פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 113
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רעות
14/12/2020 12:10
יצאתי לחל"ת ואני מקבלת דמי אבטלה, אני צריכה ללדת בתחילת ינואר - האם זה נכון שהמעסיק צריך לקבל אישור ממשרד העבודה להוציא אותי לחל"ת (למרות שהעסק היה סגור) בגלל שאני בהריון? דיברתי עם רואה חשבון שאמר שצריך לברר את זה אחרת זה יכול לפגוע בדמי לידה. הרואת חשבון בעבודה אמרה שהיא לא מכירה דבר כזה, שאם אני מקבלת דמי אבטלה זה אומר שהכל תקין.

יכול להיות דבר כזה לפי חוקי העבודה?!
רות
14/12/2020 12:09
איזה זכויות נשמרות בזמן שמירת הריון / חופשת לידה אצל המעסיק?
אם עד עכשיו הופרש פנסיה, קופת גמל וקרן השתלמות, ועכשיו בזמן חופשת לידה / שמירת הריון הוא מפריש רק פנסיה זה חוקי? לא מצאתי בכתבות שלכם על חוקי העבודה הסבר מלא לשאלות האלה ואשמח לקבל תשובה ברורה של עורך דין לנושא.

תודה מראש
שלמה
14/12/2020 11:21
עובד בחברת משרדיה כארבעה חודשים ללא חוזה עבודה.
מזה כחודש וחצי הייתי בחל"ת.
השכר שנקבע לי בעלפה הוא 7,000 ש"ח למשרה מלאה.
בתלוש המשכורת שלי רשום תקן חודשי 198 שעות.
כאשר טענתי בפני אורלי חשבת השכר שמשרה מלאה במשק על פי חוק היא 182 שעות חודשיות, ענתה לי: "מי אמר לך את זה החוק הוא 198 שעות.
בחודש נובמבר הייתי חולה 3 ימים.
הגשתי טופס מחלה לאורלי חשבת השכר ומהשכר הורידו 2 ימים במקום לשלם לי.
שוב פעם אורלי חשבת השכר טוענת שצריך להוריד לי שני ימי עבודה במקום לשלם לי.
מי צודק?
הילה
13/12/2020 21:11
מסיימת חופשת לידה בינואר ורוצה להישאר בבית עם הילד ולקבל דמי אבטלה.
קצת נתונים:

1.זה ילד 3 באותו מקום העבודה.
2.עובדת במרחק של 40 קמ כבר 6 שנים.
3.פעם ראשונה שנשארת בבית.

השאלות הן:

1.האם זה משנה מבחינת קבלת דמי אבטלה, לביטוח לאומי, שפתאום החלטתי לצאת לחלת כשהסיבה היא מרחק של 40 קמ?
2. לאיזה תקופה מקבלים בפועל דמי אבטלה במקרה כזה? האם ישר עם סיום החלד?
3. האם אני צריכה משהו מיוחד להגיש לביטוח לאומי לצורך קבלת דמי אבטלה עם תום החלד?
טלי
13/12/2020 17:14
ביולי 2019 התחלתי לעבוד בחברה דרך כוח אדם לפרויקט זמני , חשוב לציין שבחוזה לא רשום תאריך סיום מכיוון שלא ידעו להעריך כמה זמן זה ייקח .
ילדתי ביולי 2020 והפריויקט נגמר בסוף ספטמבר 2020 . כל מי שגוייס איתי לפרויקט פוטר .
שוחחתי עם כוח האדם והסברתי שאני חוזרת בסוף דצמבר .
הם ניסו לחפש לי עבודות אך המשרות מאוד מרוחקות ופחות מתאים לי .
היום התקשרו ועדכנו אותי שהם רוצים לשלוח בקשה למשרד התמת להוציא אותי לחלת אבטלה .
אשמח להבין האם כתוצאה מכך נפגעים לי איכשהו הזכויות בתור עובדת ?
שלחתי למעסיקה שלי הודעה שמבחינתי העדיפות היא שימצאו לי עבודה ולא אבטלה רשמה שזאת גם המטרה שלהם אך בגלל הקורונה הרבה יותר קשה למצוא עבודה עם השכר שלי במיקום הגיאוגרפי שהייתי בו .
אשמח לתובנות או הכוונה כיצד להתנהל , מה חשוב שאדע לעשות או לומר .
אלירז
13/12/2020 20:57
לא ברור לי כל כך למה את מתכוונת ב"זכויות" שלך..
אבל שתדעי שעדיף לך לקבל אבטלה עכשיו מאשר להישאר ללא הכנסה בכלל. את תקבלי את האבטלה לפי ה6 תלושים האחרונים שהיו לך לפני שילדת.

וכמובן שאת יכולה לחפש עבודה לבד או דרך חברת כוח אדם אחרת.

את לא נפגעת מהמהלך הזה בכלל והוא חוקי לחלוטין.
אלירן
13/12/2020 17:52
התחלתי לעבוד בביה״ח ב7/12 והיום נכנסתי לבידוד למשך שבוע וחצי. מן הסתם אין לי ימי מחלה צבורים.
האם יש דרך כלשהי בה אני יכול לקבל תשלום עבור ימי הבידוד?
ושאלה נוספת- איך עובד ניצול ימי מחלה אצל עובד משמרות שהן לא קבועות?
אני עובד בעבודה נוספת והשבוע נקבעו לי 2 משמרות, האם אני זכאי לנצל את חמשת ימי המחלה שצבורים לי וישלמו לי על כולם על אף שזה חופף רק על 2 משמרות?
תודה
פלורי
13/12/2020 18:26
1. אולי את כפוף להסכם קיבוצי צריך לבדוק שם.

2. במידה ולא כפוף מגיע לך תשלום דמי מחלה על כל הימים למעט היום הראשון. ימי מחלה אלו ככל ולא צרבת אותם יפחתו (עד 4 ימים) מצבירה עתידית שלהם
מרי
13/12/2020 17:58
ערב טוב,
במשרד בו אני עובדת, לכל מזכירה עמדת מחשב משלה.
כאשר הייתי באמצע משמרת השארתי את תוכנת הווטסאפ (האישי שלי יש לציין) פתוח במחשב בעמדתי וניגשתי למטבח לקחת כוס מים.
בזמן שהייתי במטבח, אחת העובדות (המזכירה מהעמדה השנייה) פתחה חלונות שיחה אישיים שלי עם חברתי ואימי. שיחות אישיות בהן כתבתי דברים גם עליה יש לציין וגם על אנשים נוספים מהמשרד.
היא גוללה את השיחות 3 חודשים אחורנית.
בנוסף, היא צילמה את השיחות במכשיר הנייד שלה והראתה לאנשים שעליהם כתבתי את השיחות.
מיותר לציין את עוגמת הנפש שנגרמה לי מהסביבה במקום העבודה שלי בעקבות המעשה הזה.
אני יודעת שהאחריות הייתה עליי ושלא הייתי צריכה להשאיר את הווטסאפ האישי שלי על המחשב.
ובכל זאת, האם ניתן לעשות משהו?
האם בוצעה כאן עבירה כלשהי?
י.ר
13/12/2020 17:13
היי לכן, אני סובלת במקום העבודה שלי ותכננתי להתפטר בסוף השנה. לאחרונה גיליתי שאני בהריון... וכן הייתי רוצה להנות מדמי הלידה בבוא העת.
רציתי לשאול אולי במקרה אתם יודעים האם ומתי אני יכולה להתפטר במהלך ההריון כך שעדיין אוכל לקבל את דמי הלידה לפי המשכורת שאני מרוויחה?
תודה מראש לכל העוזרים
תהילה
10/12/2020 20:48
שלום,
בתחילת החודש (ינואר) הודיעו לנו שמדריכה שלא החתימה בשעון נוכחות לא תקבל משכורת (דצמבר) על שעות אלו. חשוב לציין שכל חודש עד עכשיו עובד שלא החתים בשעון הנוכחות (מכל סיבה שהיא) היה ממלא את שעות העבודה ידני ועליו חתמה המעסיקה הישירה.
במשכורת הנ"ל ההנהלה אכן מימשה את איומה ולא שילמה את השעות שלא הוחתמו בשעון הנוכחות. האם זה חוקי על אף שהודיעה אחרי שנגמר חודש העבודה? והאם זה חוקי באופן כללי לאיים בחוסר תשלום בגין אי החתמה בשעון נוכחות?

תודה רבה.
מירי
10/12/2020 09:24
שלום וברכה,
אבקש לדעת האם בתוך שעות ההריון כלול גם נסיעה למקום הבדיקה והמתנה לרופא.
כמו כן, אם אני מתחילה לעבוד ב7:30 אבל רופא רק החל מהשעה 8:00 מקבל מגיע לי את החצי שעה הזו בהריון?
קארין
09/12/2020 17:01
אני שואלת עבור חבר שחושש להיחשף פה.

הוא עובד מזה 3 חודשים, בעבודה במשמרות, שכר על בסיס שעתי.

בחוזה הוסכם בין הצדדים כי יעבוד 2-4 משמרות בשבוע.
בחוזה אין אזכור לכמות המשמרות שהוא מחוייב להגיש.
בשבועיים האחרונים הגיש העובד 2 משמרות בלבד וקיבל משמרת בודדה, בשבוע הנוכחי הגיש גם 2 משמרות אך לא קיבל אף משמרת.

*יש לציין כי הוא סטודנט אשר ביקש לעבוד רק 2 משמרות בשבוע.

השאלה האם זה נחשב להרעת תנאים? והאם אי שיבוץ משמרות מוגדר כפיטורים?
יוסי
09/12/2020 10:20
מה החוק טוען לגבי תשלום הבראה/חופש שנתי לעוזרת בית, ש מ 03/2020 קיבלה מכתב של יציאה לחל״ת, בגין המצב קורונה.
טרם חזרה לעבודה.
כמו כן מתי חוזרים לשלם לביטוח לאומי
יש מחשבון לחישוב ההבראה/חופשה
נאור
09/12/2020 09:59
בוקר טוב..
אני סטודנט שעובד בשירות המדינה, ואני לקראת סיום הלימודים. המעסיק טעה ולא ביקש ממני אישור מתאים שיאפשר את ההמשך התקין של העסקתי כסטודנט, והוא טען שהוא היה אמור לפטר אותי כבר לפני חודשיים כי אין לי אישור תקין (טעות של המעביד), והחליט שהוא משאיר אותי בבית מתחילת החודש כדי לקבל החלטה בדבר המשך העסקתי. חשוב לציין שלבקשת המעביד המצאתי אישור מתאים מהאוניברסיטה והעברתי למעביד ועדיין כבר 9 יום בסטטוס עובד ולא פוטרתי, וגם לא שולמה לי אף הכנסה בגין היותי בבית בהוראת המעביד.
האם זה תקין על פי חוק? אם לא, באילו זכויות נפגעתי וכיצד אני יכול לתבוע אותן במידה ואין מענה ראוי מהמעביד?
אודה למידע המתאים ולהכוונה, תודה.
אירה
09/12/2020 09:58
שאלה שקשורה לדיני עבודה.
אם בחוזה עבודה חתמתי על תקופת התראה של 30 יום לפני עזיבה ובפועל עבדתי 7 חודשים. האם אני באמת חייבת להישאר את כל ה 30 ימים? האם המעסיק יכול לתבוע אותי אם אעזוב לפני?
חן
09/12/2020 09:02
קיבלתי מכתב פיטורים ב1.12 שכאילו עבדה שם עד ה30.11, קיבלה את המכתב פיטורים באמייל ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע.

שאלה ראשונה, האם מותר בתקופת קורונה, עסק שלא מצליח לעמוד על הרגליים וסגור בגלל מגבלות קורונה (גן אירועים) יכול לפטר ללא הודעה מוקדמת?

שאלה שניה, האם מגיע או לא מגיע לי תלוש שכר אחרון בגובה משכורת בסיס? (תלוש על חודש נובמבר 20)
ליסה
09/12/2020 09:00
מה החוק אומר: אני שכירה וגם עצמאית ( עוסק פטור)
הייתי בחל״ת ממרץ עד אוגוסט.
חזרתי לעבוד בכל המקומות. וגם בסגר השני עבדתי.
רק מקום אחד לא ״ החזיר ״ לעבודה אפילו שהרוב כן חזרו. זה מקום שאני עובדת בו פעם בשבוע כעצמאית.
אני בשבוע 32. הם יודעים על ההריון. ועדין לא מחזירים אותי. הם אמורים לבקש אישור?
גם אם אני עצמאית ?
אבלינה
08/12/2020 20:03
מה ההבדל בין שבוע עבודה של 6 ימים לשבוע עבודה של 5 ימים, מבחינת: ימי חופש, פיצויי פיטורין, פנסיה, זכויות נוספות כלשהן?

באופן ספציפי: המעסיק הציע לאדם שעובד 6 ימי עבודה בשבוע לעבור לעבוד 5 ימים בשבוע תוך הבטחה שהשכר יישמר והשעות יתפזרו בהתאם. מה יכול להיוץ הקאץ'? אילו זכויות יכולות להפגע?
חנה
08/12/2020 19:53
אני עובדת שנה וחצי באותו מקום עבודה כעובדת שכירה. לפני 4 חודשים הוצאתי לחלת ונכנסתי להריון ב'ה. אמורה לחזור ב 10.1 לעבודה. 1. האם המעביד רשאי לפטר אותי או שמחוייב להחזיר אותי? 2. במידה ואני חוזרת ב 10.1 האם אני מוגנת מפיטורין מאחר ואני מועסקת שנה וחצי או שבעקבות החל"ת הוותק מתאפס ועליי לצבור חצי שנה נוספת כדי להיות מוגנת מפיטורין? תודה רבה על עזרתכם.
ורה
08/12/2020 19:26
במקרי של פשיטת רגל של מעסיק מה כן משלם ביטוח לאומי?

כי יש הפרש עצום בין בקשה שלי לתביעה לבין תשלום בפועל.
(חוץ מה שמפורט באתר של ביטוח לאומי)
בונוס חודשי?
דמי הבראה?נסיעות?
פיצויים?
יהונתן
08/12/2020 18:59
לפני למעלה מחודשיים הייתי בתהליך גיוס הגעתי לשלבים הסופיים והיה לי את הראיון האחרון. עברו למעלה מחודשיים ולא קיבלתי מהן שום עדכון לא מייל לא סמס וגם לא בעל פה. אני יודע שעל פי חוק חובה ליידע את המועמד אחת לחודשיים לגבי סטטוס התהליך. אני יודע שבאפשרותי לתבוע אותם. השאלה היא האם יש טעם..כלומר מה הסיכויים שבאמת אזכה בתביעה. מדובר החברה שמונה כ400 עובדים ואני תוהה כמה קל יהיה להם למצוא פרצה בחוק שתצדיק את זה שלא עדכנו אותי למרות שהיו מחוייבים לעשות זאת על פי חוק.
אלדד
08/12/2020 18:46
שלום לכולם, אשמח לייעוץ בנושא..
אמא שלי לאחר יום עבודה נפלה באוטובוס אחרי שנהג בלם בחוזקה ובעקבות כך היא נחבלה בכמה איזורים בגוף. מציינת שהנהג מיד נתן לה את הפרטים שלו.
אמא שלי לאחר שעה התפנתה למיון עצמאית.
נקבע כי אולי יש חשד לקרע בגיד בכתף (זה עוד בבדיקה)
ולהתחיל טיפולי פיזיותרפיה.
מעבר לכך השאר מכות יבשות אבל אמא שלי לגמרי נפגעה נפשית ויצאה מהמקרה נורא מפוחדת.
הפתק של פרטי הנהג אבד.
האם במצב כזה יש עילה לתביעה? יש מה לעשות?
או שעדיף להמשיך הלאה? תודה מקרב לב על המענה!
ורוניקה
07/12/2020 15:55
שאלה בענין של זכויות לויזה ועבודה בארץ של אדם לא יהודי. הבעל גויס ועובד במשרה קבועה- פרופסור משנה בטכניון. אשתו- גרמניה, בכניסה לארץ לא סומן לה סטטוס ועליה להסדיר את זה עכשיו. היא צריכה ויזה B1 שתאפשר לה לעבוד.
מי מכיר.ה את נושא היתרי העבודה והליך קבלת ויזה B1 ויכול.ה להפנות לאפיק הנכון?
חנה
07/12/2020 12:27
במהלך עבודתי עבדתי שנתיים במקום עבודה כעובדת שכירה, ובסיום עבודתי לא קיבלתי מהם טופס 161 לסיום עבודתי.

כעת אני צריכה את הטופס על מנת לסדר את תשלומי הפיצויים לטובת מס הכנסה.

ביקשתי מהם להפיק לי טופס 161 והם מעכבים את הפקתו כבר חודש. האם זה חוקי? מה אפשר לעשות במקרה זה?

תודה
מרינה
07/12/2020 11:53
דודה שלי עובדת במפעל , היא נפלה לאיזה ויכוח מול אחת העובדות האחרות ( והיות ומצבה הבריאותי עדין) הזמינו לה אמבולנס כי לא הרגישה טוב , לקחו אותה לבית חולים אך שיחררו באותו היום .

לפני כמה ימים היא מקבלת הודעה על תשלום האמבולנס - אציין שחצי מהתשלום שולם ע״י קופת החולים שלה .

השאלה היא : האם היא צריכה לשלם? לא העבודה שהזמינה וזה קרה גם פיזית בעבודה? אמור להיות ביטוח עבור כל עובד...
תודה מראש
עדי
07/12/2020 10:14
אם אדם עבד בתור שליח בפיצריה במשך 4 חודשים והחליט לעזוב לאחר שלא שילמו לו כסף בהגדרת: ״תוספת תשלום על משמרות בוקר במידה והעובד מתחייב לחודשיים מלאים של עבודה״- הנ״ל לא נחתם בשום חוזה ואף העובד מילא רק טופס 101 ללא חוזה העסקה.

חשוב לציין כי התוספת המדוברת הייתה מותנית בכך שהעובד יתחייב לעבודה רציפה של חודשיים. כלומר ״אם תעבוד חודשיים תקבל את התוספת״. עברו חודשיים והעובד לא קיבל את התוספת והחליט שלא לעבוד יותר ללא התראה מראש. אותו עובד עבד בחודש נובמבר 5 ימים.

א. האם הוא היה צריך להתריע מראש על התפטרות? (מזכירה שלא היה חוזה העסקה אם רלוונטי)

ב. האם בהמשך לסעיף א׳ המעסיק יכול להחליט שלא לשלם לעובד על אותם חמישה ימים שעבד?

ג. אם המעסיק לא משלם לו כלל על הימים שעבד יש מה לעשות עם זה?

תודה מראש לעונים.
בוריס
07/12/2020 10:12
בוקר טוב לכולם, העובד עובד כנהג בחברת הובלה, על פי החוק וצו הרחבה של ענף ההובלה העובד זכאי לקבל קרן השתלמות לאחר 11.5 חודשי עבודה על פי 150% שכר משולב של העובד הכולל תוספת יוקר ותוספת מקצועית, בפועל המעביד חתם עם העובד הסכם עבודה שבו נכתב שהעובד מפריש 2.5% והחברה מפרישה 5% וסה"כ זה 7.5% משכרו הבסיסי של העובד ללא תוספת מקצועית ותוספת יוקר כפי שנכתב בצו הרחבה.

השאלה האם ההסכם עבודה הוא מעל החוק / צו הרחבה או החוק הוא מעל ההסכם עם העובד ?
איגור
07/12/2020 10:01
עד כמה זה חוקי שמעביד דורש להדפיס כרטיס עובד אחרי החלפה לביגדי עבודה בהגעה ובסיום ליפני חזרה לבגדים אישיים לצורך יציאה לכיוון המגורים. כל זה מלווה באיומים. לציין שישנם עובדי משרד שלא מחליפים בגדים...
מילנה
07/12/2020 08:18
היי אשמח לדעת, הייתי בתקופה ההריון בחלת, ילדתי קיבלתי דמי לידה לאחר שהם נגמרו ביקשתי מהמעסיק שלי שיוציא אותי לחל"ת קורונה והוא לא קיבל אישור ממשרד התמת.
בנתיים המשכתי לקבל כסף מביטוח לאומי וכרגע הצטבר לי חוב שכביכול הם שילמו כסף לא שמגיע לי.
לאחר ששוחתי עם כמה נציגים בזמן שקיבלתי את הכסף אמרו לי שזה בסדר שאני מקבלת את הכסף הזה כי המעסיק לא הצהיר אחרת, האם הוא צריך לדווח עליי שאני בעצם לא מועסקת? האם מישהי נתקלה במקרה כזה? כביכול האשמה לא שלי שביטוח לאומי משלם לי באופן אוטומטי ושבגלל זה הצטבר לי אליהם.
ר.ע
07/12/2020 08:17
היי אני לקראת לידה ונמצאת בחלת קורונה... הייתי בחלת קורונה 14.3 עד הראשון לאוגוסט, ואז חזרתי לעבודה. בסגר השני שוב יצאתי לחלת קורונה 17.9 וטרם חזרתי לעבודה. רציתי לדעת אם הדמי לידה שלי יפגעו?
לפני זה עבדתי באותו מקום במשך 5 שנים רצופות.
תודה
שי כהן
06/12/2020 18:28
יש לי רק את הח.פ שכתוב על התלוש משכורת

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ