פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 973
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אסף
17/06/2014 13:08
שלום,

אישתי עומדת ללדת בקרוב ולפי מה שקראתי באתר משרד הכלכלה לעובד מותר לקחת 7 חופש על חשבון ימי המחלה שלו בגין לידת בת זוג.

שתי שאלות בנושא זה:
1. במקום עבודתי אומרים שבכלל אין דבר כזה ושהמשרד חשבים איתו הם עובדים אמר שמגיע 3 ימי חופש על חשבון ימי מחלה וזה בכלל בגין מחלה של בן/בת הזוג או לטיפולים ובדיקות במהלך תקופת ההריון וללא קשר ללידה. האם הם צודקים? מה אני יכול לעשות כדי לאכוף את החוק?

2. בהנחה שהחוק שהצגתי נכון ממתי מתחלים לספור את 7 ימי המחלה ?

תודה רבה
אסף
עו"ד אריק שלו
17/06/2014 14:23
לפי חוק דמי מחלה (היעדרות עקב הריון ולידה של בת זוג), התש"ס-2000
עובד זכאי לזקוף עד שבעה ימים בשנה של היעדרות, בהתאם לכללים שקבע שר העבודה והרווחה, בשל טיפולים או בדיקות הקשורים להריון בת זוגו, או בשל לידה של בת זוגו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו.
שני
17/06/2014 13:18
שלום,
הועסקתי במקום ששייך למגזר הציבורי דרך חברת כוח אדם במשך 9 חודשים, לפני כארבעה חודשים נקלטתי כעובדת של הארגון. בתחילת מאי, ילדתי ואז נודע לי שחופשת הלידה שלי מסתיימת בתחילת אוגוסט. האם אני זכאית לחל"ת - הארכת חופשת הלידה ללא תשלום ואם כן, לכמה זמן? שכן לא עבדתי בארגון במשך 12 חודשים לפני הלידה, כלומר האם הוותק של כוח אדם נשמר לי לעניין זה?
עו"ד אריק שלו
17/06/2014 14:11
תקופה של 9 חודשים בה הועסקת על ידי חברת כוח אדם, הינה תקופה שנכללת בותק לצורך חופשת לידה.
אזי הנך זכאית לחופשת לידה של 26 שבועות, מתוכם 7 שבועות לפני יום הלידה המשוער והשאר אחרי יום הלידה.
12 השבועות הנותרים עד לסיום חופשת הלידה בת 26 שבועות, הינם חופשה ללא תשלום.
אתי אסרף
17/06/2014 10:06
לאחר שפוטרתי פניתי למנהלת שלי וניסיתי לסדר את הדברים מבלי להגיע להליכים משפטיים היא התייעצה עם הממונים מעליה עבר חודש ימים ואף אחד לא חזר אליי עם תשובה. אתמול שלחתי לחברה הקבלנית ובכיתוב המנהלים מכתב התראה כנגד הליכים משפטיים שכן גיליתי סעיפים נוספים שלא בוצעו כחוק בעת הפיטורים. מנהל האבטחה הראשי מעוניין לבצע איתי שיחה האם אני מחוייבת להגיע לאחר שלא התעניינו בבקשתי לאחר חודש ימים?
עורך דין ארז כהן
17/06/2014 10:21
את לא מחויבת להגיע לשיחה, אך אם הנך מבקשת להימנע מהליכים משפטיים יתכן שיש בשיחה נכונות לפתור את העניין.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
עו"ד אריק שלו
17/06/2014 10:15
שלום,

לכאורה אינך מחוייבתך להגיע לפגישה אלא יש לחשוב האם זה יקדם את האינטרסים שלך. לייעוץ מעמיק יותר באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה.
עינב ד.
17/06/2014 09:52
התקבלתי לעבודה במקום חדש כעובדת שכירה. אתחיל לעבוד אחרי חופשת לידה. אני זקוקה לשעת הנקה האם עדיף לי או שאני חייבת להגיד לפני שסוגרת חוזה או אחרי?

אני רוצה להתחיל באוירה נעימה וחוששת שזה לא יתקבל יפה אם אגיד לאחר שאחתום על החוזה מצד שני אני חוששת שיבטלו את העסקתי אם אבקש שעת הנקה לפני החתימה על החוזה.

מה אתם אומרים בנושא? מה החוק אומר בנושא?
דין
17/06/2014 08:12
עבדתי בחברה במשך 3 שנים ,התפטרתי ורציתי למשוך את כספי הפיצוים של הקרן , התברר שאי אפשר בגלל שהמעסיק לא הפריש לי את משכורת פבואר 2013 .(כבר עבר יותר משנה !!) שלחתי לו 2 מכתבים בשמי והוא התעלם ,לאחרונה נשלח מכתב מעורך דין ,גם כאן זכיתי להתעלמות מוחלטת .
בנוסף המעסיק פתח לי קרן פנסיה בחברת ביטוח אחרת ללא ידיעתי והפריש לשם את השני חודשים האחרונים שעבדתי .
אני רודף אחריו יותר מחצי שנה !!
האם זה הזמן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה על הלנת שכר ועוגמת נפש ולדרוש פיצויים על כל התהליך וההתנהלות הביזיונית הזאת ?
עו"ד אזי נ. כהן
17/06/2014 09:51
בייחוד בתחום דיני העבודה כדאי למהר להגיש תביעה מאחר ותקופות ההתיישנות קצרות יותר.
עו"ד אריק שלו
17/06/2014 08:47
שלום,
לכאורה זה הזמן להגיש תביעה. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
הילה
16/06/2014 23:17
שלום

קוראים לי הילה ואני עובדת באורנג בתור נציגת תמיכה מזה 3 שנים, אני סטודנטית ומעונינת לטוס לחודש חופש מאוגסט עד ספטמבר חופשת הקיץ, העבודה לא מאפשרת לי את זה ביקשתי חופש ללא תשלום, ומבחינתם אם אני טסה לחודש הם דורשים שאני אתפטר ואגיש מכתב פיטורים.

יש דרך לקבל את הזכויות שלי ולקבל פיצוי פיטורים או שאם אני טסה אני חייבת להגיש מכתב התפטרות ולוותר על זכויותי?

תודה ולילה טוב!
עו"ד אזי נ. כהן
17/06/2014 09:47
בכל מקרה תוכלי לקבל את הכספים שהופקדו לקופת הפיצויים אך ללא השלמה לפיצויים מלאים.
עו"ד אריק שלו
17/06/2014 08:49
שלום,
חופשה כפי שתיארת כפופה לאישור מהמעסיק שלך.
אלעד
16/06/2014 19:58
האם זה נכון שאני חייב לנצל את ימי החופשה תוך שנה וזה לא עובר לשנה הבאה

ובעניין הפנסיה האם אני יכול לקבוע לאיפה לפריש אותה
עו"ד אזי נגר
17/06/2014 09:19
אפשר לצבור ימי חופש ולפדות בכסף בעת סיום העבודה. אפשר לבחור קרן פנסיה
עו"ד אריק שלו
17/06/2014 08:50
שלום,
אכן זכות הבחירה לאן להפריש את ההפקדות הפנסיוניות בידי העובד.
עורך דין
16/06/2014 20:07
לא, זה בדרך כלל לא נכון. תקרא על: חופשה שנתית ותבין בדיוק איך וכמה ימים נצברים לזכות העובד.

ובעניין הפרשות לקרן פנסיה שלך - התשובה חיובית. זכותך לבחור להיכן להפריש כספים.
עו"ד אריק שלו
17/06/2014 08:52
נתנה תשובה.
אלעד
16/06/2014 20:13
RE: חופשה ופנסייה עורך דין 01/01/1970 02:00
לא, זה בדרך כלל לא נכון. תקרא על: חופשה שנתית ותבין בדיוק איך וכמה ימים נצברים לזכות העובד.

ובעניין הפרשות לקרן פנסיה שלך - התשובה חיובית. זכותך לבחור להיכן להפריש כספים.
מז"א בדרך כלל האם הם יכולים או לא יכולים לחייב אות ילקחת הכל באותה שנת עבודה
עו"ד אריק שלו
17/06/2014 08:52
שלום,
על המעסיק לתת לך התראה בטרם הוא ישלול ממך את ימי החופשה.
שני
16/06/2014 23:12
ערב טוב

מקווה שאצלכם אוכל לקבל תשובות כי בפורום אחר ששאלתי לא ממש עונים לגולשים. הנה שאלתי:

אני עובדת בחברה שנותנת שירות. מידי כמה חודשים ישנה תורנות המתחילה בסוף היום ועד למחרת בבוקר. עליי להיות זמינה מהערב ועד הבוקרר טלפונית. התורנות הינה כל השבוע כולל שישישבת ואני מתוגמלת עליה 375 שח לכל השבוע. אני עובדת גלובלי.

האם זה תקין?
שני
עו"ד אריק שלו
17/06/2014 08:56
שלום,

לכאורה חסרות עובדות בשאלתך.
יוסי
17/06/2014 08:42
בוקר טוב ושלום רב,

יש לי ותק במקום העבודה של שנה ושלושה חודשים. המשרה שלי היא חלקית ומשתנה, והשעות לא קבועות. היו לי חודשים של 170 שעות של 120 שעות וגם של 80 שעות אפילו אחד של 27 שעות. הממוצע הכללי שלי הוא 110 שעות לחודש במשך כל התקופה.

שאלתי היא - כמה אחוזי משרה יש לי, והעיקר, כמה ימי חופשה ודמי הבראה מגיעים לי לשנה? אם זה משנה , מקום העבודה שלי עובד 7 ימים בשבוע 24 שעות ביום, וחלק נכבד מהמשמרות שלי הן בשישי שבת, ערב חג / חג.

בתודה מראש , יוסי.
עו"ד אריק שלו
17/06/2014 08:45
שלום,

186 שעות מהווים 100% משרה מכך יש לעשות את החישוב בהתאם לשעות העבודה הממוצעות שלך.
דמי הברה וחופשה אכן נגזים מאחוז המשרה שלך.
אסתר
15/06/2014 17:13
שלום וערב נעים

אני מעסיקה עבור אמי עובד זר בתחום הסיעוד לפי היתר שקיבלתי. הבנתי כי עלי לכתוב ולתרגם לפיליפינית חוזה עבודה עבור העובד שהוא פיליפיני מן הסתם. אבקש לדעת מכם האם עלי לציין מהן שעות העבודה בחוזה, שכן בדרך כלל בכל חוזה עבודה זה כתוב ומצד שני, העובד גר בביתה של אמי ולכן שעות עבודתו - למעט ימי חופש - הן כל שעות היממה לפי צרכיה של אמי וזה ברור לעובד.

האם בכל מקרה יש לכתוב בחוזה את שעות העבודה או שמספיק לציין כי העובד יגור בבית מעסיקתו ויעבוד לפי צרכיה, בכל שעה משעות היום והלילה?

אשמח לקבל עצתו של עורך דין המתמצא בנושא העסקת עובדים זרים בתחום הסיעוד. תודה!
עורך דין
17/06/2014 08:37
כל פרטי ההעסקה של העובד צריכים להיות כתובים בחוזה שלו בצורה ברורה ומובנת, בשפה שהעובד מבין. אין כל משמעות לעובדת היותו עובד זר מפני שהחוק אינו מבחין לצורך העניין בין עובדים זרים לעובדים מקומיים.
ללא
15/06/2014 20:39
בבית הדין אזורי לעבודה, לאחר שהוכרעה סוגייה מסוימת, בית הדין נתבקש ע"י הנתבעת למחוק את ההליך, כאשר התובע הגיש תגובה המתנגדת למחיקה,ואשר לפיה יש להמשיך את ההליך.
בית הדין הוציא פסק דין לפיו בקשת המחיקה מתקבלת.
האם במקרה כזה הגשת ערעור לבית הדין הארצי ע"י התובע חייבת להיות מצומצמת ומתייחסת רק לטענות שנידונו בבקשה למחיקת ההליך ובתגובת התובע ביחס אליה?
או שהערעור יכול להכיל גם השגותביחס לאופן ניהול ההליך, לקיפוח זכויותיו של התובע בהליך המשפטי ,י השגה לגבי החלטה שנתקבלה מבלי לאפשר לתובע להגיב לבקשת הנתבע בטרם ההחלטה נתקבלה וכו...
עורך דין
16/06/2014 23:03
ערעור שיוגש במקרה כזה צריך להתרכז בהחלטה של בית הדין לעבודה ולא בנושאים אחרים. אם בית הדין הארצי יקבל את הערעור, הרי שהדיון יחזור ככל הנראה לבית הדין האזורי וההחלטה על מחיקת התביעה תבוטל. בכל מקרה, לא ברור איפה עורך הדין שלך בכל ההליך הזה ומדוע אתה לא מתייעץ איתו בנושא.....
אלמונית
16/06/2014 17:13
שלום רב,

אני מטפלת בקשישים (לא סיעודי) בחברה מסודרת אבל מרוויחה גרושים. היום ביררתי בבית אבות משהו לגבי מטופלת שלי והמנהל הציע לי עבודה בתור עוזרת במטבח במשכורת יותר גבוהה ממה שאני מרוויחה רציתי לשאול מה הזכויות שאני צריכה לשאול אותו לגבי העבודה הוא הפתיע אותי ולא שאלתי כלום.
תודה.
עו"ד אריק שלו
16/06/2014 18:13
אשמח אם אפשר להבהיר את שאלתך.
נופר דקל
16/06/2014 14:37
בחודש שעבר (מזה שנתיים במקום עבודתי) לקחתי בפעם הראשונה ימי מחלה, בתלוש שקיבלתי החודש ראיתי כי הורידו לי יומיים מצבירת ימי המחלה שלי וגם במשכורת עצמה הורידו, 100% על יום אחד ו-50% על היום הנוסף.
האם זה תקין? כאשר פניתי ליו״ר וועד העובדים אצלנו נאמר לי כי זה על פי חוק- שמורידים גם בכסף וגם בצבירה.
אשמח להבהרה בנושא. תודה.
יונת
16/06/2014 17:27
לפי החוק בדיוק.

על היום הראשון של המחלה לא משלמים ועל היום השני משלמים 50% מהשכר. כל ימי המחלה מקוזזים מהימים בנצברו לזכותך. המעסיק שלך נהג לפי החוק וגם נציג ארגון העובדים צדק.
דיקלה
16/06/2014 15:43
שלום רב,

הנני עבדתי במשרד עורכי דין ובמהלך חופשת הלידה וחודש לפני לא הופרש לי קצבה לפנסיה וכך במהלך 4 חודשים. כבר הודעתי על כך למעסיק ועדיין לא הפרישו לי את הכספים.

מה עליי לעשות?
עו"ד אריק שלו
16/06/2014 16:37
יש לפנות במכתב דרישה למעסיק ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
ליאור
16/06/2014 15:45
שלום

לפני כחודש פוטרתי מעבודתי עקב החלפת מעסיקים. עבדתי אצל זכיין והרשת לקחה את המקום. קבלתי מכתב פיטורים
אחרי שנה וחצי שעבדתי שם. ברצוני לדעת אילו זכויות ומה מגיע לי אחרי שנה וחצי?

רשום בתלוש האחרון: תאריך תחילת עבודה ב-1.12.1012 ועד החודש האחרון 22.5.2014
9 ימי עבודה
16 ימי מחלה

לפי מה שהבנתי מגיע לי גם שלושה או שבועיים מראש לקבל שכר מהמעסיק שפיטר אותי. כמו כן לא קבלתי מעולם דמי הבראה ותשלום עבור שעות נוספות. יש לציין שעבדתי במסעדה / מאפיה אם זה משנה לתשובה...

אשמח לעזרה ולדעת לאיזה גורם לפנות לפני שאני מתחיל מהלך משפטי.

תודה מראש!
עו"ד אריק שלו
16/06/2014 16:36
תחילה נציין כי ישנו הסכם קיבוצי מיוחד בענף האפייה.
הנך זכאית לפדיון ימי חופשה, פדיון ימי הבראה, גמול עבור עבודה בשעות נוספות ופיצויי פיטורים.
ייתכן וישנם עוד רכיבים שלא שולמו בהתאם להסכם קיבוצי.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
יולי
16/06/2014 15:54
אותי עוד לא פיטרו אבל אני רוצה שיפטרו , אבל בחברה הזו לא מפטרים מהר , אלה יכולים להעביר ממוקד שירות אחד לשני . אני כבר שנתיים עובדת פה , רציתי לדעת אם אני מתפטרת האם אני יקבל פיצויים ?
עו"ד אריק שלו
16/06/2014 16:33
כעקרון אין זכאות לפיצויי פיטורים בעת התפטרות מרצון.
יחד עם זאת על המעסיק לאפשר לעובד למשוך את כל הכספים שנצברו לטובתו בקרן פנסיה.
גיגי
16/06/2014 16:09
פיצויים מגיעים רק לעובד שמפוטר מהעבודה לפי החוק. עובד שמקבל החלטה לעזוב ולהתפטר זכאי רק לחלק הפיצויים שהופרש עבורו לאורך תקופת עבודתו ולא לפיצויים מלאים.

תגרמי למעסיק לפטר אותך אם את עובדת שנתיים - זה הרבה יותר חכם מבחינה כלכלית ולא מאד מורכב פרקטית...
נירית
16/06/2014 16:17
היי

אני מעסיקה עובדת אחת בלבד בעסק (עוסק מורשה) שלי. העובדת מועסקת אצלי 4 וחצי חודשים ב-22 לחודש יוני 2014. אני נאלצת לפטר אותה כי אין לי מספיק עבודה כרגע ולא יכולה להרשות לעצמי להעסיק אותה עוד. דיברתי איתה הבוקר ואמרתי לה שאני אזמן אותה לשימוע באופן רשמי. היא מיד אמרה לי שהיא גילתה שהיא בחודש השני להריון וטרם סיפרה לי על כך...

רציתי לדעת האם אני צריכה לבקש אישור של משרד התמ"ת לצורך הפיטורים שלה או שמספיק לערוך שימוע ולפטר אותה לאחריו?

לא הצלחתי להבין עד הסוף את החובות והזכויות שלי כמעסיקה במקרה הזה. אשמח אם תוכלו להסביר לי את הנקודה. תודה מראש!!
עו"ד אריק שלו
16/06/2014 16:30
כל עוד הפיטורים אינם קשורים בעובדת היותה העובדת בהריון, אזי מותר לפטר אותה בכפוף לשימוע כדין ועריכת גמ"ח, לאור העובדה שהיא עובדת פחות מחצי שנה.
אתי
15/06/2014 15:19
פוטרתי ממקום עבודתי עבדתי שם שנה ו 11 חודשים אני מיודעת כי מגיעים לי 19 ימים התראה מראש.
כשהגעתי למקום העבודה גיליתי שניתנו לי 11 ימים התראה מראש, וכי ימי מחלה שהיו לי לא חושבו עקב זאת .
שלחתי למנהלת שלי שהייתה טעות היא אמרה כי תטפל בזה עבר חודש ימים מאז.
ניסחתי מכתב התראה בעבור החברה הקבלנית
השאלה שלי אילו פרטים יש להופיע במכתב האם הכתובת שלי מספר הטלפון שלי ?אילו פרטים של החברה הקבלנית?
האם הפרטים של החברה מופיעים על תלוש המשכורת ?
אשמח לתשובות בנושא אני סטודנטית שנה א' אמנם את הדרך אני מבצעת לבד אבל ישנם חלקים חסרים בנושא שאשמח אם תשלימו לי אותם
רחל
15/06/2014 13:03
שלום, עד לא מזמן בעבודה היו נותנים לנו למלא דף בקשות של המשמרות החשובות שאנחנו צריכים לשבוע הבא והפסיקו לנו את זה. האם זה חוקי? היום המנהל מסדר את המשמרות איך שהוא רוצה ולא מתחשב בימים שאנחנו צריכים דחוף ערב או בוקר ואומר לנו לנסות להתחלף עם מישהי במשמרת השניה ולא תמיד מסכימים וזה מהווה בעיה. ובמידה ואנחנו לא מוצאות עם מי להתחלף אז הוא אומר לנו אז תחתמו על יום חופש או אל תבואו בכלל גם בלי לחתום וזה יכול לעלות לנו בפיטורין. האם זה חוקי בכלל לא לעשות דף בקשות של משמרות לשבוע הבא?
ברכה
15/06/2014 10:01
אני עובדת בהוראה ומקבלת שכר לפי שעות.

כאשר יש קורס אני עובדת ואם אין הרשמה איני עובדת.

ביום העצמאות האחרון הייתי אמורה לעבוד אולם זה יום שבתון. קבלתי שכר רק על 1.64 שעות.

אין לי מושג איך הם הגיעו לחישוב זה.

לפני שאדבר עם המעסיק אני מבקשת לדעת מה החוק אומר.

בתודה בת ברכה
פנחס
14/06/2014 20:01
אני עובד במשרד ממשלתי בתפקיד מינהלי קרוב ל-5 שנים ברציפות ללא הפסקה באותו תפקיד ומקום כעובד קבלן . שמעתי שלאחר 5 שנים מגיעים לי זכויות להעסקה דרך המעסיק בפועל ( המדינה ) וזאת בנוסף על כך שאני עובד יותר מ-9 חודשים כמובן . האם אכן כך הדבר וחייבים לאחר 5 שנים להעביר אותי להעסקה ישירה ע"י המדינה מה גם שהחוזה של הקבלן שאני עובד דרכו מסתיים בסוף השנה (ולא ידוע אם יוארך ). איפה אני עומד !!! מבחינת זכויות - והאם יש לי עדיפות לקליטה ישירה בגלל 5 שנים. בתודה מראש פיני.
עובד ציבור
16/06/2014 14:48
צהריים טובים לפורטל זכויות העובדים!

אני עובד במוסד ציבורי, חצי ממשלתי כעובד שכיר. אני עובד לפי חוזה אישי ולידי מועסקים עוד עובדים בדיוק באותו תפקיד, לפי חוזה אישי שמעולם לא ראיתי את פרטיו כמובן.

עובדים המועסקים באותו תפקיד כמוני מפוזרים על פני 3 מחלקות כאן בחברה. נוצר מצב שבו אני ועוד 4 עובדים פוטרנו מהעבודה בסוף תקופת החוזה שלנו (שלוש וחצי שנים).

2 עובדים במחלקה אחרת קיבלו פיצויים מוגדלים של 250% מעל הפיצויים הנורמליים הקבועים בחוק. אני ועובד נוסף במחלקה שלי קיבלנו פיצויים של 100% ולא מעבר.

אני מבין שיכול להיות שהמדובר על אפליה אסורה ורציתי לדעת מה דעתכם בנושא הזה.
תודה
עו"ד אזי נ. כהן
16/06/2014 14:51
העניין לא חד משמעי, יש לבדוק את החוזה ומעמדו של המעסיק וההסכמים להם הוא כפוף.
לייעוץ פרטני, פנה טלפונית.
עדי
16/06/2014 08:35
שלום רציתי לשאול לפני כחצי שנה פרקתי את הכתף ולפני כחודשיים וחצי פרקתי את הכתף בפעם השנייה בעבודה נכון להיום אני נמצא המצב שאני מוגבל בתנועת היד והמליצו לי לעשות ניתוח שאני לא ממהר לעשות ואני סובל מכאבים מאז הפריקה השנייה אני עובד בעבודה פיזית (סופר).

השאלה שלי האם על פריקה שנייה בזמן העבודה פרקתי את הכתף שוב לאחר קטטה שנדחפתי נפלתי ונפרקה לי כתף בפעם השנייה יש סיכוי בכלל להוציא תאונת עבודה ?? למרות שבפעם הראשונה זה לא היה בזמן העבודה ?
תודה
עו"ד אזי נ. כהן
16/06/2014 13:08
העניין יכול להיכנס תחת ההגדרה של תאונת עבודה. כמו כן, יש לבחון אם קיים ביטוח אובדן כושר עבודה. אם לא אפשר לתבוע נכות מביטוח לאומי.
לפרטים נוספים צור קשר טלפוני.
עו"ד אריק שלו
16/06/2014 08:37
שלום,

יש לבחון את הנושא על כלל נסיבותיו, אנא פנה ליצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אסתר
15/06/2014 15:40
אני מטופלת בטיפולי פוריות כארבע שנים ? זאת אומרת עדיין לא התחלתי הפריה אבל אני מטפלת בדרכים אחרות כדי להיכנס להריון ?
האם מותר לפטר אותי ? ומה הזכיות שלי לגבי הטיפולים?
עו"ד אזי נ. כהן
16/06/2014 13:04
יש לשים לב שההגנה אינה אוטומטית ויש להוכיח שמדובר בפיטורים עקב טיפולי הפוריות. יש לתעד כל מסמך ושיחה בנושא זה.
לפרטים נוספים צרי קשר טלפוני.
עו"ד אריק שלו
16/06/2014 08:39
שלום,

חוק עבודת נשים ותקנות עבודת נשים מעניקים זכויות מיוחדות לגברים ונשים במהלך טיפולי פוריות לקראת לידת ילדם הראשון או השני. החוק חל גם על מי שיש להם שני ילדים או יותר אך זהו ילדם הראשון או השני מבן זוגם הנוכחי. עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות במטרה להרות יעדרו על חשבון חופשת המחלה שלהם (כלומר, היעדרות נוספת על ימי המחלה שצברו תהיה ללא תשלום). זכאותם להיעדרות בתשלום, על חשבון ימי המחלה שלהם, כפופה להצגת אישור רפואי המוכיח שהטיפול מחייב זאת. כמו כן יש להודיע למעסיק מראש על ההיעדרות הצפויה.

גבר ואישה בטיפולי פוריות זכאים למספר שונה של ימי היעדרות עקב כך. עובד בטיפולי פוריות זכאי לעד 12 ימי היעדרות בתשלום בשנה. עובדת בטיפולי פוריות ששבוע עבודתה בן חמישה ימים, זכאית לעד ארבע סדרות טיפוליות בשנה (אורך כל סדרה טיפולית עד 16 ימים) ובסך הכל עד 64 ימי היעדרות בתשלום בשנה (ככל שצברה כמות מספקת של ימי מחלה). אישה שעובדת שישה ימים בשבוע זכאית לעד ארבע סדרות טיפוליות בשנה (באורך 20 ימים לסדרה) ובסה"כ עד 80 ימי היעדרות בתשלום.
בן זוגה של העוברת טיפולי פוריות זכאי להיעדר עד שישה ימים בשנה ממקום עבודתו לצורך ליווי בת זוגו לטיפולים, על חשבון ימי המחלה שלו, בהתאם לחוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת בן זוג).
כמו כן, עובדים שעבדו שישה חודשים ויותר אצל מעסיקם ועוברים טיפולי פוריות לקראת ילדם הראשון או השני, בין אם נעדרו מעבודתם ובין אם לא, יהיו זכאים להגנה מפני פיטורים במהלך ימי ההיעדרות וב-150 הימים לאחר מכן. לא ניתן יהיה לפטרם אלא בהיתר של הממונה על עבודת נשים.
טלי
15/06/2014 16:11
שלום רב,

אני עובדת באותו מקום עבודה בדיוק 9 שנים ומקבלת תשלום על בסיס שעתי, למרות שאני עובדת 5 ימים בשבוע בהיקף של משרה קרובה למלאה (בין 7 ל-7.5 שעות ליום).

במשך שנים הופיע בתחתית תלוש המשכורת מספר ימי החופש המגיעים לי לחודש, כשבשנים הראשונות היה רשום 0.83, החל מהשנה השישית 1.16 ובשנה האחרונה 1.6.

בתלושים האחרונים שמתי לב שבתחתית כל תלוש מופיע מספר ימי חופש הרבה יותר נמוך, בהתאם למספר שעות העבודה שלי באותו חודש, כשבחודש האחרון שבו עבדתי פחות שעות, הן בשל החגים והן בשל יום חופשה שלקחתי על חשבוני ללא תשלום, נזקפו לזכותי רק 1.1 ימי חופש! לפי החישוב הנוכחי יוצא שאחרי 9 שנות עבודה מגיעים לי רק 13 ימי חופש בשנה!

עד כמה שידוע לי, גם עובד על בסיס שעות זכאי לאותו מספר ימי חופש בשנה כמו עובד על בסיס שכר חודשי, כשהשכר עבור יום חופש נקבע בהתאם לממוצע של 3 החודשים האחרונים. אם עבדתי פחות שעות במצטבר ב-3 החודשים שקדמו לחופשה, גם השכר עבור יום חופש יהיה נמוך יותר, וזה ידוע לי.

דיברתי עם הבוס שלי, והוא אומר שחברת הנהלת החשבונות שמנפיקה את התלוש ממלאת את התלוש עפ"י המידע הממוחשב שברשותה, ואמר שיברר איתם את הדבר. אבל זה לא מנחם אותי, אם בשורה התחתונה אני איאלץ להסתפק במספר ימי חופש נמוך בהרבה מזה שמגיע לי עפ"י הוותק.

מה קובע החוק לגבי רישום הזכאות לימי חופש במצטבר? האם מותר לרשום בתלוש מספר ימי חופש המגיעים לי כביכול בהתאם לגובה השכר החודשי, או שיש לרשום את מספר ימי החופש שמגיעים לי עפ"י הוותק שלי בעבודה? ואיך אני יכולה להבטיח שאני מקבלת את מספר ימי החופשה שאכן מגיעים לי, אם עפ"י התלוש רשום מספר הרבה יותר נמוך?

תודה מראש
עו"ד אזי נ. כהן
16/06/2014 13:01
החוק מחייב את המעסיק לנהל פנקס ימי חופשה ומחייב לתת לעובד את מלוא ימי החופש להם הוא זכאי ללא קשר לרישום השגוי.
לללא
15/06/2014 20:35
בפסק דין השופט קיבל את בקשת הנתבע למחוק את ההליך, ודחה את בקשת התובע להמשיך את ההליך על מנת לדון ולהכריע בטענות נוספות שהתובע העלה בהליך , כשבית הדין קובע כי הטענות הנוספות שבהליך מהוות בקשות לסעדים תאורטיים שאין לדון בהם.

שאלתי היא:
במצב כזה , באם התובע ירצה לפתוח את ההליך מחדש, האם בית הדין יידון מחדש בטענות ובבקשות שבפסק דינו קבע כי הם בבחינת בקשת סעדים תאורטיים?

או שאין סיכוי שאלה יידונו, והם נחשבים לטענות לבקשות חלוטות?

תוד
עו"ד אזי נ. כהן
16/06/2014 12:59
אם ההליך נימחק אז ניתן להגיש שוב אך אם נדחה לא ניתן שכן מדובר במעשה בית דין.
תקשי"ר
אסף
15/06/2014 21:40
שלום.
ברצוני לדעת האם הרשויות המקומיות כפופות לתקשי"ר של השירות הציבורי?

תודה
עו"ד אזי נ. כהן
16/06/2014 12:57
הם כפופים להסכם השלטון המקומי ולא לתקשי''ר.
לי
15/06/2014 23:33
במקום העבודה שלי ישנו הסכם קיבוצי הטופס הנלווה מראה על עבודה של חמישה ימים בין א' ל- ו ושבת מעת לעת...
בפועל המנהל שלי משבץ את החמשת המשמרות בין שבעת הימים כולל השבת.
האם תקין?
עו"ד אזי נ. כהן
16/06/2014 12:56
על פי חוק ניתן לעבוד בשבת כל עוד ניתן לך יום חופש חילופי.
גילה זוהר
16/06/2014 11:52
שלום

רציתי לברר מה קובע החוק במקרה בו ניצלתי את כל ימי המחלה הצבורים שלי ועדיין לא הבראתי לאחר ניתוח בברך. אודה לתגובתכם
עו"ד אזי נ. כהן
16/06/2014 12:54
ניתן לתבוע נכות דרך ביטוח לאומי ו/או ביטוח אובדן כושר עבודה.
לפרטים נוספים צרי קשר טלפוני.
עו"ד אריק שלו
16/06/2014 12:02
שלום,

המעסיק אינו מחוייב לשלם עבור הימים האלו.
סיון
16/06/2014 00:03
במסגרת עבודתי, אני נדרשת לחתום על התחייבות ל-24 חודשים, בגין הכשרה מקצועית.
לאחרונה נשלחתי להכשרה בחו"ל ובגינה התבקשתי לחתום על התחייבות זו וקנס יציאה בגובה כ- 15,000 ש"ח הכולל את עלויות הטיסה, מלונות, אשל, ביטוחים ואף - המרכיב היחסי של השכר לתקופה זו (שבוע ימים).
האם מעביד יכול להחליט שהשכר המשולם בתקופה זו נכלל כמרכיב בחישוב קנס היציאה (שצריך לשקף להבנתי את עלות ההכשרה)? אגב הקורס ניתן ללא תשלום. אודה לתשובתכם, סיון
עו"ד אזי נ. כהן
16/06/2014 12:53
ניתן לקזז את תקופת ההכשרה משכר עובד עד גבול מסויים ובכפוף להסכמתו לכך בכתב.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ