פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - מספר ימי החופש המופיעים בתלוש
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
15/06/2014 16:11
שלום רב,

אני עובדת באותו מקום עבודה בדיוק 9 שנים ומקבלת תשלום על בסיס שעתי, למרות שאני עובדת 5 ימים בשבוע בהיקף של משרה קרובה למלאה (בין 7 ל-7.5 שעות ליום).

במשך שנים הופיע בתחתית תלוש המשכורת מספר ימי החופש המגיעים לי לחודש, כשבשנים הראשונות היה רשום 0.83, החל מהשנה השישית 1.16 ובשנה האחרונה 1.6.

בתלושים האחרונים שמתי לב שבתחתית כל תלוש מופיע מספר ימי חופש הרבה יותר נמוך, בהתאם למספר שעות העבודה שלי באותו חודש, כשבחודש האחרון שבו עבדתי פחות שעות, הן בשל החגים והן בשל יום חופשה שלקחתי על חשבוני ללא תשלום, נזקפו לזכותי רק 1.1 ימי חופש! לפי החישוב הנוכחי יוצא שאחרי 9 שנות עבודה מגיעים לי רק 13 ימי חופש בשנה!

עד כמה שידוע לי, גם עובד על בסיס שעות זכאי לאותו מספר ימי חופש בשנה כמו עובד על בסיס שכר חודשי, כשהשכר עבור יום חופש נקבע בהתאם לממוצע של 3 החודשים האחרונים. אם עבדתי פחות שעות במצטבר ב-3 החודשים שקדמו לחופשה, גם השכר עבור יום חופש יהיה נמוך יותר, וזה ידוע לי.

דיברתי עם הבוס שלי, והוא אומר שחברת הנהלת החשבונות שמנפיקה את התלוש ממלאת את התלוש עפ"י המידע הממוחשב שברשותה, ואמר שיברר איתם את הדבר. אבל זה לא מנחם אותי, אם בשורה התחתונה אני איאלץ להסתפק במספר ימי חופש נמוך בהרבה מזה שמגיע לי עפ"י הוותק.

מה קובע החוק לגבי רישום הזכאות לימי חופש במצטבר? האם מותר לרשום בתלוש מספר ימי חופש המגיעים לי כביכול בהתאם לגובה השכר החודשי, או שיש לרשום את מספר ימי החופש שמגיעים לי עפ"י הוותק שלי בעבודה? ואיך אני יכולה להבטיח שאני מקבלת את מספר ימי החופשה שאכן מגיעים לי, אם עפ"י התלוש רשום מספר הרבה יותר נמוך?

תודה מראש

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ