פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 209
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מאיה
18/03/2019 10:22
זקוקה להתייעצות ברמת התהליך:

עבדתי כשכירה בחברת מסויימת למשך כ5 חודשים. לאחר סיום העבודה עיינתי בתלושי השכר, ונוכחתי לראות כי לא הופרשו לי כספי פנסיה הן מצידי והן מצד המעסיק. היום אינני עובדת בחברה הזו, ולכן ההתנהלות מולם מאד קשה ולא משתפת פעולה. ניסיתי לפנות אל החברה ואל מנהלת המשרד שם ונראה כי הם מושכים את הזמן בכוונה ואינם רוצים לקדם את עינייני הסדרת תשלומי הפנסיה הן מצידם והן מצידי.

לאור חוסר שיתוף פעולה מצידם, לאור העובדה כי מדובר בהלנת שכר, כיצד ואיך עליי להתקדם ולהתנהל מולם?
תודה מראש
גל
18/03/2019 10:21
אני עובדת כמורה במשרד החינוך ויוצאת לחופשת לידה מוקדמת השבוע (מתחבר לחופש הגדול ולכן לא מנצלת ימי מחלה אלא מתחילה את החופשה הרשמית..).

במילוי הטפסים לביטוח הלאומי - מילאתי את החלק שלי והחתמתי את הרופאה שלי, אבל מה אני אמורה לעשות עם החלק של המעסיק?

אמורים למלא אותו לאחר הלידה או שכבר עכשיו?
ובאופן טכני אשמח לדעת - ממלאים בבית הספר או דרך האתר של משרד החינוך בבקשות מקוונות?

תודה
עדי
18/03/2019 10:17
אשמח לעזרתכם! אני סטודנטית בעבודה שלי כבר כמעט שנה . (עובדת במשרת סטודנט) אני בהריון חודש שמיני, לפני כ3 חודשים התחילו לי בעיות עם ההריון והייתי מאושפזת. לטענתם נגמרו לי ימי המחלה אז לא קיבלתי על.כך שכר.
בחודש שעבר שוב אושפזתי ונעדרתי כשבוע מהעבודה בתגובה לכך הורידו לי חצי מהמשכורת
בשבוע האחרון קיבלתי מהרופא אישור מחלה של שבועיים בשל מצב בריאותי. המנהלת כל כח אדם פנתה אלי במייל וטענה שאין לי ימי מחלה יותר.
מה עושים במצב כזה? מצב שבו אני נעדרת מהעבודה מסיבה רפואית מוצדקת. (יש לציין שהרופא המליץ שמירה אבל נתן אישור מחלה רגיל)
האם הגיוני שיפגעו לי כך בשכר?
תודה רבה
כוכי
17/03/2019 10:26
1. עובד חודשי (גלובאלי) שהה בחופשת מחלה (שווי יום עבודה 400 שח) מיום רביעי עד יום ראשון כולל, כאשר בשבת העובד לא עובד , המעסיק ניכה 4 ימי מחלה ו 800 שח לפי 0 על היום הראשון ניכה 400 ועוד 50% ( 200 שח על כל יום) מהיום השני והשלישי .

האם תקין?

שאלה נוספת לידיעה כללית:

2. מה אומר החוק בנושא ניכוי היום הראשון כאשר העובד אינו מקבל תשלום על יום זה , האם זה תקין שמעסיק ינכה גם יום מחלה וגם את השכר היומי בעד יום זה?
עורך דין
18/03/2019 09:22
שלום כוכי

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה על אופן התשלום עבור ימי מחלה. מומלץ לקרוא אותה, אם הבנתי נכון את הפרטים העולים משאלתך, המעסיק נהג כשורה.

בהצלחה ורק בריאות
פיצויים
חני
17/03/2019 10:38
היי אני עובדת בחברה פרטית. כ22 שנה עשר שנים ראשונות עבדתי חצי משרה שכרי היה. 3000 שקל. ומשנת 2005. אני עובדת משרה מלאה שכרי ברוטו 7500 חזרתי ממחלה שברתי רגל. אחרי חודשיים בבית. ראיתי שאין לי כבר עבודה. שחילקו אותה ופשוט אני יושבת ופתאום נתנו לי מכתב שימוע לפני פיטורין. והרגשה מאוד לא נעימה מתעלמים מימני כאילו שאני לא קיימת. למרות שאני שנתיים לפני פנסיה בת 60. ביקשתי להישאר עד הפנסיה אבל ניראה לי שלא אפשרי. השאלה לפי מה מחושבים הפיצויים. כאשר בשנת 2015. החתים אותי על סעיף 14אודה לכם על יעוץ בנושא
עורך דין
18/03/2019 09:14
שלום חני

מומלץ ורצוי בהחלט, לאחר 22 שנות עבודה, לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם האפשרי, על מנת לבדוק את ההליך שככל הנראה יוביל לפיטורייך. לגבי חישוב פיצויי הפיטורים, יש לפנות לחשבת שכר / יועץ מס לצורך כך.

בהצלחה
יוסי
17/03/2019 10:38
בוקר טוב,

בת הזוג שלי הבריזה למשמרת אחת מהעבודה בהודעה לילה מראש עקב הצעת נישואין שקיבלה בהפתעה,
בתגובה להברזה האחמ"שית הודיעה לה לא להגיע יום למחרת למשמרת שנקבעה מראש, ולצאת ליום חופש כפוי,
התפתח לו דין ודברים עם בעל הבית והיא קיבלה הודעה בוואצפ מבעל הבית בזו הלשון "אין לי כל ספק שלא תמשיכי לעבוד אצלנו" והוסרה מקבוצת העובדים בוואצפ,
האם ההודעה הזו נחשבת כפיטורים לא חוקיים?
(ההודעה נמחקה אחר כך , ובעל הבית קבע לה שימוע ליום ראשון הקרוב)

בנוסף בתלוש משכורת האחרון במקום 186 שעות שהיא עבדה חישבו לה בשעות רק 168 שעות והיתר הוסיפו לה בהפרשים, האם זה חוקי?

ויש לנו חשש שמהלך זה נוצר כדי לא לשלם שעות נוספות שבאופן מוזר חושבו רק 3 שעות נוספות לתלוש כשכנראה נעשו יותר (רק שאין דרך לעקוב כי זה ברישומי מערכת ולא בתלוש ואין דרך לגשת למידע).

מה אפשרי לעשות במקרה כזה?
עורך דין
18/03/2019 09:12
שלום יוסי

זוגתך צריכה להגיע לשימוע, לתעד אותו בהקלטה ו/או בכתב במידת האפשר ולהתקדם משם.

בהצלחה
שרה
17/03/2019 14:46
קיבלתי נכות אבל תשלום קצבה דחו כי הייתי בחופש מחלה שנצברו לי ואז קיבלתי כסף על חשבון ימי מחלה שלי עד ל1.3 כאשר כבר בת 62,
שלא ישלמו לי עד עכשיו.אבל הנכות הוא לפני גיל 62
האם עכשיו כאשר פנסיה שלי תהיה פחות מ6 אלף חייבים כן לשייך אותי כנכה? הרי הנכות הוא לפני 62
הייתי בחופש מחלה שנה
הרי ידוע לי שמי שהיה נכה לפני 62 כן ממשיך לקבל קצבה וגם לא זה החשוב. חשוב זכויות נכה....
יש משהוא לעשות ואם כן למי לפנות?
תודה מראש
עורך דין
18/03/2019 09:08
שלום שרה

שאלתך לא מספיק ברורה. אנא נסי להסביר שוב את המצב ואשתדל לענות ולעזור.

בהצלחה
מאור
17/03/2019 18:06
במידה ופוטרתי, קיבלתי מכתב פיטורין ועליי לתת חודש בעבודה. אני רוצה להתחיל בעבודה חדשה ומעוניין להפסיק את עבודתי שבועיים לפני התאריך המקורי. המעסיק ביקש שאכתוב לו בקשה מסודרת במייל, האם זה יכול לפגוע בזכויותיי?
עורך דין
18/03/2019 09:06
שלום מאור

קיצור משך ההודעה המוקדמת יוביל לכך שהמעסיק לא יצטרך לשלם לך עבור הימים החסרים מן הסתם. מעבר לכך אין כל בעיה מבחינתך.

בהצלחה
אודליה
17/03/2019 18:08
שלום לכולם,

מישהו מכיר מושג כזה שעובד מקבל קנס בעבודה?
אם העובד עשה טעות הוא אמור לשלם אותה? האם יש מקומות שמתנהלים כך? ואם כן מה החוקים לדבר כזה? לפי מה קובעים את גובה הקנס?

כמובן שמדובר בעובדים רציניים לא כאלה שמזלזלים אבל טעות יכולה לקרות לכל אדם...

דוגמאות יש הרבה: למשל גרפיקאית שלחה לדפוס קובץ עם רוחב שוליים שגוי והכל יצא חתוך.

נציג בסוכנות נסיעות רכש כרטיס טיסה לא נכון, ללקוח.
עובד חישב מחיר שגוי וכד'.

בנוסף מה קורה אם את הקנס מורידים מהבונוסים (במידה ויש כאלה)? אשמח לתשובות בעניין.

תודה מראש
עורך דין
18/03/2019 09:03
שלום אודליה

חוק הגנת השכר אוסר על הטלת קנסות ופגיעה בשכר העובד/ת. יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
מנחם
18/03/2019 08:54
האם כשאני מתפטר מעבודתי כעובד מדינה עקב מעבר למקום מגורים אחר ומצב בריאותה של אשתי,האם אני זכאי לפיצויים וגם פנסיה(אני עובד כ32 שנה, בן 54)
עורך דין
18/03/2019 09:02
שלום מנחם

אני מפנה אותך לקרוא את סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים. התשובה לשאלתך חיובית, בהתאם למצב הבריאותי של אשתך ובהתאם להוראות החוק הנ"ל.

רק בריאות
מלי
17/03/2019 10:13
בוקר טוב עבדתי 4 ימים בחנות בבני ברק אצל משהי פרטית שיש לה 3 חנויות.כל פעם הורידו לי משמרת בטענה שחלש ואין לה כסף לשעות.החלטתי לעזוב כי אף אחד לא הסביר לי את העבודה ונאלצתי להשאר ללא ידע על החנות משמרות שלמות..והודעתי לה על זה ביום שישי ולא היתי רשומה למשמרות לשבוע הבא..ביום חמישי אחרי העבודה השארתי לה את המפתח ביום שישי הודעתי לה שאני עוזבת ומה לגבי התשלום אז היא לא ענתה לי וביום ראשון התקשרתי אליה והיא ניתקה 3 פעמים יום אחרי זה שהתקשרתי גיליתי שאני חסומה היא אמרה לעובדת שלה גם לא לענות לי..איך אני יכולה לקבל את הכסף שלי אם הפרטים היחידים שיש לי עליה זה שם ושם משפחה ומספר טלפון?

תודה רבה על התשובה!
עלי
הינדי
17/03/2019 10:12
שלום אני בהריון שבוע 37 (חודש 9) אני כרגע עובדת משרה של 7 שעות חמש ימים בשבוע עם ותק של חודשיים.
אני מעוניינת לדעת מה הזכויות שלי בתור עובדת חדשה בהריון מתקדם וחופשת לידה.. כמה זמן מותר לי לקחת? וכמה זמן שמור לי העבודה עד שאחזור? כמה שעות מותר לי לקחת לבדיקות שגרתיות והאם הם נכללות בימי מחלה? האם יש לי זכויות אם ותק כל-כך נמוך ומה הם?
תודה ויום טוב!
אינה
17/03/2019 10:09
בוקר טוב. אני עובדת במשרד סיעוד שאותו רכשה חברה אחרת. מתחילת ינואר התחלפה הנהלת חשבונות והנהלת החברה ולמעשה גיליתי שלי, לכל צוות המשרד ולכל העובדות המועסקות בחברה. למעלה מ 200 עובדים, לא הופקדו כספים לקרן הפנסיה החל מאוקטובר למרות שבתלוש הורידו. זה ודאי כיוון שכולם קיבלו מכתבי התראה וגם שוחחתי עם נציג מהקרן. מה ניתן לעשות? האם מומלץ כבר עכשיו להגיש תביעה או שעלי להתפטר? האם עלי לתת להם זמן לסדר את זה? הם טוענים שזה הופקד וכשאמרתי שלא הם אמרו שיטפלו.

חשוב לציין שאני רק חזרתי מחופשת לידה אך היתי מעבירה כסף לחברה כדי שיפקידו בקרן.

תודה מראש
דניאלה
17/03/2019 10:08
בוקר טוב. רציתי לשאול, אני עובדת בתור מלצרית, בחודש שמיני להריון. מחודש פברואר המעסיק מפקיד את כל המזומן לתלוש בגלל החוק החדש, איך זה מופיע בתלוש "הפרשים".

אם זה מקובל, ולא תיהיה לי בעיה ברגע שאני שולחת תפסים לביטוח לאומי לקבל דמי לידה? אם הפרשים כן מחשבים בתור משכורת?

אם זה חשוב, השעות שלי כן ירדו, בגלל הריון, אבל התלוש עלה בגלל המזומן.

תודה מראש
ר.א
17/03/2019 10:06
לפני כ-שנתיים וחצי התחלתי לעבוד במשרד של קבלן פרטי.
חודשיים-שלושה אחרי שהתחלתי לעבוד בישרתי לו שאני בהיריון (נכנסתי להריון חודש אחרי שהתחלתי לעבוד).
עבדתי עד חודש 8 ויצאתי לחופשת לידה מוקדם (סך הכל 7 חודשים)
כשחזרתי לעבודה סיכמנו שאעבוד מ8 עד 2:30 בלי שייפגע לי השכר.
וכעבור פחות משנה שוב נקלטתי.
ב3 חודשים הראשונים הכל היה בסדר ובתחילת חודש 4 התחילו לי צירים מוקדמים וצוואר רחם דינמי
מה1.2 יצאתי ל30 ימי מחלה בהמלצת רופא נשים (תוך
כדי בקשה לשמירת הריון)
כעבור שבועיים הבוס שלי התקשר אלי ואמר שהוא מחפש לי מחליפה קבועה שהוא צריך מישהי ש״לא צעירה ויפה כמוני״ אלא מישהי מבוגרת יותר שכביכול סיימה ילודה ויכולה להגיע ב8 ולצאת ב4 כי יש הרבה עבודה וכו׳ וכו׳ (השיחה לא מוקלטת לצערי כי אין לי את האופציה של ההקלטה)
בהתחלה לא הבנתי מה מו מי עד שקלטתי שהוא ״פיטר״ אותי.
אני מאוד חלוקה כי מצד אחד אני מאוד אוהבת אותו והוא היה מקסים איתי עד עכשיו וגם סוג של מבינה אותו באיזשהו מקום

אבל עכשיו ביטוח לאומי אישר לי רק חודש שמירה ואני כביכול אמורה לשבת 3.5 חודשים בבית ללא שכר?! כי אין לי איפה לחזור , למקום שכבר מישהי יושבת במקומי? להכנס למקום ולהרגיש לא נעים? או לחזור להיות רוב הזמן בימי מחלה כי אני עם צירונים וכואב לי?
מה עלי לעשות?
עומרי
14/03/2019 14:06
שלום לכולם,
שאלה בנושא שכר.
אני עובד בסקרים טלפוניים ועד היום הייתי מרוויח שכר מינימום + תגמולים שעתיים לפי עמידה ביעדים.
לאחרונה שינו את מודל השכר לכך שאני מקבל משכורת לפי פר סקר שאני עושה (ובמידה ולא מגיע לשכר מינימום אז מקבל מינימום).
במודל שכר הישן, הייתי מקבל שכר גם על הדרכות, חפיפות וכדומה כי זה היה נספר במסגרת השעות. במודל שכר החדש, אני לא מקבל שכר על הדרכות, חפיפות וכדומה כי זה לא זמן שבו אני מבצע בו סקרים ואין לי תפוקה בפועל. האם הנושא חוקי? מה ניתן לעשות במקרה כזה?
אבי
17/03/2019 10:02
על פניו זה לא חוקי.

אבל אם אתה משלימים לשכר מינימום לפי שעה כולל השעות שאתה עושה כהדרכה וכו' - זה יותר אפור. למרות שלדעתי יש כאן קייס.

בגדול, כל שעה שהעובד פועל בהוראת המעסיק היא שעת עבודה שצריך לשלם עליה.

בכל מקרה, יתכן שמדובר בהרעת תנאים, כך שאם תרצה להתפטר בדין מפוטר, זה עשוי להיות אפשרי
אני מניח שאתם מספר עובדים באותה סיטואציה.

ולכן כדאי לך לדבר עם כמה חברים ולפנות ביחד לייעוץ אצל עו"ד.

אם יש לחברה הרבה עובדים באותה סיטואציה - אולי יש כאן עילה לתביעה ייצוגית.
חלי
17/03/2019 10:01
היי, שאלה: אם אני מתפטרת מעבודה שאני עובדת בה דיי הרבה שנים בדיוק בחודש שהם אמורים לשלם לי הבראה, הם יכולים לא לשלם לי את ההבראה בטענה שאני עוזבת או לקזז לי את זה מהפיצויים...? (בהנחה כמובן שעקב הוותק שלי והיחסים עם המעסיק, הוא כן משלם לי פיצויים במקרה של התפטרות)
שלום
17/03/2019 09:56
שלום לכולם .
שאלה בנוגע לתנאים סוציאלים - ימי חופש , דמי הבראה וכו.
עבדתי בתור שכיר משנת 2007 עד 09/12 .
בשנים אלה לא שולמו התנאים הסוציאלים הנ"ל במלואם.
בסוף 2018 (לאחר שבמקרה עברתי על התלושים עבור החזרי מס) הגשתי בקשה למנהלת החשבונות בחברה לבדוק את הנושא ולנסות להשלים את הפער במידת הצורך אך לא קיבלתי מענה מהם.
מבחינה חוקית האם אני זכאי לאותם תנאים סוציאלים שלא שולמו?
מה ניתן לעשות ,מהי ההתישנות במקרה זה?
חיליק חדד
17/03/2019 08:34
שלום,
אישתי עובדת במקום מסוים מספר שנים והיא לא מעוניינת לחזור לעבוד שם לאחר חופשת הלידה, כמו כן היא מתכננת להישאר בבית עם התינוק חצי שנה ולאחר מכן לחזור לשוק העבודה.
אם היא תתפטר מיד לאחר הלידה לטובת גידול הילד, לאחר 3 חודשים היא תוכל לחתום בלשכה?
האם היא תקבל את מלוא דמי הלידה?
האם התפטרות מיד לאחר הלידה תפגע בזכויות כלשהן?
סער
16/03/2019 15:27
שלום,

אני עובד בחברת תעופה במשמרות קבועות (בוקר, לילה וערב)
האם אני אמור לשלם מס על שעות משמרת לילה?
Sharon
15/03/2019 17:33
מפעל שעובד משמרות מה הנוהל לגבי היום שבתון בבחירות ..מבקשים שנעבוד בלילה שלפני יום הבחירות עד הבוקר וגם בלילה שאחרי הבחירות אז ביום מן הסתם ישנים האם יכולים לאלץ אותנו לעבוד..איפה החק בנושא?? האם אוכל לסרב לעבוד לילה בלילה שלפני?? ממתי מוגדר יום השבתון אדמח לתשובה
אלי
15/03/2019 09:02
היי
המעסיק שלי לא מכבד את ההסכם עבודה שחתם ולא העלה את השכר לאחר 3 חודשים כפי שכתוב בחוזה ולא רכב משפחתי לא מגולם לשכר כפי שהובטח בנוסף מחזיק את כספי הפנסיה שהוריד לי ולא העביר אחרי 4 חודשים שאני עובד בחברה
ואז כתבתי מכתב הבהרה ושלחתי במייל לפני הליכה להליכים משפטיים חצי שעה אחרי ששלחתי קרא לי למשרד וגער בי שלא אהב את זה בסוף היום כבר קיבלתי מכתב לשימוע האם זה חוקי לעשות זאת? לפי מה שהבנתי בחוק לא
אציין שהמעסיק הנ"ל עושה כרצנו בעובדים ויש כלפיו כבר תביעות מעובדים אחרים
תודה
חישוב פיצויים ...
14/03/2019 20:53
אני עבדתי בחברה 9 שנים . אחרי שילדתי את ביתי החלטתי לעזוב לטובת גידול הילדה . אני שנה כבר רודפת אחרי החברה שישלחו לי גמר חשבון . עדין לא קיבלתי פיצויים .
מה אני עושה ? פניתי פעמים רבות לחשבת שכר ואין לה זמן לטפל בי.
סער
14/03/2019 14:07
המעסיק לא שילם לי את פדיון ימי החופשה בזמן. הוא טען כי יתרת ימי החופשה שלי נוצלו בתקופת ההודעה המוקדמת, אף על פי שהדבר איננו נכון.

לאחר שליחת מכתב התראה לפני תביעה מטעמי הוא הסכים לשלם לי את מלוא פדיון ימי החופשה. הוא ביקש שאחתום על כתב ויתור בו רשום כי במועד חתימת כתב הויתור הועבר לידי צ'ק.

אני מעדיף שתבוצע העברה בנקאית אך לא ניתן לקבל את אישור ההעברה מיידית. האם לקבל את הניסוח "הועבר לידי צ'ק על סך..." או שעליי להוסיף משהו לניסוח כגון "לפירעון מידי" או משהו בסגנון? החשש שהצ'ק יהיה דחוי/שהוא יבטל אותו/שאוכל לפדות אותו רק לאחר זמן מסויים.

תודה לעוזרים!
חלי
14/03/2019 14:05
התחלתי עבודה ב22.11.17 . ילדתי בתאריך 8.10.18.
בתלוש של אוקטובר מסומן שיש לי ותק של שנה.
כעת חזרתי אחרי 5 חודשים מחופשת הלידה(הארכתי בחודש ושבוע) ואמרו לי שיש לי שעת הנקה בניכוי של החודש ושבוע שלקחתי, כי יש לי ותק של פחות משנה.

האם זה הגיוני ? הרי עבדתי כמה ימים מאוקטובר.

אשמח לדעת מה החוק אומר לגבי זה, באתר כל זכות זה לא מובהר.
אורטל
13/03/2019 09:36
אני בחורה בשנות ה 30 לחיי מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מהגב אני בחורה גבוהה דיי גדולה אבל בזמן האחרון זה הפך לבלתי נסבל הלכתי לרופאים שבקשו שאעשה ספורט וארד במשקל האמת ספורט לא כזה מדבר אלייי הכאבים מקרינים לברכיים יש ימים שאני ממש לא יכולה לתפקד רציתי לשאול אם אוכל לתבוע את הביטוח הלאומי? האם מגיע לי פיצויים על אובדן כושר עבודה? אפילו בעבודה כשאני יושבת הגב הורג אותי מה שמביא אותי לעצבים וחוסר תיפקוד יש עילה לתבוע?
עורך דין
14/03/2019 11:17
שלום אורטל

לא ברור האם היית אצל רופא תעסקותי או האם יש ביידיך אישורים רפואיים כלשהם. עוד לא ברור משאלתך האם יש לך ביטוח אובדן כושר עבודה פרטי.

בכל מקרה אוכל להמליץ לך לפנות לשיחת ייעוץ אישית עם עורך דין על מנת לבדוק את זכויותיך בשל מצבך הנטען.

רק בריאות
אורלי
14/03/2019 08:52
נגמרו לי ימי מחלה וימי החופשה בעבודה.

המשוער שלי בעוד חודש בדיוק.

אני רוצה לצאת לחופשת לידה מוקדמת.

האם להודיע למעסיק ככה סתם?

מאיזה שבוע ניתן? האם צריך אישור מרופא? כי אין לי סיבה רפואית. פשוט נורא קשה לי.

מה הפרוצדורה?
עורך דין
14/03/2019 11:16
שלום אורלי

יש באתר זה מדריך מפורט וארוך בנושא חופשת לידה, ואם תקראי אותו תקבלי את כל המידע החשוב בנושא הזכויות שלך כולל האפשרות להקדים את חופשת הלידה.

בהצלחה
ליסה
14/03/2019 11:13
שלום רב,
לפני כחצי שנה חתמתי על חוזה הכולל 8 ש' עבודה + מענק רבעוני שמחושב על שעות עבודה בפועל החל מ405 שעות (רבעוני).
אני עובדת דרך חברת קבלן שמסתבר (לאחר שהתחלתי לעבוד) שמקבלת תשלום מהלקוח על שעות עבודתי פחות חצי שעה ביום שהם מפחיתים כהפסקה (גם לעובדי חברות קבלן).
אני בפועל לא יוצאת להפסקה אבל חברת הקבלן משלמת לי את המענק עפ"י תחשיב השעות שקיבלו מהלקוח ולא עפ"י השעות שאני החתמתי ועבדתי בפועל. יוצא שבממוצע 10 ש' חודשיות יורדות מהמענק אוטומטית. האם זה בסדר?
(בחוזה, בסעיף המענק, נכתב שישולם בגין שעות עבודה בפועל (מחויבות לקוח). **שעות מחויבות לקוח הינן שעות עבודה בפועל ואינן כוללות שעות חופשה,הפסקה,מילואים,מחלה, קורסים או היעדרויות אחרות.

אציין שבעת חתימת החוזה לא הובהר לי שהלקוח משלם חצי שעה פחות ליום ושזה משפיע על המענק.
אודה לתגובה.
עורך דין
14/03/2019 11:15
שלום ליסה

אם אינך יוצאת להפסקה פני אל המעסיק בכתב וצייני זאת, שאז אסור יהיה לקזז משכרך את זמן ההפסקה.

מעבר לכך, לצורך חישוב פרטני של זכויותיך יש לפנות לחשבת שכר או יועץ מס.

בהצלחה
נמרוד
14/03/2019 08:53
עבדתי בחברה מסוימת כ-4 חודשים ומכיוון שהיה לי ביטוח מנהלים פעיל, הבטיחו לי שיבצעו הפרשות לאותה פוליסה. עזבתי את העבודה באמצע ינואר (זאת אומרת שהמשכורת האחרונה הייתה בפברואר) ועדיין לא קיבלתי את ההפקדות לביטוח מנהלים, למרות שבמשכורות כן הורידו לי את החלק שלי בהפרשה.

כשדיברתי עם המנהלת חשבונות שם לפני כשלושה שבועות היא אמרה לי שביצוע ההפקדות תלוי באישור הבעלים ושזה יקרה בימים הקרובים (אז), מה שלא קרה.

כשדיברתי עם חברת הביטוח אמרו לי שהכסף מאותו מעסיק נמצא בחשבון מעבר (ואף הראו לי סכום לכל חודש שהמעסיק הפריש), מה שאומר שהמעסיק כן שילם, פשוט ההפרשות לא הועברו אליי.

לפני כמה ימים הבנתי שגם אני וגם המעסיק צריכים למלא טופס 161 ולשלוח לאותה חברת ביטוח, כמובן שהמעסיק לא אמר לי שום דבר כזה (לא ידעתי בזמנו כאמור שאני צריך למלא כזה טופס).

השאלה - האם אני מחכה כמו ילד טוב, או שצריך להתחיל ללחוץ גם אם זה אומר לפנות למשל להסתדרות העובדים או משהו בסגנון? אני לא רוצה בכלל להגיע למצב של תביעות.

תודה לכולם.
עורך דין
14/03/2019 10:00
שלום נמרוד

מוטב לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש ממנו להעביר את הכספים המגיעים לך לפי חוק, וללא כל עיכוב נוסף.

בהצלחה
אנסטסיה
14/03/2019 09:01
שלום רב,

התייעצות הנושא דיני עבודה.

עבדתי דרך כוח אדם בחברה מסויימת כ 4 חודשים - סיימתי את עבודתי בחברה בחודש 1.19 קיבלתי תלוש שכר בחודש 2.19 עבור חודש ינואר אך ראיתי שלא קיבלתי פירעון של ימי חופש שלא נוצלו בתקופת העבודה.

פניתי לכוח אדם נאמר שאני אקבל את הפרעון בחודש 3.19 אך בפועל זה לא קרה .

יצרתי קשר שוב אם כוח אדם והן לא מספקים לי תשובה עד עכשיו.

האם ניתן לעשות משהו בנדון?
האם פירעון ימי חופש שלא שולמו בזמן גם נחשב כהלנת שכר?

תודה מראש על העזרה .
עורך דין
14/03/2019 09:59
שלום אנסטסיה

פני אל המעסיק בכתב ודירשי לקבל את סכומי הכסף שמגיעים לך. אם לא ישלם, מיד תוכלי לפנות להגשת תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!