פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 947
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

טינה
04/08/2014 17:42
אני עובדת במסעדה בתור מארחת, בת 18.
המשרה מבוססת על משמרות ובשבת אני מרוויחה 32 שקל לשעה, הסכום הנ"ל לא מגיע למינימום.( 150 אחוז מהמינמום).האם השכר נמוך מדי, או שכיוון שהמשרה שלי מבוססת על משמרות הוא הגיוני?
כמו כן, כשרק ערכו לי את הראיון קבלה, המנהל טען כי השכר בימים רגילים הוא 27 שח לשעה.
בסוף התברר לי שאני לא מקבלת החזרי נסיעה, דיברתי עם הבוס על כך והוא טען שאם אני רוצה החזרי נסיעה , הוא יוריד לי את המשכורת ל25 וישלם החזרי נסיעה, האם זה חוקי בהתחשב בכך שבראיון הוא אמר שהמשכורת היא 27שח ?
דבר נוסף, האם על ישיבות צוות צריך לשלם?
וכמו כן, כל פעם שמביאים לי את הצ'ק החודשי, לא מוציאים לי את תלוש המשכורת, הדבר חוקי?
יוסי ברוך
05/08/2014 12:40
שאלת את השאלה הזאת למטה בפורום וכבר קיבלת תשובה ממישהו. למה לשאול את אותה שאלה עוד פעם? התשובה תשתנה?
עובדת
05/08/2014 12:27
שלום, אני עובדת שעתית ובנוסף אני מקבלת עמלות על מכירות ובונוסים בהגעה ליעד. עכשיו אני מגיעה פחות חצאי ימים ולא כל יום.בגלל שנעדרתי מתחילת השבוע כח אין לילדים גנים בהנהלה החליטו להביא מישהי שתמכור במקומי וגם תקבל את העמלות במקומי. אני עומדת על כך שבחוזה שלנו רשום על העמלות והבונוסים בתור חלק מהשכר. הם טוענים שרק שכר שעתי מחייבים לתת לנו. הם יכולים לקחת מישהי אחרת שתעשה מכירות שלי ותיקח לי את העמלות? אני לא מגיעה בגלל שיש לי שתי ילדים קטנים בלי גן עקב המלחמה. מחכה לתשובה, תודה
הראל
04/08/2014 09:35
שלום רב,
ברצוני לדעת, במקרה שלי, האם חישוב של שורת "שעות גלובליות" הן כחלק מחישוב פיצויי הפיטורין.
המשכורת מורכבת מ:
7000 ש"ח שכר יסוד
1000 ש"ח שעות גלובליות
כל פעם שקיבלתי העלאה במשכורת, היא ניתנה לשעות הגלובליות ולא לשכר היסוד.
השעות הגלובליות לא היו מותנות בשעות נוספות ותמיד היו כחלק מהמשכורת גם אם הייתי עושה פחות שעות מסה"כ השעות לחודש.
כעת, בחישוב פיצויי הפיטורין, המעסיק ביצע חישוב משורת היסוד 7000 ש"ח כפול 4.9 שנים שעבדתי בחברה. לפי מה שהבנתי מקריאה באינטרנט זה לא תקין כי שורת השעות הגלובליות לא הייתה מותנית בשעות נוספות. אנא עזרתכם, פניתי למעסיק בבקשה שיבדוק את העניין בשנית אך רציתי לקבל מנגד את תשובתכם..
תודה רבה,
הראל.
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 12:01
כעקרון, רכיב שעות נוספות גלובליות אינו נלקח בחשבון לצורך חישוב פיצויי פיטורים, אלא אם כן סוכם אחרת.
הראל -שאלה לעו...
04/08/2014 12:14
לפי מה שהבנתי מתשובת עו"ד נוסף ולפי קריאה באינטרנט ובפסקי דין, במידה והשורה הזו שנקראת "שעות גלובליות" אינה מותנית בשעות נוספות, ובפועל במהלך שנות עבודתי בחברה קיבלתי את השורה כחלק מהשכר גם בלי לעשות שעות נוספות אז יש לראות בה כחלק מהשכר..
האם נכון? הרי זה לא הגיוני שהחברה תתן העלאות במשכורת לשורה זו על מנת להגן על עצמה בסכום הפיצויים. השורה הזו היא פקטיבית לגמרי ואין עליה שום תנאי בפועל.
עו"ד אריק שלו
05/08/2014 12:23
יש לבדוק כל עניין לגופו בהתאם לנסיבותיו.
הראל
04/08/2014 09:57
זו התשובה מהמעסיק. האם יש לזה השפעה?
אני מפנה אותך לסעיף 6 בהסכם שרשום :

העובדת תקבל תוספת גלובלית בסך ___ ₪ ברוטו עבור שעות נוספות /עודפות. סכום זה נקבע על יסוד הערכה
משותפת של הצדדים כי העובדת תעבוד שעות נוספות /עודפות במספר המזכה בתשלום כאמור. העובדת לא תהיה זכאית לכל תשלום נוסף עבור
עבודה בשעות נוספות עודפות והתשלום בסעיף זה ממצה את זכויותיה בעניין זה.

ואכן , מידי חודש במהלך כל שנות עבודתך (למעט להוציא תקופה שאושר לך לעבוד פחות בגין הלימודים ) עבדת שעות נוספות בפרוייקטים מחוץ למשרד.

כמו כן , בסעיף 15 להסכם שלך , מצויין שההפרשות הסוציאליות הן לשכר היסוד בלבד!
עובדת צעירה
05/08/2014 11:21
אני עבדתי ברשת מסודרת למעלה מחצי שנה בשלב מסוים של העבודה לאחר שקודמתי לאחראית משמרת, היה מצבי הבריאותי לא טוב אשר טופלו ע״י רופא... קיבלתי מספר ימי מחלה, יחסית הרבה ובזמן אותם ימי מחלה המנהל החל לגעור בי להעליב אותי בהודעות לפלאפון ולטעון שאני מזייפת, שלא אכפת לי מהעבודה וכו'. לאחר עוד יום נשלחה אליי הודעה ממנו שלאור ימי המחלה שלי הוא החליט שהוא שולל ממני את הקידום ואת העלאת השכר אשר מגיעה איתו. כתוצאה מכך התפטרתי מאותה החנות. האם אני יכולה להתלונן/ לעשות משהו בקשר לעניין?
עו"ד אריק שלו
05/08/2014 12:20
מדובר בהתנהלות שלא כדין.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק יותר של הנסיבות והכוונה בהתאם.
עמי
05/08/2014 10:05
בוקר טוב

אני עובד שכיר במפעל פרטי. הודעתי כבר כמה פעמים לבעל העסק כי אני סובל מאלימות פיזית מצד עובדים אחרים. הוא אמר שיטפל בזה אבל זה נמשך ככה כבר מעל שנה. אני סופג כמה פעמים בשבוע קללות ומכות מעובדים אחרים. רציתי לדעת אילו זכויות יש לי והאם במקרה שאחליט לעזוב את העבודה / להתפטר אוכל לקבל פיצויים במקרה הזה?

אני עובד מעל 5 שנים.
עו"ד אריק שלו
05/08/2014 12:15
ניכר כי בנסיבות המתוארות ניתן להתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים מלאים.
כמו ייתכן וניתן לקבל פיצויי נוסף בגין נסיבות שתוארו.
פנה למשרדנו לייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
נור
04/08/2014 12:33
לפני חודש נתקלתי במודעה באינטרנט תוך כדי חיפוש עבודה במשרה לעבודה מהבית. הרעיון נשמע לי אחלה ומצוין והחלטתי לצלצל ולבדוק , ענתה לי בחורה בשם סופי , נשמעה נחמדה למדיי והסבירה לי על העבודה , השכר 30 שקל לשעה , ואין הגבלה של שעות - כמובן שכל השיחה התנהלה דרך הטלפון. מיד אחרי השיחה היא שלחה לי בתוכנת סקייפ את החוזה שעליי לחתום , למלא פרטי חשבון בנק- פרטים אישיים-טופס 101. ומה 15 ביולי התחלתי לעבוד במשך שבועיים , קמתי כל בוקר בשעה מסודרת לעבוד - סופי שלחה לי חומר לסקייפ שעלי להפיץ אותו באתרים שונים (משרות עבודה לפרסם) , כמובן שבסופו של כל יום מילאתי דו"ח שעות שהיא שלחה לי למלא. למרות כל זה החשדות בימים האחרונים לא הפסיקו לזרום לי. מאז ששלחתי לה את שעות העבודה היא הפסיקה לענות לי בסקייפ - היא לא מתחברת לשם , אני מנסה לצלצל מנתקים לי בפרצוף כבר כמה ימים , ואחרי זה שמים אותי בממתינה, ואז שעונים לי אומרים לי "רק רוסית , רק רוסית" ומתנקים לי בפרצוף ולא נותנים לי להשלים משפט אפילו , אני מרגיש שרימו אותי ושעבדתי לשווא... והפחד שלי שב-10 לחודש (בשבוע הבא) לא אקבל את הכסף שמגיע לי. את שם החברה לא מצאתי באינטרנט , יש רק עסק מורשה ואין כל כך פרטים על המקום. אין לי דרך להשיג אותם, ואני מרגיש כרגע הכי אבוד בעולם! כל הפרטים האישיים שלי נמצאים בידה ואין לי שום דרך לעשות עם זה משהו. היא פשוט מסננת אותי
שמוליק
05/08/2014 10:07
נראה בהחלט כאילו מישהו עבד עליך טוב. דרך אגב, מספר עוסק מורשה הוא זהה למספר תעודת זהות של בעליו. אתה יכול לנסות דרך האתר של משרד הפנים למצוא למי שייך העוסק המורשה. גם באתר של רשות המיסים יש דרך לפי מספר עוסק מורשה למצוא מי עומד מאחוריו. תנסה ואולי תגיע לבנאדם כלשהו, למרות שאם עוקצים אנשים ככה, בטח המספר עוסק מורשה מפוברק.
שמואל
04/08/2014 16:11
בתי עובדת חודשיים כשכירה על בסיס שעות (מעמד 6). כמה זמן עליה להישאר בעבודתה במקרה שהיא מתפטרת ובמקרה שהיא מפוטרת?
עו"ד אורנה שמריהו
05/08/2014 09:54
יומיים. בגין כל חודש יום עבודה.
ברק
05/08/2014 09:09
האם מותר למעביד להוריד לי את השכר בגלל המלחמה צוק איתן, למרות שאני עובד את השעות המלאות שלי לפי החוזה.

האם מותר למעביד לשלם את המשכורת יחד עם הנסיעות ולא לחוד כפי שסגר איתי בע"פ .
התחלתי לעבוד רק לאחר שבועיים קיבלתי את החוזה וראיתי שהנסיעות התווספו למשכורת ולא כפי שסגרנו לפני תחילת עבודתי .

מדובר על משרד פרסום גדול
עו"ד אורנה שמריהו
05/08/2014 09:53
המעסיק יכול להפחית את השכר, הנך יכול לטעון כי מדובר בהרעת תנאי עבודה והפרת הסכם העבודה ולהתפטר כדין מפוטר.

נסיעות משולמים ביחד עם המשכורת, וברכיב נפרד.
דן אריאלי
04/08/2014 15:51
שלום
שברתי את היד ויש לי ימי מחלה ל3 שבעות

הבוס שלי שאל אותי אם אני יכול להגיע לכמה שעות ,
לעבודה בימים מסוים

האם יש השלכות במידה ועלול לקראת משהו בעבודה
כמו תאונת עבודה האם אני מבוטח
לילך
04/08/2014 14:31
שלום,

קיבלתי המלצה על שמירת הריון מהרופא שלי וכמובן שלפני כן צריך לתת 30 ימים של שמירה וימי מחלה טרם מגישים את המסמכים.

השאלה שלי, יש לי כרגע 30 ימי מחלה שיש באפשרותי לנצל, הודעתי למעסיק שלי שאני מעוניינת לנצלם, אך הוא טוען שהוא לא חייב לשלם לי בעבור הימים האלו.

האם המעסיק מחוייב או לא מחוייב לשלם בעבור ימי המחלה הללו?
לילך
04/08/2014 09:13
בוקר אור

בחוזה העבודה שלי קיימת התנייה הדדית על תקופת ההודעה המוקדמת. על פי החוזה, החל מהשנה השלישית אני אמורה לתת חודשיים הודעה מוקדמת.

ראיתי שקיימת פסיקה על פיה לא ניתן לחייב עובד בהוראה שמרעה את מצבו. האם אכן אני יכולה להסתפק בהודעה של חודש ימים לפני ההתפטרות למרות ההתנייה בחוזה?

יודגש כי אני מועסקת בתפקיד חשוב ומרכזי בארגון.

תודה רבה
עורך דין
04/08/2014 14:18
חוזה עבודה אישי לא יכול להתנות תנאים שסותרים חוק שנועד להגן על העובד. בהינתן מצב כזה, סביר מאד להניח כי החוק יגבר על החוזה. בכל מקרה, רצוי להציג את החוזה בפני עורך דין לצורך קבלת חוות דעת ספציפית לגבי המקרה שלך.

בהצלחה.
לירון
04/08/2014 13:49
שלום רב,
אני עובדת במשכורת חודשית חמישה ימים בשבוע. א'-ה'.
( יום שישי אינו יום עבודה מבחינתי).
יש ביידי אישור מחלה על ימים ו'-ה' כולל.
מאיזה יום מתחילה הספירה עבור התשלום:
1- ספירת ימי המחלה מתחילה מיום שישי ואז אקבל על יום ראשון 50% ויום שני 100 %?
2- הספירה נעשית מיום ראשון ואז לא אקבל על יום א' תשלום כלל, יום ב' אקבל 50%, יום ג' 50% ומהיום הרביעי ואילך אקבל תשלום מלא.

אשמח אם ניתן לצרף לי את הסעיף לחוק בצורה מפורטת.

תודה.
ירון בראילן
04/08/2014 13:21
שלום
אבי נפטר לצערי הרב. בקשתי לשבת שבעה . אני עובד במשמרות ומשלמים לי עבור שעת עבודה ולא חודשי. האם מגיע לי פיצוי כלשהו על ישיבת שבעה. איך אמור להיות החישוב. עלי לציין שכול שבוע אני עובד מספר משמרות משתנה ומספר שעות משתנה כאשר התשלום חודשי ויש לי זכויות סוציאליות משולמות.
בברכה

ירון ב.
רחל
03/08/2014 15:52
חזרתי לעבוד אחרי לידה ראשונה, במהלך חודש אוגוסט אין לי מסגרת לשים בה את הבת שלי שכן המטפלת בחופש. הודעתי למעסיק 30 יום לפני התאריך המיועד שאני לוקחת שבועיים חופש על מנת להיות עם הילדה (יש לי מספיק ימי חופש בתשלום לקחת), אך המעסיק אמר שאני לא יכולה לעשות זאת מכיוון שזו תקופה עמוסה. האם מותר לו?
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 11:41
רחל שלום,

המעסיק הוא זה שקובע את מועדי החופשה והוא אינו מוייב להיעתר לבקשתך.
מוטב להגיע להבנות בעניין.
שהרבני
04/08/2014 09:42
למעסיק יש זכות מוחלטת להחליט האם לאשר לעובד/ת לצאת לחופשה או לא. החוק מתיר לו לאשר או לא לאשר את החופשה בזמן שנראה לו. זאת המציאות ואין לך הרבה מה לעשות לצערך.
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 12:27
ניתנה תשובה.
אליה
04/08/2014 09:18
שלום לך,

עבדתי באפריל (4) יום אחד ובחודש יוני (6) יום אחד ושילמו לי היום.

ביקשתי פעמים רבות מהאחראית לטפל בנושא אך היא דחתה או לא עשתה עם בקשתי מאומה.

הסכום עבור 2 ימי העבודה עומד על 600 ש"ח ואני מעוניינת לקבל תלושי משכורת אחד על אפריל (4) ואחד על יוני(6) - (בשביל ביטוח לאומי), אבל אחראית השכר מסרבת להוציא לי תלוש על החודשים בנפרד וציינה שהיא מוציאה תלוש על יולי (7) שבו יהיה כתוב שהתלוש הוא עבור ימי העבודה באפריל (4) וביוני (6)

האם תלוש הכולל 2 חודשים זה קביל בביטוח לאומי?

בנוסף, הייתי מעוניינת לתבוע פיצוי על הלנת שכר. בהנחה שהשכר הוא סה"כ 600 ש"ח, על כמה עומד שיעור הפיצוי אם אתבע אותם?

תודה מראש על המענה
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 12:22
יש לפנות למעסיקבמכתב דרישה לתשלום שכר, ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
ירון
03/08/2014 18:48
קיבלתי צו 8 ל 19 יום, כאשר בשבוע הראשון היה בזמן העבודה ושבועיים בחופשה שהגיעה לי, אחרי פיטורים.
האם מגיע לי תשלום כפול?
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 12:11
לא ניתן לחפוף בין ימי חופשה שנתית לבין ימים בהם שירתת בשירות-מילואים, אזי הנך זכאי לימי חופשה בנוסף על ימי המילואים.
לפרטים נוספים ניתן לפנות למשרדנו.
עמנואל
04/08/2014 09:17
אם יצאת למילואים בגלל צו 8 החופשה שלך התבטלה.
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 12:20
ניתנה תשובה.
נאוה אלון
04/08/2014 09:10
אני עובדת כבר חצי שנה בבית מלון בירושלים . מתוך 6 ימי עבודה שהיו לי אני עובדת היום רק שני ימים בשבוע (לפי שעות) האם אין שכר מינימום שהמעסיק חייב לשלם לי ? אם כן איך אני תובעת זאת???
עורך דין
04/08/2014 11:31
שלום נאוה

לא ציינת מה כתוב בחוזה העבודה שלך? האם את מקבלת שכר לפי שעה? האם החוזה מציין מה היקף המשרה שלך מבחינת שעות / ימי עבודה? הפרטים האלה חסרים בשאלתך ולכן קצת קשה לענות.
רובי
03/08/2014 19:56
שלום לכולם ,
אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנוגע למקרה הבא:
התקשרו אליי בנוגע למשרה אליה שלחתי קורות חיים , לאחר הכרות קצרה אמרתי לכבודה המראיינת שייתכן ויהיו לי הפרעות בשיחה (שלא תואמה מראש) בגלל שאני עם הילדים לבד. להפתעתי היא אמרה " אה , יש לך ילדים? זה בעייתי קצת , כמה ? " אמרתי לה 2 שבפועל יש לי 3 :-) שאלתה הבאה הייתה "אתה נשוי או גרוש"? אמרתי נשוי , תשובתה " אה...קצת בעייתי" . האם אני מריח פה אפליה ? שוב אומר , יש לי את השיחה מוקלטת מתחילתה ועד סופה ...
מישאל
04/08/2014 11:22
היי רובי

המצב שתיארת בהחלט יכול להתפרש כמקרה מובהק של אפליה. אני מציע לך לפנות להתייעצות עם עורך דין ולהשמיע לו את ההקלטה שלך. על מקרים של אפליה בקבלה לעבודה בתי המשפט כבר פסקו פיצויים של עשרות אלפי שקלים ואם יש לך הקלטה של המקרה - המצב שלך לא רע
איילת
03/08/2014 16:25
שלום! אני עובדת בחברה 13 שנים היקף משרתי הוא 80% עבדתי יותר מ 200 ימים בשנה. אני עובדת לסירוגין 4 ימים ו5 ימים בשבוע. יומיים למשך 6 שעות ויומיים למשך 11 שעות. שאלתי לכמה ימי חופש אני זכאית
חשבת שכר
04/08/2014 11:05
את זכאית ל-80% ממה שהחוק קובע, כי זוהי היקף משרתך לדבריך. והנה מה שקובע החוק:

עבור כל אחת מארבע שנות העבודה הראשונות יהיה זכאי העובד ל-14 ימי חופשה שנתית.

עבור השנה החמישית - הזכאות עולה ל 16 ימים.

בעד השנה השישית - זכאות של 18 ימים.

בעד השנה השביעית - זכאות של 21 ימי חופשה שנתית.

מהשנה השמינית ואילך זכאי העובד ליום נוסף עבור כל שנת עבודה, עד לתקרה של 28 ימי חופשה שנתית סך הכל.
ארז
04/08/2014 09:11
שלום

נפגעתי בכף יד במהלך העבודה ביטוח לאומי הכיר בי בנכות זמנית ועדה ראשונה 50% לחודשיים 30% לחודשיים ו-20% לשלושה חודשים כעבור שנה זומנתי שוב לוועדה שנייה בביטוח לאומי ושם שוב הכירו ב-10% זמנית לחצי שנה.

לפני כחודש הייתי בוועדה שלישית ואני ממתין לתשובתם ברצוני לתבוע את המעסיק (החברה המבטחת) על רשלנות בעבודה יש לי הקלטה (הוכחה) שקשורה לעניין.

אשמח לקבל את דעתך בעניין תודה
עו"ד אזי נ. כהן
04/08/2014 10:11
שלום רב,
יש לבדוק אם אכן הייתה רשלנות של המעסיק בבטיחות העבודה.
אתה מוזמן לפנות למשרדנו טלפונית.
טינה
03/08/2014 15:37
אני עובדת במסעדה בתור מארחת, בת 18.
המשרה מבוססת על משמרות ובשבת אני מרוויחה 32 שקל לשעה, הסכום הנ"ל לא מגיע למינימום.( 150 אחוז מהמינמום).האם השכר נמוך מדי, או שכיוון שהמשרה שלי מבוססת על משמרות הוא הגיוני?
כמו כן, כשרק ערכו לי את הראיון קבלה, המנהל טען כי השכר בימים רגילים הוא 27 שח לשעה.
בסוף התברר לי שאני לא מקבלת החזרי נסיעה, דיברתי עם הבוס על כך והוא טען שאם אני רוצה החזרי נסיעה , הוא יוריד לי את המשכורת ל25 וישלם החזרי נסיעה, האם זה חוקי בהתחשב בכך שבראיון הוא אמר שהמשכורת היא 27שח ?
דבר נוסף, האם על ישיבות צוות צריך לשלם?
וכמו כן, כל פעם שמביאים לי את הצ'ק החודשי, לא מוציאים לי את תלוש המשכורת, הדבר חוקי?
מלצר
04/08/2014 09:29
החזר נסיעות צריך להיות הסכום המלא שעולה לך להגיע מהבית לעבודה, בתחבורה ציבורית, ולפי העלות המינימאלית של כרטיס חופשי חודשי ולפי תקרה שקבועה בחוק. כך מלשמים לכל המצלרים שעובדים אצלנו במסעדה. ולא, לא חוקי להורי דלך את השכר לשעה בשביל לשלם לך נסיעות. ממש לא חוקי ולא הוגן.
אשר
03/08/2014 18:08
שלום רב, במשך מספר שנים עבדתי משרה מלאה כאשר לאחר מכן הורידו לי לחצי משרה. במשך כל אותה תקופה (מספר שנים) הופרש לי לביטוח מנהלים לפי משרה מלאה גם כשעבדתי חצי משרה. כאשר פוטרתי, סירבה חברת הביטוח לשלם לי את מה שמגיע בטענה שעבדתי רק חצי משרה. מותר להם לעשות דבר כזה?? ולמה נזכרו רק עכשיו כשצריכים לשלם?
סוכן ביטוח
04/08/2014 09:15
חברת הביטוח לא יכולה לסרב לשלם לך, שכן כספי הפיצויים שהופרשו עבורך לאורך השנים שייכים לך ולא לחברת הביטוח. אתה יכול לפנות אל בית הדין לעבודה שיורה לחברת הביטוח לשחרר את הכספים המגיעים לך. לפעמים גם מכתב של עורך דין מטעמך יספיק.
אושרת
03/08/2014 18:58
אני נמצאת במקום עבודתי כ3חודשים וחתמתי על חוזה שבמידה ואני רוצה לעזוב אני מחוייבת לעבוד עוד חודשיים מיום התפטרותי..האם אני באמת מחוייבת לקיים את החוזה למרות שאני נמצאת במקום עבודתי רק 3 חודשים או שאני יכולה לעזוב ישר?
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 08:59
התשובה היא לא.
עלייך ליתן הודעה מוקדמת לפי החוק.
סמדי
03/08/2014 14:42
שלום,

אני עובדת בשני מקומות (משרה חלקית בכל מקום עבודה). הייתי חולה מיום שישי עד יום ראשון. יום ראשון נחשב יום המחלה השלישי שלי ועליו אני אמורה לקבל 50%. הבעיה היא שצבירת ימי המחלה שלי היא 0.85 במקום העבודה שבו אני עובדת ביום המחלה השלישי. כמה דמי מחלה אני אמורה לקבל אם כך? האם אני יכולה לקבל רק כאשר מצטבר לי יום מחלה שלם?

תודה
ליאורה חורי
03/08/2014 17:51
שלום, אני בת 22 ועובדת לשעבר בחינוך הבלתי פורמלי.
בתחילת עבודתי הובטח לי על ידי מעסיקתי שעות נוספות בגלל מצב כללי מעט בעייתי משום שאני חיילת משוחררת.. משום שהיא לא עמדה הבטחתה ביקשתי בתחילת חודש יוני לעזוב היא סירבה לבקשתי והבטיחה שוב שיהיו לי שעות נוספות שיעזרו לי.. שוב לאחר חודש הודעתי לה שהמשכורת אינה עומדת בהבטחתה ושוב ביקשתי לעזוב והתחלתי לבדוק אופציות נוספות לשכר, לאחר שמצאתי עבודה חדשה הודעתי לה בתחילת חודש יולי על הפסקת עבודה, המעסיקה בטענה שאין לה כוח אדם ביקשה עוד מספר ימים ולאחר חשיבה נוספת החלטנו שאסיים את העבודה ב10 לאוגוסט, משום שכבר מצאתי עבודה שאמורה להתחיל ב1 לאוגוסט דחיתי את עבודתי החדשה בעשרה ימים. ב31 לאוגוסט חייגה אלי מעסיקתי כשהיא מציבה לי תנאי שבו במידה ולא אמשיך עד לסוף אוגוסט היא מפסיקה את עבודתי במיידית. לאחר שבעה חודשי עבודה רצופים אני מניחה שצריכה להיות התראה שלפחות שבועיים על הפסקת עבודה, הייתי רוצה לדעת האם זה בסדר להתריע על הפסקת עבודה ללא התראה מוקדמת? והאם מגיעים לי פיצויים או שכר על הימים שבהם אני איני עובדת בעקבות המצב הזה. אשמח עם תוכלו לעזור
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 08:58
אכן על המעסיק ליתן הודעה מוקדמת לפי החוק טרם פיטורייך, אחרת הוא יצתרך לשלם לך חלף הודעה מוקדמת.
זכאות לפיצויי פיטורים הינה לאחר שנת עבודה.
יפית
03/08/2014 21:22
שלום רב,
לפני מספר ימים הצגתי בפניכם את השאלה הבאה:
יש ביידי אישור מחלה על ימים ו'-ב' כולל. האם יום שישי נספר כחלק מחישוב התשלום על ימי המחלה ע"פ חוק למרות שיום שישי אינו נחשב יום עבודה מבחינתי?
ז"א, האם אקבל על יום א' 50% ועל יום ב' 100%?
ונעניתי בתשובה חיובית, שאכן החישוב שלי נכון.
האם ניתן לכוון אותי לסעיף בחוק המאשר זאת או לצטט לי אותו? היות והמעסיק שלי טוען כי זהו איננו החוק וכי הספירה מתחילה רק מיום ראשון מאחר ושישי אינו נחשב יום עבודה מבחינתי.

בברכה,
יפית
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 08:54
ניתנה תשובה.
תשלום ימי מחלה
25/07/2014 10:58
שלום רב,
יש ביידי אישור מחלה על ימים ו'-ב' כולל. האם יום שישי נספר כחלק מחישוב התשלום על ימי המחלה ע"פ חוק למרות שיום שישי אינו נחשב יום עבודה מבחינתי?
ז"א, האם אקבל על יום א' 50% ועל יום ב' 100%?
אודה לתשובתכם בהקדם,
בברכה,
יפית
עו''ד אריק שלו
25/07/2014 12:41
התשובה היא כן. אכן, החישוב שלך נכון.
יפית
03/08/2014 21:16
האם ניתן לכוון אותי לסעיף בחוק או לצטט לי אותו? כיוון שהמעסיק שלי טוען כי זהו איננו החוק וכי הספירה מתחילה רק מיום ראשון מאחר ויום שישי אינו נחשב יום עבודה מבחינתי.
תודה!
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 08:53
סעיף 2 (ב) (1) לחוק דמי מחלה, התשל"ו - 1976
קובע כדלקמן:
(ב) "תקופת מחלה" תחושב לפי הוראות אלה:
(1) לגבי עובד במשכורת - תהא תקופת המחלה כל ימי מחלתו, לרבות ימי מנוחה שבועית וחגים;
איריס
03/08/2014 21:27
עבדתי במקום עבודה מאז נובמבר 2004. עבודה על פי שעות, בשנים הראשונות עבדתי רוב חודשי השנה-היקף משרה גדול, עם השנים היקף המשרה ירד ובחודשי הקיץ לא עבדתי. בשנה האחרונה היקף המשרה קטן מאוד.
השנה הייתי בהריון, בשמירת הריון 7 שבועות לפני הלידה, כעת בחופשת לידה (14 שבועות).
בשנה זו, במקום העבודה נעשו שינויים, מקום העבודה נקלע לקשיים ועקב קשיים אלו הפסיק להיות עמותה עצמאית וסופח כחלק מהעמותה הארצית. ישנה הנהלה חדשה ועקב כך מתבצעים שינויים שבניהם פיטורי כל העובדים, תשלום פיצויים לכל העובדים, והעסקתם מחדש.
כעת במהלך חופשת הלידה, מקום העבודה דורש ממני להסכים כעת לפיטורים, לאשר את הפיטורים ולומר שאני לא מעוניינת לחזור לעבוד בתום חופשת הלידה.
שאלותיי:
1. האם עלי להסכים לפיטורים?
2. האם הפיטורים יכולים להיעשות בזמן חופשת הלידה או רק בסופה?
3. האם עלי להתחייב כי לא אחזור לעבוד במקום עבודה זה?
4. מהו אופן חישוב דמי הפיטורים המגיעים לי?
נאמר לי כי סכום פיצויי הפיטורים יחושב על פי השכר שהרווחתי בשנה זו כפול מספר שנות עבודתי. האם אין התחשבות בשכר משנים קודמות שכן הפער בין השכר בשנות העבודה הראשונות לשכר בשנה זו הוא גדול.
תודה!
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 08:51
בשל שאלות הרבות מוטב לפנות לייעוץ פרטני.
אנונימי
03/08/2014 21:51
האם חוקי שממונה יכול לשלוח הביתה באמצע יום עבודה? ואם כן על איזה סיבות והאם הוא מחוייב לשלם על יום עבודה מלא או ברגע שהכרטיס הוחתם? והאם אפשר לתבוע על היום עבודה שהפסדתי?
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 08:50
כעקרון, מעסיק מחוייב לשלם לעובד שכר עבור משמרת שקוצרה או בוטלה לאחר שהעובד כבר הגיע לעבודה
אבטלה
רותי
03/08/2014 22:49
זכאות לאבטלה בפירוק שותפות של שניים שאחד נשאר תשובה טלפונית 0505952296
RE: אבטלה
עו"ד אריק שלו
04/08/2014 08:49
יש לבדוק זאת מול המוסד לביטוח הלאומי.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ