{if 0} {/if}

עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 125
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שולמית
26/08/2020 18:40
שלום!
אני עובדת במערכת החינוך
ואמורה לחזור לעבודה ב1.9
היום התקשרה אלי המנהלת והודיעה לי שאני מפוטרת
אין סיבה נראית לעין
למעט איחור שלי ליום היערכות שהיה אתמול
איחרתי בחצי שעה והפסדתי כלום ושום דבר
כל זה לאחר שרק לפני שבוע היתה לי שיחה איתה לגבי מספר ימי העבודה שלי בשבוע
היא אמרה שהיא רוצה אותי ל 5 ימים
ואני אמרתי שאני מעדיפה 3-4 ימים
לבסוף אמרתי שאהיה גמישה ואם היא תצטרך ממני 5 ימים אהיה גמישה בנושא
השיחה הנ"ל היתה לפני שבוע.
האם הפיטורים חוקיים?
ואם לא, מה עלי לעשות?
ניב
26/08/2020 18:39
אני עובד קבלן ומקבל משכורת גלובלית, אני והקבלן עובדים יחד כצוות יום יום ועושים התקנות בשטח, ביום שני ב-24.8, התחלנו את היום באתר עבודה והבוס שלי נפל על הגב במדרגות ואמר לי שכואב לו ואנחנו לא ממשיכים לעבוד. באותו הרגע הוא הציע/הציב אולטימטום ״אם אתה רוצה לקבל כסף על היום אתה יכול ללכת לאתר עבודה אחר שכבר עשינו בו חלק מהעבודה ותסע עם האוטו הפרטי שלך לבד״ (במילים שלו) בטענה שאם לא אעבוד לבד הוא לא ישלם את יום פציעתו. ואם לא נעבוד למחרת (משמע יום חופש מבחינתי) הוא ישלם את יום שלישי ה25.8,
האם מותר לו לעשות את זה? האם הוא יכול לבקש ממני ״לסגור פינות״ על ימים שיש לו סידורים בשביל שאני אקבל כסף בתמורה לימים האלה?
אורן בכרך
26/08/2020 16:29
שלום רב,ידוע כי תביעה אישית לקבלת תגמולי מילואים יש לצרף תלושי שכר ,מה לגבי המצב שבו הייתי בחלת בזמן הזה האם עלי לצרף אישור על אבטלה או שאין צורך? תודה
מיכל
26/08/2020 15:42
שואלת עבור חברה:
היא ילדה לפני חצי שנה וכרגע נמצאת בהארכת חופשת לידה (חל"ת). אמורה לחזור לעבוד בחודש נובמבר.
היא עובדת משרד החינוך ויש לה קביעות של 100%. בנוסף, יש לה גם דרך משרד החינוך יום הדרכה שמשלים לה ל-116% משרה, אך היום הדרכה הנ"ל לא עם קביעות, זה נחשב כ"אקסטרה", זה כתב מינוי שהוא רק לשנה כל פעם. כל שנה כאילו מפטרים ומעסיקים מחדש.
אתמול הודיעו לה שיש צמצום/קיצוץ בשעות ולא יהיה לה את היום הדרכה הזה כשהיא תחזור לעבודה. כלומר שיפגע לה השכר.
האם זה חוקי?
2 שאלות
אפרת
26/08/2020 08:54
שלום, שתי שאלות בענייני עבודה.
עובד שלא קיבל שכר הגיש תביעה בבין הדין לענייני עבודה.
המעסיק לא הגיש כתב הגנה.
התקבלה הודעה מבית המשפט:
"התובע יודיע כיצד ברצונו לפעול".
מהן האופציות העומדות בפני העובד? כיצד מתקדמים מכאן?
שאלה נוספת-
קטין שעובד במקום עבודה למעלה משנה, מקבל שכר אך לא מוציאים לו תלושי משכורת. מהן הסכנות עבור העובד? האם אינו מבוטח בבט"ל? או שכן בגלל שהוא קטין? האם יש משהו שכדאי לעשות?
תודה
פלורי
26/08/2020 15:41
1. להגיש בקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה.

2. כדאי לפעול לקבלת תלושי שכר. כמו כן יש לוודא שהמעסיק שילם עבורו לביטוח לאומי וכן דיווח עליו למס הכנסה.
לירז
26/08/2020 09:02
היי,

עבדתי בתור מארחת במסעדה שהיא מרשת מוכרת מאוד בארץ.

התחלתי לעבוד שם בערך באמצע השירות הצבאי שלי והתפטרתי אחרי שנה וקצת של ותק. (מתחילת העבודה ועד סופה הייתי עדיין חיילת) עם אישור עבודה מהצבא וכל מה שצריך.

*סיבת התפטרות - העבודה הייתה זמנית והסתגרה לי עם היציאות מהבסיס. כרגע באזרחות מחפשת עבודה קבועה.

ההתפטרות קרתה בחודש האחרון.

אשמח לדעת האם אני זכאית לדמי הבראה ואם לא אז מה הסיבה.

אם כן, מה התהליך?

בנוסף בכל תלוש משכורת חודשי יש שעות חופשה שנצברו ביחס לשעות העבודה שעשיתי עד אז, האם אני זכאית לקבלן? כנל לגבי שעות מחלה?

האם יש עוד דברים שאני אמורה לדעת באותו הקשר וזכאות? תודה רבה לעוזרים.
אלכס
26/08/2020 08:57
אושר לפני כחודש וחצי תיקון לחוק ביטוח לאומי ועכשיו לפי סעיף 179א וסעיף 179ד גם מובטלים משנת 2019 שבחודשים ינואר-פברואר 2020 סיימו ימי אבטלה ולא נגמרה שנת אבטלה זכאים להארכת אבטלה החל מ 1.7.2020 עד 30.6.2020 במידה ושיעור מובטלים לא יהיה מעל 7.5%.
עשיו חש לי כמה שאלות בנושא.
א. מלא אנשים שזכאים להארכה עדיין לא קיבלו דמי אבטלה עבור חודש יולי. לפי טענת ביטוח לאומי עקב ״התאמת מערכת״. לפי טענת משרד האוצר הכל אושר ונמצא בטיפול ביטוח לאומי.
האם ניתן להגיש תביע על ביטוח לאומי בנוגע לעיכוב בתשלום דמי אבטלה? הרי לחלק גדול עיכוב הזה גורם לנזק כלכלי (לקיחת הלוואות, פתיחת קרנות והפסדים). האם ניתן לדרוש פיצוי וריבית פיגורים?

ב. החל ממרץ ועד יוני אנשים שנגמרו להם ימי אבטלה בפברואר לא היו זכאים להארכת אבטלה, למרות שרובם נמצאים במצב שווה למי שנגמרו להם ימים במרץ. האם ניתן להגיש תביע נגד בחלטה לא לשלם אבטלה לאנשים אלו בחודשים מרץ-יומי והאם יש סיכוי להחלטה חיובית?
תודה
ב.א
25/08/2020 21:52
עובד שעובד 8 שעות ביום-5 ימים בשבוע (משרה של 89%)
האם הוא זכאי לשעת הנקה?
לפי מה שהבנתי יש מצב שהוא זכאי רק לחצי שעה-אשמח לדעת בוודאות האם מדובר על שעה או פחות.
תודה רבה
שאלה.
עדן
25/08/2020 21:39
אני הנדסאי אלקטרוניקה, עובד בחברת הייטק .
ההסכם שלי הוא 7:00 בבוקר עד 16:00.
האם אם אעבוד עד 17:00 כל יום במקום 16:00, זה יחשב לי שעה נוספת?
אסתי
25/08/2020 16:00
היי, התחלתי עבודה חדשה לפני כחודשיים עם התחייבות לשנה, בחוזה מצויין שאם אני מתפטרת מיוזמתי לפני תום השנה עליי לשלם קנס כספי בגובה 2500 שח.
ההכשרה שקיבלתי הינה מס' הדרכות בודדות בוידאו אשר צולמו ע"י מנכל החברה עצמו,
האם הכשרה זאת כבילה כדי לקנוס אותי ?
עדן
24/08/2020 10:32
שלום. אני רוצה להתחיל תהליך של תביעה של המעסיק בגין זה שלא שילם לי בכלל תנאים סוציאלים במשך 4 שנים. (במלצרות). הייתה לי שם הכשרה ארוכה מהרגיל בשל סיבות אישיות הקשורות למצב מסויים שהייתי בו. הוא ידע הכל מראש והסכים להכשרה הארוכה. ההכשרה הייתה רגילה כמו כל הכשרה אחרת רק יותר זמן. החלטנו ביחד שההכשרה תהיה ללא תשלום בכך שהוא לא הכניס אותי אז למערכת. התפטרתי לפני בערך שבוע אחרי כמעט 4 שנים של עבודה ודרשתי את התנאים הסוציאלים שמגיעים לי. הוא כמובן התעצבן והתחיל לאיים עלי ש"ישלח חשבון של ההפסדים שלו" מתקופת ההכשרה. כמובן שהכל רק איומים אצלו לא נשלח שום חשבון, אבל רציתי לברר אם הוא נחשב למעסיק שלי אז על פי החוק כדי שאוכל לדרוש ממנו שכל גם התקופה הזו. אני יודעת שהחוק לא מכיר בויתור על שכר אבל אני לא מצליחה למצוא מה ההגדרה בדיוק לעמסיק אם לא הייתי רשומה אז במערכת. תודה רבה לעונים
חמוטל
24/08/2020 10:28
חברה עבדה במשך שמה בטיפול אצל משפחה, אמורה לסיים תעסוקה בסוף אוגוסט בת"א, במאי נאמר לה שהמשפחה עוברת דירה בת"א (כמובן שלא הייתה בעיה) ביולי הודיעו שעוברים דירה לאיזור השרון הסוף יולי, לחברתי היה קשה מאוד להגיע לשרון כיון שלא ניידת, מצריך אוטובוס ורכבת ותמיד עובדת בת"א, אך למרות זאת ולמרות בקשת המעסיק נעשו כמה נסיונות להגיע לשרון, לבסוף הוחלט שהמעסיק יגיע לת"א, אך לא עשו זאת ונעלמו, וכאשר שאלה את פשר ההתנהלות אמרו שהיא התפטרה וכעת הם בבעיה?! האם נכון הדבר?!
תודה!!
נסיעות
ישראל שחר
24/08/2020 07:44
שלום ליועצים
שמי ישראל ורציתי לשאול כאשר מקום העבודה מעתיק את מיקומו למרחק של 70 ק"מ ממקום המגורים האם המעביד אמור לשלם על זמן נסיעה הלוך חזור למקום המגורים .כי עד היום ראיתי שכולם מדברים שהעובד עבר מקום מגורים לא מגיע לו מה קורה שהמצב הוא הפוך?
רוני
23/08/2020 11:18
האם אפשר להעביר קביעות של עובד מרשות מקומית אחת לשניה?

אודה להתייחסות.
ג'יין
23/08/2020 10:24
אשמח לעזרה,
אני וחברות שלי עובדות בתור נציגות בחדר כושר. בתקופת הגל השני של הקורונה כאשר נסגרו חדרי הכושר החזירו אותנו לחלת. לאחר מכן כאשר פתחו שוב את חדרי הכושר לא החזירו אותנו בטענה שכרגע הם רוצים לראות שהמצב מתאזן ולא סוגרים שוב (החזירו עובדת אחרת שהיא חיילת בטענה שהיא לא יכולה להיכנס לחלת בגלל שהיא בצבא). לאחר שבועיים שהמצב התאזן וחדרי הכושר לא נסגרו הם טענו שאנחנו לא חוזרות בגלל שאין עבודה והם כרגע מנסים לחסוך בכוח אדם (על הדרך הם הביאו נציגה חדשה).
כרגע קיבלנו הודעה על שימוע שהולך להתקיים בשבוע הבא כאשר כבר במכתב שימוע נרשם לנו "עקב שינוי במבנה הארגון ועל ארגון חדש הוחלט לפטר אתכן".
השאלה שלי האם יש לנו מה לעשות בנוגע לזה ? הרי נאמר לנו שעקב חוסר העבודה מקצצים אך בכל זאת הביאו נציגה חדשה ושלחו לנו כבר בשימוע שהוחלט לפטר אותנו כלומר אין לנו בכלל אופציה להתנגד .
האם יש מה לעשות בנידון והאם זה חוקי ?
נסטיה
23/08/2020 10:15
יצאתי לתקופת חל"ת בתאריך ב15.3 עד ה1.9.

העבודה שלי הצהירה משום מה לביטוח לאומי שחזרתי לעבודה ב-31.5 למרות שמן הסתם לא חזרתי .

המעסיק טוען שאני בסטטוס פעיל בעבודה למרות שאני לא עובדת ולא מקבלת משכורת / פנסיה ובגלל זה ניתנה הצהרה לביטוח לאומי שאני בעבודה למרות שאני לא !
יש טופס חלת חתום מהעבודה .

האם זה חוקי שהם הצהירו דבר כזה למרות שזה לא נכון?
כי בגלל ההצהרה שלהם נהיה לי חוב בביטוח לאומי .
פאבל
23/08/2020 10:14
האם חוקי שמעסיק (חברת שליחויות) יבקש מהעובדים (שליחים) להביא לו כל חודש קבלות של דלק שהם משלמים מכיסם הפרטי והוא מביא להם את סכום התדלוק של הקבלות במזומן, ומוריד את הסכום מהמשכורת?
לדוגמא, השכר שמופיע בתלוש הוא 6000 והעובד תידלק מכיסו הפרטי ב500 שקל (המעסיק לא משלם על נסיעות ולא על הדלק), מביא למעסיק קבלות על סך 500 שח ובנפרד מהמשכורת המעסיק מביא לעובד 500 שח במזומן ו5500 בצ׳ק.

לי זה מרגיש כמו גניבה מהמדינה, המעסיק לא משלם לשליח על דלק או נסיעות, לוקח ממנו את הקבלות, מזדכה עליהן במעמ ועושה קופה. אגב, הוא מעודד להביא לו קבלות בסכומים גבוהים כמה שיותר (גם אם אישתך תידלק את הרכב המשפחתי, הוא ישמח לקבל את הקבלות). האם מדובר בעבירה מצידו?
ס.א
23/08/2020 10:10
שלום,

אני חצי שנה אחרי לידה והמעסיק שלי פיטר אותי בעקבות משבר הקורונה.

הפיטורים נעשו בהסכמה (לא יכלו להחזיר אותי לתפקיד שלי), לצד עורכי דין שלהם ובאישור משרד העבודה.

כעת כשעושים לי את גמר החשבון נשלח אלי מסמך "כתב העדר תביעות וסילוק", למעשה מכתב ויתור מאוד נוקשה על העדר תביעות עתידיות מצדי.

האם אני מוכרחה לחתום על זה? אני לא מעוניינת לתבוע את המעסיק, אך האם חתימה על מסמך זה יכולה לפגוע בי איכשהו?
תודה!
דניאלה
23/08/2020 10:09
סיימתי חופשת לידה בתאריך 14.07.20
הארכתי את החופשת לידה לפי החוק כרבע מהוותק שלי.
הגשתי בקשה אתמול לדמי אבטלה בחלת מסיבת - גידול הילד - עבודה בשעות מרובות מעל ל-8 שעות ביום.
חשוב לי לציין - לא התפטרתי! יצאתי לחל"ת!
קבלתי היום הודעה שמאשרת לי דמי אבטלה...
מה זה אומר ?
מה זה אישורי אבטלה משרות התעסוקה?
(נרשמתי בשירות התעסוקה אתמול גם)
ולריה
23/08/2020 10:06
היי

התפטרתי ב 09.07 לטובת גידול הילדה.

בוצע לי גמר חשבון החודש..אבל לגביי הפיצויים המנהל אמר שאקבל את הכל רק בחודש הבא ב 15.09...מכיוון שהוא מפריש את הפנסיה בתאריך הזה וצריכים לקבל מהם איזשהו טופס על מנת לתת לי פיצויים.

השאלה האם ההתנהלות תקינה?
כי חלק אומרים לי שלא. רציתי לקבל הבהרה לגביי העניין של הפיצויים לפי חוקי העבודה.

תודה
נאור
23/08/2020 09:45
שלום אני סטודנט
ובמהלל כל קיץ אני עובד בעבודת קטיף, השנה התחלתי לעבוד בקטיך ולאחר שבועיים בעבודה בתאונה ביתית ושברתי את הרגל, ואיבדתי את יכולת העבודה שלי בקוטף ובכללי כל עבודה פיזית שקיימת, האם אני זכאי לקצבה מצד הביטוח הלאומי ?

תודה
ליאת
22/08/2020 16:27
בתביעת פיצויים נגד המעסיק יש לתבוע את מקום העבודה או את חברת הביטוח שמייצגת את המעסיק?
ל.מ
20/08/2020 20:45
בן זוגי עבד בחברת אבטחה, וסיים יחסי עובד מעסיק בפברואר 2019. כשקיבל את תלוש המשכורת האחרון (בפברואר 2019), שמנו לב כי לא פדו לו את ימי החופשה (כ8 ימים). מאז אנחנו ברדיפה אחריהם מזה שנה וחצי לקבל את ההחזר. בפעם האחרונה שהם יצרו איתנו קשר, נאמר כי השיק מוכן, אך הסכום הוא כחצי ממה שמגיע לו.
שאלתי המשפטית היא - האם פדיון ימי חופשה בא בגדר הלנת שכר? האם ניתן לתבוע באיזשהו מישור את החברה שלא שילמה את הכסף עד היום?
רות
20/08/2020 15:40
הגיע עובד חדש למקום העבודה שלי לפני כחודש וחצי. עם הזמן והסיטואציות הגשתי נגדו תלונה על הטרדה מינית.

פשיטת חולצה לגמרי מולי במהלך שיחה בין שנינו, כניסה לחדר שירותים כשהדלת פתוחה לחלוטין כשחדר השירותים במרחק 2 מטר ממני ורואים גמעט כל מה שהולך שם, שאלות על יחסיי עם בעלי-לכל הדברים האלו העובד התבקש להפסיק מספר פעמים ללא התיחסות מצידו.

אתמול התקבלה תשובה מהממונה על הטרדות מיניות בעבודה והחלטת מנכ"ל על כך שלא הייתה שום הטרדה, יחודדו נהלי הטרדה מינית ובזה נגמר הסיפור.

ממש במקביל לכך שנשלח אליי המייל הייתה שיחה ביןן אותו עובד לביני שנרמז לי די בבירור שהוא הולך להגיש תלונה על הוצאת דיבה (ציטוט- "יש לי תחושה שמישהו מדבר עליי לא יפה פה בעבודה ואני בהתייעצות עם עורך דין על הגשת תביעה על הו את דיבה).

מבחינתי, אין לי עניין ביצירת בלגן ופיטורים ותביעות וכו אלא רק שכל הסיפור ייפסק ולהמשיך הלאה.

מה יש לי לעשות על מנת לצאת מהעניין בלי להיתבע ולצאת בנזק? לפי המובן לי,כמובן שבהכללה גסה, הטרדה מינית ברובה היא פרשנות של הנפגע יותר מאשר כוונת הפוגע.
ריטה
20/08/2020 15:16
שלום
צריכה ייעוץ בנושא העבודה, אני עובדת מעל שנה במקום העבודה, בחודשיים האחרונים נכנסו למשמרות של קורונה שזה אומר שבוע בוקר שבוע ערב, עד לפני זה הייתי עובדת במשמרות רגילות פעמיים/ שלוש ערב בשבוע, היום אין לי אפשרות לעבוד שבוע רצוף ערב/בוקר כי אני אמא חד הורית לכן אני נאלצת להישאר בבית שבוע שלם, פניתי להנהלה על מנת שימצאו לי פתרון וענו לי לשלילי ושזה המצב, לאחר בדיקת חוזה יש סעיף שאומר שעובד יעבוד לפי צורך החנות במשמרות, חשבון פשוט למצב יוצא שאני עובדת רק שבועיים בחודש, הם כרגע בודקים לי אם יש פה הרעה מוחשית...
אני אומרת שיש פה עניין של שכר שניפגע בחצי
וכמובן שעות עבודה שאין להם פתרון
מה אפשר לעשות בנושא הזה במידה והם יחזירו תשובה שלילית?
ט.ל
20/08/2020 09:04
אני עובדת עם קבוצה של 10 עובדים
העבודה היא ממש לא פשוטה.
עובדת שנתיים משרה מלאה.
יום אחד ביקשתי שיחה עם המנהלת, והערתי על משהו שקשה לי בעבודה.ושאני מבקשת שתעזור לי בזה.
כי היא מנהלת.
היא הגיבה לי בצורה מזלזלת.
ואמרה אני יחשוב על זה.
ומאז ממש התנהגות לא ראויה.עושה פרצופים חמוצים.
לא מגיבה לטלפונים שלי.אם רואה אותי מדברת עם אחד העובדים היא מפריעה מעירה הערות.
אני צריכה עזרה כל שהיא כי לא יכולה לקחת החלטות לבד.ואני חוששת לטעות.אז אין תגובה.
חייבת לציין שהיא עם רוב העובדים ככה.אבל במיוחד איתי שזה בולט.
ואני שואלת איך אפשר לעבוד כך?
אני צריכה כמה ימים חופש כי מגיע לי
ואני שולחת הודעה היא לא מגיבה.
במשרד אין לה זמן לדבר סוגרת את הדלת שלא יפריעו לה.
רוב העובדים מדברים אחרי הגב שלה.
ואני לא משתפת איתם פעולה.כי אני לא סובלת את זה.
השאלה מה עושים?
תודה
אורית
20/08/2020 08:51
שלום, שאלה בנוגע לעריכת שימוע לפני פיטורין שאינו כדין.
במידה והמעסיק לא נתן מספיק מידע לעובד בנוגע לסיבה בגינה הוא רוצה לפטר אותו, כלומר נתן הערות כלליות על אופן עבודת העובד, מבלי לציין בפניו או במכתב הזימון על זמנים ספציפיים מתי כביכול המעשים שכביכול יוחסו לו בוצעו, על אילו עובדות המעסיק נשען בטענתו וכו'. העובד בשימוע ציין את העובדה הזאת שהוא ניצב לשימוע כשבידו מידע חלקי.
במכתב ההחלטה בעקבות השימוע המעסיק ציין באופן מאוד ברור שטענת העובד בנושא זה מוצדקת.
העובד ממילא ביקש לסיים את עבודתו,ונתן התראה של יותר משבועיים מראש וזאת - לפני שקיבל את מכתב הזימון לשימוע.
המעסיק החליט שלא לפטרו אלא לתת לו לסיים את תקופת העבודה במועד שהעובד ציין.
המעסיק ביקש מהעובד שלא יגיע עוד לעבודה, וישלם לו עבור כל הימים בהם היה אמור לעבוד עד למועד הפסקת העבודה.

האם יש עילה לתבוע בבית דין לענייני עבודה? בגלל עריכת שימוע שלא כדין, ובגלל הוצאה כספית מיותרת כמו תשלום על קייטנה לילדי העובד שבסוף לא היה בה צורך ממשי בגלל שהוא לא הלך לעבודה ויכול היה גם להמנע ממנה.

תודה
סימונה
19/08/2020 12:48
שלום.
אני אמא לילד בן 5 עם בעיות התנהגות קשות המונעות ממנו להשתלב בצהרון, ולכן מצאתי עבורו בייביסיטר, ששומרת עליו בביתי במשך 3 וחצי שעות ביום, בימים שיש גן.
הבייביסיטר הינה אישה פנסיונרית המקבלת קצבת זקנה. אני פתחתי תיק בביטוח לאומי ואני מפרישה 2% מהשכר כל חודש. (עבדה חודשיים וחצי עד עכשיו).
1.אחרי כמה זמן תהיה זכאית לפיצויי פיטורים? גם אם לא עובדת ברצף?( כרגע הילד לא בגן).
2 האם עליי להפריש לה גם לקרן פנסיה למרות שהיא פנסיונרית? אם כן, אחרי כמה זמן? תודה!
עובדת
19/08/2020 09:43
שלום,
אני ועובדת נוספת מועסקות באותו התפקיד בדיוק!
אין בינינו הבדלים תפקודיים, פרט לעובדה שאני ותיקה בצורה ניכרת ממנה, הן בארגון, והן בניסיון הכללי. כמו כן, בעלת הכשרה מקצועית מקיפה יותר ממנה. לצערי, פערי השכר בינינו הינם גבוהים ומשמעותיים לזכותה. המצב נמשך כך כבר שנתיים וכשגיליתי שאני מקבלת כ 1500 ש"ח פחות ממנה בכל חודש, פניתי למעסיק, שאמר לי בזו הלשון: "יש לך בעיה רפואית שבגינה התאשפזת בעבר ואני הייתי צריך לשלם מכיסי את דמי המחלה שלך, לכן את לא משתלמת לי..." אכן יש לי לקות נפשית מסוג אישיות גבולית, ונאלצתי להתאשפז עקב כך, אך האם זו סיבה רציונלית לקפח כך את שכרי? יצויין שאני מוכשרת מאוד בעבודתי וכשירה לעבוד כמו כולם.
אשמח לדעתכם.
נטע
19/08/2020 03:42
דרושים עובדים לעבודה מהבית בהזנת נתונים וקלדנות, לפניות שלחו לי הודעה בוואצפ 054-5699972 עופרי

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!