פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - הלנת שכר בזמן שמירת הריון
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
17/08/2014 10:05
שלום,

אני נמצאת בתקופת שמירת הריון מיום 21/05/2014. רופא הנשים שלי אכן חתם על כלל האישורים לביטוח לאומי אשר הוגשו למעביד ביום 01/08/14.

הסיבה לכך הייתה שההריון היה עדיין ״צעיר״ ורופא הנשים קיווה שעם הזמן וגדילת הרחם המצב ישתפר ומיקום השילייה ישתנה ויעלה - מה שבפועל לא קרה והשילייה שלי מוגדרת עדיין כשיליית פתח, מצב שמחייב שמירת הריון - יש גם אירועים של דימומים וצירים מוקדמים.

זאת ועוד שרופא הנשים לא יכול לחתום על המסמכים לביטוח לאומי עד אשר עברה תקופה של 30 ימים מרגע יום המחלה הראשון ...

(כל יום שהייתי בבית הוגדר על ידי רופא הנשים שלי כיום מחלה עם אישור בגין הריון בסיכון גבוה).

העניין הוא שאני מעוכבת שכר בעבודתי מכיוון שאינני מגיעה לעבוד ומכיוון שכבר ניצלתי את כל ימי המחלה שלי. הטיפול מול ביטוח לאומי אורך די הרבה זמן (הבנתי שמדובר על חודש במקרה הטוב) ובנתיים אני מעוכבת שכר כבר חודשיים ואני לקראת החודש השלישי. האם המצב הזה נקרא הלנת שכר ממקום העבודה שלי?

אין באפשרותי לעבוד בעבודתי מכיוון שאז אני בבירור מסכנת את בריאותי ובריאותו של העובר ומבחינת המעביד אין אפשרות לעבודה מהבית. אני מתגוררת במרחק של שעה וחצי נסיעה לכל כיוון ממקום העבודה וישנם מצבים שאפילו אסורה עליי הנסיעה ברכב בגלל ההריון.

מה עושים במצב כזה

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ