פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 986
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שחר
26/05/2014 16:52
אני עובד באותו מקום עבודה כבר מספר שנים משנת 2010 אך לאחר בירור בול חברת הביטוח של הפנסיה שהארגון עובד עימו גיליתי שהתחילו להפקיד לי רק משנת 2011 אם זה חוקי? איך אני יכול ואמור לפעול?
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 16:53
שלום,

הדבר אינו חוקי שכן החוק קיים כבר משנת 2008. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ענת
26/05/2014 13:33
שלום רב,
אני חותמת בלשכת התעסוקה ולפני כשבוע נשלחתי דרך הלשכה לעבודה כמזכירה והתקבלתי והתחלתי לעבוד הבעיה הייתה שהמנהל שם מאוד בכיר היה מעשן סיגריות במשרד באופן קבוע וממש בצורה מפקירה החלטתי שאין כבר לא מסוגלת עם עניין הסיגריות ועזבתי(ישבתי צמוד לחדר שלו )
השאלה האם אני יכולה שוב לחתום בלשכה לצורך דמי אבטלה?
או שאני צריכה לפנות לביטוח לאומי?
תודה
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 14:56
ענת שלום,
אכן יש לפנות לביטוח לאומי ולציין כי לא המשכת לעבוד עקב הסיבה שציינת לעיל.
הנך תהיי זכאית לדמי אבטלה בכפוף לתקופת האכשרה של ביטוח הלאומי.
עו"ד אזי נ. כהן
26/05/2014 14:43
לפרטים נוספים צרי קשר טלפונית.
רינה
26/05/2014 14:01
אם אני אמורה ללדת עוד שבועיים ואני רוצה לצאת "לנוח" עד הלידה
המעסיק שלי חושב שאני צריכה לעבוד עד הלידה כי הריון זאת לא מחלה
הוא יכול לא לשלם לי אם יש לי אישור מרופא משפחה גם אם רשום שם משהו שקשור להריון כמו כאבי גב וכאלה ?
האם המעסיק יכול להחליט לנצל לי יציאה לחופשת לידה מוקדמת ללא הסכמתי ?
עו"ד אזי נ. כהן
26/05/2014 14:37
ככל שיש לך אישורי מחלה מרופא את זכאית לנצל את ימי המחלה שנצברו לך.

עו"ד אריק שלו
26/05/2014 14:29
שלום,

אם יש לך אישור רפואי המאשר לך להיות בבית בגלל מחלה אזי למעסיק אין שיקול דעת בעניין.
דין טליאס
26/05/2014 13:47
הייתי מבוטח בקרן פנסיה שח חברת איילון עם תנאים טובים יחסית .
לאחרונה קיבלתי מכתב מחברת ביטו מנורה שההפקדה של חודש פבואר 2014 הופקדה בהצלחה ע''י המעסיק ...האם זה אפשרי לעשות דבר כזה ללא ליידע את העובד ?
עו"ד אזי נ. כהן
26/05/2014 14:33
עליך לפנות למעסיק ולדרוש שינוי הפוליסה. ככל שלא תצליח יש באפשרותנו לסייע בכך.

לפרטים נוספים צור קשר טלפונית.
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 14:30
שלום,

המבחירה באיזה חברת פנסיה להיות מבוטח היא בידי העובד ולא המעביד.
שלום רב,

לפני מספר ימים קיבלתי מכתב פיטורין. מספר ימים לפני כן הייתה שיחת שימוע שבה לא הסכימו להגיד לי מה סיבת הפיטורין.

נכון להיום באופן רישמי לא ברורה לי סיבת הפיטורין ועד כה לא קיבלתי פרוטוקול משיחת השימוע - וזאת למרות בקשתי.

אבקש לדעת מה זכויותי במקרה שכזה ואולי בקצרה כיצד בתי הדין לעבודה מתיחסים לפיטורין שכאלה (החזרה למקום העבודה, פיצוי כספי וכד'),
תודה
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 14:28
שלום,
הפסיקה מחייבת שבשיחת שימוע יושמעו הטענות שבגינם את מועמדת לפיטורים. לכאורה התנהלות המעסיק אינה כדין.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
יעל
26/05/2014 13:11
עבדתי בחברה יותר משנה, וכמה ימים אחרי תום השנה התפטרתי.
האם אני זכראית לדמי הבראה באופן אוטמטי?
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 13:14
שלום,
את אכן זכאית לקבל דמי הבראה בתום שנה לעבודתך גם ברגע שאת מתפטרת.
מקס
26/05/2014 11:52
אמא שלי עובדת במפעל שוקולד כבר כ-11 שנים.
במהלך העבודה באחד מהקווי ייצור אימי לא הסתדרה בלשון המעטה עם אחת העובדות בקו ונוצר ביניהם סיכסוך.
לאור סכסוך זה היא ביקשה לעבור קו ולא לעבוד ליד אותה העובדת המעסיק שמע על הסכסוך ואמר לאימי שאם היא לא מוכנה לעבוד איתה אז שתלך הביתה. אחרי שהיא הלכה הביתה המעביד התקשר אליה ואמר לה לא לבוא כל השבוע. רציתי לשאול האם זה חוקי להגיד דבר כזה לעובד אל תגיע כל השבוע ולפגוע בפרנסתו? ואם לא מה ניתן לעשות - תודה רבה מראש
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 12:28
מקס שלום,

פעולה של המעסיק כאמור הינה בניגוד לחוקי העבודה, היות ומדובר בחופשה כפויה.
על מעסיק חלה חובה לשלם שכר בגין ימי חופשה שנכפו על העובד במידה ואין לעובד ימי חופשה צבורים לנצל.
לפרטים נוספים ניתן לפנות למשרדנו.
עו"ד אזי נ. כהן
26/05/2014 12:00
חופשה ללא תשלום מחייבת את הסכמת שני הצדדים. ניתן לפעול במס' דרכים. לפרטים נוספים צור קשר טלפונית.
דנה
26/05/2014 11:21
עד לא מזמן עבדתי בחברה למשך חצי שנה. בחופשת הפסח החברה החליטה להיכנס לתקופת הדממה של כשלושה שבועות. מעסיקי התחייבו בפני ובפני שאר חברי לתפקיד שנקבל עבור חלק מהימים הללו תשעה ימי חופשה. נאמר לנו שכיוון שלאף אחד מאיתנו אין מספיק ימי חופשה יתנו לנו להיכנס למצב של מינוס ימי חופשה.

כאשר חזרנו מההדממה מעסיקי החליטו לתת לנו לבצע עבודות סבלות. עבודות אלו גרמו לי לבעיות גב שמשפיעות עלי עד היום. עקב כך לא יכולתי לעבוד באופן מלא. (כמובן שיש לי אישורים רפואיים לכך).

כשבוע לאחר מכן קיבלנו תלושי שכר . כאשר השוותי את תלוש המשכורת שלי לזה של חברי לתפקיד ראיתי שאני היחידה שלא נתנו לה להיכנס למצב של מינוס ימי חופשה ולכן היחידה שלא קיבלה תשלום עבור כל ימי החופשה שהובטחו.
כאשר ניסיתי לברר עם מעסיקי את פשר הדבר קיבלתי באותו יום מכתב פיטורים ללא כל התראה מוקדמת.

כשבוע לאחר פיטורי החליט אחד מחברי לתפקיד להתפטר. הוא בדק לגביי המצב של מינוס ימי חופשה ומצא שהדבר אינו חוקי. הוא שלח מכתב למנהלת חשבונות של החברה ובעקבות זאת קיבל מכתב התנצלות מבעלי החברה והבטחה לקבל את הכסף במלואו על חשבון החברה ולא כימי חופשה בתשלום.
ניסיתי ליצור קשר עם מעסיקי לשעבר ועם מנהלת החשבונות של החברה בשביל לבדוק לגביי הימים הללו ולא קיבלתי מענה.

רציתי לדעת האם אני זכאית לתשלום עבור הימים הללו? חשוב לציין שאי מתן התשלום באותו חודש פגע בי כלכלית.
עו"ד אזי נ. כהן
26/05/2014 11:51
לפי נסיבות המקרה יש לך מגוון עילות תביעה אף מעבר לתשלום עבור ימים אלו.

עו"ד אריק שלו
26/05/2014 11:40
אסור למעסיק להכניס את העובד ליתרת ימי חופשה שליליים.
באם לא נוצלו ימי חופשה, אזי על המעסיק לשלם שכר בגין חופשה כפויה.
ניסים
26/05/2014 08:34
אני עובד כ-20 שנה במקום העבודה ויש לי חניה צמודה למקום העבודה, לאחרונה התבקשתי להחזיר את הכרטיס החניה שברשותי לצורך חניה שרחוקה כ-10 דקות הליכה ממקום העבודה - הסברתי שלא יתכן שכל בוקר וסיום העבודה אצעד ברגל בעוד שאני סובל בבעיה בריאותית בכף הרגל. האם זה הרעת תנאי עבודה ומה לעשות?
ורד
26/05/2014 11:49
אני הולכת ברגל כל יום מעל 15 דקות לחניון שבו הרכב שלי חונה ליד העבודה. יש אנשים שנוסעים לעבודה שעתיים כל יום בתחבורה ציבורית... למה נראה לך שאם אתה צריך ללכת ברגל 10 דקות זאת הרעת תנאי עבודה - אין גבול לדרישות של אנשים.... וחבל.

צריך להכנס לפרופורציות. עד כדי כך רע לא בעבודה?
כבר לא...
26/05/2014 11:12
היי

אני עובדת בחברה מסויימת באזור הרצליה במשך 16 + שנים רצופות. נמאס לי. אני מרגישה מרוקנת מאנרגיות ורוצה להתפטר. רציתי לבדוק אילו זכויות יש לי לאחר מעל 16 שנים באותו מקום עבודה. האם מגיעים לי פיצויים? איך אפשר למקסם זכויות בעת עזיבת מקום עבודה?
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 11:35
עובד זכאי לפדיון ימי הבראה ולפדיון ימי חופשה בעת סיום יחסי עובד מעביד.
כמו כן, על המעסיק חלה חובה ליתן לעובד מכתב שחרור כספים + טופס 161, לצורך קבלת כספים שהופרשו לקופת גמל.
לאור ותק הרב, הנך מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק של הנסיבות והכוונה בהתאם, בדבר זכאות לפיצויי פיטורים.
עו"ד אזי נ. כהן
26/05/2014 11:17
מגיע לך לקבל את כספי התגמולים לפנסיה ולקופת הפיצויים. כמו כן, מגיע לך פדיון חופשה וזכויות נוספות.

במקרים מסוימים מגיע לך פיצויי פיטורים מלאים.

ליה
25/05/2014 10:17
שלום וברכה,
רציתי לדעת האם מותר למעסיק לא לשחרר לי את כספי קרן ההשתלמות ,ביטוח מנהלים ודמי הפיצויים אחרי התפטרות (שנבעה מיחס לא הגון וטוב מצד המעסיק, יחס שניתן לקרוא לו חוסר יחסי עובד מעביד :( ) למרות שיש חתימה על סעיף 14 בחוק.
וזה עד אשר אחתום על מסמך אשר מחייב אותי שלא לתבוע אותו על שום דבר, שלא אדבר עליו סרה , סעיף אי תחרות וכו'.
האם זה חוקי לכבול את שחרור הכספים עד חתימה על מסמך מסוג זה? (כבר מעל חודשיים חלפו מסיום העסקה)

המון תודה
עו"ד אזי נ. כהן
26/05/2014 11:05
אסור להתנות מסירת מסמכי סיום העסקה. על המעביד יש חובה למסור לך אותם תוך 14 יום או 7 ימים מרגע שביקשת אותם ממנו.

עו"ד אריק שלו
25/05/2014 11:00
התשובה היא לא.
אין המעסיק רשאי להתנות את עצם קבלת הכספים שהופרשו לקופת גמל בחתימה על כתב ויתור.
ליה
26/05/2014 10:57
מאחר וסרבתי לחתום על מסמכי הויתור נשלח אליי אחרי חודשיים טופסי שחרור לקרן השתלמות וביטוח מנהלים ללא כספי פיצויים.
נכון שהתפטרתי , אבל זהו נוהל בחברה כן לתת פיצויים גם לאחר התפטרות ו... הם הרי שלחו לי מלכתחילא שאם אחתום על ויתור ואי תחרות אז אקבל פיצויים.
האם מותר להם לחזור בהם ולא לשחרר את כספי הפיצוים? האם אפשר לעשות משהו?
תודה מראש.
עו"ד אזי נ. כהן
26/05/2014 11:10
את זכאית לקבל את הכספים שהופקדו בקופת הפיצויים.

אורן
26/05/2014 10:49
שלום ברצוני לדעת אם אני פונה להכשרה מיקצועית האם אני יכול ליבחור לימודים בכל מוסד או רק מה שמציעה לי שרות התעסוקה?
אנטולי
25/05/2014 17:52
שלום רב,

מטופל סיעודי גר לבדו יחד עם המטפלת בדירה שכורה במודיעין. מחיר השכירות הוא 3.500 ש"ח לחודש.

1. לפי איזה אזור מגורים ניתן לבצע את הניכויים (תל-אביב או ירושלים) ? לפי מחירים מודיעין הרבה יותר קרוב לתל-אביב מאשר לירושלים, לא מדובר כבר על המרכז, שבו המחירים עבור השכירות פחות מחצי.

2. כמה ניתן לנכות משכר עבור כלכלה מלאה? (סכום לא מופיע בזכותון, ובפסקי דין ראינו מ-10% משכר המינימום (430 ש"ח) עד 1000ש"ח).

3. העובדת מקבלת מהמטופל תוספת על השכר המתקבל מחברת כוח אדם. בתלוש השכר של חברת כוח אדם מופיעם שכר ברוטו חייב במס ונטו לתשלום וניכויים לפנסיה.

איזה שכר (ברוטו או נטו) ישמש לחישוב הפרש מ-4300 ש"ח לצורך תשלום פנסיה ופיצויים על ידי מטופל ולחישוב תוספת עצמה ?

בתודה מראש.
אנטולי
אורית
25/05/2014 19:06
שלום רב,
בספטמבר 2012 הוזמנתי לעבוד כמורה במסגרת מסוימת, שכפופה לעיריה ולמשרד החינוך במשותף.

התחלתי את עבודתי במסירות ותוך כדי שאלתי מה לגבי הטופס שעלי למלא. נדחתי בלך ושוב, וכרגע בלתי אפשרי וכו' ואל תדאגי, יהיה בסדר וכו'...

ב- 9 של החודש השני בעבודתי, אני רואה שרק אני לא קבלתי משכורת. פניתי להנהלה - ואמרו לי אל תדאגי, את תקבלי הכל, פשוט עוד לא ברור מי אמור לשלם לך : העיריה, או משרד החינוך. למרות התזכורות - המשכתי לעבוד ללא שכר. רק מפברואר התחלתי לקבל משכורת.

בכל החודשים שעברו מאז הזכרתי אין סוף פעמים לאחראית את החוב על החודשים הראשונים - וללא הועיל. לאחרונה היא הפסיקה לענות לי.

כמובן שחוץ מהמשכורת - לא קבלתי החזר נסיעות ולא תנאים סוציאליים.

לא הייתי מודעת לזכויות שלי. האם יש עוד מה להציל?

*( יש לי מסמך חתום ע"י המנהלת שעבדתי שם מספטמבר 2012)

תודה רבה!!!
עו"ד אזי נ. כהן
26/05/2014 10:50
את זכאית לתבוע שכר ותנאים סוציאליים וכן הלנת שכר עבור תקופה זו.

עו"ד אריק שלו
26/05/2014 09:16
אורית שלום,

הנך מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק יותר של הנסיבות והכוונה בהתאם.
ד.ג
25/05/2014 19:49
שלום לחברי הפורום,

האם שינוי שיטת תגמול (עמלות על מכירות) לרעה ללא שינוי בשכר בסיס מהווה הרעה בתנאים?

האם מי שהוא יכול לתת לי הסבר מפורט אך פשוט להבנה מה אומר סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים?

אשמח לתגובותיכם.

תודה,
ד.ג
עו"ד אזי נ. כהן
26/05/2014 10:45
כל שינוי לרעה בתנאי העבודה יכול להיחשב הרעת תנאי עבודה ולאפשר התפטרות בדין מפורט, אך יש להקפיד לבחון עניין זה עפ''י מס' מבחנים.

עו"ד אריק שלו
26/05/2014 09:19
כל שינוי במתכונת העסקה של העובד לרבות שינוי שיטת תגמול יכול להיחשב כהרעת תנאים.
בגדול, סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים מאפשר לך לקבל פיצויים לאחר סיום עבודתך, גם אם עזבת בתנאים שאינם מזכים אותך בפיצויי פיטורים.
לפרטים נוספים הנך מוזמן לפנות למשרדנו.
בראל
26/05/2014 09:49
בוקר טוב,התפטרתי לפני חצי שנה מחברת שמירה ידועה,במשך כל הזמן הזה ביקשתי את המסמכים של סיום יחסי עובד מעביד ושיחרור כספים,המסמכים הגיעו בשבוע שעבר. יש כאן עבירה על החוק? אני מתכוון לתבוע אותם על כמה סעיפים,האם אני יכול לתבוע אותם גם על עיכוב המסמכים שבוצע בזדון?
עו"ד אזי נ. כהן
26/05/2014 10:40
מסמכי סיום העסקה יש להעביר לעובד תוך 14 יום לכל היותר.

עו''ד אריק שלו
26/05/2014 10:03
לפי החוק באם המעסיק לא שילם לעובד את פיצויי הפיטורים ומכתב שחרור כספים לקופת הגמל תוך 30 יום מסיום יחסי עובד מעביד, אזי ניתן לתבוע פיצוי בגין הלנת פיצויי פיטורים.
אך יחד עם זאת בתי הדין ממעטים לפסוק הלנת פיצויי פיטורים.
שושית
26/05/2014 09:34
שלום רב, עובדת משק בית שלי (32 שנה!) עברה ניתוח מתוכנן והציגה לי אישור מחלה ל-3 שבועות כלומר לא עבדה אצלי 3 פעמים. היא הוזמנה לביה"ח ליום א בשבוע (היום הראשון באישור המחלה) והיא עובדת אצלי בימי ד', חוייבתי (מכתב מההסתדרות) לשלם לה 3 ימי ד'. תאריך הניתוח המוזמן לא תואם איתי מראש ולהבנתי חשבתי שאני פטורה מתשלום היום הראשון (ד' הראשון) ולכל אחד מימי ד' הנוספים 50%. היא עובדת לפי שעות וכך אני משלמת לה גם את הביטוח הלאומי. איך יתכן אם היא לא עובדת חודשית שאני צריכה לשלם 100% של 3 ימי ד' בהן לא עבדה ? תודה על ההבהרה. שושית
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 09:48
עבור היום הראשון, אינך חייבת בתשלום, עבור הימים שני והשלישי 50% .
על פניו חישוב של ההסתדרות לא מדויק.
משה
25/05/2014 19:48
עבדתי בחברה חודש וחצי, נדרשתי לעבוד שעות נוספות כל יום, אמרתי למנהל שאני לא מעונין לעבוד שעות נוספות והוא לא הגיב, לאחר חודש ושבוע קיבלתי הביתה חוזה עבודה בו כתוב שאני צריך לעבוד שעות נוספות.

לאחר חודש וחצי הודעתי מפורשות שאני לא עובד שעות נוספות, ואז המנהל דרש ממני להביא את החוזה למחרת אחרת אני לא עובד.

הבאתי את החוזה למחרת מחקתי את כל מה שרשום עליו עבודה בשעות נוספות וזומנתי לשיחה עם המנהל בתום יום העבודה.

עם היכנסי לשיחה הודיע לי המנהל שהוא עושה לי שימוע, אמרתי לו עזוב אותי והתפטרתי בכתב.

האם מגיע לי משהו מהסיפור הזה?
תודה
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 08:45
הנך זכאי לשכר עבודה לרבות שעות נוספות שביצעת.
גדי
25/05/2014 18:58
אני עובד במפעל מתכת,המפעל עובד חמישה ימים בשבוע כאשר בימי שישי עובדים רק עובדים בודדים וגם אז כשעולה הצורך. ביום חול אנחנו עובדים לפחות 10 שעות,ביום שישי אנחנו עובדים כ 7 שעות שכולן שעות נוספות. שאלתי היא כזו : נאמר ולא עבדתי באחד מימי השבוע וכן עבדתי ביום שישי,האם כל השעות של יום שישי נספרות כשעות בסיס או נוספות?
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 08:41
באם השלמת 43 שעות עבודה שבועיות, אזי, עבור עבודה ביום שישי יש לשלם שעות נוספות החל מהשעה הראשונה.
דרורה
26/05/2014 08:35
בקופת פנסיה הצטבר סכום שמתוכו 2200 ש"ח כפיצויים ואילו לי מגיע בערך כ-4000 המעביד הפריש לפיצויים 8.33% רק בשנתיים האחרונות. קודם לכן הפריש אחוזים קטנים יותר. איני חתומה על סעיף 14 לחוק הפיצויים איך מגשרים על הפער הזה?

אודה על הסבר תודה דרורה
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 08:38
על המעסיק להשלים את בגין פיצויי פיטורים עבור התקופה שהופרשו כספים שהינם נמוכים מ-8.33%, בהתאם לחוק.
פיני
25/05/2014 23:21
האם יש חוק שמגביל את משך הזמן (שבועות ) שמותר לעבוד משמרת לילה
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 08:36
אסור להעביד עובד בעבודת לילה יותר משבוע אחד בתוך שלושה שבועות.
שי
26/05/2014 07:48
שלום
האם תשלום פיצויי פיטורין לאחר 3.5 חודשים מהווה עילה לתביעה משפטית?
כיצד בית הדין לבדוה רואה איחור זה?
להבנתי איחור מעל לחודש גורר קנס של 20% לחודש.

תודה
עו"ד אריק שלו
26/05/2014 08:34
שלום,
העילה שצומחת היא הלנת כספי פיצויים.
שימי
25/05/2014 21:39
שלום רב

אני עבדתי עד היום בבוקר במשך שנתיים וחודש בחברה פרטית. היום בבוקר בגלל ויכוח מקצועי המנהל הישיר שלי פיטר אותי. פשוט אמר לי ללכת הביתה. הוא אמ רלי לחזור לעבודה ובהמשך נשלח אלי אימייל שהודיע לי על הפיטורים. הבטיחו לשלם לי את כל הזכויות, כולל פיצויי פיטורים, פדיון חופשה ותמורת הודעה מוקדמת.

השאלה האם מגיע לי לי פיצוי על זה שלא עשו לי שימוע ומה החוק אומר לגבי פיטורים ללא שימוע?
עו"ד מיכה דוד
25/05/2014 23:05
שלום רב,
החוק אינו אומר דבר בנוגע לשימוע. "זכות" זו היא תוצר של פסיקת בתי-הדין לעבודה.
מומלץ מאוד לפנות לעו"ד המתמחה בדיני עבודה לשם קבלת ייעוץ פרטני.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
איתן
25/05/2014 19:14
שלום לכם

אני פונה מתוך רצון לסייע למשפחה של שכן שלי. הם עולים חדשים ומתקשים מאד בעברית. השכן עבר אירוע מוחי ורופא התעסוקה אינו מאפשר לו לחזור לעבודה בגלל המצב הרפואי שלו. השכן סיים את ימי המחלה שהיו צבורים. המשפחה מעוניינת לקבל פיצויי פיטורים בגלל שאין להם הכנסה אחרת והשכן לא יוכ ללחזור לעבוד...

הבעיה: ביטוח לאומי מבקש מהם להביא מכתב פיטורים. האישה של השכן אינה דוברת עברית, ויש להם גיס שמטפל בכל הסידורים מול הביטוח הלאומי. הוא מבקש בשמו את הפיצויים ומסביר לפקידים בביטוח הלאומי כי העובד (השכן) אינו מסוגל לתקשר בגלל המצב הרפואי שלו.

מה אפשר לעשות במצב כזה בשביל לעזור למשפחה לקבל את מה שמגיע להם והיה מתקבל לו היה מי שיטפל בנושא?
עו"ד מיכה דוד
25/05/2014 23:04
שלום רב,
סביר להניח שהמעסיק לא יתן לעעובד במקרה כזה מכתב פיטורים.
מומלץ בחום לפנות לעו"ד המתמחה בדיני עבודה לשם הגשת תביעה, ואז לגשת עם כתב התביעה למוסד לביטוח לאומי שברוב המקרים מתייחס לכתב התביעה כאל מכתב פיטורים.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
יערה קפלן
25/05/2014 22:05
שלום רב,
אני עובדת ארגון בריאות מוביל בארץ בתחום פארא רפואי,
לאור מעבר לצפון הארץ (להתגורר במושב) אני נאלצת להתפטר מאחר ולא נמצא בשבילי תקינה בצפון (הודעתי כחצי שנה לפני המעבר על התכנון ועל כך שימצאו לי מקום עבודה חלופי בכל הרדיוס הצפוני), האם אני זכאית לפיצוי פיטורין או רק למרכיב הפיצויים בהפרשות לקרן פנסיה?
תודה מראש על התשובה
עו"ד מיכה דוד
25/05/2014 23:03
שלום רב,
אם תעברי לגור מישוב עירוני לישוב חקלאי או ישוב באיזור פיתוח/עיר פיתוח - כי אז תעמוד לך הזכות לקבל פיצויי פיטורים מלאים ולא רק את מרכיב הפיצויים המצוי בקרן הפנסיה.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
שי
25/05/2014 18:15
שלום
אני עובד 5 שנים בארגון ואני מעוניין להתפטר כתוצאה מהרעת תנאים, לפני שנה פוטרתי בצעקות והמנהל התנצל אך לא טוב לי בעבודה. האם סיבה זו מספקת? והאם אני יכול לומר שזו הרעת תנאים?
האם אני זכאי לפיצויים? האם ביטוח לאומי ישלם לי דמי אבטלה החל מהחודש הראשון?
תודה מראש
עו"ד מיכה דוד
25/05/2014 22:59
שלום רב,
"לא טוב לי בעבודה" זו לא סיבה מספקת, אובייקטיבית, להתפטר בדין מפוטר.
ככל וישנה הרעה מוחשית בתנאי העסקת או נסיבות אחרות שבהן אין לדרוש ממך כי תמשיך בעבודה - או אז תעמוד לך הזכות להפטר בדין מפוטר.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
איתמר קרן
25/05/2014 17:50
שלום לכולם

אני יודע שיש חוק שאם עוברים דירה במרחק של יותר מ-40 ק"מ אני יכול להתפטר וזה יחשב שפיטרו אותי.

יש לי כמה שאלות:

1. מה התנאים ל40 ק"מ האלה? האם כל מעבר דירה של מעל 40 ק"מ הופכים את זה כאילו התפטרתי ולקבל פיצויים וכל הזכויות של מי שפוטר?

2. אם עברתי לפני חצי שנה בערך והמשכתי לעבוד במקום העבודה כל חודש כי ניסיתי וניסיתי, אבל "הגיעו מים עד נפש" כמו שאומרים - האם זה עדיין אפשרי? במשרד הפנים זה שונה בדצמבר... האם אפשר לעשות בדיעבד?

תודה מראש!
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 17:53
שלום,

התנאים מצויים בחוק פיצויי פיטורין ובתקנות.
רוחמה
25/05/2014 09:50
עבדתי אצל משפחה בתור מטפלת קרוב לשנתיים.
בעלי נפטר לפני חודשיים ואני לא מסוגלת להמשיך לעבוד.

האם מגיעים לי פיצוי פיטורים אם אני מתפטרת ?
עו"ד אזי נ. כהן
25/05/2014 16:51
במידה ועובד התפטר בנסיבות שאינם מאפשרות את המשך העסקתו, הוא יהיה זכאי להתפטר ולקבל פיצויים.

לבדיקה מעמיקה ורצינית - צרי קשר טלפונית
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 10:53
כעקרון אין זכאות לפיצויי פיטורים בעת התפטרות מרצון.
אך יחד עם זאת, הנך זכאית לקבל את הכספים שהמעסיק הפריש לקופת גמל במהלך תקופת העבודה.
עמוס
25/05/2014 12:31
אני עובד 12 שנה כשכיר בחברה ואני רוצה לשנות. אני רוצה להתפטר אך אני רוצה לדעת האם מגיעים לי פיצויי פיטורין על פי חוק?
עו"ד אזי נ. כהן
25/05/2014 16:46
ישנם נסיבות בחוק שבהתקיימם העובד זכאי לפיצויים גם בעת התפטרות

כמו כן יש לבחון האם אתה חתום על סע' 14 לחוק פ''פ.

לפרטים נוספים ובחינת סיכויי התביעה ללא התחייבות - צור קשר טלפונית.
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 12:54
כעקרון, אין זכאות לפיצויי פיטורים בעת התפטרות מרצון.
אך יחד עם זאת יש מצבים בהם ניתן להתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך ייעוץ ראשוני והכוונה בהתאם.
ריטה
25/05/2014 10:47
שלום רב,
כיום אני עובדת בחברה כמעט שלוש שנים, מתוכם עבדתי כעצמאית במשך 1.8 שנה, הייתי מוציאה חשבונית מסודרת כל 1 לחודש (משרה של 8-9 שעות ביום).
מיוני 2013 החתימו אותי על חוזה ואני עובדת כשכירה באותו מקום.
במקרה של פיטורין, האם מגיעה לי פיצויים עבור תקופה שבה עבדתי עם חשבונית?
תודה מראש.
עו"ד אזי נ. כהן
25/05/2014 16:36
בפסיקה נקבעו מס' מבחנים שמענה עליהם קובע אם את זכאית לתשלום פיצויים עבור כל תקופת העבודה לדוגמא: האם עבדת באותו מקום עבודה או האם עבדת מול מעסיקים נוספים.

אשמח לסייע לך בעניין זה - אנא צרי קשר טלפונית.
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 11:02
כעקרון לא, אלא אם כן תוכיחי שהתקיימו יחסי עובד מעביד גם בעת עבודתך בתור עצמאית.
ריטה
25/05/2014 11:33
תודה.
האם זה נחשב כהוכחה:
*מיום שהתחלתי לעבוד במשרד, הגדירו אותי במערכת על ידי טביעת אצבע - הכוונה שברגע שאני מגיעה למקום עבודה אני מצמידה את האצבע למכשיר עד רגע שאני יוצאת.
*התשלום נכנס לחשבון 8-10 לכל חודש, לפי כמות של שעות חודשיות.
*עבדתי על במחשב של המעביד.
*כעבוד זמן מה קיבלתי תוספת למשכור עבור הנסיעות (אחרי שביקשתי).
*עבדתי על הפרוייקטים שדרשו ממני ובסדר שדרשו ממני.
*קיבלתי מתנות לחגים כמו כל העובדים.
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 16:26
שלום,
בנסיבות מסוימות אכן יכול להיות שמדובר ביחסי עובד מעביד, אך יש לבדוק אינדיקציות נוספות שהוכרו בפסיקה.

באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר של הסוגיה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ