פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 874
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רביד
04/02/2015 23:37
שלום, עבדתי בעבודה חלקית בחודשים 02/14 עד 07/14 כולל, לאחר מכן נסעתי לחופשה במשך חודשיים (המעביד טוען שבתקופה זאת הסתיימו היחסים ביננו), לאחר מכן חזרתי לעבודה לחודשים 10/14 עד 01/15 כולל. ממה שקראתי כיוון שחזרתי אחרי פחות מחצי שנה אז הרצף נשמר לי נכון ? אני חתום על סעיף 14, רציתי לשאול האם התקופה שלאחר החזרה נספרת מחדש לעניין ההפרשות לפי סעיף 14 או שהרצף נשמר ?
כיוון שלא הכרתי את החוק והמעביד לא ציין זאת בפניי (למרות שזה היה כתוב בחוזה), לא העברתי למעביד את פרטי הפוליסה שהייתה לי, המעסיק לא הפריש לי בכל תקופת העבודה. לפני כארבעה חודשים הופסקה לי הפוליסה כי לא שילמתי ריסק, האם אני יכול לדרוש מהמעסיק את כל ההפרשות על התקופה הזאת אפילו שאין לי פוליסה פעילה כיום, בטענה שאם הוא היה מפריש לי לפי החוק במועד הנדרש הפוליסה לא הייתה נסגרת, או שאין לי זכות לטעון כך ? המעסיק טוען שעבדתי חצי שנה ולכן לא הפריש לי כי לפי חוק הוא חייב רק אחרי חצי שנה ולאחר מכן לטענתו יחסי העבודה הופסקו ואז התקופה נספרה לי מחדש ולכן אני שוב לא זכאי. אני שוב מציין שהיתה לי פוליסה פעילה לאורך התקופה אך כיום היא לא פעילה, מה החוק אומר במקרה כזה ?

תודה !
עורך דין
05/02/2015 08:01
שלום רביד

אכן, המעסיק היה צריך להפריש עבורך כספים לקרן הפנסיה. ויתרה מכך, אם בתחילת עבודתך עבורו היתה לך קרן פנסיה פעילה (לפי מה שהבנתי משאלתך) הרי שהמעסיק היה צריך להפריש כספים לקרן כבר אחרי 3 חודשי עבודה ורטרואקטיבית.
זכות לדרוש את המגיע לך - בהחלט.
ב.ס.
04/02/2015 21:51
בעלי עובד באותו מקום עבודה 25 שנה ברציפות. אצל מעסיק פרטי (טכנאי שיניים). הוא מקבל 15 ש"ח מעל משכורת המינימום. רציתי לשאול אם יש אילו הטבות או זכויות שמגיעות לו על תקופת ותק כזו או על מעל גיל מסוים? האם יש איזה חוק שמחייב את המעסיק להעלות את המשכורת מדי פעם?
עורך דין
05/02/2015 07:59
שלום לך

אין כל חוק המחייב את המעסיק לתת לעובד העלאה בשכר לפי ותק במקום העבודה.
רוני
04/02/2015 16:36
ביום ראשון התחלתי עבודה חדשה והיום נכנסתי לניתוח שהרופאים ממליצים על 14 ימי מחלה.אני זכאי לקבל כסף עבור הימים האלו?ממי?
עורך דין
04/02/2015 18:30
שלום רוני

מאחר ורק התחלת לעבוד ואין לך ימי מחלה צבורים - לא יהיה מי שישלם לך עבור 14 ימי ההיעדרות מהעבודה למרות שהמדובר בחופשת מחלה.
רוני
04/02/2015 23:24
גם לא ביטוח לאומי?
נניח ואני לא עובד ועברתי את הניתוח,גם אז זה על חשבוני?
נטע
04/02/2015 22:53
שלום רב,
הנני עובדת כבר 8 שנים באותו מקום עבודה ברציפות.
החלטתי להתפטר.
ידוע לי שבעבור ה- 90 ימים הראשונים לא אקבל דמי אבטלה.
האם חובה עלי להירשם בלשכת התעסוקה באופן מיידי על מנת שאתחיל לקבל דמי אבטלה לאחר 90 יום או שניתן ללכת להירשם בלשכת התעסוקה רק לאחר 90 יום?
דוד
04/02/2015 20:11
חייב עזרה!!
התחלתי לעבוד בעבודה שנייה ממאי 2014: 4 חודשים מכוח אדם ולאחר מכן מעובד חברה. יש תוכנית פנסיה פעילה שאליה מפריש מעסיק ראשון.
השאלה שלי האם אני זכאי לתשלום פנסיה מתחילת התקופה (מאי 2014) או שרק לאחר 6 חודשים, כי כביכול נפתחה לי פוליסה חדשה?
שאלה נוספת האם מחובתי לשלוח למעסיק החדש (השני) דו"ח רבעוני מפוליסה הקיימת למרות שהוא אינו מפריש כספים לשם?
ואם לא שלחתי דו"ח רבעוני אומר שאנני זכאי לתשלום רטרואקטיבי?
עומרי
04/02/2015 19:23
ברצוני לדעת האם למנהל חדש שנכנס רק לא מכבר לנהל אותי, מותר לצפות בשעות העבודה שלי טרם כניסתו לתפקיד המנהל שלי? כלומר גם בתקופה שכלל לא ניהל אותי ולא היה קשור בשום צורה אליי?
האם זוהי לא חדירה לפרטיות ולמידע אשר רלוונטי אך ורק אליי, והמידע הרלוונטי אליו הוא אך ורק בחודש בו הוא מנהל אותי?
עומרי
04/02/2015 19:34
ברצוני לדעת האם למנהל חדש שנכנס רק לא מכבר לנהל אותי, מותר לצפות בשעות העבודה שלי טרם כניסתו לתפקיד המנהל שלי? כלומר גם בתקופה שכלל לא ניהל אותי ולא היה קשור בשום צורה אליי?
האם זוהי לא חדירה לפרטיות ולמידע אשר רלוונטי אך ורק אליי, והמידע הרלוונטי אליו הוא אך ורק בחודש בו הוא מנהל אותי?
וחשוב לציין, הוא אינו המנהל "הגדול שלי".. סה"כ מנהל ישיר..
סנדרה
04/02/2015 07:56
בוקר טוב לכם

אני חתומה על חוזה בעבודה ל 9 חודשי התחייבות במידה ואני עוזבת לפני אני מקבלת קנס עזיבה שמקוזז מהשכר... אם אין להם שכר לקזז ממנו (עזיבה ב 11 לחודש) יש להם זכות חוקית לקחת ממני את הכסף בדרך אחרת?
עורך דין
04/02/2015 18:42
שלום סנדרה

במקרה כזה המעסיק יכול להגיש נגדך תביעה לבית הדין לעבודה, בהנחה שהקיזוז הגיוני וסביר. ספק אם הוא יעשה זאת.
אופיר
04/02/2015 08:01
היי יש לי שאלה בנוגע לאי תשלום לקבלן,

לפני בערך ארבעה חודשים עשיתי עבודת פרילאנס לחברת הייטק, עבדתי מול מישהו שהכרתי מהעבודה ככה שכל התקשורת הייתה מולו בלבד. עבדתי בלי חוזה (טעות שלא תחזור שנית) אבל התשלום הוחלט מראש וסוכם גם במייל וגם בטלפון, והיה הסכם בעל פה שאקבל את השכר בסוף החודש (מתי שהעבודה הייתה מוכנה גם).

העבודה כבר הושלמה ונשלחה לפני בערך ארבעה חודשים, נשלחה גם קבלה (עוסק פטור), וכל הטפסים הרלוונטיים לפתיחת תיק קבלן.

כל פעם שאני מדברת עם הבחור שעבדתי מולו הוא אומר שהוא לא יודע, שזו חברה גדולה, שמטפלים בזה. כבר שלחתי הרבה מיילים והתקשרתי מספר רב של פעמים ועוד לא קיבלתי תשלום. מה עושים במקרה כזה? האם יש עילה לתביעה כשאין חוזה או שיש משהו פשוט יותר לעשות?
עורך דין
04/02/2015 18:41
שלום אופיר

בגדול עניינים שבין עובדת עצמאית (פרילנאסר) לבין ספק העבודה שלה, אינם רלווטיים לדיני עבודה. המדובר על מערכת יחסים במישור החוזי ואם לא קיבלת תשלום המגיע לך באפשרותך להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות.

בהצלחה
אשתו
04/02/2015 08:02
בוקר אור

בעלי עובד עם חומרים מסוכנים שגרמו לו פצעים חמורים בידיים היה אצל רופא עור שאמר הכפפות שמסופקות לו לא מספיק טובות ובגלל זה הפצעים (בגן ישיר כתוצאה מהעבודה עם החומרים והכפפות) האם יש מקום לתבוע את מקום העבודה?
עורך דין
04/02/2015 18:39
שלום לך

יש לא מעט שאלות שהתשובה להן אינה עולה משאלתך. בגדול, צריך למצות זכויות מול המוסד לביטוח לאומי לפני הכל וכמו כן ובמקביל, לבדוק האם יש עילה להגשת תביעת פיצויים ישירות כנגד המעסיק בעקבות המקרה ופגיעתו הלא מחוייבת של בעלך.
שמואל
04/02/2015 08:02
שאלה בנושא ביטוח לאומי,עבדתי 3 חודשים במסעדה ושטפתי כלים תוך כדי התכופפות והתחיל לי כאבי גב כתוצאה מיזה ומהרמת סירים כבדים,עזבתי שם בסכסוך עם הבוס אז אין מצב שהוא ימלא לי טפסים וכולי,היום הייתי אצל אורטופד והוא אמר שיש לי עקמת בגב ( הוא אמר שזה מולד) אבל עד לפני חודשיים לא כאב לי הגב ועכשיו כואב לי רוב הזמן, אפשר לעשות מיזה תביעת תאונת עבודה? או אובדן כושר עבודה ? כי כל מאמץ קטן עושה לי כאבים,תודה
עורך דין
04/02/2015 18:34
שלום שמואל

למיטב הבנתי ולעניות דעתי, עקמת הנה אכן בעיה מולדת ואינה יכולה להיות תוצאה של פגיעה בעבודה ולכן סיכוי התביעה כאמור נמוכים עד בלתי קיימים. אם יש לך ביטוח אובדן כושר עבודה לעומת זאת, ואיבדת את כושר עבודתך יתכן ותוכל לתבוע פיצויים מחברת הביטוח.

פנה לשיחה עם עורך דין על מנת להבין את המצב לאשורו.
ירון
04/02/2015 08:48
שלום,

הנני עובד במשכרות חודשית קרוב ל- 6 חודשים (עדיין לא עובד 6 חודשים מלאים).

1. כמה ימי הודעה מוקדמת עליי לתת עפ"י חוק במקרה של התפטרות? 5 או 6 ימים?
2. במידה והמעסיק מוותר על העסקתי בתקופת ההודעה המוקדמת, האם אהיה זכאי לקבל שכר בגין תקופה זו?

תודה.
עורך דין
04/02/2015 18:32
שלום ירון

1. יום עבור כל חודש. חלק מחודש לא נחשב במניין הימים.
2. לא.
אלכס
04/02/2015 16:50
היי,
אני מעסיק עובד תחתי כחצי שנה שנותן לי יעוץ עסקי מסויים.
העובד הינו אדם ״פרילנס״ מועסק בכמה מקומות מלבדי אך הוחלט שאתן לו משכורת גלובלית של כ-5,000 על חודש עבודה בהן הוא מתחייב ל- 3 ימי עבודה בשבוע+התלוות אליי לנסיעות לחול (כ20 ימי עבודה בה״כ בחצי שנה האחרונה).
*שום חוזה לא נחתם בינינו מעולם הכל הוגדר בע״פ.
המשכורת הייתה משולמת כל עשירי לחודש על חודש מלא (10 עד ה10)
העובד פוטר לאחר כחצי שנה בתאריך 19/1 ללא הודעה מוקדמת(יש לציין כי ניסיתי לזמן אותו לפני כן אך הוא שהה בחו״ל בחופשה + לא עבד/הגיע לעבודה מתחילת החודש)

כרגע העובד דורש לקבל משכורת אחרונה+ משכורת על 6 ימים כיוון שלא הודעתי לו קודם לכן.
איך עליי לחשב את המשכןרת האחרונה? מהן הזכויות שלו ?
מה החובה שלי לתת לו (ימי חופשה,הבראה,מחלה,האם עליי לתת שכר אודות אי הודעה מוקדמת למרות שהעובד לא הגיע כלל לעבודה)
אודה לעזרה בנושא.
תודה!
עורך דין
04/02/2015 18:29
שלום אלכס

עברת על כמה וכמה חוקים כמעסיק. לדוגמא, לא נתת לעובד חוזה עבודה כתוב. פיטרת אותו ללא שימוע וככל המשתמע מדבריך ללא הודעה מוקדמת. אני מקווה בשבילך שלא מעבר לכך...

לאור האמור ולאור העובדה שכבר פיטרת את העובד מהר לפנות אל עורך דין שינחה אותך כיצד להתנהל מול העובד מבלי להקלע לתסבוכת משפטית עם העובד - מה שיעלה לך לא מעט כסף לאור הפרת הזכויות כאמור.
בבב
04/02/2015 18:02
אני מבקשת פעם אחת יום בחודש מהמנהל שלי חופש
וגם ביום הזה הוא דורש ממני להגיע
האם מותר לו לתת לי חופש ואז באותו היום לדרוש מממני להגיע למרות שאינני יכולה?
יש לציין שאני סך הכל מוכרת
עורך דין
04/02/2015 18:27
שלום לך

אם המעסיק אישר לך יום חופשה הוא לא יכול לדרוש ממך להגיע לעבודה באותו יום, ללא התראה מוקדמת. אם התופעה חוזרת על עצמה הבעיה רק גדלה מבחינת המעסיק.
אתי
04/02/2015 18:17
שלום רב, ברצוני לברר מה הדין במידה ואני עובדת שעתית ובמהלך החודש האחרון חרגתי ממכסת שעות העבודה המוקצבת לי. האם מותר למעסיק לא לשלם לי על שעות אלו?
מה הדין במידה ובקבלתי לעבודה הוסכם על מכסת שעות גדולה יותר אשר הופחתה במהלך השנה? עלי לציין, כי אין לי חוזה עבודה כתוב והכל נעשה בהסכמה בע"פ.
תודה מראש, אתי.
עורך דין
04/02/2015 18:25
שלום אתי

1. המעסיק חייב לשלם לך עבור כל שעת עבודה ואם עבדת שעות נוספות (אחרי 8 שעות ביום) השכר צריך להיות לפי חישוב שעות נוספות.

2. הקטנת מכסת שעות עבודה משמעותה ברוב המקרים הנה הרעה בתנאי העבודה שלך על כל המשתמע מכך.

3. העובדה שאת עובדת בלי חוזה עבודה כתוב הנה בעיה, והמעסיק שלך מפר חוק.
שירה
04/02/2015 08:58
שלום רב,

הגשתי לפני כשבוע תביעה בגין הלנת שכר לבית דין לעבודה בתל אביב בסדר דין מהיר. נכנסתי לאתר נט המשפט וראיתי כי עודכנה ישיבת גישור לתאריך 26.04.2015. ראשית, מדוע נקבעה ישיבת גישור? זה נוהל או שאני יכולה להגיש בקשה כי אינני מעוניינת בישיבת גישור וכי אני רוצה שיתקיים דיון. שנית, איזה דין מהיר זה אם קובעים ישיבת גישור רק בעוד כחודשיים וחצי?

אודה על תשובה.
עורך דין
04/02/2015 14:52
שלום שירה

אכן קבעית ישיבת גישור בתביעות בענייני עבודה הנה דבר שגרתי. עצתי לך להגיע לישיבת הגישור ולהשתתף בה. כמובן שאינך צריכה לקבל על עצמך דבר והחלטות המגשר אינן מחייבות אותך. עדיין - זאת פרוצדורה מקובלת ובית הדין לא רואה בעין יפה צד שמתנגד לקיום גישור. ולגבי דיון מהיר בבית הדין לעבודה - אני מבין לליבך. אכן פעמים רבות מה שנשאר מהדיון המהיר הוא בעיקר ה"שם" ולאו דווקא המהות.

בהצלחה
שירה
04/02/2015 15:03
ראשית,

תודה על התשובה המהירה. אכן אשמע לעצתך ואשתתף בישיבת הגישור. עניין הגישור כרוך בתשלום כלשהו? אני גרה בצפון והתביעה הוגשה בבית הדין האזורי בתל אביב מפאת סמכות מקומית(עבדתי באזור המרכז). האם ישולמו לי ההוצאות הכרוכות בכך? נסיעות, יציאה מוקדמת מהעבודה לצורך התייצבות במועד.
שירה
04/02/2015 15:26
בנוסף גם לא ברור לי איך נקבעה ישיבת מועד גישור באם הנתבע לא הגיש כתב הגנה מטעמו.
עורך דין
04/02/2015 16:18
שירה

מתי הגשת את התביעה? ולגבי הוצאות הגישור - לא תקבלי תשלום או החזר הוצאות. ישיבת הגישור הראשונה הנה ללא תשלום. אם תרצו להמשיך בהליך (ואינך חייבת) הישיבות הבאות יהיו בתשלום.
שירה
04/02/2015 17:25
הגשתי את התביעה ביום ראשון ה 01.02..
טל
03/02/2015 15:40
החברה שאני עובדת בה כנראה עומדת לקראת מכירה... הרואת חשבון של החברה (גם חשבת שכר) הודיעה לאחת הבנות שיש לה 90 ימי חופשה במצטבר (!) כי היא תקבל פדיון על 40 ימים בלבד, לטענתה על פי חוק, ושהשאר יימחק לה. האם ייתכן דבר כזה? יש חוק כזה?? נברתי באינטרנט ולא מצאתי דבר כזה.
-אשמח לתשובה. תודה
עורך דין
04/02/2015 15:06
שלום טל

התושבה לשלאתך פשוטה ונמצאת בחוק חופשה שנתית - אני מציע לך לעיין בנוסח החוק.
ורדית
04/02/2015 10:28
אני לאחר חופשת לידה (4.5 חודשים) ופניתי ללשכת התעסוקה למציאת עבודה.

נתנו לי הצעה למשרה שהיא כוללת ימי שישי משעה 9 עד 3 אך אני שומרת שבת מה שמהווה בעיה ומבחינתם אני חייבת לפנות להצעה זו ונאמר לי מהם שאם אני מסרבת מבחינת שעות עבודה אני לא אוכל לקבל אבטלה.

הייתי רוצה לדעת מה אומר החוק לגבי זה. האם זו אינה הפליה על רקע דתי?
עורך דין
04/02/2015 14:49
שלום ורדית

איני רואה כאן כל אפליה על רקע דתי ולו עקב העובדה שלא ביקשו ממך לעבוד בשבת. 15:00 - שעת סיום העבודה ביום שישי אינה שעת שבה השבת כבר נכנסה וגם בשעון החורף יש כמעט שעתיים עד כניסת השבת. לכן, אין כל מניעה לעבוד מבחינה דתית.

בהצלחה
מאיה
04/02/2015 11:35
שלום רב,
אני עובדת כטכנאית רנטגן פעמיים בשבוע במכון פרטי.
אני נמצאת בתחילתו של ההריון וקיבלתי אישור מרופא תעסוקתי: "אין לחשוף אותה במסגרת עבודתה לקרינה בשיעור העולם על 1 רם במשך כל הריונה. השיעור החודשי הממוצע של חשיפת אישה בהריון לא יעלה על 0.15 רם. על כן יש למנוע ממנה ככל האפשר ובהתאם לתקנות, את עבודתה בחשיפה לקרינה מייננת כל תקופת ההריון"(ציטוט מהמכתב מהרופא התעסוקתי)
שלחתי מכתב זה למנהלת והיא ענתה את הדברים הבאים:
"הרי את לא נחשפת אפילו למאית מזה. וחוץ מזה אם את דואגת לגבי קרינה את צריכה להחליט אם את רוצה להמשיך לעבוד אצלי או לא"
מה עלי לעשות? אני יודעת שהיא צריכה למצוא עבורי עבודה במכון שלא אחשף בה לקרינה כמו שאני יודעת שעושים בבית חולים.
איך אני יכולה להגיע למצב בו לא אעבוד בקרינה אבל בלי להתפטר?

סליחה על ההודעה הארוכה.
תודה מראש על התשובה,
מאיה
עורך דין
04/02/2015 14:47
שלום מאיה

לאור המלצתו של רופא תעסוקתי המעסיק מחוייב לפעול ולמצוא עבורך עבודה שבה לא תחשפי לקרינה. באם המעסיק לא יוכל לספק לך עבודה מתאימה בתנאים שאותם קבע הרופא התעסוקתי, עליו לפטר אותך ולשלם לך פיצויים מלאים.
שרי
04/02/2015 11:51
אני עובדת חמישה ימים בשבוע וחמש שעות כל יום
רציתי לדעת מה אחוז משרה שלי?
עורך דין
04/02/2015 14:33
שלום שרי

את עובדת 100 שעות חודשיות. היקף משרה מלאה הנו 186 שעות חודשיות. לכן היקף משרתך הוא 100 חלקי 186 בדיוק.
שלומי
04/02/2015 12:07
שלום למנהלי פורום זכויות העובדים:

מעסיק רוצה שאחתום מולו חוזה שמחייב אותי לחצי שנה, עם זאת לא עברתי קורס או הכשרה מסויימת אלא רק 2 משמרות ניסיון שבהם למדתי את העבודה, האם זה קביל והגיוני לפי חוקי העבודה?
עורך דין
04/02/2015 14:25
שלום שלומי

אין כל מניעה לדרוש מעובד להתחייב לתקופה של חצי שנה - זאת אינה דרישה בעייתית, כל עוד אתה מסכים לכך. לא ציינת מה הסנקציה הקבועה בחוזה במקרה ותרצה לעזוב לפני תום תקופת ההתחייבות. כאן קבור הכלב בדרך כלל.
עידן
04/02/2015 12:22
שלום רב.
חתמתי על חוזה ייפוי כוח עם עו"ד לייצוג בתביעת דיני עבודה. במשך 3 חודשים הוא לא התחיל לטפל בעניין ומתחמק.
מה אני יכול לעשות בנידון?
תודה
עורך דין
04/02/2015 14:21
שלום עידן

מה שאתה יכול לעשות הוא לפטר את עורך הדין שאיתו התחלת לעבוד ולמצוא לך עורך דין אחר שיכנס בנעליו וייצג אותך.
מעסיק
03/02/2015 16:35
שלום

הוגשה נגדי תביעה של עובד זר תאילנדי. התביעה הוגשה באמצעות עורך דין של איזה עמותה שמסייעת לעובדים זרים. התביעה הוגשה לבית הדין לעבודה. העובד הזר לא נמצא בישראל. האם יש חובה עליו להגיע למשפט והאם יש סיכוי שבית הדין ידחה את התביעה שלו אם לא יגיע לדיון קדם משפט ובכלל? האם אני כנתבע יכול לדרוש התייצבות של העובד התובע למשפט? מה קובע החוק במקרה כזה של תביעת עובד זר נגד מעסיק ישראלי?
עורך דין
04/02/2015 14:20
שלום מעסיק

בדרך כלל, בעלי הדין צריכים להיות נוכחים בכל דיון בבית הדין לעבודה - גם בקדם המשפט וגם בישיבת הגישור אם תשלחו להליך... במקרי תביעות של עובדים זרים, לעיתים בית הדין לעבודה מאשר בצורה חריגה את אי התייצבותו של התובע שאינו נתין אישראל ואינו מתגורר כאן, אך ורק לדיון קדם משפט. מאידך, לא יכול להתקיים דיון הוכחות ללא התייצבות של התובע בעצמו, שהרי כחלק מהעניין הוא לאפשר לעורך דין של הנתבע לחקור את התובע בעניין טענותיו.

בהצלחה
רוני
03/02/2015 12:13
היי ,
עובדת שהתחיל לעבוד 03.04.11 ופוטרה ב-30.11.11
היתה חודשיים בבית ואח"כ חזרה לעבוד החל מ-01.02.12 ועד היום.
האם צבירת החופש החל מה-03.04.11 או מה-01.02.12
עשו סגירת פדיון חופש בתלוש האחרון 30.11.11
אודה לתשובה
עורך דין
04/02/2015 14:16
שלום רוני

לא ציינת האם העובדת חזרה לעבוד באותו מקום עבודה. בהנחה שכן, הרי שהפסקת עבודה של חודשיים אינה קוטעת את רצף העסקתה וצבירת ימי החופשה הנה מחודש אפריל 2011.
מורה
03/02/2015 07:44
בוקר

אנחנו קבוצה של מורות שיצאה להשתלמות מקצועית במטרה ברורה לצבור נקודות לצורך קידום בדרגה. השבוע, ממש לפני סיום ההשתלמות קיבלנו הודעה הזויה שנגמרו התקנים ולמעשה עשינו את ההשתלמות לחינם! מעבר לכך, חלק מאיתנו הן מורות שהיו צריכות לקבל דרגה בחודש ספטמבר 2014 ולא קיבלו דרגה. רציתי לבדוק אתכם מה אתם ממליצים לעשות והאם יש בכלל מה לעשות במצב כזה או שאכלנו אותה?
עורך דין
04/02/2015 14:14
שלום מורה

אני ממליץ לך לפנות להסתדרות המורים, שם תוכלי לקבל ייעוץ משפטי בחינם ולבודק מה ניתן לעשות במקרה שאת מתארת.
ערן
04/02/2015 14:04
שלום,

עד לפני כחודש עבדתי מטעם חברת אבטחה בשתי חברות.
עבדתי תקופות של שנתיים וחמש שנים.

בחודש שעבר הודיעו לי בשתי החברות על עזיבתי מעכשיו לעכשיו.

לחברת האבטחה אין מקום חלופי וגם הם לא רוצים לתת מכתב פיטורים.
כרגע אני בכלל לא עובד.

מה עליי לעשות ?

תודה
עורך דין
04/02/2015 14:06
שלום ערן

הליך הפיטורים אינו תקין בלשון המעטה!! עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ולתת לעורך דין מטעמך לטפל בנושא לצורך מיצוי הזכויות שלך.
מזל
04/02/2015 13:01
שלום,

קיבלתי מכתב פיטורים. מנהלת האזור אמרה לי שאת החודש מראש היא תשלם לי ואני לא צריכה להגיע לעבודה אם יש סידור וזה מתואם עם מנהלת החנות, אז יש סידור ומנהלת החנות גם אמרה לה שמבחינתה אין בעיה השאלה היא האם במהלך החודש היא יכולה להתחרט ולבקש ממני להגיע לעבודה ? תודה
עורך דין
04/02/2015 14:05
שלום מזל

האם התקיים שימוע לפני שהודיעו לך שאת מפוטרת? היה וכן, בקשי לקבל את כל הסיכומים שהגעת אליהם בכתב או שתכתבי את הכל בעצמך ובקשי ממי שאחראי עליך בעבודה לחתום, ואז הכל מסודר פחות או יותר.
רעייה
04/02/2015 12:34
שלום,ברצוני לברר בקשר לתגמול שעות בימי שישי במקום עבודה שנהוג לעבוד 6 ימים בשבוע כך ש מיום ראשון עד חמישי עובדים 8 שעות ומעבר ל 8 השעות משולם עבור השעות הנוספות על אותו יום האם צריך לחשב ביום שישי חשוב מיוחד דוגמה : אם העובד עבד עד יום חמישי 60 שעות וחושב על כל יום את השעות הנוספות האם ביום שישי צריך להיתייחס כבר מהשעה הראשונה כשעות נוספות כי הוא עבר את ה 45 השבועיות ? או להיתייחס רגיל ורק מהשעה ה 8 לשלם שעות נוספות. תודה מראש רעייה
טל
02/02/2015 23:08
שלום, ביום הלידה שלי מלאו לי במקום עבודתי 11 חודשי וותק בדיוק.
ברצוני להאריך את חופשת הלידה שלי אשר אמורה להסתיים באמצע מרץ בעוד כחודש וחצי ולחזור לעבודה ב1.5
האם אני זכאית להאריך? ברור לי שבחל"ת אינני זכאית לתשלום או הפרשות מהמעביד
השאלה שלי האם אני צריכה את אישור המעביד להאריך? או שזו זכות שמגיעה לי על פי חוק?
עורך דין
03/02/2015 06:46
שלום טל

את צריכה את אישור המעסיק על מנת לצאת לתקופה של חל"ת ואינך יכולה לפעול על דעת עצמך.
טל
03/02/2015 21:06
למה? זו לא זכות שניתנת לי לאחר חופשת לידה?
עורך דין
04/02/2015 09:45
שלום טל

טעות שלי - את אכן זכאית לקחת חל"ת אחרי חופשת הלידה. אורך החל"ת עד רבע מהתקופה שבה עבדת עבור המעסיק, אך לא יותר מאשר שנה מאז יום הלידה.
אלכס
04/02/2015 04:56
איפה מופיע הנטו לבנק בטופס 106?
שרון
03/02/2015 20:59
אני מורה המקבלת שכר לפי שעה. עובדת 3 בקרים ו 2 ערבים.
בשנה שעברה הפסדתי 16 ימי עבודה בשל חגים - כי המקום סגור גם בחגים יהודיים וגם בחגים מוסלמים ונוצרים, ובפסח סגור שמונה ימים.
המעביד אומר שלא מגיע לי תשלום על חול המועד ולא על חגים לא-יהודיים (אני יהודייה). כך יוצא שיחזיר לי רק 6 מתוך 16 שהפסדתי. האם המעביד צודק?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ