פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 932
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נעם
08/09/2014 12:39
שלום
איך מתבצע חישוב התעריף לרכיב של השלמת מילואים בעבור שישי ושבת?
תודה
שירה
08/09/2014 10:19
רציתי לברר אני ובעלי מטופלים שתינו בטיפולי פוריות כל אחד לחוד עם הבעיה .
יש לנו בדיקות שזה רק בשעת הבוקר בזמן העבודה . האם השעה שאני הולכת וחוזרת לעבודה על חשבוני או על חשבון העבודה?
עורך דין
08/09/2014 10:39
שלום שירה

את והבעל יכולים לצאת לטיפולי פוריות והשעות וימי העבודה נחשבים על חשבון ימי המחלה הצבורים שלכם לפי החוק.

בהצלחה בטיפולים.
זיוה
07/09/2014 20:48
האם מותר לתת לעובד משמרות כפולות לעובד שמשרתו היא 8 שעות עבודה ביום וצריך לעבוד 6 ימי עבודה בשבוע ?
שאלה זו נובעת מיחס מועדף של מעביד לטובת עובדת אחת ובזמן שלכל האחרים מדייק מאד בזמן הגעה ועזיבה
עורך דין
08/09/2014 09:59
שלום זיוה

שאלתך מאד לא ברורה. אני נסי לחדד ולשאול בצורה ברורה יותר.
עמית
07/09/2014 20:50
אני עובד ניקיון ,עקב כאבים בכתפיים ,קבלתי מכתב המלצה מהאורטופד להימנע מעבודה פיזית ,
בחברת הניקיון מנסים להיות חכמולוגים ובמקום להציע עבודה לא פיזית או מכתב פיטורים , טוענים שניקיון זה לא עבודה פיזית וזה שטות,
עקב כאבי הכתפיים ,אני חייב להפסיק , האם ההתפטרות שלי דינה כדין פיטורים על ידי קבלן הניקיון, מה אם אני לא מתפטר אלא בהתאם להנחיית הרופא מסרב לעסוק בעבודות ניקיון (פיזיות) חשוב לי נושא הפיטורים בכדי לא להמתין 90 יום לקבלת דמי אבטלה
עורך דין
08/09/2014 09:58
שלום עמית

פנה לבדיקה אצל רופא תעסוקתי, ובכפוף להמלצות שלו, המעסיק שלך יהיה חייב למצוא עבודה שהולמת את מגבלותיך, ובמקרה ולא יוכל לספק לך עבודה כזאת, תוכל להתפטר בדין מפוטר.
אורית
08/09/2014 01:41
שלום ברצוני לשאול לפני כחודש דיברה איתי הבוסית שהיא רוצה להעביר אותי למשרה אחרת שתהיה מהשעה 11וחצי ועד 4 וחצי אני עבדתי בגן חודש וחצי לפני עבדתי מהשעה 8 עד 4 וחצי והורדתי מישרה מהשעה 8 עד 1 בגלל בעיה רפואית ויש לי מכתב מרופא תעסוקתי שמותר לי לעבוד רק 5 שעות אמרתי לבוסית שלי שלא מתאים לי השעות האלו כי אני כבר עייפה בשעות האלו אז אמרה לי זה המשרה שיש לי לתת לך לא מתאים לך אז פה נפרדים >>אמרתי אין בעיה תתני לי מכתב פיטורין ומה שמגיע לי אמרה בסדר דיברה אם רואה חשבון וחזרה עם תשובה שלילית שלא נותנת לי שום מכתב >> אחרי יומיים הגן עבר לעבוד כקייטנה ווזה היה היום האחרון שלי לעבודה בלי להודיע לי חודש מראש לעזוב הגננת לא יצרה איתי מאז קשר לא טלפוני ולא בכתב אני אומנם נתתי תתעניין לטיפול אבל בכול זאת רוצה ממכם תשובה מחרתיים אני אמורה לקבל משכורת והיא לא יצרה שום קשר העורכת דין יצרה עימה קשר והיא מצידה טוענת שהיא לא פיטרה לא קיבלתי ממנה גם תלוש אחרון של יולי ישמח לתשובה
עורך דין
08/09/2014 09:07
שלום אורית

אם יש לך עורכת דין שמטפלת בנושא, הרי שזוהי הדרך הנכונה. לפי פסיקת בית הדין לעבודה במקרים רבים אחרים, פיטורי עובדת על סף שנת עבודה מהווים פיטורים המקימים את החובה לשלם את מלוא הזכויות כולל פיצויים. המקרה שלך אמנם מעט מורכב יותר, אבל אין לי ספק שטיפול משפטי ראוי הוא הדרך הנכונה.

בהצלחה
אור
05/09/2014 09:57
אחרי שלושה ימי עבודה במקום חדש החלטתי לעזוב , המעסיק מסרב לשלם בגין אותם ימים בטענה שמכיוון שלא המשכתי את עבודתי מבחינתו זה היה ניסיון ללא תשלום . עד כמה שאני יודעת יש חוק שמחייב לשלם מהרגע הראשון . עפ"י חוק האם חובת המעסיק לשלם בגין ימים אלה. ? מה עלי לעשות כדי לקבל את כספי . ?
סתם אחד
07/09/2014 09:11
בוקר טוב אור,ראשית,יש חוק שאומר שגם על התלמדות חובה לשלם,אפילו על שעתיים!!! שנית,אני מקווה שיש לך את רישום השעות המדוייק שעבדת,אם אין לך ויש לך אפשרות לצלם את כרטיס הנוכחות זה יהיה מצויין,אם המעסיק מסרב לתת לך את תעוד השעות אזי תוכל/י לכתוב את השעות שלטענתך עבדת ובית המשפט יחייב את המעסיק להוציא את דיווח השעות האמיתי. אני מציע לך לרשום מכתב רשמי למעסיק בו תפרט/י את דרישתך,את המכתב תישלח/י בדואר רשום (בשביל אישור המסירה) מנסיוני,מעסיקים נוטים להילחץ מעובדים שעזבו שעומדים על זכויותיהם,אף מעסיק לא רוצה להיטרטר לבית המשפט בשביל כמה מאות שקלים. בהצלחה.
אור
07/09/2014 22:50
תודה רבה !!
דליה
07/09/2014 21:10
בערב חג שבועות לא עבדתי היות והיתי בחופשה ולכן המעביד לא שילם לי עבור יום החג אני עובדת במקום העבודה 8שנים האם יש חוק מי שלא עובד בערב חג לא מגיע לו תשלום עבור החג
עורך דין
07/09/2014 21:25
היי דליה

המעסיק שלך צודק.
יוסף
07/09/2014 12:57
אני עובד לפי חוזה אישי, לאחרונה ההנהלה החליטה על חופשה מרוכזת בערבי החגים על חשבון העובד.
הדבר לא נזכר כלל בחוזה העבודה,
פניתי להנהלה וטענתי להרעת תנאים, נאמר לי שכך היא ההחלטה ואם אני מעוניין אוכל לעזוב ולקבל פיצויים. איני מעוניין לעזוב.
אודה לכם אם תבהירו מה הם זכויותי בנדון.
עורך דין
07/09/2014 13:19
מותר למעסיק, ובלבד שהודיע על כך לעובדים מבעוד מועד, להחליט על חופשה מרוכזת לעובדיו.
יוסף
07/09/2014 20:29
קצת תמוהה
מטרת חופשה שנתית אמורה להיות מנוחה של העובד בקרב בני המשפחה, ערבי חג אלו חצאי ימים שלא מאפשרים ניצול נאות בקרב בני המשפחה.

בנוסף מדוע זה לא נקרא הרעת תנאים לאומת מה שכתוב בחוזה האישי?

תודה רבה לכם על התשובות המועילות
עורך דין
07/09/2014 21:24
יוסף, אני מבין ללבך אך זה מה שהחוק קובע. בכל מקרה אם מדובר על חופשה יזומה של יותר מ-7 ימים, המעסיק חייב להודיע לעובד לפחות שבועיים מראש. אם החופשה קצרה מ-7 ימים ההודעה לעובדים יכולה להיות קצרה יותר.
רצון890
05/09/2014 09:56
בוקר טוב לצוות היועצים/ות,יש לי שאלה שקשורה לענף האבטחה : החברה בה אני עובד כמפקח שולחת את עובדיה לקורס מוס״ח של שישה ימים,מראשון עד שישי כולל. החברה משלמת שכר של שישה ימי עבודה לעובדים שסיימו את הקורס,כל יום שווה שמונה שעות עבודה, קרי 48 שעות. לפני כמה ימים שלח אלי אחד העובדים שעבר קורס כזה לאחרונה,דרישה להשלמת השכר על מעבר הקורס,לטענתו,מכיוון שהקורס ארך כ 10 שעות כל יום,מראשון עד חמישי, ו 6 שעות ביום שישי. העובד מבהיר שאם לא נשלם את ההפרש המפורט לו ולשאר חבריו הם יתבעו את החברה בתביעה ייצוגית, האם הוא צודק? האם מדובר באיום המגובה חוקית או איום ללא ביסוס חוקי?
רצון890
05/09/2014 09:58
העובד טוען שחלוקת השעות היתה צריכה להיות כזו : 43 בסיס,12 של 125% ושעה אחת של 150%. האם הוא צודק? האם יש לו ולחבריו עילה לתביעה ייצוגית?
רצון890
07/09/2014 14:40
אפשר תשובה בבקשה?
עורך דין
07/09/2014 15:14
שלום רצון

אתה כמעסיק מחוייב לשלם לעובדים עבור כל השעות בהם הם שהו בקורס מוס"ח, כאילו הזה זה יום עבודה רגיל, כולל תשלום עבור נסיעות.
רצון890
07/09/2014 18:34
שילמתי לעובדים שכר עבודה יומי של 8 שעות על כל יום שהקורס ארך. העובד ההוא טוען שהייתי צריך לשלם על 10 שעות יומיות (ראשון עד חמישי כולל) ו 6 שעות ביום שישי.
אורני
07/09/2014 16:11
שלום רב
האם מגיעים לי פיצויים ומכתב פיטורין לאחר 20 שנות עבודה אם אני מתפטר מהסיבה שעלי לטפל בבני שסובל מבעיות נפשיות שאושפז בעבר וכיום זקוק לתמיכה ולמעורבות שלי בחייו?
אורני האם יש א...
07/09/2014 18:25
שלום רב
האם מגיעים לי פיצויים ומכתב פיטורין לאחר 20 שנות עבודה אם אני מתפטר מהסיבה שעלי לטפל בבני שסובל מבעיות נפשיות שאושפז בעבר וכיום זקוק לתמיכה ולמעורבות שלי בחייו?
נמרוד
05/09/2014 13:22
איך מחשבים שכר ברוטו לצורך חישוב דמי הבטלה? לפי משכורת אחרונה או לפי ממוצע של כמה חודשים?
עורך דין
07/09/2014 17:11
שלום נמרוד

אתה יכול לחייג 6050* ולקבל מענה מדוייק מנציגי המוסד לביטוח לאומי לגבי דמי האבטלה שמגיעים לך. עוד, תוכל לחפש בגוגל טופס ב"ל / 1500 שהוא הטופס שמיועד לצורך תביעת דמי אבטלה ובו כל הפרטים וההסברים.

תצליח!
עמית
06/09/2014 22:37
ג'קי
07/09/2014 17:21
שואל נכבד

על מנת לקבל דמי אבטלה אתה נדרש להציג לביטוח הלאומי תלושי שכר. במידה ועבדת כמות ימים מספקת לקבלת דמי אבטלה לפי מה שקבוע החוק אתה תקבל אותם. הכל ניתן לראות על פי תלושי השכר שלך ואתה נדרש להעביר בין 12-18 תלושים אחרונים.
בתיה
07/09/2014 11:10
שלום אני ילדתי לפני 4 חודשים ושבוע..
בעקבות מצב ברזל מאוד מאוד רדוד אצלי אשר לא מאפשר לי לתפקד בצורה נורמטיבית לא חזרתי לעבודה בתום 3 החודשים אלא הארכתי לעוד חודשיים נוספים..
רציתי לדעת מה קורה במידה ואני מתפטרת מעבודתי ,
האם אקבל פיצויים ממקום עבודתי?
ומה לגבי ביטוח לאומי??
אוכל לחתום בלשכה? ולמשך כמה זמן??
יש אפשרות להתפטר בעקבות בעיית ברזל חמורה?
אודה על כל עזרה שתינתן לי על מנת שאוכל לדעת מה לעשות.
עורך דין
07/09/2014 14:09
שלום בתיה

באפשרותך לפעול באחת משתי הדברים הבאות:

- להתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילדך בתוך פרק הזמן הקבוע בחוק, שאז תוכלי לקבל פיצויים מהמעסיק.

- האפשרות השניה הנה לפנות אל רופא תעסוקתי שיבדוק את המצבך הרפואי וימליץ לגבי המשך עבודתך בתנאים שיתאמו לממצאי הבדיקה ועד כדי אי יכולת לשוב לעבודה בכלל.

תרגישי טוב!
אסתר
07/09/2014 14:08
רציתי לברר אני ובעלי מטופלים שתינו בטיפולי פוריות כל אחד לחוד עם הבעיה .
יש לנו בדיקות שזה רק בשעת הבוקר בזמן העבודה . האם השעה שאני הולכת וחוזרת לעבודה על חשבוני או על חשבון העבודה?
פנסיה
עינב
07/09/2014 13:38
אני עובדת מ-אוגוסט 2011 באותה חברה כיום המשכורת שלי עומדת על סביבות ה-5500 לחודש..
במהלך השנים לא שולמה לי פנסיה כמו שצריך וכל פעם כשאני פונה אליהם הם מתחמקים.
השאלה שלי - מה קורה במקרה והחברה פושטת רגל?
האם הם יכולים להתחמק מתשלומי הפנסיה,
עקב המצב הכלכלי?
RE: פנסיה
עורך דין
07/09/2014 14:04
שלום עינב

המעסיק חיב להפריש לך כפסים לפנסיה לפי החוק. אני ממליץ לך, לאחר 3 שנות עבודה ללא הפרשות לפנסיה, לא לחכות עוד ולפעול כעת באמצעות עורך דין על מנת לקבל את המגיע לך לפי חוק.
ירון
07/09/2014 12:23
קראו לי לעבודה להחליף מישהו מ 8 עד 17 ובפועל לא היו צריכים אותי ושלחו אותי הבייתה מוקדם יותר. האם זה מותר?
עורך דין
07/09/2014 12:43
התשובה המדוייקת תלויה בחוזה העבודה שלך. בגדול ואם חוזה העבודה שלך שותק בנקודה זאת, החוק קובע כי המעסיק צריך לשלם לך עבור השעות.
ירון
07/09/2014 13:04
זה היה דרך כוח אדם... לא היה לי חוזה מול החברה
משרד הפנים
05/09/2014 08:19
שלום אני עובדת במשרד הפנים (רשות האוכלוסין וההגירה) במשרת סטודנט. אני חתומה על 90 שעות עבודה בחוד ללא ימים קבועים מראש (תלוי במבחנים, כל הסטודנטים מתחלקים). עפ"י החוזה מגיעים לי 30 ימי מחלה כמו כל עובד מדינה. האם ניתן לא לשלם לי על 5 ימי מחלה בשבוע אחד בטענה שלא הייתי צריכה להיות כל השבוע? (זה פוגע להם בפרימיות זו הטענה האמיתית). אין לי ימים קבועים ויש לי 30 ימי מחלה אז ניתן בעצם לטעון שכל יום שהייתי חולה לא הייתי אמורה להגיע האם זה כביל? תודה מראש
חשבת שכר
07/09/2014 12:06
שלום לך

מגיעים לך ימי מחלה כמו לכל עובד שכיר אחר, ובכפוף לחלקיות המשרה שלך.
הלנת שכר
07/09/2014 12:49
ללא קשר לימים בהם "אני אמורה לעבוד"?אין ימים קבועים זו הטענה בגללה לא מסכימים לשלם לי למרות שיש לי 30 ימי מחלה וגם עם הימי מחלה אני לא עוברת את המכסת שעות שלי במשרת סטודנט באותו חודש.
טלוש
06/09/2014 12:16
שלום אני פתחתי עסק חדש וזקוקה לעובד במכירות טלפוניות. אין ברשותי משרד כרגע ואין ברשותי סכומים גדולים להשקעה. לכן אני זקוקה לעובד מהבית {נסתי להחזיק משהי, על ביסיס קבלות, שגבתה ממני סכומים לא הגיונים בהתאם לזמני העבודה שעבדה וכן לא הביאה לקוח ולכן הפסקנו ( סגרנו על סכום של 25 ש"ח עבור שעה + 15 ש"ח בונס מכירה) שילמתי לה מבלי להתוכח וסיימנו}. בקיצור נושא תשלום עבור שעה לא רלוונטי עבורי כיוון שאן לי דרך לפקח על שעות העבודה שנעשות מבית העובד. ואני חשבתי למצוא משהו שמוכן לעבוד כפריילנס ובתמורה אתן לו 50%-%40 עמלה מכל מכירה ורישום לקוח במערכת שיבצע. האם זה חוקי ? האם יש אפשרות לעשות הסכם כזה בין עובדים שהם עצמאיים ? או שמה אני עלולה להסתבך עם החוק?
חשבת שכר
07/09/2014 12:08
כל עוד אין המדובר על עובד שכיר אלא על פרילנסר, את יכולה לנסח חוזה ככל שתרצי ואם אותו פרילנסר יסכים לתנאים שלו, הכל יהיה תקין. בכל מקרה, הייתי מציעה לך לפנות לעורך דין על מנת שינסח לך חוזה מתאים, על מנת להמנע מבעיות בעתיד מול הפרילנסר שיעבוד איתך.
רונן
07/09/2014 11:31
האם חובת המעסיק על פי סעיף 14 להשלים הפרשות לפיצויים בכל שנת עבודה ל 8.3% ?
עבדתי במשך מספר שנים, על פי חוק הפנסיה ההפרשות לפיצויים היו נמוכות ורק בשנה שעברה הפכו להיות 6%.

מה חבות המעסיק לגבי ההשלמות עבורי ?

תודה.
שרון רגב
07/09/2014 09:12
שלום,
אשמח לעזרתך:
במידה והחברה החליטה על חופשה מרוכזת בחג בת 4 ימים,
ולי היו ימי מחלה באותם הימים.
האם הימים האלו על פי חוק נחשבים כימי מחלה או כימי חופש?
מציינת גם כי ניתן היה לבקש אישור חריג לעבוד ולא לצאת לחופשה מרוכזת.
רום
04/09/2014 22:02
שלום רב- אני עובד כמדריך תיירים, כשכיר, עבור מספר סוכני נסיעות.
בעקבות המלחמה האחרונה, נפגעה עבודתי ונאלצתי לגשת לביטוח לאומי ולשכת התעסוקה על מנת לקבל דמי אבטלה.

העניין הוא כזה, סוכניות הנסיעות, במספר מקרים- "איחדו" לי (שלא לבקשתי), תשלומים, למשל- עבדתי בחודש מרץ 10 ימים, ובחודש מאי 8 ימים, קיבלתי את המשכורת רק בחודש יוני עבור החודשים הנ"ל.

מאחר וצריך להגיע ל12 תלושי משכורת מתוך 18 החודשים האחרונים, אני לא עומד בעקבות איחוד התלושים בקריטריונים של הביטוח הלאומי.

יש לי הוכחה שעבדתי בחודשים מסויימים ושלמעשה אוחדו לי התלושים, מה עליי לעשות על מנת לפצל את התלושים בדיעבד.

בתודה מראש.
חשבת שכר
07/09/2014 08:37
תלושי השכר שלך הם ההוכחה לעבודה מבחינת המוסד לביטוח לאומי. מאחר והמקרה שלך אכן שונה ולא שיגרתי, אני יכולה להמליץ לך לפנות אל המוסד לביטוח לאומי אם הוכחות ברורות על תקופת עבודתך ולנסות לפתור את הנושא מולם.

בהצלחה
מאיה
04/09/2014 22:44
רציתי לשאול... כרגע אני בחל"ת ובהריון,
הרופאה ממליצה לצאת לשמירת הריון או להאריך חל"ת עקב בעיות רפואיות בגב שעלולים לגרום ללידה מוקדמת וסיכון.
מצד אחד מצבי הכלכלי לא מאפשר השארות בבית מצד שני מצבי הבריאותי אינו מותיר ברירה...
השאלה שלי: האם המדינה (ביטוח לאומי) ישלמו לי על שמירת ההריון? (מזכירה שאני בחל"ת) והאם כשאלד ביטוח לאומי יחשבו עפ"י המשכורת אותה קיבלתי עד יום עבודתי האחרון? כפי שקיבלתי עם יציאתי לחופשת לידה?
חשבת שכר
07/09/2014 08:35
התשובה חיובית לכל השאלות שלך.
דניאל
04/09/2014 19:13
שלום אני בת 23
אני עובדת בחנות כמוכרת 4 חודשים
התחלתי לעבוד שם ב7.5
זאת משרה כזאת חלקית
לא הרבה שעות
יצא לי בממוצע כל חודש 110 שעות
סה"כ חישבתי עבדתי 82 ימי עבודה
האם מגיע לי תשלום על ימי חופש (לא לקחתי בעבר )
המעסיקה שלי לא רשמה לי צבירת ימי חופש בתלוש משכורת
במידה והיא לא תשלם מה עליי לעשות? למי לפנות?
חשבת שכר
07/09/2014 08:33
לכל עובדת ועובד מגיע ימי חופש בתשלום. על מנת לבדוק בדיוק כמה ימים נצברו לזכותך, יש לבדוק את תלושי השכר שלך. צבירת הימים הנה בכפוף לחלקיות המשרה.
איילת
04/09/2014 19:07
שלום
העסקתי בביתי מטפלת בתינוק.
בתחילה עבדה במסגרת שהוגדרה מראש כניסיון שבועיים לפי שעות, מספר שעות ביום על בסיס לא קבוע.
לאחר שבועיים החלה במשרה מלאה.
חתמנו חוזה בו מצויין תאריך תחילת העבודה במשרה מלאה ותאריך סיום עבודה לאחר 10 חודשים.

בחוזה כתוב כי הבראה ופיצויים תקבל לפי החוק.

כעת בתום 10 חודשים סיימה את עבודתה ודורשת פיצויים והבראה למרות שלפי חוק לא מגיע לה.
ביום סיום העבודה, לפני כשבועיים, היא סירבה לקחת את התשלום האחרון (כי לא כלל את כל דרישותיה) ומאז לא שמעתי ממנה.

שאלותי הן:

1. האם עצם זה שלא לקחה את התשלום שלה עלול לסכן אותי בהלנת שכר?

2. האם ניתן לקבל אישור כי איננה זכאית למה שהיא דורשת?

3. אני יודעת כי העלימה מס (שכרה היה בסכום חייב מס).

כיצד ניתן לדווח על כך?
תודה רבה
חשבת שכר
07/09/2014 08:31
1. תעדי הכל בכתב, בעיקר את העובדה שסרבה לקחת את התשלום.

2. האישור כתוב בחוק.

3. ניתן לדווח לקו החם של מס הכנסה על העלמת מס, אך אני הייתי חושבת פעמיים לפני.
דני
04/09/2014 18:52
שלום האם כשחוזרים בשבת מהשתלמות בחו״ל
זכאים ליום חופשה, מתוקף חוק שעות עבודה ומנוחה.
חשבת שכר
07/09/2014 08:29
לא, אין חוק כזה.
רותם
07/09/2014 07:58
שלום יש לי מספר שאלות

1. בתאריך 24.8 נקראתי למשרדה של המנהלת שלי והתנהלה שיחה בה נראה כי היא רוצה לפטר אותי אך השיחה הסתיימה בכך שאנו מסכמות על שיפור הנהלים, לאחר 9 ימים היא קראה לי להגיע ביום שישי למשרד (למרות שאני לא עובדת בימי שישי) ומסרה לי מכתב פיטורים במכתב היה רשום כי השיחה ב24.8 הייתה שיחת שימוע אך זה הוצהר לא בע"פ ולא בכתב, האם זהו הליך תקין? ומה אני יכולה לעשות אם לא?

2. אני התחלתי לעבוד במקום הזה ב8.9 אך היו חגים ולכן לא עבדתי חודש מלא ובפועל חתמתי רשמית על החוזה ב1.10, על חודש 9 היא נתנה לי צ'ק ללא תלוש והסכום הופיע בתלוש של חודש 10, לטענתה הותק שלי נספר מחודש 10 ולכן זה נחשב שעבדתי פחות משנה ואני לא זכאית לפיצויים דמי הבראה וכו, האם נכון הדבר?

3. אני חתומה על סעיף 14 לחוק הפיצויים מה זה אומר מבחינתי ולמה אני זכאית עקב הפיטורים האלו?
תודה מראש,
דנה
07/09/2014 07:58
שלום. הגשתי התפטרות אחרי לידה לצורך טיפול בילד. ההתפטרות הוגשה ב 18/6 וההתפטרות עצמה הייתה ב 29/6. עד היום לא קיבלתי תשלום פיצויי פיטורין. בעלת וותק של 3 שנים ו 7 חודשים. לפי החוק, תוך כמה זמן מרגע הפיטורין / ההודעה, המעסיק מחוייב לשלם לי את כספי? מה ניתן לעשות במידה והוא פועל נגד החוק? תודה!
עמית
06/09/2014 22:43
אני עובד ניקיון ,עקב כאבים בכתפיים ,קבלתי המלצה מהאורטופד להימנע מעבודה פיזית ,
בחברת הניקיון מנסים להיות חכמולוגים ובמקום להציע עבודה לא פיזית או מכתב פיטורים , טוענים שניקיון זה לא עבודה פיזית וזה שטות,
עקב כאבי הכתפיים ,אני חייב להפסיק , האם ההתפטרות שלי דינה כדין פיטורים על ידי קבלן הניקיון
אורני
06/09/2014 20:31
שלום רב
האם מגיעים לי פיצויים לאחר 20 שנות עבודה אם אני מתפטר מהסיבה שעלי לטפל בבני שסובל מבעיות נפשיות שאושפז בעבר וכיום זקוק לתמיכה ולמעורבות שלי בחייו?
אני
06/09/2014 14:39
שלום. התפטרתי מעבודתי בשל מעבר לקיבוץ. המנהל עשה בעיות ולא רצה לתת לי מכתבפיטורין. אני שלחתי מכתב התראה לאחר התוועצות בעו"ד ובהסתדרות. המנהל בחן את הנושא וביקש שיצרו עימי קשר. נאמר לי ע"י האחראית כי במזכירות המשפטית אמרו כי מגיעים לי הפיצויים וכי בתום חצי שנה אביא אישור מן הקיבוץ על מגוריי שם. שאלתי, מכתב פיטורין לא ניתן לי ולא טופס 161. האם לחכות עד לתום חצי שנה או שהם כבר מחוייבים לתת לי אותו? והאם הכספים ישוחררו מיד או לאחר תום חצי השנה
אבטלה
רונית
05/09/2014 16:02
שלום רב, עבדתי 16 שנה רצוף ואז פוטרתי. נרשמתי בלשכת התעסוקה וכעבור שבועיים מצאתי עבודה. לאחר חודשיים של עבודה במקום החדש החלטתי שלא מתאים לי ואני רוצה להתפטר. האם אני עדיין זכאית לאבטלה? או שעלי לחכות 3 חודשים?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ