פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 940
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שירה ביטון
18/08/2014 20:56
אני עובדת 5 שנים כמטפלת שכירה. בשנה הראשונה עבדתי בעבודות ניקיון משעה 8-12, לאחר מכן שמעתי שצריכים מטפלי לילה במעון וניכנסתי להתייעץ עם המנהלת שלי.

ביקשתי ממנה שברצוני לעבוד רק לילות. הכל הוסכם אומנם לא בכתב אבל במשך 4 שנים רצוף עבדתי 4 לילות כל שבוע.

מה שקורה עכשיו שנבחרתי בין כמה בנות לעבור קורס הסמכה על חשבון המעון חצי עליי וחצי עליהם, עכשיו הקורס מתחיל עוד חודשיים, ההנהלה עכשיו לפני מועד התחלת הקורס מתלוננים בפניי למה אני עובדת רק משמרות לילה ולא משולב בוקר ערב, למרות שבזמנו זה אושר על ידי המנהלת, ברצוני לציין שאף פעם לא עבדתי מטפלת בוקר או ערב במשך ה 4 שנים, רק משמרות לילה.

ברצוני לדעת אם הם יכולים לשנות לי את המשרה שלי ומבקשים שאעבוד משולב עם משמרות בוקר ערב למרות שאני לא מעוניינת כי כבר הורגלתי למשרה הזאת.
נחנח
17/08/2014 14:46
לפני כשנה סיימתי את עבודתי במשרד ממשלתי, לפי הסכם קיבוצי של כ-5 שנים.
נמסר לי שאוכל להמתין כשנה, ואז להגיש בקשה מחדש להיקלט בחברה.
עברה שנה, קורות החיים הוגשו, אך אז החליטה החברה לא לקבל לעבודה עובדים שפוטרו במסגרת הסכם קיבוצי, ולקבל רק עובדים חדשים לגמרי.

האם אין פה מעבר על החוק? אפלייה?
הרי ברור שעובד ותיק, יכול לחסוך לחברה ולמדינה כסף רב, מכיוון שלא נדרשת תקופת הכשרה וקורסים עבורו.
אין אני מלין על הפיטורין לאחר 5 שנים, אלא על אי העסקתי מחדש (לא עברתי ראיון, מבחנים, רק התקשרו לידע אותי לגבי החוק החדש ושלא ניתן לעסיק אותי)

מה ניתן לעשות?
עורך דין
18/08/2014 08:22
צריך לבחון את המקרה שלך לעומק, ולהבין את הסיבה לפי אותו משרד ממשלתי בוחר להעסיק רק עובדים חדשים. קשה מאד לתת אבחנה חד משמעית לגבי אפליה מבלי להכיר את כל הפרטים, ולכן הייתי מציע לך לפנות לקבלת יעוץ משפטי אישי באמצעות עורך דין מטעמך.
נחנח
18/08/2014 20:47
החברה החליטה החלטה זו בעקבות עובדים שחזרו לאחר שנת רענון ודרשו לקבל קביעות. לאחר שבית המשפט פסק כי אין זן חובת החברה להעניק להם קביעות, החליטה ההנהלה להימנע מתביעות כאלו בעתיד ולהפסיק להעסיק מחדש עובדים שפוטרו.
אנונומית
18/08/2014 19:38
אני עובדת בסניף מקדונלדס כבר חודשיים והמשכורת לא מגיעה פניתי למנהלת כבר כמה פעמים והיא כל הזמן אומרת שהם בטעות טעות בחשבון הבנק והכסף עבר למישהו אחר ובקרוב הם ישלמו לי וכבר חודשיים אני עובדת כביכול בחינם.אני יכולה לתבוע בגין הלנת שכר או לא?
עדי
18/08/2014 20:37
את בהחלט יכולה לתבוע את מקדונלדס על הלנת שכר !! חוצפה. משכורת משלמים בכל מקרה עד ה-9 לחודש העוקב ולא רגע אחרי. חודשיים בלי משכורת זאת בושה וחרפה לרשת כמו מקדונלדס שמרוויחה מיליונים ומשלמת שכר רעב לעובדים שלה... או בעצם לא משלמת כמו במקרה שלך
נעמה
18/08/2014 14:35
הנני עובדת במקום עבודתי תקופה של 11 חודשים ושבועיים.
הבוקר קיבלתי מכתב פיטורין שבו נאמר לי שאקבל תשלום מלא עד הפיטורים הסופיים (בתום ימי ההודעה המוקדמת).

השאלה שלי היא כזו, כמה ימי הודעה מוקדמת מגיעים לי ע''פ החוק?

האם אני זכאית לפיצויי פיטורין או שלא, ובמידה ולא, האם יש טעם לפנות לתביעות קטנות?

תודה, נעמה.
עורך דין
18/08/2014 16:49
היי נעמה

לפי חוקי העבודה: מהחודש השביעי ועם לתום השנה הראשונה יקבל העובד הודעה של 6 ימים בתוספת של יומיים וחצי על כל חודש נוסף. (לדוגמה: אם עבד 8 חודשים יקבל הודעה של 11 ימים).

אם פוטרת אחרי 11 וחצי חודשים בעבודה מגיע לך לקבל פיצויי פיטורים ככל הנראה, כמו שמקרה של עובד שעבד שנה מלאה. יש לא מעט פסיקות ברוח הדברים של בית הדין לעבודה.

אם המעסיק לא ישלם לך פיצויים, יהיה עליך לפנות אל בית הדין לעבודה שלו הסמכות הבלעדית לדון בענייני עבודה, ולא לבית המשפט לתביעות קטנות.
אתי
18/08/2014 15:34
אני פוטרתי מהעבודה בה עבדתי שנתיים וחצי רציתי לדעת תוך כמה זמן אמורים לשלם דמי הודעה מוקדמת ?? ותוך כמה זמן פיצויים ?? ומתי מקבלים אישור הפסקת עבודה ?? כשנגמר ימי ההודעה המוקדמת ??
אתי
18/08/2014 16:37
ותוך כמה זמן מקבלים אישור הפסקת עבודה שאיתו אפשר לגשת לביטוח לאומי לקבל דמי אבטלה עברו שבועיים ולא קיבלתי כלום מהם .. לא הפסקת עבודה ולא תשלום עבור הודעה מוקדמת
עורך דין
18/08/2014 16:46
אתי היקרה שלום

מעסיק שמבקש לפטר עובדת יתן לה הודעה מוקדמת לפיטורים. ההודעה תהייה בכתב ותציין את יום הוצאת ההודעה ואת יום הכניסה לתוקף של הפיטורים. תוך 15 יום ממועד הפיטורים את אמורה לקבל פיצויים. מכתב הפיטורים יכול לשמש אותך לצורך קבלת דמי אבטלה.

אם לא קיבלת מכתב פיטורים והמעסיק לא נתן לך הודעה מוקדמת, הרי שהוא עובר על החוק.
מיכל
17/08/2014 22:40
שלום,
אני עובדת בחברת שמירה העובדת במשמרות קבועות, מזה שנה פלוסובידיעה כי אלו הן השעות של המשמרות. לפני מספר ימים הודיעו כי ברצונם לשנות את המשמרות בשעה אחת מאוחרת יותר. האם הדבר נחשב כהרעת תנאים?
רם בירון
18/08/2014 09:14
אני מנהל חברת אבטח הואת צריכה להבין שלפעמים יש אילוצים שקשורים בלקוחות שלהם אנחנו מספקים שירותי אבטחה. קשה להאמין ששינו של שעה אחת בתחילת משמרת יקשה עליך כל כך בעבודה... למה לחפש צרות?
מיכל
18/08/2014 16:10
זה לא קשור באילוצים של לקוחות, זה קשןר בזה שאחת העובדת לא נוח לה פיתאום אחרי שנתיים של עבודה במשמרות אלה!!
שרה
18/08/2014 09:57
שלום,
עד מתי ניתן לדרוש פיצויים בעקבות פיטורים /התפטרות מעבודה,
כלומר האם ניתן לדרוש פיצויים גם לאחר נואמר 5 שנים מאז הפיטורים.

תודה.
עורך דין
18/08/2014 15:23
שלום שרה

ניתן לתבוע פיצויים עד 7 שנים לאחר המועד בוא היית צריכ הלקבל אותם לפי החוק. אחרי 7 שנים חלה התיישנות.

לידיעתך,
בית הדין לעבודה מאד לא "מעריך" תביעות המוגשות באיחור רב, ללא סיבה הגיונית ומוצדקות.
דנה
18/08/2014 08:35
שלום

1. באלו מקרים מעסיק עובד זר (סיעוד) פטור מלשלם פיצויים לעובד בתום העסקתו?

2. אם העובד הזר הועסק שלא בהיתר, או בגלל שלא היה לו רישיון/ויזה ו/או שלמעסיק לא היה היתר להעסקת עובד זר, האם במקרים אלו חלים דיני עבודה? האם במקרה כזה יש חובה לפיצויים?

3. בהמשך לשאלה 2, האם זה משנה האם העובד קיבל את המשכורת החודשית בצורה רשמית או במזומן?

4. האם העובדה ששולם עבורו ביטוח לאומי (אף שהועסק שלא בהיתר) משנה את התמונה?
עורך דין
18/08/2014 14:34
דנה שלום

הפסקת העסקתו של עובד זר או כל עובד אחר, וללא כל קשר להיתר העסקה או שהיהי בלתי חוקית (שאלה בעיות אחרות), מחייבת תשלום פיצויי פיטורים וכל שאר זכויות העובד - ללא כל קשר למוצאו וללא יוצא מן הכלל.
אנה
18/08/2014 08:42
שלום רב,
אני מועסקת מזה כשנה בחברה הנותנת שירותי טיפול וייעוץ בתחום בריאות הנפש. בראיון העבודה הובטח לי שכר בסיס גלובלי עפ"י אחוזי המשרה שהתחייבתי לה (50%) ותוספת על כל שעה שאעבוד מעבר לכך. בפועל, כאשר התחלתי לעבוד החתימו אותי בבהילות על חוזה שעתי, תוך הסבר שהחוזה הגלובלי יתחיל בראשון לינואר (התחלתי לעבוד באוקטובר). בהמשך, למרות כניסת השנה הקלנדרית החדשה התעכבה החתימה על החוזה הגלובלי, ככל הנראה משיקולי רווח של הארגון. כאשר הגיע הרגע המיוחל בראשון למאי, הוחל החוזה שהובטח.

בינתיים, מסיבות שונות, לא עמדתי בחודש הראשון של חוזה זה בסך השעות שהוכתב, אם כי ההנהלה הצהירה שבחודשים הראשונים לחוזה הגלובלי הם "יספגו" את ההפרש. בשיחה שעשיתי עם המנהלת הוצע לי לעבור לתנאי החוזה הקודמים, או להישאר בחוזה הגלובלי, והיא ביקשה שאחזיר לה את תשובתי לאחר שבוע. כאשר ניסיתי להשיגה לאחר שבוע היא לא ענתה ולא היתה זמינה, ובינתיים הגיע יום המשכורת בו גיליתי שהשכר שלי ניתן בהתאם לחוזה השעתי (הישן). לא הודיעו לי זאת, ועד היום, כחודש מאז, לא קיבלתי הסבר לדבר.

בסופו של דבר השאלה שלי היא האם זה בכלל חוקי להעביר אותי מחוזה גלובלי נוכחי לחוזה שעתי קודם ללא הודעה, הסבר והסכמה מצידי? ומה את ממליצה לעשות בנידון.
תודה מראש!
עורך דין
18/08/2014 13:29
היי אנה

בהחלט לא חוקי לשנות תנאים של חוזה עבודה באופן חד צדדי ולרעת העובד. מציע לך בחום לפנות לקבלת יעוץ משפטי באמצעות עורך דין המתמחה בדיני עבודה ולבדוק את העניין לעומק.
זיוה
17/08/2014 21:11
עובדת שעתי 8 שעות ביום במהלך חודש יולי נשלחתי הביתה לפעמים גם אחרי שעתיים בתואנה כי אין עבודה כמובן שתלוש המשכורת נראה כך האם אפשר לשלוח עובד בתואנה כזאת הרי ברווחי החברה אין לנו קשר אז איך אם החברה לא מכניסה רווחים אנו נושאים על גבינו את המצוקה
עורך דין
18/08/2014 08:34
זיוה

אם לא היתה עבודה בגלל המצב הבטחוני בזמן מבצע צוק איתן, ואת מתגוררת בטווח של 40 ק"מ מעזה, כנראה שאת זכאית לתשלום שכר מלא גם בימים ובשעות שלא עבדת.
אתגר
18/08/2014 09:05
ניתן גם לפנות לפי פרטי הקשר הבאים:

כזכור, רשות המסים מעמידה לרשות הניזוקים אפשרות לקבלת מענה במגוון דרכים: מרכז מידע טלפוני - 4954* (כוכבית מסים) או 02-5656400 בין השעות 8:30 – 18:00.

פנייה בדוא"ל nezekakif @ taxes.gov.il או בפקס 076-8093570
חגי
18/08/2014 02:03
שלום. לפני כשנתיים עברתי תאונת עבודה וגם הוכרתי בביטוח לאומי כתאונת עבודה, המשכתי לעבוד במשרה שונה עכב המגבלות הרפואיות שלי והכל היה בסדר. עכשיו משאבי אנוש דורשים ממני לשבת בבית ולדווח על ימי מחלה או חופש עובד על חשבוני למרות שאיני חולה כלל. יש לציין שהייתי אצל רופא תעסוקתי והוא ממליץ לחזור לעבודה תחת אותם מגבלות. במפעל אמרו לי שאין להם תפקיד בישבלי ושאשב בבית עד למציאת תפקיד מתאים למגבלותי. השאלה שלי האם זה חוקי לדרוש ממני לשבת בבית על חשובני בלי שכר וגם רופא משפחה לא יתן לי חופש מחלה על סמך זה שהמפעל אין לו תפקיד בישבלי. אני עובד במפעל כימי בדרום. אשמח לתשובה. אגב חבר שלי גם באותו סיפור והעורך דין שלו שלח להם מכתב חריף לגבי המצב והוא חזר לעבודה תחת המגבלות שלו.
עורך דין
18/08/2014 08:32
בהחלט לא. אם רופא תעסוקתי נתן לך אישור לעבודה חלקית, המעסיק צריך לספק לך עבודה המתאימה למצבך הרפואי ולמגבלות העבודה שקבע הרופא התעסוקתי, שאחרת תוכל להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויים לפי החוק.
רוזן ערן
17/08/2014 20:26
שלום רב
נעדרתי במהלך המלחמה מהעבודה בגלל שלילדנו לא היה גן
לפי החלטת פיקוד העורף
אשתי בחופשת לידה ויש לנו עוד 2 ילדים אחת בת 5 וילד בן שנתיים וחצי סה"כ 3 ילדים
האם אני זכאי לתשלום הימים שנעדרתי מהעבודה בגלל המצב הביטחוני
אנחנו גרים בגדרה שזה בתחום ה 40 ק"מ
בתודה
רוזן ערן
עורך דין
18/08/2014 08:31
התשובה לשאלתך חיובית - עובדים שנעדרו מהעבודה במהלך מבצע צוק איתן ומתגוררים בטווח של 40 ק"מ מעזה זכאים לתשלום שכר מלא.
קרולין
17/08/2014 20:09
ערב טוב. נעדרתי מהעבודה במהלך כל חודש יולי מכיוון שגם הילדים של ביתי היה סגור עקב הלחימה. התייעצתי עם אחד מכם עורכי הדין ונאמר לי שאני זכאית לשכר. המעסיק שלי הוא עצמאי והוא לא שילם לי משכורת למרות זכאותי.האם קיים חוק שמחייב אותו לשלם לי?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה
עורך דין
18/08/2014 08:29
משרד האוצר אישר תשלום פיצויים לעובדים תושבי הדרום שנעדור מעבודתם בעקבות מבצע צוק איתן והמעסיקים מחוייבים להנחיות שבהסדר זה. קיים קו סיוע לתושבי הדרום, אליו ניתן וצריך לפנות בכל עניין ובכל בעיה. המעסיק שלך, בין אם המדובר על חברה בע"מ או עוסק מורשה, צריך לשלם ולדרוש פיצויים מהמדינה.

אם יש לך בעיה, פני אל קו הסיוע של משרד הכלכלה.

בהצלחה!
נטלי
17/08/2014 18:03
פוטרתי מעבודתי לפני שבועיים הפיצויים אני אקבל רק בעוד חודשיים!!אני חתומה על הסכם צו הרחבה..בנתיים אני לא עובדת.האם זה חוקי לקבל פיצויי אחרי חודשיים מהפיטורין??
תודה
עורך דין
18/08/2014 08:26
אם פיצויי הפיטורים אינם משולמים עד 15 יום מהמועד הקבוע בחוק או בהסכם הקיבוצי לו את כפופה, הרי שמדובר בהלנת פיצויי פיטורים ובמקרה כזה את זכאית לפיצויי הלנה לפי החוק.
משה
15/08/2014 00:02
אני עובד קבלן והחברה פיטרה את הקבלן בתוך זמן של סכסוך עבודה.
לבנתיים אני אישית לא קבלתי מכתב פיטורין
מה יהיה לבנתיים אם ימי עבודה שאני לא עובד
עו"ד אורנה שמריהו
18/08/2014 08:26
הנך עובד של הקבלן, והקבלן מחויב בתשלום שכר עבודתך. היה ולא ישולם לך, פנה לייעוץ פרטני
עורך דין
17/08/2014 10:23
העובדה שהקבלן שמעסיק אותך הפסיק לעבודה בפרוייקט מסויים ומכל סיבה שהיא, אינה נוגעת אליך. מה שרלוונטי לגביך חוזה העסקתך מול הקבלן שמעסיק אותך, ושם נמצאות התשובות לשאלותיך.

אם לא פוטרת, הרי אותה עובד מן המניין והחוזה צריך לציין מהם תנאי העבודה שלך. אם תפוטר, כמובן שתהיה זכאי למלוא הזכויות לפי חוקי העבודה.
עדי
17/08/2014 15:03
שלום,
בעקבות ניתוח שעברתי בסוף החודש שעבר קיבלתי התבקשתי לנוח חודש בביתי וקבלתי אישור מחלה כמובן.

אני יודעת כי מגיע לי תשלום על כמות ימי המחלה הנותרים לי במקום העבודה אך האם יש לי זכויות נוספות להשלמת ההכנסה שכן חודש שלם אינני עובדת בעקבות מצבי הרפואי וימי המחלה ממקום העבודה אינם מספיקים?
עורך דין
18/08/2014 08:23
בנסיבות מסויימות יתכן ותוכלי לקבל הבטחת הכנסה. מומלץ לפנות אל עורך דין המתמחה בדיני הביטוח הלאומי ולהתייעץ איתו.
דור
17/08/2014 10:05
שלום,

אני נמצאת בתקופת שמירת הריון מיום 21/05/2014. רופא הנשים שלי אכן חתם על כלל האישורים לביטוח לאומי אשר הוגשו למעביד ביום 01/08/14.

הסיבה לכך הייתה שההריון היה עדיין ״צעיר״ ורופא הנשים קיווה שעם הזמן וגדילת הרחם המצב ישתפר ומיקום השילייה ישתנה ויעלה - מה שבפועל לא קרה והשילייה שלי מוגדרת עדיין כשיליית פתח, מצב שמחייב שמירת הריון - יש גם אירועים של דימומים וצירים מוקדמים.

זאת ועוד שרופא הנשים לא יכול לחתום על המסמכים לביטוח לאומי עד אשר עברה תקופה של 30 ימים מרגע יום המחלה הראשון ...

(כל יום שהייתי בבית הוגדר על ידי רופא הנשים שלי כיום מחלה עם אישור בגין הריון בסיכון גבוה).

העניין הוא שאני מעוכבת שכר בעבודתי מכיוון שאינני מגיעה לעבוד ומכיוון שכבר ניצלתי את כל ימי המחלה שלי. הטיפול מול ביטוח לאומי אורך די הרבה זמן (הבנתי שמדובר על חודש במקרה הטוב) ובנתיים אני מעוכבת שכר כבר חודשיים ואני לקראת החודש השלישי. האם המצב הזה נקרא הלנת שכר ממקום העבודה שלי?

אין באפשרותי לעבוד בעבודתי מכיוון שאז אני בבירור מסכנת את בריאותי ובריאותו של העובר ומבחינת המעביד אין אפשרות לעבודה מהבית. אני מתגוררת במרחק של שעה וחצי נסיעה לכל כיוון ממקום העבודה וישנם מצבים שאפילו אסורה עליי הנסיעה ברכב בגלל ההריון.

מה עושים במצב כזה
עורך דין
18/08/2014 08:21
אם הבנתי אותך נכון, המעסיק שילם לך עבור כל הימים להם היה מחוייב לפי צבירת ימי המחלה שלך, ולכן העניין שלך כעת הוא מול המוסד לביטוח לאומי ולא מול המעסיק. זוהי אינה הלנת שכר. אני מציע לך לפנות ישירות אל סניף המוסד לביטוח לאומי בו את מטופלת ולנסות ולזרז את הטיפול בתשלום המגיע לך.

בהצלחה ורק בריאות!
יוסי
17/08/2014 08:50
שלום לך :)

שלום שמי יוסי בן 26
במקצועי אני טבח.

הגעתי לראיון עבודה ב 30.6.2014 ברשת קפה ג'ו לברר לגבי עבודה כטבח. הראיון עבר בהצלחה והשכר שסוכם היה 6,000 שח גלובלי לחודש.

בתאריך 2.7.2014 התחלתי לעבוד ברשת קפה ג'ו בתור טבח, שבועיים אחרי קרא לי אחד המנהלים לשיחה ...

בשיחה נאמר שהוא מעביר אותי לשכר לפי שעה כי אין מספיק עבודה לרשת וזה לא משתלם לו להחזיק אותי בשכר גלובלי ... נכון לשיחה הובטח לי 27 שח לשעה.

בתאריך 12.8.14 קיבלתי את התלוש משכורת ובוא היה רשום שהתעריף לשעה שאני מקבל הוא 23.12 שזה בעצם שכר מינימום, זה אפשרי להעביר עובד באמצע חודש מגלובלי לשכר לפי שעה ?

ומה אני יכול לעשות עם זה שהובטח לי 27 שח לשעה וקיבלתי שכר מינימום ?

אני מקווה שפירוט הסיפור יעזור לך להבין את הבעיה
אשמח לעזרה גדולה , תודה רבה .
יוסי
18/08/2014 08:19
כנראה שגם לך ברור שזה לא הוגן ולא חוקי לשלם לעובד שכר אחר מאשר זה שסוכם. אם המעסיק סיכם איתך שכר מסויים ומשלם לך שכר אחר, זאת הפרת הסכם עבודה ואתה לא חייב לקבל את זה.
טוהר
17/08/2014 08:48
בוקר טוב לעורכי הדין

הייתי חולה 5 ימים בבית והרופאה שלי כתבה באישור מחלה שהאבחה נמצאת בתיק הרפואי שלי. בעבודה הבאתי להם את אישור המחלה והם טענו שלא מקבלים את זה כי לא רשום מה האבחנה ודרשו אישור מחלה חדש שכתוב שם מה האבחנה.
האם זה חוקי?
תודה.
עורך דין
18/08/2014 08:18
המעסיק שלך אמור לקבל את אישור המחלה ולשלם לך לפי החוק עבור הימים בהם את נמצאת בתקופת מחלה.
דנה
17/08/2014 08:48
שלום,
לפני שבוע וחצי הצטרפתי לקייטנה כמדריכה. עבדתי שבוע ואמרו שיודיעו לי אם זקוקים לי לשבוע נוסף. לפני יומיים הודיעו לי שאבוא לשבוע נוסף. כאשר הגעתי הבוקר לקייטנה אמרו שהיה בלבול ומסתבר שהם לא זקוקים לי...
האם אני יכולה לדרוש איזשהם פיצויים על השבוע שהובטח לי שאעבוד או על היום שהגעתי לעבודה ושלחו אותי הבייתה?
מעסיק
17/08/2014 10:57
מב"ל עבור עובד שחלה 20 יום בחודש
נימי
18/08/2014 07:46
לא.
גבי לוי
17/08/2014 15:11
שלום רב,

אני עובד בחברה פרטית 6 וחצי שנים לפי חוזה העסקה אישי. מעולם לא חתמתי על הסכמה לביצוע בדיקות פוליגרף בעבודה ואין לי כוונה לעשות זאת. בתקופה האחרונה בגלל חשד של ההנהלה לדליפת מידע מהחברה, לא מעט עובדים קיבלו זימון לבדיקת פוליגרף. ממה שאני יודע, אף אחד לא חתם בעבר על הסכמה לביצוע בדיקות כאלה. לא מהחברים שלי בעבודה לפחות.

השאלה האם אני יכול לסרב לביצוע בדיקה, מסיבות אישיות שלי ומבלי לפרטן, מבלי שאקח סיכון של פיטורים? האם מותר לפטר עובד שמסרב ללא הסבר לעשות בדיקת פוליגרף בעבודה?

מקווה שתוכלו להסביר.
ניסו
17/08/2014 22:39
אף אחד בעולם לא יכול להכריח עובד בחברה פרטית לעבור בדיקת פוליגרף, בטח ובטח אם לא חתמת על מסמך כלשהו שמחייב אותך להבדק. מה שכן, אם יפטרו אותך בגלל חוסר שביעות רצון מהתפקוד שלך בעבודה, תיהיה לך בעיה לא קטנה להוכיח את הסיבה האמיתית. צריך לזכור כי מעסיק מתוחכם יכול פשוט לפטר עובד שהוא לא מרוצה ממנו מכל סיבה שהיא וחו. מהמעסיק אף אחד לא ידע מה הסיבה האמיתית לפיטורים.
אסתר
17/08/2014 21:58
התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש ביום הראשון של המבצע ״צוק איתן״. לאור ההסלמה לאחר כמה שעות קיבלתי טלפון מהגן לבוא לאסוף את הילדים. ז״א שלא עבדתי יום עבודה מלא. (בערך 4 שעות מתוך 7)כמובן שלאורך המבצע נשארתי עם ילדי בבית ולא יצאתי לעבודה.
האם אני זכאית להחזר שכר??
מירי מאשקלון
17/08/2014 22:35
כל העובדים ברדיוס של 40 קילומטר מעזה הארורה זכאים לקבל שכר מלא גם עם לא הלכו לעבודה בתקופה של צוק איתן. המעסיקים צריכים לשלם משכורות מלאות ולתבוע פיצויים מהמדינה. זאת ההחלטה.
עידן
16/08/2014 15:33
התחלתי לעבוד בחברה, עם הסכם אישי בשכר חודשי, ולאחר שבוע וחצי החלטתי לעזוב. בחוזה כתוב שאני מחוייב לתת 21 ימים להתפטרות. בנוסף יש סעיף שאומר שבעשרים הימים הראשונים אני בתקופת ניסיון ועדיין איני עובד מן המניין. האם אני באמת מחוייב ב21 יום? הגשתי מכתב התפטרות ונתתי התראה של שבוע. אשמח לדעת אם אני באמת מחוייב בימים אלה. תודה
שמעון
17/08/2014 15:06
לא ניתן להכריח אותך לתת הודעה מוקדמת יותר ארוכה ממה שקובע החוק. זה לא חוקי ולא תצטרך לעשות זאת. עם אתה עובד שבוע וחצי, תן יום אחד של הודעה מוקדמת וכבר עשית מעל ומעבר.
עידן
17/08/2014 20:31
תודה רבה
shin
17/08/2014 17:31
שלום לכם,
חברתי עבדה במשך קרוב לשנתיים בגן ילדים. בסוף השנה הנוכחית הגן נסגר, ולכן איבדה את מקום עבודתה. מנהלת הגן טוענת שאין צורך לשלם לה פיצויים, מאחר שזה לא נחשב לפיטורין. האם היא צודקת?

תודה רבה על תשובתכם.
מני
17/08/2014 17:51
אם עסק נסגר על ידי בעליו, זה אומר שכל העובדים מפוטרים וצריכים לקבל פיצויי פיטורים ואת כל שאר הזכויות. תגידי לחברה שלך שמנסים לעבוד עליה בעיניים ושלא תוותר על הזכויות שלה
shin
17/08/2014 17:58
תודה רבה על התשובה המהירה!
מנהלת הגן טוענת שהוענק מענק פרישה, כלומר סוג של מענק שמצטבר בקרן שמופרש אליה סכום כל חודש, ומקבלים אותו בסיום העבודה. אני זוכרת שגם אני קיבלתי מענק כזה כשהתפטרתי מיוזמתי. האם מגיעים לה פיצויי פיטורין בנוסף לכך, או שהמענק הנ"ל מחליף את הפיצויים?
אלמוני
17/08/2014 08:46
שלום,

בחוזה העבודה שחתמתי עליו קיים סעיף אשר דורש ממני להחזיר את שעות העבודה של ימי מחלה (שירדו לי גם ממכסת ימי המחלה השנתית כפי שנהוג בחוק) וגם את שעות העבודה של ימי חופש עקב חגי ישאל.

האם דרישה זו עומדת בקן אחד עם החוק ? האם מותר לחייב אותי גם על ימי מחלה, גם על כסף עבור ימי מחלה כפי שנהוג בחוק וגם לדרוש שכדי לקבל את השכר שנקבע יהיה עלי להשלים את השעות החודשיות ללא התחשבות בהעדרות עקב מחלה או חג ?

אשמח לתשובה בקדם.
חשבת שכר
17/08/2014 15:32
במילה אחת - לא.

אמנם אני רק חשבת שכר אך למיטב הבנתי את חוקי העבודה, המצב אותו אתה מתאר אינו מצב חוקי.
יאיר
16/08/2014 18:35
שלום,
עבדתי כמשגיח בבחינות הבגרות ביולי שעבר, ינואר השנה,
מאי-יוני-יולי השנה. כלומר, השלמתי טכנית שנה עבודה בחברת ההשגחה אצלה אני עובד. העניין הוא שעבדתי בכל השנה, מתוך 12 חודשים, רק 5 חודשים. האם עדיין מגיע לי תשלום דמי הבראה יחסיים?

תודה.
חשבת שכר
17/08/2014 14:46
היי יאיר

לכל עובד שכיר בישראל עומדת הזכות לקבל דמי הבראה לפי החוק, והגם אם העובד מועסק במסגרת משרה חלקית בלבד, כפי שאתה מועסק.

גובה התשלום מחושב לפי חלקיות המשרה שלך. הזכות לעולם שלך.
אבי
15/08/2014 13:16
המעביד הקודם שלי נתן לי אישור סיום העסקה, הוא ציין מועד תחילה ומועד סיום, אבל הוא לא כתב מה התפקיד שעשיתי. כדי שאני אוכל לקבל תקן בעבודה החדשה הם חייבים אישור על סוג התפקיד שעשיתי והוא לא מוכן לכתוב לי את זה באישור.
מה אני יכול לעשות?
חשבת שכר
17/08/2014 14:27
המעסיק חייב לתת לך את האישור ואם הוא לא מסכים אתה בבעיה. מציעה לך לפנות אל המעסיק בכתב, באופן רשמי. אין סיבה הגיונית שמעסיק יסרב לתת לעובד אישור סיום העסקה עם פרטים מלאים ונכונים. לדעתי, אם תפנה בכתב ובאופן רשמי תקבל ממנו מענה.
גלי
15/08/2014 12:50
שלום,
הייתי מעוניינת לדעת מה קורה במצב של נסיעה לחו"ל מטעם העבודה בה ארנק נגנב/אבד ובו כסף שניתן ממקום העבודה.
האם המעסיק יכול לנכות זאת מהמשכורת, או שהעובד אמור להיות "מבוטח" במקרה שכזה.
אשמח לתשובה מהירה.
תודה רבה ויום נעים!
אפרת ברגמן
17/08/2014 13:02
אם תביאי למעסיק שלך אישור משטרה על גניבת הארנק אין שום סיבה שהוא יוריד לך כסף מהמשכורת. אפשר לנכות קנסות וניכויים בכלל מהמשכרות של עובדים רק באישורם מראש ובצורה ברורה - הכל לפי חוק הגנת השכר שמגן על כולנו במקרים כאלה.
לילה
14/08/2014 21:37
הנני תושבת הכפר עראמשה בצפון התחלתי כמזכירת בית ספר בישוב משנת 1981 ,אני עובדת משרה מלאה משנת 1997 .
כשהתחלתי עבודתי הייתי רווקה בן זוגי עכשיו היה מורה עם הזמן התחתנו ושארתי מזכירה ע"ח הרשות והוא מורה מטעם משרד החינוך ,בשנת 1996 היה מכרז על ניהול ביה"ס הגיש מועמדות וקיבל ומשרד החינוך ידע שאני מזכירה אשתו ולא הפריע המשכנו לעבוד מנהל ומזכירה ולא היה עד היום שום בעיה או מחדל .

היו בחירות לפני שנה במועצה איזורית מטה אשר שאנו שיכים לה ובחרו בשני סגנים ,האחראי על אגף החינוך שלח מכתב דרך כח אדם להעביר אותי לבית ספר יסודי שיך דנון הרחוק בערך 40 ק"מ אפילו פחות קצת .אחרי 33 שנים עבודה בטענה שאנו קרובי משפחה?
האם אחרי כל כך הרבה שנים אפשר להעביר ?
עורך דין
17/08/2014 11:49
שלום לילה

המקרה שאת מתארת יכול להתפרש כהרעת תנאי עבודה, אך לאור המורכבות הרבה שבעניין, ולאור הקשרים המשפחתיים, הייתי ממליץ לך לפנות אל עורך דין מטעם ההסתדרות או אל עורך דין פרטי, על מנת לבחון את המקרה לעומק, לשמור על הזכויות שלך ולהמליץ לך כיצד לפעול.

שבוע טוב.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ