פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 191
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

Yonit
16/06/2019 18:12
שלום רב

לפני כחודשיים אושר לי חל"ת (אני עובדת 18 שנה התיכון הוא בעלות) חשבתי להתקדם מקצועית אבל הסוף החלטתי לחזור בי אני מעוניינת למשוך את בקשת החל"ת. מה זכויותיי בעניין זה (במקום עבודה מעוניינים בי אבל הבעיה שכבר חילקו את שעות ההוראה שלי)
עורך דין
17/06/2019 08:48
שלום יונית

יש לקבל את הסכמת המעסיק למהלך. נסי להפגש עם האחראי ולדון בנושא.

בהצלחה
מאיר גמליאל
13/06/2019 12:46
אני עובד עמותה בבית ספר .
שאלתי האם העמותה כפופה לחוקים של משרד החינוך ולההטבות?
ב.אם לא , האם יש דברים שהם מחוייבים לעובד הוראה ?
תודה.
עדי
13/06/2019 09:53
שלום רב,
אני מועסקת כשנתיים במקום עבודה ללא חוזה כתוב אך סוכם בע"פ עם המעסיק שהשכר שלי הוא שכר שעתי + בונוסים על סגירות והבאת לקוחות חדשים וכך זה מתנהל בכל חודש כאשר סכום הבונוס איננו קבוע אלא משתנה לפי הסגירות באותו החודש ועמידה ביעדים אך תמיד יש בונוס.
האם רכיב זה צריך להכלל בהפרשות לפנסיה?
לתשובתך אודה
מעסיק
12/06/2019 22:43
אני טעיתי בגדולללל ולא דאגתי לבדוק שאכן מועבר לקרן פנסיה של אחד העובדים שלי התשלומים
טעות שלי
איך ניתן לתקן את הטעות מדובר על כמה שנים אחורה ?
מה ניתן לעשות ???
עזרה בבקשה
עינת
12/06/2019 22:25
היי, המעסיק שלי הודיע לי שהוא מתחיל להוריד לי כל חודש יום חופש בתשלום בתלוש מאחר והוא לא מעוניין שאני אצבור ימי חופשה כי לא רוצה לשלם הכל בבת אחת ברגע שמסתיימים יחסי עובד מעביד. זאת אומרת שכל חודש אקבל תשלום עבור יום חופש שצברתי.. אני כן מעוניינת לצבור את ימי החופשה שלי. האם מותר לו לעשות את זה ? האם זה חוקי?
חנה קרן
12/06/2019 20:44
אשמח לעצה ועזרה
עבדתי במקום מסויים בדיוק שנה. אני בחרתי מיוזמתי ונאלצתי לעזוב בשל סיבות רפואיות . שמה דגש על כך שהסיבות הרפואיות היו קיימות בטרם התחלתי לעבוד. ההחמרה במצבי הרפואי למיטב ידיעתי לא קשורה למקום העבודה אבל נאלצי לעזוב לאחר שנה. לא מוצאת סעיף בחוק חד משמעי שאומר שאכן מגיע לי פיצויים וכמו כן בעלי החברה אומר שהחוק לא תקף לגבי כיוון שהוא קיבל אותי מראש לעבודה עם הבעיה הרפואית ולכן אני לא זכאית לפיצויי פיטורין. ממש אשמח לעזרה או למסמך חוקי שיראה לו אחרת כי הוא לא מאמין שאני זכאית למשהו .
חיים
12/06/2019 14:10
העסקתי בשנת 2014 עוזרת לתקופה של פחות שנה ,פעם בשבועיים .מדי פעם התקשרתי מראש לבטל את העוזרת עקב סידורים שונים. כעת העוזרת דורשת תשלום עבור ימים אלה ? האם היא צודקת ? כמו כן העסקתי את העוזרת הזו לכמה חודשים בשנה זו עד לסיום העאסקתה. העוזרת איחדה את שני התקופות יחד .האם זה נכון ?
עמיר
12/06/2019 12:05
שלום,
ברצוני לדעת האם ניתן, ואם כן איך, לתבוע מעסיק שהתראיינתי אצלו פעמיים ולבסוף נעלם מבלי לתת לי תשובה על המשך התהליך. חשוב לציין כי נאמר לי בפגישה השניה כי אקבל את חוזה העבודה לעיון. גם אחרי ששלחתי הודעה לקבל תגובה לא נענתי. לא ידוע לי האם המשרה אויישה, לא ידוע לי אם זאת חברה המונה מעל 25 עובדים (הבנתי שזה תנאי לתביעה).
מקרה נוסף, אותו סיפור, ראיון שהתקיים במחלקה של מוסד גדול וטרם קיבלתי מענה. אשמח לקבל תשובה ובכלל מושג כלשהו על הנושא. תודה.
בני
11/06/2019 23:37
שלום, האם יש צורך לציין במכתב התפטרות כי התקיימה הפרת חוזה (אי תשלום קרן), מאחר ולאחר סיום יחסי ההעסקה יש ברצוני לתבוע על כך ואין לי הוכחה שהמעסיק סרב לשלם כאשר פניתי אליו בעל פה, חוץ מאי התשלום עצמו, או שאי התשלום עצמו מספיק כהוכחה וזאת אף למרות שעברו מספר חודשים מאז הפרת החוזה ונמשכו יחסי ההעסקה? תודה
אמיר
11/06/2019 18:51
שלום רב,
אני עובד אצל שני מעסיק: אצל מעסיק אחד אני עובד קבוע למעלה מ 20 שני ואצל המעסיק השני אני עובד בעבודה מזדמנת (עבודה נוספת חדשה).
המעסיק הראשון מנכה מהשכר שלי פנסיה לפי החוק.
סוכם עם המעסיק השני שעבור כל יום עבודה מזדמנת אקבל 850 שח (עבור לפחות 12 שעות עבודה). הופתעתי לראות שמהסכום הזה הורידו עבור פנסיה את החלק שלי 6% וגם את החלק של המעסיק 12.5%.
יש לי שתי שאלות:
האם זה חוקי? דהיינו האם יש זכות למעסיק להוריד מהשכר שסוכם עליו גם את החלק שלי וגם את החלק שלו.
האם אני יכול לוותר על הפנסיה ממקום העבודה השני?
מבקשת את עזרתכם
תודה
אסנת
11/06/2019 10:53
בוקר טוב. קיבלתי מכתב מהמל"ל בצירוף שאלון לבדיקת יחסי עובד מעביד לקביעת זכאות לדמי אבטלה (בל 1503). השאלון נכנס לפרטיות שלי מה גם שבדקתי עם חברות שמקבלות דמי אבטלה ולא נתקלו בבקשה הנ"ל. יש לציין שעבדתי כסייעת בגן ילדים במועצה אזורית.

שאלות כגון;
באילו ימים עבד ומה היו שעות עבודתו
האם היה חייב להודיע על היעדרותו מן העבודה ולמי
האם קיים רישום נוכחות
מה היא העבודה אותה ביצע בפועל
מדוע נוצר הצורל להעסיק את העובד
פרטים על עובדים נוספים שעבדו יחד איתו יש לציין שמות האנשים המוכנים להעיד על עבודתו

ועוד שאלות שחודרות לפרטיות ולא נראה לי תקין.

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

תודה
נטע
11/06/2019 10:48
עובדת שלי חגגה יום הולדת במשרד והביאה עוגת שוקולד עם שקדים טחונים בפנים. העובדת יודעת בוודאות שאני אלרגית לשקדים, היו בינינו המון שיחות על כך, בהן התעניינה מה קורה לי כשאני אוכלת שקדים וכולי. בעת האירוע העובדת הפצירה בי לטעום מהעוגה שלה, למרות שבכלל לא התחשק לי, אבל אמרה שלכבוד יום ההולדת שרק אטעם חתיכה כי היא אפתה לבד. שאלתי אם יש בעוגה שקדים, והיא ענתה מפורשות שלא. השאלה והתשובה היו מאד ברורות והיו עדים בסיטואציה. בעוגה הייתה כמות בלתי מבוטלת של שקדים טחונים, ככל הנראה גם עם קליפתם, שזה הכי גרוע. אכלתי את העוגה וקיבלתי התקף שהגיע במהרה לשוק אנפליקטי, פינו אותי לבית חולים והתאשפזתי 4 ימים. אין לתאר את הסבל שעברתי, ואם דברים לא היו מסתדרים בבי"ח כפי שהסתדרו זה היה יכול להסתיים במוות.
העובדת טוענת ששכחה ששמה שקדים בעוגה.
אני מאמינה שזה נעשה בכוונה, מאחר והיו כמה בעיות עם העובדת הזו בזמן האחרון והיא לא אהבה אותי, היא אפתה את העוגה רק בערב לפני, הסבירות לשקדים בעוגת שוקולד לא טריוויאלית, אני שאלתי מפורשות על שקדים והיא ידעה שיש לי אלרגיה מסכנת חיים. אין לי איך להוכיח שזה נעשה בכוונה. אני מפחדת שהיא תחזור על זה שוב בוריאציה אחרת כלשהי.

1. האם אני יכולה לפטר את העובדת? יש לה חוזה לעוד שנה.
2. האם אני יכולה לתבוע אותה על המעשה?
3. מה אני יכולה לעשות מכאן?
אורלי
11/06/2019 09:58
לפני שנה וחצי עברתי ועדה להקטנת חזה שבה החליטו שאני זכאית לניתוח הקטנה מסיבה רפואית.

את הניתוח עברתי רק ביום שני האחרון.

מספטמבר האחרון אני עובדת כסייעת בגן ילדים בחצי משרה, ולכן לא צברתי מספיק ימי מחלה.

בבית החולים אמרו שזמן ההחלמה בוא חודש וחצי ורופאת המשפחה של קופת החולים רשמה 45 יום.

הבנתי שאני יכולה לקבל החזר מביטוח לאומי (עלי להגיש בקשה לנכות כללית ואז אוזמן לועדה).

האם אמת בדבר?

כמו כן, יומיים אחרי הניתוח, הבוסית שלי כבר שלחה לי הודעות כדי לברר מתי אני חוזרת, וציפתה שאני אחזור כבר לעבודה, למרות הכאבים, ולמרות שבבית החולים אמרו בפירוש שאסור לי להתאמץ, או להרים דברים כבדים במשך חודש וחצי.

הבוסית שלי רשמה לי שאני דופקת אותה (את התאריך לניתוח לא אני בחרתי, ולא הייתה לי ברירה, כי אני נוטלת אנטיביוטיקה כבר כשנה וחצי עקב מחלת עור, שללא האנטיביוטיקה, לא הייתי יכולה לעבור את הניתוח, ולא יכולתי להמשיך וליטול את האנטיביוטיקה לעוד זמן רב).

הבנתי שהיא לא יכולה לפטר אותי בזמן ימי המחלה, האם זה נכון?

ומה לגבי החזרה לעבודה, למשך כמה זמן אני מוגנת?

תודה
נועם
11/06/2019 09:57
שלום לכולם
שאלה בנושא דיני עבודה לעובד שעתי בתחום מאמן ספורט
אשר עובד באופן קבוע 6 ימים בשבוע בשעות מעט משתנות, אבל בממוצע 4-5 שעות ביום ו-2 שעות ביום שישי.
הוא עבד ביום הבחירות ושולמה לו משכורת רגילה ללא תוספת אחוזים, האם זה תקין?

בחג שני של פסח שנפל על יום שישי לא שולמו לו דמי חג. האם תקין?

וביום העצמאות שחל ביום חמישי שולמו לו דמי חג בתמורה של 2 שעות עבודה, כאשר ביום רגיל כזה הוא עובד יותר (כאמור קרוב ל-4 שעות בערך...).

האם כדאי לפנות למעסיק לבירור?
חן
11/06/2019 09:56
שלום אני כרגע בחופשת לידה וביקשתי מהמעסיק להתפטר לצורך גידול הילדה הם שלחו לי טופס למלא (תמונה בתגובות)
לפי מה שכתוב בסעיף ב' אסור לי לצאת לעבוד כי אם כן אצטרך להחזיר להם את הפיצויים ? אם כן כמה זמן עליי להישאר בבית ?
צחי
11/06/2019 01:16
עם תחילת עבודתי מעסיקי החתים אותי על אחריות לגבי הרכב. לאחר זמן מסוים הבחנתי שיש מעיכה קלה בבגז האחורי, דיווחתי למעסיקי מיד הסברתי לא שכנראה מישהו נישק את הרכב מאחור ולא השאיר פרטים. מעסיקי אמר שזה כלום לא האשים אותי בכך ולא דרש ממני לתקן על חשבוני. אציין שהרכב שלי חנה יום יום סמוך לרכבו של המנהל. התפטרתי מהעבודהלאחר חודשיים וחצי ומעסיקי חייב אותי ב1300 שח והוריד לי מהמשכורת האחרונה. הרי לא יתכן שאהיה אחראי לזה . ואם היו גונבים את הרכב הייתי צריל לשלם 40 אלף שח? ואם צטורף החהשובר את כל השמשות בזמן שהאןטו בחניה אני אחראי? מעסיקי כאמור לא אישם אותי בכך ולא דאש ממני לתקן זאת
מוטי
11/06/2019 01:07
מהוא האחוז שיש לעל מעסיק לשלם עבור ביטוח מנהלים ופיצויים מלאים יחד ?
תודה
מור
10/06/2019 19:23
שלום,
ברצוני לדעת האם ניתן לטעון להערת תנאי עבודה גם אם ההרעה לא כלולה בחוזה העבודה? לצורך העניין ישנו גמול במתקיים בכל שנה והשנה החליטו להוריד את הסכום של הגמול ולהציב בעבורו תנאים יותר קשים
אשמח לדעת אם העניין חוקי לנוכח העובדה שזה תגמול ולא סעיף בחוזה
תודה
פרמיה
אורנה
10/06/2019 19:18
קיבלתי שכר עבור שעות פרמיה בחודשים האחרונים ,בחודש האחרון לא קיבלתי ,מה זה פרמיה מי מקבל אותה והאם זאת חובה על המעביד לשלם זאת באם התחיל בכך?
מ.ס.
10/06/2019 19:18
קודמתי לתפקיד × באמצע השנה נאמר לי שיצרפו אליי עובדת נוספת באותו תפקיד ושנצטרך לעבוד יחדיו. אני הבעתי אי שביעות רוח שכן אינני מסתדרת עם העובדת אך נאמר לי שהוחלט על כך מתוך צרכי המערכת. ( יש לעובדת קביעות). באיחוד החלו להיות ריבים קולניים, העלבות מצידה ,הערות פוגעניות.
נערך בירור עם המעסיק שבו הובהר שאם לא נסתדר הוא יצטרך לפטר אחת מאיתנו.
כמה שבועות אחרי כן שוב היו ויכוחים קולניים וזריקת מילות גנאי באותה נקודה החלטתי שאינני מוכנה לעבוד עם העובדת. לא הציעו לי פיתרון אז ביקשתי שיפטרו אותי. המעסיק אמר תכתבי שאת מוותרת על שימוע כי אין מה להאשים אותך ואין לך טענות כלפי מקום העבודה ושאת מבקשת פיטורים. מה עליי לעשות? הוא לא אמר שיפטר אותי.
צחי
10/06/2019 19:12
מדוע בית הדין האזורי לעבודה דורש מבעלי הדין בתום הדיון המוקדם ולפני דיון הוכחות להגיש תיק מוצגים. תקנה 437 בתקנות סדר דין אזרחי מתיחסת לתיק מוצגים אך ורק לגבי ערכאת עירעור ולא לגבי הערכאה הדיונית.
רחלי
10/06/2019 16:55
בחודשים האחרונים מצויין אצלי בתלוש שכר משבצת של "הפרשה עודפת לקופת גמל" ובסכום הזקיפה מופיע הסכום במינוס לדוגמא: 150-
מה זה? ואיך אני אמורה להתייחס לזה?
בוריס
10/06/2019 10:52
שלום, לפני כמה שנים עזבתי מקום עבודה שעבדתי בו כמעט שנתיים. במהלך כל השנתיים המעסיק לא שילם פנסיה,הבראה וימי חופשה. בחישוב של יועץ מס הכל מסתכם בקצת יותר מ9000 ש"ח. פניתי למעסיק מספר פעמים והוא הסכים לשלם רק 6000 ש"ח. הגשתי לו מכתב עם חישוב הסכום והבהרתי שאם הכסף לא ישולם אמשיך באמצעים משפטיים. מאז עברו עוד כמה חודשים ללא מענה. לא מצאתי עורך דין שהיה מוכן לעזור לי בפחות מ20% מהסכום. כיצד אני ממשיך מכאן? אולי יש פה מישהו שמוכן לעזור לי? תודה
מירי
10/06/2019 10:50
בוקר טוב עורך דין נכבד,

אני רוצה לדעת האם יש מקום לתביעה: עבדתי כפרי לאנסרית במקום מסויים,תשלום לפי שעה. קוזז לי מהשכר בתואנה של התנהלות של הולמת שלי.

האם לשלוח קבלה על השכר כפי שמבקשת הבוסית כדי שיופקד לי הכסף בחשבון ואח"כ לתבוע על הכסף שקוזז או שזאת תהיה הסכמה שלי לסכום ששולם ומלכתחילה לא להסכים וישר לתבוע?

תודה מראש
ליאת
10/06/2019 10:47
ברצוני לברר, האם במידה וברצוני להתפטר אחרי החל"ד, ולא במטרה לשבת בבית, אלא על מנת למצוא עבודה אחרת.

האם עדיין זה נחשב דין מפוטרת?

מדגישה שוב, אכניס למסגרת, ואצא לעבוד, אך לא מעוניינת לחזור למקום הנוכחי, מסיבות שונות.

מציינת- בחל"ד הקודמת התפטרתי, ישבתי 8.5 חודשים בבית, ואז חזרתי למקום שממנו התפטרתי, והתחלתי ותק מחדש....

האם עדיין אוכל לדרוש מה שמגיע לי?
נטע
10/06/2019 10:44
התראיינתי למשרה בחברה מסויימת ולא קיבלתי מהם תשובה או עדכון לגבי מצבי בתהליך הגיוס, גם לאחר שעברו מעל חודשיים מיום הראיון (שהתקיים פיזית במשרדי החברה), ואני יודעת שבחוק הודעה לעובד לאחר שהורחב יש גם התייחסות להודעה למועמד.

האם אתם מכירים פסקי דין בנושא הספציפי של הודעה למועמד?

אני מנסה להעריך את סיכויי לקבל פיצויים וגובה הפיצויים.
עדי
10/06/2019 10:39
שלום רב , אני בת 19 ועבדתי במסעדה כמלצרית . ביום הראשון שלי נתנו לי למלא טופס 101 כשורה . אחריי חודש החליפו מנהלים והסתבר שהמנהל לא שלח את הטופס שלי וכתוצאה מכך לא קיבלתי את המשכורת שלי . אחריי חודש של רדיפות והסרת אחריות של המנהל החדש , פניתי ישירות למנהל החשבונות שהביא את הפיתרון ואמר שבעשירי הזה אקבל את כל הכסף שמגיע לי , השאלה שלי היא כזאת , גם אחריי שאקבל את המשכורת האם אוכל לתבוע אותם על איחור של חודשיים של משכורתי ?
ימית
07/06/2019 09:58
שלום רב,
יש לי עובדת אשר מקבלת תוספת ניהול ע"ס 1500 ש"ח מזה כשנה .
החליטה לא להמשיך בתפקיד הניהולי, אני רוצה לתת את התוספת למנהלת אחרת אך העובדת הקודמת דורשת להשאיר לה את התוספת הנדונה האם אני חייבת לעשות זאת?
ענת
06/06/2019 20:03
שלום,
אני חוזרת אחרי 3 שנים בחול ברילוקיישן מהעבודה ( אני מועסקת בשלוחה האמריקאית אז לא מועסקת ע״י החברה בארץ). אני רוצה הפסקה של 3 חודשים לפני חזרה לעבודה, האם יש הבדל בין חזרה לסניף הישראלי ויציאה מיידית לחל״ת ובין חזרה והעסקה בחברה לאחר 3 חודשים ( בעצם לא אני אהיה מועסקת באף חברה).
תודה!
נדיבה ברמי
06/06/2019 18:00
שלום קוראים לי נדיבה אני עובדת במעון אמונה בת ים יש לי כמה שאלות לגבי הזכויות שלי יש לי קורס מד"א במעון והבנתי שצריך לשלם על השעות האלה ולנו לא משלמים האם אני חייבת לבוא זה יוצא בעיקרון ביום החופשי שלי ואני עובדת במקום אחר באותו יום (בייביסיטר) אני לא רוצה להפסיד כסף על משהו שלא משלמים עליו

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!