פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 971
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ננ
19/06/2014 15:35
שלום,
אני עובד במקום עבודה מסודר (הייטק) יותר מ-20 שנה ובשנת 2008 חתמתי על סעיף 14. עבור פרק הזמן שלפני החתימה על סעיף זה, המעביד אמור להשלים כספים לסכום שהצטבר בקופה (בכדי להגיע ל'שכר הקובע' כפול מספר השנים שעבדתי עד לחתימה על הסעיף הנ"ל).

שאלותיי נוגעת לאופן חישוב סכום הפיצויים במקרה של פיטורין, עבור פרק הזמן שלפני החתימה על סעיף 14.

שאלה 1: האם 'השכר הקובע' הוא יום העזיבה או יום החתימה (2008).

שאלה 2: האם לצורך חישוב הסכומים שהמעביד אמור להשלים, נלקחים בחשבון הרווחים שנצברו בקופה או לא. (כלומר, הרווחים בעצם 'עוזרים למעביד' להפריש פחות כסף במקרה פיטורין).

[לגבי פרק הזמן שלאחר החתימה על סעיף 14, ככל שהבנתי, הסכום שהצטבר בקופה פשוט עובר לרשותי, למרות שלא ברור לי איך אפשר להפריד בין הכספים של שתי הקופות, לצורך ההתחשבנות, שהרי הן נכנסים לאותה קופה...נכון?].

תודה
רבה
עו"ד אזי נ. כהן
20/06/2014 12:11
השכר הקובע הוא במועד החתימה. הרווחים לא נכללים בחישוב. ניתן לראות בדוח מחב הביטוח כמה הופקד לפנסיה וכמה לפיצויים.
אווה
19/06/2014 18:26
שלום רב,
פוטרתי מ-4 מקומות עבודה אחד אחרי השני! "איטית, לא עומדת בעומס העבודה ולא מצליחה לעמוד במטלות"- עבדתי כמזכירה/מנהלת משרד עו"ד.

יש החמרה בכאבים, והגבלה בתפקוד היומיומי - אצבעות הידיים ננעלות תוך כדי הקלדה, האצבעות נרדמות לי לפנות בוקר. כיום אני לא עובדת.

האם אפשר להפעיל כאן את תקנה 15 הנכות התפקודית גבוהה יותר מהנכות הרפואית לאור המקצוע שלי וגילי 55! האם יש מצב שיעלו לי את אחוזי הנכות במצב שתיארתי לעיל?
אני סובלת גם מהמוליזה - מוכרת בביטוח לאומי? והאם אפשר לצרף את שתי התביעות יחד?
עו"ד אזי נ. כהן
20/06/2014 12:07
כדאי לבדוק אם מדובר במחלת מקצוע ולקבל חוות דעת מרופא תעסוקתי. יש לבחון פרטים נוספים. פני טלפונית להמשך בדיקה.
עו"ד אריאל גולן
19/06/2014 18:47
אווה שלום רב,
בשאלתך חסרים פרטים רבים
בגין איזו נכות את מוכרת במוסד לביטוח לאומי, כמה אחוזי נכות נקבעו לך ? כמה זמן עבדת כמזכירה?
מול
19/06/2014 19:13
האם ניתן לפטר עובדים בזמן של פירוק זמני של חברה?
עו"ד אזי נ. כהן
20/06/2014 12:04
ניתן לפטר עובדים בכל שלב אך יש לקבל פרטים נוספים על מנת לבחון אם מדובר בפיטורים שלא כדין.
פנה למשרדי להמשך בדיקה.
רויטל
20/06/2014 09:42
עברתי ניתוח לאחר הורדת גידול שפיר ביד והשתלת עצם מהאגן ביד ונגמרו לי ימי המחלה מה עלי לעשות
עו"ד אזי נ. כהן
20/06/2014 11:59
ניתן לפנות בתביעה לנכות כללית לביטוח לאומי.
במידה ויש לך כיסוי לאובדן כושר עבודה בביטוח המנהלים תוכלי לתבוע את חברת הביטוח. פני למשרדי לבדיקה מעמיקה.
עו"ד אריאל גולן
20/06/2014 09:56
רויטל שלום רב
ראשית את יכולה לפנות למוסד לביטוח לאומי מחלקת נכות כללית ובנוסף את צריכה לבדוק אם יש לך ביטוח אובדן כושר עבודה במידה וקיים ביטוח שכזה את מוזמנת לפנות למשרדנו על מנת לקבל סיוע
תרגישי טוב.
יעל
19/06/2014 16:02
שלום.
ברצוני לברר האם מותר לפטר מרגע לרגע?
נכנסתי לעבודה בחנות בגדים לפני כחודש ועבדתי כל יום במשמרות. הרבה פעמים הייתי צריכה לעשות כפולות מאחר והיו הרבה בנות שלא הגיעו לעבודה ונתבקשתי להחליף אותן.
היום בבוקר, לאחר שהגעתי לעבודה, נודע לי כי נפטר מישהו אצלי במשפחה וביקשתי מהאחראי לשחרר אותי במטרה לנסוע להלוויה. האחראי לא הסכים ולכן חיפשתי מחליף. אחרי מספר שעות הודיעה לי המנהלת כי אני מפוטרת מעבודתי. כל זה ללא הודעה מוקדמת ובהפתעה גמורה. האם אלה פיטורים ראויים? לא עשו לי שימוע ולא כלום.
עו"ד אזי נ. כהן
20/06/2014 11:49
מדובר על פיטורים שלא כדין המזכים במקרים רבים בפיצויים גבוהים.
את מוזמנת לפנות טלפונית להמשך ייעוץ.
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 17:57
מדובר בפיטורים שלא כדין והתנהגות חסרת תום לב משווע של המעסיק.
הנך מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
ספיר
20/06/2014 00:00
שלום רב, לאחר חודשיים של עבודה החלטתי להתפטר בגלל היחס המזלזל של המעסיק שלי.

בחוזה הוא החתים אותי כי בעת התפטרות עליי לתת לו 14 יום, לאחר מספר ימים ביררתי ונודע לי כי לפי החוק מי שעובד עד שנה צריך לתת יום על כל חודש עבודה. כלומר אני צריכה לתת לו רק יומיים.

מה עליי לעשות במקרה כזה? מותר לי להפר את הסעיף הנ"ל כיוון שהוא לא חוקי או כי יש לי בעיה כי כבר חתמתי?
עו"ד אריאל גולן
20/06/2014 10:02
ספיר שלום רב,
הסעיף חוקי ניתן להסכים על תקופה ארוכה יותר.
רות
20/06/2014 08:21
אני עובדת בסופר כעוזרת קופאית ראשית ואתמול כשקופאית ראשית אמרה לי ללכת להחליף מישהו להפסקה, סירבתי מסיבות מסוימות. היא ישר שלחה אותי הביתה והורידה לי יום עבודה ושבוע הבא. שאלה, האם זה חוקי מה שהיא עשתה?
עו"ד אריאל גולן
20/06/2014 10:00
רות שלום
בעיקרון למעסיק אסור לא לשלם על יום עבודה.
רובי
19/06/2014 17:46
אני הגשתי תביעה נגד מעביד שהוא חברה בע"מ בבית הדין לעבודה בעילה של אי תשלום זכויות, פיטורין שלא כדין, הלנת שכר, אי הפרשה כספים לפנסיה ועוד.

לאחר ניהול דיונים בבית הדין לעבודה השופט נתן הצעה לסיום התיק על דרך של פשרה. אני והצד השני הסכמנו וחתמנו על הסכם פשרה מפורט.

חלפו 30 הימים והמעביד לא שילם את פסק הדין למרות הסכם הפשרה ולמרות שנקבע שישלם תוך 30 ימים. בשיחה טלפונית אמר כי הוא לא מתכוון לשלם לי...

רציתי לדעת מה אני יכול לעשות עכשיו על מנת לקבל את הכספים שמגיעים לי לפי פסק הדין והפשרה? האם צריך לתבוע שוב? האם צריך לפתוח תיק הוצאה לפועל לחברה או למעביד באופן אישי?

מה אני עושה?
עו"ד אריאל גולן
19/06/2014 18:33
רובי שלום
אתה רשאי לפתוח כנגד הנתבע תיק בהוצל"פ על בסיס פסק הדין.
בהצלחה
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 18:00
יש להגיש בקשה לביצוע פסק דין בהוצאה לפועל.
עדי
18/06/2014 22:40
ניהלתי קו במקום עבודתי במשך שנתיים על שכר מינימום + תוספת אחריות של 700₪ ובונוסים אם החלטתי לעזוב את התפקיד בגלל שהתווספו לו עוד מטלות ולא מוכנים לתת עוד תוספות בשכר האם זה בסדר שהפסיקו לשלם לי את התוספת אחריות ( חזרתי להיות עובדת רגילה ללא ניהול )
עו"ד אזי נ. כהן
19/06/2014 16:38
במידה ואת לא מרוצה מהתפקיד החדש את יכולה להתפטר בשל הרעת תנאים ולהיחשב כמפוטרת. בכל מקרה פני למשרדינו לבדיקה מעמיקה
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 08:42
שלום,
השאלה היא מה ההגדה של תוספת האחריות. בגין מה אתה מקבל את התוספת הזאת.
חני
18/06/2014 20:14
שלום, אני כרגע עובדת בתור מלצרית, בעל העסק החליט לקצץ לי במשמרות, כרגע הסיבה לא ידועה לי אך קיבלתי הודעה המבשרת על כך.. האם זה חוקי? יש משהו שניתן לעשות בנידון?
יש לציין אני עובדת במקום כבר שנה חמישה ימים בשבוע באופן קבוע
עו"ד אזי נ. כהן
19/06/2014 16:21
את יכולה להתפטר ובשל הרעת התנאים תחשבי כמפוטרת. במידה ובעל העסק יסרב לתת לך את זכויותיך פני למשרדינו להמשך טיפול
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 08:43
שלום,

הדבר אינו חוקי ולכאורה מדובר בהרעת תנאים אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אנונימית
19/06/2014 02:28
אבקש לדעת האם למעסיק מותר לרשום לי בהודעה בפלאפון את המלל הבא: "אם לא תגיעי מחר תחשבי כמתפטרת ללא מתן התרעה, זה יעלה לך כמה וכמה ימי עבודה שמקזזים ע"פ חוק. לא שזה יפתור לי את הבעיה אבל אולי ילמד אותך משהו על מחויבות למקום עבודה. תעשי את החישובים עם עצמך." יש לציין כי כבר קרה לי בעבר שלא יכולתי להגיע לעבודה מסיבות רפואיות, לימודים ועוד. הודעתי למעביד היום בשעה תשע וחצי בערב כי לא אוכל להגיע למשמרת שתתקיים ביום למחר בשעה 7 בבוקר (שכר שעתי) עובדת כבר קרוב ל9 חודשים. סטודנטית. ניסיתי למצוא מחליף אך ללא הצלחה ובמקרים כאלה , מיידעים את המעביד. רשמתי לו שאיני רוצה להתפטר ושאם הוא רוצה לפטר אז זו זכותו ושאשמח להישאר ולעבוד במקום העבודה הנוכחי. (מדובר במשרת סטודנטים במשמרות- עובדת קבלן) אשמח לתגובה המהירה .
עו"ד אזי נ. כהן
19/06/2014 16:13
ישנו חוק המחייב את העובד לנהוג בצורה הוגנת במקום העבודה ולכן יש לבדוק את הנסיבות. במידה ולא מדובר במחלה העובד יכול לפטר אך בצורה מסודרת ובהתראה מראש
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 08:39
שלום,

אנא בהרי את שאלתך.
אנונימית
19/06/2014 14:24
האם מותר למעביד לאיים עליי?... האם זה אתי להכריח עובד להגיע למשמרת על אפ שיש לו סיבה מספיק מוצדקת כדי לא לבוא?... האם המעביד יכול להכריז עליי כמתפטרת ללא מתן הודעה מוקדמת כתוצאה מכך שלא הגעתי?.... ומה זה אומר לקזז משכרי?.... גם ככה לא רציתי להתפטר אז לא מספיק שאין לי עבודה אז הוא ינכה לי כמה ימים מהמשכורת?... לא ברור לי למה???? זה אתי בכלל?
לא חתמתי אפילו על יום חופש אחד ואני עובדת שם כבר 9 חודשים במשמרות, לא כל יום. מה הזכויות שלי?...
מקווה שזה ברור יותר, תודה רבה ויום טוב
דנה
19/06/2014 14:41
שלום, תוך כמה זמן חובה על המעסיק לתת לי אישור על תקופת ההעסקה? כדי שאוכל לפנות לביטוח לאומי ולקבל אבטלה
האם זה ניתן בגמר חשבון?
תודה רבה לכם!
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 16:01
על-פי סעיף 8 לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, בסיום תקופת ההעסקה של עובד אצל מעביד, המעביד חייב לתת לעובד אישור בכתב המפרט את תחילת וסיום יחסי העובד-מעביד ביניהם (מכתב סיום העסקה), וזאת בתוך 14 יום מיום העבודה האחרון של העובד.
ציון
19/06/2014 13:58
התחלי לעבוד במקום עבודה ב19/12/2013
סיימתי שנה מלאה כשכיר (13 תלושי משכורת)(1/1/2014)
לאחר מכן עברתי להיות עצמאי במשך 4 חודשים באותו מקום עבודה.(1/5/2014)
אחרי 4 חודשים חזרתי להיות שכיר באותו מקום עבודה.
האם אני זכאי לדמי הבראה? אם כן לכמה??
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 15:51
כל עוד השלמת שנת עבודה כשכיר, אזי הנך זכאי לדמי הבראה.
כמו כן, יתכן כי על אף העובדה כי הוגדרת כעצמאי, עדיין התקיימו יחסי עובד מעביד.
לפרטים נוספים, משרדנו עומד לרשותך.
שי
19/06/2014 12:25
שלום,

לפני כמה ימים המעסיק שלי החליט כי על כל שכבה מסויימת של עובדים לבצע משמרת לילה אחת לחודש כחלק מתורנות.
האם ניתן לחייב אותי לבצע זאת וכן מכיוון שאני עובד גלובלי האם אני לא זכאי לפיצוי שכר כלשהו?
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 12:41
שלום,
דבר זה יכול להוות הרעה בתנאי העסקתך.
אם מוסיפים לך שעות עבודה אזי מין הראוי שתקבל שכר נוסף על שעות העבודה האלה.
דנה כהן
19/06/2014 12:26
שלום,
אני עובדת 3 שנים במקום עבודה ללא חוזה. אם אני מתפטרת / מפטרים אותי, האם אני יכולה לעבוד אצל מתחרים ? הבוס הנוכחי יכול למנוע זאת? או לתבוע אותי ?

אני מדגישה, אין לי חוזה עבודה.

תודה והמשך יום נעים,
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 12:40
שלום,

לכאורה אין מניעה לעבוד אצל המתחרים.
חן
19/06/2014 12:27
שלום,
אנחנו מעסיקים במשך שנה וחצי עוזרת בית בתשלום. (פעם בשבועיים, סה"כ 10 שעות חודשיות) - התשלום לעוזרת מתבצע במוזמן ללא תלוש.

אנחנו משלמים לה ביטוח לאומי החל מהיום הראשון ופנסיה לאחר שנה. בצורה מסודרת. לפני שלושה חודשים היא הודיעה לנו שחלתה בסרטן ומאז היא לא באה לעבוד.

השאלה היא האם על פי חוק אנחנו מחויבים להמשיך לשלם איזשהו תשלום (ביטוח לאומי/ פנסיה) או איזשהו פיצוי?
שאלה נוספת - אם אנחנו רוצים להעסיק עוזרת אחרת בזמן הזה, האם אנחנו צריכים לסגור את התיק שלה בביטוח לאומי?
תודה.
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 12:39
שלום,

במצב דברים זה יש לה אפשרותך להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים יחסיים עבור התקופה בה עבדה.
פנסיה
טליאס דוד
19/06/2014 11:41
רציתי לדעת האם ניתן לתבוע מעסיק שאיחר עם ההפקדה של הפנסיה במשך שנה + ? המעסיק הכניס את ההפקדה עכשיו אחרי מכתב מעורך דין ופיצל את החוסרים ב-3 חברות ביטוח שונות .
האם אפשר לתבוע אותו אחריי שהוא סידר את זה על הלנת שכר ואיבוד אחוזי השקעה של הקרן ?
RE: פנסיה
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 12:10
שלום,

אכן לכאורה קיימת על כך עילת תביעה.
שני
19/06/2014 11:41
היי
אני מועסקת קרוב לשלוש שנים באותו מקום עבודה ללא חוזה עבודה וכמו כן לא החתימו אותי על מסמך שלא מאפשר לי לעבוד אצל מתחרים.
האם אני יכולה להתפטר ולעבוד אצל מתחרים? או שיש איזושהי מניעה משפטית?
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 12:09
שלום,

לכאורה אין מניעה משפטית לעבוד אצל המתחרים.
זינב
19/06/2014 11:05
שלום רב
אני עובדת במועצה מקומית ,וכלפני חודשיים ראיתי בתלושי השכר קיצוץ בביטוחים ובהחזקת הרכב בחצי מהסכום שאני מקבלת .
נאמר לנו שזה ותכנית הבראה( לא ידעו אותנו מראש מהולכים לכזז לנו ) . ולא חתמתי על שום מסמך ! האם זה חוקי ?
גם כן השכר שלי אני מקבלת אותו לא ב 10 כמו שכתוב בכתב מינוי ,זה ב 11 או 12 או 13 לחודש ! האם זה חוקי
פנסיה עדיין לא הפרישו לי ? לטענתם זה יטופל ,ואני עובדת כמעט שנתיים ! האם זה חוקי .

האם עדיף לטבוע אותם ?
תודה והמשך יום טוב
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 11:12
שלום,

לכאורה הדבר אינו חוקי - אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
רינה
19/06/2014 09:30
מה אומר חוק לגבי תוספות בשכר לעובד שבמקביל לעבודה שלו עושה חפיפה מקצועית לעובד חדש
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 09:39
שלום,
החוק אינו מתייחס לסיטואציה הזאת. הדבר נתון לשיקול הדעת של המעסיק האם לתת תוספת שכר אם לאו.
ענת
18/06/2014 17:40
עוזרת בית מועסקת אצלי פעם בשבועיים (5 שעות), וביום בוא היא אמורה לבוא נופל על יום חג. (כמובן שהיא לא תבוא לעבוד ביום חג) האם מגיע לה תשלום בין יום זה ? למרות שלא עבדה בו?
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 08:47
תשלום עבור ימי חג מגיע לעובד שעבד יום לפני ויום אחרי החג.
פיצויים
גסיקה
18/06/2014 17:14
מה הפיצויים של מורה קבוע ?
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 08:45
הדבר תלוי בשכר אותו הרווחת במהלך שנות עבודתך. כאשר ע"פ חוק פיצויי פיטורים יש לעשות חישוב של משכורת קובעת עבור כל שנת עבודה.
גסיקה
18/06/2014 17:47
אני מורה קבוע לפני 8 שנים בתיכון
הבעלות לא משרד החינוך זה עמותה
הם פטרו אותי מה אני אקבל?
עו"ד אריק שלו
18/06/2014 17:15
חסר פרטים בשאלתך.
איציק
18/06/2014 18:35
שאלה
האם ניתן למכור עמותה שמפעיל (לכאורה) מוסד חינוכי לעמותה אחרת או חייב להעביר בלי שום תשלום?
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 08:44
שלום,
אנא פנה לייעוץ בענייני חברות.
אלעד
18/06/2014 19:14
מה הקשר בין מכירת עמותה לבין דיני עבודה? זה פורום של עובדים ולא של עמותות...
טל
19/06/2014 00:16
שלום רב!
עבדתי אצל מעסיק מספר חודשים בתלוש כחוק
עד שהחליט והודיע לי כי אמשיך את עבודתי אצלו ללא תלושים אך לא אאבד שום זכות מהזכויות המגיעות לי על פי החוק
בלית ברירה הסכמתי, לאחר מס' חודשים פיטר אותי
וכעת הוא מסרב לשלם לי את כל הזכויות המגיעות לי על פי החוק, כגון ימי חופש, דמי הבראה, פיצויים, תגמולים וכן את המשכורת אחרונה ומציע לי סכום חלקי זעום בלבד.
יש לי מיילים המוכיחים כי עבדתי אצלו כל התקופה. האם יש לי סיכוי בבית הדין לענייני עבודה נגדו? האם לעמוד על שלי או לוותר? אני מבינה שבעצם הסכמתי לא נהגתי כחוק, אך כאמור לא היתה לי ברירה כי לא מצאתי עבודה אחרת, האם אין עליו חובה יותר גדולה מאשר עליי?
מודה על תשובתכם מראש
טל
עו"ד אריק שלו
19/06/2014 08:42
שלום,

בנסיבות מסויומות אכן קיימת לך עילת תביעה.
אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מירה
18/06/2014 17:01
מה יכול המעסיק לעשות אם לא אגיע למשמרת. אני לא חולה וכבר התפטרתי וזו המשמרת האחרונה וממש לא בא לגיע
תודה!
עו"ד אריק שלו
18/06/2014 17:10
שלום,
המעסיק יכול לקזז לך את זה מהמשכורת.
מירה
18/06/2014 17:16
הוא יקזז מהשכר את המשכורת שהיתי אמורה להרוויח היום? תודה רבה
עו"ד אריק שלו
18/06/2014 17:17
את השכר עבור יום ההודעה המוקדמת שלא התייצבת לעבודה.
שאול
18/06/2014 16:37
אני עובד מ 1.1.11
פוטרתי החל מ 31.5.14
לא הפרישו עבורי מעולם כספים לקרן פנסיה.
רוצים לשלם לי רק פיצויים במזומן בלבד. ורוצים לפתוח לי קרן פנסיה עכשיו עם כל הסכום שלא הופקד בכל השנים ועוד דורשים ממני את החלק של העובד שכעת אפקיד גם בקרן. זה חוקי???

מישהו אמר לי שאני זכאי לקבל את הכספים שהמעביד לא הפקיד עבורי כעת, ובמזומן. האם זה נכון? אם כן, האם זה פטור ממס או לא?
האם אני זכאי גם לכספים שאמורים היו להיות מופקדים לתגמולים? לפי טבלת האחוזים של כל שנה? או לפי 6% על כל התקופה שעבדתי. או לא בכלל......

מה לעשות???
עו"ד אריק שלו
18/06/2014 17:17
שלום,

חובה על מעסיק להפריש לקרן פנסיה. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
נעמה26
18/06/2014 16:32
אני כעת בחודש 6 להריוני.. מאחר והיה לי ותק של מעל חצי שנה המשרד מחויב לי למעשה עד הלידה, חופשת הלידה ולהבנתי חודשיים מחזרתי לאחר חופשת לידה..
לאחר מכן מניחה לעצמי שאמצא את עצמי מובטלת..
האם לאחר החודשיים שאחזור לעבודה ואאלץ לעזוב אהייה זכאית לחתום אבטלה? למשך איזה תקופה?
כמו כן- האם יש השפעה במידה ואני לוקחת חל"ת? האם זה יפגע לי לאחר מכן בזכאות לאבטלה??

תודה
עו"ד אריק שלו
18/06/2014 17:15
שלום,
אכן את זכאית לקבל דמי אבטלה ופיצויי פיטורים.
תקופת קבלת האבטלה וגובהה נמדד לפי פרמטרים אישיים.
אביטל
18/06/2014 16:35
עובדת בחברתנו (לייצור מזון), ותק של שנה ו-8 חודשים, בתפקיד מינהלי, הודיעה על תחילת טיפולי פוריות. עוד קודם הוחלט לפטר אותה ואף התנהלה התכתבות במייל עם חברות כח אדם לגיוס מחליפה. כעת, משהודיעה על הטיפולים, נשאלת השאלה האם אסור לפטר אותה. ההתכתבות עם הבקשה להשמת עובדת חדשה, עם חברת כח האדם, מצוייה אצלנו. מה אומר החוק בעניין?
עו"ד אריק שלו
18/06/2014 17:14
שלום,

חוק עבודת נשים ותקנות עבודת נשים מעניקים זכויות מיוחדות לגברים ונשים במהלך טיפולי פוריות לקראת לידת ילדם הראשון או השני. החוק חל גם על מי שיש להם שני ילדים או יותר אך זהו ילדם הראשון או השני מבן זוגם הנוכחי. עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות במטרה להרות יעדרו על חשבון חופשת המחלה שלהם (כלומר, היעדרות נוספת על ימי המחלה שצברו תהיה ללא תשלום). זכאותם להיעדרות בתשלום, על חשבון ימי המחלה שלהם, כפופה להצגת אישור רפואי המוכיח שהטיפול מחייב זאת. כמו כן יש להודיע למעסיק מראש על ההיעדרות הצפויה.

גבר ואישה בטיפולי פוריות זכאים למספר שונה של ימי היעדרות עקב כך. עובד בטיפולי פוריות זכאי לעד 12 ימי היעדרות בתשלום בשנה. עובדת בטיפולי פוריות ששבוע עבודתה בן חמישה ימים, זכאית לעד ארבע סדרות טיפוליות בשנה (אורך כל סדרה טיפולית עד 16 ימים) ובסך הכל עד 64 ימי היעדרות בתשלום בשנה (ככל שצברה כמות מספקת של ימי מחלה). אישה שעובדת שישה ימים בשבוע זכאית לעד ארבע סדרות טיפוליות בשנה (באורך 20 ימים לסדרה) ובסה"כ עד 80 ימי היעדרות בתשלום.
בן זוגה של העוברת טיפולי פוריות זכאי להיעדר עד שישה ימים בשנה ממקום עבודתו לצורך ליווי בת זוגו לטיפולים, על חשבון ימי המחלה שלו, בהתאם לחוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת בן זוג).
כמו כן, עובדים שעבדו שישה חודשים ויותר אצל מעסיקם ועוברים טיפולי פוריות לקראת ילדם הראשון או השני, בין אם נעדרו מעבודתם ובין אם לא, יהיו זכאים להגנה מפני פיטורים במהלך ימי ההיעדרות וב-150 הימים לאחר מכן. לא ניתן יהיה לפטרם אלא בהיתר של הממונה על עבודת נשים.
קמינסקי
18/06/2014 16:54
שלום רב.
ילד שלי לומד אנגלית באופו פרטי אצל מורה פנסיונרית מזה כעשר שנים. ללא תלוש משכורת , תשלום לפי שעה שהמורה קבעה. שעתיים בשבוע במשך שנה ללא הפסקות. כעת החלטנו על סיום הלימודים מטעם המורה כי אין באפשרותה לטרום יותר.
האם אני מחויבת לשלם למורה פיצויים ?באיזה הקף?
בתודה מראש
עו"ד אריק שלו
18/06/2014 17:11
שלום,

לכאורה מדובר במורה שהינה פרילנסר ולכן לא קיימים יחסי עובד מעביד.
אביטל
18/06/2014 16:40
האם מותר לנו לדרוש מעובדת, שהודיעה על תחילת טיפולי פוריות, כי הטיפולים יתבצעו מחוץ לשעות העבודה? לעובדת אין יתרת ימי חופש.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ