פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 162
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אריאלה
05/02/2020 16:53
שאלה למומחים: אחי פוטר לאחר שקיבל התקף לב תוך כדי עבודה מאומצת. זה קרה כשנה לפני הגיעו לגיל פרישה. הוא הגיש בקשה לביטוח לאומי שיכירו בו ויקבל אחוזי נכות. מאחר והוא לא ידע לעשות את ההליך הזה לבד הוא נעזר בעורך דין שעזר לו להגיש את התביעה ואף נתן לו סכום מכובד. עורך הדין סיכם איתו על 15% פלוס מע"מ רק שלא הגדיר על מה ולמה ולא נחתם חוזה מסודר לגבי התשלום. אחי קיבל 45 אחוזי נכות לצמיתות אך זה קרה בדיוק בהגיעו לגיל פרישה וגם כך הוא יקבל את אותו סכום כאזרח ותיק. למעט ההטבות בגין היותך נכה. עורך הדין אמר לאחי שהוא אמור לשלם לו במשך חמש שנים סכום של 700 שקל מהקצבה המגיעה לו בגין הטיפול בתיק שלו. אני אישית המומה מזה איך יתכן? האם הגיוני? האם יש מישהו כאן בקהל עורכי הדין שיכול להאיר את עיניי האם זה חוקי מה שעורך הדין מבקש ממנו? אודה מאוד מאוד לתשובתכם.
חנה
05/02/2020 13:30
שלום
קראתי האתר שלכם את הדרך לחשב פיצויים למשכורת שמשולמת לפי שכר שעתי , לא כ"כ הבנתי מדוע לא מחשבים את שנות הוותק שלי , אני התפטרתי אחרי חופשת לידה , ובחודשים האחרונים ניצלתי את הימי מחלה שהיו לי, וזה הוריד לי את הממוצע החודשי. כך שיצא שאני עובדת שם שנתיים וסך הפיצויים שלי נמוך ממשכורת של חודש אחד. זה הגיוני ?
(תחילת עבודה-9.8.2017 סיום עבודה -10.7.2019 שכר ממוצע חודשי ברוטו -3,241 סך הפיצויים עם ותק של שנתיים 2,550 ברוטו )
בתודה מראש חנה
סייעת בגן ילדים
05/02/2020 11:41
שלום,

אשמח לדעת האם לעובדת כ סייעת בגן ילדים
יכולה לקבל את כל קיצבת השארים או עד הכנסה מסויימת.

תודה מראש.
דפנה
ילנה
05/02/2020 10:31
שלום רב. בן זוגי עבד במקום עבודה 3 שנים. בעל העסק אינו מוכן לשלם לו פיצויים ואת כל מה שהוא חייב לו. הוא אומר בגלל שבן זוגי התפטר הוא לא חייב לו לשלם לא פיצויים ולא חופשות מחלה ושום דבר. האם ישנו עורך הדין שמוכן לעבוד על אחוזים? הוא עובד קבלן אם יש עורך דין שמתעסק בדיני עבודה בייצוג עובד קבלן? והאם יש עורך דין באזור קריות חיפה ?
אודליה
05/02/2020 09:12
1. ידוע לי שבעבודת לילה , מעל ל7 שעות משמרת, השעות שמעבר נחשבות לנוספות. באם זה חל רק אם עובדים לילה באופן קבוע? או גם על משמרות לילה שהן חד פעמיות ומחוץ לשעות העבודה הרגילות ( לדרישת המעסיק )?

2. ידוע לי שעל פי עדכוני החוק , היום שבוע עבודה הוא 42 שעות. אני עובדת גלובאלית (נדרשת לסף שעות מסוים עבור שכר גלובאלי) האם שבוע העבודה המקוצר לא חל במקרה הזה? כי גם כביכול אם מורידים זמני הפסקות , אני עדיין נדרשת לחצי שעה יותר בשבוע,שלא מחשבים לי כשעה נוספת.
ש.ה
04/02/2020 14:42
אני עובדת במתחם של חדרי בריחה (במרץ אהיה שם שנה) ובחודש ספטמבר קידמו אותי לאחראית משמרת והחתימו אותי על חוזה זמני לחודש בו פורטו הגדרות התפקיד החדשות שלי וצויין כי הם שומרים להם את האפשרות כי לאחר סיום החוזה יוכלו להחזיר אותי לשכר שקיבלתי לפני החוזה (לפני הקידום קיבלתי 31 שח לשעה ולאחר הקידום 33 שח לשעה).
לאחר סיום החוזה לא נחתם חוזה חדש ונשארתי עם אותו שכר שעתי והמשכתי עם הגדרות התפקיד שהופיעו בחוזה הזמני ואף נוספו הגדרות תפקיד, כעת שוקלים המנהלים שלי להוריד לי את השכר חזרה ל31 שח לשעה מאחר והחליטו להוריד את התואר שלי כאחראית משמרת ולהוריד רק אחת מהגדרות התפקיד שלי.

האם מותר להם חוקית לעשות את זה? האם אני אמורה להמשיך בהגדרות התפקיד האחרות שלא הורידו לי על אף ההורדה במשכורת? האם הם מותר להם לקבל את ההחלטה גם בלי לשמוע את הצד שלי בנושא? האם מותר להם גם להוריד לי את השכר בהמשך אם ירצו על סמך סיבה כזו או אחרת מ31 שח חזרה לשכר מינימום אם ההעלאה ל31 שח ניתנה לי ולעוד כמה עובדים בחודש אוגוסט ללא שום חוזה מעורב?
נופר
04/02/2020 14:40
היעדרות חלקית מהעבודה בהיריון - ניתן לה אישור על ידי רופא תעסוקתי להפחתת משרה והוסבר לה שמקבלת את ההפרש בשכר על חשבון ימי מחלה שיש לה.
המעסיקה שלה טוענת שלא חייבת לפדות לה ימי מחלה אלא יכולה להציע לה לעבוד אחוזי משרה פחותים, כמובן עם ירידה בשכר.
באתר כל זכות כתוב כך:
אם הרופא המליץ על היעדרות חלקית של העובדת בשל הריונה והפחתת היקף המשרה, העובדת אינה זכאית לגמלה לשמירת הריון. במקרה זה ההיעדרות נחשבת כהיעדרות מפאת מחלה, והעובדת תהיה זכאית לתשלום דמי מחלה מהמעסיק בגין היעדרותה, בתנאי שעומדים לזכותה ימי מחלה צבורים.

האם תוכלו לעזור במציאת הבסיס החוקי לכך?
אסף
04/02/2020 14:38
שלום,
בעבר עבדתי בחברה מסויימת בסניף מסויים והחלטתי לעזוב מסיבותיי האישיות. לאחר כ8 חודשים הוצע לי לחזור לעבודה בסניף אחר. כאשר ביררתי את תנאי ההעסקה נאמר לי שאהיה זכאי באופן מיידי גם להטבה המתאפשרת רק לאחר כחצי שנה בזכות זה שעבדתי בעבר בחברה.
כיום, חודשיים אחרי תחילת העבודה, נאמר לי שהתשובה אז היתה טעות אנוש ועליי לחכות חצי שנה להטבה.
יש לציין שאחת הסיבות שהחלטתי לחזור לעבוד היא אותה הטבה ועל מנת להתחיל לעבוד היה עליי לשנות את מקום מגוריי.
מה ניתן לעשות במצב שכזה?
דברת
04/02/2020 14:37
היי,
אני עובדת בעבודתי הנוכחית במשך 3 שנים.
בשנה האחרונה המעסיק שלי לא הפריש את הצד שלי לפנסייה.
כיום לאחר ששמתי לב לדבר, המעסיק מתעקש להוריד את החלק שלי ברטרו.
הסברתי למעסיק שאין ביכולתי להוציא מהמשכורת שלי יותר כסף ממה שנדרש ממני עקב מצבי הכלכלי ודרשתי שאת הטעות הוא ישלם בעצמו אך המעסיק התעקש למרות שהטעות שלו..
האם יש באפשרותי לתבוע? מה עלי לעשות? אשמח לעזרה, תודה.
אסנת
04/02/2020 13:21
שאלה לעניין פטור ממס בפיצוי פיטורים. העובדת עבדה 22.96 שנים (כמעט 23). השכר מינימום :
המעסיק הוציא טופס 161 עם הסכום 123,258 ש"ח. כתב שהשכר לפיו מחושבים הפיצויים הם 5300 ש"ח. (גם זה לא ברור לי אבל אין לי התנגדות שישלם יותר)
ובכל זאת משום מה החליט שגובה הפיצוי הפטור ממס הוא 117,108 ש"ח

והשאלה - האם לא כל הסכום צריך להיות פטור ממס, מדובר על שכר מינימום שבוודאי נמוך מגובה השכר הפטור החודשי.

האם יש סכום כלשהו אשר מעליו אין יותר פטור ממס ?
ברור לי שאני יכולה לשלוח את האישה למס הכנסה. השאלה היא האם אני מפספסת משהו?
מזל
04/02/2020 13:19
אישה עובדת מס' שנים במקום עבודה לאחרונה היתה בשמירת הריון וילדה שהתה בחל"ד והאריכה לחל"ת אך כעת שוב הרתה הריון עוקב) ושוב בשמירת הריון האם עליה להקלט שוב בעבודה ואז לצאת לשמירת הריון? מה מעמדה אם היא בחל"ת וממשיכה לשמירת הריון בלי שתשוב לעבודה ותצא לשמירה, האם תחשב כמי שהתפטרה בהתנהגות אם לא "שבה" לעבודה?
ק.מ
03/02/2020 14:53
מה קורה במצב שאדם חזר מסין ומעסיקו דורש ממנו לשהות שבועיים בבית?

האם המעסיק רשאי לדרוש מהעובד שהימים האלו יהיו על חשבון ימי המחלה העומדים לרשותו?

מי אמור לשלם עבור ימים אלו?

ובמיוחד מה קורה במצב שהעובד בסופו של דבר התגלה כבריא לחלוטין אך אולץ להשאר בביתו?
עובד שיודע
04/02/2020 07:18
אזרחים ישראלים ששבים מסין ויאלצו להיעדר ממקום העבודה במהלך 14 ימי הבידוד - יקבלו פיצוי מלא מהמדינה והשכר שלהם יפגע רק מעט, ממש כמו במקרה שהיו נעדרים 14 ימים בשל מחלה.. כך הודיע משרד הבריאות ביום שני בערב.
ג'ני
03/02/2020 11:46
אשמח לעזרה , עבדתי בחברה מסויימת לפני כשנה וקרן הפנסיה שלי היתה תחתכם .
כרגע אני אצל מעסיק אחר ורציתי שהוא יפריש לי את הפנסיה לאותה הקופה ושלא יפתח חדשה אך גיליתי שהפנסיה שלי עדיין נמצאת תחת החברה בה עבדתי לפני כשנה והיא גם נמצאת בחוב של כ2000 שקלים.
ניסיתי ליצור קשר עם המנהל שהיה באותו הזמן אך להבנתי הוא כבר לא מנהל שם והפנה אותי לאדם אחר שלא עונה לי כלל .
בנוסף הפסקת ההעסקה שלי לא התבצעה ע"י מכתב פיטורין ומכתב סיום העסקה אלא רק שימוע ולאחר מכן הודיעו לי בוואסטאפ שאני לא אמשיך .( שכרגע הבנתי שזה בכלל לא תקין ולא חוקי)
מה אני יכולה לעשות על מנת לקבל את הבעלות על הפנסיה שלי ?
תודה לעונים
ניקול
03/02/2020 11:39
הי, בעלי התפטר מהעבודה לפני שבוע ואמר שבעוד חודש מסיים את עבודתו.

היום הודיעו לו על כוונה שינצל את 17 ימי החופש שהצטברו לו כדי להפסיק את שרותו חד צדדי ובאופן מיידי.
הוא רצה לעבוד עד סוף החודש (את החודש של ההודעה מראש) ולפדות את הימי חופש בכסף.

האם חוקי לחייב אותו לנצל את הימי חופש למרות רצונו?
תודה!
חני
03/02/2020 11:31
האם מעסיק רשאי לא לפדות ימי חופשה שלא נוצלו בפועל?
ביקשתי מהמעסיק לפדות לי 2 ימי חופש למרות שבפועל לא הייתי בחופשה (פשוט רציתי תוספת למשכורת). המעסיק טוען שהוא לא יכול לעשות זאת כיוון שזה אינו חוקי... האם זה נכון? במידה וכן אשמח לדעת מדוע זה כך... (אציין כי אני לא עובדת משרה מלאה).

תודה רבה מראש!
עובדת שעתית
03/02/2020 10:57
שלום אני עובדת שעתית, האם דמי הבראה הם תשלום המשולם בנוסף לשכר או שהמעסיק יכול להחשיב חלק משעות העבודה שעבדתי כ-הבראה. למשל באם עבדתי 20 שעות אז לשלם 15 שעות כשכר רגיל ו5 שעות נוספות להחשיב כהבראה - ולא לשלם אותן בנוסף ל 20 השעות שעבדתי כשעות עבודה לכל דבר?
תודה רבה
אלי
02/02/2020 16:29
שלום.
התחלתי לעבוד במקום עבודה בתאריך 27/07/19 כעבור כארבעה חודשים פיטרו אותי כחלק מקיצוצים בחברה, תאריך הפיטורים היה ב12/12/19 כשבפועל סיימתי ב8/12/19 עקב מחלה.
בתלוש האחרון שקיבלתי מהם ראיתי שלא הפרישו לי לפנסיה ולא פיצויים, אציין שהייתה לי קרן פנסיה פעילה קודם לכן.
מה עושים בנידון והאם זה תקין?
פ.ב
02/02/2020 10:01
שלום רב לעורכי הדין

אשמח אם מישהו יכול לייעץ לי בהתנהלות מול ביטוח לאומי.

בתי, בת 33, מטופלת ב ADHD וגם ע"י רופא פסיכיאטר ל חרדות, התקיפי חרדה, גימגום רציני מלווה בטוויצים לא רציניונלים בפנים, מוכרת בביטוח לאומי ב 30% נכות לצמיתות. מי שמבין יודע ש 30% לא מקנה הרבה וע"מ לקבל עזרה נוספת, היא זקוקה ל 40% מינימום. בגלל ריבוי הבעיות שלה, קשיי קליטה במקומות עבודה, קשיי הסתגלות לחברה סביבה, היא מתקשה למצוא עבודה ואם כן, בד"כ זה לא מחזיק מעמד יותר מזמן קצר ביותר. בקרוב היא ניגשת ועדה רפואית בשירות התעסוקה. היא כמובן תביא אישורים למצב העכשיווי שלה. היא כמעט שנה ללא עבודה ואם לא תקבל הכוונה או עזרה, זה יכול להמשיך שנים רבות. כמובן שהמצב משפיע עליה רע מאוד והמצב הולך ומחמיר. אינני יודע מה לעשות עבור בתי ואשמח לקבל דעות או הכוונה ממי שיכול לעזור. לצערי הרב, אני נמצא בחו"ל תקופה ארוכה ולא בארץ מזה 4 שנים. חוץ ממני, אין עזרה אחרת...
שקד
02/02/2020 09:55
שלום לכולם

אני עובדת בחו"ל (וינה) בחברה ישראלית, עבודה במשמרות, משלמת מיסים וביטוח לאומי לישראל כחוק.
בעקבות תאונת עבודה שקרתה לי יצאתי לחופשת מחלה של חודשיים וחצי (בין הפציעה לתקופת המחלה עברתי כמה משמרות ואז התמוטטתי).

בתחילת ימי המחלה בשיחה עם הבוסית היא אמרה שאולי נחשוב על פיטורין בגלל המוגבלויות שיש לי כרגע. בגלל שהייתי בחופשת מחלה, היא לא יכלה לפטר אותי.

כרגע אני סיימתי את ימי המחלה ב10 לינואר והגשתי לחברה מכתב מרופא (המכתב כתוב בשפה בגרמנית, שביקשו ממני לתרגם אותו למרות שהן דוברות השפה ואני לא) שטיפל בפציעה עם מוגבלויות מסויימות שיעברו עם הזמן.

עד היום אני לא מקבלת תשובה מהבוסית או אחראית כוח אדם בחברה למה אני לא חוזרת לעבודה מעבר ל"מחכים לתשובה מהמטה בארץ".

*האם מותר לבוסית שלי לפטר אותי בגלל תאונת עבודה? או האם היא יכולה להחזיר אותי לעבןדה וארי כמה שבועות לפטר כי אני לא מתאימה בגלל המוגבלויות מהפציעה?

*האם מותר לבוסית שלי לא החזיר אותי לעבודה לתקופת זמן כזאת ארוכה גם עם אישור רופא?

*האם הגשת תביעה לביטוח לאומי על תאונת עבודה שקרתה בחו"ל ובזמן ימי המחלה שהייתי בחו"ל תתקבל?

תודה על כל מענה!
גיא
02/02/2020 09:54
שלום לכולם
אני צריך עזרה לגבי עבודה שעבדתי בה
הורידו לי מהשכר קצת יותר מ2000 שקלים שטוענים ש1500 זה קנס עזיבה והשאר אפילו לא מסבירים לי מה זה
אני עבדתי בסוכנות ביטוח שבחוזה המקורי רשום התחייבות לעבוד 6 חודשים לפני שחתמנו כל הקורס קבוצה ביקשו ממנו לשנות את זה ל3 חודשים ידנית ואז חתמנו.

כמובן ששיניתי גם ויש לי את בחוזה המקורי עם השינויים ועדיין הם אומרים לי שלא מגיע לי את הכסף כי בחוזה המקורי רשום 6 חודשים למרות שבזה ספציפי שאני חתמתי עשינו שינויים ל3 חודשים.

אשמח להתייעץ עם עורך דין לענייני עבודה שיעזור לי האם יש לי עילה לטבוע בכלל או שאין מה לעשות עם זה?
תודה רבה
נטלי
02/02/2020 09:33
בוקר טוב לכולם,

אשמח לבדוק אם יש לי עילה לתביעה עקב המקרה הבא:

קיבלתי הצעת עבודה ללוות נערה. ההסכם שבעל פה ביני לבין המעסיק היתה שצריך ללוות אותה 12 שעות ביום 7 ימים בשבוע למשך כחודש ימים.

ונאמר לי שמחפשים לה מקום חילופי ואם ימצאו לה מסגרת אחרת גם לפני תום התקופה אני אקבל את מלא השכר החודשי כפי שהובטח וסוכם.

יש לנו הסכם עבודה כתוב בו הסעיף הנ"ל אינו מצויין ולא חתמתי על ההסכם!

כעבור 8 ימים אכן הנערה הועברה למסגרת אחרת אך המעסיק שלי אינו מכבד את ההסכם שבע"פ.

אני כבר 5 ימים מגיעה למקום העבודה במסגרת השעות שהתחייבתי למרות שהנערה לא נמצאת המעסיק שלי לא מכחיש את ההסכם בנינו אך עדיין לא עומד בו.
יש לי הקלטות שיחה שמאשרות את ההסכם.

יש עוד בחורה שהובטחו לה אותם התנאים, למרות שהיא בחרה מרצונה לעזוב כעבור כמה ימים.

אשמח לדעת מה ניתן לעשות במקרה כזה והאם יש עילה לתביעה ואם ההקלטות תקפות בבית המשפט.

בתודה מראש ויום טוב לכולם.
שרית
02/02/2020 09:23
היי אני חייבת את עזרתכם בנושא דיני עבודה

הבן שלי עבד במקום עבודה מסויים ולאחר שנה וחצי קיבל מכתב פיטורים.

קיבלנו טפסים למלא עבור פיצויים והיה אמור לקבל 3800₪ עד היום לא קיבל
כבר עברו 5 חודשים
כשהתקשרנו לביטוח אמרו לנו שבכלל אין לו שם כסף שאמור לקבל וכשהתקשרנו לחברה אמרו לנו שהכספים נמצאים בקופה מרכזית ושהביטוח לא יודע
ובכל פעם שאנחנו מתקשרים הם אומרים שזה בטיפול
האם במצב כזה אני יכולה להפעיל עורך דין?
האם הם אמורים לספוג את שכר הטרחה שלו?
והאם הם אמורים לשלם גם על עוגמת הנפש?

תודה
מעיין
02/02/2020 07:31
שלום אשמח להתייעצות ראשונית, אני עובדת כמאבטחת בחברת קבלן שמעוסקת ע"י חברה גדולה ואני חתומה ספצית בחברה הזו, חברת הקבלן נותנת שירותי שמירה לעוד מקומות חוץ מהחברה בה אני נמצאת. המנהל האחראי עלי מטעם חברת הקבלן התקשר אלי ודרש שאני הלך לעבוד במקום עבודה אחר ששייך לחברה בה אני חתומה אך מקום זה נמצא במרחק של קצת יותר מ60 ק"מ ממקום מגורי ו80 ק"מ מרחק ממקום העבודה הקבוע שלי, בנוסף שעות העבודה שונות 10 שעות משמרת לא כולל 3 שעות נסיעה סה"כ נסיעה לעומת 8 שעות עבודה כרגע עם סה"כ שעה נסיעה.
אשמח לדעת אם זה חוקי ראשית לדרוש ללכת למקום עבודה אחר ושנית מה אומר החוק לגבי שינוי מקום עבודה עם מרחק של יותר מ60 ק"מ ממקום המגורים. תודה
ירון
02/02/2020 09:04
שלום רב, באופן כללי למעסיק מותר כמובן להציע או לבקש מהעובד שינוי במקום העבודה או בהיקף העבודה, והעובד רשאי כמובן להסכים. במקרה שהעובד איננו מסכים לשינוי, ובמידה ומדובר בשינויים משמעותיים בתנאי העבודה, כפי שעולה לכאורה מהתיאור שלך, העובד רשאי להודיע על סירובו לשנות את תנאי העסקתו. במידה והמעסיק מתעקש להמשיך בשינוי, העובד יכול להודיע על התפטרותו ממקום העבודה, ולעניינים שונים, כגון פיצויי פיטורים, יראו אותו כאילו פוטר. בכל מקרה כדאי לקבל ייעוץ פרטני בנוגע לנסיבות העניין לפני קבלת החלטה.
חן
02/02/2020 07:31
מקום עבודה מסויים חייב לחתום על חוזה עבודה לשנה, ובמידה והעובד בוחר לעזוב בחצי שנה הראשונה יקוזז משכרו 1000שח על הקורס הכשרה שהמקום עשה לעובד. בשיחה של אחד על אחד עם מנהלת המחלקה אם באמת מנכים את זה מהשכר היא אמרה שלא מחזיקים אף אחד בכוח ואם מישהו רוצה לעזוב שיעזוב וכי עד כה לא נתקלה במקרה כזה.

בעבודה הזו בנוסף לשכר בסיס ישנם בונוסים.
לאחר כשלושה חודשי עבודה החלטתי לעזוב. במהלך שלושת חודשי העבודה לא קיבלתי שום בונוס, ובכל פעם שהערתי על זה אמרו שיבדקו ולא חזרו אליי עם תשובות עד שהודעתי שאני עוזבת, אז אמרו לי מה גובה הבונוסים וכי ישלמו לי אותם רטרו.
בחודש העוקב לעזיבה קיבלתי משכורת עם השכר היחסי לימי העבודה העבודה שעבדתי ללא הבונוסים וללא ניכוי 1000שח של הקורס. בשיחה איתם נאמר לי שנהוג בכל מקום לשלם את העמלות רק בחודש לאחר מכן ואכן המתנתי. כעת נכנס לי התשלום בניכוי הקורס. האם זה תקין וחוקי לנכות את התשלום מהעמלות? האם לא היו אמורים לעשות זאת בתלוש השכר האחרון?
אירית
02/02/2020 07:30
שלום,

התייעצות בדיני תעסוקה.

בעלי חתם חוזה עבודה עם חברת קבלן רצינית מחו״ל, בהיקף של 43 שעות שבועיות (משרה מלאה) והתפטר מעבודתו הקודמת. לאחר 30 יום התרעה שנתן ויומיים לפני תחילת העבודה החדשה, הודיעו לו בשיחת טלפון ובאופן חד צדדי לחלוטין על שינוי בשעות העבודה ושהוא ידרש להגיע מ8:00-19:00 לתקופה של 5 חודשים לפחות.

ללא גמישות, וללא יוצאי דופן. אפילו לא יום אחד בשבוע שבו יוכל לצאת מוקדם.

האם זה נחשב הרעת תנאים או הפרת חוזה מצידם, על אף שלא עבד שם בפועל?
נועם
02/02/2020 07:29
שלום לכולם,
אני עובדת כמלצרית בבית קפה כבר שנתיים בערך, בשנה הראשונה עבדתי כל יום גם עם כפולות אך ב6 החודשים האחרונים התחלתי ללמוד וסיכמתי עם המנהלים כבר אז על יומיים חופש בשבוע שאצטרך בימים ספציפיים ( כך שאני עובדת 3 פעמים בשבוע וסופש) . כל שבוע מחדש המנהלים מחליטים להתעלם מהימים האלה ושמים לי משמרת בימים האלה, מיותר לציין שאני לא יכולה להגיע למשמרת. בנוסף בשיחה שערכתי עם אחד מהמנהלים הוא דרש ממני להציג לו לוז של יום הלימודים שלי בטענה שהוא חייב לדעת למה אני לא יכולה לעבוד וממש עמד על זה שאשלח לו. מרגיש לי שהבקשה הזאת הייתה פשוט לא לגיטימית, חדירה לפרטיות אפילו. כעונש על זה שלא הגעתי למשמרת ביום הספציפי הזה (שוב כי למדתי והודעתי להם על זה) קיצצו לי בשעות באופן משמעותי גם בכמות המשמרות וגם בשעות השבועיות וקבעו לי שימוע... רציתי לדעת מה עלי לעשות? האם זה תקין בכלל מה שהם עושים?
לאה
02/02/2020 07:19
מרביעי אני עם שפעת אחת הקשוחות
בחמישי עדכנתי שאני לא אגיע לעבוד יום לפני מסודר אחראי !
הוא רשם מקווה שתחלימי שתוכלי להגיע מחר לעבוד !!
רשמתי לו הערב על מחר אני שאני עדיין חולה עזבו את זה שאין אפילו איחול רפואה שלימה שאני באמת סובלת
כותב "תמצאי לך מחליפה!! פאקינג מתעצבן עליי שאני חולה
אני עובדת אחראית בחיים לא חיסרתי לא איחרתי
למה ההתנהגות המזעזעת הזאת שאנחנו בתור עובדים נהים חולים למה?
ש.ר
01/02/2020 15:45
פוטרתי אחרי 11 חודשים..
אחרי הפיטורין, התברר שיש חוק פיטורין בחודש 11.
הערתי את תשומת לב המעסיק לכך שלפי החוק, אני זכאית לפיצויים כמו פיטורין אחרי שנה, כי זה מה שהחוק אומר.
המעסיק אומר שהסכם ההעסקה מולו, סותר את מה שהחוק אומר.
האם החוק גובר על הסכמה העסקה מהסוג הזה?
אבי
30/01/2020 20:19
אני עובד גלובלי עם שעות נוספות. כלומר מקבל שכר בסיס קבוע ותשלום עבור כל שעה נוספת.
במידה ועבדתי בשישי בבוקר, נניח 5 שעות, מה התעריף שמגיע לי עבור אותן 5 שעות - האם 100% או שכל שעה ביום שישי נחשבת שעה נוספת מהשעה הראשונה?
תודה
אורטל
30/01/2020 14:23
צהריים טובים,

עובד קיבל הבוקר (כמה דקות לקראת 10:00) הודעה במייל על שימוע ביום ראשון הקרוב בשעה 10:00 עקב צמצומים.
ביקשו שיאשר את קבלת הזימון (זמן ההודעה המוקדמת לשימוע נחשב סביר?)

מדובר בעובד שהתחיל את עבודתו ב- 24/02/2019, כלומר, נשאר כ- 3 שבועות ממועד השימוע ועד שיסגור שנת עבודה.

ראיתי שכתוב שאם העובד מפוטר בסמוך להשלמת שנת עבודה, ייחשבו הפיטורים כפיטורים שבוצעו במטרה להימנע מתשלום פיצויים, והעובד יקבל פיצויים בכל זאת.

האם זה עונה על ההגדרה?

תודה על המענה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!