בהצלחה רבה