פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 274
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לימור
02/09/2018 16:48
שלום,

אני עובדת כעצמאית ושכירה. רוצה לחלוק את חופשת הלידה עם בעלי. האם יש אפשרות לחזור לפעילות כעצמאית אחרי כחודשיים ולעבודה כשכירה במועד מאוחר יותר? תודה רבה
עורך דין
03/09/2018 09:33
בוקר טוב לימור

התשובה לשאלתך חיובית. בכל מקרה, יש באתר זה כתבות מפורטות בנושא חופשת לידה וכן חופשת לידה לאבות. מומלץ לקרוא את שתיהן ולהכיר את מלוא הזכויות של שני ההורים.

בהצלחה
שני קדוסי
03/09/2018 08:50
שלום

אני מזכירה במשרד ,ואין לי מפתח למשרד כך שכל הזמן אני תלויה בעובדים האחרים.
האם מגיע לי השלמת זמן במידה והמשרד סוגר שעה מוקדם יותר או לחילופין הגעתי בזמן בבוקר ומי שפותח מאחר?
עורך דין
03/09/2018 08:52
בוקר טוב שני

1. בקשי מהמעסיק מפתח והסבירי לו שאת מגיעה מוקדם, לפני עובדים אחרים.

2. המעסיק אמור לשלם לך שכר לפי שעות העבודה המצויינות בחוזה העבודה שלך. אם את מגיעה לעבודה בזמן והמשרד סגור, הוא עדיין צריך לשלם לך שכר. מאידך, אם את מגיעה לפני שעות העבודה (לפי החוזה) הוא אינו צריך לשלם לך.

בהצלחה ושנה טובה
יעל
02/09/2018 16:49
שאלה
במהלך ההריון עבדתי בכמה מקומות עבודה שחלקם היו זמניים מה שאומר תלושים על סכומים דיי נמוכים
ובחודשיים שלפני הלידה התחלתי עבודה קבועה שחוזרת אליה בעז"ה אחרי החופשת לידה
סך הכל יש לי 9 תלושים
הגשתי לביטוח לאומי
האם בגלל שהתלושים לא מלאים על חודש שלם אקבל דמי לידה חלקיים?
האם בכלל אקבל?
לדברי המוקד של ביטוח לאומי גם תלוש לא מלא נחשב לתלוש
עורך דין
03/09/2018 08:51
בוקר טוב יעל

אכן התשובה שקיבלת במוקד של המוסד לביטוח לאומי מדוייקת ונכונה.

בהצלחה
נויה
02/09/2018 16:50
שאלה בנוגע לחופשת מחלה במהלך החגים... במקום עבודתי משלמים מחלה לפי החוק.

אני שבוע 35, עתידה ללדת לאחר סוכות. במידה ואנצל ימי מחלה צבורים החל מראש השנה - לאורך החודש באופן רציף, האם התשלום יכלול את ימי החג (הכוונה לא תשלום על חג + מחלה אלא על אחד מהם כמובן ) וישולמו כל הימים כ100%? (מלבד היום הראשון שיהיה ערב חג ראש השנה) . מקווה שהשאלה ברורה.

אודה לתשובה ממי שבקיא\ה בחוק
עורך דין
03/09/2018 08:50
בוקר טוב נויה

אכן התשלום עבור ימי מחלה הנו תשלום קלנדרי ואם תעדרי עקב מחלה למשך 20 ימים לדוגמא, תקבלי תשלום לפי החוק עבור הימים הקלנדריים ברציפות ולפי מכסת ימי המחלה שנצברו לזכותך.

בהצלחה ולידה קלה
רחלי
02/09/2018 16:54
מעסיק אשר זימן עובדת לשימוע.. העובדת לא הגיעה ולא יצרה קשר עם המעסיק וגם לא ענתה לשיחות שלו...
האם מותר למעסיק לפטר את העובדת?!

בנוסף,
העובדת ביצעה תאונת דרכים עם הרכב של העבודה היא לא לקחה את הפרטים של הרכב השני אך היה בוחן תנועה במקום,
היא טוענת כי במשטרה מסרבים למסור לה פרטים והיא לא מעבירה לנו צילום של רשיון או ת.ז שלה בכדי שנוכל להכניס את הרכב לתיקון במוסך הסדר, במצב כזה איך על המעסיק לנהוג? האם יש אפשרות כי העובדת תשלם את הנזק ל הרכב? היה והיא לא מוכנה למסור לנו פרטים על התאונה?!
עורך דין
03/09/2018 08:49
בוקר טוב

עובדת אשר זומנה לשימוע לפני פיטורים ולא הגיעה מסיבותיה היא, רואים בה כמי שבחרה לוותר על זכותה וניתן לפטר אותה - בהחלט.

לגבי הרכב, אם הרכב רשום על שם המעסיק אין בעיה שהמעסיק יפנה למשטרה ויקבל את פרטי האירוע המלאים.

בהצלחה
ודים בש
02/09/2018 19:34
שלום רב,
בתוש משכורת עבור חודש 05/2018 מופיע סכום של דמי הבראה. אך בפועל הכסף לא נכנס לחשבון בנק, אלה קיבלתי משכורת רגילה ללא תוספת דמי הבראה. דיברתי על זה עם המעסיק כמה וכמה פעמים. הכסף עדיין לא שולם.
מה עושים במקרה כזה?
עורך דין
03/09/2018 08:47
בוקר טוב ודים

טעויות יכולות לקרות. פנה אל המעסיק בכתב ובקש ממנו להעביר את הסכום החסר לחשבון הבנק שלך.

בהצלחה
ראובן
02/09/2018 22:30
במהלך 5 שנים ראשונות ביצעתי מעל החובה שלי לבצע 186 שעות גלובליות בחודש -במצטבר 500 שעות עבודה נוספות.
ביקשתי מהמעביד במקום שעות הנוספות לצאת לימי חופשה.
בפועל לא שולמו לא שעות נוספות ולא ימי חופשה.
הבנתי שזה לא חוקי לבצע הסבה כזאת.
המעביד לא מוכן לשלם אגורה וטוען שכזה תקדים היה בבית הדין לעבודה .
מה עלי לעשות?
עורך דין
03/09/2018 08:46
בוקר טוב ראובן

המעסיק אינו חייב להמיר שעות נוספות לימי חופשה ומצד שני, הוא חייב לשלם לך שכר עבור עבודה בשעות נוספות לפי החוק וללא תנאי.

בהצלחה
קרן
02/09/2018 15:50
היי
אני מתמחה במשרד עו"ד, עובדת באישור הלשכה בעבודה נוספת שאני עובדת בה עוד לפני שהתחלתי את ההתמחות (סהכ כמעט 3 שנים נכון להיום).

האם כשאסיים את ההתמחות ואחתום אבטלה (הבנתי שכיום זה אפשרי לחודשיים בלבד), אני חייבת להתפטר גם מהעבודה השנייה גם אם לא אעבוד שם במשך זמן הלימודים? האם אוכל להגיש במקום זאת לביטוח לאומי אישור על כך שאיני עובדת שם ואיני מקבלת שכר למשך תקופת הלימודים לבחינות?

התפטרות מהמקום תפגע בזכויות, שכר ובותק שצברתי עד כה. אני שוקלת אפשרות להמשיך שם לאחר הבחינות ואם אתפטר ואחזור שוב, מן הסתם שאתחיל מאפס (שכר התחלתי, הבראה וכד').

תודה מראש
שני
02/09/2018 15:37
אני בחופשת לידה ממרץ והודעתי בעבודה שאחזור בנובמבר.
אני רוצה להתפטר מהעבודה בשביל לטפל בילד.
האם אני צריכה לחזור ורק אז להודיע?
ואם אני חוזרת עד מתי אני צריכה להודיע אני מתפטרת כדי לקבל פיצויים בהנחה שאני עובדת שם מעל שנה.
תודה
שרה
02/09/2018 15:37
עבדתי כשנה וחצי, במשכורת ירדו כספי הפנסיה כשסיימתי לעבוד ורציתי לבדוק על הכספים בחברה אמרו שהכספים לא משוייכים וצריך מסמכים מהבוס.(דוח פיזורים ואסמכתא)
הבוס מפנה אותי לרואה חשבון (כי הוא מבחינו הפקיד כל חודש ואין לו מושג מה הולך עםזה), הרואה חשבון אומר שהכל בסדר ושהכספים יהיו "מחר" בחשבון.(הוא כבר לא עובד עם הבוס ומבחינתו עושה 'חסד' בטיפול העניין)
לסיכום אני מחכה כבר חודשיים למחר הזה ואין לי מושג מי אשם, למי אני פונה ומה קורה..
אשמח להכוונה איך אני יכולה לטפל כדי לקבל תשובות וטיפול.
תודה
ח.ויסברג
02/09/2018 14:45
אני עובדת בצהרונים כבר כמעט 3 שנים מ 1:30 עד רבע לארבע תמיד ידעתי שבגלל שזו רבע משרה ושעות שאין מטפלת אפשר לבוא עם ילד או תינוק אחד לעבודה כל זמן שזה לא מפריע למהלך העבודה.
יש לי תינוק בן שנה וחצי ששנה שעברה היה מגיע איתי באישור ההנהלה כל יום לצהרון
לפני תחילת החופש קיבלתי הודעה על תום חוזה עבודה לשנה זו
וחידוש החוזה ב1/9
כמובן שזו היתה חופשה ללא תשלום
בסוף החופש הגדול ילדתי
שלחתי את הילד למשפחתון עד 4 וחשבתי להביא איתי את התינוקת החדשה לצהרון כשאני יחזור מחופשת לידה
קיבלתי הודעה מהמעסיק שהחל מהשנה אין אישור להביא ילד לעבודה
האם אני יכולה להתעקש על זה?
אני יכולה לקבל פיצויים אם אני מחליטה לעזוב כי לא שווה לי כלכלית לשלוח את התינוקת למשפחתון ליום שלם בשביל השעתיים ורבע של הצהריים?
וגם לגבי חופשת הלידה
היא ממש נפגעת כי הם בעצם פיטרו אותי עם חוזה העסקה לכל החופש הגדול שזה מתחשב בממוצע לשכר לידה...
חשוב לציין שההסכם להביא ילד היה בעל פה ולא בכתב וההנהלה כעת מתכחשת לזה שהם אישרו
(היינו 4 גננות בגנים שונים באותו ההנהלה עם אישור כזה וכולנו הגענו לגן עם ילד)
אני יכולה לאמר שזו הרעת תנאים?
זכויות
מריאנה
02/09/2018 10:38
יש לי סוכן ביטוח שמטפל לי בכל הביטוחים. האם אני יכולה שגם הביטוח הפנסיוני שלי בעבודה יעשה דרכו ולא דרך סוכן הביטוח שהמעסיק שלי עובד איתו?
במידה וכן אשמח שתפנו אותי למשהו חוקתי כתוב כדי שאוכל להוכיח ולעמוד על זכויותי.
תודה מראש
אימי
29/08/2018 10:52
שלום, המעסיק מפטר אותי למרות שהוא יודע שאני בהריון בגלל שינויים ארגוניים, למרות שהוא אמר לי שאני עובדת מצויינת פשוט הם לא יצטרכו את התפקיד שלי יותר. הייתה אצלנו בעבודה נציגה של הסתדרות העובדים ואמרה לי שחבל לפנות לעורך דין שיקח המון כסף ולפנות דרכם בתשלום 1500 שח בערך. האם לדעתכם שווה לי יותר עורך דין פרטי מעורך דין של ההסתדרות או שזה לא כל כך משנה?
עורך דין
02/09/2018 10:17
שלום אימי

איני יודע להגיד מי יותר טוב רק שבטוח שאת צריכה למצוא עורך דין ומהר - אסור לפטר עובדת בהריון ללא אישור של הממונה על חוק עבודת נשים במשרד הכלכלה. הפגשי עם 2-3 עורכי דין, תשמעי מה יש לכל אחד להגיד לך ותבחרי את מי שאת הכי מתחברת אליו.

בהצלחה
אביה
29/08/2018 10:53
היי

מסיימת חופשת לידה עוד חודש ולא מעוניינת לחזור לעבודה שעבדתי בה לפני הלידה.

*מתי אני צריכה להגיש התפטרות למעסיק,כבר עכשיו אפשר או רק אחרי שמסתיימת החופשה?

(לא דואגת לדמי אבטחה,פותחת עסק פטור אז לא זכאית להם גם ככה..)

*אני יכולה לממש את הימי מחלה וימי חופשה שיש לי ורק אז להתפטר או שאני מקבלת אותם גם ככה בכסף בפיצויים?

*מעניין לדעת לפי מה החישוב של הדמי פיטורין / פיצויים?!
עורך דין
02/09/2018 10:16
שלום אביה

את צריכה להגיש מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד לאחר תום תקופת חופשת הלידה שלך ולתת הודעה מוקדמת כמובן.

בהצלחה
אורית
28/08/2018 16:58
ברצוני לברר אם מותר למעביד להשעות עובד ל3 ימים ללא הודעה מוקדמת כעונש לפי חוק?
עורך דין
02/09/2018 09:49
בוקר טוב אורית

ניתן להוציא עובד לחופשה כפויה למשך 3 ימים כל עוד לעובד יש ימי חופשה צבורים.

בהצלחה
בעז (BOAZ) נאמ...
29/08/2018 21:58
שלום,אני עובד בשני מקומות עבודה .אורט ומשרד החינוך.
האם כדאי לי לעשות איחוד משכורות.
אני עובד 23 שנים בשני מקומות הנל,באורט אני קרן החדשה ובמשרד החינוך בקרן הוותיקה.
תודה בעז
עורך דין
02/09/2018 09:49
בוקר טוב בעז

שאלתך לא ממש ברורה - איך אפשר לאחד 2 משכורות ממעסיקים שונים? בכל מקרה, בשאלות הנוגעות לכספים, שכר והפרשות לפנסיה - מוטב להתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון.

בהצלחה
לי
28/08/2018 15:52
אני עובדת במקום העבודה כשלוש שנים, לפני חודשים הסתיימה חופשת הלידה בתשלום והמשכתי חופשה ללא תשלום , המעסיק ביקש מכתב רישמי עם תאריך חזרה , שלושה ימים לפני שהייתי אמורה לחזור התקבלתי למקום חדש והודעתי על התפטרות לצורך מעבר למקום עבודה מותאם יותר מבחינתי לגידול הילדים, מבחינתי הודעתי שאני מוכנה לבוא אפילו לחודש וחצי לעבודה בעבור חפיפה . במידה והמעסיק אומר לי לא להגיע הוא צריך לשלם לי על הימים שנותרו מההודעה מוקדמת ? ומה מגיע לי עלפי החוק מהמעסיק?
עורך דין
02/09/2018 09:41
שלום לי

אם המעסיק מוותר על העסקתך בתקופת ההודעה המוקדמת עליו לשלם לך עבור ימי הודעה מוקדמת - בהחלט. אני מקווה שהתפטרת לצורך טיפול בילד, שכן במקרה כזה תוכלי לקבל את כל הזכויות של עובדת שפוטרה מהעבודה.

בהצלחה
מירית
28/08/2018 00:54
אבקש שיענה רק עורך דין מתמצא בתחום
ערב טוב,
נסעתי באוטובוס הבייתה מהעבודה באתי לרדת בתחנה שלי קמתי לתפוס בעמוד שליד הדלת והייתי עם הגב לנהג הנהג בלם בצורה נוראית אין לי מושג מדוע ועפתי חצי אוטובוס
קבלתי מכה ברגל ונהייה לי כחול ומכה ביד שהיה צורך בתפרים פוניתי בעצמי לקופת חולים ומשם הפנו אותי לחירוג אשר תפר לי את החתך .
נרשם תאונת עבודה ותאונת דרכים והגשתי תלונה במשטרה .
רציתי לדעת מה עושים הלאה ?
ואילך תובעים את חברת האוטובוס ?
והאם ניתן לתבוע גם את הנהג חוץ מהחברת אוטובוסים ?
וכמה אני יכולה יכולה לדרוש מחברת האוטובוסים?
והאם יכולה לעשות בעצמי את כל התביעות ?
תודה מראש לעונים .
עורך דין
02/09/2018 09:40
שלום מירית

המדובר על תאונת דרכים שהנה גם תאונת עבודה - במצב הדברים מומלץ לפנות לעורך דין שייצג אותך ויטפל בנושא מטעמך.

בהצלחה
אביטל
27/08/2018 16:14
עבדתי במקום העבודה שנתיים והתפטרתי
ביקשתי מהם טופס עזיבה ושחרור כספים על מנת למשוך את הכספים הקיימים בקופה ובמכתב היה רשום

1. העובד התפטר או פוטר בנסיבות שאינן מזכות בפיצויי פיטורים.
2. ביחס למרכיב הפיצויים נבקש להבהיר כי כספים אלו הפרשו על ידנו בהתאם להוראות ״צו הרחבה בענף התעשייה - מסגרת לביטוח פנסיוני מקיף בתעשייה״
בהתאם להוראות סעיף 13 לצו הפקדות המעביד עבור מרכיב הפיצויים ניתנים להחזרה למעביד, בין היתר אם יודיע העובד על הפסקת חברותו בקופת הגמל וימשוך כספים מקופת הגמל לפני שקמה לו או לשאיריו זכאות לקבלת כספים מקופת הגמל לפי תקנונה בשל אירוע מזכה.

השאלה שלי האם אין חוק שמחייב את המעביד לשלם פיצויים בין אם התפטרתי ובין אם לא?

בנוסף בחוזה עליו אני חתומה לא רשום שום דבר.
עורך דין
02/09/2018 09:35
שלום אביטל

פיצויי פיטורים מלאים שמורים לעובדים שפוטרו מהעבודה ביוזמת המעסיק.

בהצלחה
מוחמד גנאם
30/08/2018 18:32
אשתי ילדה בתאריך 3.8.18, כתוצאה מקבלת מינוי לניהול בית ספר היא תיאלץ לקצר את החופשה ולהתחיל לעבוד, ידוע לנו שאפשר להעביר את החופשה לי האב, מבירור בביטוח הלאומי נאמר לנו שהיא חייבת לנצל מהחופש כ- 6 שבועות ורק אז אפשר להעביר את החופשה אלי, ובאינטרנט מצאנו מידע שמאפשר לאישה לקצר את החופש ולחזור לעבודה כעבור 3 שבועות והאב ממשיך את החופשת לידה.
כמו כן נאמר לנו ע"י הפקיד שכדאי לחפש באינטרנט מידע רלוונטי על הנושא ולחזור לסניף אם יש מידע חדש.
אנחנו מבולבלים ולא יודעים מה לעשות ?
מוחמד גנאם
30/08/2018 18:46
היא תיאלץ לחזור לעבודה ב - 1.9.18
עורך דין
02/09/2018 07:58
בוקר טוב מוחמד

קרא באתר זה כתבה מפורטת בנושא חופשת לידה לאבות ותבין את הזכויות שלכם.

בהצלחה
זכאות לדמי הבר...
31/08/2018 22:03
היי רציתי לדעת אם בתקופה של שמירת ההריון אני זכאית לדמי הבראה או שמבוטלים דמי ההבראה עבור תקופה זאת תודה.
עורך דין
02/09/2018 07:57
בוקר טוב

התשובה לשאלתך חיובית.

בהצלחה
אורלי
01/09/2018 22:16
שלום,
אני עובדת באותה העבודה כ 4 שנים, כל התקופה הזו אני באותו התפקיד ובאותו צוות.
חוזרת שבוע הבא מחופשת לידה לאחר כ 7 חודשים.
הבוס שלי הודיע לי שכאשר אחזור אתחיל עבודה במחלקה אחרת לגמרי, כאשר טייטל התפקיד נשאר אותו דבר אך בפועל התפקיד שונה לגמרי ופחות מקצועי. מרגישה שאני אלך אחורה ברמה המקצועית בתפקיד הזה, שלא קשור כלל למה שעשיתי עד כה. אמרתי לבוס שאני לא מעוניינת בתפקיד והסברתי לו הכל לטענתו הוא אומר שהוא חושב שהתפקיד הוא עלייה ברמה ושבמחלקה שעבדתי העבודה הצטמצמה מאוד והוא לא יכול לשבת אותי לשם בחזרה.
אמרתי שגם אם לא יחזירו אותי לאותו תפקיד ולאותה מחלקה בדיוק אני מעוניינת שיחזירו אותי לתפקיד דומה ברמה המקצועית.
הוא ענה שזה מה שפנוי כרגע ואין על מה לדבר.
האם מותר לו לעשות את זה? מה אני יכולה לעשות?
תודה
עורך דין
02/09/2018 07:56
בוקר טוב אורלי

החוק מגן עליך בעת החזרה מחופשת לידה ומחייב את המעסיק להחזיר אותך לאותו תפקיד ובאותה מסגרת העסקה. כל שינוי, במיוחד כזה המרע את תנאיך, אסור לפי חוק. לאור דבריך, מומלץ לפנות בהקדם להתייעצות עם עורך דין (ראי מספר הטלפון המופיע בראש האתר).

בהצלחה
מיכל
01/09/2018 11:34
שלום . אני עבדתי בחברה גדולה וחתמתי על חוזה שמחייב אותי לעבוד שנה שלמה בחברה. ואם אני עוזבת אני מחוייבת לשלם 1500 ש"ח . אחרי 3 חודשים שעבדתי בחברה זו הסתבר לי שהעבודה לא בדיוק כפי שאמרו לי בראיון והיא כוללת עוד דברים ששאלתי בראיון ואמרו לי שאני לא צריכה לעשותם אך במסגרת העבודה כשעבדתי הופתעתי לגלות שזה אכן כולל את אותם הדברים שלא הסכמתי להם . יצאתי לחופשות מחלה ובזמן זה הודעתי להם על רצוני לעזוב . ניסו לשכנע אותי לחשוב על זה עוד ולא לעזוב אז הסכמתי בסופו של דבר המעביד לא יצר איתי קשר ואני לא יצרתי איתו במשך תקופה של כמה שבועות לאחר מכן פניתי לחברה ואמרתי להם שברצוני להחזיר את הדברים שלהם ושנסיים את זה . הלכתי להחזיר את הדברים ואמרו לי שאני חייבת לחתום על טופס התפטרות אז חתמתי . מאז לא שמעתי שום דבר מהמעביד ולאחר חודשיים להפתעתי קיבלתי פתאום מכתב שאומר שאני מחוייבת לשלם להם 3000 שח על הפרת חוזה פלוס קנס . האם הם יכולים לעשות דבר כזה ? והאם יש איזשהי אפשרות לבטל את זה ? מה עושים במצב כזה ??
אלכס
30/08/2018 14:56
אלכס

כאשר התקבלתי לעבודה נאמר לי בעל פה שמגיעים לי 2 ימי חופש בערבי חג לבחירתי ו3 ימי הצהרה לבחירה.
כמו גם חופש ביום ההולדת שלי. כיום כעבור חצי שנה נאמר לי שהזכויות הנל נשללו מהעובדים שאין להם ותק של שנה בחברה.

יש לציין שהם לא היו מעוגנים בחוזה אלא נאמרו בעל פה. אבל חלק מהעובדים החדשים השתמשו בהם כבר וחלק לא. וכעת נשללו. האם זה מותר על פי חוק ?
נטלי
30/08/2018 08:05
שלום,
אני מתקרבת לגיל פנסיה, אבל מעוניינת להמשיך בעבודה שלי גם אחרי גיל 62 ולדחות את הפנסיה.
נאמר לי במקום עבודה שבאירגון לא נהוג להשאיר אנשים לאחר גיל פנסיה (62)
האם יכולים להכריח אותי בטענה שזאת מדיניות החברה?
בברכה,
נטלי
עורך דין
30/08/2018 14:12
שלום נטלי

יש באתר זה כתבה מעניינת שנותנת תשובה לשאלה האם ניתן לכפות על עובדת לפרוש בהגיעה לגיל פנסיה ובהחלט כדאי לך לקרוא אותה.

(לא)

בהצלחה
דניאלה
30/08/2018 10:38
התחלתי עבודה חדשה מהבית ב 1.8.18 בחברה כלשהי.
נכון להיום כבר שלושה ימים אני לא עובדת כי המנהל צוות טוען שיש תקלה במערכת אבל אני יודעת מבחורה נוספת שעובדת מהבית שמאתמול הם עובדים כרגיל והיא קיבלה הודעה שאומנם מתחילים יותר מאוחר אבל התקלה טופלה, אני שלחתי הודעה באותו ערב ולא קיבלתי תשובה רק יום למחרת שעדין יש תקלה ואין צורך להתחבר עד שהוא התקשר וידבר איתי (מה שלא קרה) .

היום הוא לא יצר קשר בכלל.

מה עושים במצב כזה, זה תקין, מעסיק יכול להתנהג בצורה כזו לעובדת? אשמח להכוונה ועזרה.
עורך דין
30/08/2018 14:08
שלום דניאלה

על מנת לנסות ולהשיב לשאלתך צריך לעיין בחוזה העבודה שלך ולהבין את מהות יחסי העבודה שלך מול המעסיק. חוזה העבודה אמור לתת תשובות לשאלות שאת שואלת.

כמובן שאם המעסיק מפר את החוזה הוא עלול למצוא את עצמו בבעיה.

בהצלחה
גלית
30/08/2018 10:39
רוצה לוודא שאני מבינה נכון:

שעת הורות (הנקה) מגיעה 4 חודשים מיום חזרה מחופשת לידה - כלומר, תום ה26 שבועות, במידה ועבדתי יותר משנה. נכון?

במידה וכן - איפה זה כתוב כך שאוכל להראות למעסיק שטוען שזה רק מתום חופשת הלידה בתשלום (15 שב')
עורך דין
30/08/2018 14:05
שלום גלית

באתר זה תמצאי כתבה מפורטת בנושא שעת הנקה / הורות. אני ממליץ לך לקרוא אותה בעיון, שאז תכירי את מלוא הזכויות שלך בנושא. אם ישארו שאלות, בשמחה.

בהצלחה
תומר
30/08/2018 02:29
שלום,

אני עובד בענף השמירה ומקבל שכר לפי שעות עבודה בפועל. עקב מחלה, נאלצתי לקחת שני ימי חופש. בתלוש השכר של אותו החודש, התשלום על היום השני היה נמוך ממחצית השכר היומי שלי (ואף ממחצית שכר המינימום). יצרתי קשר עם מחלקת השכר של החברה שלי, ושם הודיעו לי שגובה תשלום דמי המחלה מחושב באמצעות חלוקה של שעות העבודה הרגילות ב-25 ואינו כולל שעות נוספות או עבודה בשבת כלל. חשוב לי להדגיש כי אני עובד בעיקר בלילות כך שסכומים לא מבוטלים מהשכר שלי מתקבלים כשעות נוספות ובנוסף עובד בשבתות. כך יצא שסכומי ה"משכורות" שהציגה מחלקת השכר - שלא כללה כלל שעות נוספות ועבודה בשבת - היו נמוכים באלפי שקלים מהמשכורות האמיתיות שלי, דבר שהתבטא בגובה דמי המחלה.
האם הם צודקים בחישוב דמי המחלה בדרך זו או שמא הם צריכים להתייחס לשכר הברוטו / שעות עבודה שעבדתי בסה"כ לפני מתן תוספות של שעות נוספות או שבת?
בנוסף, האם חישוב כמו שמחלקת השכר ביצעה תקף גם ללקיחת ימי חופש כך שהתשלום שאקבל יהיה נמוך?

בתודה מראש,

תומר
מרדכי ר
29/08/2018 14:30
אני בתהליכי פיטורים ממקום עבודתי הראשון שבה ההפרשות נעשים ע"פ סעיף 14, ולא הופרש לי פיצוים בחצי שנה הראשונה כי זוהי עבודתי הראשונה.
שאלתי היא האם מגיע לי פיצוים ממעסיק על החצי שנה הזו?
ואם כן כמה, לפי משכורת אחרונה כפול שנות ותק או 8.33% מהמשכורת בחודשים הראשונים לעובדתי?
ראובן
29/08/2018 12:07
עבדתי מעל שנה באותו מקום ופוטרתי ועכשיו אחרי 3 שנים(צבא) נזכרתי בזה והבנתי שהייתי צריך לקבל פיצויים , זה אבוד או שעדיין אפשר לקבל פיצויים?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!