פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: פנסיה ופיצויים סעיף 14 - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: פנסיה ופיצויים סעיף 14 - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
05/02/2015 08:01
שלום רביד

אכן, המעסיק היה צריך להפריש עבורך כספים לקרן הפנסיה. ויתרה מכך, אם בתחילת עבודתך עבורו היתה לך קרן פנסיה פעילה (לפי מה שהבנתי משאלתך) הרי שהמעסיק היה צריך להפריש כספים לקרן כבר אחרי 3 חודשי עבודה ורטרואקטיבית.
זכות לדרוש את המגיע לך - בהחלט.
04/02/2015 23:37
שלום, עבדתי בעבודה חלקית בחודשים 02/14 עד 07/14 כולל, לאחר מכן נסעתי לחופשה במשך חודשיים (המעביד טוען שבתקופה זאת הסתיימו היחסים ביננו), לאחר מכן חזרתי לעבודה לחודשים 10/14 עד 01/15 כולל. ממה שקראתי כיוון שחזרתי אחרי פחות מחצי שנה אז הרצף נשמר לי נכון ? אני חתום על סעיף 14, רציתי לשאול האם התקופה שלאחר החזרה נספרת מחדש לעניין ההפרשות לפי סעיף 14 או שהרצף נשמר ?
כיוון שלא הכרתי את החוק והמעביד לא ציין זאת בפניי (למרות שזה היה כתוב בחוזה), לא העברתי למעביד את פרטי הפוליסה שהייתה לי, המעסיק לא הפריש לי בכל תקופת העבודה. לפני כארבעה חודשים הופסקה לי הפוליסה כי לא שילמתי ריסק, האם אני יכול לדרוש מהמעסיק את כל ההפרשות על התקופה הזאת אפילו שאין לי פוליסה פעילה כיום, בטענה שאם הוא היה מפריש לי לפי החוק במועד הנדרש הפוליסה לא הייתה נסגרת, או שאין לי זכות לטעון כך ? המעסיק טוען שעבדתי חצי שנה ולכן לא הפריש לי כי לפי חוק הוא חייב רק אחרי חצי שנה ולאחר מכן לטענתו יחסי העבודה הופסקו ואז התקופה נספרה לי מחדש ולכן אני שוב לא זכאי. אני שוב מציין שהיתה לי פוליסה פעילה לאורך התקופה אך כיום היא לא פעילה, מה החוק אומר במקרה כזה ?

תודה !
05/02/2015 08:01
שלום רביד

אכן, המעסיק היה צריך להפריש עבורך כספים לקרן הפנסיה. ויתרה מכך, אם בתחילת עבודתך עבורו היתה לך קרן פנסיה פעילה (לפי מה שהבנתי משאלתך) הרי שהמעסיק היה צריך להפריש כספים לקרן כבר אחרי 3 חודשי עבודה ורטרואקטיבית.
זכות לדרוש את המגיע לך - בהחלט.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: פנסיה ופיצויים סעיף 14 - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ