עבדתי בחברת השמה (שנותנת גם מענה למכרזים ממשלתיים) כשנתיים. שכרי בנוי משכר בסיס ובונוסים על השמות שבוצעו (בונוס משולם כ-3 חודשים לאחר מועד תחילת עבודת העובד שהושם). ידוע ואף הובטח לי כי ברגע שמסיימים לעבוד, גם לאחר
גמר חשבון, אם ישנם
בונוסים שצריכים להיות משולמים לעובד, הוא מקבל אותם גם לאחר סיום עבודתו.
כעת החברה אמורה לשלם לי
בונוס אך מסרבת לעשות זאת. חשוב לי לציין שבחרתי לא לספר מהו מקום עבודתי החדש ועד לרגע זה החברה הקודמת בה עבדתי אינה יודעת היכן אני עובדת כיום.
בסמוך להודעתי על עזיבתי, התקבל
מכרז, עמדתי באופן שוטף מול אשת קשר של המכרז על מנת לקבל פרטים טכניים נוספים לגבי התפקיד. רכז אחר היה אחראי לאתר מועמדים לתפקיד ולהגיש את המכרז.
מועד הגשת המכרז היה לאחר שכבר סיימתי עבודתי בחברה. החברה לא הצליחה במכרז, המועמדים שהלכו לראיונות טענו שתיאור התפקיד שהוצג לכם בראיון הטלפוני לא תאם את התפקיד שהוצג במעמד הראיון במשרד הממשלתי (חשוב לציין כי דברים כאלו קרו בעבר, גם לי כרכזת גיוס שעבדה על מכרזים), כעת החברה טוענת שאינה רוצה לשלם לי את הבונוס שמגיע לי (עבור השמה של עובד בחברה פרטית ואין לבונוס כל קשר למכרזים) כיוון שחושדת שאולי לא העברתי תיאור תפקיד נכון למכרז תוך כוונת זדון.
מיותר לציין שהדבר מגוחך!! יש
מיילים שמתעדים התכתבויות עם אשת הקשר במכרז ובנוסף שלעולם לא הייתי עושה דבר שכזה. כעת הם מבקשים ממני שאספר להם מהו מקום עבודתי החדש, כדי להוכיח להם שאיני עובדת בחברה שמתחרה בתחום המכרזים. אציין כי למקום עבודתי החדש אין כל קשר למכרזים.
החברה הקודמת בה עבדתי מחייבת אותי לספר היכן אני עובדת ומחזיקה בבונוס שלי כבן ערובה. האם הדבר מותר? האם הם יכולים לחייב אותי לשתף אותם היכן אני עובדת?? הרי אין קשר בין הבונוס המדובר למכרז בו הם לא הצליחו.
בנוסף, יש לי מכתב חתום על ידי המנהל (אשר עליו חתמנו בזמן שהוחלט שאת ההתראה המוקדמת שלי אני עושה בביתי) שמתחייב שכל הבונוסים שמגיעים לי ישולמו. אני מרגישה שהם מחפשים תירוץ מדוע לא לשלם לי את הבונוס ואני אשמח לעזרה בנושא. תודה