פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 956
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אורטל
17/07/2014 23:59
שלום רב.
פוטרתי לאחר 4 חודשי עבודה ע"י המנהל שלי בשיחת טלפון ללא הודעה מוקדמת.
וזאת לאחר שסיימתי את תקופת ימי המחלה שלי אך במקביל היה לי אישור מהרופא ללא פעילות ספורטיבית עקב פציעת ספורט.
יש לציין כי העבודה היא פיזית(עובדת בר).
הבנתי ע"י ההסתדרות כי אסור לפטר עובד דרך הטלפון אלא חובה לבצע שימוע, וכן בפיטורים מיידי יש לשלם יום עבור כל חודש עבודה.
בתלושי העבודה לא שולמו נסיעות, שעות נוספות (מעל 8 שעות ביום), לא צוין מספר שעות עבודה, ותק וכיוצא בזה.

האם יש עילה לתבוע?
דיברתי עם המנהל ישירות והוא לא מוכן להסדיר את הנושא.

תודה רבה.
עו"ד אריק שלו
20/07/2014 08:45
אורטל שלום,
פיטורים בטלפן הינם פיורים שלא כדין, כמו כן על המעסיק לשלם בגין חלף הודעה מוקדמת.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך הערכת סיכוי התביעה וייעוץ בהתאם.
יוחאי
17/07/2014 20:10
שלום רב
פוטרתי מעבודה חדשה לאחר שבועיים.
לפני שהתחלתי בעבודה החדשה חתמתי אבטלה במשך חודש וחצי
השאלה היא האם אני זכאי להגיע ללשכת התעסוקה ולחתום שוב אבטלה,והאם מגיע לי לקבל דמי אבטלה????
תודה מראש
עו"ד אריק שלו
20/07/2014 08:40
יש לבדוק זאת מול המוסד לביטוח הלאומי.
חיים
20/07/2014 00:22
שלום אני לאחר תאונת עבודה של שלושה חודשים כעת חזרתי לעבודתי וגיליתי שכול העובדים קיבלו תוספת שכר ואני לא כולנו עושים את אותה עבודה בקו יצור שפניתי למעסיקי הוא טען שנושא השכר הוא נושא אישי אציין שעבודתי היא קצת יותר קשה מיכולם ואם אחריות מסויימת ובעבר אני הייתי מקבל קצת יותר מיכולם ואם הזמן הישבו לכולם את השכר ועכשיו נוצר מצב שאני בעצם מקבל פחות מיכולם
אורן
17/07/2014 16:00
שלום רציתי לדעת האם במיקרה של היתפטרות עקב מצב בריאותי אני זה שנותן מיכתב למעביד או הוא אמור לתת לי מיכתב פיטורין כידוע ללא מיכתב פיטורים לא אהיה זכאי לדמי אבטלה ועל כן אני חושש שמנסים לעבוד עלי האם מגיע לי הודעה מוקדמת אני עובד כחמש שנים
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 18:41
בכל אופן באם התפטרת לאור מצב בריאותי, הנך זכאי לדמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
נעמי
17/07/2014 15:32
שלום, אני עובדת כשנתיים וחצי בחברת תקשורת, חזרתי לפני חודשיים מחופשת לידה. אני רואה שקשה לי מאוד הטיפול בילד כי אני עובדת גם משמרות ערב. אני רוצה להתפטר, כמה זמן מראש אני צריכה להודיע על התפטרותי?
תודה על תשובתך!
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 18:37
באם הנך עובדת בשכר חודשי גלובאלי, אזי עלייך ליתן הודעה מוקדמת של חודש ימים.
באם הנך עןבדת בשכר שעתי, אזי עלייך ליתן הודעה מוקדמת של 24 ימים.
רחל
17/07/2014 17:00
שלום רב,
התחלתי לעבוד בחברה לפני 30 שנה. לאחר שבע שנים שהתחלתי לעבוד נפצעתי ותבעתי את החברה שבה אני עובדת. המעביד לקח את התביעה בצורה אישית ומאז החלו הדברים להשתנות.
הוא החל לקדם אנשים שעובדים שלושה חודשים והעניק להם רכב בעוד שלי לא נתן. עבדתי ללא הפסקות במשך 17-19 שעות רצופות(אין לי דרך להוכיח מאחר וזה החתמת כרטיס של כניסה ויציאה ללא הפסקות) וכדומה.
לאחרונה גיליתי כי ניתנה העלאת שכר לכל העובדים של החברה מלבדי. האם יש פה עילה לתביעה?
קטיה באומנס
15/07/2014 20:54
שלום רב, אני עובדת עיריית הרצליה. יצאתי לחופשת לידה ב 26\03 ואני הייתי אמורה לחזור לעבוד ב 2 ליולי, אבל אין בית ספר ואני לא מחוייבת לעבוד בקייטנה. מעיריית הרצליה נמסר לי שאני לא אקבל דמי קיץ כי אני חוזרת רק בראשון לספטמבר. האם הם יכולים לא לשלם לי דמי קיץ. החוזה שלי הוא לשנה מלאה ואני כן קיבלתי דמי קיץ עד עכשיו.
עורך דין
17/07/2014 16:42
אסור לפגוע בהיקף משרתך אחרי החזרה מחופשת הלידה ולכן יש לנהוג בך כפי שנהוג היה בעבר - בטרם יצאת לחופשת לידה.
דוד
16/07/2014 15:29
שלום. אני מועסק ברשת שיווק מזון. ברשת קיים הסכם קיבוצי המגדיר שבוע עבודה בן 43 שעות, 186 שעות בחודש. שאלתי היא לגבי ההפסקות : המעסיק מחייב להחזיר לו את זמני ההפסקה ( 20 דקות ביום) בנוסף לשעות העבודה עצמן. למשל אם צריך לעבוד שמונה שעות ביום, עובדים למעשה שמונה שעות ועשרים דקות. מכאן נובע שבחודש אמורים לקבל תשלום עבור 186 שעות מלאות. לאחרונה שמתי לב שבתלוש המשכורת התשלום הוא עבור 176 שעות. כאשר שאלתי לפשר הדבר הוסבר לי שהשעות החסרות הן עבור ההפסקות. כך שלמעשה המעביד ניכה את זמני ההפסקות מתוך שמונה שעות עבודה ביום, למרות שדרש שמונה שעות עבודה נטו. האם יש כאן ניגוד להסכם הקיבוצי? בנוסף רציתי לדעת כמה זמן הפסקה מותר לקחת ביום בעבודה פיזית של שישה ימים בשבוע , והאם המעביד רשאי לקצר את זמני ההפסקה. בתודה מראש.
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 08:26
שלום,
המעסיק רשאי לקחת כסף עבור הפסקה.
לכאורה נראה כי המעסיק אינו יכול לקצר את זמני ההפסקות אליהן היית מורגל.
דוד
17/07/2014 14:57
לא הבנתי. ברור לי שההפסקה אינה בתשלום. המעסיק דורש 186 שעות חודשיות נטו של עבודה. מעבר לשעות ההפסקה. אבל בפועל הוא לא משלם על 186 שעות אלא מנכה את זמני ההפסקות. למעשה המעביד מרוויח כל יום 20 דקות על חשבון העובד.
חן
17/07/2014 12:02
שלום!
אבקש לברר האם מותר להעסיק עובד במשך 21 יום ברצף כולל שישי שבת, ללא יום חופש באמצע שבוע? (העבודה היא בפנימיית נוער)

תודה מראש.
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 14:55
התשובה היא לא.
המעסיק מחויב ליתן מנוחה שבועית בת 36 שעות רצופות הכוללת את יום השבת.
ארמנדו
15/07/2014 19:41
שלום,

אני עובד בתור מאבטח בבנייני משרדים באזור המרכז.
במצב הביטחוני הקיים כעת, אנו מתפנים למרחבים המוגנים הקיימים אצלנו בכל פעם שיש אזעקה.

בבניין לא שומעים אמנם את האזעקה המופעלת בחוץ, אך כן קיימת מערכת מיוחדת שמסונכרנת עם פיקוד העורף, ומשמיעה קול חזק במיוחד של "צבע אדום" בכל פעם שיש אזעקה בחוץ.
בנוסף לכך, פקיד הקבלה מודיע בכריזה לכל הבניין על אזעקת טילים, ובכל קומה בבנייני המשרדים קיים אחראי קומה (שהוא עובד רגיל, לא מאבטח) שתפקידו לדאוג שכולם באזורו יתפנו למרחבים המוגנים.

למרות כל אמצעי הבטיחות הללו, הקב"ט הנחה אותנו, המאבטחים, לדאוג לפינוי של כל המשרדים בקומות הבניין בזמן אזעקת אמת.
הבעיה היא שאין לנו באמת דקה וחצי לעשות זאת (הזמן הנדרש לפינוי למרחבים המוגנים במרכז):
בבניין קיימות מספר קומות, עשרות משרדים, וכולם רצים בניגוד לכיוון התנועה שלך (אתה רץ למשרדים והם בורחים משם). יתירה מכך, לפעמים ניתנות לנו משימות בזמן האזעקה בנוסף לפינוי האנשים למרחבים (למשל: אם הקב"ט לא נמצא בלובי- להגיע לשם ולדאוג לפתיחה של מעברים, לכרוז וכדומה- ורק אז לרוץ לקומות ולהתחיל לפנות משרדים).

עכשיו תראו, אני מבין שתפקיד האבטחה מוגדר בין היתר בסיכון מסוים, אך לדעתי, מדובר כאן בסיכון מיותר לחלוטין לאור אמצעי המיגון הרבים שציינתי למעלה.
כבר קרה לי ולמאבטח נוסף ששמענו את פיצוץ הטילים בטרם הספקנו להיכנס בעצמנו למרחבים המוגנים.
אני ומאבטחים אחרים שעובדים איתי ניסינו להסביר לאחראי שלנו שאין לנו מספיק זמן, חלקינו אף הציע פתרונות חלופיים- לא עזר. האחראי שמעליו נמצא כעת במילואים ולא ברור מתי יחזור ככה שאין יותר מדי עם מי לדבר.
לא יודע אם זה קשור, אבל במקום בו אנו מאבטחים מעולם לא נדרשנו לכושר גופני גבוה במסגרת תפקידינו (למרות שגם כך- אני בספק אם הדבר היה עוזר).

כמה שאלות בנוגע לנושא הנ"ל:
1. האם לא מדובר כאן בסיכון חיים של עובד (שלא לצורך)? והאם יש התייחסות בחוק שרלוונטית למקרה המדובר?
2. בין אם מדובר בדבר חוקי ובין אם לא, אני ממש לא מעוניין להמשיך כך- גם ככה לא מדובר בעבודה יוקרתית במיוחד ואני אסתדר ככל הנראה גם בלעדיה. עם זאת, בחוזה העבודה שעליו חתמתי קיים סעיף אשר מקשה על עזיבה מיידית- רשום שם שניתן לעזוב רק לאחר הגעת מחליף או באישור החברה (שלא תאשר, עקב מחסור בכוח אדם במקום). במקרה שמדובר בדבר לא חוקי (לא הפרת החוזה, ההוראות שאנו מקבלים בזמן אזעקה), האם זה הופך את עזיבתי המיידית לבעייתית פחות?

אודה לעזרתכם.
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 14:53
בשל שאלות הרבות מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני - משרדנו עומד לרשותך.
עורך דין
17/07/2014 11:33
1. אין חוק רלוונטי במסגרת חוקי העבודה שמתייחס למצב ספציפי זה והנושא כרוך בהסכם העבודה שלך מול המעסיק.

2. על מנת להתפטר מהעבודה עליך לתת הודעה מוקדמת התלויה בהכרח בתקופת העסקתך במקום העבודה הנוכחי ולא מעבר לכך.

ממליץ לך להתייעץ עם עורך דין ולבחון האם המדובר בהרעת תנאי עבודה מוחשית, שאולי תהא זכאי לתשלום פיצויים במקרה של התפטרות.
סיון
17/07/2014 14:19
כבר כמה שבועות שיש לי כאבים חזקים בגב, והבוס שלי ידע שאני לא מרגישה טוב. למרות זה המשכתי לעבוד עד שנשברתי וביקשתי ממנו ללכת לנוח, הוא העיף אותי מהמשמרת ואמר לי ללכת ולא לחזור. הרופא הביא לי 10 ימי מחלה, ואני הודעתי לבוס שלי על הימים. אתמול הסתיימו לי ימי המחלה ומאז אני "רודפת" אחריו שנשב ונדבר והוא דוחה אותי. אני יודעת שלפי החוק הוא צריך לתת לי הודעה מוקדמת, השאלה שלי אם להעיף בן אדם מהעבודה מתקבלת כפיטורים? או שהוא רוצה שאני אתייאש ויתפטר מעצמי? חודש הבא אני אהיה שנה במקום העבודה. מגיע לי פיצויים?
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 14:51
באם המעסיק מפסיק את עבודתו של העובד לאלתר עליו לשלם לו חלף הודעה מוקדמת.
כמו כן, אי שיבוץ לעבודה יכול להחשב כפיטורים.
מוטב לפנות לייעוץ פרטני - משרדנו עומד לרשותך.
גל
17/07/2014 11:40
אני מועסקת אצל חברה שנמצאת בראש העין.

בחודש אוקטובר, בחודש השמיני להריוני עברתי לגור ליד הורי בנתניה. ב-07/11/2013 נולד לי ילד. בתום חופשת הלידה חתמתי על הסכם עם המעסיק לעבודה מהבית לשלושה חודשים.

שלושת החודשים עברו ועוד שלושה חודשים ללא ששינינו את התאריכים בהסכם וללא הסכם חדש. ביום ראשון השבוע זימן אותי המעסיק והודיע לי שאני חוזרת לעבוד במשרד לפי כל היקף משרה שיראה לי כל עוד אהיה כל יום במשרד ולא אוכל לעבוד מהבית כלל (יש לציין שבתחילת ובסיום יום העבודה, השהות על הכביש היא בין שעה לשעה וחצי לכל כיוון).

לפי התאריכים אני יכולה עדיין להתפטר לצורך טיפול בילד כל עוד אעשה זאת לפני שימלאו לו 9 חודשים, לפני ה-7 אך האם אאלץ להמתין 90 יום לצורך דמי אבטלה או שהמרחק נחשב מספיק לקבל את דמי האבטלה מיד? האם זו הרעת תנאי עבודה ? כיצד לפעול ?
עו''ד אריק שלו
17/07/2014 14:45
אכן ניתן להתפטר תוך 9 חודשים, מלידה תוך זכאות לפיצויי פיטורים מלאיים.
בנוגע לדי אבטלה, כעקרון עליך להמתין 90 ימים, אלא אם כן תראי למוסד לביטוח הלאומי כי לא התאפשר לך להמשיך לעבוד במתכונת העסקה הנוכחית.
מנדי
16/07/2014 19:19
בתאריך 14/5/12 התחלתי לעבוד בחברת פרומו עבודי. העבודה הינה בסניפי שופרסל ו/או יש ומטרתה היא לגייס לקוחות לכרטיסי האשראי של הרשת.

כבר בתחילת עבודתי הודיעה לי מנהלת העבודה שכמה מהנהלים שהודיעו לנו במרכז הערכה ברמת גן בטלים ועלי לציית להוראות שלה. יש לי מספר דוגמאות שאף הורתה להתנהג בצורה פלילית כדי להגביר מכירות.

הפירוט יינתן בעת הצורך. בסביבות חנוכה הודיעה לי מנהלת האזור כי היא נותנת לי הודעה מראש על פיטורין מאחר שלא עמדתי בזמני הסידור שהיא נתנה לי. אך לאחר ימי ההודעה שתמו - היא חזרה בה ונתנה לי סידור חדש וכך בוטלו הפיטורין. אחד משדות הטופס שחברת פרומו עבודי משננת לנציגי הקד"מ לא להשאיר אותם ריקים זה שדה הדואר האלקטרוני של הלקוח.

אם אין ללקוח או אם הוא לא זוכר את הכתובת - הם דורשים להתקשר אליהם מאוחר יותר ולקחת את הדוא"ל של הבעל / האישה / ילדים / שכנים וכו'. במהלך החודשים הראשונים לעבודתי בחברה, ביקשה ממני כמה פעמים מנהלת האזור לבוא למשרדי החברה הממוקמים ברמת גן ולהתקשר לכל הלקוחות שלא לקחו מהם דוא"ל ולנסות להשלים את זה.

פעם אחת נעתרתי לבקשתה והקדשתי יום שלם לכך. הפעם השנייה שנעתרתי לבקשתה הייתה לי לרועץ: בתאריך 18 במרץ 2013 שלחה אלי מנהלת האזור הודעה שבה היא שואלת אותי אם אני מעונין לעבוד שוב בגיוס המיילים האובדים. מאחר שבאותה תקופה הרביתי לאחר למשמרות - רציתי לפצות אותה על כך ונעניתי לה בחיוב על-אף שהייתי מודע לכל החסרונות שבדבר.

היא ביקשה ממני להגיע למחרת ב-10 בבוקר. אמרתי לה שאיני יכול להגיע בשעה כה מוקדמת עבורי מאחר שיש לי מחויבויות אחרות שאני צריך לעשות בבוקר למחרת ועוד שאני תלוי בתחבורה ציבורית. היא אמרה לי שאשתדל יחד עם זה להגיע מוקדם ככל הניתן. למחרת, בסביבות השעה 9.30 בבוקר שלחתי אליה הודעה שלא אוכל לצאת לפני השעה 11.30 והאם זה יהיה עדיין רלוונטי. היא ענתה לי בחיוב.

עליתי אכן על הרכבת שיצאה מלב המפרץ בשעה 11.30 וראיתי שהרכבת נוסעת מאוד לאט ועוצרת הרבה זמן בתחנות. שלחתי לה הודעה שאגיע באיחור משמעותי ואני מוכן לחזור מחר כדי שאוכל לצבור יותר שעות עבודה ושאלתי אותה אם היא עדיין רוצה שאגיע באותו יום. היא לא ענתה לי גם אחרי 3 הודעות במשך כ-20 דקות.

כשראיתי שאין תגובה בזמן ארוך שכזה - החלטתי ליטול יוזמה כדי לא לצאת קרח מכאן ומכאן וירדתי בתחנה שבבנימינה כדי לחזור והודעתי לה על כך. לאחר שירדתי מהרכבת הי א השיבה לי בהודעה זועמת שעלי להגיע למשרדים דחוף, שאם לא כן - לא אמשיך לעבוד. הודעתי לה שכבר ירדתי מהרכבת ואם היא עדיין רוצה שאמשיך בנסיעה לרמת-גן, שתדע שאני אמור להגיע בסביבות 13.45 לתחנת הרכבת בת"א - זמן משוער של הרכבת הבאה שאמורה להגיע לבנימינה.

לאחר שעליתי על הרכבת בבנימינה - מאחר שהייתי מודע לנחיצות הענין - שאלתי אותה אם היא רוצה שאקח מונית כשארד בתחנה ושכמובן היא תשלם עליה. היא שאלה אותי אם אני כבר בדרך לת"א וכשמסרתי לה את הזמן המשוער שאני אמור להגיע לת"א שוב פעם - ענתה לי בשעה 13.33 (12 דקות לפני שירדתי בתחנת סבידור-מרכז) "אל תגיע כבר".

לאחר כחצי דקה שלחה עוד הודעה שבה נאמר: מבחינתי זנחת את עבודתך בחברה, הברזת היום, ואתה לא מפסיק לאחר למשמרות. ניסיתי לצנן את התלהבותה מלזרוק את האחריות עלי ועניתי לה בהודעה שסיכמה את מהלך היום: קיצור ההתרחשויות שארעו מהבוקר: הודעתי לך בבוקר שלא אצא לפני 11.30 ושאלתי אותך אם עדיין להגיע. השבת לי בחיוב. תוך כדי נסיעה כשאני רואה שכבר מאוחר והרכבת מזדחלת, אני שוב שואל אותך אם זה רלוונטי להמשיך או לוותר היום ולצאת מחר. את לא ענית לי גם אחרי כמה סמסים מצדי. לא רציתי להמשיך לחינם ולכן ירדתי ממנה.

אחרי שירדתי ממנה את מודיעה לי שאמשיך... לא כדאי שאחזור על האיומים שלך ושל עומר.. (הסגן שלה. הוא ניסה כמה פעמים להשיג אותי ולא הייתי זמין ושלח לי איום שאם לא אחזור אליו בדקות הסמוכות - אפוטר) מה עכשיו?.. על כך היא חזרה והשיבה לי: החלטת על דעת עצמך לוותר, שאלת, עניתי שתגיע גם באיחור ועדיין החלטת לוותר ולחזור לצפון.

תקבל מכתב בהמשך השבוע שיסביר לך הכל.. לא וויתרתי לה על זריקת האחריות עלי ועניתי לה:

א. אל תשכחי שהעבודה שלי לא כוללת בחוזה את העיר רמת גן. יצאתי לכאן במחווה של רצון טוב לעזור לך.

ב. המחווה שלי כללה ספיגה של מספר שעות לא מבוטל "מתות". לא קיבלתי פעם קודמת שהייתי בשבילך בר"ג על זמני הנסיעות וגם היום לא היית משלמת עליהם.

ג. הבעתי נכונות להמשיך במחווה כשנוכחתי לראות שלא נצבור שעות עבודה היום, לספוג את כסף הנסיעות של היום ולחזור מחר. למעלה מ-20 דקות חיכיתי לתגובה ממך וכשהיא לא הגיעה פעלתי לפי שיקול דעתי וירדתי מהרכבת בנקודה ריאלית לחזרה.

ד. לאחר מכן החלטת לנקוט בשיטת איומים.

ה. הבלגתי גם על זה והמשכתי בנסיעה לאחר שהודעתי לך זמן הגעה משוער.

ו. רגע לפני שאני יורד בתחנה את פתאום מחליטה שזה מאוחר!

ז. תעשי מה שאת רוצה אבל תדעי לך שגם אני אעשה מהסיפור הזה מה שאני רוצה כולל ליידע את כל הגורמים הרלוונטיים.

בקיצור, לאחר עוד מספר הודעות הדדיות היא נשארה בשלה שהיא תפטר אותי למרות הכל ונתנה לי 10 ימי הודעה מוקדמת - מאחר שעבדתי 10 חודשים בחברה.

נזכרתי באותו זמן שבסדנת המכירות היתה אחת מהבכירים שאמרה לנו שבכל בעיה שתצוץ עם מנהל/ת האזור - ניתן לפנות אליה והביאה לנו את מספר הטלפון שלה.

החלטתי להתקשר אליה וענתה לי במספר הזה מישהי אחרת שאמרה לי שהקודמת כבר לא עובדת והיא מחליפה אותה. אמרתי לה שיש לי קונפליקט עם מנהלת האזור ואני רוצה לשוחח איתה על זה. היא אמרה לי לחזור אליה למחרת כי היא בנסיעה.

ניסיתי למחרת מספר פעמים אך היא לא ענתה ואף לא הגיבה גם להודעת טקסט. משם המשכתי בניסיונותיי לבכיר אחר בשם אסף ותימצתתי בפניו את הסיפור האחרון שבשלו מנהלת האזור מעוניינת לפטר אותי.

הוא אמר לי שאת כל הטענות שלי אוכל לשטוח במהלך שימוע שייערך לי, וכן הדגיש בפניי שאסור למנהלת לפטר אותי בצורה שכזו אלא עליה לזמן אותי לשימוע. במשך כל הזמן מאז שמנהלת האזור הודיעה לי שבכוונתה לפטר אותי המשכתי לקבל הודעות טקסט מחברת פרומו עבודי וכן מהסגן שלה על מה להתמקד כשננסה לגייס את הלקוחות (ההודעה האחרונה שקיבלתי מהם היה בתאריך 25 לאפריל 2013).

בתאריך 14 לאפריל קיבלתי בדואר מחברת פרומו עבודי 2 מכתבים: תלוש משכורת אחרון ומכתב החתום בידי היועצת המשפטית של החברה בו היא נותנת לי אישור שעבדתי בתווך התאריכים 14/5/12 עד 28/2/13 - חודש לפני הפיטורים (מכאן לכאורה ניתן להוכיח שהם פיטרו אותי כדי לחסוך בדמי הפיצויים).

יש לציין עוד:

1. על יום החפיפה (שנערך ב-16/5/12) בו עבדתי כ-6 שעות - לא קיבלתי תשלום גם לאחר שהזכרתי למנהלת האזור כמה וכמה פעמים.

2. בתאריך 12 למרץ הגעתי למשמרת כמתוכנן בשעה 16.00 בסניף שופרסל שלי ברמות ספיר - חיפה. כשרציתי להחתים כניסה במערכת לביא (מערכת טלפונית שמחתימים כניסה, יציאה, כמות גיוס לקוחות וכמות מיילים שנרשמו) - המערכת היתה מנותקת. כך ניסיתי למעלה מ-45 דקות להחתים נוכחות כשבסופם התייאשתי ופניתי בהודעה למנהלת האזור ודיווחתי לה על כך. היא הודיעה לי שירשמו לי כניסה אך ורק משעה 17.00

3. על הנסיעות לת"א וחזרה (73 ש"ח) לא קיבלתי החזר מלא כפי שמחייב החוק.

4. על חודש פברואר לא קיבלתי את המשכורת המלאה שמגיעה לי. המשכורת היא על בסיס שכר מינימום ועל כך נוסף בונוס המבוסס על ממוצע גיוס של לקוחות לשעה. בתלוש משכורת של פברואר נרשם שעבדתי 111.2 שעות וכמות גיוס הלקוחות שעשיתי באותו חודש עמד על 143.

מנהלת האזור אמרה לי באותו זמן שהיו לי 7 טפסים תקולים שביחד זה עומד על 136 טפסים תקינים. בממוצע זה 1.22 טפסים לשעה ואילו במשכורת קיבלתי שווה ערך של 1 לשעה - הפרש של 778.4 ש"ח.

הודעתי למנהלת האזור מספר פעמים את הטעות והיא הבטיחה שהיא תבדוק את זה ובתלוש משכורת הבא (של מרץ) זה יושלם. זה לא קרה.

5. לפני שבועיים קיימתי עם משרדי החברה מספר רב של שיחות כדי שיתקנו את הטעות וישלחו לי מכתב מדויק יותר. אמרו לי שיתקנו זאת וישלחו לי. בתאריך 23/5 קיבלתי בדואר מכתב על תקופת העסקה צילום של המכתב הקודם בו מצויין שוב שסיום עבודתי ב-28/2.

נלווה אליו מכתב מעו"ד של החברה שבו "הוסבר" על סיום העסקה:

1. במהלך חודש פברואר 2013 התקיימו מספר משמרות עבודה האחרונות שלך בחברה. קודם לכך, אינך שיתפת פעולה עם החברה, לא הופעת למשמרות עבודה, אחרת למשמרות באופן קיצוני (איחורים של 3 שעות ויותר) ואף לא ענית לטלפונים שנעשו ממנהלתך הישירה וממשרדי החברה, וזאת לצורך ברור אי שיתוף הפעולה מצידך.

2. מנהלתך האישית ניהלה עימך מספר שיחות אישיות בנושא, ואתה הגבת בצורה תוקפנית ומאיימת על כל המשתמע מכך.

3. נוכח התנהגותך זו, אין החברה יכולה להמשיך ולהעסיק עובד שמבצע עבירות משמעת חמורות, ובכלל זה, לא עונה לטלפונים של החברה במתכוון, כאשר מעשים אלו כשלעצמם מעידים על רצונך הכנה והאמיתי להתפטר מן העבודה.

4. יצוין, כי התנהגותך הסבה נזקים לחברה ובכללם אי איוש עמדות המכירה בתקופות של מקסימום מכירות ואיוש הסניפים בלקוחות.

5. משכך, סיום העסקתך יכנס לתוקפו ביום 28.2.13 סיום ימי ההודעה המוקדמת.

בכבוד רב, מורן פטאל, עו"ד יועצת משפטית פרומו-עבודי

מיותר לציין כי סעיפים 1-2 אינם מדויקים בלשון המעטה. נמצאים עמי כל ההודעות שמנהלת האזור שלחה לי וכן כל ההודעות שאני שלחתי אליה (ואף מצוטטים כאן). עד לרגע כתיבת שורות אלו אני מובטל. אודה לכם מקרב לב אם תואילו נא לבחון סוגייה משפטית זו ולראות אם אכן נעשה לי במקרה זה עוול משווע שאוכל להוכיח זאת בבית משפט.

הטלפון שלי 052.341.7687
עורך דין
17/07/2014 10:19
שלום מנדי

אם היית משקיע בעבודה כמו שאתה משקיע בכתיבת פוסטים בפורומים, אולי לא היית מגיע לחיכוך משמעותי כזה עם הממונים. אין ספר שהליך הפיטורים שלך לא היה תקין ויתכן ובהליך משפטי תזכה לפיצוי כלשהו, אך לעניות דעתי - שחרר. ותר על המלחמה הזאת ותמשיך הלאה.

להבא, כשתמצא עבודה, תשדל להשקיע יותר ולא לאחר באופן קבוע - בטח שלא ב-3 שעות...אין מעסיק בעולם שיקבל איחורים כאלה לעבודה.

בהצלחה ידידי הצעיר.
נסי
17/07/2014 09:56
אם הייתי חולה יום אחד בסוף החודש ויומיים בתחילת החודש,ויש לי אישור מחלה רציף על היום של סוף יוני ועל שני הימים של תחילת יולי,האם אני זכאית לתשלום של יום וחצי בתשלום? (היום הראשון 0,השני 50% והשלישי 100%).
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 10:05
שלום,

תהיה זכאי לתשלום של 50% עבור היום השני ו-50% עבור היום השלישי.
מיכל
17/07/2014 09:27
שלום רב,

במשך 10 שנים ברציפות קיבלתי תוספת למשכורת שלי שכונתה ע"י המעביד משכורת 13. התוספת ניתנה בקביעות במשך 10 שנים והיא לא היתה תלויה בעבודה נוספת או כל דבר נוסף אחר. במהלך השנים הוא אף הוסיף לרכיב הקבוע הנ"ל) גם תוספת שכר בהתאם.

האם מגיע לי לקבל גם עבור התוספת הקבועה הזו פיצויי פיטורין . המעביד מתעקש שלא אולם טוען שאם אביא בפניו מסמך חוקי או "חוק" כתוב כלשהו הוא יסכים להתייחס.

בתודה מראש

מיכל
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 09:48
שלום,
אכן שכר שהוא קבוע ולא משתנה ניתן בגינו פיצויי פיטורין.
דורון
17/07/2014 09:28
שלום.
אני עובד מספר שנים בחברת הסעות בתור נהג אוטובוס זעיר ציבורי.
בתוך שנות עבודתי עברתי מספר תאונות דרכים שגרמו נזקים כאלו ואחרים לרכב שבו נהגתי.

חברת ההסעות שבה אני עובד לקחה לי עד היום כ-8 אלף שקלים בגין אותן תאונות ולכאורה תיקונים שהרכב שאיתו עברתי את התאונות היה צריך לעבור.

האם הדבר תקין מבחינה חוקית? כשרציתי לבדוק את החוזה שלי מול החברה, החברה לא הסכימה לתת לי אותו לבדיקה.

מה אוכל לעשות?
בתודה.
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 09:47
שלום,

לכאורה הדבר אינו תקין. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ארז
17/07/2014 09:31
שלום
שמי ארז מהמרכז ברצוני לדעת אם עובד שעבד תקופה מסויימת לא קיבל משכורת שנה ויותר מאז סיום עבודתו כמו כן לאחר פיסקת מגשרת בבית משפט לעבודה הוחלט שהמעביד ישלם את חובו/משכורתו לעובד כנדרש עם זאת המעביד הינו שילם את חובו לאחר התקופה הנדרשת/כנדרש...ברצוני לדעת מה המשך ההליך בגינו אני אמור לדרוש את כספי ממעביד זה עם תוספת פיצויי תביעה על עוגמת נפש והלנת שכר כחוק תודה.
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 09:46
שלום,
אם התקיים הליך בענייך והמעסיק לא שילם את מה שהוסכם, אזי הנך רשאי לפנות להוצאה לפועל לצורך מימוש זכויותך.
דורון
16/07/2014 14:49
שלום רב,
למיטב ידיעתי ניתן לנצל את ימי החופש לטובת טיפול בבת זוג החולה ונצרכת בטיפול צמוד. במקרה הזה עזרה לאחר ניתוח להסרת גידול סרטני שמתוכנן בימים הקרובים.
העניין הוא שאנו ביחד מעל 11 שנה אך איננו נשואים, האם החוק מאפשר לי לדרוש ימי מחלה לטובת הנושא גם איננו נשואים?
אודה על תשובה מהירה כדי שאדע איך להיערך לקראת הניתוח.
תודה מראש
דורון
ליאת
16/07/2014 14:38
שלום, עני ובדת בחברה מזה כחמש שנים וילדתי בחודש 12/13 . נשארתי בבית עד חודש יוני 2014 כחל״ת והתפשרתי בחודש יוני לצורך טיפול בילד, המעביד דיבר איתי בטלפון שמגיע לי ימי הבראה וימי חופש ושאני אמלא לו את טופס 101( רק בחודש יוני לאחר שהודעתי שהתפטרתי הם דיברו איתי על הטופס) אמרתי להם אין בעיה תשלחו לי את הטופס ואחתום עליו, התקשרתי השבוע לעבודה לשאול מה קורה עם הטופס ואז הם אמרו לי שירד לי 48 אחוז מס כי הם סגרו כבר משכורות , האם זה בסדר?אני נמצאת בחופשת לידה זה לא המעסיק אמור לשלוח לי את הטופס , זה ילד שני עכשיו , לפי מה עשו משכורות כחודש ינואר פברואר, מרץ אודה לתשובתכם
קטקלי
16/07/2014 13:54
עיינתי בדברי חקיקה שנוגעים לתאונות בעבודה.

האם יכול להיות שעד לשנת 2013 ההגדרה של תאונת עבודה בחקיקה היתץה רק בחוק ביטוח לאומי וגם שם היא הוגדרה באמצעות המילה "תאונה" שהיא עצמה לא הוגדרה בשום מקום ?
גם ההגדרה החסרה שהושלמה בשנת 2013 הובאה רק בחקיקת משנה: בתקנות ארגון הפיקוח על העבודה (תכנית לניהול בטיחות).
עינבר
16/07/2014 12:57
אני קיבלתי שמירת הריון מרופא מומחה במחלקת הריון בסיכון החל מיום 25/5. היום הובא לידיעתי שביטוח לאומי דחה את התביעה לגמלה ושאני לא אקבל כסף בעבור התקופה הזו. שלחתי מכתב היום לביטוח לאומי שישקול שוב את הבקשה מהמון סיבות שציינתי שם.

בנוסף, פניתי למעסיק והוא אמר שאם הרופא שלי ירשום מכתב שסיימתי את שמירת ההריון ביום 1/7 ומאותו יום הוא מאשר לי ימי מחלה - אז הם יוכלו לשלם לי בעצם על כל חודש יולי ועד הלידה שצפויה להיות בתחילת אוגוסט. על פניו נשמע בסדר, מה דעתך? בנוסף, מה יקרה עם דמי הלידה?? הרי הם מסתכלים על 3 החודשים האחרונים ודווקא בתקופה הזו לא אקבל משכורת מלאה בעבור כל חודש. האם זה יהיה לרעתי?? אשמח לקבל תושבה בהקדם. תודה רבה רבה...
מיטל
15/07/2014 22:46
היי , אני נמצאת בשמירת הריון מה21.5.14
ביטוח לאומי אישרו לי את הגמלה לשמירת הריון, לפני שיצאתי לשמירת הריון הייתי בתאונת עבודה 3 חודשים מ6/1-25/4 כאשר ביטוח לאומי הכירו לי בחודש אחד ובחודשיים הנוספים הם לא הכירו לי. ב25/4 חזרתי לעבודה ל5 ימים ולאחר מכן הייתי במחלה עד השמירת הריון.
שאלתי היא : יצאה שרבע השכר שלי הוא בחודש פברואר 0
בחודש מרץ 0 ובחודש אפריל 1359 ש״ח. האם מותר להם להתייחס לחודש פברואר-מרץ או שאני יכולה לערער על כך ולבקש שיכירו לי בחודשים לפני התאונת עבודה ? אשמח לתשובה מהירה בבקשה.
אמיר
15/07/2014 17:24
אישתי ילדה בטרם עת בניתוח קיסרי ועקב כך הייתה מאושפזת כחמישה ימים והילוד כשבועיים. אני מודע לעובדה כי לא מגיע לבעל דבר בגלל לידה של האישה, השאלה שלי היא :"האם בגלל שהייתה מאושפזת אני כן רשאי לנצל את ימי המחלה וכנגזר מכך לקבל על כך כסף או שלא?"

האם יש תקדימים שמכירים במקרה זה כחריג או שזה אותו כנ"ל כלידה?

בתודה מראש
פיטורים
לינה
16/07/2014 21:42
שלום לכולם,
באם עבדתי כמזכירה במקום עבודה כ חודשיים וחצי.
בערב שבועות פוטרתי ללא הודעה מוקדמת ולאחר כמה ימים התבקשתי לחזור לעבודה והסכמתי.
לפני כמה ימים המעסיקה שלחה לי הודעה שהיא לא משיגה אותי בטלפון ושאתקשר אליה כי עקב המצב הבטחוני המצב הכלכלי של הסטודיו שלה קשה ולכן היא צריכה לוותר על המשך העסקתי.
ביקשתי ממנה מכתב פיטורין בציון הסיבות הללו.
אחריי יומיים היא כתבה לי שהמכתב מחכה לי בסטודיו בתל אביב ושאבוא לקחת אותו. כשהלכתי להפקיד טת הצק משכורת אז בבנק לא קיבלו כי הספרות והמילים בצק היו שונים. כשאמרתי לה זאת אז היא אמרה שתשאיר לי צק חדש בתא הדואר שלה במקום מגןריה בחולון, אכן השאירה והיום הפקדתי אותו.
יש לי כמה שאלות.
אם אני עובדת חודשיים וחצי אצלה 5 שעות ביום האם זה נקאא 75 אחוז משרה או חצי?
האם אני זכאית להודעה מוקדמת של פיטורים או לא כי אני עובדת מתחת ל 3 חודשים?
האם אני זכאית לתשלום חופש מחלה בצורה רגילה או לא?
אם היו ימים שהיא דרשה שלא אגיע לעבודה כי אין מה לעשות כל כך במשרד בסטודיו ויש אזעקות מדי פעם , מגיע לי תשלום על זה?
ארצה לרשום לה מכתב ואני רוצה לדעת את הזכויות שלי .
בתודה מראש.
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 08:28
שלום,
אכן מגיע לך שכר בעבור הימים שהיא אמרה לך לא להגיע לעבודה.
כמו כן את זכאית להודעה מוקדמת של 3 ימים.
יוסי
16/07/2014 18:15
רשום לי בניכויים השתתפות בביטוח 50 שח האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 08:24
שלום,
השאלה היא איזה ביטוח והאם הגעת לסיכום על זה עם המעסיק בעת הצגת תנאי העסקתך.
יוסי
16/07/2014 19:58
שלום יש מיכתב רופא תעסוקתי שמגביל אותי בעבודתי שבוע שעבר הייתי בשיחה אם רכזת כח אדם והמנהל הישיר שלי והם שאלו אותי אם ברצוני להחליף תפקיד ביקשתי זמן לחשוב על זה ובאותהעת הודגש בפני לפחות 4 פעמים שאם אחליט להיתפטר המיפעל ישלם לי את הכול לפני 3 ימים הודעתי למפעל שאני מעדיף לסיים את עבודתי היתפטרות כדין מפוטר פתאום הם החליטו שאני חייב לימסור להם מיכתב היתפטרות שמשמעותו ויתור על כספי הפיצויים או לחזור לעבודתי במצב הנוכחי שאנייודע שזה נעשה בזדון על מנת ליגרום לוותר על כספי הפיצויים שאלתי היא מה אני עושה האם כדאי ליפנות למעסיק במיכתב דרישה לתשלום פיצויים וכל מה שמיתלווה לכך לפני שאני פונה לעורך דין
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 08:23
שלום,
בכדי לבחון זכאותך לפיצויי פיטורים באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה.
בטי
16/07/2014 21:00
האם על הוצאות נסיעה ברכבי הפרטי צריך לרדת מס בתלוש המשכורת ? (מקבלת 1 ש"ח לקילומטר רכב 1600 סמ"ק הנסיעה הלוך ושוב בלבד.)
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 08:21
שלום,
שאלה כזאת יש להפנות לאדם המתמחה בענייני מס.
טל
17/07/2014 00:27
שלום,
לפני מספר ימים המנהל שלי קרא לי למשרדו ועשה לי שיחת שימוע ( בלי שהודיע לי על כך לפני או נתן לי זמן להתכונן) הוא הפתיע אותי עם הנושא וביקש שאגיב באותו הרגע על הטענות שבגללן רוצה לפטר אותי. אחרי שניסיתי להסביר את עמדתימעד כמה שיכולתימכי הופתעתי מאד הוא אמר שעד סוף היום יגיע להחלטה. אחרי 5 שעות קרא לי שוב ואמר לי שאני מפוטרת. שאלתי היא האם יש פה עילה לתביעה אני פגועה מאד וברור לי שהליך השימוע הזה והסיבות שבגינן פוטרתי לא נעשו בתום לב. תודה
עו"ד אריק שלו
17/07/2014 08:20
שלום,
חסרים פרטים בכדי שנוכל לבחון את שאלתך יותר לעומק. באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
ראובן
15/07/2014 13:02
היי,

אני אשמח להבהרה קטנה בנוגע לכל הנושא של פיצויי פיטורין בתוך הפנסיה שלי. האם החלק הזה בא להחליף את קרן הפיצויים שמעסיקים פותחים לעובדים שלהם או שזה חלק משלים ?

הסיבה שאני שואל היא שפוטרתי ממקום עבודתי לפני חודש, החישוב שערכתי (לפי המחשבון שלכם) הוא 10,000 ש"ח לחודש ב 5.5 שנים וזה יוצא בערך 50,000 (אני לא יודע אם מחשבים גם חודשים).

בכל אופן, יש חברה שנמהלת למעסיק שלי את הפנסיה והם אומרים שמרכיז הפיצויים שלי מכיל רק 21,000 ש"ח

השאלה שלי מה אני צריך לעשות במקרה הזה ?

בתודה מראש

ראובן.
עו"ד אזי נ. כהן
15/07/2014 13:17
במידה ואת לא חתומה על סע' 14 לחוק פיצויי פיטורים, המעסיק שלך צריך להשלים את הסך שבין 21 אלף ל-50 אלף.
להמשך ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו טלפונית.

* מחשבים גם חודשים.
ראובן
15/07/2014 19:36
היי,

תודה על התשובה.
אני רק חתמתי על הסכם העסקה לפני כמעט 6 שנים, אני לא זוכר אם היה שם משהו על סעיף 14.

מה קורה אם אני כן חתום על סעיף 14 ?

מדובר בחברה קטנה מאוד של פחות מ 10 עובדים.
עו"ד אריק שלו
16/07/2014 17:57
בכל אופן, החל משנת 2008, חל במשק צו הרחבה כללי בדבר ביטוח פנסיוני, שכולל בתוכו את הסעיף 14 לחוק פיצויי הפיטורים.
להמשך סיוע ניתן לפנות טלפונית למשרדנו.
נופר
16/07/2014 16:23
היום אני עובדת במרחק 10 ק"מ ממקום העבודה והעצידה לעבור דירה במרחק של כ- 40 ק"מ. בעוד שלושה חודשים המשרד שלנו עתיד לעבור מקום מה שירחיק אותי כבר לאיזור של 50 ק"מ מהבית החדש.

האם במידה ואתפטר בעוד שלושה חודשים בעת מעבר המשרדים אהיה זכאית לקבל פיצויי פיטורים?

(אני לא חתומה על סעיף 14)
עו"ד אריק שלו
16/07/2014 17:54
נופר שלום,
חסרים פרטים מהותיים לצורך מתן תשובה עניינית.
כעקרון, הדבר יכול להחשב כהרעת תנאיי עבודה שמקנה זכות להתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים מלאיים.
מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני - משרדנו עומד לרשותך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ