פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1284
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רון
22/05/2013 11:06
שלום רב, אשמח לעזרתכם. עזבתי את עבודתי הקודמת ב-28/4 ועברתי לעבודה אחרת. הייתי אמור לקבל משכורת על חודש אפריל ע"ס 3000 ש"ח מהעבודה שעזבתי וטרם קיבלתי אותה למרות שהייתה צריכה להיכנס בעשירי. מדי יום אני יוצר קשר עם מנהלת העסק והיא מנפנפת אותי בטענה שהכסף ייכנס תוך יום-יומיים. בינתיים עברו 11 ימים וטרם קיבלתי את שכרי. אבקש עצתכם- כיצד לפעול. ברצוני לתבוע את המגיע לי. האם אני צריך לפנות אל עורך דין פרטי או שמא יש מסגרות ציבוריות לעשות זאת?
אלמירה חן
22/05/2013 12:02
רון שלום
תפנה למעסיק בכתב ותבקש תוך יומיים להפקיד לך שכר לחשבון
אחרת תוכל להגיש תביעה לבית דין לעבודה ומשרד ת.מ.ת
בהצלחה
טובה
22/05/2013 11:07
אחרי 4 חודשי עבודה קרתה לי תאונת דרכים, המעביד לא שילם לי דמי מחלה. הרופא אישר לי 30 ימי מחלה אותם לא ניצלתי עד תום. חזרתי לעבודה ואז פוטרתי כעבור עוד 4 חודשים. האם אני זכאית לדרוש מהמעביד תשלום עבור 8 חודשי עבודה בפועל?
אלמירה חן
22/05/2013 12:00
טובה שלום
לא, כי עבדת 4 חודשים אז את זכאית ל6.5 ימי מחלה ממעסיק , הפרש מבטוח לאומי
המון בריאות
סיגל
22/05/2013 11:25
שלום

אני עובדת במקום כבר מעל שנתיים כעת אני בהריון ועקב בעיות כלכליות בחברה היות פיטורים ואיסור על שעות נוספות.

החוזה שלי הינו גלוגלי ומורכב משעות רגילים ושעות נוספות (ב-99%) מהמקרים אני מקבלת את שניהם.

האם ניתן לאסור עלי לעשות את אותן שעות נוספות?
במידה וכן האם ניתן יהיה לקבל את דמי הלידה לפי המשכורת המלאה שהייתי מקבל במהלך שנתיים רצופות?

תודה
אלמירה חן
22/05/2013 11:58
סיגל שלום
את תקבלי דמי לידה מסה"כ ברוטו כולל שעות נוספות
לגבי שעות נוספות
מעסיק לא יכול לחייב עובד לעשות שעות נוספות
מזל טוב ובהצלחה
הלדר
21/05/2013 09:40
שלום, אני חייל משוחרר העובד בתחנת דלק קצת יותר משנה. במסגרת העבודה דאגה החברה למשרד מסודר, עם מים ומזגן
לאחר 7 חודשי עבודה התחלפה החברה וכל צוות העובדים והמנהל עצמו נשארו מאחר ונאמר "שלא ישתנו\יפגעו התנאים"
כבר בתלוש המשכורת הראשון השתנו החזרי הנסיעות מ23 ל18 שקלים מבלי להודיע מראש
המשרד נהרס על מנת להפוך אותו לחנות, צוות העובדים "נזרק" החוצה מבלי לדאוג למקום חלופי עם מים ומזגן.
ולאחרונה השתנו גם שעות העבודה, סגירת המשמרת ב10 בערב במקום ב8 כשגם כאן הודיעו יומיים לפני השינוי

תגובתכם?
אלמירה חן
22/05/2013 09:41
הלדר שלום
כן, יש הרעת תנאים
אבל לפני שאתה מתפטר כדין פיטורים
אתה חייב לרשום למעסיק ולבקש להחזיר כל תנאים שהיו לך
אם קיבלת תשובה שלילית
אתה זכאי לכל זכויות כדין פיטורים
בהצלחה
אלמירה חן
21/05/2013 14:49
שלום
זה הרעת תנאים , אבל אתה הרבה זמן אחרי שינוי
למה רק עכשיו??
בהצלחה
הלדר
21/05/2013 23:36
קראתי את הלינק המצורף אבל לא קיבלתי תשובה חד משמעית

אבל האם עליי להתפטר? מגיעים לי פיצויים?
זוהרה
21/05/2013 23:47
למה אתה בכלל לא מתקשר ומדבר עם עורך דין? אני לא הייתי מתפטרת ממקום עבודה מבלי להתייעץ קודם לגבי הזכויות שמגיעות לי עם מי שמבין בזכויות...
מירי
22/05/2013 00:19
שלום רב. בחודש דצמבר 2012 התחלתי לעבוד מהבית עבור חברה ישראלית באיתור לקוחות פוטנציאליים וקביעת פגישות עבור מנהל המכירות. קיבלתי שכר בסיס ועמלה עבור כל 5 פגישות שקבעתי. קיבלתי מחשב נייד וחוברתי לסקייפ על חשבון החברה.

בסוף אפריל נקראנו כולנו לחברה ושם נאמר לנו שהם חשבו שיקבלו כסף מהמשקיעים ועל סמך זה גייסו אותנו. כשהתברר להם שלא יקבלו את הכסף, הם נאלצים לפטר את כולנו.

בשיחות אישיות נפרדות שהיו לי גם עם מנהל המכירות שהיה הבוס הישיר שלי וגם עם מנהלת הכספים, אמר לי כל אחד מהם שאני אקבל שכר מלא עבור חודש מאי מאחר וברור להם שהפיטורין לא היו בגלל התפקוד שלנו וזה הפיצוי שהם נותנים לנו על ההפסקה המהירה של העבודה.

אתמול נודע לי שהם לא ישלמו עבור כל חודש מאי אלא רק עבור 3 ימים. כששאלתי למה אמרו שזה מה שקובע החוק.
השאלה שלי היא - האם הבטחה שנאמרה בעל פה ע"י 2 מנהלים שונים לא מחייבת? ההבטחה ניתנה לא רק לי.

אני רוצה לציין גם שהם לא אמרו לי בשום שלב שהעבודה שלנו היא זמנית ומותנית בכך שהם יקבלו כסף ממשקיעים. האם זה לא משהו שחייבים ליידע את העובד לפני או כשהוא מתחיל לעבוד?

אשמח מאד אם תוכלו לכוון אותי אם יש לי משהו שאני יכולה לעשות כדי שהם יעמדו במילה שלהם וישלמו עבור חודש מאי כפי שהבטיחו.
תודה
מירי
אלמירה חן
22/05/2013 09:37
מירי שלום
אם הבטיחו לכם, אז מעסיק חייב לשלם
במיוחד שאתם קבוצה שקיבלתם הבטחה
בהצלחה
זיו
22/05/2013 03:06
היי

לא הצלחתי למצוא באף אחד מחוקי העבודה איפה כתובה החובה לקיים שימוע לפני פיטורים של עובדת / עובד. רציתי לשאול האם החובה לקיים שימוע שכולם מקפידים עליו בעת האחרונה היא חובה מחוק מסויים (שלא מצאתי) או שזה רק עמדה של בית המשפט בעניין. תודה על העזרה ולילה טוב.
אלמירה חן
22/05/2013 09:30
זיו שלום
חייבים לעשות שימוע לעובד
בהזמנה לשימוע חייבים לכתוב סיבה
יש כתבה מעולה- חפש בגוגל
מהו שימוע לפני פיטורים
אם תצטרך עוד פרטים אשמח לשוחח אתך
בהצלחה
נעם
22/05/2013 08:38
שלום,
אני עובד בבר כאשר רוב המשמרות שלי הם בשישי ובשבת (איני עובד באופן קבוע במהלך ימי החול בבר זה).
האם שכר של 100 ש"ח לשלוש שעות או שכר של 170 ש"ח למשמרת של 7-8 שעות הוא חוקי?
אציין כי השכר הינו גלובלי לערב ולא תלוי במספר השעות.
תודה
נעם
אלמירה חן
22/05/2013 09:06
נועם שלום
שכר מינימום נכון להיום 23.12 ₪ ערב שישי ושבת משולמים לפי 150%
בנוסף אתה זכאי לתנאים סוציאליים - חופשה, הבראה, פנסיה חובה.....
בהצלחה
איתי
22/05/2013 00:17
היי רציתי לדעת מה מגיע לי לפי חוק.

הבוס שלי עשה לי שימוע ואחרי 10 ימים+- קרה לי לשיחה בא הודיעה ונתן לי מכתב פיטורים. הוא אמר שהוא יתן לי את מה שעבדתי בחודש אפריל + חודש קדימה + פיצויים.

עכשיו בפועל הוא נתן לי את חודש אפריל + דמי הבראה + ימי חופשה עכשיו יש בתלוש סעיף "הודעה מוקדמת" אבל אין סכום.

עכשיו רציתי לשאול מה באמת הוא צריך לתת לי?

תודה רבה מאוד על העזרה והייעוץ שלכם!
אלמירה חן
22/05/2013 09:02
איתי שלום
לא רשמת כמה זמן עבדת
אבל אם עבדת יותר משנה, אז אתה זכאי ל30 יום הודעה מוקדמת
בהצלחה
הפסקה
מירית
21/05/2013 12:10
שלום רב,
במשרד בו אני עובדת, לא מורידים תשלום על זמן ההפסקה. בזמן ההפסקה אנחנו נמצאים במשרד ולרוב המעסיקה נכנסת ומפריעה לנו - לא מכבדת את ההפסקה (וככל הנראה זו הסיבה שהיא משלמת על ההפסקה).
בכל אופן, ההפסקה שלנו היא חצי שעה בלבד! למיטב הבנתי הפסקה של משמרת בת 9 שעות היא באורך 45 דק'.
השאלה היא - אם נתלונן בפניה שתעלה את זמן ההפסקה ברבע שעה כמקובל על פי חוק, האם היא יכולה להתחיל לא לשלם לנו על ההפסקה, מבלי שזה ייחשב הרעת תנאים?
תודה
RE: הפסקה
אלמירה חן
21/05/2013 14:56
מירית שלום
את יכולה לבקש 15 דקות נוספות ,אבל מעסיקה גם רשאית לקזז אותם בתשלום
בהצלחה
מירית
21/05/2013 15:56
היא יכולה לקזז גם את החצי שעה הפסקה שיש לנו היום?
זה לא הרעת תנאים?
אם אנחנו אוכלים במשרד והבוסית לפעמים מפריעה לנו - זה לא אמור להיחשב כחלק משעות בתשלום?
אלמירה חן
21/05/2013 22:24
מירית שלום
לא
כי זה חלק מתנאי עבודה
שירה
21/05/2013 20:33
שלום, אני גננת באזור י-ם שעובדת באותה הרשת כ-11 שנים, היום נקראתי לשימוע שבה הובהר לי שבשנה הבאה איני נשארת בגן שלי שאותו טיפחתי, מאחר ובגני מתקיים שילוב עם גן לילדי חינוך מיוחד, ולאחר שנוצר בגן המקביל עומס, ואני לא הסכמתי שאת העומס שלא קשור אלי-יפילו עלי, ע"י שילוב יותר מהמותר ע"פ החוק, אז הודיעוני בשימוע שיביאו לגן שלי גננת אחרת שתסכים לבצע זאת, ואותי או שיפתרו, או שימצאו לי איזה שהוא גן חדש שאולי יפתח, ואת כל מעמסת הקמת הגן-יפילו עלי.
שאלתי- נתנו לי טופס למלא את תגובתי לשימוע, מה כדאי לכתוב ומה לא? אני כיום מעדיפה לקבל מכתב פיטורין עם זכויות מלאות, אך איך אני יכולה לגרום להם לפטר אותי, ושלא ישלחו אותי לכל מיני גנים חדשים ששם אני לא רוצה להיות?
וכן, אם אבקש בפה מלא מכתב פיטורין, האם זה יכול להזיק לי? המון תודות, שירה.
אלמירה חן
21/05/2013 22:24
שירה שלום
זאת הרעת תנאים וממליצה לך לא לבקש שיפטרו אותך
מאוד ממליצה לקרוא כתבה בפייבוק מקצועי שלי
אלמירה חן - יעוץ וביקורת שכר
כתבה
שימוע לפני פיטורים הוא משחק מכור? לא בטוח
אנא כתבי לי אם יהיו שאלות אחרי כתבה
בהצלחה רבה
תומר
21/05/2013 21:28
אני עובד מזה 3 שנים בבית אבות, לאחרונה ביקשתי העלאה בשכר כשנענתי בשלילה ובתרוצים שונים החלטנו ביחד עם הבוס שלי על הפסקת עבודה.

הבוס שלי מתעקש לא לתת לי מכתב פיטורים בטענה שהוא לא יכול מבחינה מצפונית. אני חושש שיש עוד משהו מאחורי ההתעקשות הזאת, השאלה שלי היא האם יש הבדל בפיצויים במקרה של פיטורין או הפסקת עבודה וכל מה שצברתי במהלך השנים כגון ימי חופשה, הבראה שמגיע לי וכדומה?
אלמירה חן
21/05/2013 22:18
תומר שלום
במקרה של פיטורים מעביד חייב לשלם לך פיצויים מלאים
פדיון חופשה+ הפרשי הבראה אתה זכאי בכל מקרה
בנוסף עם מכתב פיטורים אתה זכאי לדמי הבטלה
בהצלחה
אריה
21/05/2013 12:14
פוטרתי מהעבודה אחרי 3 וחצי שנים. עבדתי אצל חברה בע"N באזור התעשיה של פתח תקווה. עכשיו, אחרי הפיטורים התברר שהמעסיק לא הפריש לי כספים לקרן פנסיה לכל אורך השנים שעבדתי בחברה. כמו כן לא שולמו לי ימי חופשה רבים שצברתי. המעסיק מתחמק ממני ולא נותן תשובות. אילו כלים יש לי מבחינה חוקית בשביל לקבל את מה שמגיע לי?? אני חייב לשכור עורך דין בשביל להתעמת איתו ולקבל את מה שמגיע לי?
אלמירה חן
21/05/2013 14:54
אריה שלום
זה ממש עבירה חמורה של מעסיק
אם אתה יודע מה סכום הפרשים אז תגיש תביעה בית דין לעבודה
אם תרצה עזרא מקצועית לגבי חישוב שכר וכל תנאים סוציאליים
דבר איתי 050-7177155
בהצלחה רבה
חוה
21/05/2013 09:16
שלןם, עבדתי בעירית רמת גן למעלה משש שנים. היתה נהוגה פנסיה תקציבית. עזבתי לתעשיה הצבאית, בלי פיצויים, עבדתי בתעש 14 שנים כאשר 10 שנים מתוכן, היו עם פנסיה תקציבית ועברו למבטחים. בשנת 1993 יצאתי לפנסיה מוקדמת מתעש. במבטחים נאמר לי שכאשר אגיע לגיל זקנה יצרפו את הפנסיה מהעיריה.

הגעתי לגיל זקנה והעיריה מסרבת לתת לי את הפנסיה. מכיון שלא צרפתי מיד בעזיבתי, את הזכויות שלי. במטחים אמרו שזה ענין של רצון טוב. מה עלי לעשות על מנת לקבל את הפנסיה מעבודתי בעיריה
אלמירה חן
21/05/2013 14:51
חוה שלום
מוזר לי
הם סה"כ לא מפסדים כלום
אני ממליצה לפנות להנהלה
בהצלחה
הילה
21/05/2013 12:08
היום היה לי שיחת שימוע והודיעו לי שיום חמישי זה היום האחרון שלי ותיהיה לי ביום חמישי שוב שיחה על סיום העבודה שאלתי עם את המכתב אני יקבל באותו יום אמרו לי שלפי החוק הם יכולים לשלוח בדואר הביתה עד שבועיים רציתי לדעת עם זה באמת חוקי?
אלמירה חן
21/05/2013 14:46
הילה שלום
כל עוד לא קיבלת מכתב מבחינת חוק את לא מפוטרת
רק מיום קבלת מכתב פיטורים
חשוב שזה יהיה מוקלט או התנהל באימל
בהצלחה
יהודית
21/05/2013 13:47
רציתי לשאול לגבי דמי לידה שמגיעים לעובדת שעבדה 6 חודשים ולפני כן קיבל 5 חודשי אבטלה האם ישנה זכאות לדמי לידה?
אלמירה חן
21/05/2013 14:36
יהודית
תרשימי עוד פעם את שאלתך.
תודה
מיטל
20/05/2013 14:09
אני עובדת בגן כבר שנה שנייה
לפני כחודש החליפו את הנהלה ועקב כך כל יום העבודה ניהיה קשה יותר, האם אני מחוייבת להמשיך בתנאים החדשים או שאני יכולה לקבל את הפיצויים שלי וללכת??!
אלמירה חן
21/05/2013 08:47
מיטל שלום
התחלפו מעסיקים??
אם כן את יכולה להתפטר כדין פיטורים
בהצלחה
דנה
20/05/2013 09:19
כאשר באתי לבקר במשרד חודשיים וחצי לאחר הלידה הודעתי למנהל שלי שאני חוזרת לעבודה והתנאי היחיד שלי הוא לסיים ב- 15:45. באותה שיחה הוא לא עדכן כי הוא הדבר אינו אפשרי וסיכמנו שנדבר חודש לפני החזרה שלי על מנת לסגור את הדברים. חודש לפני כאשר התקשרתי הוא פתאום הודיע לי שהם לא יכולים להחזיר אותי ולמעשה פיטר אותי (זרק משהו על כך שהם ייתנו לי 3 משכורות).

אשמח אם תעדכנן אותי מה בדיוק מגיע לי מהעבודה, מה חשוב שאני אדע. (התחלתי לעבוד בתאריך 25.9.11 וילדתי בתאריך 11.12.12 ולאחר 5 חודשים מחופשת הלידה למעשה פוטרתי).

סליחה על האורך ותודה רבה מראש על התשובה.
אלמירה חן
21/05/2013 08:46
דנה שלום
מעסיק חייב להחזיר עובדת ל60 ימי עבודה וגם לשלם לה 30 ימי הודעה מוקדמת
אלה 3 חודשים שמעסיק הבטיח לשלם לך לפי חוק
דברי איתי אחרי שעה 17:00
050-7177155
בהצלחה רבה
אורית
21/05/2013 08:32
אני עובדת במקדונלס, ועכשיו אני בתקופת הריון, ובשל ההריון, לא יכולה לעבוד עבודה קשה, , והעבודה שלי מצריכה הרבה עמידה, ואני לא יכולה , ואין להם להציע לי עבודה יותר קלה בגלל ההריון, לכן החלטתי לעזוב מקום העבודה, בשל העניין הזה, והם לא רוצים לתת לי מכתב פיטורים.

כמובן שמכתב הפיטורים חשוב לי מאוד, כדי שאוכל לממש הזכויות שלי בביטוח הלאומי, מה אפשר לעשות בעניין? האם תוכלו להפנות לי לחוק או לפסיקה, או בכלל , האם יש עילה לתביעה בבית משפט? מה אני יכול לטעון נגד חברת מקדונלס
אלמירה חן
21/05/2013 08:43
אורית שלום
תפני למשרד ת.מ.ת
יש להם מחלקה מיוחדת לנשים בהריון
שנותנים לך הגנה לפני מעסיק
מזל טוב ובהצלחה
יסמין
21/05/2013 08:37
שלום, אני עובדת במקום עבודתי כמעט 22 שנים. בשנת 2005 היה מיזוג בין שתי חברות והוחתמנו על טופס העברת זכויות (אין עותק של הטופס).

יתרת ימי המחלה + ותק הועברו אולם יתרת ימי החופש שנצברו לי במהלך 14 השנים הראשונות לא הועברו. כשפניתי למנכ"ל (שהוא הבוס הישיר שלי) הוא אמר שאקבל את מה שמגיע לי לכשאצטרך . אני רוצה לציין כי מערכת היחסים ביני לבין הבוס שלי תקינה שבנויה על אמון ,הבנה והערכה הדדית. הבעיה היא שכשהעליתי את העניין בפני שותפה בכירה בחברה שאחראית על השכר היא אמרה שקיבלתי את הכסף עוד בזמנו.

הוכחתי לה שלא באמצעות העתקי תלושי שכר והיא עדיין בדעתה שאכן קיבלתי את הכסף ושהיא תוכיח לי אך עד היום (כבר כמעט שנה) אני ממתינה להוכחה שלה.

רציתי לציין כי בזמנו לא הועברה אלינו הודעה כי יש לנצל את ימי החופש או לפדות אותם או לחילופין שהם ימחקו במידה שלא ינוצלו..מדובר על עשרות ימי חופשה...האם יש לי עילה משפטית להלחם על ימים אילו?? מה עליי לעשות??
אלמירה חן
21/05/2013 08:41
יסמין שלום
צריך לבדוק הסכם בין מעסיקים את תנאי העברת עובדים
ולפי זה לראות ממי לדרוש תשלום ימי חופשה
והבראה קיבלת??
בהצלחה
ברזילי
20/05/2013 17:21
אני עובד שכיר בחברה גדולה, בתפקיד איש מכירות. אני התחלתי לעבוד בחודש אפריל 2013 ונמצא לפני חתימה על חוזה אישי. כמובן שאני עושה שימוש ברכב פרטי ורציתי לדעת לפי איזה בסיס מחשבים החזר הוצאות רכב לעובד? האם קיימת נוסחה לחישוב עלות כל קילומטר נסיעה? מה לגבי עלויות ביטוח? דלק? טיפולים לרכב? רישוי וכו?

כיצד אוכל לדעת מה הסכום שאני אמור לקבל מהמעסיק עבור הוצאות רכב חודשיות?
אלמירה חן
21/05/2013 08:37
שלום
דלק 3.84 לק"מ
בטוחי רכב לפי דוחות ששילמת
אבל זה הסכם מול מעסיק ולא חוק
בהצלחה
פיצויים
קרן
19/05/2013 18:44
אני עובדת במקום שעובר להיות בע"מ, כמן כן הסניף שבו אני עובדת כרגע אמור להיסגר ומעבירים את כל העובדים לסניף אחר. הודעתי למעסיקיי שאני עוזבת. האם מגיע לי פיצויים?
אלמירה חן
19/05/2013 20:18
קרן שלום
אם מעסיק עובר מעל 40 ק"מ את זכאית לפיצוי פיטורים
בהצלחה
קרן
19/05/2013 20:59
אם המעסיק הפך להיות חברה בע"מ, הוא צריך לתת לעובד פיצויים ?
אלמירה חן
21/05/2013 08:28
לא, הוא רק שינה סטטוס שלו
אלמירה חן
19/05/2013 21:13
קרן לא
הוא רק שינה סטטוס
י.ש
20/05/2013 09:24
עד לתחילת חודש מאי עבדתי 9 חודשים כמרכזת אתר אינטרנט במושב. המושב החליט בישיבת ועד כי איננו מעוניין להמשיך בהעסקתי מכיוון שאינני מוכנה לספק חשבוניות ולהיות מועסקת במושב כנותנת שירותים. עד לתחילת מאי קיבלתי מהמושב תלוש משכורת לכל אחד מהחודשים בהם עבדתי. כמו כן המושב לא הודיעה לי על הפיטורין אלא פרסם בפני כל תושבי המושב פרוטוקול מהישיבה ונודע לי בעקיפין שהנני מפוטרת.

האם המושב מחויב להעניק לי פיצויים? האם סיבת הפיטורין מוצדקת למרות שלא חתמנו על חוזה שבו התחייבתי שתנאי העסקתי יהיה כנותנת שירותים בתמורה לחשבונית?
אלמירה חן
21/05/2013 08:25
שלום רב,
לא הבנתי. יש או תלוש שכר או חשבונית
איזה דרך יש עוד??
אם יש לך תלוש שכר אז חייבים לעשות לך שימוע לפני פיטורים ולתת לך כל תנאים סוציאליים
בהצלחה
גיא
20/05/2013 09:35
בוקר

המעסיק שלי מזה 6 וחצי שנים עשה טעות בחישוב ימי חופשה שמגיעים לי לפי החוק. הבנתי שהטעות נעשתה בתום לב ורציתי לבדוק עד כמה שנים אחורה מותר למעסיק לפי החוק לזכות אותי על ימי חופשה שהורדו בטעות?
אלמירה חן
21/05/2013 08:22
גיא שלום
מתחילת עבודה
בהצלחה
נטלי
20/05/2013 07:02
עכשיו עוברת דירה לעיר אחרת ככה שהתשלום של החופשי חודשי עולה. את ההפרש העבודה משלמת לי. השאלה אם אני חיייבת לשנות בת.ז את הכתובת בשביל לקבל החזר?
אלמירה חן
21/05/2013 08:21
נטלי שלום
כן, אבל בדרך כלל בחברות פרטיות לא כל כך דורשים את זה
בהצלחה
אמא שלה
20/05/2013 10:02
בתי עובדת במקום בו משולמת המשכורת לפי שעות ובמשמרות. שכר לשעה 27 ₪. האם היא זכאית לתשלום ימי חג? האם היא זכאית לתשלום שעות נוספות בימים בהם היא עובדת יותר מ 8 שעות?

בתלוש המשכורת לא נצברים ימי מחלה + חופשת מחלה ידוע לי שצריך להרשם כל חודש צבירה של ימים אלו- לפי כמה צריך לחשב את מס' ימי המחלה+ חופש? אשמח לקבל תשובה בהקדם כדי שבתי תוכל לפנות למעסיקה שיתקן את תלושי השכר
אלמירה חן
21/05/2013 08:19
שלום רב,
תשלום חג משולם אחרי 3 חודשי עבודה
חופשה ל5 ימי עבודה למשרה מלאה = 186 שעות לחודש
זיכוי 0.83 לחודש ומחלה לפי 1.5 לחודש והבראה 0.42 לחודש לשנה ראשונה
חייבים לשלם שעות נוספות ל5 ימי עבודה אחרי 8.36 שעות
בהצלחה
שואלתת
20/05/2013 21:21
עבדתי בחברת השמה (שנותנת גם מענה למכרזים ממשלתיים) כשנתיים. שכרי בנוי משכר בסיס ובונוסים על השמות שבוצעו (בונוס משולם כ-3 חודשים לאחר מועד תחילת עבודת העובד שהושם). ידוע ואף הובטח לי כי ברגע שמסיימים לעבוד, גם לאחר גמר חשבון, אם ישנם בונוסים שצריכים להיות משולמים לעובד, הוא מקבל אותם גם לאחר סיום עבודתו.

כעת החברה אמורה לשלם לי בונוס אך מסרבת לעשות זאת. חשוב לי לציין שבחרתי לא לספר מהו מקום עבודתי החדש ועד לרגע זה החברה הקודמת בה עבדתי אינה יודעת היכן אני עובדת כיום.

בסמוך להודעתי על עזיבתי, התקבל מכרז, עמדתי באופן שוטף מול אשת קשר של המכרז על מנת לקבל פרטים טכניים נוספים לגבי התפקיד. רכז אחר היה אחראי לאתר מועמדים לתפקיד ולהגיש את המכרז.

מועד הגשת המכרז היה לאחר שכבר סיימתי עבודתי בחברה. החברה לא הצליחה במכרז, המועמדים שהלכו לראיונות טענו שתיאור התפקיד שהוצג לכם בראיון הטלפוני לא תאם את התפקיד שהוצג במעמד הראיון במשרד הממשלתי (חשוב לציין כי דברים כאלו קרו בעבר, גם לי כרכזת גיוס שעבדה על מכרזים), כעת החברה טוענת שאינה רוצה לשלם לי את הבונוס שמגיע לי (עבור השמה של עובד בחברה פרטית ואין לבונוס כל קשר למכרזים) כיוון שחושדת שאולי לא העברתי תיאור תפקיד נכון למכרז תוך כוונת זדון.

מיותר לציין שהדבר מגוחך!! יש מיילים שמתעדים התכתבויות עם אשת הקשר במכרז ובנוסף שלעולם לא הייתי עושה דבר שכזה. כעת הם מבקשים ממני שאספר להם מהו מקום עבודתי החדש, כדי להוכיח להם שאיני עובדת בחברה שמתחרה בתחום המכרזים. אציין כי למקום עבודתי החדש אין כל קשר למכרזים.

החברה הקודמת בה עבדתי מחייבת אותי לספר היכן אני עובדת ומחזיקה בבונוס שלי כבן ערובה. האם הדבר מותר? האם הם יכולים לחייב אותי לשתף אותם היכן אני עובדת?? הרי אין קשר בין הבונוס המדובר למכרז בו הם לא הצליחו.

בנוסף, יש לי מכתב חתום על ידי המנהל (אשר עליו חתמנו בזמן שהוחלט שאת ההתראה המוקדמת שלי אני עושה בביתי) שמתחייב שכל הבונוסים שמגיעים לי ישולמו. אני מרגישה שהם מחפשים תירוץ מדוע לא לשלם לי את הבונוס ואני אשמח לעזרה בנושא. תודה
אלמירה חן
21/05/2013 08:16
שלום
יכול להיות את חתומה בהסכם העסקה תקופה מסוימת לא לעבוד בחברה מתחרה
אם אין קשר בין חברות, אז למה לא תגידי להם איפה את עובדת היום. איפה בעיה??
בהצלחה
חל"ת
ורד
20/05/2013 09:08
שלום אמירה.
אני מחליפה טכנאית מעבדה בבה"ס, שיצאה לחל"ת למשך שנתיים. במהלך תקופה זו היא הועסקה בעבודה אחרת, תחת מעסיק אחר. האם זה חוקי? האם מקום העבודה הישן חייב לאפשר לה לחזור לאור זאת? אם כן, עד מתי עליה להודיע סופית על חזרתה?
RE: חל''ת
אלמירה חן
21/05/2013 08:11
ורד שלום רב,
עובד יכול לצאת לחל"ת ולעבוד בחברה אחרת
אבל זה חייב להיות בהסכמה עם מעסיק
למה כל כך הרבה זמן עובדת בחל"ת??
בדרך כלל לוקחים שנה, האם זה בסדר מבחינתך?
בהצלחה
ורד
20/05/2013 09:33
עבדתי במשך 6 שנים במשק בית בדרך כלל ביום קבוע ובשעה קבוע (לא הכי נוחה לי לפי בקשת בעלת הבית) למעט שינויים לעטים רחוקות שנבעו משני הצדדים. לאחרונה התחלתי עבודנה נוספת קבוע (טיפול בתינוקת) אשר לא אפשרה לי לבוא ביום קבוע והצעתי לבעלת הבית להחליף יום אם זה מתאים לה. היא לא הסכימה ופיטרה אותי ללא דמי פיצויים בטענה שזה שינוי תנאי עבודה וזה התפטרות. האם יש כאן אפשאות כן לקבל פיצויי פיטורין? תודה
אלמירה חן
21/05/2013 08:06
ורד שלום
מעסיקה צודקת
אבל האם שילמה בעבר בטוח לאומי עבורך?
האם שילמה לך הבראה, חופשה, פנסיה ??
את זכאית להם
בהצלחה
ד.י
20/05/2013 10:04
שתי שאלות:
1. לאחר פיטורים מעבודה בה השכר הוא שעתי, התראה מוקדמת היא יום על כל חודש, 10 חודשים שווה ערך ל 10 ימי התראה. מאחר והעבודה היא במשמרות והתשלום הוא שעתי האם עשרת הימים הללו הם בתשלום? ... כלומר אם בתוך ימי ההתראה קיבלתי 5 משמרות האם אני משולמת רק על חמישה ימי התראה מתוך ה 10? או שבכל מקרה משלמים לי על עשרת הימים הללו?
2. האם אני יכולה לתבוע ערך יחסי של פיצויים על 10 וחצי חודשים בהם הועסקתי, כאשר סיבת הפיטורים הייתה אי הסכמה שלי לחתום על חוזה חדש בו יש הרעה ממשית בתנאי העבודה ובשכר.
תודה מראש
אלמירה חן
21/05/2013 08:03
שלום רב
הודעה מוקדמת 6 חודשים ראשונים = 6 ימים
כל חודש נוסך 2.5 יום על כל חודש
לגבי פיצוי פיטורים , כן אתה יכול לדרוש כי זה סמוך לשנת עבודה
בהצלחה
גילה דסקר
20/05/2013 13:19
עבדתי במקום מסוים במשך שנתיים והפרישו עבורי פנסיה. לאחר 2 חודשים בהם לא עבדתי, עברתי למקום עבודה אחר. שם נאמר לי שיתחילו להפריש לי כעבור 6 חודשים מתחילת העבודה. האם יש חוק שבגינו אני זכאית שיפרישו עבורי מיום שהתחלתי לעבוד, מאחר וההפסקה בין שני המקומות היתה קצרה? תודה על הייעוץ והפורום המעולה שלכם!
אלמירה חן
21/05/2013 07:56
גילה שלום רב,
מעסיק חדש חייב להפריש אחרי 3 חודשי עבודה רטרו
זה חוק
בהצלחה רבה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ