פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1316
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דנה
10/03/2013 11:20
אני נמצאת בחופשת לידה כבר חצי שנה וברצוני להתפטר מעבודתי לטובת טיפול בילד. האם אני זכאית לקבל פיצויים? ולא משנה אם המשרד שאני עובדת זה משרד פרטי?

אודה לתשובה בהקדם
תודה
אלמירה חן
11/03/2013 10:40
דנה שלום
במשך שנה מותר לך להתפטר ולקבל כל זכויות שלך כולל פיצוי פיטורים
בהצלחה רבה
מירי
10/03/2013 11:45
שלום רב,

אני עובדת בחברה שהשכר בה הוא בסיס + עמלות. אני עובדת בחברה 5 וחצי שנים, בתחילה עבדתי משרה מלאה ואח"כ ירדתי למשרה חלקית מרצוני ולא בגלל שהחברה ביקשה ממני. התפטרתי בחודש פברואר כי אני אחרי לידה ורוצה להמשיך לטפל בילדה. ? לפי מה שאני יודעת אמורים לשלם לי פיצויים על כל תקופה על פי המשכורת הממוצעת שלה.. השאלה שלי היא האם זה כך גם אם ירדתי למשרה חלקית מרצוני?

אשמח לתגובה מהירה, תודה ויום טוב!!!
אלמירה חן
11/03/2013 10:39
מירי שלום
חישוב פיצויים חייבים לחשב לפי 2 תקופות
בהצלחה רבה
נטלי
10/03/2013 21:49
שלום רב.
אני עבדתי בניקיון דרך קבלן במשך שנה וחצי ונאלצתי להתפטר עקב המלצה של רופא תעסוקתי (פריצת דיסק בגב). קיבלתי מכתב פיטורין מהחברה ומכתב בו החברה מתחייבת לשלם לי פיצויים בתקופה של עד 45 יום מיום חתימת ההסכם. 45 יום עברו מזמן ולא קיבלתי כלום ואפילו לא שמעתי מהחברה. אני נמצאת בטיפולים רפואיים וחותמת אבטלה. עדיין לא קיבלתי דמי אבטלה ומצבי הכלכלי ממש גרוע. האם אני יכולה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בגין הלנת שכר?
אלמירה חן
11/03/2013 10:36
נטלי שלום
כן את יכולה להגיש תביעה לבית דין לעבודה
בהצלחה רבה
מוטי
10/03/2013 21:43
שלום
אשתי עובדת כשבע שנים באותו מקום עבודה
עד עכשיו נצברו לה עפ החוק יום וחצי מחלה לחודש כלומר בערך 15 ימים לשנה.
לאחרונה הודיעו לה מעסיקיה כי מאחר וניצלה 90 ימי מחלה במהלך השנים בהן עבדה בחברה הם מפסיקים לצבור לה ימי מחלה ומעתה והלאה לא ישולמו לה דמי מחלה בעבור ימים בהם תעדר מהעבודה בשל מחלה.(לא רק השנה אלא בכלל עד פרישתה מהעבודה)
ברור שהענין לא הגיוני מפני שלא יתכן כי מעתה והלאה לא תהיה זכאית אישתי לדמי מחלה.
מעיון בחוק ברור לי שהחברה פירשה את החוק כפי שנוח לה לפרשו מפני שהחוק איננו כתוב בצורה ברורה ובעוד שהכוונה בכתוב הינה שלא ניתן לצבור יותר מ 90 ימי מחלה לא מנוצלים החברה שבה עובדת אישתי פירשה את הכתוב כך שעובד יכול לנצל מקסימום 90 ימי מחלה ולאחר מכן הוא איננו זכאי לדמי מחלה עד לסוף העסקתו בחברה.
אבקש לדעת כיצד להוכיח לחברה שהינה עוברת על החוק ושהיא מחויבת לצבור יום וחצי מחלה על כל חודש עבודה.
אלמירה חן
11/03/2013 10:35
מוטי שלום,
חוק מחייב את מעביד לזכות את העובד עד 90 ימי מחלה, אם עובד ניצל חלק מימי מחלה עדיין מעסיק חייב להמשיך לזכות את העובד ב1.5 ימי מחלה באותו חודש.
אם עובד חולה וניצל 90 ימי מחלה אז מעסיק מעביר תשלום לבטוח לאומי. במקרה שלך חייבים להמשיך לזכות את העובד בימי מחלה ולשלם לה בהתאם.
בהצלחה רבה
nish
11/03/2013 07:51
הי
בעלי חולה במחלת ה-FMF ובתקופה האחרונה נאלץ להיעדר המון מהעבודה עקב
התקפים חוזרים ומתמשכיםשל המחלה השיא היה שהוא שכב כמעט חודש בבית
אתמול פיטרו מעבודה טובה בהייטק
המנהל שלו אמר לו שזה בגלל שהוא נעדר הרבה בשל מחלתו
יש למשהו עצה מה ניתן לעשות

תודה
אלמירה חן
11/03/2013 10:30
שלום רב,
אסור למעסיק לפטר עובד בימי מחלה
תוכלי לפנות לת.מ.ת
בהצלחה רבה
שליו
11/03/2013 01:37
אם אני בן 17 ואני עובד במשמרות(אין לי משמרות קבועות) ולפעמים אני עובד 10 או 12 שעות ביום מגיע לי שעות נוספות?
אלמירה חן
11/03/2013 10:29
שליו שלום
מעסיק חייב לשלם לך שעות נוספות ובבקשה תרקה כל זכויות לנוער באתר
"חוק עבודה לנוער" מאוד חשוב שתדע את זכויותך

בהצלחה רבה
hanna
08/03/2013 16:23
הגעתי לגיל הפנסיה יש לי שני תפקידים באחת מהם אני מפוטרת . האם אני זכאית לפיצויי פיטורין
אלמירה חן
11/03/2013 10:10
חנה שלום,
לא ברור לי, האם זה אותו מקום עבודה וכרגע את זכאית רק לחלק משכר??
אורלי מטפלת במגע
08/03/2013 20:48
שלום,

אני במקצועי מעסה (מטפלת במגע). אני עובדת בקליניקת טיפולים השייכת למעסיקה שלי.
בתור פרילנסרית שמוציאה לה קבלות (אני עוסק פטור) שעובדת 6 שעות במשמרת, האם על פי החוק אני זכאית לקבל ממנה הפסקת אוכל או לא?
נכון לעכשיו היא עושה לי טובה אם היא בכלל נותנת לי 15 דקות הפסקה בלחץ.
עורך דין רונן ...
09/03/2013 21:53
פרילנסר אינו עובד בהקשר ליחסי עובד מעביד והחוק לא חל עליו
זה ענין של בתור עצמאית את רשאית להחליט עכשיו שאת יוצאת להפסקה וזהו , את לא צריכה לבקש רשות.
אם המעסיקה מחליטה עבורך על ההפסקות אז כנראה שכל הפרילאנס זה דרך לעקוף את החוקים ואת בכלל עובדת שכירה בתחפושת של עצמאית
שרי סינואני
10/03/2013 11:18
היי, גם אני מעסה בספא, אני נקראת פרילנסר, אבל בפועל לעובד זר יש יותר זכויות ממני , אני אומנם נותנת קבלות , אבל חוץ מלתת את המשמרות אני לא מוגנת בבחינה חוקית אני באמת שכירה בתחפושת של פרילנסר, אין חוק שמגן על עובדים כמוני? האם זה חוקי? האם זה חוקי לתת משכורת ב15 לחודש?מה אפשר לעשות?? 
אורלי מטפלת במגע
10/03/2013 02:06
תודה על המענה
סיוון
07/03/2013 10:15
הודיעו לנו בחברה כי החל מתאריך 1/4/2013 אסור לעובדים לעבוד מהבית, מה שהיה לגיטימי לחלוטין לאורך השנים ואני כמו כל חברותי לעבודה, התרגלנו למצב והיה לנו נח מאד עם הילדים והכל. לא כתבתי, אבל עובדת שכירה במשך 5 וחצי שנים בחברת הייטק גדולה מאד. לאור "החגיגה" בנושא עבודה מהבית הודיעו לנו כי גם החברה שלנו הוחלט שלא לאפשר לעובדים לעבוד מהבית בגלל שיקולים של חסכון והתייעלות. לא נראה לי שאפשר להתווכח עם החלטת הנהלת החברה, אבל השאלה שעלתה אצלנו היא האם המדובר בהרעת תנאים בעבודה על כל המשמעויות החוקיות של הרעת תנאים?
עורך דין רונן ...
09/03/2013 22:11
ברור
אלמירה חן
08/03/2013 09:51
סיון שלום,
יש כמה חברות שביקשו להחזיר את העובד למשרד.
עד כמה אני מכירה חברות הייטק אלה ,אין להם התנגדות שעובד התפטר ואקבל את כל זכויות שלו.
בהצלחה רבה
ניר
06/03/2013 17:25
האם יש פיטורים ללא פיצויים ?
משהו כמו אי התאמה, והאם מותר דבר כזה
לאחר חמש שנים עבודה ?
עורך דין רונן ...
09/03/2013 22:07
לא
ממש לא
אם פוטרת ולא שולמו לך פיצויי צריך לתבוע אותם בבית הדין
אלמירה חן
08/03/2013 10:15
ניר שלום,
פיטורים מזכאים עובד בפיצוי פיטורים

בהצלחה רבה
ידין
07/03/2013 17:17
אני ואחותי פוטרנו מעסק משפחתי קטן ומצליח מכיוון שלמנהל שלנו הייתה תקלה עם הבנק, אחד הפקידים שם טעה ועיקל לו סכום יותר גדולה ממה שהם היו צריכים כתוצאה מזה נכנס העסק לחובות גדולים.

מנהלנו נמצא בימים אילו בהליך משפטי כנגד הבנק ברצוננו לדעת לפני שניגש אל עורך דין האם ניתן לתבוע מישהו מפני שאיבדנו את מקום עבודתנו איך? ועל מה?מה ההליך?
עורך דין רונן ...
09/03/2013 22:04
נו אז שהמנהל שלך יוסיף גם את הנזק שלכם לתביעה שלו
אלמירה חן
08/03/2013 10:18
ידין שלום,
זה יכול לעשות עורך דין של מעסיק שלך
אתה רק יכול לתבוע את מעסיק על אי תשלום שכר.
בהצלחה רבה
יורי
09/03/2013 21:16
אני עובד שכיר כמעט שנה בחברה בה התחלתי בתור עובד שטח. עבדתי מתי שרציתי, כמובן ימי עבודה מלאים (9 שעות) בלי התחייבות מצידי ומצד המעביד. לא היה הסכם עבודה מסודר.

לעבודה אני מגיע בטרמפים כי זה יותר מהיר ועד חודש קודם לא קיבלתי החזרי נסיעות.
האם מותר לי לבקש נסיעות רטרו על 9 חודשים, למרות שלא ביקשתי כשהגעתי לעבוד?
ועוד שאלה, האם זה שנסעתי בטרמפים שלל ממני את הזכות להחזרים כי אין לי קבלות נסיעה, מה זה אומר לגבי הזכויות שלי כיום?
עורך דין רונן ...
09/03/2013 21:57
לא צריך באמת לנסוע כדי לקבל הוצאות
מעסיק חייב לשלם החזר הוצאות נסיעה על פי צו הרחבה גם למי שבא לעבודה ברגל או בטרמפים או על אופניים ולא צריך קבלות ואתה יכוללדרוש את זה רטרואקטיבית
רונה
09/03/2013 06:00
שלום רב,
אני אשמח אם תסבירו לי בבקשה מה ההגדרה של עובדי
מחשוב. הבנתי שזה אומר תחזוקה, פיתוח והטמעה של מערכות מחשוב.
מה זה הטמעה של מעכות מחשב?
אם אני קוראת מסמך במחשב שמגיע מספרייה כלשהי ואני מחפשת בו
פרטים מסויימים ומשנה את שם בקובץ במחשב,
האם זה נקרא הטמעה? או שזה בכלל לא קשור להגדרה של עובדי מחשוב.
תודה רבה לך
עורך דין רונן ...
09/03/2013 21:49
למה זה חשוב ?
בהקשר למה ?
משה לוי
06/03/2013 16:15
היי
אני עובד ברשת מהגדולות בארץ, קודמתי בתפקיד והובטח לי שאקבל מענק כל חודש על סך 750 ובפועל מקבל 500 ₪ הובטח תשלום נסיעות לפי מס׳ קילומטרים ובפועל לא מקבל , כל זאת ועברו יותר מעשרה חודשים וכל חודש הממונים טוענים טופל אושר ובפועל כלום ! מה לעשות ?
תודה
עורך דין רונן ...
09/03/2013 21:48
סוג של בעיה זה ענין חוזי בינך לבין המעסיק דבר איתו
אלמירה חן
08/03/2013 10:20
משה לוי שלום,
אין קשר בתוספת שקיבלת ,את נסיעות אתה חייב לקבל
בהצלחה רבה
רוני
06/03/2013 17:58
שלום, אני מלצרית מזה 5 שנים ויש לי תלושי משכורת מסודרים מהשנה וחצי האחרונים. כיום אני בסוף החודש החמישי להריוני ועדיין ממלצרת. לצערי, העבודה הפיזית קשה לי מאוד (סטודנטית ביום ומלצרית בלילה- חוסר שעות שינה, כאבי גב שהחמירו ועוד) ואני סבורה כי בקרוב אאלץ לעזוב.

ניסיתי למצוא עבודה חלופית אך ללא הצלחה ואני לא יכולה להרשות לעצמי להיות ללא הכנסה אף לא חודש אחד, אני סטודנטית וההוצאות רבות.

רציתי לדעת האם אני זכאית לחתום אבטלה בחודשים עד הלידה? הבנתי שחתימת אבטלה מחייבת 300 שעות עבודה בשנה אך לצערי יש לי הרבה פחות...

אשמח לשמוע על זכויותי- באם יש כאלה...
אלמירה חן
08/03/2013 10:14
רוני שלום
לצערי לא יכולה לתת לך תשובה מדוייקת, נא פני לבטוח לאומי

בהצלחה רבה
מלי
06/03/2013 18:24
המעביד שלי עושה כל מיני טריקים ותעלולים בשביל לא לשלם לעובדים בחברה על ימי מחלה באופן מלא, לפי החוק. כל העובדים מתלוננים על ההתנהלות שלו, אבל אף אחד לא אומר לו כלום בכל רם כי אף אחד לא רוצה להיות מפוטר. בכל פעם שאחד העובדים חולה, הוא נדפק בשכר ותמיד יש סיפורים ותעלולים בשביל לא לשלם את מה שמגיע לעובדים. רציתי לדעת אם באמת יש דרכים שבהן מותר למעביד לקזז סכומים בגלל ימי מחלה של העובד, מכל סיבה שהיא?
אלמירה חן
08/03/2013 10:13
מלי שלום
חוק לגבי ימי מחלה
עובד זכאי כל חודש לזיכוי 1.5 ימי מחלה לחודש עבודה מלא
ימי מחלה משולמים
1 יום ללא תשלום
2.3 יום לפי 50%
מיום 4 לפי 100%
זה חוק
בהצלחה רבה
אלי
06/03/2013 19:02
אני עובד בעמותה כמנהל מחוז.

המשרה שלי כוללת המון הסתובבויות בשטח ובשעות לא שיגרתיות. מצד המעסיק אני נחשב משרת אמון למרות שזה לא רשום לי בחוזה במפורש.

למרות שלא משולם לי אף פעם שעות נוספות. בחוזה שלי רשום את השכר שאני מקבל בנטו.

מזה כמה חודשים המעסיק דורש ממני לוז מפורש ב-2 אופנים שונים. דיווח על העשייה כל השבוע און ליין וסיכום בכל סופ"ש.

בנוסף נודע לי בחשאי שהמנכ"ל מבצע מעקב תמידי על הנייד שלי. בכך בודק היכן אני נמצא כל הזמן.

אינני שותף אמיתי בהחלטות העמותה ובניהול הכללי שלה.

האם אני נקרא משרת אמון עדין? ואם לא אני יכול לדרוש שעות נוספות?
והאם זה חוקי כל המעקב אחרי ללא ידעתי ורשותי בתוך משרת אמון?

סליחה על האורך.

אשמח מאוד לעזרה.
אלמירה חן
08/03/2013 10:10
אלי שלום,
אתה חייב לקבל הודעה בכתב שאתה מחובר לתוכנה מעקב,
משרה אימון (לא בטוחה שאתה נופל לקטגוריה זאת) ובהחלט זכאי לשעות נוספות

בהצלחה רבה
שי
06/03/2013 19:07
עבדתי אצל מעסיק 10 חודשים. ביום ראשון הוא קרא לי לחדר ופיטר אותי במקום. הוא אמר שידאג לשלם לי שבועיים הודעה מוקדמת וזהו.
הקלטתי את השיחה.
במכתב הפיטורים הוא כתב שנעשה לי שימוע והוסבר לי שמתנהלים שינויים בחברה שאינם כוללים אותי, דבר כאמור שאינו נכון.
האם יש לי עילה לתביעה?
אלמירה חן
08/03/2013 10:07
שי שלום
כן יש הילה
חייב להיות שימוע כולל פרוטוקול מסודר

בהצלחה רבה
חן
06/03/2013 19:52
לאחרונה פוטרתי ממקום עבודתי לאחר שעבדתי שם כשנה וחודשיים. הפיטורין נעשו במקום ללא התראה של 30 יום מראש ובהם נאמר לי כי זהו יומי האחרון במשרד. יש לציין כי סיבת הפיטורין נעשתה עקב מיעוט במספר הלקוחות של המשרד (הדבר גם נכתב על מכתב הפיטורין שקיבלתי).

השבוע פנה אלי המעסיק והסביר לי כי הוא מתכוון לשלם לי את המגיע לי, אך בנוסף לזאת, אין הוא מתכוון לשלם לי פיצויי על פיטורין ללא התראה מראש היות ונאמר לי מספר פעמים במהלך החודשיים האחרונים בשיחות שונות על התקציב, כי במקרה ולא יהיה שיפור במספר הלקוחות שאני אביא למשרד הוא יאלץ לפטר אותי.

לצערי לא היה שיפור משמעותי ואכן פוטרתי ללא הודעה רשמית של 30 יום, האם מגיע לי פיצוי על פיטורין מידיים או לא?
אלמירה חן
08/03/2013 10:05
חן שלום,
קודם כל חייב להיות שימוע לפני פיטורים
אתה זכאי ל30 יום הודעה מוקדמת וגם לפיצויים לפי חוק.

בהצלחה רבה
ירדנה
06/03/2013 19:55
גשתי מכתב התפטרות בתאריך 3/2/2013 עקב רצוני לשנות קריירה (15 שנות ותק). תאריך עזיבה המצויין בו - 28.03 . במעמד הגשת המכתב לא הוצעה לי אופציה אחרת מטעם החברה. בתאריך 14.02 נפגשתי עם ראש אגף משאבי אנוש אשר הציע לי לקחת חל"ת לשנה. הסכמתי לעניין.

לאחר מספר שעות התקשר רא"ג ואמר כי הדבר אינו אפשרי מאחר ועבר זמן מאז שהגשתי את המכתב והחברה "שיחררה" מכתב הפסקת תעסוקה. האם לא ניתן להחזיר את הגלגל אחורה...? האם אין דרך לבטל את המכתבים במידה ושני הצדדים מעוניינים? אודה לתשובתך.
אלמירה חן
08/03/2013 10:03
ירדנה שלום
זה נתון לשיכול דעת של הנהלה
בהצלחה רבה
משה
06/03/2013 21:40
רופא תעסוקה קבע לי אי כושר עבודה
לזמן בלתי מוגבל
אני מבוטח בקרן פנסיה מבטחים ונצברו לי 240 ימי מחלה
לאחר 4 חודשים המעסיק מפטר אותי
האם הפיטורים חוקיים??
אלמירה חן
08/03/2013 10:01
משה שלום,
מעסיק שילם לך 4 חודשי מחלה ועקב מכתב מרופא תעסוקתי מותר לו לתת לך מכתב פיטורים בתשלום כל זכויות שלך

המון בריאות
נעה
06/03/2013 21:46
סיימתי לימודי וברצוני להתחיל לעבוד. ילדתי לפני שבועיים. האם יש זמן מינימום לאחר לידה שאסור לי לעבוד?(לא עבדתי לפני ההריון)
אלמירה חן
08/03/2013 09:57
נעה שלום,
כן כחודש וחצי (אבל את זכאית ל14 שבועות כחופשת לידה) תוותרי על תשלום בטוח לאומי?

בהצלחה רבה
סהר
06/03/2013 22:20
אני עובד בחברת הייטק בהרצליה ארבע וחצי שנים. לכל ארוך תקופת העסקתי ניתנה לי האפשרות לעבוד מהבית בתמורה מלאה כמובן, ממש כמו עבודה במשרד. מדברים עכשיו בהנהלה על ההחלטה של יאהו ועודכמה חברות, להפסיק לאפשר לעובדים לעבוד מהבית מטעמי התייעלות. כנראה שגם החברה שלנו בדרך לשם. רציתי לבדוק אתכם האם איסור עבודה מהבית במקרה שלי (ושל עובדים נוספים כמובן) יכול להחשב הרעת תנאי עבודה כך שאוכל להתפטר ולקבל פיצויים? איך בוחנים את נושא הזה?
אלמירה חן
08/03/2013 09:55
סהר שלום
כן אתה צודק

בהצלחה רבה
איריס
07/03/2013 00:41
חלק מהעובדים שלי שכירים וחלקם פרילנסרים. לאלה השכירים אני נותת שי לחג - תווי קניה. האם נכון שאתן גם לאותם העובדים שהם פרילנסרים תווי קניה? מהן ההשלכות שיכולות להיות מכך?
אלמירה חן
08/03/2013 09:53
איריס שלום,
גם עובד פרילנס בדרך כלל יש יחסים עובד מעביד.
בדרך כלל גם הם זכאים לשי לחג

חג שמח
שירה
06/03/2013 09:14
שלום רב,
לאחרונה ביקשתי העלאה והמעביד הסכים לכך.
כשקיבלתי את התלוש ראיתי כי ההעלאה לא צורפה לשכר הבסיס אלא מוגדרת תחת רכיב שנקרא אשל.
רציתי לשאול קודם כל מהו הרכיב הזה - אשל?
שנית - האם במקרה של פיצויים ו/או מענק לידה העלאה זו תיחשב לי בסכום הכולל?

האם זה חוקי לקבל העלאה במשכורת בצורה כזו?
אלמירה חן
06/03/2013 15:36
שירה שלום
רכיב אשל לא נכלל לתנאים סוציאלים ופיצויים, לגבי דמי לידה כן,
מותר למעביד לתת תוספת בסעיף אשל, השאלה אם את מסכימה??
בהצלחה רבה
שירה
07/03/2013 08:43
ואם אני ניגשת אליו ואומרת לו שאני לא מסכימה שהעלאה תופיע תחת רכיב אשל ומבקשת שיכניס את זה למשכורת בסיס והוא מתנגד לכך
מה עליי לעשות?
אלמירה חן
08/03/2013 09:49
שירה שלום,
הסברתי לך מה משמאות לשינוי שם רכיב זה תוספת תנאים סוציאלים.
זה מסע ומתן בינהם
בהצלחה רבה
מיכל
07/03/2013 08:47
האם מותר למעסיק לאלץ אותי לקחת חופש בחול המועד?
זאת לא חופשה מרוכזת היות ואישור עבודה כרוך באישור מנהל ומספר רב של אנשים מקבלים ללא בעיה אישור זה
אלמירה חן
08/03/2013 09:43
מיכל שלום,
חופשה זה צריך להיות בהסכמה של 2 צדדים

בהצלחה רבה
נאוה
07/03/2013 10:31
שלום רב,
אנו מעסיקים עובדים בתחום הניקיון.
יש לנו עובד שהחל עבודתו אצלנו לאחרונה, שהוא מעל לגיל הפרישה, ומקבל קיצבה מביטוח לאומי מפאת גילו.
האם אנחנו חייבים לפתוח לו קרן פנסיה / קופת גמל ולבצע את ההפרשות, כמו לכל עובד אחר?
אלמירה חן
08/03/2013 09:40
נאוה שלום,
את לא חייבת

בהצלחה רבה
פנסיה
פרידה
07/03/2013 11:54
עבדתי במשרד פרטי במשך שנתיים בדיוק, לאחר שנתיים במעביד החליט להוריד יום בשבוע ושכר בהתאמה, החלטתי להיתפטר ולאחר הפיטורים גיליתי כי המעביד לא הפקיד לי פנסיה במהלך השנים הנ''ל, לאחר כחודשיים קיבלתי צ'ק ע''ס 2200 ש''ח שאמורים כביכול להיות התשלומים על הפנסיה במשך שנתיים (המשכורת הממוצעת במהלך השנתיים הנ''ל עמדה על כ-5500 ש''ח בחודש-נטו) האם הסכום הנ''ל הגיוני? ואם לא מה עלי לעשות?
RE: פנסיה
אלמירה חן
08/03/2013 09:39
פרידה שלום
זאת עבירה מאוד חמורה של מעסיק(הוא פגע לך בזכויות פנסיונים)
את יכולה לפנות לת.מ.ת

בהצלחה רבה
פיטורים
אורי
07/03/2013 12:04
אדם שנתפס בגניבה בעבודה יש מצב כזה שהוא לא מקבל מכתב פיטורין?
אלמירה חן
08/03/2013 09:37
אורי שלום,
מקבל מכתב פיטורים עם הסבר בתוך מכתב.
בהצלחה רבה
ניר
07/03/2013 14:14
שלום
אני עובד כשומר בקניון ולאחרונה חברת השמירה בא אני עובד הפסידה במכרז בקניון וחברה אחרת עומדת להחליפה, הציעו לנו שאם נתפטר נקבל 35% פיצויי פיטורין ואם לא נעבור לעבוד במקום אחר הכוונה שיציבו אותנו במקום שונה.
שאלתי האם עקב שינוי המקום והפסקת העבודה בקניון אני זכאי לפיצויי פיטורין אל אף שאעבור לעבוד במתחם שונה?
אודה לתשובתכם בהקדם תודה.
אלמירה חן
08/03/2013 09:36
ניר שלום
ברגע שמתחלף מעסיק זכותך לקבל פיצויים מלאים.

בהצלחה רבה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ