שלום רב,
אני מועסקת מזה כשנה בחברה הנותנת שירותי טיפול וייעוץ בתחום בריאות הנפש. בראיון העבודה הובטח לי
שכר בסיס גלובלי עפ"י אחוזי המשרה שהתחייבתי לה (50%) ותוספת על כל שעה שאעבוד מעבר לכך. בפועל, כאשר התחלתי לעבוד החתימו אותי בבהילות על
חוזה שעתי, תוך הסבר שהחוזה הגלובלי יתחיל בראשון לינואר (התחלתי לעבוד באוקטובר). בהמשך, למרות כניסת השנה הקלנדרית החדשה התעכבה החתימה על החוזה הגלובלי, ככל הנראה משיקולי רווח של הארגון. כאשר הגיע הרגע המיוחל בראשון למאי, הוחל החוזה שהובטח.
בינתיים, מסיבות שונות, לא עמדתי בחודש הראשון של חוזה זה בסך השעות שהוכתב, אם כי ההנהלה הצהירה שבחודשים הראשונים לחוזה הגלובלי הם "יספגו" את ההפרש. בשיחה שעשיתי עם המנהלת הוצע לי לעבור לתנאי החוזה הקודמים, או להישאר
בחוזה הגלובלי, והיא ביקשה שאחזיר לה את תשובתי לאחר שבוע. כאשר ניסיתי להשיגה לאחר שבוע היא לא ענתה ולא היתה זמינה, ובינתיים הגיע יום המשכורת בו גיליתי שהשכר שלי ניתן בהתאם לחוזה השעתי (הישן). לא הודיעו לי זאת, ועד היום, כחודש מאז, לא קיבלתי הסבר לדבר.
בסופו של דבר השאלה שלי היא האם זה בכלל חוקי להעביר אותי מחוזה גלובלי נוכחי לחוזה שעתי קודם ללא הודעה, הסבר והסכמה מצידי? ומה את ממליצה לעשות בנידון.
תודה מראש!