פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 942
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דוד
12/08/2014 21:24
של רב,
אני התחלתי לעבוד שנה חמישית (לייתר הדיוק 4.2 שנים) באותה חברה,כמו שמחודש הראשון הייתי מקבל כל חודש חופש של 0.83,כך גם היום אני מקבל אותו דבר, האם זה היה צריך להשתנות משנה חמישית? או רק אחרי חמש שנים,זאת אומרת שנה שישית???
חייב לציין שאני עובד 5 ימים בשבוע.
תודה רבה על התשובה מראש!!!
עורך דין
13/08/2014 16:26
חוק חופשה שנתית קובע בדיוק כמה ימי חופש עמודים לרשותך בכל שנה ואכן, לפי ותק בעבודה כדלקמן:

עבור כל אחת מארבע שנות העבודה הראשונות יהיה זכאי העובד ל-14 ימי חופשה שנתית

עבור השנה החמישית - הזכאות עולה ל 16 ימים

בעד השנה השישית - זכאות של 18 ימים

בעד השנה השביעית - זכאות של 21 ימי חופשה שנתית

מהשנה השמינית ואילך זכאי העובד ליום נוסף עבור כל שנת עבודה, עד לתקרה של 28 ימי חופשה שנתית סך הכל
אתי
12/08/2014 17:55
היה לי שימוע והמעביד אמר לי שתוך יומיים יודיעו לי אם אני מפוטרת או לא אני עובדת שם שנתיים וחצי האם זה התאריך שבו אני מפסיקה לעבוד מה עם הודעה מוקדמת ? אם נאמר לי לא לעבוד מרגע ההחלטה שאני מפוטרת לא מגיע לי התראה של חודש אני יקבל עבורו כסף ?
עורך דין
13/08/2014 16:24
ימי ההודעה המוקדמת לעובד מתחילים מיום ההודעה על פיטורים. אם המעסיק לא ירצה שתמשיכי לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת הוא יוכל להורות לך שלא להגיע לעבודה ואז ישלם לך עבור אותם ימים. זה החוק.
m23l
12/08/2014 17:42
בחודש האחרון היו קיצוצים במקום העבודה שלי עקב המצב הבטחוני. כשקיבלתי את תלוש השכר עבור חודש זה ופירוט הנוכחות ראיתי שניצלו מבלי אישור או הודעה 5 ימי חופשה ושילמו לי עבורם (אני עובדת 7 חודשים) כשבכל שבוע אני ביכול הייתי ביום חופשה אחד בתשלום. האם הדבר חוקי? אם לא כיצד אני מקבלת ימים אלה בחזרה? בתמורה להחזר התשלום עבורם כמובן * אני לא העובדת היחידה שזה קרה לה בחודש זה *
תודה!
עורך דין
13/08/2014 16:23
ומה כתוב בחוזה העבודה שלך לעניין צבירת ימי חופשה? בגדול, המעסיק אינו יכול לפדות על דעת עצמו ימי חופשה ללא אישור העובד.
נטלי
13/08/2014 12:18
פיטרו אותי מעבודתי ויום אחרון שאני צריכה לעבוד עד 15.8
אני יודעת שפיצויים צריכים לשחרר עד 15 ימים .הם אומרים לי עד אוקטובר ישחררו לי פיצויים.האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
13/08/2014 15:54
התשובה היא לא.
מדובר בהלנת פיצויי פיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
ספיר
12/08/2014 17:05
עבדתי כחודש וחצי במוקד טלפוני והייתי חתומה על חוזה עם קנס יציאה במידה ואני עוזבת לפני התקופה המצוינת.
הייתי בחופשת מחלה ארבעה ימים ( עם אישורים ) שהודעתי שאני בחולה ביום הראשון והפלאפון שלי התקלקל אחרי זאת אומרת שלא הייתי זמינה.
כעבור ארבעה ימים הם השאירו לי הודעה שהם רואים בזה נטישת עבודה והפסקת עבודה מצידם ושיורידו לי את הקנס.
כשהגיע מועד התשלום לא הכניסו לי את המשכורת ורק אחרי שאחותי התקשרה לבדוק אמרו לה שמחכה לי צ׳ק ושאני אקבל אותו רק אחרי שאחתום על טפסים .
כאשר הגעתי לקחת את הצ׳ק לא הסכמתי לחתום על המסמכים מכיוון שאני לא ביקשתי להפסיק את העבודה.
וראיתי שמעבר לקנס יציאה הם הורידו לי סכום של 500 שקלים תחת קטגוריה ״ משכורת״ והורידו לי על כרטיס עובד שהחזרתי.
מעבר לזה הכריחו אותי להישאר שעות נוספות ללא תשלום שבחוזה זה מצויין כשיקול דעת ולא חובה.
עורך דין
13/08/2014 15:45
ספיר

כל הסיפור שלך רצוף בהפרות ברורות של חוקי העבודה ולכן, הגם שהמדובר בתקופת עבודה קצרה יחסית, יתכן ומומלץ לך לפנות לאפיק המשפטי ולבחון את הכדאיות שבפניה לבית הדין לעבודה.
אורטל
12/08/2014 13:14
בחודש אוקטובר 2013 ילדתי בן, ובסיום שלושת חודשי חופשת הלידה הודעתי למעסיק כי אין בכוונתי להמשיך לעבוד בחברה בשל רצוני לטפל בילד, סיבה אשר, להבנתי, מצדיקה תשלום פיצויים.

כמו כן עד לתקופת עזיבתי החברה לא העבירה לי דמי הבראה שמגיעים לי, ורק לאחרונה (06/14) העבירו לי פדיון ימי חופשה וימי חפיפה מתקופת ההתלמדות.

יש לי כמה שאלות בנוגע לזכויות שלי:

1) האם אכן מגיע לי פיצויי פיטורין משום שבחרתי להמשיך ולטפל בילד? ומה הוא אופן החישוב?

2) האם עצם זאת שמחודש - 01/14 החברה קיבלה לידה את כל המסמכים ועדיין לא העבירה לי את דמי ההבראה ופיצויי הפיטורין מקימים לי עילת תביעה בגין הלנת שכר? ואם כן כיצד מתבצע החישוב, כלומר מהי הריבית שיחוייב בה המלין?

תודה רבה מראש
עורך דין
13/08/2014 15:43
בהחלט מגיע לך פיצויי פיטורים אם התפטרת בתוך תשעת החודשים שלאחר הלידה ולצורך טיפול בילד - כך קובע החוק.

אם לא שולמו לך דמי הבראה ולא שולמו יתר זכויותיך הרי שקמה לך עילה להגיש תביעה כנגד המעסיק שמקפח אותך. בכל מקרה, רצוי להקדים ולפנות לשיחת יעוץ עם עורך דין לפני שפונים לבית הדין לעבודה.
יבגניה
12/08/2014 12:57
שלום, אני צריכה בבקשה עזרה, בחודש מאי קבלתי פטור מעמידה ממושכת מאורתופד ל 3 חודשים עד שאני עוברת פיזאוטרפיות, העבודה שלי הייתה בביטחון בעמידה, הורידו אותי מתפקידי והמשמרות ב 26.5 , הייתה שיחה שחברת הקבלן- שלג לבן- מעבירה אותי תפקיד למוקד , הגעתי למוקד לרעיון רק ב 8.6 ( מכיוון שמנהלת היתה בחופש/מחלה/לא יכלה לקבל אותי ) ורעיון עוד לא התחיל חברת קבלן החליטה להחזיר אותי למקום עבודה לרעיון אחר, ב 9.6 הייתי ברעיון עבודה , ורק ב 12.6 נתנו לי תשובה שהתקבלתי לתפקיד הזה(עד אז ישבתי בבית), בגלל שתפקיד דורש חפיפות אמרו לי שבגלל שאני לא בארץ בין 19.6 ל 30.6 אני מתחילה לעבוד רק ב 1.7 , על הטיסה עדכנתי חברת קבלן בסוף חודש אפריל או בתחילת מאי שזה עוד הרבה לפני שקבלתי פטור מעמידה .. כלומר יצא מצב שאני מ1.6 עד 19.6 ישבתי בבית בלי עבודה.. במשכורת חודש מאי שלמו לי את המשמרות שהורידו אותי ולא הייתה בעיה. בחודש יוני בתלוש משכורת הם שלמו לי בנטו 1425 שח שזה : 5 ימים "על חשבונם" ו 2 ימי חופש שלי שבקשתי לפדות ... בנוסף חברת קבלן הוסיפה לי 1000 שח כי אמרו לי "שלא תהיי תקועה בלי כסף" כך יוצא בסופי 2420 שח .. דברתי עם חברת קבלן הם אמרו לי שזה מה שמגיע לי ולא יותר ושאני ישבתי בבית ושאני לא אחשוב לשבת על חשבונם.. הייתי בבית 19 יום שמתוכם יכולתי לעבוד 15 יום (שזה 5 מינימום משמרות בשבוע שאני צריכה לתת ), 15*230 שח יוצא 3450 שח שיכולתי להרוויח!! חברת קבלן אמרה שהם בדקו עם עורכי דין שלהם וזה מה שמגיע לי ..כלומר יוצא מצב שהם לא פיטרו אותי השאירו אותי בחברה על חוזה שחתום , לא עבדתי , הם תרתרו אותי בין רעיונות עבודה והמתנות ארוכות ימים ... גם כשדיברתי איתם היום הם אמרו לי שאם היתי בבית במחלה , היתי צריכה להוצאי מחלה, אזי היו משמלים על מחלה..בנוסף נתנו לי הערכת פטור והפנייה לרופא תעשוקתי כי מצב הבריאותי לא משתפר ואפילו להפך, השבועה עבודה שרשמתי שה יא גמישה נתנו משמרת אחת בלבד, בנוסף במשכורת הזאת שקבלנו הורידו לי 1000 שח כמפרעה ואמרו שאת ה1000 שח שהם נתנו לי בחודש הקודם זה אני בקשתי ולכן הם מורדים אותם ואני לא בקשתי מהם כלום, תעזרו לי בבקשה , מה עלי לעשות?
עורך דין
13/08/2014 15:41
יבגניה שלום

את מוזמנת וצריכה לפנות לעורך דין על מנת לטפל בנושא זכויותיך, שכן כפי שאת וודאי מבינה, הנושא מורכב הרבה יותר מדי בשביל לתת לו פתרון מעל גבי הפורום.
מוטי
13/08/2014 13:50
שלום רב.

אישתי עובדת ברשת בי"ס ידועה ומקבלת משכורת מהרשת.
כל שנה היא מקבלת מכתב פיטורים.
זה חוקי? מה כדאי לעשות?

בתודה מראש
עו"ד אריק שלו
13/08/2014 15:41
הדבר מנוגד לחוקי העבודה היות וזה פוגע בותק שלה בעבודה.
ניתן ליצור קשר עם משרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
חן
12/08/2014 12:17
תבעתי את המעסיק שלי בבית הדין לעבודה וזכיתי בתביעה (לאחר שנה). אני כבר לא עובדת אצלו.
המעסיק רוצה לשלם את הסכום שנקבע ע״י הרשמת בצ׳ק כתלוש משכורת (״דרך התוכנה של המשכורות״) כך שייגבה מס. האם זו הדרך לשלם? או שהוא צריך להעביר צ׳ק רגיל? תודה!
עורך דין
13/08/2014 15:40
ממש לא.

המעסיק צריך לשלם לך לפי פסק הדין ולא באמצעות תלוש משכורת שכן אינך עובדת אצלו מן הסתם. אם לא ישלם, ניתן לפתוח לו תיק בהוצאה לפועל באמצעות פסק הדין.
דנה
13/08/2014 11:42
שלום,

יש כמה עובדים בחברה שמסרבים לפנסיה.
האם אני יכולה להפריש ולהפחית להם מהמשכורת?
או להחתים אותם על טופס סירוב לפנסיה כדי שאחר כך לא יוכלו לתבוע את החברה?

תודה,

דנה
עו''ד אריק שלו
13/08/2014 15:34
אין הסכמת העובד רלוונטית בנוגע לחובת המעסיק להפריש לקרן פנסיה.
חובה על המעסיק להפריש לפנסיה בכל אופן.
דני
13/08/2014 10:51
שלום רב,
אני עובד זה כ- 5 שנים אצל עו"ד.
בשנה האחרונה אני מתמחה במשפטים אצל אותו המעסיק ועתיד לסיים עוד חודש את ההתמחות.
האם אני זכאי לקבל דמי אבטלה?
עו"ד אריק שלו
13/08/2014 15:32
דני שלום,
כעקרון, מי שנבחן בבחינה של לשכת עורכי הדין - אינו זכאי לדמי אבטלה ב-2 החודשים שקדמו למועד הבחינה.
רוזה
13/08/2014 15:16
האם אני צריכה עורך דין כדי לתבוע את המעסיק שלי בבית דין לעבודה?
הוא לא משלם לי את המשכורת של אפריל וחלק ממאי בטוענה שדיברנו שאני יותר לא אעבוד במשרד - לא היה ולא נברא. את משכורת מרץ הוא שילם לי במאי ועוד......
מה עליי לעשות
עובד במקדונלדס
13/08/2014 14:36
אני בן 15 ועובד במקדונלדס, התחלתי לעבוד ב14 ליולי (משמרת ראשונה) ומאז היו לי רק 5 משמרות, או סה"כ של 22 שעות עבודה. שבוע שעבר לא נקבעו לי משמרות בכלל והשבוע נקבעה לי משמרת אחת, של 3 שעות, וכשהתלוננתי על כך לאחראי משמרות הוא אמר שהוא יקבע לי משמרות נוספות אך לא קבע. יש משהו שאני יכול לעשות בקשר לזה? יש חוק שקובע מינימום של משמרות שאפשר לקבוע לי בחודש? תודה מראש.
161 טופס
nelly
13/08/2014 13:25
הבוס האחרון שלי אדם של קומבינות, כשסיימתי את ההתחייבות שלי לשנה תקופת העבודה איתו.
הבנתי שלא היתה הפרשה אל הביטוח שלי. לאחר מכתב מעורך דין המעביד הפריש את חלקו לביטוח פניקס כעשרת אלפים שח.
היום כאשר אני מעוניינת לעשות משהו עם הפוליסה כמו נניח לפתוח אותה או לסגור. אין ביכולתי המעביד לשעבר לא נותן לי טופס 161.
מה ניתן לעשוות?
מעסיק
12/08/2014 10:19
אחד העובדים בחברה שלי שבר את רגלו לפני כשמונה חודשים ומאז שוהה בחופשת מחלה כאשר כיום מקבל קצבה מביטוח לאומי. העובד הביא אישור של רופא תעסוקתי על כשירות של 40%, אולם עקב היותו מחסנאי אין בכך כדי להועיל ואני תקוע ללא עובד ומבלי יכולת לפטר את העובד ששוהה בחופשת מחלה.

לפי מה שהבנתי אסור לי לפטר עובד בתקופת מחלה המותרת על פי חוק או על פי הסכם קיבוצי. מה ניתן לעשות במקרה שכזה?
אלי
13/08/2014 11:17
אתה אמור למצוא לו עבודה המתאימה להגבלות שקבע לו הרופא התעסוקתי או לחילופין, לפטר אותו בדין מפוטר. אין דרך שלישית למיטב הבנתי.
שלום
13/08/2014 03:15
עזרה תשלום שעתיטוב קצת חפירות סליחה מראש (אני ממש טעון )
לפני 3 חודשים נילקח מימני רטרוארטיבי מתלוש הסכר סכום של כ5500 שח בערך ב3 תשלומים כי רשמתי כתובת לא נכונה בטופס 101 רשמתי את הכתובת של ההורים שלי בדרום כי לא הייתה לי כתובת יציבה במרכז

* לפני מספר ימים גיליתי שלא שילמו לי 150% על העבודה שלי במוצאי שבת האותו מקום עבודה (התשלום בפועל הוא 200% כי שהמנהלת שלי הבטיחה )
רק שבפועל זה 150% לשכר +50% תוספת לבונוסים שלי

גיליתי שנרשם לי שכר מינימום בפועל על עבודתי בשבת כי אני זכאי לתוספת של 150/200% רק עם עבדתי על יום 8.5 שעות

בקיצור הייתי עולה על הטעיות שלי או שלהם לא משנה עם תלוש השכר שלי היה מובן אני עובד במוקד נסיעות לחול עם בונוסים מורכבים
והחישוב של השכר ממש קשה כל כך קשה שאפילו המנהלת מוקד שלי לא יודעת לענות לי לשאלות ותמיד אומרת שהיא תשלח על זה מייל

אני באמת מבקש עזרה אני דורש את הכסף שעבדתי עליו ממש קשה ולא הגיע לי מה ניתן לעשות

העם אפשר לשלם לחשב שכר חיצוני שיעזור לי יש המלצות ???

יש משהו לעשות במישור המשפטי

אני רק יציין שאני עובד בחברת ביטוח ולטיפשותי חשבתי שזה לא משהו שקיים בתאגידים גדולים ושאין בעיות כאילו
דולי - חשבת שכר
13/08/2014 09:47
שלום בוקר טוב

אתה בהחלט יכול להעביר את תלושי השכר הבעייתים לידי חשב/ת שכר ולבקש כי יבדקו את התלושים. אם ימצאו טעויות, אכן יש לך כל זכות לפנות אל המעסיק ולדרוש הפרשי שכר המגיעים לפי החוק.

יום נעים,
דולי
נחום
13/08/2014 09:42
אני קיבלתי רכב על חשבון העבודה שלא נכלל בתלוש המשכורת או בחוזה אלא נסגר בע"פ,אחרי מספר חודשים הרכב נלקח ממני,האם אני יכול להתפטר ולקבל פיצויים? (הרעת תנאים)
והאם אני חייב להודיע מיידית על התפטרות או שניתן לחפש
מקום חילופי ורק אז להתפטר
עובדת
12/08/2014 23:30
שלום,

אני עובדת בטבע, ולאחרונה חל שינוי בהנהלה. עקב כך, המנהל החדש קיצץ לי משמרות למרות בקשותיי למשרה מלאה, הוא אינו נותן לי לצאת להפסקת שירותים. אני עובדת בקבלה/בקרה ובכדי שאוכל לצאת, אני צריכה שהוא יבוא להחליף אותי. הוא פתח עליי קריאת משמעת כיוון שהייתי צריכה שירותים והוא לא היה מוכן להחליף אותי, אז יצאתי ללא רשות. הוא בדבר בגסות,בוטות ומנצל את כוחו. פניתי אליו כמה פעמים וניסיתי לדבר איתו. לאחר כל שיחה איתו, היו השלכות לרעה על המשמרות שלי. פניתי למנהל שלו, שניסה לדבר איתו אך ללא הועיל. יש איזשהוא מהלך משפטי שאני יכולה לעשות?
תודה.
עו"ד אריק שלו
13/08/2014 08:49
שלום,
בנסיבות מסוימות הדבר יכול להוביל להתפטרות בדין מפטר.
אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מיטל
12/08/2014 23:32
במידה והתפטרתי בדין מפוטר (במסמך שכתב המעסיק הנוכחי שלי נתן לי את האופציה הזאת) ויש הסכם תנאי העסקה לא חוזה ולא מדובר על סעיף 14.

האם שמדובר בפיצויים בחישוב של 8.33% לכל חודש שעבדתי ומגיע לי לקבל אותם גם אם התפטרתי בעצמי. האם נכון הדבר? ומה עליי לעשות אם לא הוזכר הנושא? אציין רק שמשולמת לי פוליסת פנסיה (ביטוח מנהלים) לא הוזכרה מילה בנושא סעיף 14. עובדת כבר שנה בעבודה.
עו"ד אריק שלו
13/08/2014 08:42
שלום,
אם התפטר בדין מפוטר את זכאית לפיצויי פיטורין בגובה של 100%, בהתאם לחוק פיצויי פיטורין.
אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
רינה ישראלי
12/08/2014 21:50
אני עובדת גלובלית שלא השלמתי את מכסת השעות החודשית
האם המעביד רשאי להוריד לי את השעות החסרות בכסף או בימי חופש?
המתנה
ליאת
11/08/2014 20:18
שלום,
אני מועסקת במקום עבודה בו אני אמורה לעבוד כשבוע בחודש (הסכם שאינו כתוב). בכל חודש התאריכים אמורים להיות קבועים אך העבודה אינה נעשית במדוייק בתאריכים האמורים. האם המעסיק אמור לשלם לי על ימי המתנה/ שינוי בתאריכים- מה החוק אומר לגבי המתנה לקריאה מהמעסיק?
תודה
RE: המתנה
עו"ד אריק שלו
12/08/2014 08:58
שלום,

הדבר משתנה בהתאם לנסיבות עבודתך.
ליאת
12/08/2014 10:07
שלום,

בהנחה שישנם ימים קבועים-תאריכים מוגדרים, האם המתנה של יום או יומיים מעבר לתאריך ההתחלתי מוגדר כהמתנה? האם ישנו תשלום או פיצוי להמתנה?. לא הוגדרו תנאים או הסכם מסודר עם המעסיק- אבל, אני מעוניינת לדעת אם החוק מגדיר פיצוי למקרה המתנה
תודה
איילת
12/08/2014 19:34
שלום,
כיצד אמור להופיע בתלוש המשכורת התשלום עבור דמי הבראה?
האם מופיע תחת ההגדרה ״הבראה״?
כמו כן, במידה ועזבתי את מקום עבודתי לאחר 3 שנים, כיצד אוכל לברר אם קבלתי את דמי ההבראה במלואם?
ובמידה ולא האם אוכל לדרוש אותם?
כיצד לפנות למעסיק הקודם בעניין זה?
תודה
עורך דין
12/08/2014 19:38
אכן - בתלוש המשכורת צריכה להיות שורה "הבראה" או "דמי הבראה". חישוב דמי הבראה נעשה לפי הוותק שלך בעבודה ולפי המגזר אליו את משתייכת. ראיתי כי יש כאן באתר מחשבון לחישוב דמי הבראה בו תוכלי להעזר.

ולגבי תביעת תשלום רטרואקטיבית של דמי ההבראה - ניתן לעשות זאת עד 7 שנים ממועד התשלום המיועד.

בהצלחה
ענבר
09/08/2014 12:26
לא מזמן התחלתי לעבוד בתור קופאית ברשת מזון גדולה והתגלה בפני שאם יש לי חוסר בקופה אני נדרשת לשלם אותו מכיסי בדרך כלל סכום של כמה עשרות שקלים בודדים. בהתחשב בזה שקופאית מרוויחה משכרות מינמום לפי שכר שעתי האם הדבר חוקי ? באם הדבר אינו חוקי על פי איזה חוק יש להסתמך ? כיצד אני יכולה לפעול כנגד זה ?
בתודה מראש ענבר
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 09:42
שלום,
הדבר אינו חוקי, בהתאם לחוק הגנת השכר.
סער
10/08/2014 09:51
אני עובד ברשת מנטה ופעם שעברה אני לא יודע איך נוצר לי חוסר של 26 שקל בקופה והמנהלת ביקשה שאני יביא לה לפעם הבאה את הסכום.
היא לא יכולה לחייב אותי להשלים את החוסר?
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 09:52
לא.
סער
12/08/2014 16:53
על סמך איזה חוק אני אומר לה את זה?
עידו ר.
12/08/2014 19:10
חוק הגנת השכר
אביה
12/08/2014 09:14
שלום! עובדת במקום שפתוח בשבת במשך שנתיים. עד כה לא עבדתי שבתות כיוון שהיו אנשים קבועים שעבדו ורצו לעבוד. כעת המעסיק רוצה שגם אני אתחיל לעבוד בשבת. האם יכול לחייב אותי? האם יכול לפטר אותי אם לא אסכים לעבוד בשבת?? אשמח לתשובה דחופה
עורך דין
12/08/2014 16:40
אם לא עבדת בשבת עד עכשיו, לאורך תקופת העסקתך במקום, ואם אין תנאי שונה המחייב אותך במסגרת הסכם העבודה לעבוד גם בשבתות, הרי שלא ניתן לכפות עליך עבודה ביום שבת - יום המנוחה השבועי.
חן
12/08/2014 11:46
שלום,

הייתי במחלה של יומיים ושחזרתי ביקשו שאתפטר או יעבור למקום אחר . זאת חברה קבלנית, האם מותר להם לעשות דבר כזה? או שהם פוגעים בזכותיי?
עו''ד אריק שלו
12/08/2014 16:25
הדבר אינו חוקי.
אין המעסיק רשאי לחייב אותך להתפטר מעבודתך.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
הודיה
12/08/2014 15:12
אני עיבדת במעון פרטי שלושה חודשים ורציתי לדעת האם מגיע לי משכורת על חודש אוגוסוט למרות שלא עובדים את החודש באופן מלא מכיון שהמעון לא עובד את כל אוגוסוט ?
עו"ד אריק שלו
12/08/2014 16:23
תלוי באם בחוזה העסקה שלך סוכם בדבר התשלום עבור החודש אוגוסט כאמור, על אף העובדה כי המעון אינו פעיל.
יעל
12/08/2014 11:56
שלום, אני אמא לילדה בת שלושה חודשים, נשואה
יש ברשותיינו רכב שהמשחירון שלו כיום 30000 ₪
אני עובדת במשרה של 15 שעות שבועיות כסטאז'רית להוראה לחינוך המיוחד. ובעלי עובד כפרילנס ומרוויח כ-5000 ₪ בבמוצע לפעמים פחות לפעמים יותר.
האם אני זכאית להשלמת הכנסה?
עו"ד אריק שלו
12/08/2014 16:20
יש לבדוק זאת מול המוסד לביטוח הלאומי.
מאיה
11/08/2014 14:25
שלום אני עובדת 16 שנה וצברתי 46 ימי חופש ,הודיעו לי שב-31.10.14 אני מפוטרת כמובן ייערך לי שימוע חודש לפני . בקשתי מהמנהל שלי כמה ימי חופשה מכייון שהילדים שלי בחופש מהגן ואין לי סידור.אבל הוא לא אישר לי חופש .השאלה האם הוא יכול לפגוע בי בפיצויים או באיזה דרך כלשהיא אם בכל זאת אני אקח חופש כי גם ככה אני מפוטרת עוד חודשיים.
תודה,
מאיה
עורך דין
12/08/2014 14:32
בגדול, יש חובה לקבל את הסכמת המעסיק על מנת לצאת לחופשה. בכל מקרה, אם תפוטרתי כשלרשותך כמות כה גדולה של ימי חופשה המעסיק ישלם לך עבורם - פדיון חופשה שנתית.
נלי
10/08/2014 18:57
שלום,
1.אני עובדת שנה במקום ,בחוזה אני חתומה על 6 שעות ביום,לאחר כמה חודשים העלו את השעות ל8 שעות ביום (בלי לעדכן בחוזה),והחודש הוחלט שזה יורד ל 7 שעות( שגם לא שונה בחוזה).העיניין חוקי?
2. השכר חושב עד עכשיו מה-1 לחודש עד ה -30-31 לחודש.
החברה החליטה לחשב אותו מה26 עד ה25 לכן המשכורת שקיבלנו החודש הייתה רק מחושבת מה-1 עד ה 25 ויצאה מאוד נמוכה.לא הודיעו לנו מראש שמשנים את התאריכים,האם היו חייבים להודיע על זה מראש כדי שנתכונן לשכר נמוך?
3. בגלל שינוי התאריכים הם טעו במשכורות,קיבלתי 2000 שח במקום 3400,הבטיחו להשלים עד ה 10 לחודש הזה בצ'ק את החוסר,והיום אומרים שאין צ'קים והם יתנו רק אם ישארו צ'קים אחרי שישלמו לעובדים אחרים. יש סיכוי שהם ישלימו רק בחודש הבא. אני מבינה שזה לא חוקי?
4.בתלוש שקיבלתי החודש רשום לי 2000 שח (עם ההפרש של הטעות שהם עשו בפועל הרווחתי 3400),הם חייבים לתת לי תלוש חדש אחרי שישלימו לי על סכום של 3400 או שיהיה תלוש חדש עם השלמה?

יש פה סיכוי לתביעה?

והשאלה הכי חשובה,האם אני חייבת לצאת לעבודה אחרי שלא שילמו לי?או שאני יכולה לדרוש מהמעביד לשלם לי את הכסף המגיע לי ואם לא ,לא אצא לעבודה עד אז?
עורך דין
12/08/2014 13:15
אם יש לך חוזה עבודה מסודר הרי שמצפים ממך לנהוג לפיו ואותו כלל חל גם על המעסיק. לכן, כל שינוי בתנאי העבודה צריך להיות מקובל על שני הצדדים לחוזה, שאחרת הוא בעייתי.
רוזה
12/08/2014 09:08
האם אני צריכה עורך דין כדי לתבוע את המעסיק שלי בבית דין לעבודה?

הוא לא משלם לי את המשכורת של אפריל וחלק ממאי בטוענה שדיברנו שאני יותר לא אעבוד במשרד - לא היה ולא נברא. את משכורת מרץ הוא שילם לי במאי ועוד...

מה עליי לעשות?
עורך דין
12/08/2014 09:59
כל אדם יכול להוריד מסמכים מהאינטרנט ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה לבדו וללא צורך בשירותיו של עורך דין. עדיין, צריך לזכור כי בהגשת תביעה יש לפעול לפי נהלים וכל מנת להשיג את התוצאות הטובות ביותר והמצופות, רצוי ומומלץ לפעול באמצעות עורך דין.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ