1) חוזה משרה מלאה, המילים המדוייקות הן: משרה מלאה, עבודה במשמרות, 6 ימים בשבוע.
2) בפועל, עבודה של כ70% משרה (מטעם מקום העבודה, ששעות העבודה השבועיות אינן מגיעות למשרה מלאה).
3) קיצוצים באיזור חודש פברואר, אחוז המשרה בפועל ירד ל50%.
4) הריון - ידוע למעסיק החל מחודש ינואר.
5) בדיקות לצורך ההריון קבעתי בכוונה תחילה לימים בהן לא נקבעה לי עבודה על ידי המעסיק, בלי לדעת שרק על השעות ביום בו הגעתי ויצאתי לבדיקה וחזרתי ממנה, מגיע לי תשלום.
כעת, מסרבים בפניי לשלם סך 40 שעות של בדיקות, כשעשו לי ''טובה'' שאישרו לי 20 שעות שכמעט בכולן ולא הייתי נוכחת באותם ימים בעבודה, כאמור בגלל הקיצוצים ובגלל שהייתי נחמדה וקבעתי בדווקא לימים שאני לא עובדת, את הבדיקות.
שאלה 1:
מנסה לנסח אותה, האם מותר למעסיק לנצל את אחוז המשרה בפועל, לעומת זה המופיע בחוזה, כתנאי לזכאותי למספר שעות נמוך על הבדיקות?
כנ''ל לגבי ימי המחלה, האם בזכותו לקבוע את מספר ימי המחלה הנמוך על סמך אחוז המשרה בפועל *שלא מיוזמתי* ועל אף האמור בחוזה?
שאלה 2:
בנוגע לקבלת תשלום על ימי מחלה, האם יום מחלה שהתחיל לצורך העניין ביום שבת, שבו אין עבודה, ייספר יירד מסך ימי המחלה שקיבלתי אך לא ייחשב כיום הראשון למספר הימים?
שאלה 3:
האם יכולים לסרב לבקשתי לפדות את ימי החופשה בחודש אחד, כמה שיהיו וכמה שמגיעים לי, בתואנה ש"מאשרים יום אחד בחודש וכל בקשה לפדות מעבר ליום אחד בחודש תלויה בהחלטת המעסיק"?
לא יודעת מה מובן מעבר למילים אבל מעבר לשאלות ולתשובות האלו, כל ההתנהלות מול גורמי השכר במקום העבודה גורמת להרגשה כאילו באתי לשדוד אותם מינימום.