פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 933
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עובדת
04/09/2014 13:23
שלום,

רציתי להתייעץ לגבי המצב בו אני נמצאת כרגע.
בשבוע שעבר עיקמתי את הרגל ביום שני - במהלך יום העבודה במשרד - לאחר מספר שעות התחילה להתנפח וקיבלתי 3 ימי מחלה ממוקד החירום הרפואי אליו הגעתי.
כנראה מדובר על נקע אך זה לא הוכרע עדיין.
אחרי שני ימי מנוחה הרגשתי מספיק טוב כדי לעבוד מהבית ובשבוע האחרון אני עובדת כל יום את השעות הרגילות שלי מהבית.
היום התקשר אלי המעסיק שלי ואמר לי שאם אני לא אגיע שבוע הבא לעבודה הוא מצפה ממני שלא לעבוד אלא להשתמש בימי מחלה.
חשוב לי לציין שהתפוקה של העבודה שלי מהבית זהה אם לא עדיפה על התפוקה במשרד.
רציתי לברר האם מותר למעסיק לדרוש ממני להשתמש בימי מחלה.
ואם כן אולי כדאי שאני אבקש את הדרישה הזו בכתב?
עו"ד אורנה שמריהו
04/09/2014 15:26
הנך נמצאת במחלה, ולכן, המעסיק לא מחויב לאפשר לך לעבוד מהבית, אלא לנצל את ימי המחלה העומדים לרשותך.
בסו
05/09/2014 06:34
את משתמשת בימי המחלה הצבורים הספורים,ומספקת תפוקה תוך כדי? חשבת על מה יהיה כשייגמרו לך ימי המחלה הצבורים וחלילה תחלי במחלה שלא מאפשרת לך לעבוד,חום גבוה או שפעת חזקה? אני בטוחה שהמעסיק לא ייתן לך לשבת בבית על חשבונו,מה שאני מציעה זה שתסבירי למעסיק את הדילמה שלך ושתסכמי איתו שכל עוד את מספקת את תפוקת העבודה מהבית שזה ייכלל בשעות העבודה החודשיות ,אחרת את תפסיקי לתת תפוקה ופשוט תנוחי ותבריאי.
איתמר1234
04/09/2014 11:07
אני עובד חצי שנה באותו מקום,לפני כמה ימים נודע לי שמתכוונים לפטר אותי. עש היום לא קיבלתי מסמך שמסביר את תנאי העבודה,הבנתי שאני יכול לתבוע ולקבל מעל 10,000 ₪ על ההפרה הזו. האם בית המשפט יכול להחליט באופן שרירותי שלא לפסוק לטובתי? ואם כן,מה יכולות להיות הסיבות לצעד זה?
עורך דין ארז כהן
04/09/2014 11:10
הפיצוי לפי חוק הוא עד 15,000 ₪ בגין אי מתן הודעה לעובד.
עם זאת, לבית הדין שיקול רחב בדבר גובה הפיצוי שיכול להיות גם סכום סמלי של 1,000 ₪ ואפילו פחות.
איתמר12345
05/09/2014 06:22
במידה ולא ניתן פירוט תנאי העסקה לאף אחד מהעובדים (במהלך השנים עברו במקום עשרות עובדים) ולא הופקדו כספים לקופת הפנסיה,האם בית המשפט מתייחס לחומרת העבירות הללו?
אבי
03/09/2014 19:32
שלום רב,
אני בן 64.
יש לי מספר שאלות.
1. איני חתום על סעיף 14 והמעסיק מפריש לי פיצויים לקרן הפנסיה שלי.
השאלה שלי היא:
א. במידה ואני מתפטר, האם המעסיק יוכל לקחת ממני את החלק של הפיצויים שהוא הפריש לקרן הפנסיה?
ב. במידה והמעסיק מפטר אותי, האם הוא יצטרך להפריש לקרן הפנסיה שלי את ההפרש ביו המשכורת האחרונה ( הגבוהה יותר) לבין המשכורות לאורך השנים?
2. השכר שלי קבוע, אך בתלוש השכר יש הפרדה בין בסיס, פרמיה ובונוס ( אציין שסכום כל חלק הוא קבוע בכל תלוש ותלוש ואינו תלוי בשעות עבודה, ביצועים וכו'). המעסיק שלי מפריש לי לקרן הפנסיה רק מן הבסיס. השאלה שלי האם פיצויי הפיטורים יהיו גם כן אך ורק לפי הבסיס או שיכללו גם את החלקים האחרים. אני שואל כי החלוקה בתלוש לשלושה מרכיבים היא למעשה פיקטיבית, כי השכר שלי הוא סכום כול החלקים ביחד והוא קבוע כל חודש.

תודה רבה,
אבי
עו"ד אורנה שמריהו
03/09/2014 21:54
ערב טוב,

במידה ותתפטר, לא תהיה זכאי לתשלום פיצויי הפיטורים, וסכום זה יועבר לקצבה.

במידה ותפוטר המעסיק יהיה מחויב לשלם לך פיצויי פיטורים מלאים, קרי יהיה עליו להשלים ל - 100 את תשלום פיצויי הפיטורים.

יש לבחון את תלוש השכר טרם מתן תשובה.

הנך מוזמן ליצור קשר טלפוני עם משרדי על מנת לתאם פגישת יעוץ.
דני
04/09/2014 19:19
אני לא מבין,יש לו סעיף 14
שאומר בכל מקרה זכאות לפיצויים גם כשעובד התפטר.
טל
04/09/2014 16:21
שלום רב,
אני עובד כשומר. עד עתה השכר שלי היה שכר המינימום הענפי בשמירה- 23.70 ש"ח לשעה. קצת יותר משכר המינימום במשק.
לאחרונה פורסם שנחתם הסכם חדש בין חברות השמירה לבין ההסתדרות שיעלה את שכר המינימום בענף ל-25.50.
בינתיים לא פורסם ששר הכלכלה חתם על צו הרחבה בנושא.

השאלה שלי: האם חברת האבטחה שאני עובד בה מחויבת כבר עכשיו לשלם לי לפי ההסכם החדש, או שהיא תהיה מחויבת רק אחרי שייחתם צו ההרחבה? תודה מראש.
חשבת שכר
04/09/2014 18:03
המעסיק יהיה מחוייב לשלם לפי צו ההרחבה רק לאחר שיכנס לתוקף ולא קודם לכן.
סעיד
04/09/2014 15:59
אני עובד בעירייה בתפקיד מינהלי
ספרן בבי"ס מקיף מעל ל 40 כתות
מעולם לא קיבלתי תוספת ניהול למרות שבחוקת העבודה כתוב שכל ספרן יחיד בספריית בית ספר הוא ספרן מנהל

אנא עזרו לי לקבל הסבר חוקי איך לקבל תוספת ניהול ספרייה בית ספרית
אור
04/09/2014 14:43
שלום רב. חזרתי לעבוד בדיוק לאחר 7 חודשים מלאים בבית. למיטב הבנתי, בחודש שבו חזרתי לעבוד המעסיק היה צריך לשלם לי עבור שעת הנקה. בפועל, המעסיק שלי לא מוכן לשלם לי בטענה שהארכתי את חופשת הלידה בחודש ולכן לא מגיעה לי שעת הנקה. רציתי לדעת האם נכון הדבר שלא מגיע לי כלל או שמגיע לי רק עבור חלק מהחודש?

תודה לעונים
עו"ד אורנה שמריהו
04/09/2014 15:25
שעת הנקה הינה עד 7 חודשים מיום הלידה, נוכח העבודה שהזמן עבר, אינך זכאית לקבל את שעת ההנקה.
עורך דין ארז כהן
04/09/2014 15:00
שלום רב,
אני עובדת בחברה 3.5 שנים .
יחס מגעיל , התנהגות של הבוסים - פשוט אין מילים .
יש לי גם 25 ימי חופשה שלא ניצלתי .
אני רוצה להתפטר , אך לא רוצה לקבל דמי פיצויים ודמי חופשה שלי .
האם זה חוקי שמעביד מתנהג בצורה לא יפה לעובדים ועושה הכל שהתפתרו בעצמם ללא קבלת דמי פיצויים ?
מה החוק אומר? להשאיר לו הכל ולעזוב ?

תודה
עו"ד אורנה שמריהו
04/09/2014 15:24
ממש לא!!! ממליצה לך לפנות לייעוץ בנושא, על מנת לקבל את פיצויי הפיטורים, נוכח העובדה שלעיתים נסיבות שביחסי העבודה מהוות עילה להתפטרות כדין מפוטר, כשעילה זו מזכה בתשלום פיצויי פיטורים.
מאיה
04/09/2014 11:58
היי,
רציתי לשאול... כרגע אני בחל"ת ובהריון,
הרופאה ממליצה לצאת לשמירת הריון או להאריך חל"ת עקב בעיות רפואיות בגב שעלולים לגרום ללידה מוקדמת וסיכון.
מצד אחד מצבי הכלכלי לא מאפשר השארות בבית מצד שני מצבי הבריאותי אינו מותיר ברירה...
השאלה שלי: האם המדינה (ביטוח לאומי) ישלמו לי על שמירת ההריון? (מזכירה שאני בחל"ת) והאם כשאלד ביטוח לאומי יחשבו עפ"י המשכורת אותה קיבלתי עד יום עבודתי האחרון? כפי שקיבלתי עם יציאתי לחופשת לידה?
יוגב
04/09/2014 10:41
האם בפידיון ימי חופשה יש להוסיף את התנאים הסוציאליים שהיו משולמים לעובד אילו היה מנצל את ימי החופשה בפועל ולא פודה אותם ?
כדוגמאת חלק המעביד בקרן השתלמות, קופת גמל וכו'
עורך דין ארז כהן
04/09/2014 11:09
לא.
אביב
04/09/2014 10:35
האם עובד שכיר חייב לקחת חופשה שנתית רצופה בת 7 ימים?
אם העובד שומר מסורת ובוחר לקחת חופשה זו בסוכות או בפסח, האם זה מספיק? האם יש בימי החג שבירה של הרצף?
עורך דין ארז כהן
04/09/2014 11:08
ניתן לנצל את ימי החופשה לאורך השנה בהתאם להסכמות עם המעסיק.
תום
04/09/2014 09:17
החברה שאני עובד בה החליטה לסגור את המחלקה ולהעביר את הפיתוח למדינה אחרת. בעקבות זאת, נערכו לכלל העובדים שימוע וניתן תאריך סיום עבודה בין 4 ל- 8 חודשים.
כשאני אסיים את העבודה בתאריך שניתן לי, אהיה עם וותק של 3 שנים. חתמתי בתחילת העבודה על סעיף 14.

מספר שאלות לי:
1 - אם אעזוב לפני המועד שנרשם לי כתאריך הסיום, האם זה ייחשב לי כהתפטרות או כפיטורין?
2 - מה אומר בעצם סעיף 14?
3 - האם אני זכאי לקבלת תשלום של חודש עבור כל שנת וותק כפי שהיה נהוג פעם (במקרה הזה 3 חודשים של פיצויים)?
4 - בחברה שלנו הנהיגו "חוק" שאסור להגיע לסוף השנה עם יותר מ- 5 ימי חופש. לפי תאריך הסיום שלי, אני אמור לעבור את סוף השנה ויהיו ברשותי למלעה מ- 10 ימי חופש. האם החברה תוכל להכריח אותי במקרה כזה לקחת את ימי החופש או שעליהם יהיה לפדות את ימי החופש בתשלום מלא?

אשמח לעזרת המבינים בנושא
עורך דין ארז כהן
04/09/2014 10:10
אם תעזבי לפני מועד הסיום זה ייחשב להתפטרות.
סעיף 14 אומר שתהיי זכאית לפיצויים הצבורים בקופה גם במקרה של התפטרות, ולא לפי משכורת אחרונה.
יש לפעול על פי הנוהג בנוגע לימי החופשה.
תום
04/09/2014 10:30
היי עו"ד ארז

ראשית אני בן :-)

שנית - החברה כבר הודיעה לנו שאם נעזוב לפני הזמן זה ייחשב לפיטורים ולא להתפטרות - דאגה אחת פחות.

אני מנסה להבין, כמו הדיוט, וסליחה שאני מבלבל את השכל מחדש באותו הנושא.

סעיף 14 - אלו הפקדות שנעשות על ידי המעביד ועל ידי (8.33% וההפרש על ידי) לקופה מסויימת לצורך פיצויים.
פעם היה נהוג לשלם גם חודש עבור כל שנת וותק. אם הבנתי אותך נכון, במידה ופוטורתי, אני אמור לקבל הן את סעיף 14 והן חודש עבור כל שנת וותק. נכון?
עורך דין ארז כהן
04/09/2014 11:08
לא. הפקדות לפי סעיף 14 זה במקום פיצויי פיטורים.
לא ניתן לקבל פעמיים פיצויים.
גלית
03/09/2014 21:51
מה הזכויות שלי במידה ואחראי העבודה שלי במשמרות אמר לי לקחת חופש מיום שישי האחרון ומאז לא עונה לטלפונים ולהודעות. חשוב לציין ששאלתי אותו אם הוא מפטר אותי והוא אמר שלא. מה לעשות?
עורך דין ארז כהן
04/09/2014 10:12
יש לכתוב לו מכתב כי במידה ולא תשובצי בתוך 3 ימים את תראי בזה כפיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו במידת הצורך.
רום
03/09/2014 23:10
שלום רב- אני עובד כמדריך תיירים, כשכיר, עבור מספר סוכני נסיעות.
בעקבות המלחמה האחרונה, נפגעה עבודתי ונאלצתי לגשת לביטוח לאומי ולשכת התעסוקה על מנת לקבל דמי אבטלה.

העניין הוא כזה, סוכניות הנסיעות, במספר מקרים- "איחדו" לי (שלא לבקשתי), תשלומים, למשל- עבדתי בחודש מרץ 10 ימים, ובחודש מאי 8 ימים, קיבלתי את המשכורת רק בחודש יוני עבור החודשים הנ"ל.

מאחר וצריך להגיע ל12 תלושי משכורת מתוך 18 החודשים האחרונים, אני לא עומד בעקבות איחוד התלושים בקריטריונים של הביטוח הלאומי.

יש לי הוכחה שעבדתי בחודשים מסויימים ושלמעשה אוחדו לי התלושים, מה עליי לעשות על מנת לפצל את התלושים בדיעבד.

בתודה מראש.
עורך דין ארז כהן
04/09/2014 10:11
יש לבקש מהמעסיק אישור על העסקתך בחודשים אלו.
תהילה
04/09/2014 08:57
ילדתי בחופש (בניתוח) ובעלי היה עם הילדים בבית כמה ימים. אחרי שבועיים נהיה לי זיהום והוא שוב היה איתי (ועם כל הילדים) בבית כמה ימים. אפשר לצבור את הימים ולחשב כחופשת מחלה אחת או שכל תקופה היא חישוב נפרד? (בתוך אותו חודש).
תודה
עורך דין ארז כהן
04/09/2014 10:10
כל תקופת מחלה תחושב באופן נפרד.
תמי
04/09/2014 09:39
אני עובדת בחברה שנתיים עכשיו המעביד שלי פתח חברה חדשה ורוצה להוציא לי תלוש מהחברה החדשה, האם כיוציאו לי תלוש על שם החברה החדשה אני יעבד את הזכויות שיש לי?
עורך דין ארז כהן
04/09/2014 10:09
אם את עובדת באותו מקום עבודה הרי שיש לשמור לך על רצף הזכויות.
רימה
03/09/2014 17:12
אם אני מבקשת חופשה שנתית בתשלום ביום שבת כאשר מקום העבודה שלי פעיל בשבת ויום המנוחה שלי הוא ראשון, אני אקבל תשלום כמו כל יום רגיל?
עו"ד אורנה שמריהו
03/09/2014 21:55
אכן כן.
טל
03/09/2014 20:09
שלום לכולם.
אני עובד כשומר כבר כמה שנים. עד עתה השכר שלי היה שכר המינימום הענפי בשמירה- 23.70 ש"ח לשעה. קצת יותר משכר המינימום במשק.
לאחרונה פורסם שנחתם הסכם חדש בין חברות השמירה לבין ההסתדרות שיעלה את שכר המינימום בענף ל-25.50.
בינתיים לא פורסם ששר הכלכלה חתם על צו הרחבה בנושא.

השאלה שלי: האם חברת האבטחה שאני עובד בה מחויבת כבר עכשיו לשלם לי לפי ההסכם החדש, או שהיא תהיה מחויבת רק אחרי שייחתם צו ההרחבה? תודה מראש לעונים.
אישור
אילן
03/09/2014 17:06
נדרשתי להביא ממקום עבודתי אישור למגורים בקיבוץ לקבלת פיצויים. על איזה אישור מדובר וכיצד מוכיחים את מגוריי שם?
RE: אישור
עורך דין
03/09/2014 17:36
אילן שלום

את האישור אתה יכול להביא ממזכירות הקיבוץ. זאת תהיה הוכחה מספקת לכך שאתה מתגורר בקיבוץ לצורך קבלת פיצויי פיטורים.

בהצלחה
מעבר
אילן
03/09/2014 17:27
שלום. התפטרתי מעבודתי בשל מעבר לקיבוץ. המנהל עשה בעיות ולא רצה לתת לי מכתב פיטורין. אני שלחתי מכתב התראה לאחר התוועצות בעו"ד ובהסתדרות. המנהל בחן את הנושא וביקש שיצרו עימי קשר. נאמר לי ע"י האחראית כי במזכירות המשפטית אמרו כי מגיעים לי הפיצויים וכי בתום חצי שנה אביא אישור מן הקיבוץ על מגוריי שם. שאלתי, מכתב פיטורין לא ניתן לי ולא טופס 161. האם לחכות עד לתום חצי שנה או שהם כבר מחוייבים לתת לי אותו? והאם הכספים ישוחררו מיד או לאחר תום חצי השנה?
שבת
קטי
03/09/2014 17:15
צהריים טובים,
אני סטודנטית מועסקת בתחום הביטחון בחברה פרטית. מכורח הנסיבות רוב ימי העבודה שלי בחודש הם סופי השבוע, ימי שישי ושבת. לאחרונה קיבלתי עדכון מהמעסיק שלי כי ישנו חוק האוסר על עבודה של יותר מ3 שבתות ברצף. אחרי חיפושים רבים במקורות מידע לא מצאתי חוק כזה. האם חוק כזה באמת קיים?
אבי
03/09/2014 16:04
יש לי שאלה . מהו ? ההנחה במס הכנסה לעובדי לילות בענף התעשייה והייצור ? ומאיזה שעות מדובר והאם עדיין קיים להיום לפי תקנות פקודת המס . הנחייה ספציפית להנחה לעובדי לילות בענף התעשייה והייצור . תודה אבי
אני12345
03/09/2014 13:58
שלום,
אני אדריכלית ועובדת בכלל בהיי טק.
החברה בה אני עובדת עברו משרדים וביקשו שאעצב להם את המשרדים החדשים.
הדבר היה כרוך בהמון עבודה מהבית, שלל תוכניות ופיקוח עבודה מצידי (מכיוון שהיינו צריכים להרוס קומה שלמה בבניין משרדים)
המעביד לא שילם לי שקל על שעות העבודה הנוספות וכמו כן לא שילם לי על כל היקף העבודה המדובר שלא בתפקידי ובחוזה שלי בחברה.
האם אני זכאית לתשלום מצידו?
אני מרגישה שנוצלתי.
תודה מראש.
עורך דין ארז כהן
03/09/2014 15:45
מן הראוי היה להסדיר את התשלום מראש, אך גם כך הנך זכאית לגמול עבור עבודתך בשעות נוספות.
יש לנסות לבצע כימות של שעות העבודה ולהציגו למעסיק.
פיטורים
אני13555
03/09/2014 15:00
אני בהיריון בחודש שבעי התחלתי לעבוד לפני 3 חודשים במקום עבודה חדש לפני חודשים נגשתי ואמרתי למעביד שלי שאני בהיריון הוא אמר מזל טוב אין בעיה את עובדת טוב התרשמתי ממך לטובה ואין לי בעיה עם ההיריון הבעיה הגיעה לפני שבוע התקשרו אליי בשעה 23:00 בלילה והודיעו לי שאני מפוטרת בלי הסברים השאלה שלי האם יש לי איזושהי זכות לתביעה והאם הוא יכול לפטר אותי ככך בצורה הזאת
עורך דין ארז כהן
03/09/2014 15:43
לא נראה שתוכלי להוכיח קשר בין ההיריון לבין פיטורייך.
עם זאת, פיטורים בשיחת טלפון הם פיטורים שלא כדין וקיימת לך זכות תביעה בנושא.
ליהי
02/09/2014 10:00
שלום רב,

מזה 9 שנים אני עובדת באותה חברה ובמשרה מלאה.
לפני כשבועיים הודיעו לי שמחודש ספטמבר יורידו אותי לחצי משרה עקב קיצוצים .
בשבוע שעבר החליטו לעשות בדיקה מחודשת ולבדוק מה ניתן לעשות.
כיום עדיין לא קיבלתי תשובות ברורות' אולם הצפי לא טוב הכי הרבה יתנו לי 80% משרה.
במידה ולא אהיה מוכנה לקבל זאת מה הם זכויותיי? ומה אני צריכה לעשות כדי לממש אותם?

תודה
עורך דין ארז כהן
02/09/2014 11:33
הנך רשאית להודיע על התנגדותך להרעה בתנאים ולהתפטר כדין מפוטרת תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
ליהי
02/09/2014 12:10
אם אני מחליטה להתפטר עקב הרעה בתנאים האם אני צריכה להודיע חודש מראש והם צריכים לשלם לי על החודש הקרוב משרה מלאה, כאילו הם היו מפטרים אותי?
עורך דין ארז כהן
03/09/2014 13:15
את צריכה לתת חודש התראה מראש ולקבל שכר לפי היקף המשרה בפועל.
אלכס מורקין
02/09/2014 21:52
שלום רב, על מנת לקדם תביעה לדמי אבטלה ביקשתי מהמעסיק תלושים של השנה האחרונה למייל. נענתי ממדור שכר שעל פי חוק אני אקבל אותם, תוך 14 ימי עבודה.

יש חוק כזה? והאם במידה ואני לא אקבל את התלושים במסגרת הזמן הזו יש לי עילה לתביעה?
עורך דין
03/09/2014 11:01
שלום אלכס

המעסיק אכן חייב לספק לעובד תלושי שכר. אין חוק שקובע מתי עליו לעשות זאת (אחרי הפסקת העבודה) ואם הנושא דחוף לך, הייתי מציע לך להגיע למשרדי המעסיק ולבקש עותק של התלושים. תמיד רצוי לנסות ולפתור הכל בדרכי נועם ולא באמצעות בית הדין לעבודה.
אלי
03/09/2014 10:41
אני עובד כחצי שנה במלון בים המלח. לפני כשבועיים יצאתי לחופשה לחול ורציתי לפדות את ימי החופשה שלי (4 ימים) נאמר לי בהתחלה שאין בעיה. עכשיו התקשרו מכוח אדם של המלון ואמרו לי שאין אפשרות בגלל שצריך שני תנאים 1. חופשה מעל שבוע ( פה עמדתי בתנאי) 2. ותק של 11 חודש (פה לא)..
האם זה חוקי?? לא מצאתי שום חוק שאומר דבר כזה.. יכול להיות שזה חוק של ועד עובדי ים המלח?
עורך דין
03/09/2014 10:59
היי אלי

אתה צודק - אין חוק שקובע שצריך ותק מסויים על מנת לצאת לחופשה. כל עוד לעובד נצברו ימי חופשה והמעסיק אישר לעובד לצאת לחופשה - אין כל מניעה לכך.
פיטורים
אליעזר
03/09/2014 09:30
פוטרתי תוך מסכת שקרים והשמצות לאחר שימוע פיקטיבי ובזמן תאונת דרכים / עבודה לאחר 18 וחצי שנים בגיל 55
עורך דין
03/09/2014 09:43
בוקר טוב אליעזר

עצתי לך, פנה בהקדם לשיחה אישית עם עורך דין שיבחן את ההתנהלות ומסכת העובדות שהובילו לפיטורים שלך. הפורום אינו במה מספקת למציאת פתרון במקרה זה.
אנה
02/09/2014 16:08
האם כתוצאה ממצב בריאתוי אני יכולה להתפטר . מתי אני צרכיה להודיע ? תוך כדי ימי המחלה ?
האם ימי מחלה נחשבים צורך חישוב הפיצויים והבראה והחופשה
עורך דין
03/09/2014 09:41
שלום אנה

אם מצבך הבריאותי אינו מאפשר לך להמשיך לעבוד מומלץ לפנות אל רופא תעסוקתי שיבדוק אותך ויתן המלצות כתובות, שיחייבו את המעסיק.
ברק
03/09/2014 09:21
שלום. במקום עבודתי נוהגים להחתים כרטיס בכניסה וביציאה.
ביומו הראשון של חודש זה (ספטמבר) הכרטיס לא היה ברשותי. כאשר ביקשתי לדווח על שעות עבודתי באותו היום נאמר לי כי את שכרי עבור יום זה לא אקבל במשכורת החודש הבא. איאלץ לחכות לתלוש שיצא באוקטובר, אבקש תיקון לגבי היום שלא דווח ואת הכסף אקבל בחודש שאחריו (נובמבר).
האם זוהי הלנת שכר?
מודה על התשובה.
בן
03/09/2014 09:14
אשתי ילדה כמה ימי חופשה מגיעים לי ?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ