פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - בעקבות תאונת עבודה
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
02/02/2020 09:55
שלום לכולם

אני עובדת בחו"ל (וינה) בחברה ישראלית, עבודה במשמרות, משלמת מיסים וביטוח לאומי לישראל כחוק.
בעקבות תאונת עבודה שקרתה לי יצאתי לחופשת מחלה של חודשיים וחצי (בין הפציעה לתקופת המחלה עברתי כמה משמרות ואז התמוטטתי).

בתחילת ימי המחלה בשיחה עם הבוסית היא אמרה שאולי נחשוב על פיטורין בגלל המוגבלויות שיש לי כרגע. בגלל שהייתי בחופשת מחלה, היא לא יכלה לפטר אותי.

כרגע אני סיימתי את ימי המחלה ב10 לינואר והגשתי לחברה מכתב מרופא (המכתב כתוב בשפה בגרמנית, שביקשו ממני לתרגם אותו למרות שהן דוברות השפה ואני לא) שטיפל בפציעה עם מוגבלויות מסויימות שיעברו עם הזמן.

עד היום אני לא מקבלת תשובה מהבוסית או אחראית כוח אדם בחברה למה אני לא חוזרת לעבודה מעבר ל"מחכים לתשובה מהמטה בארץ".

*האם מותר לבוסית שלי לפטר אותי בגלל תאונת עבודה? או האם היא יכולה להחזיר אותי לעבןדה וארי כמה שבועות לפטר כי אני לא מתאימה בגלל המוגבלויות מהפציעה?

*האם מותר לבוסית שלי לא החזיר אותי לעבודה לתקופת זמן כזאת ארוכה גם עם אישור רופא?

*האם הגשת תביעה לביטוח לאומי על תאונת עבודה שקרתה בחו"ל ובזמן ימי המחלה שהייתי בחו"ל תתקבל?

תודה על כל מענה!

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!