עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 126
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מירי
18/08/2020 12:45
האם עתודאים מתחת לגיל 20 זכאים לדמי אבטלה? האם הנושא עלה בבית הדין לעבודה?
חגית
18/08/2020 12:40
שלום יש לי שאלה בנוגע לדמי פגיעה בעקבות תאונה עבודה.

חברה שלי עברה תאונת עבודה לפני חודש בערך. היא דיווחה לסגן מנהל על התאונה באותו היום שהיא קרתה והוא צפה במצלמות וראה את האירוע. הוא דיווח למנהל התחנה אך המנהל לא מוכן לשלם את הדמי פגיעה.

בנוסף, באפשרותה כל המסמכים הרוולנטים כולל הפניות המעידות על תאונת עבודה מה ניתן לעשות? ובמידה והיא רוצה להתחיל עבודה חדשה במקום אחר האם היא צריכה להודיע פיטורין למעסיק הקודם עקב הפציעה שקרתה לה בעבודה?
אשמח ליעוץ תודה
אסתר
18/08/2020 12:22
שלום לכולם
התפטרתי לפני 3 חודשים לטובת גידול הילד.
המעסיק עדיין לא נותן לי טופס 161, מכתב המאשר שאכן התפטרתי לטובת גידול הילד (לפי מה שהבנתי מכירים בזה בביטוח לאומי כדין מפוטרת) טופס על אישור העסקה ושכר למרות שביקשתי כבר עשרות פעמים.
האם הוא יכול לעשות דבר כזה?
אני זכאית לאבטלה ובינתיים יוצא שאני בבית בלי שום הכנסה כבר 3 חודשים.
Shay
18/08/2020 11:29
אני עובד כבר שנה וחצי בתור טבח בבית קפה והמעסיק החליט להוריד לי במשכורת אבל חוקית והפסיק לתת לי משמרות והוא לא מעוניין לפטר אותי אחרי שדיברתי איתו כמה פעמים הוא נתן לי 2 משמרות בשבוע בקיצור הוא רוצה שאני אתפטר מה לעשות
ע.ע
17/08/2020 19:29
עובד שעתי שהגיע למשמרת, המעסיק שלח אותו הביתה (ביטל משמרת) אחרי פחות מחצי שעה, מגיע לו תשלום על יום עבודה? כלומר המעסיק חייב לשלם שכר עבור המשמרת כולה?

הסיבה שהמנהל הגיע "עצבני" לעבודה וראה ש 10 דקות זה הרבה זמן לסיגריה.

מציין גם שלפני כמה חודשים גם שלח אותי הביתה אחרי שעה וחצי כי בדקתי מה השעה! ולא הסכים לשלם לי את כל המשמרת. אם כן הוא חייב, מה צריך לעשות?
אלי
17/08/2020 19:27
שלום !
הוצאתי רשיון נהיגה על אוטובוס על חשבון החברה.
(הקורס תומחר בכ10000 ש"ח), כאשר אני מחוייב לעבוד בחברה כשנה וחצי ובמידה ואני עוזב קודם עליי לשלם את החלק היחסי שנשאר.
במהלך תקופת עבודתי הייתי חודש בחל"ת.
האם חודש החל"ת מאריך את תקופת ההתחייבות במידה ואני עוזב קודם לשנה ושבעה חודשים או שנה וחצי כפי שהתחייבתי במקור?
ל.ע
17/08/2020 18:01
שלום רב ,

שאלה לגבי כדאיות ביטוח מנהלים .

אני מבינה שזה יותר יקר , אבל אני חושבת גם על נושא של אובדן כושר עבודה הרבה לפני גיל פרישה . הבנתי שבביטוח מנהלים עיסוק שלי מוגן ואם לא אוכל להמשיך בעבודה נוכחית לא יגידו לי לעבוד במשהו אחר לעומת קרן פנסיה ששם כן בוחנים אפשרות עיסוק אחרת ולא משלמים קצבה מייד כמו במנהלים (יש לי מקצוע טוב שדורש השכלה ורישוי) .
זו סיבה הכי מובהקת שזכורה לי .
דמי ניהול 2 אחוז מהפקדה ו0.5 מחיסכון. אצלי זה 75% מהפרשה הולך לביטוח מנהלים ושאר לקרן פנסיה.

מה אתם חושבים ? תציינו כמה נקודות למי בדיוק צריך ומתאים לעשות ביטוח מנהלים ולמה , ברור לי שהכל אינדיבידואלי ובכל זאת.

תודה מרא
נופר
17/08/2020 17:55
קצת מסובך ומורכב. ילדתי ביוני 2019, לאחר מכן התפטרתי לטובת גידול הילד וחתמתי אבטלה שהייתה אמורה להסתיים במרץ.
כרגע האריכו לי את האבטלה עד ליוני 2021.

אני אמורה ללדת בנובמבר 2020. מה קורה עם דמי לידה? אני מקבלת בנוסף? האם אפשר לבקש שהדמי לידה יחושבו לפי תלושי המשכורת שלי משנה שעברה? יש טעם בכלל להגיש בקשה לדמי לידה?
דיאנה
17/08/2020 17:12
אם יש כאן עורכי דין שעוסקים בתביעות נכות אשמח לתשובה.

1) מה הגיל הכי מאוחר שניתן להגיש החמרת מצב רפואי.
בצורה מדויקת יותר, אם גבר יהיה בן 67 בתחילת ספטמבר. מה הכי מאוחר שניתן להגיש?

2) מה דין פנסיה לגבי מקבלי קצבת נכות. האם ממשיכים לקבל קצבה במקביל לפנסיה? האם הפנסיה מהמדינה מחליפה את הקצבה?

3) האם אתם יודעים אם יש הקלות בתקופת הקורונה לנושא החמרות? מן הסתם מדובר באדם בקבוצת סיכון, וזה בעייתי טיפה להסתובב הרבה.

תודה רבה מראש
זיו
17/08/2020 17:11
שלום.

הבן שלי עובד כטבח במסעדה. הוא מגיע וחוזר משם עם סקייטבורד חשמלי. כי אין תחבורה לשם.

לפני כשבוע חזר בלילה נתקע בבמפר שהיה שבור ועף על היד ושבר אותה.

הוא חשב שזאת מכה ויעבור. אך כל הלילה סבל מכאבים ובבוקר הלכנו לרופא ששלח לצילום ונראה שהיד נשברה. עכשיו הוא בגבס ולא יכול לעבוד כמה שבועות.

רוצה להגיש תביעה בביטוח הלאומי על תאונת עבודה - אך הבוסית לא מוכנה לחתום על טופס שצריך למלא בטענה שלא הודיע לו במקום. אלא הודיע רק אחרי ששם את הגבס אחה"צ.

מה עושים?
הוא לא יוכל לקבל את מה שמגיע לו?
איך יחיה וישלם שכר דירה?
אשמח לתשובה מהירה.

תודה
אור
17/08/2020 17:02
אני עובד בחברת אבטחה, בה אני מבצע מספר נמוך של משמרות בחודש (10-20 אחוז משרה) המצב נווצר גם בגלל שאני סטודנט וגם לא קייבלתי משמרות מהחברת אבטחה.

מנהל החברה אמר שאני לא יכול להמשיך בתפקיד בו אני נמצא (שכר שעתי גבוהה) בגלל שאין לי אחוז משרה גבוהה ואני לא עומד בהתחייבות החוזה.

המנהל אמר שאני יכול לעבור ולעבוד בתפקיד אחר (שכר שעתי נמוך יחסית, במיקום רחוק ממגוריי) או לא להמשיך לעבוד או לעבור לחברה מקבילה באותו תפקיד כיום (לא היה דיבור על פיטורין). אציין שתפקידים אחרים לא מתאימים לי מבחינת מיקום וזמן (סטודנט).

כרגע אני לא עובד, אבל גם לא מוגדר בחל"ת או מפוטר.
השאלה האם יש פה הרעת תנאים? האם הם רשאים לפטר אותי ללא פיצויים?

כמו כן אם אני לא עובד האם הם צריכים להוציא תלוש על החודש או שאני יכול לחתום אבטלה?
תודה לעוזרים
שילת
17/08/2020 10:59
האם מותר למסור לידי החותם את החוזה עליו חתם רק לאחר חתימת המעסיק ולא ברגע החתימה??
חייבת לדעת.
17/08/2020 03:33
בתחתית התלוש כתוב לי 'זיכוי אישי'?
מה זה אומר?? ניתן למשוך כסף זה איכשהו?
דקלה
17/08/2020 03:30
האם ניתן לבצע ואם כן כיצד מחשבים? כנ"ל הוצאות שוטפות לצורך עבודה בלבד - נייד, תיקונים, ציוד רכיבה. תודה!
הטרדה
16/08/2020 22:08
מעסיק שלי פגש אותי במסדרון ולא אמרתי שלום פנה אליו בשמי ואמר לא ישנתי איתך בלילה האם זה נחשב להטרדה מינית ?
מעסיק
מעסיק לא שילם ...
16/08/2020 22:06
שלום רב
עבדתי 6 שנים המזכירה בחברה סוכם בינינו על 3 שישי ועל יום מנוחה אחד במשך חצי שנה עבדתי 4 שישי בלי שמעסיק שילם לי על כך שפניתי אליו אמר שיסדר את זה ולא שילם לי מעולם על השישי הנוסף שעשיתי בנוסף הגשתי לפני מספר חודשים חופש מחלה והמעסיק סירב לשלם לי בטענה שלא הייתי חולה וניכה לי המשכורת 1000 שח מבקשת לתבוע
שרה
16/08/2020 17:00
בעקבות צמצומים בחברה הורדתי ל-80% משרה. כעת עלה הצורך שאעלה חזרה ל-100% משרה אך לצד זה תתבצע הורדה של 10% מהשכר החודשי עד סוף שנת 2020 כאשר בסוף השנה אקבל בונוס רטרואקטיבית למשכורת האחרונה של 2020.

האם זה חוקי לחייב אותי לכך ללא הסכמה שלי או שאני יכולה להתפטר בדין מפוטרת בשל הרעה בתנאים?
ליה
16/08/2020 16:54
לפני הקורונה בעלי עבד במלון כעובד שכיר - הוא היה עובד בדרך כלל מ8 בבוקר עד 18 או 19. פעם פעמיים בחודש עד 23 ( בחוזה לא רשום לו שעות עבודה). מחודש מרץ הוא בחלת. עכשיו הוצא לו לחזור לעבודה אך רק בתנאים של משמרות ערב בלבד ( עד 20/21/22/23 בלילה כל יום) ואם הוא לא מסכים לכך- הוא מפוטר. האם מותר להם לעשות את זה?
חיים
16/08/2020 16:04
נשוי לפני גיל 19 ויש להם דירה בבעלותם וגם להורים יש דירה בבעלותם האם זה פוסל את ההורים לקבל מענק עבודה ?
הרי הוא לא תלוי כלכלית בהם
קרן
16/08/2020 15:33
היי,
ילדתי בסוף פברואר ובאמצע יוני נגמרה חופשת הלידה בתשלום. מאז אני בחל"ת מבחירה שלי. תכננתי לחזור לעבודה ב1.9 והתקשרו אליי היום לומר לי שמזמנים אותי לשימוע, בכל מקרה אפוטר (קשיים בעקבות קורונה וכו).

אני יודעת שאסור לפטר 60 יום מחזרה מחופשת לידה, אלא אם כן יש אישור של משרד התמ"ת. מבחינת חישוב של דמי אבטלה - אם לא עבדתי 3 חודשים, האם עדיין משקללים ממוצע של חצי שנה אחרונה?

האתר של ביטוח לאומי לא הכי ברור. אני גם לא יודעת איך הדמי אבטלה נספרים בשקלול של האבטלה. אשמח אם תוכלו לשפוך אור על העניין.

* אני כמעט 4 שנים במקום העבודה.
תודה!
הדר
16/08/2020 14:03
היי
יש לי בבית בת שנתיים
נמצאת כרגע בטיפולי פוריות
עובדת באותו המקום מזה כשנה כמעט
אשמח מה הזכויות שלי
לצערי אין לי ימי מחלה לניצול - אני במינוס של 7 ימים
תודה
אסטר
16/08/2020 13:42
שלום רב,לאחרונה התפטרתי לשם טיפול בילד .העבודה שעזבתי היתה עבודה מהבית בשעות נוחות, אך לא מתאפשרת עם הילד בבית.האם הנני זכאית לדמי אבטלה?
בנוסף אני שוקלת הסבה מקצועית/פתיחת עוסק פטור (שיאפשר לי לעבוד בעיסוק שאהב מהבית) הכנסותיו הראשוניות לא ידועות, אם בכלל.האם הנני זכאית לחתום בלשכת התעסוקה ולקבל דמי אבטלה במצב כזה?
אדווה
16/08/2020 11:07
מה עושים במקרה שעבדתי חודשיים שנכנסתי לעבודה לא סיפרתי שאני בהריון. יש לי ילדה בבית עם צרכים מיוחדים ולא התאים למעסיק השעות אז הוא אמר לי לא מתאים ואין לי מה לעשות אז גם אני אמרתי לו שאני לא יכולה לתת יותר שעות עבדתי עד 3 וחצי . יש לציין שהחודשיים קריטים לי מבחינת אבטלה ודמי לידה. והוא לא רוצה לרשום שהוא פיטר אותי מה עושים?

לא נתן לי מכתב שהוא פיטר אותי לא כלום....פשוט אמר לי לא מתאים השעות ואין מה לעשות.
אלונה
16/08/2020 11:00
בתחילת אוגוסט 2019 הודעתי למעסיקי שאני בהריון לאחר שנאמר לי שאני מפוטרת. באמצע אוגוסט 2019 שובצתי להחליף מישהי שיצאה לחופשת לידה לחצי שנה, בשיחה נאמר לי על ידי מעסיקי שהוא מחוייב לי לתקופה של 90 יום ברגע חזרתי מחופשת לידה.

יצאתי לחופשת לידה ב-11.02 לתקופה של חצי שנה.

במהלך חל"ד יצרתי קשר עם מעסיקי פעמיים באמצעות הודעה על מנת לברר איזו משרה אקבל כשאחזור ב-1.09, בפעם הראשונה הוא לא ענה לי ובשנייה ענה לי שקודם עליו לשבץ את מי שיש לו יותר ותק ממני ושעליי לחכות. בתאריך 12.08 בשעה 21:00 גיליתי שפוטרתי כאשר מחקו אותי מקבוצת הוואטסאפ של העבודה.

אף אחד לא הודיע לי, דיבר איתי ואמר לי שלא אקבל משרה בשנה הבאה למרות שהחוק מחייב להחזיר אותי לעבודה לתקופה של 60 יום למרות שאין לי קביעות.

WTF מה אני יכולה לעשות?
פאני
16/08/2020 10:46
אני מסיימת חופשת לידה ביום שני ואני רוצה לחתום אבטלה לפני שיצאתי לחופשת לידה המעסיק התחיל לשחק איתי שילם לי חצי משכורת לא הפריש לקופות וגם עד שחתם לי על המסמך להגיש לביטוח לאומי לקח מעל לחודש אני מתכוונת לתבוע אותו הוא גם מתעלם מהשיחות ומההודעות שלי השאלה שלי אם אני ארשום מכתב אני עדיים אצטרך לחכות 90 יום. אתם יודעים מה התשובה אולי?

אגב, לא שלחתי לו עד עכשיו שום מכתב שאני לא מתכוונת לחזור.
תודה
עדן
16/08/2020 10:31
אני עובדת בסניף של רשת די מוכרת במשך קצת יותר מארבע שנים (אני בין הויתקים בסניף, התחלתי לעבוד בו עוד לפני שהסניף נפתח ללקוחות). כשהתחלתי לעבוד החתימו אותי על חצי משרה, 6 ימים בשבוע ו6 שעות ביום. כעבור שנה התחלתי ללמוד ובהסכם ביני לבין המנהל אז הוא אישר לי לעבוד 3 ימים בשבוע, וכשאני יוצאת לחופש אני חוזרת לעבוד 6 ימים בשבוע.
מאז כל שנה החליפו לנו מנהל חדש, לכל מנהל הסברתי שאני סטודנטית והשעות שלי נשארו אותן שעות.
בשנה האחרונה הגיע מנהל שפחות הסתדרתי איתו, האווירה בחנות לא הייתה נעימה. כשכולם חזרו מחל"ת אני הייתי היחידה שהוא לא קרא לה לעבוד. הייתי צריכה לרדוף אחריו במשך שבוע כדי לדעת מה קורה איתי.
הסברתי לו שהייתי שמחה לעזוב אבל אני לא יכולה להרשות את זה לעצמי כלכלית ואשמח אם הוא יפטר אותי כי אני זקוקה לפיצויים ודמי האבטלה, הוא הסכים ואחרי כמה שבועות הכחיש.
התחלתי לזלזל בעבודה, איחרתי, הברזתי בדקה התשעים ממשמרות, והסתובבתי עם הפלאפון.
שבוע שעבר הגיע מנהל חדש והחליט ל"העניש" אותי, השבוע הוא נתן לי רק 2 משמרות במקום 6.

האם מדובר בהרעת תנאים? הבנתי שגם "יבוש" עובד במשרה חסרת תוכן עד שיתייאש ויעזוב נחשב הרעת תנאים,האם בזה מדובר? שני המנהלים יודעים שאני רוצה לעזוב, אמרתי להם את זה ישירות.
יש להם לפחות 3 עובדים מעבר למה שהחנות צריכה ואין להם בעיה לתת לי רק 2 משמרות בשבוע כשהרי כל עובד חתום על שש ימים בשבוע, כלומר - הם לא באמת צריכים אותי, הם רוצים להתיש אותי כדי שאקום ואתפטר בעצמי.
איך אני יוצאת מהמקום הזה? אני ממש מרגישה כלואה שם.
דור
16/08/2020 10:21
שלום לכולם,
רציתי לשאול .
במידה ואני חתום על חוזה עבודה עם התחייבות וקנס במידה ואני יוצא לפני ההתחייבות ואני נאלץ להתפטר עקב מצב בריאותי שהרופא ממליץ לי להתפטר כי העבודה מזיקה לי לבריאות .
האם אני חייב לשלם את הקנס ?

בנוסף , האם מותר למעסיק לגזול משעות העבודה שלי שעה ביום קבוע על "הפסקות" שהוא מביא לי במצטבר 35 דק הפסקה להתרענן ולאכול והשאר זה נחשבים כהפסקוץ קטנות לשתות או ללכת לשירותים?

במידה והמעסיק עובר על החוק .
מה אני אמור לעשות מכאן והלאה?
אירית
16/08/2020 07:58
האם עובד יכול לזקוף יום מחלה בגין מחלת הורה אשר מאושפז בבית חולים ? יצויין כי ההורה לא היה בתקופת האישפוז תלוי לחלוטין בעזרת הזולת לביצוע פעולות יום יום , אך מעצם מצבו היה נכון יותר כי ישהה לידו בן משפחה שיסייע לו.
יצחק
14/08/2020 15:00
שאלה:
מי שעובד בהוצאת עיתון יומי כמו סדרית, גרפיקאית , מעמדת עד שהעיתון יוצא מהמחשב עד לבית דפוס חיצוני ושם מדפיסים את העיתון אבל כל העבודה נעשית במפעל של העיתון.האם העובדים האלו נכללים בהסכם ההרחבה הקיבוצי של עבודי הדפוס.
תודה רבה
סבטלנה
13/08/2020 12:58
שלום, אשמח לדעת אם יש מה לעשות במקר כזה:

אני עובדת בניקיון משרד פעם בשבוע כבר 7.5 שנים. בחודש אפריל לא הגעתי בכלל ולא הודעתי למעסיק, כי חשבתי שזה ברור למה אני לא מגיעה (היה סגר). גם היא לא התקשרה אליי לשאול למה אני לא מגיעה, א חשבתי שזה ברור. סיכמנו להבא שאם אני לא מגיעה - להודיע לה מראש, אחרת תפטר אותי.

אני עובדת פעם בשבוע ביום רביעי, מרוויחה 70 ש"ח ביום. התשכורת שלי זה 70 ש"ח כפול מס' ימי רביעי שהיו באותו החודש.

ביולי היו 5 ימי רביעי. לא פספסתי אף אחד מהם. זה אומר הייתי אמורה להרוויח 350 ש"ח. במקום זה הרווחתי 230 ש"ח.

אין כרטיס נוכחות או מצלמות אבטחה, ככה שאני לא יכולה להוכיח שאכן עבדתי.

המעסיקה שלי על דעת עצמה החליטה שעבדתי 3 ימים, ולא 5.

לא יודעת למה היא החליטה כך, אבל זה שקר.

מכאן שאני עומדת להיות מפוטרת על לא עוול בכפי (עבדתי), וגם קיבלתי 120 ש"ח פחות, וגם היא מאשימה אותי שלא הודעתי לה שאני לא מגיעה. הגעתי ועבדתי, אז לא היה לי מה להודיע. בנוסף, מאז שהתחלתי לעבוד אצלה - כבר 7.5 שנים היא אף פעם לא שילמה לי פנסיה (אין לי קרן פנסיה, ואף פעם לא הוסקתי במקום אחר).

אני לא מתכוונת להגיע לשימוע, כי פשוט אין לי כוחות נפשיים.

יש מה לעשות?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!