פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 155
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

צוריאל
17/03/2020 13:46
אני עובד במוסד חינוך מוכר שאינו רשמי.

השכר והחוזה שלי מתבססים בין היתר על תקנון שירות עובדי הוראה הרשמי. התחלתי לעבוד בספטמבר ועד היום עבדתי במשרה מלאה, אך בשל שינויים החל מאפריל אעבוד במשרה חלקית (בכפוף למה שיקרה עם הקורונה כמובן, אבל לחלוטין בלי קשר נסיבתי ישיר לקורונה, זה קורה בכל מקרה) ובניגוד לחוזה הראשוני שחתמתי, העבודה תופסק בסוף יוני, ולא עד סוף אוגוסט כמו שהיה אמור להיות בתחילה.

רציתי לברר לגבי דמי הבראה, האם אהיה זכאי להם? לכאורה בתנאי דמי הבראה כתוב שצריך לעבוד לפחות שנה שלמה במקום העבודה. סיום העבודה ביוני כמובן אינו שנה מלאה של 12 חודשים.

אבל, בחוזה שלי כתוב שתשלום דמי ההבראה הוא בהתאם לתקנון (התקנון שציינתי לעיל) וכאשר הסתכלתי בתקנון עובדי הוראה (באתר משרד החינוך) בסעיף הרלוונטי, כתוב שם שהגדרה של שנה לצורך תשלום דמי הבראה, היא שנת לימודים. עכשיו, שנת לימודים רשמית (בממלכתי) היא עשרה חודשים, עד סוף יוני. אם הולכים לפי ההגדרה הזאת, מסתבר שאהיה זכאי לקבל דמי הבראה כי ההעסקה תהיה בפועל מספטמבר עד יוני.

אבל אם מפרשים את זה בצורה כזאת שבגן המוכר שאינו רשמי שנת לימודים נחשבת עד אוגוסט כיוון שאין להם חופש גדול רגיל כמו בממלכתי -הרי שלא אהיה זכאי.

מה דעתכם? האם הפרשנות שלי לפיה מהתקנון עולה שהגדרת השנה לצורך דמי ההבראה היא עשרה חודשים בלבד, תקפה?.

תודה רבה
מור
17/03/2020 13:32
שלום עורך דין נכבד

הוציאו אותי לחל"ת המקום שאני עובדת בו בשנה האחרונה הוא גן ילדים.

לפני חצי שנה היא סגרה את הגן ופתחה גן חדש בשם חדש ואני המשכתי לעבוד אצלה גם בגן החדש אמרה שתשמור לי על הוותק אבל בפועל בתלושים מופיע לי שאני עובדת אצלה רק חצי שנה .

3 שאלות

1. כרגע כשאני מגישה את המסמכים לחלת האם אני יכולה להגיש את כל התלושים מהשנה האחרונה ויעשו לי ממוצע של כל השנה או רק של החצי שנה האחרונה? ( זה קריטי לי כי בחצי השנה הראשונה בגן הקודם הרווחתי כמעט פי שלוש)

2. איך אני יכולה לוודא אם אכן היא שמרה לי על הוותק או שהיא שיקרה לי?

3. האם אני חייבת להגיש תלושים אחרונים או שאני יכולה לשלוח 6 תלושים מהשנה וחצי מהתלושים הגבוהיים שלי?

תודה על ההתייחסות ובריאות לכולם
נינה
17/03/2020 13:30
שלום לכולם
שואלת בשביל אחי...
הוא חייל משוחרר שעובד כ8 חודשים במקום עבודה.
לפני כחודש נעשה לו שימוע על בעיית משמעת מסויימת, ובשימוע נאמר לו שהוא לא מפוטר. לפני כשבוע וחצי הוא איחר למשמרת, ננזף והכל המשיך כרגיל.
אתמול הוא מקבל הודעה מהמנהל שלו שזה לא בסדר שהוא איחר, ושהוא מעביר אותו ל״שיבוץ מחדש״, במהלך היום נאמר לו שאין לאן להעביר אותו (הגיוני, עקב המצב) ושבאותה נשימה הוא מפוטר בגלל האיחור שהיה. בחוזה של אחי רשום שכשיש בעיות משמעת המעסיק רשאי לפטר והעובד משלם על כך ״קנס״.
עכשיו נוצר מצב שאחי פוטר (נראה מאוד מוזר בהתחשב בנסיבות) והם דורשים שישלם להם קנס, בתקופה שכזו.
מה אפשר לעשות והאם נעשתה כאן עברה על החוק?
יאיר
17/03/2020 13:03
היי,

אני עובד במקום שהושפע מאוד ממחלת הקורונה עוד בטרם יצאו ההנחיות האחרונות, אני עבדתי כעובד יומי/שעתי.

מטבע העבודה, כאשר מזג האוויר לא מאפשר זאת, אני לא עובד כלל ולכן המשכורת בתקופת החורף צונחת דרסטית.

כחלק מאופן חישוב הזכאות לדמי אבטלה העובדה הזו פוגעת בי רבות, מאחר ועכשיו אלו חודשים אשר רובן המוחלט של הימים הן ימי שמש בהן הייתי יכול לעבוד.

האם העובדה הזו יכולה להשפיע את דמי האבטלה להם אני זכאי? האם ניתן לגרום לביטוח לאומי להסתכל על מספר חודשים רחב יותר בכדי לחשב את דמי האבטלה? והאם אם אני לא מגיע לשכר המינימום בדמי האבטלה, האם לפחות אני מקבל משכורת מינימום?
שלי
17/03/2020 12:52
יש לי מספר שאלות בנוגע כמובן לדמי האבטלה:

1. מקום העבודה הוציא אותי לחלת עד להודעה חדשה- כמה זמן אני אמורה לכתוב בטופס שאני יוצאת לחלת? (חודש? חודשיים? בעיקרון ברגע שהמצב חוזר לקדמותו חוזרת לעבוד)

2. אני חיילת משוחררת, כאשר ב3 חודשים האחרונים עובדת בעבודה אחת. בתקופת הצבא מעבר למשכורת הצבאית עבדתי כמלצרית במסעדה. האם אפשרי להשתמש בתלושי השכר של המסעדה ולא של הצבא או בשילובם? (כמובן בגלל המשכורת הגבוה הגבוהה יותר)

4. אני צריכה אישור מהמעסיק- איך מקבלת אישור מעסיק מהצבא? ובנוסף האם צריכה לצרף את כל ה24 משכורות האחרונות מהצבא ? (כי שירות שלם משתווה ל 6 חודשי עבודה)

3. האם התלוש שאקבל על חודש מרץ (עבדתי הרי חצי חודש...), יוכל להכנס כחלק מספירת חודשי העבודה?

תודה רבה רבה מראש מעריכה מאוד
הודיה
17/03/2020 12:44
היי עובדת במלון. בעקבות הקורונה החליטו על סגירה עד זמן לא ידוע והוצאת חל"ת לעובדים.

אני מעוניינת בפיטורים כדי לדעת את מקומי. מבחינתם לא מוכנים לתת מכתב ומבקשים ממני לרשום מכתב פיטורים ולהתפטר כדין מפוטר.

לטענתם זה החוק אבל עדיין לא מוכנים לפטר למרות שילקחו מהם כל הפיצויים ומתעקשים על חל"ת.

השאלות:

1. חל"ת נחשב להרעת תנאים. אם אני מתנגדת הם לא חייבים לפטר בעצמם?

2. אם אתפטר בעצמי אקבל גם פיצויים וגם אבטלה?

3. על הזמן שהם לא מעסיקים אותי ואני עוד לא מקבלת מכתב פיטורים או חל"ת אקבל אבטלה?

4. הם יכולים להוציא אותי לחל"ת או פיטורים בלי התראה מוקדמת?
ק.ו
17/03/2020 12:23
שלום לעורכי הדין

עובד שכיר שמועסק ב2 משרות - שתיהן עבודה במשמרות עפ"י אירועים.

באחת קיבל אישור לחל"ת.
בשניה לא עבד במשמרת בתקופה של כחודש ימים (משמרת אחרונה הייתה בסוף ינואר), איננו מפוטר או שהתפטר מהעבודה, אך כן זה היה מקום עבודתו במשך למעלה משנה.

האם מחוייב מקום העבודה השני לספק לו אישור חל"ת?
האם יש צורך באישור הנוסף לצורך דמי אבטלה? או שאישור ממקום עבודה אחד מספק? מה לגבי תלושים?

תודה לעונים.
ליאת
17/03/2020 12:18
עבדתי במקום עבודה מסוים 11 חודשים מפברואר 2018 עד ינואר 2019, שאחריהם למיטב ידיעתי לא יכולתי לתבוע אבטלה (אני התפטרתי). שאלה 1: זה נכון?
לפני שבוע בדיוק חתמתי חוזה מול מקום עבודה אחר. שם עברתי התלמדות אחת, ואז הודעה על חל"ת בעקבות הקורונה. האחראים שם הציעו לכל העובדים במחלקה להתחיל להגיש טפסים לדמי אבטלה. לא ברור לי אם גם אני זכאית למשהו.

אודה לתשובה ולכל מידע מה אני יכולה לעשות אם בכלל, אם אני זכאית לדמי אבטלה כלשהם. אציין גם שאני עוסק פטור החל מ2019, אך בלי הכנסות לשנה זו.
שיר
17/03/2020 12:11
האם בתקופת הקורונה מעסיק יכול לחייב עובד לצאת לחופשה ארוכה (מעל 7 ימים) שסופה כרגע לא ידוע, שכאשר העובד מנצל קודם כל את כל ימי החופשה שלו ואח״ח ירד לו מהשכר - כל זאת ללא הודעה מראש?

השאלה מתייחסת לסעיף בחוק שמחייב הודעה מראש של המעסיק על חיוב לצאת לחופשה ארוכה משבוע. האם חובת ההודעה מתבטלת בגלל משבר הקורונה?
ליפז
17/03/2020 11:51
אני בהריון שבוע 32 ומהעבודה שלחו לכלל העובדים אתמול לא להגיע בגלל ההנחיות החדשות הנוגעות למחלת קורונה.

למיטב הבנתי חושבים להוציא אותנו לחופשה מרוכזת עד אחרי פסח ולהוריד לנו עשרה ימי חופש או לחלופין להוציא אותנו לחל"ת.

השאלה שלי היא האם זה תקין לשנות לי ככה את תנאי העבודה? במידה וכן אני צריכה לקחת בחשבון שזה ייפגע לי בדמי לידה העתידיים,ובנוסף אני תכננתי לקחת את הימי חופש שלי שבועיים לפני הלידה ועכשיו זה לא יתאפשר לי.

האם יש מה לעשות בנוגע לזה?

תודה מראש על התשובה
יאנה
17/03/2020 11:50
שלום,

שאלה לגבי שכר של שכירים.

אני עובדת בעבודה שהשכר שלה מורכב משכר בסיס+בונוסים של מכירות.המכירות הן קבועות ומהוות חלק ניכר מהשכר החודשי, כמחצית מהשכר.
החלק של הבונוסים נכנס לתגמולים.

במידה ואקח ימי מחלה האם ישלמו לי על הימים האלה שכר מינימום או יוסיפו גם חלק יחסי מהמכירות?
תודה
ענת
17/03/2020 11:47
שלום, אני עובדת באותה משרה 7 שנים מתאריך 01.2014

בעקבות ביטול פרויקט עקב מצב הקורונה החליטו להוציא אותי לחל''ת באופן חד צדדי (הבעתי את התנגדותי)
למיטב הבנתי מי שמוציאים לחל''ת באופן חד צדדי שווה ערך לפיטורין האם אכן כך הדבר?

האם יש הבדל בין לחתום לדמי אבטלה תחת הגדרה של חל''ת לעומת פיטורין?

ובלי קשר למצב האם עקב הוותק שלי משנת 2014 האם אני רשאית לקבל סעיף 14 שאומר שאני מקבלת דמי פיטורין גם במידה ואני מתפטרת אפילו שזה לא מופיע בחוזה העבודה?

בתודה מראש
חגית
17/03/2020 11:46
בוקר טוב,

אני עובדת דרך השילטון המקומי. כרגע נמצאת בימי מחלה.

ממחר מוציאים את מרבית העובדים לחופש על חשבון ימים שנצברו להם בגלל הקורונה. לא מדובר על חל"ת.

נאמר לי שימי המחלה שלי כנראה לא יאושרו כי יש חופש מרוכז לכולם. האם אכן כך או שמחוייבים לשלם לי ימי מחלה ורק כשאלה מסתיימים להוריד ימי חופש?
אליש
16/03/2020 21:53
לי אין אפשרות לעבוד מהבית בתקופה שבה אנו נמצאים כיום בגלל הקורונה.

הסיבה מטעם המעסיק לא כל כך ברורה לי נאמר לי שאני כן יכולה לעבוד מהבית ואף עודכן לי כל המערכות במחשב הנייד שלי הפרטי ועכשיו כנראה שלא ,כי מס ההרשאות לטענת המעסיק מוגבל (המנהל שלי) .
אני בהריון בשבוע 27 .
מה עליי לעשות לצערי אצל המנהלת שלי אין לי כך תשובות ברורות.
איציק
16/03/2020 16:02
אני עובד בחברה דיי גדולה, הם נתנו אתמול לעובדים חוזה לחתום עליו שאם הם רוצים להוריד לנו משמרות הם יכולים וכתוצאה מזה גם להוריד לנו בשכר (כי הרי חתמנו על משרה מלאה אז זה מסמך שמבטל את זה ונותן להם תנאים חדשים).

אמרתי להם שאני לא רוצה לחתום על דבר כזה אז הם אמרו לי שאם אני לא חותם הם מוציאים אותי לחופשה ללא תשלום.

השאלה אם אני צריך להסכים על החל"ת או שהם יכולים להוציא אותי אם רוצים גם ללא אישורי? האם עדיף לי לחתום על החוזה החדש?
אמיר
15/03/2020 16:20
אני מועסק בחוזה אישי המחייב 3 חודשי הודעה מראש (הדדי) במקרה של התפטרות או פיטורים. בנוסף צברתי כחודש של ימי חופש. המעסיק שלי שוקל להוציא עובדים לחל"ת של 3 חודשים בעקבות נגיף הקורונה. האם אני יכול להתנגד לצאת לחל"ת ולקבל שכר בעבור 3 חודשי ההודעה + חודש חופש?
במידה שאצא לחל"ת האם אוכל להתחרט באמצע ולהתפטר אז ולקבל 3 חודשי שכר (הודעה מוקדמת) ועוד חודש חופש בתשלום?
אודאה
15/03/2020 12:07
היי,

לאור המצב במדינה עם הקורונה והוראת ראש הממשלה על התקהלות של עד עשרה אנשים, הבוסית הודיעה בקבוצת וואטצאפ על חלוקת העובדים לשתי קבוצות, חלקם בין השעות 8:30-13:00 והשאר בין 13:00 ואילך.
אני בקבוצה השניה והשעות שלי הן 9 שעות יומיות.

רשמתי לבוסית שלי שאעבוד מהבית כבר מהבוקר (יש לי את הלפטופ שלי עם האאוטלוק של המשרד, אנחנו חברת נדל"ן בינלאומית) מאחר וחוששת לשכר שלי עקב הורדת שעות כיוון שגם לא אוכל להישאר מחר לאחר השעה 17:45 (החוזה שלי הוא 8:30-17:30) מאחר ויש לי טיפול בערב (אני חולה במחלה כרונית ומקבלת טיפולים ביולגיים מה שמכניס אותי לקבוצת סיכון מאחר והמערכת החיסונית שלי חלשה, הבוסית מודעת לכך).

השאלה שלי (אחרי הפירוט הרב) האם אני אפסיד כסף מהמהלך של הורדת שעות או שאני יכולה לדווח על שעות שהתחלתי מהבוקר ולא אחתים אצבע כשאגיע בצהריים?
אני חוששת לבריאות שלי אבל גם לשכר.
שירן
15/03/2020 12:03
היי,

הודיעו לנו כרגע מהחברה כי הוגדרה רשימה שמית של עובדים (רשימת ברזל) שרשאים להיכנס למשרדי החברה ורק הם יעבדו מהמטה באופן פיזי וכל השאר לא יכולים להיכנס (עדיין אין את האופציה לעבוד מהבית- עד להודעה חדשה).

במסגרת תפקידי, הודיעו לנו כרגע בוואטאפ כי הפעילות שלי מוקפאת ביינתיים עד להתבהרות המצב , אין פגישות עם לקוחות . (אני מתאמת את הפגישות לסוכנים).

איפה זה שם אותי מבחינת חוק התשלום? אני מובטלת כרגע עד הודעה חדשה? שאלו אותנו לפני שבוע האם יש מחשבים ואינטרנט...

עניתי בחיוב שיש! אני מעוניינת לעבוד מהבית, על אף שלא מדברים כרגע על אופציה זו גם לשאר העובדים שלא יגיעו למשרדים החל ממחר, גם מקפיאים לי את הפעילות שאני מבצעת באופן שוטף יום יום בחברה, ככה שאופציה לעבוד מהבית גם לא תהיה לי.

אשמח להבהרה בנושא, תודה ושבוע שקט.
מאיה
15/03/2020 12:02
חבר נאלץ הבוקר ללכת לעבודה כבשיגרה. זוהי אינה "עבודה חיונית" - מדובר במשרד פרסום. הם דיברו על אפשרות לעבוד מהבית, אך אינם מיישמים את זה. הוא נאלץ להשתמש בתחבורה ציבורית, מכיוון שהעבודה רחוקה מאוד מהבית. הוא לא רוצה לעלות על אוטובוסים, כי הדבר כן מציב אותו בסיכון להידבק. ההנהלה לא מסכימה לעובדים לקחת מוניות (על חשבון החברה כמובן), ולא מאפשרת להם לעבוד מהבית (על אף שהדבר אפשרי, בסידור טכני מסוים) - אלו שמבקשים לעבוד מהבית, המנכ"ל עונה להם שזה יהיה על חשבון ימי חופש שלהם. אני אישית חושבת שכל העובדים בסיכון גבוה יותר כאשר עובדים ממרחבים משותפים (בהגעה בתחבורה ציבורית, שימוש במטבח ושירותים משותפים וכו').

האם יש הוראה או הנחיה ברורה ממשרד הבריאות שיכולה לעזור?

תודה רבה!
אורנה
15/03/2020 12:00
מתעניינת עבור חבר, שבמקום עבודתו התעוררה הסיטואציה הבאה:
מעל 20 שנה עובד בחברה קטנה (כ-10 איש),
מעולם לא נחתם הסכם עבודה, גם לא הועברו טיוטות.
לפני ארבעה חודשים נוסף לחברה עובד חדש, והציגו אותו: ש"הוא בא כדי לעזור לכולם".
ביום חמישי האחרון החדש הנ"ל שלח במייל: נוהלי עבודה והגדרות תפקיד.
מאחר וזה על נייר פירמה - סביר שנובע מהנחיית מנכ"ל החברה / הסכמתו.
~~~~~
מבקש שאברר את ההשלכות החוקיות של הסיטואציה, מה יכול לקרות אם יחתום? לא יחתום?

(החבר נוטה לא לחתום, שלא לדבר על התחושות הקשות שהסיטואציה מעוררת).

בתודה גדולה מראש לעונים.
עינת
15/03/2020 11:59
מי יכול לעזור לי???
לא מצליחה להבין מה אני יכולה לעשות מבחינת העבודה :
חד הורית( כמובן) מקבלת מזונות .
+ילד 100 אחוז נכות
עובדת כגננת בגן פרטי סהכ 3 פעמים בשבוע.

אם אני לא אלך לעבודה, האם יכולה לקבל אבטלה? השלמת הכנסה?
משערת שיפטרו אותי אם אחליט להשאר בבית עם הילדים.
אבל בתחלס מלבד זה שאין לי מי שנשאר איתם מפחדת לחטוף וחלילה להעביר להם.או שאני אהיה בבידוד ואז מי יטפל בהם?

אין לי ממש ימי מחלה, כי עובדת כולה 3 ימים ומעלה מחזירים רק מהיום השני( ורק 50 אחוז בכל מקרה)
אין לי ימים רצופים פשוט ..

אשמח לכל עצה
דקל
15/03/2020 11:44
היי,

כמה שאלות לאור המצב בישראל

1. האם דמי אבטלה (חל'ת) מחושבים לפי גיל (28) בעת הודעת יציאה לחל'ת או בעת רישום ללשכת התעסוקה בראשונה?

2. האם מרגע הודעת יציאה לחל'ת (קורונה) יש מסגרת זמן בה עלי להגיש את התביעה? אם כן מהי?

3. האם בידוד (לפני החל'ת) נחשב ימי מחלה? באם אין לי ימי מחלה (עובד חדש) האם ימים אלו על חשבוני או על
חשבון המעסיק?

תודה
ורד
15/03/2020 11:43
אשמח להתייעצות
אני עובדת בחברה מסויימת קרוב ל4 שנים

לאחרונה הוחלט להעביר אותי תפקיד והחפיפה הייתה
אמורה להתחיל היום

עקב המצב הקיים לאור התפשטות הקורונה והנחיות הממשלה - עודכן שניתן להגיע לעבודה ומי שאינו מעוניין יכול לקחת יום חופש

כאשר הגעתי למשרד נאמר לי שלא יהיה אפשרי כרגע לחפוף אותי בתפקיד החדש ושאחזור לתפקידי הקודם
האחראית בתפקידי הקודם אמרה לי שמאחר והיא אינה נמצאת ועובדת דרך הבית אין בי שימוש ושאחזור הביתה

שאלתי כזו : האם על המעסיק לשלם לי כיום עבודה מלא בגלל שאולצתי לחזור הביתה?

במידה והוא צריך אך לא ירצה האם כדאי בכלל להילחם על תשלום עבור יום זה?
נעמה
15/03/2020 11:37
היי ,
אני עובדת במקום העבודה הנוכחי כחצי שנה ואני בהריון בחודש 7 , הילדה שלי בגן פרטי וגם היא ממחר בהשבתה , המקום עבודה מתעסק עם טיפול כלשהו בחו"ל ואוטומטית המקום נפגע מחוסר עסקאות וביטולים בגלל המצב , נשלח לי מסרון מהממונה לא להגיע מחר עד שיעדכנו מה לעשות לאחר ישיבה , שלחתי למנהלים שלי לגביי בדיקת הזכויות שלי עם משרד הכלכלה ולגביי כך שאם יהיה חל"ת זה מחייב אישור ממשרד הכלכלה מה עושים בעניין ולגביי זה שביקשו שלא אגיע מחר עד שיעדכנו שזה חופש יזום וזה לפי חוק אמור להיות בתשלום , בגלל שביקשתי לבדוק את זכויותיי ואולי בגלל המצב שהם בלחץ חשו שאני מאיימת וכול'י שבסה"כ לגיטימי לחלוטין שאבדוק את זכויותיי ופתאום דיברו בצורה שונה מה שלא קרה לפני והמנהלת ביקשה שהתנהל לגביי כך עם המנהל הישיר שלי שעד כה לגביי שכר וכדומה פניתי רק אליה (יש לי תיעוד בהודעות והקלטה של כל מה ששוחחנו ) , רציתי לדעת מה עושים בעניין ? מציינת שלפני העבודה הזו עבדתי עוד כשנה וחצי במקומות שוניך ולפני זה הייתי בחופשת לידה שגם בה עבדתי מהבית ולפני 3 שנים חתמתי אבטלה כי המקום עבודה הקודם שלי נסגר וקיבלתי את כל התנאים כולל אבטלה פיצויים והכל כי הייתי בהריון , איך הולכים זכויותי למי אני פונה לבירור מה אני עושה ?
מיה
15/03/2020 11:36
חבר נאלץ הבוקר ללכת לעבודה כבשיגרה. זוהי אינה "עבודה חיונית" - מדובר במשרד פרסום. הם דיברו על אפשרות לעבוד מהבית, אך אינם מיישמים את זה. הוא נאלץ להשתמש בתחבורה ציבורית, מכיוון שהעבודה רחוקה מאוד מהבית. הוא לא רוצה לעלות על אוטובוסים, כי הדבר כן מציב אותו בסיכון להידבק. ההנהלה לא מסכימה לעובדים לקחת מוניות (על חשבון החברה כמובן), ולא מאפשרת להם לעבוד מהבית (על אף שהדבר אפשרי, בסידור טכני מסוים) - אלו שמבקשים לעבוד מהבית, המנכ"ל עונה להם שזה יהיה על חשבון ימי חופש שלהם. אני אישית חושבת שכל העובדים בסיכון גבוה יותר כאשר עובדים ממרחבים משותפים (בהגעה בתחבורה ציבורית, שימוש במטבח ושירותים משותפים וכו').

האם יש הוראה או הנחיה ברורה ממשרד הבריאות שיכולה לעזור?

תודה רבה!
duki
12/03/2020 21:52
שלום לכולם,

אני עתיד לנחות בארץ מחר (יום שישי) ועליי לשהות בבידוד כ-14 ימים אחרי הנחיתה מחשש לווירוס הקורונה.

אני עובד בעבודה שלי מעל שנה.

מנובמבר 2019- אוקטובר 2020 עבדתי משרה מלאה ואף יותר (מבחינת שעות)

מחודש נובמבר 2020 ירדתי לחצי משרה (סטודנט).
מאמין שיש לי באזור ה-10 ימי מחלה.

מה החוק אומר? אני זכאי לנצל את כל הימי מחלה או בגלל שאני עובד חצי משרה איני זכאי.
תודה לעוזרים.
אופיר
12/03/2020 13:06
היי לכולם אשמח למענה.

ביולי אני אעבוד שנה במקום העבודה שאני נמצאת בו עכשיו. מה שאומר שאני עובדת בו 9 חודשים.

זאת עבודה במשמרות והבוסית לא משבצת אותי הרבה (גם לפני הקורונה היא לא שיבצה אותי הרבה). אני מעוניינת להתפטר (אחרי שאמצא מקום חדש).

מה התהליך? איך מתפטרים? שמעתי שמודיעים מראש ושיש חוק חדש שגם אם מתפטרים מקבלים פיצויים.

אשמח להסבר מפורט על כל מה שצריך לדעת, תודה
ר.ע
12/03/2020 13:05
שלום רב,

אשמח לעזרתכם במספר שאלות.

חברה קיבלה אתמול הודעה מהסוכנות נסיעות שהיא עובדת בה שבעקבות המצב עם הקורונה מורידים אותה לחצי משרה.

יש לי מספר שאלות בנושא:

1.האם הם יכולים המקום חצי משרה לתת לה חל"ת?

2. במידה והיא בחל"ת האם משאירים את המערכות עבודה שלה פתוחות ויש לה גישה למערכות של החברה וכו. על מנת שתוכל לשמר את תיק הלקוחות שלה במסגרת החל"ת?

3.אם הם לא מציעים חל"ת ומציעים רק חצי משרה או הביתה יש משהו לעשות?

4.בהנחה שתצא לחל"ת, מה קורה כאשר היא תחזור ממנו ויחליטו להשאירה על בסיס קבוע במשרה חלקית. האם זאת הרעה בתנאים ובגינם יכולה להתפטר כדין מפוטרת?

תודה רבה לעונים
טליה
12/03/2020 13:03
שלום,

אני חולת טרשת נפוצה בת 20 ושבוע שעבר התחלתי לעבוד בעבודה חדשה, חנות פרחים שדורשת לעמוד על הרגליים בשל הלחץ והסידורים שיש לעשות שם. עם הבוס סיכמנו על 6 שעות עבודה אך ביום הראשון עבדתי 6+ שעות וביום ראשון שזהו יום האישה שהיה עבדתי כ9 שעות בלי הפסקה אחת, אשר בכל ה9 שעות הייתי על הרגליים!

לא ביקשתי הפסקה ולא הוצעה לי אחת כמובן. לא התלוננתי במשמרת הזאת ועשיתי כל מה שנתבקשתי לעשות!

שילשום הייתה לי משמרת אשר סיפרתי לבוס שלי על מחלתי כאשר הכל התנהל בצורה של צחקוקים ולא בנימה עצובה ודיכאונית.

אתמול קיבלתי ממנו שיחת טלפון שאומרת לי שהוא לא חושב שאני מתאימה לעבוד שם בגלל הדרישות הפיזיות של העבודה וכששאלתי אותו אם זה בגלל מה שסיפרתי לו ערב לפני הוא אמר שלא ושיסביר לי כשאגיע לקחת צ׳ק. הגעתי אחרי חצי שעה אולי והוא אמר שהצ׳ק יהיה מוכן מחר(זאת אומרת היום) וכך הלכתי.

אתמול היה לי יום מלא סידורים אז לא יכולתי ללכת לקבל תשובה ממנו אז שלחתי לו הודעה אם הוא יכול להסביר לי את סיבת הפיטורים אך הוא ראה את ההודעה ולא השיב לה.

יש לציין שה״סידורים״ היו ללכת להסתובב במקומות ולהפסיק את הבכי והתסכול שנגרם לי כתוצאה מהרגשה שדחו אותי שוב בגלל אבחנה על נייר.

חוויתי התקף חרדה קל ולכן לא הרגשתי את היכולת ללכת לדבר איתו פנים אל פנים.

האם זה חוקי מצידו כל מה שקרה בימים האחרונים?
איריס
12/03/2020 11:40
שלום,
אני עובדת בחברה בתחום הארועים כבר 16 שנים. בגלל הקורונה העסק נפגע קשות ואין ארועים. הבוס אמר שידפיס לי מכתב ואלך איתו ללשכה.
השאלה מה קורה במצב כזה לכל הזכויות שלי, לתכנית ביטוח פנסיה, לקופת גמל?
ואם בסוף חוזרים לעבוד כרגיל ואחרי כמה חודשים בכל זאת הוא פושט רגל, האם אני יכולה לחזור לחתום בלשכה, או בגלל שאחתום עכשיו על החלת זה יפגע בזכויות שלי לדמי אבטלה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!