פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 280
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שאול
12/08/2018 08:51
שלום,
עבדתי במשך שנה ב-3/4 משרה בחברה בע"מ כלשהי. בינואר האחרון פוטרתי והחברה נכנסה להליכי פירוק. עברתי לעבוד בחברה אחרת.

המעסיק החדש בחן את המצב הפנסיוני שלי והתריע שלא קיים כיסוי מספיק למקרה של אבדן כושר עבודה. כתוצאה מכך המעסיק מבקש להוציא אותי לחופשה ללא תשלום. ברור לי שבתנאים אלה איש לא יאות להעסיק אותי.
ברשותי קרן פנסיה בעתודות ותיקה במסלול זיקנה בלבד. בנוסף יש ברשותי פוליסת ביטוח לאכע אליה הועברו מזה כ-20 חודשים תשלומים בגין רבע משכרי.
בתקופה בה לא הועברו לקרן מלוא הכספים חל שינוי במצבי הבריאותי ואני חושש שלא אעבור הצהרת בריאות, כלומר לא ניתן יהיה להחזיר את הגלגל לאחור.
המעסיק שהתרשל בהעברת התשלומים איננו קיים יותר ואין לי עם מי לדבר.
אני חש שזרקו אותי לכלבים... מה כדאי לעשות?
עורך דין
12/08/2018 09:23
שלום שאול

פנה להתייעצות אישית עם עורך דין המתמחה בנושא אובדן כושר עבודה, בטלפון 050-8086484 ויפה שעה אחת קודם. צריך לבדוק את המצב ולטפל בזכויות שלך בהקדם האפשרי.

בהצלחה
שאול
12/08/2018 14:08
תודה. אעשה זאת.
יקיר
12/08/2018 13:44
שלום רב
במקום עבודתי מזה מספר שנים מעל 9 שנים נהוג לתת 3 פעמים בשנה בונוסים ללא תלות באיכות העבודה או ותק.
לפני חודש נרכש המשרד עי משרד אחר.
האם המשרד החדש יהיה חייב לשלם את הבונוסים?
האם הבונוסים נספרים הפיצוי פיטורין?
לירון
12/08/2018 11:43
עובד שעתי במקום בו מונהג יום עבודה בן 9 שעות (כולן לפי 100%) וחצי שעה הפסקה.
האם יש להוריד את החצי שעה משעות עבודתו של העובד? או שעצם כך שיום עבודה הוא בן 9 שעות זה מספיק?
רון
12/08/2018 11:02
שלום אשתי הלכה היום לראיון עבודה בבית ספר לגבי להתחיל ללמד שמה בעוד פחות מחודש
והמראיין שאל אותה כמה וכמה פעמיים אם היא בהריון ואם את בהריון איזה חודש את
היא שאלה אותה מתי היא קיבלה פעם אחרונה מחזור וכו'
אשתי נמצאת עכשיו בתחילת חודש שלישי
מבחינת החוק מה צריך לעשות ?
לספר אוו שלא חייב לספר ?
ומה אומר החוק בדבר כזה ?
אוראל
08/08/2018 11:05
התייעצות בנושא פנסיה -

עבדתי במקום, אחרי שלושה חודשים המקום הפגיש אותי עם סוכן הביטוח שלהם אשר פרש בפניי את האפשרויות לפנסיה, אמרתי שאחזיר לו תשובה ויצא שהתלבטתי די הרבה זמן ובינתיים פוטרתי ונוצר מצב שלא הופרשו עבורי כספים לפנסיה במשך חצי שנה.

האם היום אני יכולה לדרוש מהמעסיק הקודם לשלם את בתקופה המדוברת?
עורך דין
12/08/2018 09:30
שלום אוראל

האם נוכו משכרך תשלומים לפנסיה? האם היתה לך קרן פנסיה פעילה במועד תחילת העסקתך אצל אותו מעסיק? אם התשובה לשתי השאלות חיובית, אתה בהחלט יכול לדרוש את התשלומים גם בדיעבד, לאחר פיטוריך.

בהצלחה
גלית
08/08/2018 10:59
הגעתי היום אחרי יומיים של חופשה לעבודה ושמעתי מאחת העובדות שהחודש המנהלת החליטה שהיא תפקיד לנו משכורת ב15/8.

העניין הוא כזה האם מותר לה לשלם בתאריך הזה בלי להודיע מראש שהחודש לא תכנס לי משכורת ב10 אלה רק ב15.

גם העובדת שאמרה לי לא עודכנה מראש פשוט היא שמעה את זה במקרה.

אני שלחתי הודעה למנהלת לשאול לגבי המשכורת והיא אמרה לי שכן עקב טיסה לחול המשכורת לא תכנס בזמן.
עורך דין
12/08/2018 09:29
שלום גלית

המדובר על הלנת שכר ואסו רלמעסיקה להחליט על דעת עצמה לדחות את מועד תשלום השכר מעבר למועד הקבוע בחוק.

בהצלחה
אליזבת
11/08/2018 19:50
שאלונת לעורכי דין המתמחים בדיני עבודה -

האם זה חוקי לדרוש תקופת צינון מעובד לפני מעבר לעבודה אצל חברה "מתחרה"?

כלומר, אם עובד חתם בחוזה ההעסקה שאסור לו לעבוד בחברה "מתחרה" (חברה המתמחה בתחום דומה) במשך 24 חודשים - האם זה קביל? או שזה לא חוקי?

תודה ענקית על מענה מראש.
עורך דין
12/08/2018 09:28
שלום אליזבת

על פניו 24 חודשים הם תקופה ארוכה מאד וצריך הצדקה מיוחדת מאד על מנת שהסכם אי תחרות / הגבלת עיסוק יחזיק במבחן משפטי למשך תקופה כזאת. יש באתר זה כתבות מפורטות בנושא - מומלץ לקרוא אותן.

בהצלחה
אליאור
08/08/2018 10:58
עובד לא הופיע לעבודה במשך יומיים.
בשבוע שלאחר מכן אותו עובד לא קיבל מהמנהל שלו משמרות.
העובד שאל האם פוטר, המנהל ענה שלא הגיש משמרות, ולכך העובד השיב שזה כך כיוון שלא היו לו אילוצים (בניית הסידור נעשית על בסיס אילוצים, כמקובל).
לאחר מכן עברו עוד שבועיים שבהם לא קיבל העובד משמרות או תשובה על הודעתו הקודמת.

השאלה: האם הדבר נחשב להשעייה \ פיטורים ללא שימוע, והאם העובד יכול לדרוש תשלום בגין שלושת השבועות הללו?

תודה מראש
עורך דין
12/08/2018 09:26
בוקר טוב אליאור

המצב מורכב לאור העבודה שהעובד נטש לכאורה את מקום העבודה לפי התיאור שלך. מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון את המקרה לפרטיו ולגבש עמדה לגבי דרך הפעולה הטובה ביותר לצדדים.

בהצלחה
מאימ
11/08/2018 19:52
שלום, אני מועסקת במשרה חלקית כאחמ״שית ברשת בגדים מאוד גדולה. בתחילת חודש מאי עשיתי כיומיים מילואים. בתלוש השכר לאחר מכן ראיתי כי קיבלתי רק 190₪ ליום, במקום 275₪ כמו שהייתי אמורה לקבל. לאחר פנייה למנהלת האיזור שלי נאמר לי ש״ככה משלמים בחברה, לפי משמרת של 6 שעות״ למרות שהבהרתי לה שיום מילואים הוא הרבה מעבר ל6 שעות, וכל שאר חברותיי שמועסקות גם הן בעבודות דומות, קיבלו כ275₪ לאותו יום בדיוק. לאחר חוסר מענה ממנה ויתרתי והמשכתי הלאה. כחודש לאחר מכן קיבלתי מכתב הביתה מביטוח לאומי אשר טוען כי הועברו למעסיק שלי כ551₪ על המילואים - ושהוא צריך להעביר אותם אליי (אני בפועל קיבלתי כאמור 380₪..). לאחר פנייה חוזרת למנהלת האיזור שהתעלמה ממני, פניתי אישית לביטוח לאומי לקבלת הכסף. לאחר מספר ימים קיבלתי טלפון מביטוח לאומי שהמעסיק שלי אישר שאקבל את ההפרש במשכורת הנוכחית.

לצערי, ההפרש לא התווסף למשכורת שלי החודש.
מה ניתן לעשות ? התייאשתי...
עורך דין
12/08/2018 09:24
שלום לך

במקרה כזה צריך לפנות אל המעסיק בכתב בלבד ולדרוש לקבל את הפרשי השכר שמגיעים לך. אם לא ישלם, תוכל ילהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
לנה
01/08/2018 08:27
אני עובדת מדינה כבר כ10 שנים מזכירה בבית חולים גדול ומוכר באזור המרכז במשרה של 100 אחוז. לפני כחודש פנתה אלי אחת המנהלות מהנהלת הבית החולים ואמרה לי שמה שאני עושה בתפקדי לא מצדיק את ה100 אחוז משרה שלי.
ולכן היא מוסיפה לי עבודה נוספת שלא קשורה למזכירות ולא קשורה למרפאה שבה אני עובדת וכמובן השכר נשאר אותו דבר .
אני מציינת שאני מזכירה יחידה בכל המרפאה וצוות גדול האחריותי בלבד.

האם זה תקין ?
האם אותה מנהלת מנצלת את כוחה אלי ? ומנצלת אותי ?
בהגדרת תפקיד אני מזכירה האם זה תקין שאני צריכה לעשות מטלות אחרות ושונות ממה שאני עושה כרגע ?
תודה
עורך דין
05/08/2018 10:19
בוקר טוב לנה

המדובר לכאורה על הרעה מוחשית בתנאי העסקתך ואינך חייבת להסכים לכך כמובן. למעסיקה שלך אין זכות לשנות את תפקידך ומסגרת העסקתך בצורה חד צדדית, לא כל שכן אם היא טוענת לאחר שנות עבודה רבות שאין הצדקה להיקף המשרה ולתפקיד שלך. מומלץ לפנות ללא דיחוי להתייעצות אישית עם עורך דין על מנת להחליט כיצד לפעול על מנת לשמור על הזכויות שלך.

בהצלחה
לנה
12/08/2018 08:55
תודה רבה על ההתייחסות .

מקווה שלא יתנקמו בי ברגע שאשמיע את קולי
נופר
11/08/2018 19:54
שלום רב
נתקלתי במצב שבעקבות סגירת מקום עבודתי פוטרתי. המעסיק טוען כי אין כסף למשכורת יולי . אמר שמוכן להוציא תלוש אך ללא שכר בפועל (האם נדרש ממני לקחת את זה?)
המעסיק אמר שאני צריכה לגשת עם התלוש לביטוח לאומי ומהם לקבל את השכר כיוון שלטענתו הכספים שלו נעצרו.

האם הדבר הזה נשמע הגיוני בכלל?

כמובן שבהמשך צריכה לקבל גם פיצויים הבראה וכל מה שכולל

*אשמח לקבל פניות מעורכי דין שמוכנים לייצג תמורת אחוזים מהתוצאה*

מה השלב הראשון שצריכה לעשות?
האם להתעקש על מכתב כי אין ביכולתם לשלם ?
עורך דין
12/08/2018 08:52
שלום נופר

המקרה שבו החברה שהעסיקה אותך תכנס / נכנסה להליכי פירוק אכן ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי לצורך קבלת שכר העבודה שמגיע לך. בכל מקרה, במצב הדברים עליך לפנות לקבלת יעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בדיני עבודה על מנת לבדוק כיצד לממש את הזכויות שלך בדרך הטובה ביותר מבחינתך.

בהצלחה
חגית
11/08/2018 23:11
שלום,
עיש לי שאלה לגבי אופן חישוב הפיצויים במקרה הבא:
אני עובדת 3 שנים בבית ספר. השנה החלטתי שאני לא עובדת בחודשים יולי אוגוסט.ניגשתי לחתום בלשכה לאחר שהמעסיק הוציא לי מכתב חל"ת לחודשיים הללו. בחודש ספטמבר אני אמורה לחזור לעבודה אך גם צפויה ללדת באמצע החודש לכן אין לי שיבוץ בבית הספר ולכן חשבתי לנצל ימי מחלה.
שאלתי כזו: במידה ואני מתפטרת לאחר הלידה לפי איזו משכורת יחשבו לי את הפיצויים ?
האם לפי המשכורת האחרונה שעבדתי בחודש יוני או לפי ספטמבר במידה ואנצל ימי מחלה.

תודה
עורך דין
12/08/2018 08:50
שלום חגית

מומלץ לקרוא בעיון את הכתבה המופיעה באתר זה בעניין דמי לידה, וכן את הכתבה המפורטת שבה ניתנות תשובות לשאלות בנושא חופשת לידה. בשתי הכתבות תמצאי הסברים מפורטים לגבי אופן חישוב דמי הלידה. בגדול, יעשה שימוש בתלושי שכר של החודשים בהם עבדת לצורך חישוב דמי הלידה.

בהצלחה
ש.ד
11/08/2018 19:50
הלנת שכר- אני עובד היום במקום עבודה בו המעסיק מלין שכר על בסיס קבוע, כל משכורת משולמת באיחור של כמה חודשים ולעיתים אף באיחור של חצי שנה.
רוב העובדים הם עובדים בני 60+ אשר לא יודעים מה ניתן לעשות כנגד התופעה הזו שמתנהלת כבר במשך שנים. חשבנו להתאגד ולעשות משהו בעניין כי המצב אינו יכול להמשך כך יותר.

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור ולהסביר לי מה הזכויות שלנו כעובדים.
מתי
11/08/2018 16:15
אני עובדת כמזכירה בחצי משרה במכללה כבר 3 שנים. העבודה גדלה והחליטו להביא מזכירה נוספת לעזרה. בפועל מביאים מזכירה נוספת ועובדת שיווק נוספת ואותי מוציאים ממשרדי. אני אמורה לעבוד עם המעסיקה שלי בתיוקים של ניירת וסידור כללי בחדרה. במקביל המכללה לא העבירה תשלומי פנסיה מתחילת השנה. מה עלי לעשות? תודה על העזרה.
יעל
10/08/2018 22:44
שלום ...אני עובדת חודשית השכר שלי מחושב מספר ימי העבודה שהיו באותו חודש ×9 שעות ,יש חודשים שיש 24 ימים כלומר לטענת המעסיק אני אמוקה לעבוד 216 שעות ולקבל את אותו שכר כמו בחודש שיש בו 21 ימי עבודה ,בחוזה שלי כתוב שאני עובדת משרה מלאה 186 שעות בחודש או 43 שעות בשבוע )כמובן שלפני התיקון ל182) האם חישוב השכר הוא חוקי ?? למעשה זה יוצר מצב שכל חודש השכר לשעה שלי משתנה
איתי
10/08/2018 15:44
שלום , אני עובד דרך חברת קבלן כמאבטח בבית חולים, רציתי לדעת אם מפטרים אותי מהעבודה בבית החולים , המעסיק שלי ( חברת הקבלן) יכול להגיד לי שהוא ימצא לי עבודה אחרת בחברת הקבלן כדי להתחמק מתשלום פיצויי פיטוםרין, האם אני יכול לסרב ועדיין לקבל פיצויים?
אם הוא לא משלם האם יש עילה לתביעת הפיצויים ?
הילה
10/08/2018 12:12
שלום, אני עובדת כשכירה ומגיעה עם רכבי למקום העבודה. סיכמתי עם המעסיק לקבל החזר על הוצאות הנסיעה ברכב למקום העבודה, ע"פ סכום שהוסכם מראש שחושב לפי הוצאות הדלק והמרחק. בתלוש ראיתי שהחשיבו את החזר הנסיעות כחלק מהכנסה ברוטו לניכויים לביטוח לאומי. אם מדובר אך ורק בסכום שאמור לכסות את הוצאות ההגעה למקום העבודה, מדוע מחשיבים כברוטו? שהרי בפועל יוצר שאני מקבלת פחות בנטו וזה לא מכסה את ההוצאות. האם ניתן לסכם את המעסיק לקבל החזרי נסיעות ברכב נטו, או שזה ע"פ חוק? תודה.
משה
09/08/2018 15:22
עד היום עבדתי במשמרות. פעמיים בשבוע בבוקר. שלוש פעמיים בשבוע-מהצהריים עד חצות הלילה.

וכעת שינו לי את המערכת כך שחמש ימים אני עובד מאחה"צ עד 12 בלילה פלוס יום שישי פלוס עבודה במוצ"ש עד הבוקר של יום א'.

יוצא שאני לא פוגש את משפחתי וילדיי כמעט ואני מפסיד הרבה ארועים ליליים.
מה אני יכול לעשות?
הילה
09/08/2018 12:16
במקום העבודה שלי אנו שתי מתאמות שעושות את אותה עבודה.

האחת קנתה כרטיסים לחו"ל לשבועיים האחרונים של אוגוסט ואני הודעתי לפני כחודשיים על לקיחת שבוע חופש. יש לנו 4 ימי עבודה שבהם שתינו לא נהייה לטפל בהזמנות.

הבוס שלי התלונן על כך כמה פעמים וכאשר הסברנו שזה המצב לא עשה יותר מידי.היום תפס אותי הבעלים ואודיע כי הוא לא מאשר את החופש ובמידה ושתינו נעדר הוא מתייחס לכך כהתפטרות.

השאלה האם אכן יכול להתייחס לכך כהתפטרות ולא כפיטורים, ואם כן זה שולל את הזכות שלי לקבל הפיצויים ומכתב פיטורים?

תודה
שירה
09/08/2018 12:15
אני מלצרית ולא קיבלתי משכורת חודשיים ולפני חודש וחצי הבוס פשוט הפסיק לשבץ אותי בסידור העבודה כשניסיתי להבין אם הוא פיטר אותי בלי להודיע לי על כך השיב שלא ואחר כך הפסיק לענות לי. אתמול הודיעו לי שהוא פשט רגל והוא הזמין אותי לשימוע (באיחור של חודש וחצי)
הייתי שמחה לדעת אם מבחינה משפטית יש לי סיכוי לקבל את המשכורת והפיצויים שמגיעים לי (עבדתי במקום יותר משנה) והאם ההגעה לשימוע תשחק לטובתי או לרעתי.
תודה מראש
מור
09/08/2018 11:58
שלום אשמח לעזרה, מה קורה אם מפסידים יום חתימה בלשכת התעסוקה מבחינת דמי אבטלה? יש הבדל מבחינת ההשלכות אם הפסד יום החתימה הוא כי אני בחו״ל או כי אני חולה / ילד חולה?

ושאלה נוספת אם רוצים להציע לי עבודות בלשכת התעסוקה ואני נמצאת בתהליך ראיונות להתמחות בתחום לימודי (פסיכולוגיה קלינית) אני עדיין אהיה מחוייבת ללכת להצעות העבודה שהלשכה שולחת אותי?

אשמח למידע מהימן בנושא.
רעות
08/08/2018 12:53
שלום, התחלתי לעבוד בחברה בתאריך 6/6 עד 7/7
המנהל טרח להודיע לי על פיטורים ללא סיבה בטלפון
בשעות הערב ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע
האם זה חוקי?
אשמח לתשובה מהירה תודה מראש
עורך דין
09/08/2018 11:49
שלום רעות

המדובר לכאורה על פיטורים שלא כדין - אסור בכל מקרה לפטר עובד מבלי לקיים שימוע בטרם פיטוריו. באתר זה תמצאי מידע רב בנושא וכן הסברים לגבי הזכויות שלך במקרה המתואר.

בהצלחה
ניסים מגידיש
08/08/2018 15:11
אני עובד בחברה הרבה שנים, בשנה וחצי האחרונה לא העבירו כספי פנסיה לחברת הביטוח, בשעה שאת הכסף ניכו מתלוש השכר שלי כל חודש, פניתי למעסיק מדוע לא העביר והוא כל הזמן אומר שזה בטיפול, מה אני עושה ?
חברת הביטוח שלחה לו מכתב התרעה וזה לא עוזר !!
עורך דין
09/08/2018 11:44
שלום ניסים

עליך לפנות אל המעסיק בכתב (בלבד) ולדרוש ממנו להפריש את הכספים שמיועדים לקרן הפנסיה שלך בתוספת ריבית, ללא כל דיחוי נוסף. אם לאחר שיקבל את המכתב לא יעביר את הכספים תוך ימים, פנה לעורך דין שיטפל בנושא בשמך ומטעמך.

בהצלחה
רונית
08/08/2018 16:38
אשמח לדעתך:

גיל 40, עובדת במשרה מלאה, תוך כדי כאבים, ברקע סכרת סוג 1, בעיות אורתופדיות בידיים, חלק נותחו וחלק טרם נותחו, סיבוכי סכרת ברמה נמוכה (טפו, טפו, טפו) והפרעת קשב לא מטופלת על רקע יל"ד.

יש לי שאלה על חשיבות שעות העבודה ביום. האם בט"ל בוחנים מספר שעות עבודה ביום, או בחודש או שכר? יש ימים בהם התפקוד לא נפגע ובאחרים בהם לא יכולה בכלל לצאת לעבודה.

כמו כן, מה מומלץ שהאנדוקרינולוג יכתוב בסיכום? מומלץ אי כושר עבודה?

האם ישנה חשיבות לגידול ילד באופן עצמאי (יחידנית)?
יש טעם להוסיף מסמך תומך של פסיכולוג?

תודה!
עורך דין
09/08/2018 11:42
שלום רונית

לאור מצבך הרפואי המורכב והפגיעה האפשרית בכושר העבודה שלך, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתמחה בתחום. קשה מאד לתת תשובות מלאות לשאלות שלך במידע חסר ומעל גבי פורום אינטרנטי.

בהצלחה
עדי ק
08/08/2018 16:49
אשמח להבין,
בתור נפגעת תאונה של עצמית

1. איזה קבלות מס דרושות לי במילוי הטפסים? כל הקבלות שהוצאתי במשך 3 החודשים האחרונים כולל החודש בו אירעה התאונה? או שלושת הקבלות האחרונות מאותו חודש או מחודש לפני?

2. איזה אישור אני צריכה להביא ממעסיק - המעסיק לצורך הענין הוא הלקוח? האישור הוא קבלה או מה?

3. וגם. האם ביטוח לאומי יוצר קשר עם הלקוח שאצלו התרחשה התאונה?

4. בניירת של התביעה על פגיעה: מי המעסיק המדובר? אני עצמאית.

תודה!
עורך דין
09/08/2018 11:40
שלום עדי

באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי יש איזור ספציפי המיועד לנפגעי תאונה עצמית, שם תמצאי הסברים מלאים על הדיווח הנדרש וכל הטפסים והאסמכתאות שאותם יש להעביר לאחר פגיעה באירוע כאמור.

החלמה מהירה ובהצלחה
דניאל
08/08/2018 16:54
אהלן,

אני עובד ברשת מסויימת בתור אחמש כ-6 משמרות בשבוע באורך של 8 שעות כל אחת.

בימי שישי ושבת אני מקבל משכורת בסך 150% על שעות העבודה המוגדרות.(שעות שבת) הרשת דוגלת באי העסקת עובדים מעל 8 שעות ביום על מנת להימנע מתשלום שעות נוספות.

יש משמרות שישי אשר מתארכות לאיטים בשל קשיים בסגירה או עומס ומגיעות ל10-11 שעות עבודה במשמרת אחת, אך מסרבים לשלם שעות נוספות ומצהירים מראש שהתשלום לא נהפך ל175% ומעלה, אלא נשאר 150% לאורך כל שעות העבודה בין שישי לשבת, גם אם מעל 8.

מה ניתן לעשות בנידון?
עורך דין
09/08/2018 11:38
שלום דניאל

למעסיק אין שיקול דעת בנושא תשלום על שעות נוספת. אם עבדת שעות נוספות על המעסיק לשלם עבורן בכל מקרה, אלא אם לא אישר לעבוד - מה שלא מתקיים במקרה אותו אתה מתאר.

מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
פיטורים
שרון
09/08/2018 06:39
שלום רב אני עובד בעבודתי וקיבלתי מכתב פיטורין לאחר שימוע היחס נורא מזלזל בעבודה העם מגיע להם חודש מראש ואני חייב לעבוד הוא להישאר בבית ולקבל את הכסף חודש מראש עזרו לי בבקשה תודה
עורך דין
09/08/2018 11:34
שלום שרון

לאחר פיטורים מהעבודה יש לתת לך הודעה מוקדמת לפי חוק. אם תעבוד בתקופה זאת תקבל עבורה שכר רגיל. אם המעסיק מוותר על העבודה שלך (וזאת זכותו) יאלץ לשלם לך עבור ימי העבודה בכל מקרה. אם אתה תחליט מיוזמתך לוותר על ימי ההודעה המוקדמת המעסיק לא יצטרך לשלם לך עבור הימים.

בהצלחה
שני
09/08/2018 09:28
בוקר טוב

אני עובדת כרגע בעבודה זמנית לתקופה של 7 שבועות בערך, עוד לא קיבלתי תלוש ראשון כך שאני לא יודעת אם אני זכאית ליום מחלה, הבת שלי קמה עם חום גבוה, ניסיתי למצוא מחליף אבל בינתיים אף אחד לא ענה, מבחינת החוק אני חייבת להגיע ו"בעיה שלי"? או שאני יכולה להודיע שאני לא יכולה להגיע וזהו?
תודה
עורך דין
09/08/2018 11:30
שלום שני

עליך להביא למעסיק אישור מחלה המצביע על מחלת הילדה ומספר ימי ההיעדרות שהרואפ ממליץ עליהם.

בהצלחה
דוד
07/08/2018 13:14
אני עובד בחברת אבטחה שנותנת שירות לגוף גדול ומקבל שכר גלובלי.
אחת למספר שנים מתחלפת חברת האבטחה אך העובדים נשארים לעבוד עם החברה שזכתה במכרז.
עד לחילוף החברה הייתי מקבל 50 שעות נוספות גלובליות במשך 3 שנים וכשהתחלפה החברה לאחרונה , חברת האבטחה החדשה לא משלמת שעות נוספות בטענה שזה לא מופיע במכרז.
האם יש כאן הרעת תנאים והאם החברה החדשה מחוייבת להמשיך ולשלם את השעות הנוספות גם אם זה לא מופיע במכרז החדש ?
עורך דין
07/08/2018 13:33
שלום דוד

מה כתוב בחוזה העבודה שלך לעניין שעות עבודה ו/או עבודה במסגרת של שעות נוספות?
דוד
08/08/2018 11:59
בחוזה העבודה מוגדר לי 9 שעות עבודה יומיות 8:00-17:00 ללא עבודה בשישי שבת עם זמינות של 24/7 ( זמינות טלפונית למתן מענה בכל שעה וזמינות הקפצה לאירועים )
בהשוואה להסכם הקודם הורד סעיף השעות הנוספות
דוד
07/08/2018 13:41
בחוזה העבודה מוגדר לי 9 שעות עבודה יומיות 8:00-17:00 ללא עבודה בשישי שבת עם זמינות של 24/7 ( זמינות טלפונית למתן מענה בכל שעה וזמינות הקפצה לאירועים )
בהשוואה להסכם הקודם הורד סעיף השעות הנוספות
לוטן
08/08/2018 11:07
היי יש לי שאלה בנוגע לעבודה, אני עובדת במפעל כעבודה מועדפת כבר כמעט חצי שנה, עד עכשיו היו לנו משמרות של בוקר (7:00-16:00) או צהריים (16:00-00:00) ולילה (00:00-7:00) יש אפשרות לעבודה של 12 שעות (כשעות נוספות).

החל מהשבוע המנהל שלי החליט שכל הצוות שלי עושה רק משמרות של 12 שעות כלומר 7:00-19:00 ו19:00-7:00, אני רוצה לדעת אם חוקי לחייב עובדים לעבוד כל השבוע (ממוצאי שבת עד יום חמישי) משמרות של 12 שעות, למרות שבחוזה אנחנו מחוייבים רק על 15 שעות נוספות שבועיות.

תודה מראש

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ