פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: מארחת שעובדת בעמידה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: מארחת שעובדת בעמידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
09/06/2014 08:40
החוק שמסדיר את הסוגיה הינו חוק הזכות לעבודה בישיבה.
הוא קובע כי מעביד יעמיד לרשות עובדיו במקום העבודה מושב לעבודה ולא ימנע מהם ישיבה במהלך העבודה, אלא אם כן הוכיח המעביד שביצועה הרגיל של העבודה אינו מאפשר ישיבה.
09/06/2014 08:25
אני מארחת במסעדה מאוד מוכרת ועמוסה בתל אביב. משמרת נמשכת בין 6-9 שעות.

בשעות העומס אנחנו עובדים לפעמים גם שני מארחים במשמרת וברור לי שבשעות האלה אין לי זמן אפילו לשבת ואני מקבלת את זה בהבנה. אבל, בין לבין ישנן שעות יותר ״מתות״ בהן לא נכנסים הרבה אנשים למסעדה ואין עבודה והעמידה על הרגליים בחוסר מעש נעשת בלתי נסבלת וגורמת לי לכאבי גב קשים.

כאשר שאלתי את המעסיק לגבי כיסא בעמדה של המארחת (כזה שניתן להביא אותו רק בשעות האלה אפילו....) הוא אמר לי פשוט לא והתעצבן בלי להסביר מדוע... הוא רק אמר שהוא לא מעוניין שנשב או נישען.

השאלה היא האם מגיע לי כיסא מבחינה משפטית? במסעדות רבות אחרות למארחות יש כיסא אומנם עבודת האירוח במסעדות אחרות היא לא דינאמית וקשה כמו אצלנו אבל אני מצפה מהמעסיק שלי שידע לסמוך עלי שאני לא אשב על הכיסא כאשר המסעדה עמוסה..
אשמח לתגובות.
09/06/2014 08:40
החוק שמסדיר את הסוגיה הינו חוק הזכות לעבודה בישיבה.
הוא קובע כי מעביד יעמיד לרשות עובדיו במקום העבודה מושב לעבודה ולא ימנע מהם ישיבה במהלך העבודה, אלא אם כן הוכיח המעביד שביצועה הרגיל של העבודה אינו מאפשר ישיבה.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: מארחת שעובדת בעמידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ