פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 982
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עובד מודאג
31/05/2014 08:42
שלום רב, ישנו ניסיון להקים ועד עובדים מטעם ההסתדרות בימים אלו בחברה בה אני עובד. מקימי הועד השיגו רוב של מעל ל 55% מהחתימות הנדרשות, אך לפתע קם גוף המכיל בעיקר מנהלים בארגון והם גורמים לעובדים למשוך חתימותיהם ולהצטרף לועד פנימי שהם מנסים להקים מנגד. האם ״ועד פנימי״ שלא נעזר באף אחד מגופי הצד השלישי היום, בכלל נחשב לחוקי?
ענת
01/06/2014 16:16
שלום רב,

אני בת 32, נמצאת בהריון שני, בחודש השביעי להריון. בריאה לחלוטין בד"כ.

בהריון הראשון הייתי בשמירת הריון בהמלצת האורטופד ורופא הנשם עקב כאבי גב חזקים שהופיעו בחודש השישי ולא איפשרו לי לעבוד. (העבודה שלי כרוכה בישיבה - 9 שעות ביום). השמירת הריון אושרה ע"י הביטוח הלאומי.

כעת,מאז החודש הרביעי נמצאת באופן רציף בחופשת מחלה עקב לחץ דם גבוה, אישפוז, כאבי ראש, טישטוש ראייה וכאבי גב.

לאחר שסיימתי את כל מכסת ימי המחלה שלי, רופא הנשים המליץ לי על שמירת הריון ,בתאריך 07.04, עקב בעיות לחץ דם + כאבי גב עם המלצה מאורטופד מומחה למנוחה ואיסור ישיבה ממושכת. ההמלצה לשמירה היא עד הלידה שאמורה להתרחש באוגוסט.

בתחילת מאי הגשתי את כל המסמכים הרפואיים , כולל הטופס ממקום העבודה לביטוח לאומי . כעת קיבלתי סירוב כי הפסקת העבודה נעשתה באופן עצמאי ולא עקב שמירת הריון ועל כן לא מגיעה לי שמירת הריון.

כאשר פניתי להבהרות - אולי יש מסמכים רפאיים שחסרים ואיך יכול להיות שהפסקתי לעבוד באופן עצמאי יזום אם יש לי אישורי מחלה מ-2 רופאים, כולל רופא הנשים ומרופא באשפוז, נעניתי כי צריך לפנות לבית דין לעבודה.

מיותר לציין כי אני לא אוכל לשוב לעבודה כעת, המצב שלי הפך רק לקשה יותר ורופא הנשים ממליץ עליי מנוחה בבית, וכעת אין לי שום הכנסה והדבר ישפיע גם על דמי הלידה שלי לאחר הלידה.

השאלה שלי:

1. האם לפני הפנייה לבית דין לעבודה ישנם עוד דרכים לערער על ההחלטה? מה האופציות שלי כעת? האם לקחת עו"ד?

אני מיואשת לחלוטין ואודה מאוד לתשובה.

בברכה,

ענת
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 16:25
בהתמלא תנאים מסויימים, את זכאית לצאת לחופשת לידה בשל מצב רפואי קודם ללידה.
יש מס' דרכים לטפל בעניין זה כולל פניה לממונה על עבודת נשים בתמ''ת.
לפרטים נוספים צרי קשר טלפונית.
פיטורין
אבי
01/06/2014 16:17
היי,

אני נותן שירותי הדרכה למוסד ציבורי מזה כ-5 שנים דרך חברת היי טק. התפקיד מרובה נסיעות מצד הלקוח שאליו אני כפוף (לציין כי החברה דואגת לי לרכב/ למשכורת) אך התקבלתי לעבודה אחרי ראיון עבודה אצל הלקוח.

לפני תקופה של חודש וחצי החלו לי כאבי ברכיים, בהמלצת האורטופד ביצעתי מס' בדיקות ובעקבות בדיקות אלה נתן לי חופשת מחלה של שבוע והגבלה מנסיעות ארוכות וממאמץ עד לתום הבירור הרפואי ממה נגרמת הבעיה, כעבור 3 שבועות בהם עבדתי בעיר המגורים (למרות שמסרתי להם כי אני יכול לעבוד בעוד מגוון מקומות) הלקוח הודיע לי כי מבחינתו אני יכול להישאר בבית כבר מרגע השיחה, לאחר שהתעקשתי שמגיעה לי התראה של 30 יום וכמובן שאני לא הולך הביתה ללא מכתב, קיבלתי מכתב מהלקוח שאומר שאני מסיים את תפקידי אצליהם בעוד כ-33 ימים.

החברה שאצלה אני עובד מתעקשת שארשום מכתב התפטרות ואני לא מסכים ואני לא יודע מה הסטטוס שלי. האם ב-30.6. אני מסיים רשמית לעבוד?

האם החברה לא הייתה אמורה לבצע לי שימוע? האם מותר לפטר עקב הגבלה זמנית? האם להמשיך להגיע לאותו מקום? ואם הם יכולים לחייב אותי לעבור תפקיד כדי להימנע לפטר אותי?

אודה לתשובתך.
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 16:21
מעבר לכך שלא בוצע שימוע כדין ולא ניתנה הודעה מוקדמת בת 30 יום אסור לאלץ עובד לכתוב מכתב התפטרות.
מדובר בהתנהלות לא חוקית.
לפרטים נוספים צור קשר טלפונית.
ללא שם
01/06/2014 14:10
שלום רב

אני עובד בחברה סלולרית לאחרונה הוזמנתי על ידי מנהלת המוקד לטענתה אני יצאתי מהעובדה חצי שעה לפני קודם ונעשה לי יציאה על אחד העובדים שלא הייתי נוכח ובגלל כמה חיסורים שהיו לי אני נמצאתי לא מתאים יותר ומבחינתה אני סיימתי את תעסוקתי לא נאמר לי כלום על התראה מוקדמת, וכנראה שהיא שלחה מייל המלצה לפיטור עובד למנהלת שלה, מה אני עודה במצב כזה איך להתקדם בינתיים אני עדיין מגיע לעבודה ועושה את המשמרת שלי והולך הביתה, מאז כמה ימים עברו ולא דיברנו אפילו לא שלום אחד לשני איך להתקדם? אני מעוניין לסיים את העבודה
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 16:16
הנך מוזמן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק יותר של הנסיבות והכוונה בהתאם.
אביגיל
01/06/2014 14:05
מנסה להבין אם יש לי קייס.

עבדתי במקום עבודה במשך שנתיים וחצי. ופוטרתי.

כחודש וחצי לפני הפיטורים הועברתי ממחלקה אחת לאחרת (נשארתי באותו תפקיד.. פשוט האחריות של התחום שלי הועברה למחלקה אחרת). בסיום התפקיד במחלקה הקודמת קיבלתי בונוס, ומכתב הערכה על תרומתי, מקצועיותי ופועלי בחברה.

המנהלת הישירה שלי הייתה בחופש כשלושה שבועות ובזמן החופשה שלה החליף אותה בכיר בארגון.

כאשר חזרה המשיכה לנהל אותי וכשבוע וחצי לאחר מכן נקראתי למשרד של המנהל שלה ופוטרתי עקב "התנהלותי המקצועית". כאשר הבעתי פליאה על כך וטענתי כי אף אחדד לא אמר לי כי אינו מרוצה טען המנהל כי "נכון.. אבל העירו לך בשוטף" אמרתי שבלתי אפשרי להבין מהערות בשוטף כי לא מרוצים וכי אני עומדת בפני פיטורים.

בנוסף טענתי כי רק לפני חודש קיבלתי מכתב הערכה על מקצועיותי וכי זה אינו מסתדר לי עם טענותיו. בתגובה הוא אמר כי זו מחלקה אחרת. עניתי שזה אותו תפקיד ואותה חברה.. אז לא כל כך מובן לי מה קורה.

אותו מנהל מעולם לא שוחח איתי בענייני עבודה לפני כן , ומעולם לא הייתה לי שום פגישת תיאום ציפיות לפני כניסתי למחלקה החדשה. אציין גם שהמנהלת הישירה שלי לא ידעה כלל על הכוונה לפטר אותי, וכי אני בעצם זו שהודיעה לה על פיטוריי.

כן ניתנה לי הודעה מוקדמת.
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 14:09
נראה כי מדובר בפיטורים שלא כדין אך יש צורך בפרטים נוספים.
להמשך בירור ניתן לפנות טלפונית.
אוריאל
29/05/2014 20:48
שלום אני כרגע בתאונת עבודה בתאריך.6/7/2014 אני מסיים 91 יום לפי החוק אינני מעוניין לחזור למקום עבודתי שאלתי היא האם אני יכול להביא למעסיק מיכתב של רופא תעסוקתי פרטי מיטעמי כדי לקבל את הזכויות?או שהוא יכול לידרוש מימני מיכתב של רופא תעסוקתי של קופת חולים?אני עובד 5 שנים במקום עבודתי
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 12:43
קודם כל, יש לבדוק אם ניתן להגיש תביעה לנכות מעבודה. אם לא, ממילא לא תקבל אישור מרופא תעסוקתי. בכל אופן, אם המעסיק לא מוכן לשלם פיצויים על סמך אישור קיים, תאלץ להגיע לבית הדין ושם יבדקו את מצבך הבריאותי וזכותך לפיצויים בהתאם.
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 08:41
שלום,

מכתב מרופא תעסוקתי פרטי יכול להספיק. באפשרותך לפנות למשרדנו לייעוץ מעמיק בנושא.
אריאל
30/05/2014 19:44
שלום רב
אני עובד מזה 4 שנים במקום ממשלתי עובד ארעי (חוזה)
לפני חצי שנה הופיע לי מחלת עור הנקראת ויטיליגו , כתמים לבנים בכפות הידיים והפנים מה שגורם לי לחוסר נוחות רציני...(אני חושב בעקבות לחץ בעבודה) היות וזו מחלה שלא יודעים עד היום מה הסיבה שהיא מתפרצת וגם אין לה טיפול רציתי לדעת האם יש לי איזה שהם זכויות ??
ובנוסף רציתי לדעת האם אני יכול לדרוש קביעות ממקום עבודתי היות ויהיה קשה לי מאוד מבחינה נפשית ללכת לחפש מקום עבודה אחר ולהסתגל במקום אחר..בעקבות מחלה זו
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 12:38
אם נסיבות אי חידוש החוזה יהיו בגלל המחלה, מדובר במעשה לא חוקי. בכל אופן יש לבדוק עניין זה לעומק. בנוסף, ניתן לתבוע בגין נכות כללית או נכות מעבודה מביטוח לאומי.
לפרטים נוספים - צור קשר טלפונית.
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 08:40
שלום,
באפשרותך לפנות לביטוח לאומי על מנת לבדוק זכאות.
משרדנו עומד לרשותך לייעוץ מעמיק יותר.
רמי
01/06/2014 08:25
שלום רב
עבדתי פחות משנה כשכיר בחברה. עובד (שאינו מנהלי) שהיה בקשר עבודה עמי, ושלא "סימפט" אותי במיוחד, התלונן עלי בפני מנהלים בכירים בחברה שאני מדבר "באופן מחפיר" לעובדים, תלונה שיקרית , נטולת אמת, ושבעקבותיה זומנתי לשימוע ופוטרתי באופן מיידי למחרת השימוע. אציין כי לא שולמו לי דמי הודעה מוקדמת ע"פ הנדרש בחוק.

האם באפשרותי לתבוע בביה"ד בנוסף לדמי ההודעה המוקדמת מהחברה המגיעים לי ע"פ חוק, גם פיצוי נוסף בגין אי התשלום במועד (הלנה?) , וגם לכלול באותו כתב תביעה, תביעת לשון הרע כנגד העובד שהפיץ את דיבתי רעה בחברה שבעתיה פוטרתי. אציין שע"פ השימוע, הבנתי שמנהלי החברה דבקים בגרסתו, אך שבאפשרותי להוכיח שהדיבה הינה שקרית ונועדה לגרום לפיטורי.

אודה לתשובתכם
רמי
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 12:35
תביעת לשון הרע אינה מומלצת בנסיבות האלה. הייתי ממליץ, לאחר בדיקת נסיבות ופרטי השימוע, לתבוע את החברה עצמה בגין פיטורים שלא כדין שכן החובה המוטלת עליה היא לא רק לבצע שימוע אלא לברר את טענות העובד לעומק כמיטב יכולתה ומשאביה.
שימוע
חגי
31/05/2014 14:29
ב 10/2/13 ביקשתי מהמנהל שלי לקבל זכויות שנמנעו ממני, המנהל אמר לי שהאחראי עליו,מנהל התפעול,מבין בזכויות הללו יותר ממנו, נקבעה לי שיחה עם מנהל התפעול ב 12/2/13, לאחר כמה דקות,השיחה הפכה לשיחת שימוע לפני פיטורים. כפי שברור לכם, לא קיבלתי התראה לפני שיחת השימוע. האם כיום אני יכול לתבוע בגין הזכויות שביקשתי אז,ביניהן הלנת שכר (השכר שולם כל חודש ב 15) אי מתן שכר מינימום, אי מתן מלוא הזכויות הסוציאליות,אי תשלום ימי מחלה,וכמובן,פיטורי עובד הנמצא בהליכי טיפולי פוריות,בפרוטוקול השימוע מצויין שכמה דקות לאחר השימוע עידכנתי את המנהל בנתון הזה,ובכל זאת, כחצי שעה לאחר העדכון,קיבלתי את מכתב הפיטורים.
RE: שימוע
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 12:33
יש כללים ברורים לעריכת שימוע שמעסיקך לא עמד בהם ולפיכך מדובר בפיטורים שלא כדין. בנוסף, אסור לפטר עובד שדרש את זכויותיו החוקיות. בנוסף, אסור לפטר עובד בסמוך לטיפולי פוריון על פי חוק עבודת נשים. יש לתבוע בגין פיטורים שלא כדין.
עורך דין ארז כהן
01/06/2014 08:49
בהחלט קיימת לך עילת תביעה ממשית בגין כל הזכויות שציינת ובגין פיטורים שלא כדין.
צור קשר טלפוני עם משרדנו להמשך ייעוץ וייצוג.
קובי
01/06/2014 08:24
אני עובד כמלצר במסעדה כשנה וחצי, לפני כשבועיים נשלח מייל לכל העובדים כי עליהם לעבור מבחן ידע, מי שלא ייגש לבחינה או לא יעבור אותה תורד משכורתו ל80%. בגלל סיבות אישיות ואי הבנה נדחה המבחן שלי מעבר למועד המצויין. ומשכורתי הורדה ל80%.

בטענה כי הדבר אינו חוקי הפנו אותי במקום העבודה לסעיף בחוזה עליו חתמתי ביום ההעסקה:

"התשלומים המפורטים לעיל יעודכנו בהתאם לעדכוני הדין מעת לעת". האם הדבר מצדיק את המעשה או שיש בידי את היכולת לטעון כנגדם?
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 12:19
מהסע' שציינת ניתן להבין שעל המעסיק לעדכן את שכר המינימום המשולם. בכל מקרה, אם תתפטר בשל כך תהיה זכאי לפיצויים לאחר שתיתן למעסיק הזדמנות לתקן עניין זה.
עורך דין ארז כהן
01/06/2014 08:50
הדבר מהווה הרעת תנאים מוחשית המזכה אותך להתפטר כדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
שפירא
01/06/2014 08:54
אני גימלאי ויש לי פנסיה תקציבית. אני מעוניין שבת זוגי (איננו נשואים ואיננו ידועים בציבור) תקבל את הפנסיה שלי במקרה פטירה חו''ח (קצבת שאירים).

השאלה, מה צריך לעשות כדי לממש זאת. מה צריך לכתוב, האם צריך למלא טופס כל שהוא ולמי צריך להגיש (בית משפט?)

תודה מראש.
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 12:15
אתה צריך לעדכן את הקרן בזהותה של בת זוגך היות וגם ידועות בציבור זכאיות לקצבת שאירים.
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 08:57
שלום,
בנושא זה עליך לפנות לקופת הפנסיה אשר אתה מתנהל מולה.
אבי בן
01/06/2014 00:29
עבדתי אצל מישהו בשחור, סכום של 250 שקל בשבוע, עבודה של 4 פעמים בחודש, כעת הגעתי למצב שהוא לא שילם לי סכום גבוה, אני רודף אחריו אבל זה לא הולך, האם יש מה ללכת לתבוע בבית המשפט לעבודה בתל אביב? האם זה לא יכול לדפוק אותי שכביכול עבדתי בשחור, או שזה סכום נמוך יחסית לעבודה בשחור, את האמת שהייתי בגיל 22 כך שלא הכי ידעתי את כל הפרצדורות, אשמח מאוד לתשובה תודה רבה
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 12:13
החובה להצהיר על עובד ולשלם מיסים עבורו היא בעיקר של המעסיק. לכן ניתן לתבוע.
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 09:00
שלום,
באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
דיויד
01/06/2014 08:33
שלום וברכה.

שאלה על פידיון ימי חופשה – למציל – עובד עונתי

1. עבדתי בעונת הרחצה 2013 (חודשים יוני – ספטמבר) כמציל עונתי בבריכה.

2. כמו כן, עבדתי כמה ימים גם בחודש יוני 2010 באותו מקום העבודה.

3. בתלושי המשכורות שקיבלתי לא צויינו ימי / שעות החופש שצברתי.

4. במקומות עבודה קודמים שעבדתי כן צויינו שעות אלו.

5. סה"כ מדובר על 5 חודשים. 4 חודשים ב 2013, ובשנת 2010 חודש אחד.

6. סה"כ שעות כ-420 שעות עבודה.

7. בתום כל עונת רחצה ,החברה לא ערכה "חישוב פידיון ימי חופשה" לאף אחד מהמצילים לא בתשלום או ביציאה לחופש ותשלום על אותו היום.

שאלות:

1. האם מגיעים פידיון ימי חופשה לעובדים זמניים?

2. האם מצילים גם כלולים בהן?

3. כיצד יחושב פידיון ימי החופשה?

4. מנהל העבודה (לא המנכל) ביקשה שאעבוד העונה , אפילו חלקית, אני מאוד מרוצה מהעבודה, אך סירבתי , כל עוד לא ייערך בירור בענייני, האם נהגתי נכון?

בתודה
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 12:11
על פניו נראה שלא נהגת נכון כי סירובך לעבוד עלול לגרום להליכי פיטורים בעוד שאין מניעה לתבוע או לדרוש את זכויותך בזמן העסקה כאשר אתה מוגן מפטורים בשל דרישה זו.
אנה
29/05/2014 15:14
שלום,
אני כרגע מתגוררת בערד ועובדת במלון בים המלח מזה 4 שנים. במקביל ב-3 שנים האחרונות אני לומדת לתואר ראשון ומסיימת את הלימודים בעוד כחודשיים.
אני מתכננת לעבור לגור לבאר שבע בספטמבר ולכן גם להתפטר מהעבודה הנוכחית שלי. יש לי שתי שאלות:
האם מגיע לי פיצויים עקב התפטרות אם אני עוברת מערד לבאר שבע שהמרחק בין שתי הערים הוא כ-30 ק"מ, והמרחק בין מקום העבודה (ים המלח) לבאר שבע הוא כ-60 ק"מ?
שאלה נוספת- כרגע צצה לי הזדמנות עבודה בבאר שבע שאני שוקלת לקבל- מה יקרה אם אני אתפטר על מנת להתחיל בעבודה החדשה כחודשיים לפני המעבר עצמו לבאר שבע? או שאני אהיה חייבת להציג לפחות חוזה שכירות לחודש ספטמבר (ואני אתחיל לעבוד בעבודה החדשה בחודש יוני).
תודה מראש!!!
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 12:09
במידה והפיטורים עקב המעבר תהיי זכאית לפיצויים. בכל מקרה את זכאית לקבל את הכספים שהופרשו לטובתך בקופת הפיצויים לכן אולי לא יהיה כדאי לפספס את העבודה החדשה בשביל הפרש כספי הפיטורים.
לפרטים נוספים - צרי קשר טלפונית.
טניה
01/06/2014 10:34
בוקר טוב, יש לי מספר שאלות, אשמח לקבל עזרה.

1. אחרי שעבדתי 3 שנים שמתוכם חצי שנה הייתי בחופשת לידה איך אני מחשבת את הפיצויים?

2. המעסיק לפי חוק נתן לי חודש הודעה מוקדמת, אם אין ברשותי ימי חופשה / מחלה, האם אני יכולה ללכת לחופש ולקבל את השכר המגיע לי באותו חודש? או שאני לא זכאית?

3. אשמח לדעת מה הזכויות שלי, מה המעסיק צריך לתת לי לפי חוק.

תודה ויום טוב,

טניה
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 12:05
לפי ההודעה המוקדמת שקיבלת, אני מבין שפוטרת. אז תהיי זכאית לקרן פנסיה, פיצויים מלאים, פדיון חופשה והודעה מוקדמת שבה את נדרשת לעבוד במידה ונדרשת לכך.
ייתכן וישנם זכויות נוספות שמגיעות לך לפי הסכם קיבוצי או חוזה אישי ו/או נסיבות פיטוריך.
עו''ד אריק שלו
01/06/2014 10:40
שלום,

בכדי לחשב פיצויי פיטורים יש לעשות חישוב של משכורת ממוצעת עבור חודש כפול מספר השנים בהם עבדת. כאשר החל"ת אינו נחשב לצורך חישוב הזמן.
המעסיק אינו מחוייב לשלם לך עבור ההודעה המוקדמת כאשר אינך מגיעה לעבודה.
מיטל
01/06/2014 10:37
בוקר טוב לכם

אני חזרתי היום למקום העבודה שלי לאחר חופשת לידה של חצי שנה. מיד כשהגעתי נאמר לי כי אני לא חוזרת לתפקיד שעשיתי לפני שיצאתי לחופשת הלידה. לא שאלו אותי - פשוט הציבו לי עובדה. מה עלי לעשות? האם חוקי העבודה מגינים על הזכויות שלי?
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 12:01
אם מדובר בתפקיד שמהווה הרעת תנאים, יתכן ותוכלי לתבוע בנוסף לפיצויים מלאים גם עבור פיטורים שלא כדין בניגוד לחוק עבודת נשים ולחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה.
עו''ד אריק שלו
01/06/2014 10:40
שלום,

לכאורה הדבר אינו חוקי. אנא פני לייצוג משפטי -משרדנו עומד לרשותך.
אורן
01/06/2014 11:30
בוקר טוב,יש לי עניינים לא פתורים עם שני מקומות עבודה, מהמקום הראשון פוטרתי לקראת 4/13, ואת המקום השני עזבתי אני ב 12/13 (אי תשלום זכויות). האם אני יכול להגיש את שתי התביעות במקביל? זה לא ייראה לבית המשפט כאילו אני תובע סידרתי?
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 11:56
צריך לבחון את פרטי התביעות כידי להחליט.
פרח
01/06/2014 10:29
היי

אני נמצאת בתהליכי חיפוש עבודה חדשה כבר כמה שבועות. ביום חמישי הייתי בעוד ראיון עבודה (עשרות בשבוע) והמראיין שהוא הבעלים של חברה קטנה באזור המרכז כל הזמן פלירטט איתי בראיון, כאליו הכל בסדר... כאשר הוא שאל אם יש לי חבר אני עניתי שאני לא חושבת שזה רלוונטי לענות על שאלה כזאת, הוא הפך לקר ומרוחק ותוך דקה נגמר הראיון. האם זאת לא הטרדה מינית מצידו? האם זאת שאלה לגיטימית לראיון עבודה בכלל? יש לי מה לעשות במקרה כזה או שפשוט לשכוח?
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 11:54
חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה קובע שאפליה על כל רקע לא רלוונטי היא אסורה. ככל שתוכלי להוכיח את טענותייך בבית הדין.
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 10:41
שלום,

שאלה זו בהחלט יכולה להוות פגיעה בפרטיותך.
פרח
01/06/2014 11:16
תודה על התשובה המהירה. אכן, חשבתי שזה לא לגיטימי. השאלה העיקרית האם בכלל יש טעם להתעסק עם זה או פשוט להוריד את הראש, להתעלם לשכוח... אני מאמינה שאני לא היחידה שעברה "ראיון עבודה" אצל אותו מעסיק ואין ספק שאם אשתוק הוא ימשיך לפגוע בעוד נשים בדיו כמו שפגע בי. מצד שני, אין לי שום דרך בעולם להוכיח את ההתנהגות הלא לגיטימית שלו...

מה אתם ממליצים?
גבריאלה
01/06/2014 11:33
אני הייתי מציעה שתישלחי אליו את אחת החברות שלך,רצוי מישהי מוחצנת ובעלת ביטחון עצמי גבוהה,וכמובן שהשיחה תוקלט,אם אפשר בוידאו עוד יותר טוב,לא חסרות דרכים לשים את הנייד בזווית צילום נוחה,אני הייתי ממליצה על נייד בלי סים,לי קרה שהקלטתי מצב כלשהו ובאמצע הצילום התקשרו אלי.
זיקנה
נעמה
30/05/2014 02:31
כשהתחלתי לקבל קיצבת זיקנה ניתן לי בביטוח הלאומי מכתב למעביד בו נמסר שאין לנקות ממשכורתי ב.ל ומס בריאות ואכן עד לאחרונה לא ניכו. בחודשיים האחרונים התחילו להוריד לי 200 שח בערך מס בריאות וב.ל בטענה שהמשכורת גדלה. יש לציין שגדלה פירושו 5100 במקים 4500 בערך עד אז. האם באמת אני צריכה לשלם כל כך הרבה ב.ל ומס בריאות? יש לקחת בחשבון שבתשלום קיצבת הזיקנה מוריד לי הביטוח גם עבור מיסים אלה. תודה
RE: זיקנה
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 08:59
שלום,

באפשרותך לפנות לייעוץ בענייני מס.
סתם אחד
31/05/2014 13:55
שלום. אני עובד בבית קפה בשדה התעופה, במקום שעובד 24/7 .אין לנו כמות משמרות קבוע בשבוע (יכול לנוע בין 2-6 משמרות בשבוע ).השאלה שלי האם המעסיק יכול לקבוע ששעות העבודה הרגילות הן 8:30 שעות ולא 8:00? ולא לשלם על החצי השעה שמעבר לשמונה שעות שעות נוספות? צריך לציין שהמעסיק החתים את כול העובדים על זה.
עורך דין ארז כהן
01/06/2014 08:51
על עבודה של 5 ימים בשבוע ומטה הזכאות לשעות נוספות היא לאחר 9 שעות עבודה.
במקרה של 6 ימים בשבוע הזכאות היא לאחר 8 שעות עבודה.
הפסקה אינה נחשבת כזמן עבודה.
דליה
29/05/2014 20:11
שלום לכולם,

ב1.7 אני עוברת לגור מאוד רחוק מהעבודה מכיוון שהסתיים החוזה בדירתי ואני עוברת לגור עם בן זוגי.
הבנתי שקיים טווח מרחק מסויים מהבית לעבודה שאם הבית החדש עובר טווח זה, אני זכאית לפיטורים.
האם זה נכון?
ואם כן מה הטווח?

תודה מראש!!
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 08:49
שלום,
אכן יש מרחק של 40 קילומטר שהוא תנאי סף לצורך קבלת פיצויי פיטורים מהעבודה. עם זאת ישנם תנאים נוספים בהם יש לעמוד.
באפשרותך לפנות למשרדנו על-מנת לקבל ייעוץ מעמיק יותר.
דליה
29/05/2014 20:14
אני כבר חודש לא מתגוררת שם.
טל
01/06/2014 08:40
בוקר טוב לכולם

רציתי לשאול האם ימי מחלה בתשלום וימי חופשה בתשלום מחושבים כחלק של השכר הקובע לצורך חישוב פיצויי פיטורים לעובד שעתי ?

תודה מראש על העזרה ושבוע טוב לכולם!
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 08:42
שלום,
אכן ימי מחלה וחופשה נחשבים כחלף שכר ולכן הינם נחשבים כחלק מהשכר הקובע לצורך פיצויי פיטורים.
שי
31/05/2014 16:55
היי,
אני עובד כמאמן כושר מאחד בצהריים עד 8 בערב מראשון עד רביעי וביום חמישי מ12 - 8 ,
אני נמצא לבד במקום המנהל שלי מפעיל את החדר כושר מרחוק,
אני מבצע את גביית הכספים וכולי והוא מתקשר לוודא רק שהכל תקין מדי פעם ,
יש לציין שהתשלום הוא מינימלי בעבור מה שאני עושה ולפני כן עשיתי אצל אותו מעסיק את עבודתי כמאמן כושר וזה הכל לכשעברתי מקום הוא אמר לי שהעבודה כרוכה גם בגביית כספים וכולי והתשלום אותו תשלום האם זה חוקי ?
דבר שני המעסיק שלי טוען שלא מגיע לי הפסקה , הוא טוען שאין לו אפשרות לתת לי הפסקה מכיוון שרק אני נמצא במקום
ואין אפשרות שאצא להפסקה לאכול או לנוח ,
הדבר חורה לי מאוד ואני לא יודע מה לעשות בנידון , מצד אחד אני צריך את העבודה מצד שני אני חושב שהוא עובר על החוק מה אני אמור לעשות ?
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 08:38
שלום,

אין חוק המחייב את המעסיק להוסיף לך תשלום בעבור גביית הכספים. כמו כן המעסיק אינו מחוייב לתת לך הפסקה משום שעבודתך אינה עולה על 9 שעות.
מיכאל
01/06/2014 00:30
שלום!
עשו לי שימוע ב21 למאי ונתנו הודעה מוקדמת ואמרו שאם אני לא רוצה לעבוד בזמן הודעה מוקדמת אז אני חייב לחתום על ויתור ואני חתמתי אל טופס "סטנדרתי" שהיה רשום שם שאני מוותר על עבודה בפועל בזמן הודעה מוקדמת ומפסיק עבודה ב 25 למאי. אחרי שבוע קיבלתי מכתב פיטורים מ21 למאי ושם רשום שעשו לי שימוע ונתנו הודעה מוקדמת והפסקהת עבודה היא ב21 ליוני...
עכשיו שאלה: האם זה נכון או שבמכתב פיטורים היו צריכים לרשום 25 למאי?
או שאני אמור לקבל אישור בנפרד ששם יהיה רשום תאריך הפסקה שהיה בפועל (25 למאי)?
ומה זה אומר עכשיו כל הסיפור הזה בעניין זכאות לאבטלה? אני יכול לקבל אבטלה רק מסוף יוני??
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 08:36
שלום,
אם הסכמת לוותר על ההודעה המוקדמת אזי יחסי העובד מעביד מסתיימים ביום סיכמת על סיום יחסי עובד מעביד.
אורי
29/05/2014 14:15
שלום רב,
הנני מועסק דרך חברת כ"א בדואר ישראל כבר חמישה חצי חודשים בתור עובד שעתי.
העבודה שלי היא במשרה מלאה במשרת לילה בין השעות 8 בערב עד ל5 בבוקר כאשר השעה 4 עד 5 נחשבת לשעה נוספת.
התשלום הוא 24 ש"ח בין 8 ל10 ובין 10 בלילה ל5 בוקר התשלום הוא 30 לשעה.
העבודה כאמור היא במשרה מלאה אך בחודש אפריל בגלל חג הפסח ועקב שביתה שהייתה שם עבדתי רק 14 יום כאשר בכל חודש אני עובד 20-22 ימים תלוי בחודש כמובן.
רציתי לדעת האם התשלומים שקיבלתי בעבור 2 ימי הפסח ,עבור יום חופש שביקשתי ועבור 2 ימי מחלה הם נכונים כי משום מה הם נראים לי נמוכים.
עבור יום החופש ו- 2 ימי החג בפסח קיבלתי 183.6 ש"ח לכל יום עבודה לפי 7.65 שעות כל יום כך לפי התלוש.
בעבור 2 ימי חופש המחלה (מגיע לי רק חצי הרי) קיבלתי 91.68 ש"ח שזה חצי יום גם לפי 7.65 בעבור יום.

האם התשלומים בסדר? לא היו צריכים לחשב לי לפי 8 שעות?
יום עבודה שלי בין 8 בערב לבין 4 בבוקר הוא 228 ש"ח אז למה קיבלתי רק 183.6 ש"ח בעבור כל יום?
האם התשלומים נמוכים בגלל שעבדתי רק 14 יום בפסח או שצריך להתסכל על זה שאני עובד במשרה מלאה בשורה התחתונה?

בתודה מראש,
אורי.
אורי
30/05/2014 18:56
??
הבראה
דין
31/05/2014 09:58
בוקר טוב אני הגשתי לעבודה שלי מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד בדרך כלל בעבודה שלי משלמים חלק מההבראה עם משכורת יוני אני זכאית לבקש לשלם לי ההבראה בנפרד לא עם המשכורת הרי הם צריכים לשלם לי כל ההבראה לא חלק ממנה וככה ירד לי הרבה מס הכנסה כי אני עובדת גם משרה מלאה תודה
RE: הבראה
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 08:34
שלום,
ברגע שעובד מתפטר מעבודתו, התשלום היחסי עבור דמי הבראה משולם במעמד גמר החשבון.
מיכל
01/06/2014 08:24
אני מחפשת עוזרת בית. פגשתי אישה ממולדובה שיש לה תעודת זהות כתומה. האם זה חוקי להעסיק אותה או שהיא עובדת זרה. האם כל התשלומים והזכויות הם כמו עובד ישראלי?
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 08:33
שלום,
באפשרותך לבדוק זאת מול משרד הפנים האחראי על העסקת עובדים זרים.
שימוע
יואל
30/05/2014 11:52
רציתי לדעת אם עובד ניקיון זכאי לשימוע לפני פיטורים
עו"ד מיכה דוד
30/05/2014 20:40
שלום רב,
כל עובד זכאי לשימוע בטרם פיטוריו.
להשתמע,
עו"ד מיכה דוד
נורית
29/05/2014 18:53
אני עובדת בבית חולים פרטי קיבלתי טופס "הודעה בדבר תנאי עבודה" ולפיו אני אמורה לעבוד 5 משמרות בשבוע עבודה רגיל כאשר שבת זה יום המנוחה. אני מצטטת: "אולם ידוע לעובד כי יידרש מעת לעת לעבוד גם ביום המנוחה היינו שבת".
-עפ"י החוק אילו ימים נחשבים לשבוע עבודה רגיל?
-כאשר אני עובדת בשבת, עפ"י הציטוט הנ"ל, זו אמורה להיות משמרת שישית או משמרת חמישית רגילה לפי התקן?
עו"ד מיכה דוד
30/05/2014 16:09
שלום רב,
עפ"י חוק עבודה ומנוחה - יום המנוחה השבועי ליהודי הוא יום השבת (בהנחה ששמך אכן נורית ואת יהודיה). ביום זה העסקת יהודי - אסורה.
עם זאת קיים בחוק פטור שמגזרים מסוימים עושים בו שימוש, לרבות בתי-חולים (ראי ס' 12 לחוק).
שבת שלום,
עו"ד מיכה דוד
נורית
30/05/2014 15:25
מדוע אין תגובה?
כוננות
אלון
29/05/2014 21:53
שלום רב,
במקום עבודתי (חברה ממשלתית) מחייבים את המחלקה בה אני עובד להיות בכוננות לאחר שעות העבודה כולל ימי שישי ושבת ( אנו עובדים 5 ימים) לפי התור כל פעם מישהו אחר למשך שבוע .
ללא תגמול כלל, במקרה של קריאה עלינו להגיע למקום העבודה ורק אז נקבל תגמול עבור שעות העבודה שעבדנו בפועל .
יש לציין שמקום העבודה משתמש בשם תורנות ולא כוננות
האם זה חוקי ? האם ניתן לחייב את המעביד לשלם עבור התורנות / כוננות הזו ?
עו"ד מיכה דוד
30/05/2014 08:33
שלום רב,
באם הכוננות/תורנות הזו מונעת ממך לעשות את שחפצה נפשך ואתה עומד לרשות המעסיק - הרי שעפ"י חוק ניתן לראות בשעות אלה כשעות עבודה ולבקש תגמול כספי בעבורן.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
אלון
30/05/2014 13:30
ישנו נוהל כתוב מטעם המעביד שבו נאמר בעצם שאני יכול לעשות כרצוני אבל כאשר אני מקבל קריאה טלפונית עלי לענות לטלפון , אם אין באפשרותי לענות לטלפון באחריותי לחזור למספר שהתקשר בהקדם ובמקרה הצורך עלי להגיע למקום העבודה .
ישנו גם נוהל שבל פה שבו נאמר שאם אני יודע מראש על כך שאני לא אהיה זמין טלפונית או במרחק סביר ממקום העבודה לאחר שעות העבודה באחריותי לדאוג למחליף מהצוות.
האם גם כך ניתן לראות בשעות אלה כשעות עבודה ?
עו"ד מיכה דוד
30/05/2014 14:18
להמשך טיפול בעניינך הנך מוזמן לפנות למשרדנו וזה יבחן לעומקו.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ