פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 359
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עדנה
16/01/2018 14:44
לקחתי חופשה שנתית של 6 ימים מ 1 לינואר .
במשכורת על חודש דצמבר אותה קיבלתי ב 9 לינואר הוכנסו כבר ימי החופשה..בנוסף התמריץ אותו אני מקבלת אחת לשנה ..כך שלמעשה ירד לי סכום נכבד של 4000 שח .
ימי החופשה נבלעו וכך גם חודש עבודה.
בנוסף בחודש ינואר יחסרו לי שישה ימי עבודה.
אני עובדת במקום פרטי וההנהלה אמרה שזה קורה ואין מה לעשות.
אני אם חד הורית והדבר מאוד משמעותי בשבילי.
דנה
16/01/2018 13:03
אני עובדת ותיקה בחברה מסויימת, ובעקבות מודעת דרושים שהחברה פירסמה, נודע לי שעובדים חדשים שהתקבלו לאחרונה לעבודה מרויחים יותר ממני לשעה. כשבאתי בטענות לגבי העניין הזה, נאמר לי שהמשכורות לא הולכות לפי ותק, אלא שלכל עובד יש חוזה אישי שקובע את השכר שלו ובונוסים וכו'. למרות הטענה הזו נראה לי שמדובר כאן בהפליה כשעובד ותיק מרויח לשעה פחות מעובד חדש...חשבתי שאנשים באותו תפקיד אמורים להרויח אותו שכר שעתי, ואם כבר שהותיק ירויח יותר מהחדש. האם אני צודקת?...
חיה
16/01/2018 12:10
כמה שאלות לגבי פנסיה-
אני עובדת שנה וחצי בחנות. כל משכורת המעסיקה הוציאה מהמשכורת סכום בשביל הפנסיה. כל פעם היא הייתה מכניסה פעם בשלושה חודשים את הפנסיה בשביל שלושת החודשים. אבל עכשיו כבר חמישה חודשים שלא נכנס לפנסיה כלום אבל עדיין במשכורת יורד לי כסף על פנסיה. בנוסף, תמיד נעלמים כמה שקלים, למשל, במשכורת כתוב שיצא 225 שח לפנסיה אבל בפנסיה כתוב שנכנס מהצד של העובד רק 222.

1. האם משהו מהסיפור נחשב עבירה על החוק?

2. תוך כמה זמן מקבלת המשכורת צריך להכנס הכסף לפנסיה לפי החוק? תוך כמה זמן מאז קבלת המשכורת זה נחשב עבירה על החוק שלא נכנס הכסף לפנסיה?

3. האם זה נחשב להלנת שכר? ואם כן, האם אני צריכה לקבל פיצויים?

4. המעסיקה אמרה שזה בגלל בעיות בבנק שלה וזה בסדר ולפי החוק לעשות כך, האם היא צודקת?
תומר
16/01/2018 11:16
שלום רב ותודה מראש על העזרה,
החברה אצלה אני מועסק משלמת שעות נוספות של כל חודש, בחודש העוקב. לדוגמא את השעות הנוספות שעבדתי בחודש ינואר אקבל רק במשכורת פברואר שתיכנס ב-1 במרץ. האם זה חוקי?
מיטל
16/01/2018 10:47
אני עובדת במלון בו מוגשות ארוחות לעובדים בעלות מסובסדת. לפני כשנה הגשתי מכתב בו ביקשתי להפסיק לאכול בחדר האוכל ושיפסיקו לחייב אותי כי רמת האוכל הידרדרה והיה לי קלקו קיבה. כעת הוחלט ברמה רשתית שכולם יחיובו על האוכל במלון. האם יש משהו לעשות בנידון? תודה.
רינה
16/01/2018 10:46
שלום,

אני עובדת בחברת הייטק 9 חודשים.

קיבלתי זימון לשימוע בהתחלה בלי פירוט. אח"כ ביקשתי פירוט עם דוגמאות לפי החוק.

שלחו לי עכשיו זימון מפורט. הסיבות שם שיקריות ומומצאות.

מה עושים?

1. כמה עולה עורך דין לשימוע?

2. האם אפשר לתבוע אישית דיבה על הפסדים את המנהל ששיקר? מדובר פה במשרה שקשה מאוד למצוא

3. השימוע בפני המנהל ששיקר והמנהל שלו והם חברים. יש סיכוי לשכנע עדיין שהדברים לא נכונים אפילו אם יש הוכחות?

4. ביקשתי ישיבה עם מנהל יותר בכיר (שלא הוזמן לשימוע) לפני השימוע, והוא הציע שגם הוא יצטרף לשימוע, או שלחילופין אפגש איתו אחרי השימוע. מה כדאי לבחור?

5. האם מותר להם לא לאשר לי להקליט?

6. האם אני צריכה לפי דעתכם , לפני השימוע, לקבוע פגישה אישית עם ראש משאבי אנוש ולהתלונן על המנהל ששיקר? ולהביא הוכחות? אני רוצה שישלם על מה שעשה לי
רותם
16/01/2018 10:39
בעלי התחיל לעבוד במפעל. שם נאמר לו שיקבל 30 שח לשעה.
הוא עובד שם כבר כחודש וחצי.
החודש הזה יש להם 23 ימי עבודה, אחד העובדים אמר לו שבחודש ארוך הם לא מקבלים תשלום על הימים הנוספים. בעלי התייעץ עם עובדים נוספים בעניין, וכולם אימתו שהמפעל לא משלם להם יומיים. אבל אמרו לו שהם מקבלים תשלום על רבע שעה הפסקה שהם לא אמורים לכן הם לא שואלים שאלות. בעלי כעס שגילה שיומיים הוא מתבקש להגיע לעבודה שבה לא יתוגמל. לפי מיטב ידיעתו ולפי ההסדר אותו סיכם - הוא עובד שעתי ולא גלובאלי! אני עבדתי בעבר גלובאלי לכן הסברתי לו שנשמע כמו הסדר של מקום עבודה עם תשלום גלובאלי....
גננת
15/01/2018 14:50
שלום, אני גננת העובדת במשרד החינוך.
הבנתי כי אני זכאית ל40 שעות בדיקות במהלך ההריון, אך ממשרד החינוך נמסר לי כי הזכות להעדר היא שעתית בלבד ועד 4 שעות ביום, כך שאם דיווחתי על העדרות של יום שלם (6 שעות) היא תקוזז מימי המחלה שלי. חשוב לציין כי בגן הילדים אין אפשרות להעדר לשעות בודדות וכל מחליפה שאמצא לא תחליף אותי באופן שעתי אלא יומי (כאמור-6 שעות), והדבר לא נשמע לי הגיוני. האם הגבלה זו נכונה? תודה!
עורך דין
16/01/2018 10:31
שלום לך

החוק קובע כי על המעסיק לשלם עד 40 שעות היעדרות עקב בדיקות הריון. אם יש לך אישור רפואי שמראה כי היית 6 שעות בבדיקה הקשורה להריון, המעסיק יצטרך לשלם עליהן.

בהצלחה
ליאור
15/01/2018 15:36
שלום לכולם, שואלת עבור חבר שחווה מקרה לא נעים לאחרונה, האם חוקי להפלות מועמד כיוון שבן משפחה מדרגה שנייה עובד באותה החברה? יש לציין שמדובר בחברה גדולה מאוד והוא היה מיועד לתפקיד במחלקה אחרת לגמרי ונאמר לו במפורש שרצו להתקדם איתו אך זו סיבת הפסילה.

תודה מראש
עורך דין
16/01/2018 10:30
שלום לך

השאלה נענתה לפני רגעים ספורים.

בהצלחה
ליה
15/01/2018 15:38
אשמח לעזרתכם:
בתור עובדת במשרה מלאה לא הגעתי חודש שעבר פעמיים עקב מחלה וכמובן הוצאתי ימי מחלה כנדרש, המעסיק שלי הוריד לי בתלוש המשכורת 500 שח בטענה על ימי המחלה . הבנתי שדבר זה לא אמור לקרות אך כשפניתי אליו הוא טען שהוא עובד על פי חוק ושאני טועה לחלוטין. האם הוא צודק? ואם הינו טועה מה אני אמורה לעשות כדאי שיקשיב לי? למי ניתן לפנות?
עורך דין
16/01/2018 10:30
שלום ליה

על יום המחלה הראשון המעסיק לא משלם שכר אבל מוריד יום מחלה מהמכסה שנצברה לזכותך. אם נעדרת פעמיים, בכל פעם ליום אחד, אכן תראי הורדה בשכר עקב כך.

בהצלחה
פיטורים
גל
16/01/2018 08:19
אשמח לעזרתכם,
אני התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש לפני כ-3 שבועות בתפקיד של רכזת משאבי אנוש - פונקציה יחידה במוקד - שאר החברה יושבת באזור המרכז ואנחנו בצפון. לפני כשבוע הגיעה לפה אחת המנהלות הבכירות שעובדת בחברה כ20 שנה אך לתפקידה הנוכחי נכנסה לפני גם כ3 שבועות , היא הגיעה לעשות ביקורת כח אדם במוקד, היא שוחחה עם כל המנהלים וגם איתי במשך 10 דקות ועשתה לי מעיין ראיון עבודה נוסף שבסופו אמרה לי שהתפקיד שלי לא מוגדר כל כך ושנצתרך להוסיף לי מטלות וביקשה שאשלח לה איזה מטלות לדעתי אפשר להוסיף , במייל ציינתי מספר מטלות שאשמח להוסיף ואף שאשמח להוסיף כל מטלה שנראת להם (מכיוון ואני בעצמי עדיין לומדת את התפקיד) לאחר מספר ימים אותה מנהלת שלחה מייל למנהל המוקד (המנהל הישיר שלי) שעליו לעשות לי שיחת שימוע ולפטר אותי מהסיבה - הנציגה לא מתאימה לתפקיד - לא הייתי אמורה לראות את המייל אבל המנהל שלי הראה לי כי הוא בעצמו לא הבין מאיפה זה מגיע הוא אמר לי שהוא מרוצה מאוד מהעבודה שלי מספר פעמים ואף במעמד שהראה לי את המייל, אין סיבה ממשית לפיטורין חוץ מזה שכנראה לא באתי לה בטוב .
שורה תחתונה מעניין אותי לבדוק האם יש פן לא חוקי בפיטורים האלה?
עורך דין
16/01/2018 10:26
שלום גל

על פניו המדובר בזימון לשימוע. האם ניתן לך מכתב פיטורים לאחר השימוע? בכל מקרה, חשוב לזכור כי למעסיק שמורה זכות מלאה לפטר כל אחת מעובדותיו, כל עוד הליך הפיטורים תקין ומתקיים לפי הוראות הפסיקה.

בהצלחה
גל
16/01/2018 10:29
כרגע טרם, המנהל הישיר שלי מנסה לבדוק אם יוכל לשנות את ההחלטה ולכן טרם ביצע לי שיחת שימוע , פשוט עניין אותי הנושא כי אין להם באמת טענות נגדי לשיחת שימוע כי אין באמת סיבה לפיטורים , בנוסף אני יודעת בוודאות שהמקום לא שולח לעובדים מסמכי סיכום העסקה לאחר שהם מתחילים לעבוד פה , אני אישית ביקשתי את שלי ושלחו לי , אבל יש פה בנות שעובדות כבר חצי שנה ולא קיבלו.. יש משהו לעשות עם זה?
נטע
15/01/2018 16:30
שלום, אני אם חד הורית עם משמורת מלאה, האב לא בתמונה בכלל, אנו פרודים 3 שנים והוא לא משלם כלום ואינני יודעת כתובתו. יש לי 2 ילדים בגיל 8 ובגיל 10, אני עובדת מדינה, מזה 4 שנים יוצאת לחופש מעבודה קבוע בחודש אוגוסט ל3 שבועות כי אין לי סידור לילדים. השנה המנהלת אמרה שיש עוד 2 שגם רוצים לצאת לחופשה באוגוסט והיא מסכימה רק ל 2 אנשים באותה תקופה. היא אמרה לנו תשתתפו בהגרלה. האם יש חוק למתן חופש לאם חד הורית בחופשות ילדים בגיל בית הספר?איזה זכויות במקרה כזה יש לי? האם מותר לבטל לי את החופש, אני לא זקוקה לחופש בחודש אחר.תודה.
עורך דין
16/01/2018 10:29
שלום נטע

איני מכיר חוק או תקנה שיכולים לעזור לך במקרה שציינת לצערי.

בהצלחה
מרינה
15/01/2018 18:39
שלום! במקרה של אי תשלום שכר חודשי למבקש מקלט מדיני, אילו זכויות יש לעובד, ומה צריכות להיות פעולותיו על מנת שהמעסיק ישלם?
עורך דין
16/01/2018 10:28
שלום מרינה

לכל עובד, ללא הבדל בין אזרח ישראלי או עובד זר, יש זכות לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה במידה ולא קיבל את שכרו כחוק.

בהצלחה
שם *שני
15/01/2018 18:59
האם חוקי להפלות מועמת כיוון שבת משפחה מדרגה שנייה עובד באותה החברה? יש לציין שמדובר בחברה גדולה מאוד.
הייתי מיועדת לתפקיד במחלקה אחרת לגמרי התבקשתי למלא טופס שכולל גם שאלה בנוגע לקרובי משפחה ובתום הראיון ונאמר לי במפורש שרצו להתקדם איתי אך זו סיבת הפסילה(העובדה שיש לי קרובת משפחה שעובדת בחברה). תודה מראש
עורך דין
16/01/2018 10:27
שלום לך

על מנת לתת תשובה לשאלה לגבי אפליה אפשרית במקום העבודה, יש לקבל עוד מידע. מוטב לפנות במקרה כזה לפגישה אישית עם עורך דין ולקבל ייעוץ פרטני.

בהצלחה
שני
15/01/2018 19:00
**אפלייה
אגב חא מדובר בחברה ממשלתית/ציבורית
רוני
16/01/2018 08:21
שלום,
אני מורה באותו בית ספר במשך 3 שנים
חזרתי לעבודה אחרי חופשת הלידה (5 חודשים אחרי הלידה) ועכשיו אני רוצה להתפטר בכדי לטפל בתינוק (עברו 8 חודשים מאז הלידה), האם עדיין זה נחשב מתפטרת בדין מפוטרת? כלומר האם אהיה זכאית לפיצויי פיטורין ולדמי אבטחה?

תודה
עורך דין
16/01/2018 10:24
שלםו רוני

כל עוד תגישי מכתב התפטרות לפני שלילדך ימלאו 9 חודשים תוכלי להתפטר לצורך טיפול בילד לפי הוראות החוק, ותהיה לך זכות לקבל פיצויים מלאים ואת כל שאר הזכויות של עובדת שפוטרה.

בהצלחה
נטלי
15/01/2018 11:56
תודה מראש על המענה.

ילדתי תאומות ב-2.7.17, חופשת הלידה שלי הסתיימה ב-.5.11.17 וחזרתי לעבודה ב-10.12.17.

ב-8.1.18 הודיעו לי על "קיצוצים" ושאני מפוטרת.

מה עליי לעשות?
איך כדאי שאגיב במקרה כזה?
זה חוקי?
למי עליי לפנות כדי לקבל את שמגיע לי?

חשוב לציין שמדובר בעסק פרטי ולא מסודר בכלל,
התחילו לשלם לי פנסיה רק לאחר חצי שנה של עבודה למרות שכשהתחלתי לעבוד שם הייתה לי פנסיה פעילה ועוד כל מני דברים שקשה לי לשים עליהם את אצבע כרגע אבל בטוח שלא נעשו בצורה הנכונה.

אשמח לעזרתכם!
עורך דין
15/01/2018 13:57
שלום נטלי

חוק עבודת נשים מגן עליך מפני פיטורים למשך תקופה של 60 ימי לאחר חזרתך מחופשת לידה. פני בהקדם להתייעצות פרטנית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
ייעוץ
מ.ז
15/01/2018 11:57
שלום לכולם,
ילדתי בספטמבר האחרון. תקופת חל"ד בתשלום תמה לפני כשבועיים וכעת המשכתי חל"ד ללא תשלום. עבדתי במקום עבודה אשר בעייתי עבורי לחזור לעבוד בו לאחר הלידה. מה תאריך ניתוק יחסי עובד-מעביד שצריך להופיע במכתב ההתפטרות שאני מוציאה (התפטרות לצורך גידול ילד)?

האם יום שליחת המכתב (בו אני מודיעה כי לא אחזור מחל"ד) או שעלי לתת ימי התראה, על אף שכאמור, איני עובדת בפועל?
RE: ייעוץ
עורך דין
15/01/2018 13:56
שלום לך

בכל מקרה עליך לתת הודעה מוקדמת לפי הוותק שלך במקום העבודה. מכתב פיטורים אמור לשאת את תאריך כתיבתו ולציין את מועד תום יחסי העבודה, לפי משך ההודעה המוקדמת.

בהצלחה
שיראל
15/01/2018 12:04
בעלי עובד במעברים כבר מספר שנים.

הוא מועסק דרך חברה קבלנית שעובדת עם משרד הביטחון.

המעבר סגור היום מבחינה ביטחונית. ורק קומץ של עובדים (בודקים 10 בערך) התבקשו להגיע למעבר ונאמר להם שרק העובדים הנ"ל יקבלו תשלום על היום הזה וכל מי שלא הגיע לעבודה (כי לא היה צורך בהם) לא יקבל תשלום.
העובדים במעבר כרם שלום מוסמכים לעבודה במעבר זה בלבד כיוון שהוא מעבר סחורות ואין להם הסמכה לעבוד בשום מעבר אחר. ככה שגם אם הם יבקשו לתגבר במעבר אחר כדי לקבל תשלום על היום הזה הם לא יוכלו לעבוד.

השאלה היא האם החברה הקבלנית מחויבת לשלם להם ביום שהמעבר סגור מבחינה ביטחונית?
עורך דין
15/01/2018 13:42
לשום שיראל

המעסיק צריך לשלם שכר מלא עבור משמרת שבוטלה כל עוד העובד עמד לרשות המעסיק באותו יום עבודה, כפי שתיארת בשאלתך.

בהצלחה
רוני
15/01/2018 13:27
שלום, אני עובדת בקופ"ח מכבי. בשנים האחרונות הנהלה דורשת מאיתנו ,העובדים ,לשווק את הקופה. כל זה בזמן טיפולים רפואיים.
אנחנו קורסים תחת העומס בעבודה, בגלל חוסר תקנים.
כעת רוצים לשלוח אותנו להדרכות שיווק. האם אפשר להכריח אותנו להשתתף בהדרכות אלו כנגד רצוננו?
אנחנו עובדים מקצועים בשרותי בריאות, אחיות ,רנטגן,פיזיותרפיה וכד וחשוב לנו להתרכז בשרות המקצועי.
עורך דין
15/01/2018 13:40
שלום רוני

בדרך כלל, עובדים מאד שמחים לצאת להדרכות העשרה. מצד שני, אין למעסיק כל זכות חוקית לשנות את מסגרת העסקתך או יותר נכון לכפות עליך שינוי שכזה.

בהצלחה
מרים
15/01/2018 08:57
מותר למעסיק לבקש ממני להמיר חופשת מחלה לחופש רגיל?
עורך דין
15/01/2018 11:07
שלום מרים

אינך חייבת לקבל הצעה כזאת כמובן.

בהצלחה
מזל
14/01/2018 10:29
היי, אשמח לתשובה.

הועסקתי בחברה מאוגוסט 2016, במאי 2017 יצאתי לשמירת הריון עד נובמבר ומשם הומשך לחופשת לידה והמעסיק ציין שהיא עד מאי 2018 לכל היותר (עם הארכה כמובן). עכשיו השאלה היא כזאת, אם אני מגישה מכתב התפטרות, ימי חופשה / מחלה מצטברים בכל הזמן הזה שלא עבדתי בפועל ואוכל לפדות אותם? ואיך ייספר לי הוותק כולל שמירת הריון ו/או חופשה לידה ואוכל לקבל פיצויים כי זה מעל שנה? או נחשב עד הזמן שהועסקתי בפועל?

ועוד שאלה בזמן שהייתי בשמירת הריון האם מגיע לי לקהל מתנה לחג שחולק לכל העובדים?

יש לציין שמאז שנכנסתי להריון היחס של המעסיק שלי אליי מתחת לכל ביקורת.. והוא פשוט יכל להתעלם מכל דבר, אז שואלת אם יש טעם להתעמת.

תודה מראש
עורך דין
14/01/2018 21:11
שלום מזל

שאלת הרבה שאלות שיש להן תשובות מפורטות בסקירות המופיעות תחת הלשונית "נשים" בתפריט הראשי. מעבר לזה, אם את מרגישה כי המעסיק שינה את היחס כלפיך מאז שגילה כי את בהריון, מוטב לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין ולבדוק את הנושא לעומק.

בהצלחה
אורטל
14/01/2018 10:30
שלום לכולם, צריכה חוות דעת של עורכי דין בנושא מעונות של משרד התמ״ת.
חזרתי מחופשת לידה (שהארכתי) בעשרי בספטמבר. לא היתה לי דרגת סבסוד לכן שילמת מחיר מלא עבור שני ילדיי עד שיהיה לי תלוש שכר מלא. בסוף חודש אוקטובר שלחתי אליהם תלוש מלא כדי לקבל דרגה זמנית עד שיהיו לי שלושה תלושים מלאים לדרגה קבועה.
קיבלתי דרגה זמנית לחודשים אוק׳,נוב׳,דצמ׳. (ספטמבר לא קיבלתי כי לטענתם חזרתי באמצע החודש ואיני זכאית, רק לאחר קבלת דרגה קבועה ישקלו את ספטמבר) בגלל ששילמתי להם חודשיים מלאים (ספטמבר, אוקטובר) יצא שהם חייבים לי כסף אז בפועל לא שילמתי בנובמבר דצמבר.

בסוף דצמבר שלחתי להם שלושה תלושים מלאים כדי לקבל דרגה קבועה. ביום חמישי נקבעה דרגה קבועה יותר גבוהה מהדרגה הזמנית שהם קבעו לי. אך מסתבר שהם נותנים לי את הדרגה הקבועה רטרו! כלומר עבור ספט,אוק׳,נוב׳, דצמ׳. מה שאומר שכרגע אני חייבת להם הרבה כסף! האם זה תקין לנהוג כך? הרי כל המשמעות של דרגה זמנית להבנתי היא זמנית ולא קבועה וברגע שתיקבע לי דרגה קבועה זה יהיה מרגע קבלת הדרגה ואילך ולא רטרואקטיבית עבור כל החודשים שנקבעה לי דרגה זמנית (כמובן עפי תלושי שכר שהיו לי אז..)

אשמח לחוות דעתכם אני ממש לא יודעת מאיפה זה נחת עליי
עורך דין
14/01/2018 21:08
שלום אורטל

מומלץ במקרה אותו את מתארת לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין פרטי המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
מעיין
14/01/2018 10:32
אבא שלי בן 64 אובחן לאחרונה כחולה סרטן והפסיק לעבוד (יצא מהעבודה עם מכתב פיטורים) במהלך שנותיו בחברה הוא היה עובד שכיר בעל מניות בחברה כלומר קיבל כל חודש תלוש שכר כמו כל שכיר ,אבל היה לו גם מניות בחברה .הוא פנה לביטוח לאומי בכדיי לחתום אבטלה והם אמרו לו שבגלל שהיה לו מניות בחברה זה לא משנה שהוא היה שכיר אין לו זכות לאבטלה.

אבא שלי ניסע להציג להם מכתב מעו"ד החברה שמאשר כי הוא היה שכיר אך הם דוחים את בקשתו מכיוון שהיו לו מניות בחברה. חשוב לי להבין האם הם צודקים ?

האם לא מגיע לו לחתום אבטלה, למרות שכל חודש הוא משלם כבר שנים ביטוח לאומי?

האם אפשר לערר על ההחלטה?
עורך דין
14/01/2018 20:40
שלום מעיין

ניתן להגיש ערר על כל החלטה של המוסד לביטוח לאומי ובכל מקרה ניתן אף להגיש תביעה לבית הדין לעבודה אם הערר לא יתקבל. מומלץ במקרה שאת מתארת לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
ורד קוקס
14/01/2018 13:46
מבקשת לדעת באיזה סוג רתכת ניתן לרתך לאדם שמושתל בגופו קוב דפיבלירטור
עורך דין
14/01/2018 20:38
שלום ורד

השאלה שלך אינה קשורה לעולם העבודה ולמעשה לא ממש הבנתי אותה.

בהצלחה
אביה
14/01/2018 13:57
שלום וברכה.
אשמח להתייעץ אתכם.
אני עובדת שש שנים במקום עבודתי,כעת אני בחופשת לידה בת ארבעה חודשים שמתוכננת להמשך עד חצי שנה לאחר הלידה.
מנהלת כח האדם של העמותה בה אני עובדת עדכנה אותי כי בסוף פברואר העמותה מסיימת את ההיקשרות עם מקום עבודתי ועמותה אחרת לוקחת בעלות על המקום.
בשל כך העמותה הנוכחית מפטרת את כל העובדים במקום. ועל כן אין להם ברירה אלא לפטר גם אותי. מנהלת כח האדם הציעה לי להתפטר כי בכל מקרה אקבל פיצויים בגלל שאני לאחר לידה. לדבריה אם היא תפטר אותי ייקח זמן עד שאקבל את הפיצויים כי עליה יהיה לפנות לארגון זכויות נשים והתהליך שם לוקח זמן.
אני מתלבטת האם זה נכון לי להגיש מכתב התפטרות או שבכל זאת להתעקש שיפטרו אותי.
אשמח לדעתכם ולהתייחסותכם לאופציות דמי האבטלה ודמי הפיצויים.
תודה רבה רבה!!
עורך דין
14/01/2018 20:38
שלום אביה

אין כל סיבה שתתפטרי מיוזמתך. המעסיק יצטרך לקבל אישור של משרד הכלכלה (הממונה על חוק עבודת נשים) על מנת לפטר אותך בכל מקרה - בשל ההגנה החוקית המוקנית לך לאחר חופשת הלידה.

בהצלחה
נ.נ
14/01/2018 16:23
אשמח לעזרתכם בשאלה האם זה חוקי ומה ניתן לעשות.
עובד בבית קפה, 7 חודשים משמרות של 6-6 וחצי שעות. עדיין לא פתח קרן פנסיה ולא הםריש כספים. בנוסף עכשיו החליט שמקצץ את המשמרות ל3 וחצי שעות

האם העניין חוקי או נחשב להרעת תנאים?

תודה מראש על המענה
עורך דין
14/01/2018 20:06
שלום לך

אסור ולא חוקי שלא להפריש פנסיה לעובד עם ותק של 7 חודשים בכל מקרה. קיצוץ שעות העבודה כפי שציינת מהווה הרעת תנאי עבודה בהחלט.

בהצלחה
שרון
14/01/2018 16:23
שלום,
אני מנהלת דוכן מכירות בחברה מסויימת ויש לי מספר שאלות:
1. האם מותר למנהל שלי ללחוץ עליי להגיע לעבודה כשיש לי אישור מחלה מהרופא?

2. מה ההשלכות עליי אם בעקבות הלחץ הגעתי לעבודה בהיותי חולה (האם אני מסתכנת מבחינת ביטוח?)

3. עד כה היה נהוג שמנהלים עובדים בממוצע 3-4 שעות ביום שישי עד השעה 1. ההנהלה החליטה באופן גורף ש"לא היה ולא נברא" ומעכשיו עובדים 5 שעות ביום שישי וביקשה להוריד חצי יום חופש רטרואקטיבית לכל המנהלים שעבדו מתחת ל5 שעות ביום שישי. האם הדבר חוקי?

יש לציין שאני עובדת בחברה שנה וחצי, מתוכן 9 חודשים כמנהלת וזה היה ברור ומקובל לכולם שעובדים עד 1 ביום שישי- שעון הנוכחות שלנו חשוף לכל ההנהלה הבכירה ומעולם לא העירו לנו על השעות בשישי.
עורך דין
14/01/2018 20:05
שלום שרון

1. זה אסור.
2. יום המחלה מבטל.
3. אסור ככל הנראה. צריך לבדוק את חוזה העבודה בקפידה.

בהצלחה
קורל
14/01/2018 19:41
אשמח לעזרה קטנה בנוגע למשכורת.
אני עובדת ברשת של בתי מלון. ביום הראשון שלי בתפקיד חדש מכרתי כרטיסי חנייה -של העייריה לא של המלון עצמו- ונמצא חוסר בקופה. נמסר לי שאת החוסר אצטרך לשלם מהכיס שלי ויורידו לי מהמשכורת. השאלה היא כזאת.. זה חוקי?
עורך דין
14/01/2018 20:04
שלום קורל

אסור בהחלט לתת קנסות לעובדים בגלל חוסרים בקופה, מבלי שהעובדים נתנו לך הסכמה מראש ובכתב.

בהצלחה
קארין
14/01/2018 16:47
ב5.3 17 התחלתי לעבוד בחברת קבלן במתקן כלשהו שלהם. חתמתי על שני חוזים... בשני החוזים התפקיד והשכר זהים רק שבחוזה של הפרוייקט ישנו סעיף שמחייב אותם לשלם לי מענק עבודה לאחר 12 חודשים ולאחר 24 חודשים.
ביום חמישי (11.01.18) זומנתי לשיחה לגבי תפקודי בעבודה, הם הביאו טענות חלק שקריות (יש לי הוכחות הפוכות כמו שיחות וואטסאפ וכל המקום מצולם ומוקלט)
וחלק חסרות פרופורציה לחלוטין או דברים מלפני תקופת זמן ארוכה.
בתום השיחה נאמר לי שיעדכנו אותי בהמשך לגבי תשובה כזאת או אחרת. בשעות הערב פורסם סידור עבודה ללא השם שלי בקבוצת העובדים בוואטסאפ (לפני שקיבלתי תשובה)

בסופו של דבר זומנתי לשיחה היום וכעת המצב הוא שאו שאני לוקחת את ההצעת עבודה שלו וזה כולל חוזה חדש או שיפטרו אותי...

כיצד נכון לפעול ואם יש פה מקום לתביעה.
עורך דין
14/01/2018 19:29
שלום קארין

למעסיק שמורה הזכות לפטר כל אחת ואחד מעובדיו לפי שיקול דעתו וכל עוד הליך הפיטורים מתבצע בהתאם להוראות החוק והפסיקה.

בהצלחה
ויקטוריה
14/01/2018 16:48
קיבלתי לפני כשחצי שנה פניה מחברה להחזרי מס שכנראה אמא שלי הפנתה אותם אלי, לאחר שיחה קצרה היא אמרה שאני יכולה לקבל החזר מס די גבוה ואמרה שאני צריכה לשלם 600 שקל על פתיחת תיק..כשסירבתי כי באותו זמן לא היה לי תקציב לזה, היא אמרה שהיא תיצור איתי קשר בעוד חודש.. ואותו סיפור.
ואז הבנתי שהיא הלכה ויצירה קשר עם אמא שלי, וביקשה ממנה לשלם עבורי על הפתיחת תיק, משהו שהיה לחלוטין מנוגד לבקשה שלי לא לפנות לאמא שלי.. אז כמובן שאמא שלי הנחמדה פתחה את הארחק ושילמה, ומשם החברה נעלמה.. לא טלפון, לא מכתב.. כלום.

עכשיו הם יצרו איתי קשר אחרי חצי שנה שחסר להם את המסמכים החתומים שלי..עכשיו כשניסיתי להסביר לנציג שם שאני לא מעוניינת ושהם יחזירו לאמא שלי את הכסף, הוא אמר שהוא לא חייב לי כלום והתיק כבר נפתח.

מה אני יכולה לעשות במצב הזה? זה 600 שקל שהלכו לפח? הם באמת יכולים לפתוח לי תיק בלי הסכם שלי ובלי החתימה שלי?
עורך דין
14/01/2018 19:28
שלום ויקטוריה

לשאלתך אין קשר לדיני עבודה ואת צריכה ויכולה לפנות ולהגיש תביעה כנגד אותה חברה בבית המשפט לתביעות קטנות.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ