פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 978
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליאת
09/06/2014 17:51
האם מעסיק יכול להתחיל להוריד מתלוש השכר ומשעות העבודה חצי שעת הפסקה עבור כל יום, במהלך תקופת העסקה מבלי להודיע על כך לעובד או מבלי לקבל אישור על כך מהעובד?
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 17:56
שלום,

המעסיק רשאי להוריד את הזמן בו את נמצאת בהפסקה משכרך.
ליאת
09/06/2014 18:23
בכל שלב?!
זה התחיל לפני חודשיים ובהסכם העסקה לא נכתב שיורידו מהשכר? ניתן לערער על זה עם המעסיק?
אמיר
09/06/2014 16:58
שלום רב,
הייתי מעוניין לדעת האם למעסיק יש איזשהוא אינטרס להפריש לעובד לקרן השתלמות, כמו סוג של הטבת מס כלשהיא? במידה ולא, איך עובדים מצליחים לשכנע מעסיק להפריש עבורם כספים לקרן השתלמות?

תודה
עו"ד אורנה שמריהו
09/06/2014 17:19
עניין של משא ומתן בין העובד לבין מעסיקו. מעסיק היה ולא מחויב להפריש תשלומים לקרן השתלמות בגין הסכם קיבוצי ו/או צו הרחבה, לא ניתן לכפות עליו הפרשות אלו, אלא רק מתוך רצון טוב.
חזי
09/06/2014 17:04
היי

אני עובד מעל 8 שנים בחברה פרטית בתל אביב כעובד שכיר. היקף המשרה שלי מלא ובמהלך השנתיים האחרונות אני גם עובד משמרות לילה פעם או פעמיים בשבוע. בארבע השנים האחרונות לא קיבלתי העלאה לשכר למרות שביקשתי כמה פעמים. תמיד אמרו לי שאין וזה לא הזמן.

יש לי מייל שקיבלתי מהמנהלת הישירה שלי, שבו היא מבטיחה שאם אני יחליט לעזוב את מקום העבודה, היא תדאג שאני אקבל את כל הזכויות שלי וכן פיצויים וזה בגלל ההערכה הרבה אלי (במילים כאלה ואחרות). כמובן שאני שומר את המייל.

רציתי לשאול, אם במידה ואני מחליט להתפטר, האם המעסיק יהיה מחוייב לשלם לי את מלוא הזכויות כולל פיצויים על סמך הבטחה שכזאת?
עו"ד אורנה שמריהו
09/06/2014 17:16
סביר להניח שכן, אך ממליצה לך לפנות לייעוץ על מנת לבדוק האם המייל שקיבלת, אכן מדבר במפורש על הבטחה לתשלום פיצויי פיטורים.
רויטל
09/06/2014 15:48
שלום רב,

לפני כשבועיים הבת שלי אושפזה בבית החולים עקב דלקת עיניים, והייתה מאושפזת למשך 15 יום, מכיוון שהיא הייתה חייבת בהשגחת הורה, אני האמא נשארתי איתה למשך כל התקופה וכששחררו אותנו קיבלנו בנוסף עוד 7 ימי מחלה.

הצגתי בעבודה את חופשת ימי המחלה שקיבלתי מהתאריך בה אושפזנו, בעבודה אומרים לי שאני זכאית לקבל רק 8 ימי מחלה על ילד וזהו.

השאלה שלי האם אני זכאית לקבל את המשך ימי המחלה על חשבון ימי המחלה שיש לי, ויש לי הרבה.

בתודה מראש
רויטל.
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 15:59
שלום,

אכן הזכאות עבור מחלת ילד הינה 8 ימי מחלה בשנה. לכאורה המעסיק צודק.
אפרת
09/06/2014 15:49
שלום עורך דין נכבד,

אני עובדת בחברה שנתיים במשרה מלאה. לאחרונה בוצע לי שינוי במודול השכר שלי. אשר גורם לירידה משמעותית בשכרי . אני בתחילת ההריון וטרם עדכנתי את המנהלים שלי. האם אפשר לטעון עפי סעיף 9 לחוק נשים עובדות כי יש הרעה בתנאי שכרי? במידה וכן איך לפנות להנהלה שלי ומה תהייה דרישתי? תודה מראש
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 15:58
שלום,
לכאורה הדבר אינו חוקי דכן לא ניתן להרעות תנאיה של אישה בהריון. אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
לירז
09/06/2014 13:15
שלום רב, הנני מועסקת במקום עבודתי כבר כ5 חודשים, לאחרונה עקב איחורים רבים מצד כל העובדים, חל נוהל חדש שאומר כי. החל מהאיחור השני של עובד באותו חודש, ביום בו הוא איחר הוא אינו רשאי לצאת להפסקה כלל במשמרת בת 8 שעות. מעבר לכך, גם כשהוא מבקש לצאת למספר דקות רק על מנת לאכול, לא מאפשרים לו. רציתי לדעת האם הדבר חוקי ? ההיגיון אומר שזה לא מוסרי ולא חוקי לגרום לעובד להישאר רעב בזמן עבודתו כעונש.
שאלה נוספת, עקב הנהלים המחמירים, ניגשתי למנהלת ואמרתי שאסיים את תפקידי, המנהלת הבינה אותי והשיחה הסתיימה בצורה טובה, היא סיכמה איתי שאגיע למחרת לעשות טופס טיולים, היא לא אמרה לי שיש צורך שאשאר לעבוד כמה ימים לפני ההתפטרות כהודעה מוקדמת. האם למרות חוסר דרישתה את ימי ההודעה המוקדמת, יש להם זכות לקזז משכרי את הימים האלו?
אודה מאוד לתשובתכם.
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 13:24
באם לא ניתנה הודעה מוקדמת כדין, אזי, המעסיק רשאי לקזז משכר בגין אי מתן הודעה מוקדמת.
לירז
09/06/2014 14:40
ולגבי אי מתן הפסקה במשמרת של 8 שעות, גם לא כדי לאכול, האם חוקי?
חגית
09/06/2014 13:46
שלום, אני עובדת בעסק פרטי והבעליו מעשנים במשרדים. הם לא מעשנים אצלי בחדר אך אני מריחה את הסיגריות וזה ממש מפריע לי (הם מעשנים בחדר שסמוך למשרדי).

ביקשתי לא פעם שיפסיקו אך אני לא מקבלת מענה. אני יודעת שעל פי החוק אסור לעשן במקומות ציבוריים ומוטל קנס על מי שעושה זאות.

אני לא רוצה שיפטרו אותי...מה אני יכולה לעשות?
איתמר
09/06/2014 14:28
את יודעת נכון והחוק באמת אוסר עישון במקומות ציבוריים. אם את לא רוצה שיפטרו אותך והסיגריות מפריעות לך, את יכולה להתפטר או להזמין פיקוח עירוני למשרד... ואז יפטרו אותך :-)
רבקה
09/06/2014 13:54
שלום,

אני עובדת שכירה בתפקיד סייעת בגן ילדים דרך המועצה. אני עובדת מתחילת השנה 9 חודשים.

אני יודעת כי בסוף השנה רוצים לפטר אותי כדי לא לשלם לי את יולי אוגוסט, ובסוף אוגוסט עם תחילת שנה להעסיק אותי מחדש.

אני בהריון בחודש 2 ובלי הרצף לא מגיע לי חופשת לידה מביטוח לאומי האם מותר להם לפי החוק לעשות כך? האם אני יכולה להגיד שאני בהריון ואז לא ניתן לפטר אותי?
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 14:01
שלום,
לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, לא ניתן לפטר עובדת בגלל היותה בהריון.
רבקה
09/06/2014 14:10
לא הבנת אותי כנראה.

כל שנה מפטרים אותי ועוד סייעות בקיץ בשביל לא לשלם משכורת בחודשי החופש הגדול. לוקחים אותנו לעבודה בסוף אוגוסט בחזרה. הפיטורים הם לא בגלל ההריון אלה מטעמי חיסכון.

זה מותר או אסור לפי החוק?
עבודה
דרנש
09/06/2014 13:52
עשה עבודה לא סיים ולא הגיע לקחת תשלום ונעלם אין קשר מכל סוג שהוא

מה עושים??????
RE: עבודה
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 14:01
שלום,
נא לבהר את השאלה.
RE: עבודה
אייל
09/06/2014 13:56
האם השאלה שלך יכולה להיות טיפה פחות ברורה? מה בדיוק שאלת??
דין טליאס
09/06/2014 12:21
רציתי לדעת עם זה חוקי שהמעביד מעביר קרן פנסיה ללא אישור וללא ידיעת העובד ?
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 13:28
שלום,

על העובד חלה הזכות לבחור באיזו קופת פנסיה להיות מבוטח.
עמית
09/06/2014 12:56
שלום רב

אני מעסיק כמה עובדים שכירים באמעות חברה בע"מ שאני הבעלים שלה. אחד העובדים גר 2 רחובות מהמשרד. לפי גוגל מפות במרחק של 450 מטר מהמשרד בערך. רציתי לדעת האם אני חייב לשלם לעובד זה דמי נסיעה למרות שהוא לא נוסע בתחבורה ציבורית על מנת להגיע לעבודה אלא באמצעות אופניים או בהליכה ברגל?
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 13:20
עובד המתגורר במרחק הקצר מ-500 מטרים ממקום עבודתו, שהוא מרחק הליכה סביר, נחשב ברוב המקרים כמי שאינו זקוק לתחבורה.
לילך
09/06/2014 11:56
שלום,
אני עובדת בחברה קרוב ל-17 כשבשבע שנים האחרונות אני
מוגדרתוממלאת תפקיד של כמנהלת (ע"פ חוזה).לפני כחודש וחצי ובשל שינויים אירגוניים נאמר לי שבוטל התקן של מנהל מעבדה ,הוצע לי לגשת להתמודד על תפקיד חונך כשהמשמעות היא לעבור מחלקה ולהיות תחת מנהלת שלא מסתדרת איתי .סירבתי לתפקיד בשל היחסים העכורים שיש לי עם אותה מנהלת וכן מתוך ידיעה שזו הורדה בדרגה.
כיום מבוצעות איתי שיחות עם מש"א שבמסגרתן התפקידים המוצעים לי הם פחותים ממה שביצעתי (מוצע לי לתקן ללא טייטל מנהל).לא בוצע שום שינוי בחוזה וכן אני מבצעת את כל המשימות שהארגון דורש ממני.
כמו כן הורדו לי התמריצים וכן נאסר עליי לבצע שעות נוספות.
האם מותר לארגון להוריד אותי מתפקיד מנהל לתפקיד זוטר?
אני נמצאת כרגע גם בהליכים לקראת טיפולי פוריות,
מה הם זכויותיי ע"פ חוק ?
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 12:14
ניכר כי מדובר בהרעת תנאים ובהתנהלות שהינה בניגוד לחוק.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
שלום,

המעסיק הודיע שידחה את צשלום דמי ההבראה לכלל הארגון כ-500 עובדים וישלם זאת רק בסוף שנת 2014 או תחילת 2015, עקב קשים כלכליים.

צריך להדגיש שלא התקבלה שום הודעה מוקדמת והוא בחר להודיע זאת יום לפני קבלת המשכורת (דמי הבראה משולמים אצלנו בחלוקה לחודשיים).

האם זה חוקי לעשות זאת?
אם לא אז מה ניתן לעשות?

תודה
שרון פרידר
09/06/2014 09:27
היי

ידוע לי כי לפי חוקי העבודה אסור לפטר אישה 90 יום אחרי חופשת לידה. השאלה שלי היא האם מניין ה-90 יום מתחיל אחרי 14 שבועות או אחרי חצי שנה? אשמח לתשוב המומסמכת מעורך דין בנושא.
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 10:11
חל איסור על המעסיק לפטר עובדת במשך 60 יום לאחר סיום חופשת הלידה, אלא אם קיבל היתר ממשרד הכלכלה.
ליאת
09/06/2014 07:22
כמה זמן עפ"י חוק ניתן לתת הפסקת אוכל לעובד משרד שעובד 7 שעות?
וכמה זמן ניתן לתת הפסקת אוכל לעובד משרד שעובד 9 שעות?
האם החוק אוסר לעובד לאכול ארוחת בוקר?
עו"ד מיכה דוד
09/06/2014 07:44
שלום רב,
חוק שעות עבודה ומנוחה אינו מבחין בין ארוחת בוקר/צהריים/ערב אלא מדבר על הפסקה כללית שיש לתת לעובד שמועסק במשרה בת 6 שעות ומעלה.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
ליאת
09/06/2014 08:16
תודה על תגובך,
אך כמה זמן ניתן לתת לעובד שעובד 7 שעות הפסקה ?
וכמה זמן ניתן לתת לעובד שעובד 9 שעות הפסקה ?
מדובר על עבודות משרדיות, ולא על עבודות כפיים,
עו"ד מיכה דוד
09/06/2014 09:01
סעיף 20 לחוק שעות עבודה ומנוחה קובע כך:
ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל-3/4 שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות.
טלי
09/06/2014 08:25
אני מארחת במסעדה מאוד מוכרת ועמוסה בתל אביב. משמרת נמשכת בין 6-9 שעות.

בשעות העומס אנחנו עובדים לפעמים גם שני מארחים במשמרת וברור לי שבשעות האלה אין לי זמן אפילו לשבת ואני מקבלת את זה בהבנה. אבל, בין לבין ישנן שעות יותר ״מתות״ בהן לא נכנסים הרבה אנשים למסעדה ואין עבודה והעמידה על הרגליים בחוסר מעש נעשת בלתי נסבלת וגורמת לי לכאבי גב קשים.

כאשר שאלתי את המעסיק לגבי כיסא בעמדה של המארחת (כזה שניתן להביא אותו רק בשעות האלה אפילו....) הוא אמר לי פשוט לא והתעצבן בלי להסביר מדוע... הוא רק אמר שהוא לא מעוניין שנשב או נישען.

השאלה היא האם מגיע לי כיסא מבחינה משפטית? במסעדות רבות אחרות למארחות יש כיסא אומנם עבודת האירוח במסעדות אחרות היא לא דינאמית וקשה כמו אצלנו אבל אני מצפה מהמעסיק שלי שידע לסמוך עלי שאני לא אשב על הכיסא כאשר המסעדה עמוסה..
אשמח לתגובות.
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 08:40
החוק שמסדיר את הסוגיה הינו חוק הזכות לעבודה בישיבה.
הוא קובע כי מעביד יעמיד לרשות עובדיו במקום העבודה מושב לעבודה ולא ימנע מהם ישיבה במהלך העבודה, אלא אם כן הוכיח המעביד שביצועה הרגיל של העבודה אינו מאפשר ישיבה.
רוני
09/06/2014 08:29
היי

אני עובדת שכירה בעסק פרטי מאז 2008. בכל חודש, המשכורת נכנסת לחשבון בנק של העובדים בתאריך 10 לחודש ולפעמים אפילו ב-11 לחודש. מי ששואל שאלות לגבי המועד, מקבל תשובה שהבנק מקבל הוראה להעביר את המשכורות ב-9 לחודש בבוקר ולעיתים אחרי הצהריים וזהו מועד התשלום בפועל.

רציתי לדעת מה החוק קובע בענייין כי ידוע לי ש-9 לחודש הוא המועד האחרון לשלם משכורות וכל תשלום מאוחר יותר מהווה הלנת שכר - האם אני צודקת?
עו"ד אריק שלו
09/06/2014 08:34
את אכן צודקת.
על המעסיק לשלם את השכר עד ה-9 לחודש העוקב.
מירב
09/06/2014 08:24
הייתי אמורה לעלות בדרגה במקום העבודה שלי (לפי הסכם שכר קיבוצי למגזר האחיות) באפריל 2013 אולם מקום העבודה שלי הקפיא באופן חד צדדי את כל קידומי הדרגה בארגון (ובניגוד להסכמי השכר).

כ 8 חודשים מאוחר יותר הארגון נקלע לקשיים וביקש הקפאת תהליכים, בסופה של תקופת ההקפאה וועד העובדים המייצג אותי חתם על הסכם הבראה (מאי 2014) שאחד מסעיפיו הוא אישור הקפאת הדרגות מ2013 והמשך הקפאתן עד 2015,
שאלתי היא : האם סעיף רטרטאקטיבי זה (שמתייחס לתקופה של כשנה לפני ההקפאה) ומאשר הקפאת דרגות מאז הוא חוקי?

האם תוכנית הבראה יכולה להיות רטרואקטיבית?
קובי
08/06/2014 10:36
בוקר טוב לעורכי הדין בפורום

מדי חודש מנכים מתלוש השכר שלי תשלומים מביטוחי חיים תאונות ומחלות קולקטיביים ללא שאני נתתי מעולם אישור בכתב או בעל פה לנכות סכומי כסף אלה מהשכר שלי.

רציתי לדעת האם זה עומד בקנה אחד עם חוקי העבודה, כי לפי מה שהבנתי חייבים לתת קישור מפורש למעסיק לנכות סכומי כסף מהשכר של העובדים - לא? במידה ואני צודק, מה מומלץ לעשות לגבי הניכויים האלה שירדו לאורך תקופת העבודה שלי בעסק, שזה כ-20 חודשים?
יוני
09/06/2014 08:16
אסור לנכות כספים מהשכר של העובד ללא קבלת הסכמה מפורשת מהעובד לפני ביצוע ההורדות. ניכויים שהורדו מהשכר שלך ללא אישורך הם לא חוקיים ואתה יכול לדרוש את הכספים בחזרה מהמעסיק.
אמיר
08/06/2014 09:10
שאלה בעניין תביעה לביטול פסק דין חלוט בעניין פיטורין שלא כדין בראשות המקומית פיטורין של עובד קבוע ע״י מנהל משאבי אנוש וארגון בראשות מקומית וראיה שלא הוצגה בהליך העיקרי זיוף ופיברוק גליון נכוחות עבודה שלי ע״י המעסיק.

גילינו את הראיה רק לאחר שהסתיימו ההליכים בבית הדין הארצי בירושלים, המעסיק טען שאני התפטרתי מעבודתי לאחר שנעדרתי מעבודתי שבוע למרות שיש לי מכתב פיטורין מטעם העירייה ואשר הציגו גליון נוכחות עבודה שלי אשר זויף ופוברק לצורך המשפט כביכוך שאני נעדרתי מעבודתי בכדי להשפיע על תוצאות המשפט, והאם חל שיהוי לעניין זיוף ופיברוק מסמך ומרמה והאם אני רשאי להגיש תביעה לביטול פסק דין חלוט, נעשה לי עוול ועיוות דין.

בברכה אמיר
עידו
08/06/2014 10:07
למה אתה מחפש תשובות ופתרונות לבעיה עם פסק דין בפורומים? איפה העורך דין שייצג אותך בבית הדין לעבודה? לפי החוק ניתן להגיש ערעור על כל פסק דין אבל יש לצורך כך מסגרת זמנים מאד ברורה ואם עבר הרבה זמן מהרגע שקיבלת את פסק הדין, אתה בבעיה.

דבר עם עורך דין בלי דיחוי אם אתה בטוח שנעשה לך כזה עוול!! לא בפורום....
עו"ד מיכה דוד
09/06/2014 07:53
שלום רב,
עידו אכן צודק.
עליך לפנות באופן מיידי לבחינת סוגייתך זו לעו"ד המתמחה בדיני עבודה או לשוב מעוה"ד שייצג אותך בערכאה הראשונה לשם הגשת הערעור.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
אבי
08/06/2014 21:00
קיבלתי בונוס אשר בגינו הייתי חייב לחתום שאם אעזוב את מקום עבודתי במהלך השנה הקרובה אאלץ להחזיר לחברה את החלק היחסי של הבונוס ץ

האם זה חוקי?
עו"ד מיכה דוד
09/06/2014 07:51
שלום רב,
רב הנסתר על הגלוי בשאלתך... יש לבחון היטב את הסכם העסקתך ותוכנו.
פנה לפגישת ייעוץ במהלכה תבחן סוגיה זו.
עו"ד מיכה דוד
אביב
08/06/2014 23:02
שלום. אני משרתת בשירות לאומי, ועקב כך מקבלת כרטיס נסיעה חופשי חודשי. בנוסף, אני עובדת אצל מעסיק פרטי. האם המעסיק צריך לשלם לי נסיעות? אם כן, איך מחשבים את הנסיעות? (אני עובדת פעמיים שלוש בשבוע בלבד)
עו"ד מיכה דוד
09/06/2014 07:49
שלום רב,
המעסיק אמור לשלם לך הוצאות נסיעה למקום העבודה וממנה בעלות הזולה ביותר (תחבורה צתיבורית/חופשי חודשי) ועד לתקרה בת 26.40 ש"ח ליום עבודה.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
אודי
08/06/2014 19:00
היי

אני עובד כסוכן שטח בחברת הכלל הראשון שהיא חברת בת של חברת הביטוח כלל. היום בבוקר זומנתי באופן רשמי ללצורך עריכת שימוע ביחד עם עוד עובד שטח רבים שאני מכיר. השימוע יערך בתחילת שבוע הבא. ישנן שמועות שעומדים לפטר עשרות עובדים בגלל קיצוצים. רציתי לדעת אילו זכויות יש לי בזמן השימוע והאם יש דרך למנוע את הפיטורים או שהשימוע זה רק הליך פורמלי "ללא שיניים"?
עו"ד מיכה דוד
09/06/2014 07:47
שלום רב,
יש לך הזכות לקבל מכתב מפורט אודות סיבת הפיטורים, הזכות להיות מיוצג ע"י עו"ד או לכל הפחות מלווה בידי אדם אחר, הזכות לקבל פרוטוקול של השימוע כשהוא חתום בידי מי שערך אותו ועל-ידך.
מטרת השימוע היא לבחון מחדש את שאלת פיטוריך, ומשכך, על מי שעורך אותו - לעשות זאת בלב פתוח ובנפש חפצה.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
שרה
08/06/2014 19:18
אני התחלתי עבודה חדשה ויש לי חודש.. בעבודה לא מאשרים לנו להביא פלאפון לעבודה ומי שמביא פוטרים אותו.. השאלה שלי האם זה חוקי לבקש לא לביא פלאפון ולפטר מישהו מהסיבה הזו? יש מצבים שחובה להביא פלאפון !!
עו"ד מיכה דוד
09/06/2014 07:46
שלום רב,
לעיתים הדרישה שלא להביא טלפון נייד לעבודה היא דרישה לגיטימית והפרתה יכולה להחשב כהפרת משמעת.
עם זאת, בזמן ההפסקה שלך בעבודה - זכותך לדבר בטלפון הנייד שלך ולא ניתן לשלול זאת ממך.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
תקווה
05/06/2014 17:30
שלום רב, עד היום המשכורת שלי הייתה בנויה מבסיס ועמלות, שינו לי את העמלות למרכיב קבוע אך עדיין יש לי רכיב עמלות מסוים. בעבר על כל יום חופש הייתי מקבלת פיצוי חופש במאות אלפי ש"ח ועכשיו הפיצוי חופש ירד לי דרסטית. למשל 2 ימי חופש קיבלתי 65 ש"ח. האם זה הגיוני? כיצד נקבע חישוב פיצוי החופש?
עו"ד מיכה דוד
09/06/2014 07:43
שלום רב,
יום חופשה אמור להיות משולם לפי השכר הרגיל שהיית משתכרת אלמלא יצאת לחופשה (בסיס+תוספות קבועות).
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
לט
07/06/2014 21:33
שלום רב,

אני עובד בתחום התוכנה מספר שנים (כשכיר) והייתי מעוניין בהמלצת מספר מכרים להיות מועסק כעוסק מורשה בתפקיד הבא.

הכוונה היא לא לעבוד תקופה זמנית כ"ספק שירותים" (פרילנסר), אלא להיות עובד קבוע של החברה אך במתכונת עוסק מורשה.

מרבית המעסיקים שפניתי אליהם שוללים את האפשרות עקב תירוצים שונים (לא מכירים סידור כזה, מפחדים וכו').

האם ישנה בעייתיות בצורת התקשרות שכזו בין עובד ומעביד? מדוע רובם שוללים את האפשרות?
עו"ד מיכה דוד
09/06/2014 07:41
שלום רב,
בהתקיים מספר תנאים שהותוו בפסיקת ביה"ד לעבודה - אכן אפשר ותוכר בבוא יום כעובד שכיר (כפי מעמדך היום...)
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
מ.מ
08/06/2014 15:36
שלום

אני התחלתי מקום עבודה חדש ב18.5 ובו טוענים במש"א שלפי החוזה האישי שלי אין לי את הזכויות הנ"ל. בבירור קצר שערכתי אמרו לי בנות אחרות שלפי חוק עבודת נשים סעיף (7 ג 3) עובדת רשאית להיעדר 4 חודשים מתום החל"ד שעה ביום בתנאי שהיא מועסקת משרה מלאה. ואכן כך אני עובדת 8-17.

האם חל עליי החוק ויש באפשרותי לבקש דבר כזה?למרות חוזה אישי שאינו מאפשר זאת..

(הילדה תהיה בת 10 חודשים ב5.7 - הבנתי שהחוק עודכן עד לגיל הזה מבחינת שעת הנקה)

בנוסף, החברה מגידרה כמשרת אם כל משרה המאוישת ע"י אם וכך הן עובדות עד 16:00.

המשרה שלי אינה מוגדרת כך, למרות שאני אם. האם יש לי אפשרות לבקש הגדרה מחדש של התפקיד?
תודה
מ.
עו"ד אזי נ. כהן
08/06/2014 18:30
אין בכוחו של חוזה אישי להפחית מזכויות עובד על פי חוק אלא להוסיף זכויות בלבד.
לכן הוראות חוק עבודת נשים גובר.
לפרטים נוספים, צור קשר טלפונית.
רועי
08/06/2014 13:22
במהלך התקופה 01/09/2008 - 01/04/2009 הועסקתי כשכיר במשרד רואי חשבון ולא שולם לי שכר בגין השעות הנוספות שעבדתי, יש בידי את תלושי השכר בלבד (ללא פירוט דיווחי השעות) ואני מעוניין לדרוש את מה שמגיע לי על פי חוק, לשם כך התקשרתי אל המעסיק שלי לשעבר וביקשתי דו"ח עם פירוט שעות העבודה לפי דוח הנוכחות הכולל את זמני הכניסה והיציאה שלי והוא אמר לי "שאין לו את הפירוט של דו"ח השעות ושעברו הרבה שנים מאז שפוטרתי והוא לא שמר את הנתונים" , אני זוכר שבמהלך עבודתי החתמתי כרטיס בכניסה וביציאה והשעות היו מוזנות לתוכנה.
שאלתי היא: האם המעסיק שלי מחוייב לתת לי את דיווחי השעות ?
באם כן מה עליי לעשות במידה והוא אומר לי שאין לו את הדיווחי שעות, האם אין חוק שמחייב אותו לשמור את דיווחי השעות לתקופה מסויימת ?
עו"ד אזי נ. כהן
08/06/2014 18:28
ישנם דרכים נוספות להוכיח שעות עבודה בפועל.
עו"ד אריק שלו
08/06/2014 13:26
שלום,

המעסיק אינו מחוייב לתת לך את דוח השעות.
רועי
08/06/2014 13:35
אז כיצד אוכל להוכיח שאכן עבדתי בשעות נוספות אם לא קיבלתי את דו"ח השעות שלי מהמעסיק ? והאם המעסיק לא מחוייב לתת לי את דוח השעות עקב כך שעברו הרבה שנים אז חלה התיישנות, או שבלי קשר לזמן שעבר אין חובה על המעסיק לתת את דיווחי השעות לעובד ?
עו"ד אריק שלו
08/06/2014 13:37
התיישנות היא 7 שנים מהיום שקמה עילת התביעה.
רועי
08/06/2014 13:44
אז בעצם אם המעסיק לא חייב לתת לי את דיווחי השעות שלי, אז כיצד ניתן לתבוע את המעסיק בגין אי תשלום שעות נוספות ? האם הייתי צריך לנהל רישום ידני של השעות שעבדתי ?
עו"ד אריק שלו
08/06/2014 13:53
שלום,

לבירור מעמיק יותר באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה.
אביתר
08/06/2014 15:59
עבדתי לאחרונה בשמירה על פועלים בבית פרטי בשומרון במשך חודשיים. העבודה הייתה "בשחור"= ללא תלוש וללא הסכם מסודר, כשהשכר הוא יומי ושולם פעם בשבוע כשאני חותם על אישור קבלת התשלום, השמירה בוצעה על ידי בנשקי האישי.
בשבוע האחרון לתשלום המעסיק הודיע לי שהוא "קונס" אותי ומוריד לי מהתשלום בתואנות שונות ומשונות.
השאלה : האם ניתן לתבוע ממנו רטואקטיבית - זכויות עובד= תלוש, הפרשות לביטוח לאומי, מענק לחג, הלנת שכר וכד' או שהסיכוי לקבלם נמוך? כמו כן האם בתביעה אני עלול להינזק משפטית כיוון שהעבודה לא דווחה על ידי.
עו"ד אזי נ. כהן
08/06/2014 18:26
אסור לנכות לעובד שכר עבודה באופן חד צדדי. החובה להנפיק תלושים היא של המעביד ולא של העובד לכן לא תינזק מכך.
חן
08/06/2014 17:45
שלום,
אם אני מקבל משכורת X (גלובאלית) כבר ארבעה חודשים והודיעו לי שאקבל החל מחודש הבא משכורת לפי שעה אשר תוריד לי ב 12%. האם זו הרעת תנאים? אם אתפטר מגיע לי פיצויי פיטורים?
עו"ד אזי נ. כהן
08/06/2014 18:21
בשל תקופת העבודה הקצרה אתה זכאי בכל מקרה רק לכספים שהופקדו בקופת הפיצויים במידה והייתה לך פוליסה קודמת.
עו"ד אריק שלו
08/06/2014 18:06
שלום,

הדבר אכן יכול להוביל להרעת תנאים.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ