פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 247
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שלומית
27/11/2018 22:43
שאלה,

מסתיימת לי חופשת הלידה ב6/12 אני עובדת משרה של 6 שעות ביום 5ימים בשבוע.

דיברתי עם המעסיק והסברתי לו שאני יכולה לחזור למשרה פחות יום בשבוע כי אין לי ליום הזה סידור לילד. והסברתי שזה זמני עד שיגדל קצת ואכניס למסגרת .

קיבלתי הודעה מהמעסיק שלא יכול להחזיר אותי לעבודה אלא אם אחזור לאותה משרה שלה הם זקוקים.
השאלה שלי היא אם אני מתפטרת האם אני צריכה לתת הודעה מוקדמת במכתב ואם כן מה לציין במכתב התפטרות על מנת להיות זכאית לפיצויי פיטורין וגם לזכות לחתום בלשכה?

תודה מראש!
עורך דין
28/11/2018 09:02
בוקר טוב שלומית

אכן, המעסיק מחוייב לקלוט אותך בחזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה לאותה משרה בה עבדת לפני חופשת הלידה ובאותו היקף משרה - לא מעבר ולא פחות מכך.

באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילד לפי חוק, שאז תוכלי לקבל את כל הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה.

בכל מקרה יש לתת הודעה מוקדמת בהתאם לוותק שלך בעבודה.

בהצלחה
ולריה
27/11/2018 22:45
שלום לכולם.
יש לי שאלה.

אימא שלי עבדה במשך שנה וקצת ובמכתב פיטורים שלה כתבה שעוזבת בגלל סיבה רפואית - מחלה.

עכשיו בשביל לקבל את הפיצויים המגיעים לה מקום העבודה טוען שצריכה לתת להם מכתב מהרופא שאכן היא בריאה . ורק לאחר האישור הזה הם יתחילו בתהליך של הפיצויים .

אשמח לדעת האם זה חוקי והאם זה קשור אחד לשני חשוב לציין שאימא שלי התפטרה לבד.
עורך דין
28/11/2018 09:00
שלום ולריה

אכן צריך מכתב של רופא המעדי על מצב בריאותי שאינו מאפשר להמשיך לעבוד ולא ניתן להפסיק לעבוד או להתפטר בדין מפוטר עקב מצב בריאותי ללא אישור רפואי הולם.

בהצלחה ורק בריאות
סיוון הלאלי
28/11/2018 01:18
שלום
האם אני יכולה להאריך חופשת לידה ללא תשלום ולהמיר אותם בימי מחלה?
עורך דין
28/11/2018 08:59
שלום סיוון

את יכולה להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום לפי חוק ובהתאם לוותק שלך. לא ניתן להמיר כלום בימי מחלה...

בהצלחה
א.ח
27/11/2018 22:37
שלום, התחלתי עבודה לפני 10 שנים ובגלל שינויים ארגוניים ביטלו את הפרוייקט שבו אני עובדת (פתחו אחרים) ולמרות שאמרו שמאוד מרוצים מהעבודה שלי לא הציעו לי אף תפקיד. היום החליטו שהם פונים לממונה לקבל היתר לפיטורים. מהיום הראשון שידעתי שאני בהריון צצו שמועות על פיטורים, כששאלתי לא קיבלתי מענה, עשו לי שימוע לפני יותר מארבעה חודשים ורק היום חזרו בתשובה שמפטרים. בינתיים אני לא התבקשתי ללכת לעבודה והם משלמים לי. אבל כל ההיריון שלי (עכשיו בחודש שמיני) סבלתי והייתי בדיכאון מהפחד שלא תהיה לי פרנסה, אפילו קיבלתי הצעת עבודה כשהייתי בחודש שלישי ועדכנתי את העבודה הנוכחית ביקשתי מהם להגיד לי אם מפטרים אותי כי יש לי הצעה לעבודה ובהריון יש לי חלון הזדמנויות קצר להתחיל במקום חדש עד שמגלים שאני בהריון. הם אמרו לי את יכולה להתפטר. אני כל הזמן חושבת על הנושא ופוחדת מהעתיד אפילו נעזרת בטיפול פסיכולוגי כדי לעבור את המשבר הקשה שאני בו אני מרגישה שאני בדיכאון. הם אומנם משלמים לי משכורת ולא יפטרו אותי עד שיקבלו היתר אך האם יש עילה לתבוע על עוגמת נפש שעברתי בתקופת ההיריון בגלל תקשורת לא גלויה וחוסר תקשורת איתי לגבי העתיד שלי?
מוריה
27/11/2018 22:36
שלום, הודעתי למקום העבודה שאני חוזרת מחופשת הלידה ב1.12. לבינתיים קיבלתי הצעה לתפקיד במקום עבודה אחר ואני ממתינה לראיון. חשבתי אולי להמתין עוד קצת עם החזרה לעבודה עד לראיון. האם אני יכולה להודיע למקום העבודה הנוכחי שהחלטתי להאריך עוד קצת את חופשת הלידה למרות שהודעתי לפני כן שאני חוזרת ב1.12?
מאיה
27/11/2018 22:33
היי אני עובדת שכירה 5 שעות ביום חמישה ימים בשבוע.

כשנכנסתי לעבודה הבוס אמר לי שזה 5 שעות עבודה, כולל נסיעות, וזה מה שסוכם.

גיליתי עכשיו שהוא מוריד לי חצי שעה כול יום הפסקה, והוא לא הודיע בכלל.

חשוב לציין שאני לא מעוניינת בהפסקה.

השאלה: האם על פי חוק מותר לו להוריד לי חצי שעה כל יום, אפילו שאני לא רוצה?

תודה לעונים
נאור
27/11/2018 22:30
שלום, אני עוסק פטור וגם שכיר.

קיבלתי מכתב הודעה על החזר מס ממס הכנסה לשנת 2017, סכום של 2000 ש"ח.

בתחילת העמוד יש סעיף בשם הנמקה בו ראיתי פתאום שכתוב "... לא תוחזר יתרת המס מאחר שהדו"ח שהגשת אינו מבוסס על מסמכים נאותים."

מה לעזאזל?... הגשתי כל מה שצריך ולא הסתרתי דבר. מה זה אמור להיות?

תודה
קביעת נכות
27/11/2018 22:23
ביום 31.10.18 פורסם תיקון מספר 3 לתקנות הביטוח הלאומי, (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) התשע"ט - 2018, בתחולה מיום 1.2.19

לפיו בדיקות אלקטרופיזיולוגיות, כגון בדיקת הולכה עצבית, בדיקת EMG, בדיקה ממוחשבת של כוח השרירים וכיו"ב, כן ישמשו לפי הצורך כעזר לשיקול הדעת בקביעת הנכות.

וזאת בניגוד לתקנות הקיימות כיום שלא אפשרו לרופאי הוועדה להסתמך על בדיקות אלו.

בפרקטיקה - היו רופאים שהשכילו לעיין בבדיקות על אף ההגבלה בתקנות והיו רופאים לא מעטים שהתעלמו לחלוטין מהבדיקות כשהם נצמדים בשקיקה להגבלה שצוינה בתקנות.
נגה
27/11/2018 21:27
שלום,

אתמול עברתי ראיון עבודה. המראיין גרם לי לתחושת אי נוחות (היינו במקום ציבורי ולכן לא חששתי) הוא ביקש את מספר הטלפון של הבוסית הנוכחית שלו ואמרתי שאין בעיה ושאוודא מולה עוד באותו יום שזה בסדר. היום קיבלתי ממנו הודעה האם זה בסדר שירים אליה טלפון ואחרי שעניתי בחיוב הוא שאל האם התמונה בווצאפ היא שלי, כששאלתי למה הוא ענה שבראיון נראיתי לי שונה...אני חושבת שזאת התנהלות ממש לא ראויה, האם יש כאן עניין לא חוקי?
אור
27/11/2018 18:53
שלום רב,
אני עובדת למעלה משנתיים במקום עבודתי,
בסביבות חודש חמישי להריוני יצאתי במפתיע לחופשת מחלה שהמשיכה כשמירת הריון עד הלידה. לאחר הלידה נשארתי בבית עד שלילד מלאו 9 חודשים. משלא הכרתי את התקנה/חוק, הבנתי שדין מתפטרת כמפוטרת לקבלת פיצויים הגשתי מכתב התפטרות ביום שמלאו לילדי 9 חודשים לאחר הלידה. בעניין ההתראה המוקדמת תקף אם הייתי בבית? אני הייתי בחל"ת והמעסיק הישיר ואני לא היינו בקשר כלל, ומהגישוש שלי עם אנשים אחרים, גם הוא לא היה רוצה שאני אחזור כי האמון בנינו נפגע.
שאלתי נוגעת לעניין ההתראה המוקדמת והזכאות לדמי פיטורים (התפטרות לצורך טיפול בילד)
את המכתב שלחתי לפני כ- 4 ימים למעסיק ועדיין לא קיבלתי התייחסות, האם המעסיק יכול לחכות עם התגובה ?
אני רוצה להתחיל לחתום בלישכה
תודה מראש.
כק
27/11/2018 15:58
ילדתי פג ב31.7. שוחררנו איתו ב14.9. עובדת באותה חברה שנתיים (באוגוסט). חלד מתחילה מה14.9 והחלת תימשך עוד חודשיים וחצי עד אמצע מרץ? לא חתומה על סעיף 14. עד מתי ניתן להתפטר וזה יהיה כדין מפוטרת לעניין קבלת כל הפיצויים? האם חייבת בהודעה מוקדמת במהלך החלת? חתומה על חודשיים הודעה מוקדמת. תודה רבה!
דורית
27/11/2018 15:26
שלום,
סיימתי חופשת לידה של שנה ו4, והתחלתי לעבוד 8 חודשים( נכנסתי להריון ישר) וכיום אני מסיימת את חופשת הלידה שלי לאחר 5 חודשים.
המעסיק מסיבות כאלה ואחרות לא מעוניין בתפקיד שלי יותר ולכן אני לא חוזרת לעבוד.
השאלה שלי;
האם לאור הרצף התעסוקתי שציינתי מגיע לי לחתום בלשכה?
מבינה שחל איסור בשלב הזה לא להחזיר אותי לעבודה.
מעוניינת לדעת מהם זכוייתי מבחינת לשכת העבודה.
תודה.
לירון
27/11/2018 15:23
היי, אני במשרה זמנית שעפ"י החוזה המקורי, הייתה אמורה להסתיים באוגוסט. האריכו לי את תקופת העבודה, ללא חוזה מעודכן, עד לסוף נובמבר (סוף החודש הקרוב).
אני מועסקת ומקבלת שכר דרך חברת משאבי אנוש אבל בפועל עובדת בחברה אחרת.

בשבוע האחרון אני בחופש מחלה כי כבר לא מסוגלת לסחוב יותר. כעת ביקשתי לבצע עבורי גמר חשבון עוד החודש, על מנת שלא יצא תלוש בחודש הבא כי אני אמורה ללדת (נשארו לי שבועיים וחצי למשוער) והם מצידם מבקשים מכתב התפטרות או הצהרה שמדובר על משרה זמנית ולא על פיטורים מצידם. שזה מצחיק, כי ההגדרה של העבודה כזמנית היא מבחינתם בלבד.

החברה שבה עבדתי בפועל סגרה את המשרה הזו (כאמור, משרה זמנית), כך שאין באפשרותי לחזור לשם לאחר חופשת הלידה.

השאלה אם הצהרה על אופי המשרה או מכתב התפטרות מצידי יפגע בי בדרך מסוימת? כי הרי זה יחשב להתפטרות מצידי.. לא בדיוק יודעת מה לעשות.

אשמח לתובנות, תודה
קטיה
27/11/2018 15:19
שלום רב.
ברצוני להתיעץ בענייני עבודה.

אני עובדת במקום עבודה מסודר במוסד רפואי. עבדתי מס' שנים בתפקיד מינהלי, חצי שנה עבדתי בתור מ"מ של מנהלת אדימניסטרטיבית במשרד ולאחר מכן קיבלתי קידום ומוניתי למנהלת במקום אחר.

ידעתי שאני אכהן בתפקיד שנה ראשונה כתקופת ניסיון.
ביום שישי זומנתי לשיחה ע"י המנהלת שלי שאגיע בראשון לשיחה, בשיחה (אתמול) נמסר לי שלא אוכל להשאר במקום שבו אני מנהלת כרגע כי לא עמדתי בדרישות ההנהלה ונאמר לי שיוצעו לי אפשרויות אחרות.

היום נמסר לי טלפונית שהמחליפה שלי תתחיל חפיפה ביום חמישי הקרוב ושלפי התכנית בשבוע הבא אני כבר אמורה להתחיל עבודה במקום החדש, כאשר עדיין אינני יודעת מה האופציות שלי בכלל.

השאלה: האם זה חוקי לנהוג ככה, להודיע לעובד שהוא עוזב ולא לתת לו אפשרויות? להפיל עליי הכל תוך כמה ימים?

תודה מראש
א.ב
26/11/2018 12:21
אני עובדת במקום העבודה שלי כבר 5 חודשים, לא מרוצה (בכלל).
בזמן שאני שוקלת אם לחפש עבודה אחרת - עלה בי חשש (ללא קשר למציאות) שאני צריכה "להגן" על עצמי במקום העבודה ולדעת מה זכויותיי.

אני צפויה להתחיל טיפול פוריות (הורמונים, לא הפריה) בעוד כחודש. מה שאומר שככל הנראה בשלב הראשון לא יהיו היעדרויות ממקום העבודה.

רציתי לדעת מהן זכויותי וחובותיי בנושא?

האם אני צריכה להודיע למעסיקים שלי עוד לפני שהשלמתי חצי שנה שאני צפויה להתחיל טיפולים בשביל "להגן" ולבטח את מקום העבודה שלי? או שאני צריכה לחכות עד תחילת הטיפולים?

האם לאחר תחילת הטיפולים אני "מוגנת" מפיטורים?
עורך דין
27/11/2018 09:24
שלום לך

אכן עובדת בזמן טיפולי פוריות זוכה להגנה חוקית. יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה אודות כל הזכויות במהלך טיפולי פוריות - אני ממליץ לך לקרוא אותה בעיון.

בהצלחה כפולה
ליאת
26/11/2018 13:14
היי,

קיבלתי טופס שצריך למלא לצורך הגשת תביעת נכות חוזרת, אשמח להסברים (בבקשה רק ממי שיודע):

1. אישור תחילת עבודה - אם עדכנתי אותם בכל חודש בתלושים שקיבלתי וזה מעודכן אצלם, עדיין צריך להמציא אישור כזה?

2. כתוב שצריך לשלוח מסמכים רק בדואר או בסניף ביטוח לאומי, בטוח אין סיכוי דרך האתר שלהם? ראיתי משהו על זה באתר ואני לא בטוחה אם זה רלוונטי.

3. פנסיה - האם זה כשקיימת קרן פנסיה, או רק אם משולמים לי כספים מהקרן?

4. הכנסה הונית (הכנסה מריבית, דיוידנד, תכנית חיסכון) - מה זה אומר?

5. אם לא אספיק תוך פרק הזמן שאמרו לי להמציא מסמכים, כמה העיכוב בשליחת המסמכים בעייתי? הקצבה היא עד 1/3.

תודה מראש.
עורך דין
27/11/2018 09:23
שלום ליאת

קצת קשה להנחות אותך לגבי מילוי טפסים המיועדים לביטוח הלאומי מעל גבי פורום אינטרנטי. אני ממליץ לך לפנות לסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב לביתך ולקבל סיוע במקום מאחת העובדות.

בהצלחה
ציפי
26/11/2018 13:32
רופא תעסוקתי של קופת חולים נתן אישור מחלה ל3 חודשים
האם מקום עבודה יכול להחליט שזה לא מקובל עליו ומבקש לשלוח לרופא תעסוקתי של מקום העבודה
האם זה חוקי
עורך דין
27/11/2018 09:22
שלום ציפי

המעסיק לא יכול להחליט שאישור המחלה לא מקובל עליו, אך בהחלא יש לו סמכות לשלוח אותך לבדיקת רופא מטעמו.

בהצלחה ורפואה שלמה
שני
26/11/2018 14:36
אני עצמאית (שחקנית תיאטרון ורקדנית) ובעלת עסק מורשה, משלמת על עצמי ביטוח לאומי כמובן בצורה מסודרת.

היום נמצאת באמצע חודש שביעי וכבר חודשיים בבית (לקח לי הרבה זמן עד שתיאמו לי פגישה), בנתיים אני עם חופשות מחלה כיוון שמחודש חמישי הפסקתי להופיע, אחרי שנפלתי ונקעתי את הרגל באחת ההצגות ובלי קשר התחלתי להרגיש ממש לא טוב, דבר שהשבית אותי לגמרי.

אז סוף סוף בעוד יומיים, תתקיים הפגישה אצל רופא תעסוקתי.

והייתי שמחה לשמוע מכם עצות כיצד לגשת לפגישה והאם התהליך לקבלת אישור לשמירת הריון לוקח הרבה זמן.

אשמח לכל טיפ שיוכל לקדם אותי למטרה הנעלה.
עורך דין
27/11/2018 09:21
בוקר טוב שני

לבדיקה אצל רופא תעסוקתי תביאי את כל המסמכים הרפואיים שיש ברשותך ומעידים על מצב הבריאותי נכון למועד הבדיקה.

לגבי אישור שמירת הריון - יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא ובהחלט מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
מיכל
26/11/2018 14:51
שלום לעורכי הדין מנהלי הפורום

הגעתי לכאן בהמלצה של חברה בקבוצת פייסבוק. אני מקווה שתוכלו לעזור ולהשיב לשאלתי:

חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה של חצי שנה בהיותי בהריון שבוע 7 , היום לאחר כמעט חודשיים של עבודה (טרם ספרתי בעבודה).

האם יכולים לפטר אותי בזמן הריון לאחר שעברו ה60
יום שהחזירו אותי לעבוד?

תודה על התשובה
עורך דין
27/11/2018 09:20
שלום מיכל

החוק בנושא מאד ברור - אסור לפטר אישה בהריון ללא אישור של המממונה על חוק עבודת נשים.

בהצלחה והריון קל
סיגלית
26/11/2018 17:16
חברה שעבדתי בה לא שילמה משכורת לעובדים היתה בהקפאת הליכים ומצאה רוכש היום חתמה הסדר נושים בבית משפט. זה מה שמסרה לנו עורכת הדין.
הסדר הנושים אושר על ידי בית המשפט.

בימים הקרובים תביעות החוב תשלחנה לכל עובד באופן אישי כאשר לאחר קבלת אישורכם על תביעות החוב נוכל להעבירן להכרעת הנאמנים.

התשלום יתבצע מקופת ההסדר
כמה זמן לוקח התהליך עד שנקבל את הכסף?
עורך דין
27/11/2018 09:19
שלום סיגלית

לפי מה שאני מבין העובדים אמורים להיות מיוצגים על ידי עורך דין בהליך. הלא כן? היה ואת ועובדים אחרים מיוצגים על ידי עורך דין, כמובן שאת צריכה לפנות אליו בכל שאלה שיש לך הנוגעת להליכי פירוק החברה והזכויות שלך.

בכל מקרה, את התשלומים העובדים מקבלים מהמוסד לביטוח לאומי במקרה כזה.

בהצלחה
יעל
26/11/2018 17:21
שאלה לגבי שמירת הריון.

אני בבית כבר חודש עם המלצה של אורטופד למחלה ןמנוחה בגלל 4 פריצות דיסק בגב מ 2015 וכאבי גב איומים בעיקר בישיבה...

לא יכולה לשבת יותר מחצי שעה. הבנתי שביטוח לאומי לא מאשר יותר שמירה בגלל כאבי גב.

בכל אופן, ההריון שלי הוא הריון ivf ובנוסף יש לי תת פעילות של בלוטת התריס, פקטור 5 שזה בעיה בקרישיות דם שאני מזריקה בגלל זה קלקסן כל יום, ועברתי ניתוח קוניזציה בעבר אבל כרגע צוואר הרחם תקין.

היום עשיתי העמסת סוכר 100 וחלק מהתוצאות יצאו חריגות.

השאלה אם על כל זה יאשרו לי שמירה. ביום רביעי אני במרפאת הריון בסיכון (עושה שם מעקב בחודשיים האחרונים) והם ימליצו.

הייתי אצל רופא תעסוקתי בגלל הגב אמר לי שזה לא קשור אליו בכלל.
עורך דין
27/11/2018 09:17
שלםו יעל

השאלה האם תקבלי המלצה מרופא הנשים שלך על שמירת הריון הנה שאלה רפואית ואיננו יכולים לחזות מה יהיה. המדובר החלטה שצריכה להתקבל על ידי רופא בלבד.

בהצלחה ורק בריאות
סיגל
26/11/2018 19:12
שלום רב.
אני סייעת צמודה בגן השייך לחברת המתנסים. ילד זרק עלי חפץ ושבר את משקפיי. האם אני זכאית לפיצוי כלשהוא?
עורך דין
27/11/2018 09:16
שלום סיגל

יש לבדוק את הנושא מול המעסיק ואולי גם מול ועד העובדים שלכם.

בהצלחה
אסתר
26/11/2018 23:05
אני עבודת בוקר וערב, בתעריף מוגדל על שעות הערב
1. האם יש חוק על גובה המחיר בערב?
2. בימי חג וחופשה שחלים ביום בו אני עובדת בדכ עובדת ערב, האם התשלום הוא כתעריף בוקר או בתעריף 2 =ערב?
3.כמה אני צריכה להיות זמינה לעבודה בשעות נוספות והאם התעריף שונה אז?
4. כשאני עובדת בבקר 6 שעות האם מגיע לי זמן הפסקה בתשלום?
5. האם המעסיק חייב להפריש לאובדן כושר עבודה?
6. כמה זמן מראש צריך להודיע על פיטורין/התפטרות?
אשמח מאד לתשובות
תודה
עורך דין
27/11/2018 09:15
שלום אסתר

1. לא. קראי כתבה באתר זה על עבודה בלילה.
2. בתעריף חג
3. ראי כתבה באתר זה על שעות נוספות
4. לא
5. לא
6. לפי הוותק שלך. קראי כתבה בנושא הודעה מוקדמת באתר זה.

בהצלחה
רונית
26/11/2018 11:54
שאלה:

הייתי באבטלה כחצי שנה ובחודש יולי התחלתי במקום עבודה חדש.

בתקופה האבטלה לא שילמתי ריסק.

האם המעסיק הנוכחי צריך להפריש לביטוח הפנסיוני מהיום הראשון או שעליי לשאת ב"עונש" של חצי שנה מאחר ולא שילמתי ריסק?
שרון
26/11/2018 11:51
אני התחלתי עבודה במקום עבודה חדש. הסכמנו על x ימי חופש. יש בחוזה סעיף שאומר ״ניתן לצבור עד 50% מהקצובה השנתית״.

שאלותיי הן -

1. האם סעיף זה חוקי ? מותר למעסיק להגביל לי את ימי הצבירה ?

2. במידה והסעיף חוקי, בסיום השנה הראשונה נניח אני מעבירה מחצית מימי החופש שאני זכאית להם לשנה העוקבת, אז בשנה שלאחר מכן (שנתיים אחרי תחילת העבודה) אני אהיה זכאית לצבור מחצית ממה שצברתי במהלך השנתיים האלה או שאהיה זכאית רק למחצית מx ימי החופשה שאני זכאית להם פר שנה?

תודה למי שיוכל לעזור.
אביה
26/11/2018 11:50
אני עובדת קבלן 5 שנים. בשנתיים האחרונות אני בתפקיד אחמ"שית במשרה של 10-12 שעות ביום. בשנה האחרונה התחתנתי וילדתי, וכעת אני חזרתי מחופשת לידה. עקב התעמרות של המנהלת שלי בי ואי היכולת שלי עקב כך לטפל בילדה, בחרתי בטובת הילדה והתפטרתי לצורך הטיפול בה.

כעת אני נמצאת בימי הודעה מוקדמת שאני מחוייבת לתת, והמנהלת הודיעה לי שהמשרה שלי שונתה עד שאסיים את תפקידי לכל היותר 8.36 שעות ביום.

מכאן אני מבינה שגם הפיצויים שלי ייפגעו (משכורת אחרונה תהיה נמוכה משמעותית).

יש לי מה לעשות בעניין הזה?
לירון
26/11/2018 09:52
שאלה בענייני עבודה,
עובד שבסוף החודש סוגר שלושה חודשים במקום עבודה חדש, הודיע למעביד ב22 לחודש שהוא מתפטר בסוף החודש (נתן מכתב ההתפטרות).

כלומר הוא נתן הודעה מוקדמת ארוכה יותר ממה שחייב, למרות שעל פי החוק הוא חייב לתת רק 3 ימים.

אחרי כמה שעות המעסיק התקשר לאותו עובד והודיע לו שלא יגיע יותר לעבודה.

לעובד יש נכונות לעבוד כרגיל עד סוף החודש, והוא אמר זאת למעסיק בפירוש.

כמו כן הוא אינו עובד בעייתי שיגרום נזק בימים שנשארו. האם על פי דין המעסיק חייב לשלם לאותו עובד את מלוא הסכום עד סוף החודש או שהוא יכול לשלם לו פחות.

רק לציין שלא הייה דיבור על פיטורין כתגובה להתפטרות, לא נערך שימוע וכדומה.

אשמח לתשובה, תודה.
עורך דין
26/11/2018 10:43
שלום לירון

אין צורך לקיים שימוע אם העובד הוא זה שיזם התפטרות...

למעסיק יש זכות מלאה לוותר של העבודה של העובד בפועל, בימי ההודעה המוקדמת, אלא שאז יצטרך לשלם שכר מלא על אותם ימים.

בהצלחה
ב. ה
26/11/2018 10:10
לאחר כמעט 10 שנים בעבודת מכירות שטח בהם הוערכתי מאוד! אך בעקבות מנהל מכירות שהסתבר אחכ שחתר תחתיי במסווה של "חבר" שדואג לי..פוטרתי על ידי מנכל החברה.
אומנם נערך שימוע לפי כל הכללים וכו אך התברר לי שהכל היה מכור מראש ובזמן שזומנתי לשימוע כבר נסגר עם סוכן אחר שנכנס לעבודה ימים ספורים לאחר עזיבתי הפתאומית מהיום למחר.
ללא חפיפה. ללא הזדמנות להיפרד כראוי.
לא היה עניין של תום לב מצד המעסיק כי מלבד לומר את דבריי לא ניתנה לי אזהרה כלשהיא או רצון להשתפר רק תלונות סרק וניפוח של כלום בכדי לנסות למצוא סיבה לפיטורים.
הפיצויים הרגילים ישולמו לי. אך האם מעבר לכך ניתן לתבוע עוגמת נפש צער ונזק על הדרך והצורה שנעשו הדברים. אני במצב נפשי קשה מאז עדיין בתקופת ההודעה המוקדמת.
מדובר במקום פרטי אך הייתכן שלאחר 10 שנים מעסיק יכול להשליך כך עובד? מה הסיכוי במשפט?
וממתי ואיך מגישים תביעה?
עורך דין
26/11/2018 10:41
שלום לך

קשה מאד לתת תשובה רצינית לשאלה, מאחר וחסרים פרטים רבים מאד לגבי נסיבות העסקה וסיום העבודה. צריך לזכור כי למעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר כל אחת ואחד מעובדיו, לפי שיקול דעתו כל עוד המדובר על הליך פיטורים תקין וחוקי.

על מנת לבחון האם יש עילה להגשת תביעה כנגד המעסיק, יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין מנוסה בדיני עבודה.

בהצלחה
אשר
26/11/2018 09:28
שלום, עבדתי ח''פ מהשעה 19:20 עד 07:50 ביום שלמחרת (בררציפות), השכר לשעה רגילה היא 30 ש'ח, כמה מגיע לי עם כל התוספות של שעות לילה, ושעות נוספות, תודה רבה מראש לכל העונים.
דלית
26/11/2018 09:16
האם בקשת מענק עבודה יכולה לגרום למצב בו אצטרך לשלם החזר כלשהו למדינה? העובדת בדואר טוענת שלםעמים מגלים בבדיקה שלא רק שלא מגיע המענק, אלא המבקש צריך להחזיר כבפים למדינה. האם זה נכון?
(הייתי עצמאית ורק להבהרה - במחשבון לא יכולתי לבדוק את זכאותי מאחר והיו חסרים נתונים ולכן החשש שלי)

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!